Ce se intelege prin "MUZICA BUNA"??

Glume, poante, farse, lucruri aberante, off-topic grosolan

Well...

Mesajde Dreamy_Girl » Vin Mar 14, 2003 10:13 pm

Asa e,am o problema... Da' nu-i aici locul de intalnire al fanilor? Fiecare cu idolul lui... Stiu ca sunt si altii, da' daca mie DIRECTUIA 5 imi place cel mai mult... Muzica lor imi transmite anumite emotii unice sui speciale... Ce sa fac, daca-i ador, vorba altei fane D5, "pana la nebunie si inapoi"? :-)
Merg mai departe-acum------------Dac-ai sti
Sa caut iar lumina sa caut iarasi--Ce-i iubirea
Ce-am pierdut----------------------Poate-ai gasi fericirea
DIRECTIA 5-"Merg mai departe/Dac-ai sti"
Dreamy_Girl
Junior Member

Re: Ce se intelege prin "MUZICA BUNA"??

Mesajde cubu » Lun Mar 24, 2003 5:43 pm

Initial trimis de Love2Fly
Se tot aude vorbind de acest termen de "muzica buna" insa el este foarte SUBIECTIV. Unii spun ca Vama Veche canta muzica de calitate, altii spun ca vama veche e de kkt si ca 3SE sunt cei mai de calitate. Unii sunt invers, adica afirma ca 3SE sunt de kkt si ca Vama Veche fac muzica de calitate.
Eu va intreb! Ce intelegeti bre prin MUZICA DE CALITATE? in ce consta aceasta "calitate". Sincer sa fiu si eu vad o diferentze enorme in muzica de la noi din tzara insa ce e acel "ceva" care face o muzica mai calitativa decat alta? versurile? soundul? faptul ca se canta la sintetizator sau la chitara sau mai stiu eu?...pian. Nu credeti ca acest termen de "muzica buna" e foarte SUBIECTIV si ca pana la urma TOTUL se reduce la parerea individului?

Intr-adevar, foarte subiectiva treaba... Dar ia sa incerc o mica definitie... Ma rog, parerea mea... Muzica adevarata este facuta cu ajutorul instrumentelor, nu calculator, nu sintetizator, nu nimic altceva... Pe note muzicale, bineinteles, cu partitura in fata, nu zgomote care "suna" bine... Nu conteaza prea mult genul... Asta tine de gusturi... Asa pot si eu sa fac rost de un soft de facut "muzica", si sa amestec cateva rahatisuri din astea, si sa ies pe piata...
indescifrabil
cubu

Re: Re: Ce se intelege prin "MUZICA BUNA"??

Mesajde SatyR » Lun Mar 24, 2003 6:21 pm

Initial trimis de Portnoy

Intr-adevar, foarte subiectiva treaba... Dar ia sa incerc o mica definitie... Ma rog, parerea mea... Muzica adevarata este facuta cu ajutorul instrumentelor, nu calculator, nu sintetizator, nu nimic altceva... Pe note muzicale, bineinteles, cu partitura in fata, nu zgomote care "suna" bine... Nu conteaza prea mult genul... Asta tine de gusturi... Asa pot si eu sa fac rost de un soft de facut "muzica", si sa amestec cateva rahatisuri din astea, si sa ies pe piata...

Nu cred ca ai dreptate...si sintetizatorul sau calculatoru au rolurile lor in muzica ;gandeste-te ca sunt lucruri care nu pot fi facute de instrumente,sunt sunete care nu pot fi reproduse....de exemplu muzica ambientala si alte soiuri dastea....adevaru e ca se completeaza...nici calculatorul/sintetizatorul nu poate reproduce exact instrumentul si nici instumentul nu poate depasi o granita anume....deci parerea mea este ca muzica poate fi buna indiferent cum at fi facuta,conteaza ideea,conteaza ca muzica asia sa spuna ceva.....deci in concluzie tot ce conteaza pana la urma este produsul final daca stam bine sa ne gandim.....
SatyR
Junior Member

Re: Re: Re: Ce se intelege prin "MUZICA BUNA"??

Mesajde cubu » Lun Mar 24, 2003 10:34 pm

Initial trimis de SatyR

Nu cred ca ai dreptate...si sintetizatorul sau calculatoru au rolurile lor in muzica ;gandeste-te ca sunt lucruri care nu pot fi facute de instrumente,sunt sunete care nu pot fi reproduse....de exemplu muzica ambientala si alte soiuri dastea....adevaru e ca se completeaza...nici calculatorul/sintetizatorul nu poate reproduce exact instrumentul si nici instumentul nu poate depasi o granita anume....deci parerea mea este ca muzica poate fi buna indiferent cum at fi facuta,conteaza ideea,conteaza ca muzica asia sa spuna ceva.....deci in concluzie tot ce conteaza pana la urma este produsul final daca stam bine sa ne gandim.....

Era parerea mea... ;n N-am zis ca detin adevarul suprem... ;)
indescifrabil
cubu

Mesajde the Zephyr » Lun Mar 24, 2003 11:45 pm

Pai in categoria "muzica facuta cu sintetizatorul" nu intra si Enigma? Ca sa luam un exemplu de ambientala....si cred ca o poti numi muzica buna. Mie cel putin asa mi se pare. Deci nici sintetizatorul asta nu e chiar de lepadat.:o
Sanest choice in the insane world...
the Zephyr
Junior Member

Mai multe...

Mesajde Aurolacul » Mar Mar 25, 2003 1:46 am

Muzica buna e formata si din oameni care sunt maestri cu anumite instrumente dar si din sintezatoare si turntables. Sunetul trebuie sa fie de calitate, sau nu ai ce asculta. Daca cantecul are versuri trebuie sa fie bune(depinde de gust).
Tot muzica buna, se poate numi si ceva original. Daca ai facut sunete noi sau ai gasit o noua modalitate de a folosi un instrument si la lume le place, asta se poate numi muzica buna.
"For evil men to succeed all it takes is for good men to do nothing"
Aurolacul
Junior Member

Re: Mai multe...

Mesajde cubu » Mar Mar 25, 2003 2:46 pm

Initial trimis de Aurolacul
Muzica buna e formata si din oameni care sunt maestri cu anumite instrumente dar si din sintezatoare si turntables. Sunetul trebuie sa fie de calitate, sau nu ai ce asculta. Daca cantecul are versuri trebuie sa fie bune(depinde de gust).
Tot muzica buna, se poate numi si ceva original. Daca ai facut sunete noi sau ai gasit o noua modalitate de a folosi un instrument si la lume le place, asta se poate numi muzica buna.

Eu tot la ideea mea raman, muzica se face pe note muzicale, nu "sunete noi" cum zici tu... Sunetele alea le gasesti si in natura, sau la WC...
indescifrabil
cubu

Re: Re: Mai multe...

Mesajde Bortzianu' » Mar Mar 25, 2003 3:40 pm

Eu tot la ideea mea raman, muzica se face pe note muzicale, nu "sunete noi" cum zici tu... Sunetele alea le gasesti si in natura, sau la WC...

..hai bre ...
..Pai : muzica este cu atat mai buna cu cat ... mai multi indivizi se regasesc in sentimentele/emotile provocate de ..aceasta ascultare de sunete in algoritm ...
..daca se gasesc mai putini ..e de underground :))

..acum: una e sa compui tu ...sa gasesti o succesiune de sunete originale ..care sa-ti redea cat mai bine sentimentele tale de compozitor ..emdiocru sau nu...si alta este sa faci MUZICA cu VERSURI in romana, copiind ceva deja existent... vezi tonele de trupe si piese de la noi..

..personal ..prefer sa muncesc.
Bortzianu'
Junior Member

Toti cu ideile noastre...

Mesajde Aurolacul » Mar Mar 25, 2003 9:13 pm

Cel putin eu cred ca trebuie ca sa fii un adevarat artist ca sa stii ce se potriveste, ce sunete merg impreuna. Eu nu ziceam, ca vii acolo, spargi ceva, creezi un sunet, ii pui un beat "cheap" si dupa aceea ai melodia. Ca sa mixezi sunetele ia mult timp, poate la fel de mult cat ti-ar lua sa compui la chitara.
Am un prieten care a facut de curand un cantec Goa Trance, si i-a luat foarte mult timp ca sa faca ca toate sunetele sa fie de aceeasi frecventa, sa se potriveasca si sa le amestece intr-un mod potrivit.
Nu e deloc usor.
Aurolacul
Junior Member

Re: Toti cu ideile noastre...

Mesajde Unregistered » Mar Mar 25, 2003 9:38 pm

Cel putin eu cred ca trebuie ca sa fii un adevarat artist ca sa stii ce se potriveste, ce sunete merg impreuna. Eu nu ziceam, ca vii acolo, spargi ceva, creezi un sunet, ii pui un beat "cheap" si dupa aceea ai melodia. Ca sa mixezi sunetele ia mult timp, poate la fel de mult cat ti-ar lua sa compui la chitara.
Am un prieten care a facut de curand un cantec Goa Trance, si i-a luat foarte mult timp ca sa faca ca toate sunetele sa fie de aceeasi frecventa, sa se potriveasca si sa le amestece intr-un mod potrivit.
Nu e deloc usor.

Tot respectul pentru Dj-ii astia sau cum le zice, nu ma pricep... O fi intr-adevar destul de greu sa faci asa ceva. Imi inchipui. Dar... Nu-ti trebuie ureche muzicala pentru asa ceva... Tine mai mult de "capacitatile ingineresti"... Tin sa precizez ca n-am dat cu paru', am zis parerea mea...
Unregistered

Re: Re: Toti cu ideile noastre...

Mesajde cubu » Mar Mar 25, 2003 9:41 pm

Ete kk!!! Iar am uitat sa ma log-ez... Eu sunt ala de sus...
indescifrabil
cubu

Subiectiv...

Mesajde Dreamy_Girl » Mar Mar 25, 2003 10:35 pm

Stiti cum e cu muzica buna? F. simplu: se aplica proverbul "Nu-i frumos ce-i frumos, e frumos ce-mi place mie!" Fiecare asculta ce muzica ii place, si fiecare are dreptul sa-si dea cu parerea, ca de-asta-i forum!!!! Nu?
Merg mai departe-acum------------Dac-ai sti
Sa caut iar lumina sa caut iarasi--Ce-i iubirea
Ce-am pierdut----------------------Poate-ai gasi fericirea
DIRECTIA 5-"Merg mai departe/Dac-ai sti"
Dreamy_Girl
Junior Member

Hmmm...

Mesajde Aurolacul » Mie Mar 26, 2003 12:31 am

Initial trimis de Unregistered

Tot respectul pentru Dj-ii astia sau cum le zice, nu ma pricep... O fi intr-adevar destul de greu sa faci asa ceva. Imi inchipui. Dar... Nu-ti trebuie ureche muzicala pentru asa ceva... Tine mai mult de "capacitatile ingineresti"... Tin sa precizez ca n-am dat cu paru', am zis parerea mea...

Cel putin tipul care il stiu eu are ureche muzicala. Inainte sa faca mixaje a cantat la pian si la vioara. Stie el ce face, si [poate sa-si dea seama cand un cantec suna de kakao sau cand e beton.
Aurolacul
Junior Member

Re: Hmmm...

Mesajde cubu » Mie Mar 26, 2003 2:25 am

Cel putin tipul care il stiu eu are ureche muzicala. Inainte sa faca mixaje a cantat la pian si la vioara. Stie el ce face, si [poate sa-si dea seama cand un cantec suna de kakao sau cand e beton.

Sunt cazuri si cazuri, bineinteles...
indescifrabil
cubu

Mesajde basstard » Mie Mar 26, 2003 7:11 am

Parerea mea vis a vis de calitatile unui DJ:

Sa stapaneasca chestiile "ingineresti" e o necesitate, la fel cum un instrumentist tre sa stapaneasca tehnica respectivului instrument.

Ceea ce face diferenta intre un DJ bun si unu mediocru e simtul hartistic (orechea mozicala). (valabil si pt instrumentisti, care fara "oreche" sunt masini de cantat mecanic)

Deci nu sunt de acord cu Portnoy.
Ca sa faci ceva misto iti trebuie ureche muzicala (ideal ar fi sa ai chiar 2 urechi... cat mai muzicale cu putinta)
human being/being human
basstard
Junior Member

Re: Subiectiv...

Mesajde Bortzianu' » Mie Mar 26, 2003 10:51 am

Initial trimis de Dreamy_Girl
Stiti cum e cu muzica buna? F. simplu: se aplica proverbul "Nu-i frumos ce-i frumos, e frumos ce-mi place mie!" Fiecare asculta ce muzica ii place, si fiecare are dreptul sa-si dea cu parerea, ca de-asta-i forum!!!! Nu?

fatuco: la fel cum , daca stai intr-o camera plina de basini (exact asa am scris B A S I N I ..nu te mai tot minuna..nu te mai sclifosi ..).. in TIMP te vei obisnui cu MIROSUL ..si chiar iti va PLACE!!! iar daca te va scoate cineva la aer curat vei exclama :" mama ce pute aici!!!"

.digera putin si apoi zi multzam ...ca te mai scot la plimbare..

.. omul de la desalubrizare.
Bortzianu'
Junior Member

Mesajde cubu » Joi Mar 27, 2003 1:21 am

Initial trimis de Bassplayer
Parerea mea vis a vis de calitatile unui DJ:

Sa stapaneasca chestiile "ingineresti" e o necesitate, la fel cum un instrumentist tre sa stapaneasca tehnica respectivului instrument.

Ceea ce face diferenta intre un DJ bun si unu mediocru e simtul hartistic (orechea mozicala). (valabil si pt instrumentisti, care fara "oreche" sunt masini de cantat mecanic)

Deci nu sunt de acord cu Portnoy.
Ca sa faci ceva misto iti trebuie ureche muzicala (ideal ar fi sa ai chiar 2 urechi... cat mai muzicale cu putinta)

Si chestia cu ureche muzicala e subiectiva daca stai sa te gandesti... DJ-ul nu lucreaza cu note muzicale ca tine la bass, ci cu zgomote... Are intr-adevar urechea "formata" pentru asa ceva, si simt artistic are, daca poate sa imbine sunetele astfel incat sa iasa ceva bun, dar, parerea mea e ca nu poti numi asa ceva "ureche muzicala". Ureche muzicala au cei care pot reproduce note muzicale, din auzite sau de pe partituri... Asa vad eu... Si nea Caisa de la atelierul mecanic are "urechea formata", si-ti spune imediat cand ai o defectiune de unde vine zgomotul...
indescifrabil
cubu

Mesajde Unregistered » Joi Mar 27, 2003 1:58 am

Si chestia cu ureche muzicala e subiectiva daca stai sa te gandesti... DJ-ul nu lucreaza cu note muzicale ca tine la bass, ci cu zgomote... Are intr-adevar urechea "formata" pentru asa ceva, si simt artistic are, daca poate sa imbine sunetele astfel incat sa iasa ceva bun, dar, parerea mea e ca nu poti numi asa ceva "ureche muzicala". Ureche muzicala au cei care pot reproduce [B]note muzicale
, din auzite sau de pe partituri... Asa vad eu... Si nea Caisa de la atelierul mecanic are "urechea formata", si-ti spune imediat cand ai o defectiune de unde vine zgomotul... [/B]

doua povestioare (incearca sa intelegi cate ceva despre muzica-sunet-energia undei ..:) ...algoritm pur)

1 .eram la un chef in regie. o conservatorista (prin anul 3 la Conserva) , dolofana ca o englezoaica branzita.. beata pe jumatate ..trage o basina . Zice: .." ah... iar n-am luat sol curat!!! am fost cu un semiton mai jos!!!! "..si ofticata ... incepe iar sa "cante" ..e sunet? este.!!! ...tipa ducea o octava ..cu dosul ... te miri? ..nu te mira ..ca totul e exercitiu ..la fel cum si muzica insemna si PERCUTIE (vezi dj) ..dar si instrument ..vezi muzicalitate..de cor de negrii..:)

2. cand eram mai mic circula o versiune umoristica a primului cantec al omului: 7 oameni primitivi, pusi in linie..Si "dirijorul", in fata lor, arunca cate o piatra, NU la intamplare , pe un picior de primitiv , pe alt pricior de primitiv. Rezultatul: fiecare urla pe vocea lui ...si asa s-a nascut primul cantec ..cica :) ..

..Ce e muzica? ..un algoritm.matematica pura.combinari de 49+ luate cate ...n - par impar ( 2k, 2k +1) ..etc.
..mai important e rezultatul ..

Semnat: bortzianu' / nelogat

bafta!
Unregistered

Mesajde Unregistered » Joi Mar 27, 2003 4:38 am

Initial trimis de Unregistered

doua povestioare (incearca sa intelegi cate ceva despre muzica-sunet-energia undei ..:) ...algoritm pur)

1 .eram la un chef in regie. o conservatorista (prin anul 3 la Conserva) , dolofana ca o englezoaica branzita.. beata pe jumatate ..trage o basina . Zice: .." ah... iar n-am luat sol curat!!! am fost cu un semiton mai jos!!!! "..si ofticata ... incepe iar sa "cante" ..e sunet? este.!!! ...tipa ducea o octava ..cu dosul ... te miri? ..nu te mira ..ca totul e exercitiu ..la fel cum si muzica insemna si PERCUTIE (vezi dj) ..dar si instrument ..vezi muzicalitate..de cor de negrii..:)

2. cand eram mai mic circula o versiune umoristica a primului cantec al omului: 7 oameni primitivi, pusi in linie..Si "dirijorul", in fata lor, arunca cate o piatra, NU la intamplare , pe un picior de primitiv , pe alt pricior de primitiv. Rezultatul: fiecare urla pe vocea lui ...si asa s-a nascut primul cantec ..cica :) ..

..Ce e muzica? ..un algoritm.matematica pura.combinari de 49+ luate cate ...n - par impar ( 2k, 2k +1) ..etc.
..mai important e rezultatul ..

Semnat: bortzianu' / nelogat

bafta!

Ma rog...

1. Nu la percutie ma refeream, sunt si alte zgomote acolo decat bubuiturile care imita toba... Normal ca zic si eu ca muzica inseamna si percutie, de ce crezi ca am eu nick-ul Portnoy? Si-ti dau dreptate ca e matematica acolo, dar... E si altceva, ceva ce simti... Tre' sa fie si o tara de "lautar" in tine, nu doar combinari... Cat despre aia de la Conservator... Am vazut si "conservatoristi" carora le plac manelele... (asa ca chestie)...

2. Acum nu suntem in comuna primitiva, pretindem ca suntem civilizati... Ne cam mintim noi, dar, oricum...
Unregistered

Mesajde cubu » Joi Mar 27, 2003 4:41 am

Ete ca mai sus am uitat si eu sa ma log-ez... ;n
indescifrabil
cubu

Mesajde aphextwinz » Joi Mar 27, 2003 1:54 pm

Portnoy,

nota muzicala = frecventza
orice sunet are frecventza (e unda, in mama ma-sii)
ecce!
aphextwinz
Junior Member

Mesajde OLiX » Joi Mar 27, 2003 2:59 pm

am observat ca fiecare are cate o parere .. si asa si este .. fiecare dupa gusturi .. Eu zic ca .. muzica buna .. este muzica ce o auzi la greu la toate posturile de radio si tv. Muzica buna = muzica comerciala. I-au auzit pe unii spunand ca muzica romaneasca nu e buna, pt. ca e prea comerciala. Dar ce inseamna defapt muzica comerciala ? un lucru comercial este un lucru care se vinde. Eu, lucrand la radio, sunt obligat sa-mi placa mai orice fel de muzica. Si chiar imi place orice piesa ce o aud la greu. ...
OLiX

Mesajde cubu » Joi Mar 27, 2003 3:46 pm

Initial trimis de aphextwinz

nota muzicala = frecventza

De acord, dar reciproca nu e valabila...
Si aici se taie...
indescifrabil
cubu

Mesajde aphextwinz » Joi Mar 27, 2003 3:59 pm

Portnoy,

a) nu shtii matematica, semnul de egalitate are valoare comutativa, adica reciproca este valabila
b) ai shi tu un dram de dreptate. reiau definitzia:
nota muzicala = frecventza (in intervalul perceptibil de urechea umana, granularitatea fiind de 1 coma - din cate imi amintesc io teorie muzicala - in realitate se procedeaza prin aproximari grosoloane, in functzie de finetzea sculelor shi a urechilor, asha ca putem renuntza la clauza cu granularitatea)
aphextwinz
Junior Member

Mesajde cubu » Joi Mar 27, 2003 4:03 pm

nu shtii matematica, semnul de egalitate are valoare comutativa, adica reciproca este valabila

Aici nu era vorba de matematica, ci de LOGICA matematica... Ramane cum am stabilit... ;)
indescifrabil
cubu

Mesajde aphextwinz » Joi Mar 27, 2003 4:21 pm

logica matematica are ca operatori de baza: conjunctzia, disjunctzia shi negatzia. din ei se deriva altzii, cum ar fi implicatzia, echivalentza. semnul de egalitate, in logica matematica este echivalentza, care din nou este comutativ, adica daca p = (citeshte echivalent) q atunci q = p

qed :p
aphextwinz
Junior Member

Mesajde cubu » Joi Mar 27, 2003 4:44 pm

logica matematica are ca operatori de baza: conjunctzia, disjunctzia shi negatzia. din ei se deriva altzii, cum ar fi implicatzia, echivalentza. semnul de egalitate, in logica matematica este echivalentza, care din nou este comutativ, adica daca p = (citeshte echivalent) q atunci q = p

qed :p

OK, m-ai avut la faza asta, mi-ai cautat nod in papura, avantaj tu, ai manualul langa tine (prea le zici tu ca la carte)... ;) Dar de fapt ai stiut de la inceput ce am vrut sa zic... M-ai dus cu vorba... Atunci, hai sa o luam de la capat:

nota muzicala ----> frecventa :D Si nu invers... M-am exprimat bine acum?
indescifrabil
cubu

Mesajde aphextwinz » Joi Mar 27, 2003 4:50 pm

bine mah, asta-i parerea mea, eu mi-am spus-o pe a mea in posturile de mai sus

mi-ai facut lista? ;)
aphextwinz
Junior Member

Mesajde cubu » Joi Mar 27, 2003 4:53 pm

bine mah, asta-i parerea mea, eu mi-am spus-o pe a mea in posturile de mai sus

OK, iti respect parerea...
indescifrabil
cubu

Nasol...

Mesajde Aurolacul » Joi Mar 27, 2003 7:05 pm

Initial trimis de OLiX
Eu, lucrand la radio, sunt obligat sa-mi placa mai orice fel de muzica. Si chiar imi place orice piesa ce o aud la greu. ...

Ce pacat, mane, eu nu asputea asculta ceva ce nu-mi place. Poate doar din politete, sau daca imi dai multi bani.
Aurolacul
Junior Member

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Vechi: Kterinca & Aberatzii