Initial trimis de angus
Stimati antevorbitori, am citit cu o nerabdare din ce in ce mai mare mesajele voastre, asteptand sa vad ceea ce-mi doream. Dar n-am vazut. Asa ca am urmat primul impuls si m-am logat pentru prima oara, numai ca sa va spun doua vorbe: NUTU OLTEANU. Desigur, vorbesc doar cu nostalgicii care au depasit o frumoasa varsta si care l-au ascultat, live, de mai multe ori. Gasesc interlocutori???
In primul rand, ca sa nu uit, Dan Aldea nu a fost folkist, ci liderul Sfinx-ului, ani la rand, pana cand a ramas prin west (nu ca m-as da eu in vant dupa Sfinx, mi s-au parut tot timpul prea elitisti si plini de ei, bucuresteni, de) si un ghitarist excelent.
Pe Iris i-am vazut chiar de la debutul lor la Polivalenta, in vara-toamna lui '77, parca. Erau atunci in formula de trio Olteanu/Lechinteanu/Dumitrescu si erau rai de tot. Cantau un melanj de Cream/Mountain/Cactus si au dat pe spate o sala venita sa vada numele la moda ale momentului. Asemanarea lui Nutu cu Angus Young ni mi se pare prea potrivita, parca Nutu e ceva mai complex ca instrumentist, iar Iris s-au apucat de cantat in stilul AC/DC dupa venirea lui Minculescu.
Nicu Covaci a fost si el un instrumentist de valoare, dar nu a reusit sa depaseasca perioada in care il cam copia pe Tony Iommi.
Alt ghitarist de valoare era Loti Herdina de la Progresiv TM, un mare meserias, ca si Vali Farcasu de la Experimental Q din Cluj.
Dupa parerea mea, dar trebuie sa recunosc faptul ca nu am mai vazut un concert live cu trupe romanesti de peste 10 ani, cel mai complex ghitarist roman pe care l-am vazut este Florin Ochescu, pe care l-am vazut inca de la debutul lui la Curtea Veche #43 si apoi in Rosu&Negru si Iris.