Zdop si zdup

ce-a fost pe Muzici o data

Zdop si zdup

Mesajde Rockeru'Somer » Mar Noi 20, 2001 12:31 pm

de moldovenii astia ce ziceti?
hai cu parerile!
trei arme am la indemana
vointa-mi creste zi de zi,
onoare,suflet si credinta
calauzit de ele orice-ar fi.
Rockeru'Somer
Junior Member

Mesajde gaga » Mar Noi 20, 2001 1:02 pm

Io ii stiu doar din piesele alea supermediatizate, videli noci, aia noua cu buna dimineatza si draga otee. Din pacate n-am fost la nici unul din concertele lor (au mai cantat prin bukale) asa ca n-am idee cam ce gen canta, am auzit diverse pareri (punk?) dar nu stiu unde sa-i incadrez... Chiar sunt curioasa daca stie cineva mai multe...
semnatura fara culori si nestridenta
gaga

Mesajde Rolf » Mar Noi 20, 2001 1:28 pm

Parerea mea e foarte buna. Am doar albumul Zdubii bateti tare, care am inteles ca e diferit destul de mult de Hardcore moldovenesc. Zdubii bateti tare e beton. Dupa mine stiu sa cinte si sa compuna. In Rusia sunt super cunoscuti si apreciati, si au cintat mult si prin vest, din cite zic ei pe la teveu. La un festival din Olanda am impresia ca au si cistigat ceva, acu 3 ani. Tipii au cintat mult in Rusia pina s-au gindit sa se promoveze si prin Ro si sa scoata albume in romana. Oricum, numai vocalul stie romana, si inca unul dintre ei mai rupe 2-3 vorbe.
Primul album am auzit ca e f. dur, dar nu am auzit aprecieri despre gen. Pe asta pe care il am eu, au influente populare, dar nu din alea de prost gust. Au si tot felul de fluiere si alte instrumente moldovenesti (trompeta etc...). Nu am fost niciodata bun la cronici si aprecieri (de genul "astia cinta nu-s ce stil cu nu-s ce influente, si se simte si influenta nu-stiu carei trupe in solourile de chitara"), dar asta e ce stiu despre zdubi.
Draga Otee are versurile lui Grigore Vieru (care a fost pocnit in troleu in Drumul Taberei acu fo 5-6 ani chiar de niste rockeri). Le-am si postat pe versuri acu ceva vreme. Iar limba moldoveneasca suna bine de tot cintata de ei, ba mai au si regionalisme.
Videli noci am impresia ca e filmat chiar la Moscova. Mai au un clip filmat la noi, intr-o piscina, dar nu mai stiu la ce piesa, si inca unul, vai s-amar de capu meu (piesa slaba fata de celelalte de pe album), filmat si in rusa si in romana. De fapt e filmat o data si schimbat sunetul (daca te uiti ce cinta ala, uneori nu se plesneste cu sonorul).
Rolf
Junior Member

Mesajde Aliosha » Mar Noi 20, 2001 1:35 pm

De fapt sunt ZDOB si ZDUB
Canta foarte bine, au mici influente punk intr-adevar.
Intr-un timp ei ziceau mai in gluma mai in serios intr-un interviu ca ar canta "hardcore moldovenesc".
Au cantat in deschidere la RHCP in Moscova si la inca o formatie mare , Metallica daca nu ma insel.
Sunt din Moldova dar numai unul e roman/moldovean. Altul e tatar, altul e dintr-o fosta republica sovietica. ( al 4-lea am uitat)
Dincolo de Prut sunt foarte apreciati.
Din cate mai stiu albumele lor au fost scoase si in romana si in rusa dar culmea cele mai vandute au fost cele in romana.

Era chiar un banc care avea ceva adevar in el:
Cea mai buna noua formatie din Romania e "Zdob si Zdub".
"Against modern football."
Aliosha

Mesajde Aliosha » Mar Noi 20, 2001 1:38 pm

Rolf se pare ca mesajele noastre au fost compuse simultan.
Al tau mai documentat ce-i drept.
Aliosha

Mesajde gaga » Mar Noi 20, 2001 1:47 pm

Documentat, bun, dar pana la urma ce gen canta? Asa e Rolf, mai e si "vai si-amar de capul meu", o uitasem... in rusa nu am ascultat decat videli noci (o dadeau mereu pe la TV). Acuma fiindca tot mi-ati deschis apetitul de cunoastere, nu stiti vreun site al trupei? Dati si voi un link ceva...

p.s. cred ca Rockeru' Shomer stie ca se zice ZDOB si ZDUB da' a scris la mishto (sau poate ma insel...)
gaga

Mesajde Rolf » Mar Noi 20, 2001 2:30 pm

http://www.zdob-si-zdub.com/

O fi documentat, da cum am zis, habar n-am sa zic ce gen cinta.
Are intr-adevar dreptate bancul lui Aliosha.
Cautati si cu google.
Rolf
Junior Member

interesanti

Mesajde DEATHANGEL » Mar Noi 20, 2001 4:04 pm

Initial trimis de Rolf
http://www.zdob-si-zdub.com/

O fi documentat, da cum am zis, habar n-am sa zic ce gen cinta.
Are intr-adevar dreptate bancul lui Aliosha.
Cautati si cu google.

ii prefer lui Bittman, ce-i drept-mai ales chestia cu buna dimineata, care face apologia mucilor comunistilor-ceea ce imi da un spirit de Golan-mai tineti minte? Piata Universitatii-ehe, ce viata 2 ani prin corturi langa Munteanu...Vise compromise
I'm just a dreamer
I dream my life away
I'm just a dreamer
Who dreams of better days

I watch the sun go down like everyone of us
I'm hoping that the dawn will bring a sign
A better place for those who will come after us, this time
DEATHANGEL
Junior Member

Mesajde curly » Mar Noi 20, 2001 7:48 pm

Initial trimis de Aliosha
De fapt sunt ZDOB si ZDUB
Canta foarte bine, au mici influente punk intr-adevar.
Intr-un timp ei ziceau mai in gluma mai in serios intr-un interviu ca ar canta "hardcore moldovenesc".
Au cantat in deschidere la RHCP in Moscova si la inca o formatie mare , Metallica daca nu ma insel.
Sunt din Moldova dar numai unul e roman/moldovean. Altul e tatar, altul e dintr-o fosta republica sovietica. ( al 4-lea am uitat)
Dincolo de Prut sunt foarte apreciati.
Din cate mai stiu albumele lor au fost scoase si in romana si in rusa dar culmea cele mai vandute au fost cele in romana.

Era chiar un banc care avea ceva adevar in el:
Cea mai buna noua formatie din Romania e "Zdob si Zdub".

au facut un turneu intrg in deschidere cu red hot chili peppers.....io asa stiu cel putin!
rau de gura!
curly
Junior Member

hai ca vin si eu

Mesajde Rockeru'Somer » Mie Noi 21, 2001 3:36 pm

moldovenii canta un hardcore cu influente populare(au o groaza de instrumente trompeta,fluier,dramba,ocarina,piculina)...si cum mai zicea cineva e un etno de calitate....au cantat in deschidere la rhcp , la ratm....si afara sunt binevazuti(vedeti cronica de la pepsi sziget 2001 din bestial)
dupa mine tipii sunt tari...
ghinionul nostru ca nu sunt romani,ci moldoveni iar ei tin mult la asta!
afara fac lobby pentru republica lor!
trei arme am la indemana
Rockeru'Somer
Junior Member

e...

Mesajde Vizitator » Joi Noi 22, 2001 12:54 am

e o trupa de calitate, pacat ca au putine concerte in bukale
Vizitator

Agroromantica

Mesajde Rolf » Sâm Dec 08, 2001 1:00 pm

Am ascultat ieri ultimul album, Agroromantica. La prima auditie mi s-a parut, din pacate, ca Zdubii sunt usor in pana de inspiratie. Cele mai bune piese mi s-au parut cele 2 ultime clipuri (Buna Dimineata si Videli Noci) si Balada Haiducului (titlu aproximativ). In rest, piese slabe, unele chiar autoinspirate din Zdubii bateti tare (ca versuri sau ca muzica). Sa vedem dupa mai multe auditii cum mi-o suna.

Nota iesplicativa, adaugita dupa a 3-a auditie: e mai bun decit se intelege din postu de acu o saptamina, da tot nu aduce prea mult nou. Faza cu autoinspiratia din ei ramine valabila.
Rolf
Junior Member

Concert

Mesajde Rolf » Lun Ian 28, 2002 4:45 pm

Se tot zvoneste de un eventual concert al moldovenilor in urmatoarele luni. Cineva cu amanunte?
Rolf
Junior Member

Mesajde gaga » Lun Ian 28, 2002 5:41 pm

Nu stim inca nimic in schimb iti zic io zvon (care e aproape sigur ca se va intampla, momentan mai sunt niste piedici): aaaa, ai auzit de Dream Theatre ?:rolleyes:
gaga

Mesajde Rolf » Lun Ian 28, 2002 7:53 pm

Nu mah, ce, vin si astia?
Rolf
Junior Member

Mesajde gaga » Lun Ian 28, 2002 8:06 pm

Nu se stie inca nimic dar e o sansa (doamne ajuta)
gaga

Mesajde Kryszti » Joi Ian 31, 2002 2:22 am

Mie nu-mi plac deloc. In afara de Videli noci. Pe bune, de unde atata rock sau punk?! Mie mi se pare muzica populara cu instrumente de rock. Cel putin ultimul album.
"Si nu stiu sa tac..."
cand e vorba de
"Un popor detergent incuiat in televizor"
Kryszti
Junior Member

Mesajde Aliosha » Joi Ian 31, 2002 5:59 am

Initial trimis de Kryszti
Mie nu-mi plac deloc. In afara de Videli noci. Pe bune, de unde atata rock sau punk?! Mie mi se pare muzica populara cu instrumente de rock. Cel putin ultimul album.

Incearca sa asculti si din celelealte cate ceva.

Am intrat zilele trecute pe pagina lor oficiala si surpriza :
pozi sa downloadezi mp3-uri la discretie( majoritatea in rusa ce-i drept)
Aliosha

Mesajde gaga » Vin Feb 01, 2002 9:13 am

bah, io stiu ca au avut mai mult succes cu piesele in romana si de-aia probabil ca nu poti downloada piese de succes, or mai stiu io?
gaga

din libertatea de azi:

Mesajde onk » Mie Feb 13, 2002 12:51 pm

Bateristul de la Zdob & Zdub s-a casatorit

Bateristul grupului Zdob & Zdub, Andrei Cebotari, s-a casatorit in weeekendul ce a trecut, in satul Caraga de langa localitatea moldoveneasca Tiraspol. Asemenea nuntilor din povesti, mirele, mireasa si colegii sai de trupa au petrecut de vis doua zile. Practici, "zdubii" au inregistrat cele mai interesante pasaje ale nuntii, urmand ca filmarea sa constituie material pentru viitorul videoclip al formatiei. Dupa ceremonia religioasa, toti cei prezenti au ramas blocati de insistenta preotului care il ruga pe solistul grupului, Roman, sa-i acorde un autograf pe caseta "Agroromantica", ultimul album al formatiei.

Florian Gheorghe
onk

ascultai albumu'

Mesajde Rockeru'Somer » Lun Feb 25, 2002 12:00 pm

ascultai si eu agroromantica
si eu subscriu la cele zise de rolf(cred),zdubii bateti tare e mai bun decat asta!
oricum si asta e mult superior multor albume din rom!
trei arme am la indemana
Rockeru'Somer
Junior Member

Agroromantica este un album BUN !

Mesajde Blackie Lawless » Mar Feb 26, 2002 8:28 pm

Agroromantica este un album bun ( fara doar si poate). La fel este mai lucrat decat anteriorul, finetzuri muzicale, lyrics-uri etc. Mie imi place tare mult si pot sa il ascult in continuu, lucru care nu s-a intamplat foarte des cu Zdubii bateti...

Apropos stie cineva site-ul lor ?
Blackie Lawless

Mesajde Aliosha » Mie Feb 27, 2002 12:07 am

Aliosha

Mesajde gaga » Mie Feb 27, 2002 8:40 am

welcome here Blackie (bah, ti-ai ales un nick... e favoritul meu din epoca Glam, si ma mir ca pana acum nimeni nu a zis nimic despre WASP)
gaga

Mesajde Rolf » Mie Feb 27, 2002 9:56 am

In primu rind si io, daca nu eram Rolf, as fi fost Lawless.

In al doilea rind am vazut azi un nou clip a lu Zdubii, la piesa Tigan si OZN, da am inteles ca aparu mai demult, n-oi fi fost io pe faza.

In al treilea rind, dupa mai multe auditii int-adevar incepe sa se contureze alta parere despre Agroromantica, da prima impresie e ca e tributar primului.
Rolf
Junior Member

Mesajde Rolf » Vin Mar 01, 2002 12:06 pm

Concert deseara la 7 la Hanu lu Manuc si miine la 10 in Laptarie...
Rolf
Junior Member

Mesajde KickAss » Dum Mar 03, 2002 1:05 pm

Piesa Tigan si OZN este chiar tare. Fazele popularo-lautaresti sunt f. bine definite si evidentiate. Ar mai fi o melodie de genu asta, Hora cosmica. Mie chiar imi plac. Albumul Harcore... nu m-a impresionat, Zdupii nu l-am ascultat, dar Agro.. e chiar bun. Am sa incerc sa fac rost si de Zdupii.
Anunt pe bune:

Dau si eu exact acelasi pisoi pe care il da onk.
KickAss
Junior Member

Mesajde Rockeru'Somer » Lun Mar 04, 2002 9:36 am

Initial trimis de KickAss
Piesa Tigan si OZN este chiar tare. Fazele popularo-lautaresti sunt f. bine definite si evidentiate. Ar mai fi o melodie de genu asta, Hora cosmica. Mie chiar imi plac. Albumul Harcore... nu m-a impresionat, Zdupii nu l-am ascultat, dar Agro.. e chiar bun. Am sa incerc sa fac rost si de Zdupii.

zdupii e mai hard-core,mai dur....mie imi place mai mult!muzica si hardcoremoldovenescII sunt super melodii!
trei arme am la indemana
Rockeru'Somer
Junior Member

Zdob si Zdub la Hanul lui Manuc

Mesajde b0nechina » Lun Mar 04, 2002 4:03 pm

Am fost vineri la Hanul lui Manuc, sa-i vad si eu pe baieti live (n-am avut ocazia pana acum).
Nu ma asteptam sa sune rau, dar trebuie sa recunosc ca au cantat mai bine decat am sperat. Concertul trebuia sa inceapa la 19:30, si cred ca atunci a si inceput, noi am ajuns noi la 19:40 si cantau deja.
Au fost cam toate piesele de pe "Zdubii..." si "Agroromantica", si pe toate le-au cantat bine (la "Zdubii bateti tare" Roman a cam dat-o in bara cu fluierul, dar cred ca asta a fost singura mica scapare). In rest, atmosfera faina de tot, publicul a cantat non-stop (inclusiv la Videli nochi), sunetul a fost surprinzator de bun, iar baietii isi cunosc meseria si o mai fac si cu placere.

In alta ordine de idei, dar tot la capitolul concerte, tot vineri seara am vazut U2 live la HBO. Fara cuvinte...
Desi era concert de promovare pentru "Elevation", au cantat o gramada de piese vechi (la un moment dat au fost vreo 5 la rand: Sunday, Bloody Sunday, Stay (Faraway, so close) - pe care au cantat-o Bono si The Edge, Desire (senzational!), apoi doua din favoritele mele: Bad si Where the Streets (una dupa alta! :) ). Nu mai stiu daca asta a fost ordinea, in sfarsit... una peste alta, am ramas cu gura cascata...

Ca o concluzie, la sfarsitul concertului, Bono le-a multumit oamenilor ca au dat bani sa vina sa-i vada.
Intrarea la Zdob si Zdub a fost gratuita, desi concertul a fost live, iar oamenii s-au chinuit sa cante acolo. Cand o sa renuntam la porcaria asta cu concertele gratuite, si cand o sa se renunte la porcaria cealalta, cu platit bilete la concerte de pe banda?
If this doesn't make you smile
You don't have to cry
If this isn't making sense
It doesn't make it lies
b0nechina

Mesajde Dragos PR » Mar Mar 05, 2002 1:12 pm

E greu de zis cand o sa se renunte din mai multe motive:
- foarte multe show-uri sunt show-uri de promovare, asa ca mai important e sa aduci public target decat sa incasezi din bilete (cand o sa mai am timp o sa va spun ce face zappu aducand Iris si Voltaj la un loc pentru promovarea marcii)
- concertele pe banda sunt tinute de trupe dance care, intamplator, sau nu, inregistreaza succese mari de box office si acolo e rost de malai chiar la bilete, pen ca vine f. multa lume ca la discoteca
- de f multe ori bilantul financiar al showului cade in seama organizerului care plateste onorariul trupei in avans, ca doar nu le da procent din incasari; unu sau o mie de spectatori, trupa n-are treaba, canta, ia banu' si pleaca, vorbim de trupele cu public, OK?
- trupele din afara, mai ales cele de talia U2, au propriul aparat administrativ in spate, si controleaza absolut tot prin oamenii lor (bilete, inchirieri de sali, tricouri, etc, eventual colaboreaza pe aspectele astea cu casele de discuri); la noi incercarile sunt timide si se lovesc de lipsa unui public cat de cat potent financiar, dupa ca ce suntem saraci in general, rockerii au daru' pe la noi si peste tot sa nu prea fie prieteni cu banii
Dragos PR
Junior Member

Următorul

Înapoi la De pe muzica