"Muzica Romaneasca" avem muzica sau nu ?

mai vechi, mai noi; mai dure, mai moi

Avem sau nu avem ce asculta acasa , in masina sau la servici ?

- ai voie sa adaugi raspunsuri
2
50%
- ai voie sa atasezi fisiere la mesaj
2
50%

Voturi totale : 4

"Muzica Romaneasca" avem muzica sau nu ?

Mesajde ASALT » Joi Apr 03, 2003 8:34 am

Cand vreodata "Artistul" roman va concepe ceva original .. si va lasa "sursele de inspiratie " , toate formatiile .. care au sau au avut success au fost sustinute si impinse din spate sau nu ?

Va astept cu comentarii pro sau contra .
ASALT
Junior Member

Mesajde SatyR » Joi Apr 03, 2003 1:21 pm

La cat s-a experimentat in muzica e cam greu s fi original in ziua de azi...daca nu imposibil.
SatyR
Junior Member

Mesajde ASALT » Vin Apr 04, 2003 8:06 am

s-a "experimenta" mult si ai dreptate e greu .. dar tocmai in asta consta muzica ... nu cred ca s-a ajuns la punctul de a putea spune ca nu mai putem face ceva nou .. deoarece totul a fost deja facut ... atunci in cazul asta nu cred ca ar trebui sa sustina toti sus si tare ca ei stau si muncesc mult sa faca ceva nou .. deoarece nimik nu e nou ... de ce in afara .. apare mereu cateceva nou .. si la noi doar copii , si nu muzica inspirata ci pur si simplu copiata
ASALT
Junior Member

Mesajde b0mber » Vin Apr 04, 2003 11:02 pm

cineva mi-a spus mai demult:"bah,muzica a fost deja compusa,acum doar se copiaza"....nu cred ca situatia e chiar asa,insa,din nefericire,intr-adevar e fff greu sa mai vii cu ceva original...cel putin in Romania,unde se pare ca nu se mai compune nimic original de foarte multa vreme.....asta e...daca si in strainatate se vine foarte rar cu ceva original,ce pretentii sa mai avem la noi in tara....poate pana la urma o sa apara si ceva cu adevarat nou in muzica asta,vreun stil care sa sparga....trebuie odata si odata,chiar si la noi.....
I slice nerds and melt icebergs in the north pole
You soft so, really awful, i rock the grand flow
b0mber
Junior Member

Mesajde ASALT » Sâm Apr 05, 2003 11:41 am

corect , aici ai dreptate .. dar .. cum ramane cand se sustine sus si tare ca sunt piese originale si totul e compus in studio si nu s-a copiat nimik .. asta e marea durere .. si inca ceva .. daca tot copiezi macar copiaza bine si nu cu greseli :)
sa speram ca va apare ceva nou , in fond ce altceva ne ramane decat speranta ca vom asculta si noi odata si odata muzica buna ..

si .. care mai e durerea mare la noi ca sunt multi ignoranti in ceea ce priveste muzica si gata cum e data pe posturile de radio cat mai des o melodie aceasta e neaparat si f "beton" ... asta e de fapt alta problema in muzica noastra ... formatiile care fac ceva nou sunt marginalizate cu raspunsul " Nu se vinde asa ceva la noi pe piata" de catre producatori .... in rest nu mai tre sa spun mai mult ... akum :) :D mai tin ceva pt mai tarziu daca va intereseaza o discutie pe tema asta
ASALT
Junior Member

Mesajde Julya_15 » Dum Apr 06, 2003 3:49 pm

Da....putina muzica romaneasca zic ca avem....(adica muzica bun a romananeasca)...Candy,TNT,Alina Sorescu sau......K-Pital sau Miki...exemple de muzica buna romaneasca.
Mother looking at me,tell me what do U see,yes I've lost my mind!
Daddy looking at me,will I ever be free,have I crossed the line?
Julya_15
Junior Member

Mesajde ASALT » Lun Apr 07, 2003 12:26 am

Initial trimis de Julya_15
Da....putina muzica romaneasca zic ca avem....(adica muzica bun a romananeasca)...Candy,TNT,Alina Sorescu sau......K-Pital sau Miki...exemple de muzica buna romaneasca.

:) :D lol Julya ... ce sa zic ... cu asta crede-ma ca am cazut pe spate :)) uite ... un singur lucru cer si eu .... zi-mi ce a compus TNT ? :))))))))))))))
ASALT
Junior Member

Corect...

Mesajde Aurolacul » Lun Apr 07, 2003 3:22 am

Initial trimis de ASALT
... formatiile care fac ceva nou sunt marginalizate cu raspunsul " Nu se vinde asa ceva la noi pe piata" de catre producatori ....

Dada, acuma imi dau seama de ce Garage nu a ajuns shi pe la noi, mai des. Ca stiluile noi sunt privite de casele de productii ca niste paria.
"For evil men to succeed all it takes is for good men to do nothing"
Aurolacul
Junior Member

Re: Corect...

Mesajde ASALT » Lun Apr 07, 2003 6:53 pm

Initial trimis de Aurolacul

Dada, acuma imi dau seama de ce Garage nu a ajuns shi pe la noi, mai des. Ca stiluile noi sunt privite de casele de productii ca niste paria.

exact .. si as indrazni ca nu numai la noi sunt privite in felul asta ... dar la noi parca nici macar nu ar vrea sa auda de altceva in afara de Andree sau ... mai stiu eu ce alta formatie ( solista) care ar sta mai bine in HUSTLER decat pe scena ... uite .. tu ai auzit de ZULLU ? ...
daca nu pot sa-ti zic ca baietii astia aveau niste piese beton .. facute si muzica si texte de ei , mult mai bune decat orice a scos mafia de exemplu ... dar ... de .. marginalizarea si lipsa de fonduri si-a spus inca odata cuvantul
ASALT
Junior Member

Mesajde b0mber » Mie Apr 09, 2003 2:23 pm

poola mea,in afara de lipsa de fonduri si dezinteresul caselor de discuri pentru anumite genuri de muzica,cred ca marea vina e a cacatului astuia de popor de 2 lei...intotdeauna o sa fie preferate rahaturi ca TNT sau Alina Sorescu sau sa nu mai vorbim de ****** nationale,fostele Andre,in defavoarea altora care chiar stiu sa faca muzica adevarata...asta e,mentalitatea asta balcanica a dus,pana si in industria muzicala,la limitarea atat de caracteristica romanilor...
I slice nerds and melt icebergs in the north pole
You soft so, really awful, i rock the grand flow
b0mber
Junior Member

Nu am auzit...

Mesajde Aurolacul » Mie Apr 09, 2003 4:34 pm

Initial trimis de ASALT

... uite .. tu ai auzit de ZULLU ? ...

Da stii undeva pe net unde pot face rost de material cu ei?
"For evil men to succeed all it takes is for good men to do nothing"
Aurolacul
Junior Member

Re: Nu am auzit...

Mesajde ASALT » Mie Apr 09, 2003 10:48 pm

Initial trimis de Aurolacul

Da stii undeva pe net unde pot face rost de material cu ei?

chiar azi am vb cu unu din baietii de la Zullu .. si mi-a promis ca f f curand i-mi va aduce primul lor album .. si ultimile melodii scoase care nu au fost ascultate nicaieri :) so .. sper sa le gasesti chiar la mine pe server .. can le voi avea
:D
ASALT
Junior Member

Mesajde monk » Mar Apr 22, 2003 9:24 am

..... io zic ca in muzica romaneasca sunt f multe talente dar trebuie descoperite ca pana acu se pare ca numai alea de prost gust sunt pe piata.. (majoritatea)
Tre sa ma apuc de karate sa nu ma bata Dumnezeu

The Wake Up Show™
monk

muzica romaneasca e judecata superficial

Mesajde Lovealot » Mar Apr 29, 2003 10:39 pm

Sincer sa fiu, pe mine ma enerveaza cei care vin si dau verdicte de genul "Toti romanii copie, suntem o tara de plagiatori, muzica romaneasca suge si nu merita ascultata!". Daca muzica buna romaneasca nu se gaseste la toate colturile si nu are stand separat (cum am vazut ca au manelele la Sony Music din Unirea) asta nu inseamna ca nu exista. Eu unul ma bucur f mult cand un manelist(dar nu numai) ia un cd cu Phoenix si se stramba, pentru ca stiu ca nu o sa vina la un concert sa-mi strice mie cheful... SI nu o sa vb aici numai de formatii care au fost o data... O formatie care mie unul mi se pate f. buna si scrie melodii si in prezent este Taxi. Mai e si Iris si cred ca mai gasesc cateva formatii de calitate daca ma gandesc mai mult. Nu spun ca sunt multe, dar sunt originale si exista.
In concluzie faza cu "eu ascult numai muzica straina" o consider o forma de snobism intelectual, combinat cu o puternica ipocrizie.
Lovealot
Junior Member

atac la persoane???!!!!!

Mesajde usualflow » Mar Apr 29, 2003 11:34 pm

Mesaj pentru cei care inca nu s-au saturat sa blameze trupele comerciale de la noi din tara:
Este incredibil cata rautate pot sa ascunda niste cuvinte....cata invidie, cat spirit caustic, cata inteligenta..artificiala....
Oameni buni, voi nu v-ati saturat sa jubilati in sufletele voastre meschine? Nu are nici un sens.... stiti doar ce vrea ROMANUL sa asculte si sa cumpere din magazine... Nu e clar??? De aceea se intampla ce se intampla pe piata muzicala romaneasca, de aceea atat de multe trupe de atitudine sociala, dintre care multe rock si hip-hop nu au vanzari si se lupta sa supravietuiasca in zone obscure ale underground-ului .
Nimeni nu va obliga sa ascultati ce nu va place....Eu nu cred ca vi-i baga cineva pe gat.....Fiecare e liber sa asculte ce ii place. Ce naiba, va lipseste liberul arbitru? Schimbati canalul, postul de radio, ascultati un album preferat, cititi altceva, poate o carte buna....
Eu cred ca de fapt va place mult sa barfiti si sa vorbiti....aiurea.... Uite nici mie nu imi place Demmo(cu doi de M....), dar sunt in minoritate, asa ca tac si imi vad de preferintele mele...nu are rost sa ma apuc sa ii critic cu vehementa, atata timp cat au atatia fani care ii apreciaza, sunt gata sa ii apere, macar cu cuvinte frumoase. Ar fi o lupta pierduta din start. Iar daca tac, tacerea mea nu inseamna ipocrizie, inseamna diplomatie.

Iar daca tot sunteti critici si sunteti atat de inzestrati cu vorbe acide la adresa unor bieti oameni care nu fac altceva decat ce le place sa faca.....atunci criticati, fratilor, muzica, dar nu va mai luati de persoane! E adevarat ca exista multa prostitutie muzicala, insa nu e dracul chiar asa de negru. Pot sa cante ei si manele, daca acasa la ei asculta muzica buna si isi dovedesc integritatea in societate. Stam prost in directia relatiilor inter-umane. Nu ne suportam pe noi si ne e greu sa acceptam ca „altii mai prostiâ€Â
usualflow
Junior Member

Mesajde marian jan » Mar Apr 29, 2003 11:37 pm

votat "ai voie sa adaugi raspunsuri"..
:con:
bravo baixule!
marian jan

Mesajde usualflow » Mar Apr 29, 2003 11:47 pm

Initial trimis de Julya_15

....si sa inteleg ca pentru tine asta inseamna muzica BUNA????....mda.....fiecare cu ce ii place...gusturile nu se discuta...si totusi ar trebui sa stii sa faci diferenta intre muzica buna si non-valori. in fine...

cand isi scoate alinutza sorescu o piesa compusa de ea, sa ma anunti si pe mine....
usualflow
Junior Member

Înapoi la Muzica romaneasca