Vreau si eu sa fac muzica
56 mesaje
• Pagina 1 din 2 • 1, 2
Vreau si eu sa fac muzica
Salut si bine v-am gasit. Tocmai citeam in subiectul anterior cum spuneati sa sunteti vreo 4 in total care postati pe acest forum. Cred ca de azi mai puteti adauga inca unul. Sunt si eu prins oarecum de patima home recording-ului, incerc sa ma documentez in domeniul muzicii electronice si incet incet sa fiu capabil sa compun ceva de calitate. Nu m-as considera un incepator in acest subiect, dar stiu ca sunt o gramada de detalii si aspecte tehnice la care sunt zero. Am un calculator AMD Athlon XP 2100+, Sound Blaster Audigy, si 512 Mb Ram. In curand o sa-mi cumpar un keyboard midi de la M-Audio (Radium 41 daca il stiti cumva). Mi se pare excelent de folosit impreuna cu softurile dedicate. Si ptr ca veni vb de softuri, vreau sa va spun ca folosesc Reason 2.0 care e un program super de compus , are de toate in el si poate fi si legat prin ReWire de un altul host. Am luat de curand si Absynth, care mi se pare cel mai misto sintetizator din cate am vazut pana acum. Faptul ca poti modela prin chiar forma wave-ului, iti da posibilitatea sa creezi cele mai originale sunete. Ma gandesc sa-l folosesc impreuna cu Reason pe un program host compatibil si ReWire si VST, cum ar fi Ableton Live sau Cubase si mai sunt...(tot incerc sa ma decid care ar fi mai bun). Eu tin destul de mult si la design-ul lor si Cubase mi se pare cam greoi si sobru desi am inteles ca e unul dintre cele mai tari sequentere.
Apoi vreau sa fac rost si de sculele necesare ptr masterizare, dintre care am nominalizat Wave Lab sau Ableton Live ptr care merg plug-in-urile BBE Sonic Maximizer si Steinberg Mastering Edition.
Cam atat cu vorbaraia nu stiu care a avut rabdare sa citeasca, dar as vrea sa va intreb care este parerea voastra despre softurile si hardware-ul mentionate de mine mai sus. Si a doua chestiune, m-ar interesa un soft cu care sa elimin negativul din melodii, si sa pastrez doar vocea. Deci exact pe dos fata de ce vrea lumea sa faca ptr karaoke. Ma intereseaza asta deoarece vreau sa fac remixuri. Exista softuri speciale ptr chestia asta sau se poate realiza cu niste filtre? Si apoi ca sa incadrez vocea pe un anume tempo si ritm, exista programe speciale sau se face manual? Nu e de ajuns sa dai un stretch ptr ca nu asa a facut Dj Phantom cand a remixat muzica populara acum ceva ani daca va aduceti aminte. Trebuie lucrat pe fiecare propozitie si cuvant in parte astfel incat sa se mixeze bine cu beat-ul.
Apoi vreau sa fac rost si de sculele necesare ptr masterizare, dintre care am nominalizat Wave Lab sau Ableton Live ptr care merg plug-in-urile BBE Sonic Maximizer si Steinberg Mastering Edition.
Cam atat cu vorbaraia nu stiu care a avut rabdare sa citeasca, dar as vrea sa va intreb care este parerea voastra despre softurile si hardware-ul mentionate de mine mai sus. Si a doua chestiune, m-ar interesa un soft cu care sa elimin negativul din melodii, si sa pastrez doar vocea. Deci exact pe dos fata de ce vrea lumea sa faca ptr karaoke. Ma intereseaza asta deoarece vreau sa fac remixuri. Exista softuri speciale ptr chestia asta sau se poate realiza cu niste filtre? Si apoi ca sa incadrez vocea pe un anume tempo si ritm, exista programe speciale sau se face manual? Nu e de ajuns sa dai un stretch ptr ca nu asa a facut Dj Phantom cand a remixat muzica populara acum ceva ani daca va aduceti aminte. Trebuie lucrat pe fiecare propozitie si cuvant in parte astfel incat sa se mixeze bine cu beat-ul.
- Coty
- Junior Member
Re: Vreau si eu sa fac muzica
Parerea mea, deci iti repet parerea mea... o iei cum vrei... daca e ceva putem sa discutam pe aici prin zona,k?
E binisor ce ai tu acolo pentru inceput... In loc de Radium 41 de la m-audio (care io cred ca e Radium 61 sau 49) zic sa-ti iei Oxygenul. mai pui un ban deoparte si poate iti iei si o placa de la m-audio ca sa scapi de latenta in midi din cauza placii pe care o sa o ai. Ia de aici o adresa http://www.avaudiosys.ro de unde poti lua din Romania produsele m-audio la pret de distribuitor autorizat.
Sfat incearca sa scapi de amd si sa treci pe intel... Sunt o groaza de motive dar e bine sa eviti problemele ce apar pe sistemele amd cu care se face muzica.
Iar sfat nu te mai gandi la rewire... e acolo ca sa-ti ia fata... Poti face in multe alte moduri ca sa folosesti doua programe in acelasi timp mai ales cand ai o placa care dispune de o latenta deloc neglijabila.
Iar sfat . Invata Cubase sx-ul. Stiu ca e de cacat la inceput dar cu timpul te inveti. Oricum nu ai ce pierde ai doar de castigat. Nu ai prins vremea cand nu exista Cubase sx ci Cubase-ul vechi care chiar e de cacat dar nu aveam ce face... Sx e fara indoiala cel mai bun soft de muzica pe care il poti folosi ca si platforma pe PC. Daca ai fi avut Mac ti-as fi recomandat Protools, dar asta e deja alta discutie.
Pentru programe capabile sa scoata vocea dintr-o melodie nu te pot ajuta... Eu unu nu stiu de existenta a asa ceva... iar din punct de vedere tehnic nu cred ca e posibil decat la o calitate destul de proasta si oricum cu negativul pe fundal...asta in mod sigur.
Despre un soft care sa te ajute sa pui ordine in BPM iti recomand cu caldura Prosoniq Time Factory... E mic, simplu si bun... cand il ai daca nu te prinzi ce e pe acolo putem vorbi...
Oricum Bine ai venit intre noi... si mai vorbim...
:o :o
E binisor ce ai tu acolo pentru inceput... In loc de Radium 41 de la m-audio (care io cred ca e Radium 61 sau 49) zic sa-ti iei Oxygenul. mai pui un ban deoparte si poate iti iei si o placa de la m-audio ca sa scapi de latenta in midi din cauza placii pe care o sa o ai. Ia de aici o adresa http://www.avaudiosys.ro de unde poti lua din Romania produsele m-audio la pret de distribuitor autorizat.
Sfat incearca sa scapi de amd si sa treci pe intel... Sunt o groaza de motive dar e bine sa eviti problemele ce apar pe sistemele amd cu care se face muzica.
Iar sfat nu te mai gandi la rewire... e acolo ca sa-ti ia fata... Poti face in multe alte moduri ca sa folosesti doua programe in acelasi timp mai ales cand ai o placa care dispune de o latenta deloc neglijabila.
Iar sfat . Invata Cubase sx-ul. Stiu ca e de cacat la inceput dar cu timpul te inveti. Oricum nu ai ce pierde ai doar de castigat. Nu ai prins vremea cand nu exista Cubase sx ci Cubase-ul vechi care chiar e de cacat dar nu aveam ce face... Sx e fara indoiala cel mai bun soft de muzica pe care il poti folosi ca si platforma pe PC. Daca ai fi avut Mac ti-as fi recomandat Protools, dar asta e deja alta discutie.
Pentru programe capabile sa scoata vocea dintr-o melodie nu te pot ajuta... Eu unu nu stiu de existenta a asa ceva... iar din punct de vedere tehnic nu cred ca e posibil decat la o calitate destul de proasta si oricum cu negativul pe fundal...asta in mod sigur.
Despre un soft care sa te ajute sa pui ordine in BPM iti recomand cu caldura Prosoniq Time Factory... E mic, simplu si bun... cand il ai daca nu te prinzi ce e pe acolo putem vorbi...
Oricum Bine ai venit intre noi... si mai vorbim...
- Darec
Re: Re: Vreau si eu sa fac muzica
Initial trimis de Darec
problemele ce apar pe sistemele amd cu care se face muzica.
- Darec
Re: Re: Re: Re: Vreau si eu sa fac muzica
Mersi ptr raspuns si sfaturi.Ai dreptate era vorba de Radium 49. Dar am uitat sa mentionez ca deja l-am comandat.Oxygenul mi s-a parut ca are prea putine octave.De la Av Audiosys il iau, care e o firma super, si intr-adevar au produse profesionale. Nu ca m-as pricepe eu f bine la ce e si ce nu e profesional dar am cautat demult o clapa, si in afara de linia Yamaha PSR de la Flamingo nu am gasit prin Romania ceva asemanator. Ori aveau sunete incorporate ori erau si sintetizatoare etc... Asta pana am aflat de AV Audiosys. Si de latenta aia stiu cum e treaba, dar Audigy are driver ASIO cu o latenta minima de 2 ms. Acum e adevarat ca Audigy e mai mult ptr jocuri si eventual auditie de muzica, decat pentru compus. Dar acum deja am luat-o si pentru inceput cred ca este buna.
Ai spus ca nu exista programe de extras voce, atunci sa inteleg de aici ca ptr nu remix de genul asta e nevoie sa cumperi cu licenta vocea originala fara instrumental?
Ai spus ca nu exista programe de extras voce, atunci sa inteleg de aici ca ptr nu remix de genul asta e nevoie sa cumperi cu licenta vocea originala fara instrumental?
- Coty
- Junior Member
Re: Re: Re: Re: Re: Vreau si eu sa fac muzica
Initial trimis de Coty
Si de latenta aia stiu cum e treaba, dar Audigy are driver ASIO cu o latenta minima de 2 ms. Acum e adevarat ca Audigy e mai mult ptr jocuri si eventual auditie de muzica, decat pentru compus. Dar acum deja am luat-o si pentru inceput cred ca este buna.
Sa vezi ce rau e sa nu ai nici macar Audigy!!!:o (ca mine de ex)
Nu exista "programe de extras" voci sau negative.
Este o tentativa ne program care se numeste Analog Voice Remover dar e de tot cacatul.
Nu stiu daca ai nevoie de licenta dar sigur ai nevoie de MULTITRACK.
:o :o :o
Spune-mi ce muzică asculţi, ca să îţi spun câţi sunteţi de mulţi!
-
dadius - Mesaje: 779
singura solutie pentru a scoate vocile dintr-o melodie este sa ai la mina o versiune fara voci a melodiei. apoi le bagi pe amindoua pe 2 piste separate intr-un wave player (Wavelab, Sound Forge...chiar un sequencer) si apoi pe pista cea fara voci ii invirti frecventele la 180grade in asa fel incit acele frecventte inversate vor elimina sunetu pe melodiea originala si nu va mai ramine decit vocea(ile)
SETUP : Mac G4 768ram, Logic Pro 6, TC Works SparkME 2.5, M-audio Delta 44, TC Works Powercore, Emagic EXS24 MK2, reFX Vanguard, Emagic ES1 & 2, Reason 2 via ReWire, Access Virus C, Emu Orbit-3, Yamaha DX200, Emagic MT4 midi, Behringer MX1808 14chan mixer, Alesis M1 monitors, Evolution midi controlers, 2x Technics MK2, Ecler smac PRo20 djmixer
- SoniQLab
- Junior Member
Re: lol
Initial trimis de n3aGabitz
pula mea...unii vor sa se apuce de muzica ca si cum s-ar apuca de basket....
asta e
Nu cred ca e cazul sa-l critici pt. ca vrea sa se apuce de treaba.
Tu oare te-ai nascut in studio?
Asa de rau a facut omu ca a intrebat si el "care cu cine voteaza".
Poate este mai talentat decat multi si acum a descoperit ca ii place treaba asta.
-
soulviasound - Junior Member
gabi,gabi,gabi!!!:)
intervin aici pana nu incepe scandalul.
baiatul este mai la inceput decat noi.asa ca daca vreti sa-i dati un sfat faceti'o.dar nu va luati de el asa aiurea in tramvai.
repet inca o data:
acest forum este facut pentru a invata cate ceva unii de la altii.
va multumesc.
intervin aici pana nu incepe scandalul.
baiatul este mai la inceput decat noi.asa ca daca vreti sa-i dati un sfat faceti'o.dar nu va luati de el asa aiurea in tramvai.
repet inca o data:
acest forum este facut pentru a invata cate ceva unii de la altii.
va multumesc.
-
lol
ma eu nu am nimic cu el....dar sunt cazuri de oameni care se pot pune in categoria aia....
eu doar am reactionat topicului pus de cel in cauza atat, acum insa am SI citit ce a zis....interesant.
din moment ce stii sa umblii cu reason...nu cred ca mai are rost sa deschizi un subiect cu topicul asta frate...ca bagii lumea in confuzii (cazul meu)...
pace si spor la treaba.
ps: ati lucrat careva cu pro tools pana acum?
eu doar am reactionat topicului pus de cel in cauza atat, acum insa am SI citit ce a zis....interesant.
din moment ce stii sa umblii cu reason...nu cred ca mai are rost sa deschizi un subiect cu topicul asta frate...ca bagii lumea in confuzii (cazul meu)...
pace si spor la treaba.
-
n3aGabitz - Junior Member
Initial trimis de SoniQLab
singura solutie pentru a scoate vocile dintr-o melodie este sa ai la mina o versiune fara voci a melodiei. apoi le bagi pe amindoua pe 2 piste separate intr-un wave player (Wavelab, Sound Forge...chiar un sequencer) si apoi pe pista cea fara voci ii invirti frecventele la 180grade in asa fel incit acele frecventte inversate vor elimina sunetu pe melodiea originala si nu va mai ramine decit vocea(ile)
Aveti dreptate cu topicul e cam simplist dar am vrut sa aiba o doza de umor.
SoniQLab, mersi pentru sfatul legat de extragerea vocii din melodie. Insa am o mica nedumerire: cand spui sa invart frecventa la 180 grade ce inseamna asta exact? Sa defazez la 180 de grade? Eu am Cool Edit Pro 2.1 demo deocamdata.
- Coty
- Junior Member
Re: lol
Ma am pus mana pe protoolsintr-un studio meserie de aici din Bucuresti... As vrea eu sa-l folosesc tot timpul dar nu se poate...Nu am Mac iar varianta aia de protools pentru PC care aparuse intr-un timp e de tot cacatul. Aveam pe vremea aia un Piii la 1 Giga si al dracu calculator se bloca la tot ce insemna audio chiar daca foloseam chiar daca nu foloseam protools... Atunci am ramas pe Cubase... Stii tu sa fi aparut o varianta crackata bine pentru PC a protoolsului...ca eu unu ma bag...
Teoretic sunt la zi... zic eu... practic sa-l mai vad si eu o zi doua...
Sa-mi zici si mie daca stii vreo varianta buna a protoolsului pentru PC...????
- Darec
Re: Re: lol
Initial trimis de Darec
Ma am pus mana pe protoolsintr-un studio meserie de aici din Bucuresti... As vrea eu sa-l folosesc tot timpul dar nu se poate...Nu am Mac iar varianta aia de protools pentru PC care aparuse intr-un timp e de tot cacatul. Aveam pe vremea aia un Piii la 1 Giga si al dracu calculator se bloca la tot ce insemna audio chiar daca foloseam chiar daca nu foloseam protools... Atunci am ramas pe Cubase... Stii tu sa fi aparut o varianta crackata bine pentru PC a protoolsului...ca eu unu ma bag...
Teoretic sunt la zi... zic eu... practic sa-l mai vad si eu o zi doua...
Sa-mi zici si mie daca stii vreo varianta buna a protoolsului pentru PC...????
Parerea mea despre MAC este ca nu-si merita banii. O fii bun protools, am vazut la un prieten care pana la urma s-a profilat si el pe PC. Pt. ca tot calculatorul este configurat de ei nu le da dreptu la astia de la apple sa practice asa diferente mari de preturi(sau eu platesc design-ul).Eu am dual xeon care la-m pus la intrecere cu dual 1.25 de la MAC la randare in maya, houdini si 3dmax si la toate ia dat ceata procesoarelor facute de motorola de la MAC.SI nu-i asa cum scriu ei ca-s mai bune decat pc-uriile.Un PC bine configurat nu e cu nimic mai prejos decat un MAC(ca performanta) si pretul e de doua ori mai mic, si sa dau banii numai pe protools, care nu are un sound mai meserias decat CUBASE cu niste drivere meseriase.
Aici eu sunt anti MAC.
Aaa si inca ceva dintre cei care au AMD-URI 1900+ THOROGHBREAD
Ziceti voi ati intalnit aplicatie audio care sa va puna in cap procesoarele.Eu am avut unul cu 256ddr333 si nu am intalnit pana atunci aplicatie sa nu-mi mearga.De ce puii mei sa dau 6000$ pe MAC.Si daca ma-s scalda in bani nu as da bani astia.Mai bine ii dau diferenta unuia pasionat de sunet care vrea sa se apuce si el de ceva si n-are bani. De diferenta isi face un home studio cu delta 1010LT, RADIUM69 UN MIC DE STUDIO SI MONITOARE CAT DE CAT.
-
....
ma aici e vb de gusturi personale stii.....eu sunt comfortabil pe ambele sisteme...insa exemplele date de tine sunt toate de GRAFICA, noi vb de muzica
.
prefer pc-ul...ca computer de zi cu zi...insa numai imi prea buna baza in el in muzica...mi-a facut figuri de prea multe ori.
pro tools e doar ptr win 98 ptr pc. atat. nu stiu cat de bine merge....pe mac...e fara cuvinte ca cubase-ul ptr pc.
pace

prefer pc-ul...ca computer de zi cu zi...insa numai imi prea buna baza in el in muzica...mi-a facut figuri de prea multe ori.
pro tools e doar ptr win 98 ptr pc. atat. nu stiu cat de bine merge....pe mac...e fara cuvinte ca cubase-ul ptr pc.
pace
-
n3aGabitz - Junior Member
Re: ....
ma aici e vb de gusturi personale stii.....eu sunt comfortabil pe ambele sisteme...insa exemplele date de tine sunt toate de GRAFICA, noi vb de muzica.
pace
Ma ai dreptate ca e vorba de gusturi personale, dar daca inca pc-ul nu mi-a facut figuri cum ti-a facut tie are rost sa arunc niste bani pe geam.
Stiu ca e vorba de sunet dar modelarea si animatia 3d cere cea mai multa putere de processare (iar cei de la mac in asta se lauda cel mai rau) iar daca aici se descurca o statie de lucru pc cel putin atat de bine ca un mac de ce nu sa-r descurca si in sunet. Eu aici am vrut sa ajung cu comparatia de la 3d.
Eu mi-am spus parere ca si tine si ti-o respect si pe a ta .
salut
-
Re: Re: Vreau si eu sa fac muzica
Initial trimis de Darec
Am luat Cubase-ul SX de cateva zile, am reusit cu greu sa gasesc crack-ul si cum se utilizeaza si l-am instalat. Arata mult mai bine decat Cubase VST pe care l-am incercat prima data. Intr-adevar e f complex si cred ca iti trebuie ani de zile sa ajungi sa il manipulezi la capacitate maxima. Insa trebuie sa spun ca la capitolul setari placa de sunet mie nu mi-a placut. Sau poate nu ma pricep eu la el bine. Ma refer la driver-ul ASIO. Mi-a mers cateva zile ok insa astazi cand ma jucam si tot incercam sa il invat, am observat ca imi da latenta mare cu instrumente VST si nu numai. E ca si cand nu as mai avea nici un ASIO. Din meniul Cubase am cautat o gramada dar nu s-au gandit sa arate undeva niste setari simple si intuitive ptr ASIO. Am deschis utilitarul lor de configurare si i-am dat sa faca testele. Dupa ce prima oara a zis ca e o problema si mi-a recomandat sa mai fac nu stiu ce test, a doua oara a zis ca totu le ok. Insa in Cubase tot aveam latenta. De ce nu au facut ceva simplu si eficient ca la Reason? Acolo nu e nici o problema si setezi ASIO in cateva secunde. Am deschis ABsynth separat (nu ca instrument in Cubase) si iarasi, totul era ok, aveam probabil o latenta de 2-3 ms. In Cubase insa nu stiu ce i-am facut de numai imi merge. Puteti sa imi spuneti cam ce problema ar fi? Daca nu reusesc sa il setez cred ca o sa incerc ACID-ul de care mi-am adus aminte. L-am folosit inca de pe vremea cand aveam Pentium 2 la 266 Mhz si 64 Mb Ram si era ok. Acum cred ca mi-ar merge super. Tocmai il iau de pe net (Binecauvantat fie Kazaa :o ) Am vazut pe site ca mai nou suporta si instrumente VST, si MIDI. E super asta.
O a doua chestiune ar fi ca in Cubase, la track-urile audio, cand schimb tempo-ul totul se modifica conform lui mai putin track-urile audio care au aceeasi viteza. Poate Cubase sa schimbe tempo-ul unui track audio? Stiu ca in Acid de ex lucrurile stau altfel si tempo-ul se modifica lejer pe toate track-urile
- Coty
- Junior Member
Re: Re: Re: Vreau si eu sa fac muzica
Io ti-am zis ca o sa ai probleme cu placa. Convertoarele A/D si D/A ale Audigiului sunt slabe, SLABE... Conexiunile digitale de asemenea, zgomot de fond ai cacalau...poate nu-ti dai seama iar driverele asio si gsif sunt lente si mai ales asa cum ai vazut si tu INSTABILE... Daca mai adaugi si faptul ca Audigiul este limitat la 16bit/48 khz ai o imagine reala a audigiului tau...
Ti-am spus...poate nu-ti dai seama sau poate nu ai vazut comparativ cum lucreaza o alta placa fata de audigy (chiar si cacatul ala mic de la terratec, nu stiu sa-ti spun cum se numeste sau cat costa...e primul din oferta de la terratec cu 24/96 parca x-fire sau ceva de genul). Audigy-ul mai ales audigy 2 nu-si face banii pentru ceea ce vrei tu...iar faptul ca-ti merg bine unele softuri gen cool edit sau acid sau reason (desi eu zic ca ai si pe asta latenta destul de mare) dovedeste faptul ca nu sunt softuri profesionale. Acidul din cate mi-aduc eu aminte este un program pentru samplare, platforma de unire a mai multor samplere facute deja nicidecum program de creeare (una din atributiunile sx-ului).Eu unu folosesc sx de la prima toba pana la mixdownul final al melodiei...trecand prin creeare negativ, inregistrare instrumente, inregistrare voci..........mixaj, master...
Setarile sx pentru asio sunt simple ca sa stie tot omul. Nu vad de ce ar fi nevoie de mai multe setari (in bara de sus selectezi DEVICES, apoi Device setup apoi configurarea driverului asio o gasesti pe undeva pe la VST MULTITRACK daca imi aduc bine aminte). Oricum nu vad cum ai putea scapa de latenta cu audigy-ul...In plus trebuie sa iti mai apara o problema...asa numitele pops, pacanituri care le auzi pe recording dar mai lipsesc la play.oricum de inregistrat instrumentele vst le inregistrezi cu Monitor mixer selectat sau cum e la Audigy "what you hear" parca...iar aici ai zgomot de fond si n-ai control bun asupra nivelului de inregistrare al instrumentului vst.
Ca sa poti schimba tempoul a ceea ce faci pe viitor incerca sa faci negativul midi. Iti recomand pentru inceput halionul care se ataseaza ca si Vsti la sx si citeste si sf2 si wav si akai si mai multe ...si poti sa umbli la dinamica sunetului de acolo...Oricum recomandarea e ca sa te hotarasti din timp ce BPM va avea o melodie, in ce tonalitate e...pentru ca viitoarele posibile schimbari in faze terminale facute in fisierele wav (schimbare de ton/pitch,...scimbare de bpm) sunt DESTRUCTIBILE. Niciodata o toba care suna bine la 110 bpm nu va suna la fel daca o folosesti la 145 sau 160 fara a o corecta... (munca multa in plus, timp pierdut si mai ales BANI).Nu-ti mai zic de instrumente ca in momentul in care canti o Vioara(de exemplu) in mi si iti dai seama ca artista/solista canta de fapt in si sau in do (FI atent o mica smecherie - cand ai de facut o melodie pentru o fata si nu stii nimic de vocea ei, fa-o din si sau maxim do - fa asa, berea mi-o dai dupa):D
deci spuneam de vioara cand o cobori cu toate programele posibile (ti-am zis de prosoniq Time factory mi s-a parut del mai bun si-l folosesc destul de des la samplere) tot se pierde calitate si pierzi de aici putin de acolo putin de la placa inca putin si se duce dracu tot soundul.
Mai vorbim noi pe aici ca sunt obosit rau si deja imi fug ideile ca si banii din buzunar:D
:o
Ti-am spus...poate nu-ti dai seama sau poate nu ai vazut comparativ cum lucreaza o alta placa fata de audigy (chiar si cacatul ala mic de la terratec, nu stiu sa-ti spun cum se numeste sau cat costa...e primul din oferta de la terratec cu 24/96 parca x-fire sau ceva de genul). Audigy-ul mai ales audigy 2 nu-si face banii pentru ceea ce vrei tu...iar faptul ca-ti merg bine unele softuri gen cool edit sau acid sau reason (desi eu zic ca ai si pe asta latenta destul de mare) dovedeste faptul ca nu sunt softuri profesionale. Acidul din cate mi-aduc eu aminte este un program pentru samplare, platforma de unire a mai multor samplere facute deja nicidecum program de creeare (una din atributiunile sx-ului).Eu unu folosesc sx de la prima toba pana la mixdownul final al melodiei...trecand prin creeare negativ, inregistrare instrumente, inregistrare voci..........mixaj, master...
Setarile sx pentru asio sunt simple ca sa stie tot omul. Nu vad de ce ar fi nevoie de mai multe setari (in bara de sus selectezi DEVICES, apoi Device setup apoi configurarea driverului asio o gasesti pe undeva pe la VST MULTITRACK daca imi aduc bine aminte). Oricum nu vad cum ai putea scapa de latenta cu audigy-ul...In plus trebuie sa iti mai apara o problema...asa numitele pops, pacanituri care le auzi pe recording dar mai lipsesc la play.oricum de inregistrat instrumentele vst le inregistrezi cu Monitor mixer selectat sau cum e la Audigy "what you hear" parca...iar aici ai zgomot de fond si n-ai control bun asupra nivelului de inregistrare al instrumentului vst.
Ca sa poti schimba tempoul a ceea ce faci pe viitor incerca sa faci negativul midi. Iti recomand pentru inceput halionul care se ataseaza ca si Vsti la sx si citeste si sf2 si wav si akai si mai multe ...si poti sa umbli la dinamica sunetului de acolo...Oricum recomandarea e ca sa te hotarasti din timp ce BPM va avea o melodie, in ce tonalitate e...pentru ca viitoarele posibile schimbari in faze terminale facute in fisierele wav (schimbare de ton/pitch,...scimbare de bpm) sunt DESTRUCTIBILE. Niciodata o toba care suna bine la 110 bpm nu va suna la fel daca o folosesti la 145 sau 160 fara a o corecta... (munca multa in plus, timp pierdut si mai ales BANI).Nu-ti mai zic de instrumente ca in momentul in care canti o Vioara(de exemplu) in mi si iti dai seama ca artista/solista canta de fapt in si sau in do (FI atent o mica smecherie - cand ai de facut o melodie pentru o fata si nu stii nimic de vocea ei, fa-o din si sau maxim do - fa asa, berea mi-o dai dupa):D

Mai vorbim noi pe aici ca sunt obosit rau si deja imi fug ideile ca si banii din buzunar:D

- Darec
Re: Re: Re: Re: Vreau si eu sa fac muzica
Mersi mult am gasit Device Setup unde mi-ai zis... Nu stiu cum de imi scapase . Acolo am gasit si problema. Era setat pe un driver ASIO dar nu era Creative ASIO. Cred ca totusi Audigy nu e chiar atat de proasta cum spui insa oricum e slaba asta imi dau seama. Am gasit si setarile ptr latenta ASIO. Insa daca pun pe 2 ms face clickuri cand inregistrez Asa ca o sa mai las de la mine cateva ms.... Uite iti arat textul de la Creative de pe site despre Audigy 1. "Sound Blaster Audigy supports 24-bit/96kHz formats over the digital I/O for compatibility with professional audio gear such as AES-EBU equipment. Users interested in music creation can utilize the EAX ADVANCED HD optimized driver designed for low-latency ASIO?support, providing low-latency multi-track recording. " ... " Experience audio clarity comparable to high-end home stereo solutions with 100 db SNR and 24-bit multi channel audio playback. "
Cred ca suporta si pe 24 de biti. Iar despre ACID, in ultima varianta au implementat inregistrare MIDI, si instrumente VST. Au evoluat de la un simplu program de mixare si loop-uri la unul unde poti sa si inregistrezi
Cred ca suporta si pe 24 de biti. Iar despre ACID, in ultima varianta au implementat inregistrare MIDI, si instrumente VST. Au evoluat de la un simplu program de mixare si loop-uri la unul unde poti sa si inregistrezi
- Coty
- Junior Member
Ma stiam ca scrie 24/96 dar diferenta nu sev ede asta deloc deloc
pe audigy..Nu e adevarat ce spun aia...
Iar cu acidul
Fara suparare
Daca se apuca Dacia sa faca masini de teren asta nu inseamna ca vor fi bune ci doar ca vor fi mai ieftine
Pace si mai vorbim:o
pe audigy..Nu e adevarat ce spun aia...
Iar cu acidul
Fara suparare
Daca se apuca Dacia sa faca masini de teren asta nu inseamna ca vor fi bune ci doar ca vor fi mai ieftine
Pace si mai vorbim:o
- Darec
Initial trimis de Coty
Uite iti arat textul de la Creative de pe site despre Audigy 1. "Sound Blaster Audigy supports 24-bit/96kHz formats over the digital I/O for compatibility with professional audio gear such as AES-EBU equipment. Users interested in music creation can utilize the EAX ADVANCED HD optimized driver designed for low-latency ASIO?support, providing low-latency multi-track recording. " ... " Experience audio clarity comparable to high-end home stereo solutions with 100 db SNR and 24-bit multi channel audio playback. "
Pote face playback pe 24 bit dar nu poate procesa
-
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vreau si eu sa fac muzica
Initial trimis de soulviasound
Pote face playback pe 24 bit dar nu poate procesa
deci cu alte cuvinte e aceeasi Marie dar cu alta palarie!:D
Inca un cacat produs de Creative.
-
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Vreau si eu sa fac muzica
Initial trimis de dadius
deci cu alte cuvinte e aceeasi Marie dar cu alta palarie!:D
Inca un cacat produs de Creative.
sau alt Ion cu alta basca

au facut creative ceva in afara sa-si faca reclama la greu la produse naspa?
-
Initial trimis de Coty
Aveti dreptate cu topicul e cam simplist dar am vrut sa aiba o doza de umor.
SoniQLab, mersi pentru sfatul legat de extragerea vocii din melodie. Insa am o mica nedumerire: cand spui sa invart frecventa la 180 grade ce inseamna asta exact? Sa defazez la 180 de grade? Eu am Cool Edit Pro 2.1 demo deocamdata.
ce vroiam sa spun cu acea fraza este faptu de a schimba pur si simplu frecventele pozitive in negative si negative in pozitive. (de ex. cind ai un .wav intr-un editor acel .wav este traversat orizontal de o linie. eh, ce e sub linia aia e negativ si ce e deasupra de pozitivu).. in privinta lui cool edit n-am nici o idee cum se procedeaza in el dar daca cauti putin s-ar putea sa-i dai de cap.
inca un lucru: vocea care va iesi dupa aceasta manipulare nu va fi exacta la 100% cu cea originala, unele frecvente s-ar putea sa se piarda.
este dupa cunostinta mea, singura solutie pentru a extrage voci
SETUP : Mac G4 768ram, Logic Pro 6, TC Works SparkME 2.5, M-audio Delta 44, TC Works Powercore, Emagic EXS24 MK2, reFX Vanguard, Emagic ES1 & 2, Reason 2 via ReWire, Access Virus C, Emu Orbit-3, Yamaha DX200, Emagic MT4 midi, Behringer MX1808 14chan mixer, Alesis M1 monitors, Evolution midi controlers, 2x Technics MK2, Ecler smac PRo20 djmixer
- SoniQLab
- Junior Member
Mai am si eu niste intrebari despre Cubase SX. Am deschis si Reason si le-am conectat prin ReWire pe amandoua. Insa nu stiu cum pot inregistra pe un track MIDI din Cubase notele de la un sintetizator din Reason Am selectat pe acel track in Cubase la Midi IN sintetizatorul respectiv, si la midi out la fel. Cand cant de la Key Editor, imi suna ok sintetizatorul Reason si pot sa si intregistrez asa. Insa eu vreau sa dau record pe Cubase si sa imi inregistreze ceea ce canta Reason-ul in acel moment. Cand fac asta nu inregistreaza nici o nota pe Cubase. Si inca o intrebare. Cum fac in Cubase ca atunci cand deplasez pe un track cu mouse-ul un segment inregistrat, sa se miste pas cu pas doar pe o anumita masura cam cum e in ACID.
- Coty
- Junior Member
Initial trimis de Coty
Mai am si eu niste intrebari despre Cubase SX. Am deschis si Reason si le-am conectat prin ReWire pe amandoua. Insa nu stiu cum pot inregistra pe un track MIDI din Cubase notele de la un sintetizator din Reason Am selectat pe acel track in Cubase la Midi IN sintetizatorul respectiv, si la midi out la fel. Cand cant de la Key Editor, imi suna ok sintetizatorul Reason si pot sa si intregistrez asa. Insa eu vreau sa dau record pe Cubase si sa imi inregistreze ceea ce canta Reason-ul in acel moment. Cand fac asta nu inregistreaza nici o nota pe Cubase. Si inca o intrebare. Cum fac in Cubase ca atunci cand deplasez pe un track cu mouse-ul un segment inregistrat, sa se miste pas cu pas doar pe o anumita masura cam cum e in ACID.
Ma, ti-am m-ai spus in rewire iti canta reasonul ca slave ceea ce are in el aranjat in acelasi timp cu cubase-ul cu ce are el aranjat...O tampenie indescriptibila...Faza cu rewire-ul e de cacat...Ca si conceptie e buna dar ca realizare lasa de dorit...Are multe greseli si parerea mea e sa nu te mai chinui...
Pentru a doua intrebare undeva sus trebuie sa ai snap activat, Snap mode selectorul sa fie grid, grid selectorul sa fie pe use quantize, iar la quantize selector fixezi tu din cat in cat vrei sa muti, din patrime in patrime (1/4), din optime in optime (1/8), nota inntreaga ,nasura (1/1). Asta in cazul in care totul este selectat din transport panel (bara aia cu play cu record etc...apasa si tu F2 daca nu o vezi, F2 daca vrei sa nu o mai vezi...) pe Bars + Beats... Bine parametrii astia ti-i fixezi tu cum iti e mai bine dar de pe aici se face... Iti atasez Un print screen ca poate n-ai inteles si mai vorbim...
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
- Darec
Tot legat de Cubase si nu numai. Am o nedumerire : cum fac sa adaug un efect VST sau DirectX pe un canal midi? La parametrii canalului nu gasesc decat niste amarate de "efecte" midi. VST-urile nu se pot folosi decat pe track-uri audio?
- Coty
- Junior Member
Initial trimis de Coty
Tot legat de Cubase si nu numai. Am o nedumerire : cum fac sa adaug un efect VST sau DirectX pe un canal midi? La parametrii canalului nu gasesc decat niste amarate de "efecte" midi. VST-urile nu se pot folosi decat pe track-uri audio?
exact, VST tine numai de virtual si nu se poate combina cu lumea MIDI externa...insa poti inregistra in audio sunete scoase dintr-un sinteu sau modul de sunet midi si sa le procesezi cu VSTuri in timpu inregistrari...acesta este valabil, cred eu, in toate sequencerele disponibile...cel putin la mine in logic nu merge. dar nu e o mare problema, cred eu; daca ai efecte in modulul midi poti utiliza acelea in scop de monitorizare si apoi cind treci la faza inregistratului bagi VSTurile pe pistele audio. inca un sfat, incearca sa faci inregistrarile audio "clean" adica fara efecte, numai sunetu pur iesit din sursa sonora. iti va fi mai usor atunci sa pui efecte si sa le editezi non destructiv. daca inregistrezi cu efect cu tot sii vrei sa faci o schimbare undeva la un efect atunci tre s-o iei din nou de la capat...
good luck!
- SoniQLab
- Junior Member
56 mesaje
• Pagina 1 din 2 • 1, 2