Cei mai buni chitaristi in opinia mea sunt: ....

Totul despre muzica rock

CARE ESTE CEL MAI BUN CHITARIST AL TUTUROR TIMPURILOR?

Jimi Hendrix
11
61%
Jimmy Page
7
39%

Voturi totale : 18

Negru Voda

Mesajde LinX » Vin Mai 31, 2002 12:55 am

Initial trimis de angus

admiratia mea pentru rock-ul romanesc, in special pentru cel din anii '80, m-au facut sa sper ca in pomelnicul de chitaristi de pe alte meleaguri sa se fi inserat si un nume de pe aici. De asta le-am citit pe toate, ca asa-i frumos, dupa care am reactionat. Tocmai pentru a nu-mi periclita sanatatea...

De Nicolae Covaci ce parere ai ?

Si sper... tot sper.. ca lumea cand aude acest nume sa aiba o idee si despre creatiile de dupa '90 (...93,97, 2001), nu doar de un Phoenix din '60 si '70.
LinX
Junior Member

Re: Negru Voda

Mesajde angus » Vin Mai 31, 2002 9:07 am

Initial trimis de LinX

De Nicolae Covaci ce parere ai ?

Si sper... tot sper.. ca lumea cand aude acest nume sa aiba o idee si despre creatiile de dupa '90 (...93,97, 2001), nu doar de un Phoenix din '60 si '70.

O idee despre ce spui tu mai sus am, dar lasa-ma sa iubesc mai mult Pheonixul de demult. Sigur, recunosc ca in afirmatia mea e o nota de subiectivism: de cele mai multe ori iubesti muzica generatiei tale.
De Nicolae Covaci am o parere buna. De fapt, nu am chiar anii sa-i fi prins pe Pheonix live, ci doar inregistrati. Dar contributia lor pentru tineretul roman din anii 70 a fost sublima.
angus
Junior Member

Re: Re: Re: Re: Vai

Mesajde Sick Tear » Vin Mai 31, 2002 9:57 am

Initial trimis de manelesux

Pai eu stau mai la tzara decat tine shi ete ca tot am auzit.Macar de curiozitate ca cine e ala care canta cu Vai shi tot trebuia sa tragi un oki in stanga shi dreapta.

Dana,Mahavishnu ma enerveaza de mor.Pe cuvantu meu.

Pai degeaba tragi cu okiul daca nu ai de unde face rost de discuri, ori eu nu am gasit nimic cu individul. Daca vei citi un mesaj de-al meu de mai sus, vei gasi albumele care mie mi se par foarte bune din perioada Mahavishnu. Acestea sunt jazz-rock, celelalte sunt jazz, unele chiar jazz simfonic, kestie care si pe mine ma cam enerveaza.
Sick Tear
Junior Member

Romanian guitar heroes

Mesajde Sick Tear » Joi Iun 06, 2002 10:01 am

Initial trimis de angus
Stimati antevorbitori, am citit cu o nerabdare din ce in ce mai mare mesajele voastre, asteptand sa vad ceea ce-mi doream. Dar n-am vazut. Asa ca am urmat primul impuls si m-am logat pentru prima oara, numai ca sa va spun doua vorbe: NUTU OLTEANU. Desigur, vorbesc doar cu nostalgicii care au depasit o frumoasa varsta si care l-au ascultat, live, de mai multe ori. Gasesc interlocutori???

In primul rand, ca sa nu uit, Dan Aldea nu a fost folkist, ci liderul Sfinx-ului, ani la rand, pana cand a ramas prin west (nu ca m-as da eu in vant dupa Sfinx, mi s-au parut tot timpul prea elitisti si plini de ei, bucuresteni, de) si un ghitarist excelent.
Pe Iris i-am vazut chiar de la debutul lor la Polivalenta, in vara-toamna lui '77, parca. Erau atunci in formula de trio Olteanu/Lechinteanu/Dumitrescu si erau rai de tot. Cantau un melanj de Cream/Mountain/Cactus si au dat pe spate o sala venita sa vada numele la moda ale momentului. Asemanarea lui Nutu cu Angus Young ni mi se pare prea potrivita, parca Nutu e ceva mai complex ca instrumentist, iar Iris s-au apucat de cantat in stilul AC/DC dupa venirea lui Minculescu.
Nicu Covaci a fost si el un instrumentist de valoare, dar nu a reusit sa depaseasca perioada in care il cam copia pe Tony Iommi.
Alt ghitarist de valoare era Loti Herdina de la Progresiv TM, un mare meserias, ca si Vali Farcasu de la Experimental Q din Cluj.
Dupa parerea mea, dar trebuie sa recunosc faptul ca nu am mai vazut un concert live cu trupe romanesti de peste 10 ani, cel mai complex ghitarist roman pe care l-am vazut este Florin Ochescu, pe care l-am vazut inca de la debutul lui la Curtea Veche #43 si apoi in Rosu&Negru si Iris.
Sick Tear
Junior Member

Re: Romanian guitar heroes

Mesajde LinX » Sâm Iun 08, 2002 8:25 pm

Initial trimis de Sick Tear

Nicu Covaci a fost si el
(a fost ??) un instrumentist de valoare, dar nu a reusit sa depaseasca perioada in care il cam copia pe Tony Iommi.
...
Dupa parerea mea, dar trebuie sa recunosc faptul ca nu am mai vazut un concert live cu trupe romanesti de peste 10 ani ...

make it 20... desi sa stii ca nici nu trebuia sa te duci neaparat la unul din concertele Phoenix de dupa 90 pentru a observa stilul schimbat al lui Covaci - muzica sa a variat si a evoluat inca de la inceputuri, din 68 si nu observ acea cantonare de care vorbesti. Ultima data din cate stiam eu jam'-uia cu Ritchie Blackmore si altii...
LinX
Junior Member

Re: Romanian guitar heroes

Mesajde stefan » Sâm Iun 08, 2002 8:53 pm

Alt ghitarist de valoare era Loti Herdina de la Progresiv TM, un mare meserias, ca si Vali Farcasu de la Experimental Q din Cluj.

Astia au cumva discuri scoase? Am gasit mai demult pe internet ceva cu un top al formatiilor romanesti (daca dai search: "Semnal M" sau "FFN" pe google il gasesti sigur) si erau prin top5. Asa ca am zis ca tre sa aud ceva de ei, dar nu prea stiu de unde sa fac rost.

Erau intr-unul din documentarele pe care le-au dat astia martea prin Club A Progresiv TM, dar la cata harmalaie era nu am auzit nimic.
subpolar homesick fane

"This here post might offend you some
If it doesn't it's because you're dumb"
stefan
Junior Member

Re: Re: Romanian guitar heroes

Mesajde Sick Tear » Dum Iun 09, 2002 5:45 pm

Initial trimis de LinX

make it 20...

...

Mai exact 13, daca te intereseaza neaparat. Iar ce a scos Covaci dupa '89 a fost atat de putin si eterogen incat nici el nu cred ca mai stie ce a vrut sa faca.
Marea intrebare este insa alta: ce a facut el intre 77 si 89 in west, ca in afara de un album, pe care nu toate piesele erau originale, altceva nu a scos.
Sick Tear
Junior Member

Re: Re: Romanian guitar heroes

Mesajde Sick Tear » Dum Iun 09, 2002 5:58 pm

Initial trimis de stefanp

Astia au cumva discuri scoase? Am gasit mai demult pe internet ceva cu un top al formatiilor romanesti (daca dai search: "Semnal M" sau "FFN" pe google il gasesti sigur) si erau prin top5. Asa ca am zis ca tre sa aud ceva de ei, dar nu prea stiu de unde sa fac rost.

Erau intr-unul din documentarele pe care le-au dat astia martea prin Club A Progresiv TM, dar la cata harmalaie era nu am auzit nimic.

Progresiv TM au un disc LP, scos inainte de '80, se numeste "Dreptul de a visa" si un alt LP prin '80-'81, in componenta de supergrup Progresiv TM+Rosu&Negru, care se numeste parca "Puterea muzicii". Nu stiu daca aceste albume au fost scoase pe CD.
Curtea Veche #43 si Experimental Q apar cu cate o piesa pe unul din faimoasele LP-uri "Formatii rock romanesti" care erau de multe ori mono. Probabil ca exista si alte inregistrari cu ele.
Sick Tear
Junior Member

Re: Re: Re: Romanian guitar heroes

Mesajde stefan » Dum Iun 09, 2002 11:49 pm

Progresiv TM au un disc LP, scos inainte de '80, se numeste "Dreptul de a visa" si un alt LP prin '80-'81, in componenta de supergrup Progresiv TM+Rosu&Negru, care se numeste parca "Puterea muzicii". Nu stiu daca aceste albume au fost scoase pe CD.
Curtea Veche #43 si Experimental Q apar cu cate o piesa pe unul din faimoasele LP-uri "Formatii rock romanesti" care erau de multe ori mono. Probabil ca exista si alte inregistrari cu ele.

Multumesc foarte mult pentru informatii - chiar eram tare curios. Pacat ca in Romania nu se reediteaza aproape nimic - eu ma chinui sa fac rost de unele casete cu "Semnal M", darmite alte formatii mai putin cunoscute.

Problema mea este: de unde fac rost de LP-urile respective?

Deja sunt off-topic rau (discutia ar merita un thread separat), dar ce parere ai de FFN?
subpolar homesick fane

"This here post might offend you some
If it doesn't it's because you're dumb"
stefan
Junior Member

Romanian guitar heroes

Mesajde LinX » Lun Iun 10, 2002 12:04 am

Iar ce a scos Covaci dupa '89 a fost atat de putin si eterogen incat nici el nu cred ca mai stie ce a vrut sa faca.
Marea intrebare este insa alta: ce a facut el intre 77 si 89 in west, ca in afara de un album, pe care nu toate piesele erau originale, altceva nu a scos.

Au fost reprelucrate multe dintre materialele mai vechi ... astfel ai sa auzi cel putin vreo 3 variante de Negru Voda, Mica tiganiada si multe altele ... de la chitarile acustice din 70 pana la distorsurile din 90, 2000.
Multe materiale nu au putut fii scoase din diverse motive (destul de evidente banuiesc), dar ce s-a scos a fost muzica de calitate - asta insemnand 3 sau 4 albume dupa 90 ( 2 dintre ele reluand piese mai vechi, in variante mult schimbate sau cantate live in acei ani in Germania sau Spania)
LinX
Junior Member

Mesajde mentoros » Mar Iun 18, 2002 10:05 am

Cine are albumul de debut sau prelucrari dupa clasici al lui Yngwie?
Va rog anuntati-ma!
MY MADNESS IS YOUR NIGHTMARES...
mentoros
Junior Member

Mesajde MiG29 » Mar Iul 09, 2002 1:26 am

Din aia vechi Ritchie Blackmore shi Jimmi din ashtia mai noi Tom Morello.
The Earth is full.GO HOME!
MiG29

Mesajde deertet325 » Mar Iul 09, 2002 9:13 pm

de george patraanoiu (TAXI) ce parere aveti?
deertet325
Junior Member

FFN

Mesajde Sick Tear » Mie Iul 10, 2002 1:59 pm

ce parere ai de FFN? [/B][/QUOTE]

Cu o intarziere care nu a depins de mine, iti raspund la intrebare. Sincer vorbind, trupa asta nu m-a emotionat niciodata. Ei s-au format dupa prima destramare a Mondialului, de unde au provenit tobarul si ghitaristul, si n-au reusit niciodata sa sparga gura targului. Eu i-am vazut o singura data ca frontlineri, dar din pacate pentru ei i-au avut in deschidere pe Curtea Veche #43, care erau foarte suparati la vremea respectiva (toamna lui '75, parca) si sunau extraordinar.
In rest au aparut in spectacole gen ghiveci, cu multe trupe si o gramada de folkisti, alternative a cenaclurile porcului national, dupa care au disparut din zona.
Sick Tear
Junior Member

George Patranoiu

Mesajde Someone » Dum Aug 04, 2002 10:37 pm

George Patarnoiu (TAXI) este un chitarist super tare.... Isi face treaba ca un profesionist!!!!!!! E super!!!
Someone
Junior Member

Re: George Patranoiu

Mesajde deertet325 » Dum Aug 04, 2002 11:54 pm

chiar este profesionist.
deertet325
Junior Member

George Patranoiu!

Mesajde Someone » Lun Aug 05, 2002 7:07 pm

EXACT! Este un profesionist si pot sa spun ca este printre cei mai buni chitarsiti!!! Il admir!!!!! E tare si stie ce face!
Someone
Junior Member

Mesajde Stefan.a » Mie Aug 14, 2002 3:43 pm

Slash - Guns n' Roses
"Fericirea este ceva ce nu se atinge nicodata, dar in cautarea ei merita sa alergi toata viata"
Stefan.a
Junior Member

Mesajde Dreamy_Girl » Vin Mar 28, 2003 10:58 pm

Xei ma tari chitaristi? Grreeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeu d tot de facut u top. De "afara", ar fi Eric Clapton, The Edge< si Jim Corr (The Corrs)
Stiu ca The Corrs nu canta rock, dar asta nu inseamna ca Jim nu canta bine, :)
De la noi, pe locul I ar fi simpaticul, energicul si supertalentatul Nicu Damalan (DIRECTIA 5). pe locul II-Emil Laghia (Compact). locul III-Valter Popa (Iris), locul IV,. cam la egalitate, Romeo Dediu (Holograf), si Georgica de la Taxi, locul V-Eugen Mihaescu (Krypton).
By the way, stiati ca Georgica de la Taxi este varul lui Nicu Damalan?
Merg mai departe-acum------------Dac-ai sti
Sa caut iar lumina sa caut iarasi--Ce-i iubirea
Ce-am pierdut----------------------Poate-ai gasi fericirea
DIRECTIA 5-"Merg mai departe/Dac-ai sti"
Dreamy_Girl
Junior Member

Mesajde cubu » Dum Mar 30, 2003 11:37 pm

Initial trimis de Dreamy_Girl
De la noi, pe locul I ar fi simpaticul, energicul si supertalentatul Nicu Damalan (DIRECTIA 5).

Se putea sa nu-l pui tu pe Nicu Damalan pe locul I? De data asta insa ai nimerit-o... E intr-adevar bun... Pacat ca-si pierde talentul in trupa aia de c***t... Dar de Adi Manolovici ai auzit? Cat despre Valter Popa... Nu l-as pune pe locul II, nu e chair asa bun...

Dintre astia din afara cred ca sunt in asentimentul multora de pe aici... Aia trei, stiti voi... Printre care i-as baga si pe Petrucci si pe Michael Romeo de la Symphony X... Hai sa incerc un top...

1. Malmsteen
2. Vai
3. Petrucci
4. Satriani
5. Romeo
indescifrabil
cubu

Re: Chitaristi in top

Mesajde Aurolacul » Lun Mar 31, 2003 2:47 am

Initial trimis de dana

Incep eu si trec peste Vai

Corect Vai da bun mai e!
"For evil men to succeed all it takes is for good men to do nothing"
Aurolacul
Junior Member

Mesajde Ines » Mar Apr 01, 2003 4:11 pm

Daca tot suntem la Rock romanesc (da!!!!!!!!??????) o sa mai adaug si eu un nume - Nicu Patoi - il iubeste pe satriani foarte mult, dar ii si iese!
De idoli sa nu te atingi, ca-ti ramane poleiala pe degete.
Ines
Junior Member

Mesajde bartki » Dum Apr 13, 2003 2:09 pm

brian may
eddie van halen
bartki
Junior Member

Mesajde basstard » Joi Mai 01, 2003 7:53 am

L-ati uitat pe marele umflat.
Ce pacat...
(Ce cacat)

(Marele umflat = Sir(ma) Hadrian Hordean )
human being/being human
basstard
Junior Member

Mesajde 6fingers » Mar Mai 06, 2003 4:01 pm

Chitaristi romani buni, fara o ierarhie:

1.Aldea
2.Balaurul si Popa de la Trooper
3.Cristi Garm de la Talisman foarte bun
4.Nicu Patoi
5.George Baicea zic unii. Mie nu mi se pare extraordinar, dar hai sa zicem.
6.Patranoiu
7.Olteanu
8.Manolovici care ma impresioneaza cel mai putin din gasca asta.
9.Mihaescu pe vremea Guitaromaniei si Lanturilor, ce face acum e cel mult trist.
10.Dediu nu prea arata, ca nu-l lasa aia.
...si alti necunoscuti.

Valter Popa, come on ! Cel mai bun chitarist ??? Nici in lista primilor 100 nu intra. No offence, nici Nicu Covaci in calitate de chitarist, nu compozitor. Strict tehnic. Si sa nu-mi spuneti ca ciocirlia, pe-aia o poate cinta orice aspirant chitarist cu un pic de timp liber.

De afara sint atit de multi buni ca nu e nici unul de la noi care sa se apropie de esalonul fruntas.
Ron Thal, Vai, Eric johnson, Petrucci, Romeo, Friedman, Jason Becker, Paul Gilbert, Nuno Bettencourt, chiar si Malmsteen daca nu va plictisiti de arpegii in mi minor/la minor... si atit de multi alti necunoscuti chiar si mai buni decit astia dar cu mai putin noroc.
Mie nu-mi place Satriani, mi se pare overhyped si mai cinta si prostii lately.
Eu il prefer pe Vai. Cu sex&religion, ala de nu place la lume. Pacat ca n-au mai colaborat, Townsend si cu el, amindoi sint geniali.

Acu depinde ce-ntelegi prin bun: tehnic, creativ sau ambele.
6fingers
Junior Member

Mesajde 6fingers » Mie Mai 07, 2003 9:55 am

am uitat de Dan Iliescu de la Timpuri noi.
6fingers
Junior Member

Mesajde Dreamy_Girl » Vin Mai 16, 2003 9:22 pm

Am avut , nu de mult, doua mari revelatii.
De "afara"-Jonas Issacsson (Orchestreaza pt. Roxette)
Din Romania-Emil Viciu (Sarmalele reci)
Merg mai departe-acum------------Dac-ai sti
Sa caut iar lumina sa caut iarasi--Ce-i iubirea
Ce-am pierdut----------------------Poate-ai gasi fericirea
DIRECTIA 5-"Merg mai departe/Dac-ai sti"
Dreamy_Girl
Junior Member

Mesajde cubu » Sâm Mai 17, 2003 1:05 am

Initial trimis de Dreamy_Girl
Am avut , nu de mult, doua mari revelatii.
De "afara"-Jonas Issacsson (Orchestreaza pt. Roxette)

Din zi in zi ma uimesti... Pai cand eram eu in gimnaziu, cand n-auzisem eu de Malmsteen, Vai & Co. asta era preferatul meu... El si Pelle Alsing, bateristu'...
indescifrabil
cubu

Re: Cei mai cei

Mesajde Peppy_032002 » Mie Aug 06, 2003 10:16 pm

Ai gusturi bune
Peppy_032002
Junior Member

Mesajde Peppy_032002 » Mie Aug 06, 2003 10:25 pm

Initial trimis de 6fingers
Chitaristi romani buni, fara o ierarhie:

1.Aldea
2.Balaurul si Popa de la Trooper
3.Cristi Garm de la Talisman foarte bun
4.Nicu Patoi
5.George Baicea zic unii. Mie nu mi se pare extraordinar, dar hai sa zicem.
6.Patranoiu
7.Olteanu
8.Manolovici care ma impresioneaza cel mai putin din gasca asta.
9.Mihaescu pe vremea Guitaromaniei si Lanturilor, ce face acum e cel mult trist.
10.Dediu nu prea arata, ca nu-l lasa aia.
...si alti necunoscuti.

Valter Popa, come on ! Cel mai bun chitarist ??? Nici in lista primilor 100 nu intra. No offence, nici Nicu Covaci in calitate de chitarist, nu compozitor. Strict tehnic. Si sa nu-mi spuneti ca ciocirlia, pe-aia o poate cinta orice aspirant chitarist cu un pic de timp liber.

De afara sint atit de multi buni ca nu e nici unul de la noi care sa se apropie de esalonul fruntas.
Ron Thal, Vai, Eric johnson, Petrucci, Romeo, Friedman, Jason Becker, Paul Gilbert, Nuno Bettencourt, chiar si Malmsteen daca nu va plictisiti de arpegii in mi minor/la minor... si atit de multi alti necunoscuti chiar si mai buni decit astia dar cu mai putin noroc.
Mie nu-mi place Satriani, mi se pare overhyped si mai cinta si prostii lately.
Eu il prefer pe Vai. Cu sex&religion, ala de nu place la lume. Pacat ca n-au mai colaborat, Townsend si cu el, amindoi sint geniali.

Acu depinde ce-ntelegi prin bun: tehnic, creativ sau ambele.

Esti destul de tare in domeniu de unde stii atatia ai vreo legatura cu muzica (chitara)
Peppy_032002
Junior Member

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Rock