muzica furata

Mesajde tUdOrUK » Lun Feb 10, 2003 5:02 pm

Exemple de negative furate si refacute:

Furat:
1.Parazitii- shoot yourself

Refacute:
1.NaS-get yourself a gun

Conclusion:
Parazitii au copiat negativu de la Dr.Dre-Still Dre in timp ce Nas l-a refacut.
tUdOrUK
Junior Member

Re: vb cum vb si nu mah intereseaza ca tu nu intzelegi

Mesajde marian jan » Lun Feb 10, 2003 5:15 pm

Initial trimis de Gyno-KPT
bah frate , yo am zis ce am auzt , ti-am zis , unu de la trupa SUBLIMINAL , carete asigur ca au ceva de spus inindustria underground , s la pariu ca daca faci un battle cu ei , te fc d kkt , cum l-au facut pe unu ....

personal nu am auzit de ei.poate ca e greseala mea,asta e.nu poti sa spui ca sunt cei mai buni,pentru ca....(sa-ti explic?).taci cu aia cu battle-ul,ca incepi sa o dai in diverse.adu-i aici sa faca battle cu decret :p.pe cine a facut de cacat?

Initial trimis de Gyno-KPT

in rest uite, iti dau ce a zis ala despre Kgula " ar trebui sa ne pisam pe el pt ca copiza , e bun ca mc .. dar degeaba ... " , vreau sa sti ca yo il apreciez pe Kgula , si sa sti ca muzica din UNDERGROUND NUMA DE LA EL ASCULT! si mah luai ca nu intzelgi ce scriu , cine a zis ca ti-Am scris tzie? ... o sa incep de acum sa nu mai daumesaje , doar sa vad reactiile voastre , ca a nu zic gaze , despre tot ceea ce fac gangsterii voi tre` sa criticati , si cndlumea se ia de voi , vakkti pe voi , tre sa intzelege-ti odata , g-rapu n-are limite , cat despre underground , sa ramana acolo unde trebuie!
DEGEABA VREI SCHIMBARE.
DE LA O RAZA DE SOARE
CA TOT UN NIMENI ESTI
DEGEABA TOT TE CHINUI
IN UMBRA VEI STA-N VECI!
pace ... sper ca acum nu am mai multi dusmani

daca te apuci sa faci niste afirmatii,continua,nu te retrage!asta cu grapul si limitele e discutabila....sa nu fim rautaciosi.si te rog si eu frumos:reciteste-ti posturile si incearca sa le corectezi.
bravo baixule!
marian jan

Mesajde sadox » Mar Feb 11, 2003 1:01 am

Furaciunea in muzica se practica shi p-afarah dca n-ati stiut.Spre ex. nu shtiu cine de pe forum a zis ca shi 2Pac a ciordit ceva negative de la nush'ce formatzie shi-l respekt pa ala care a zis-o.(Nu-i mai shtiu useru la orah astah sorry).Kiar shi Marry J. Bligge a furat negativu pt. piesa No more drama (nu shtiu cine cantah originalu' da in fine) shi l-a pus pa piesa iei shi kiara castigat premiu la mtv cred.Sincer,tipa nu se astepta sa castige da asta i-a fost soartah.Oricum presupun ca nici gentilomii da pa la mtv shi juryu d-acolo nu s-a prins ca negativu era ciordit.

Ragai shi ma skarpin /Manank pana mor /Vreau sa vad tzatze shi buci pa televizor
sadox
Junior Member

Mesajde MasterGz » Mar Feb 11, 2003 1:54 am

Initial trimis de sadox
Kiar shi Marry J. Bligge a furat negativu pt. piesa No more drama (nu shtiu cine cantah originalu' da in fine) shi l-a pus pa piesa iei shi kiara castigat premiu la mtv cred.Sincer,tipa nu se astepta sa castige da asta i-a fost soartah.Oricum presupun ca nici gentilomii da pa la mtv shi juryu d-acolo nu s-a prins ca negativu era ciordit.

Ceea ce era pe instrumentalul de la No More Drama era doar un sample de la genericul de la Tanar si Nelinistit..asculta bine si o sa'ti dai seama. Samplingul nu e furaciune e un procedeu foarte folosit in hip-hop..si aia din america dau bani buni pentru a putea folosi sampleurile alea. Cel mai bun exemplu e Puff Daddy care inainte facea melodii numai din sampleuri. Swizz Beats si el foloseste o gramada de sampleuri.
La noi insa chiar se fura...Parazitii faceau asta destul de des. Imi vine acum in minte o melodie de pe Nici o problema parca, in care instrumentalul era 90% luat de la NTM. Si La Familia..."Unii nu inteleg" poate n'a fost furata dar a fost inspirata la maxim din "I ain't mad at cha". De la un timp insa au cam renuntat cam toti la asa ceva.
MasterGz
Junior Member

Mesajde vali » Mar Feb 11, 2003 3:25 am

sa mor eu de nu aberam aiurea

cine dracu ii face piesele lu mary j blige?
some people deserve to die
vali

Mesajde marian jan » Mar Feb 11, 2003 1:28 pm

Initial trimis de MasterGz

La noi insa chiar se fura...Parazitii faceau asta destul de des. Imi vine acum in minte o melodie de pe Nici o problema parca, in care instrumentalul era 90% luat de la NTM. Si La Familia..."Unii nu inteleg" poate n'a fost furata dar a fost inspirata la maxim din "I ain't mad at cha". De la un timp insa au cam renuntat cam toti la asa ceva.

la familia,inspiratie?baga-mi-as pula in ea de inspiratie ca e furat tot:negativ,idee,tot.2pac a facut remix la i ain't mad at cha,a facut si la familia.la familia e o trupa de plagiatori.abia astept sa ascult albumul nou.

sadox,nu mai fa ma afirmatii fara un suport ca innebunesc.spune dupa ce e copiat,ca altfel tu te arzi!
bravo baixule!
marian jan

Mesajde Raspopitu » Mar Feb 11, 2003 10:47 pm

Apropos de faze furate......La familia - Zi de zi(faza de pe fond "hai baietii",Getto Daci - contraatac getto dac mai pe la final,nici o asemanare???)
Eu sunt nascut in alb-violet/Traiesc in alb-violet/Si port in suflet si in gand/Mereu un nume sfant/Caci alb imi este sufletul/Violeta inima/Si pentru POLI voi canta/Doar asta-i viata mea!
Raspopitu
Junior Member

Mesajde sosyy77 » Dum Apr 13, 2003 10:54 pm

Initial trimis de Raspopitu
Apropos de faze furate......La familia - Zi de zi(faza de pe fond "hai baietii",Getto Daci - contraatac getto dac mai pe la fi
nal,nici o asemanare???)
bai baiatule ala e un sampling luat de pe un disc,poa' sa il i-a 1000 de insi.mai invatati baieti ca mai aveti de invatat.
sosyy77
Junior Member

Copie...

Mesajde Aurolacul » Lun Apr 14, 2003 12:22 am

BUG Mafia - Raid Mafiot II e copiat suta la suta dupa
melodia aia : Fuck The Police. Am uitat cine a copiat-o, shi e cam ruhinos, ca o am. dar asta e, a multe melodii, si nu le mai tin minte pe toate.
"For evil men to succeed all it takes is for good men to do nothing"
Aurolacul
Junior Member

Mesajde cutuma© » Lun Apr 14, 2003 6:58 pm

Initial trimis de Raspopitu
Apropos de faze furate......La familia - Zi de zi(faza de pe fond "hai baietii",Getto Daci - contraatac getto dac mai pe la final,nici o asemanare???)

Aia e sampling facut de Paul pe care potzi sa-l regaseshti shi pe Facem Records 2
Prohíbanos que odiamos cuervos

Decret despre Steaua - Sevilla : http://decret.blogspot.com
cutuma©

Mesajde AdevaRapper » Lun Apr 14, 2003 9:15 pm

Ca tot veni vorba de sampling...stie cineva limitele legale in care se poate realiza fara acordul autorului?
Daca ramanem aici, aici ramanem!!!
AdevaRapper
Junior Member

Mesajde Arigo » Sâm Apr 19, 2003 1:20 pm

Initial trimis de AdevaRapper
Ca tot veni vorba de sampling...stie cineva limitele legale in care se poate realiza fara acordul autorului?

daca piesa dupa care samplezi are o anumita vechime poti lua, se considera bun comun sau asa ceva...

ba, va intreb si eu ca deja ati deviat de la subiect: are importanta CAT sau DE CE furi ? mi-e foame, am dreptul sa vin sa va dau in cap si sa va iau mancarea din frigider ? ai furat o sugi. dar la noi asta nu are vreo importanta. daca spun cuiva ca trupa lui preferata a furat vine si imi spune ca si altii pe care eu ii apreciez au furat.
"chiar daca a furat, a avut motivele lui si...." ba, a furat e un bou. cine fura in ziua de azi si are speranta ca nu se va afla merita suturi in cur de la un bulevard intreg.
si inca ceva, nimeni nu e obligat sa se faca "repar". nu esti in stare sa faci ceva cu mana ta :) indiferent de motive, fie ca sunt financiare sau de alta natura, gasesti destule locrui libere pe shantier.

in loc sa spuneti cine a copiat incercati sa dati exemple de repari ro care nu au copiat.
i have a life, but dont really feel like living it,
so me and the internet are getting more intimate.
Arigo
Junior Member

Mesajde ckride » Sâm Apr 19, 2003 2:05 pm

15 secunde parca
ckride
Junior Member

Mesajde AdevaRapper » Dum Apr 20, 2003 10:10 pm

Initial trimis de Arigo
in loc sa spuneti cine a copiat incercati sa dati exemple de repari ro care nu au copiat.

Cei de la VeritaSaga nu au copiat pe nimeni (din cate stiu eu).
Neamtzu: 10gz 4 da answer!
AdevaRapper
Junior Member

lol

Mesajde Kombat » Lun Apr 21, 2003 1:13 pm

mah deci m-a distrat foarte tare discutia si tre sa intervin si eu nitel in treaba ...
1. pt raspopitu -pe melodia lu la familia scraciurile ii apartin lui dj paul .... si dat fiind ca oricine pao sa faca scraciuri pe discul respectiv...nu e vb de nici un fel de ciordeala .. nici amcar una mica
2. piesa trebuie sa aiba mai multde 70 de ani vechime parca ca sa devina de drept comun ca sa poti sampla din ea...dar si in acest caz nujtu cati ani urmasii artistului isi pot cere drepturile .. deci cam orice sample e ilegal...idea care e...daca cititi legea drepturilor de autor veti vedea ca situatia este interpretabila adica...ce vreaus a spun daca nu iti aduci o contributie creeatoare se considera ca ai intervenit in rpoces creativ si nu mai este considerat ssample...adica trebuie sa faci ceva sa skimbi pe acolo ca sa nu fi dat in judecata..daca iei samplelul ca nesimtitu cu ebat cu tot..fix caca...alta faza ai voie sa il recreezi pe o clapa..ceea ce au facut si bug si la familai si parazitii..si nu este considerat furt...dar lipsa de inspiratie da:)
3. melodia lu parazitii shoot your self nu are nici cea mai mcia elgatura cu dr dre-still dre .. saplelul de acolo este luat din funk..imi scapa in acest mometn numele trupei dar il am acasa si ma uit si va zic sa va convingeti
4.pula mea mai ar fi multe de spus da mi-e lene si foame ..adica tre sa ma tirez acasa ...
pace
Kombat
Junior Member

aaa

Mesajde Kombat » Lun Apr 21, 2003 1:17 pm

si inca ceva daca vreti sa aflati cum sta treaba cu samplingul http://www.muzicabuna.ro si acolo gasiti legea drepturilor de autor
...a si uns fat sa nu va uitati la melodiile care zic aia ca sunt ciordite..ca abereaza..nici cei de acolo nu cunosc prea bine cum merge treaba cu samplingul in hip hop
Kombat
Junior Member

lol

Mesajde n3aGabitz » Mar Apr 22, 2003 12:27 am

deci prefet sa nu raspund la acest thread deoarece va fii degeaba...nu stiu cum a avut rabdare kombat loool

da la muzica buna....toate piesele hip hop sunt copiate dupa ei..asta e...loool

ps: e interesant cum numai anumite trupe sunt vizate ca ar fura....da ma rog..asta e
n3aGabitz
Junior Member

Re: lol

Mesajde Domino » Mar Apr 29, 2003 11:31 pm

Initial trimis de n3aGabitz
auzi ba desteptule....dar de albumul Delikt care e furat 99 numai zici nimic? mormanele de negative RACLA? Negativele de pe albumu methadon? si toata "inspiratia" noua din muzica hh unda romaneasca?...sa fim seriosi...la unii le este permis se pare ca la alti nu sa se "inspire". Treaba sta in felul urmator daca au furat si suna de cacat sa fie de ras, daca au "furat" (sa zicem) si piesa e BETON....bravo lor....mai maturizati-va in pula mea

ps: nu e un subiect nou.....desi nu m-am abtine sa nu raspund....

hai pa

Perfekt de acord cu tine ....se pare ca tu esthi cel mai realist dintre toti.....in cea ce il priveste pe raspopitu cred ca omu este complexat(poate el sa se jure cu mana stanga pe pwla si cu dreapta pe cutit) ca nu a furat niciodata nimik?
Sa fim seriosi!!!peste tot se fura chiar si afara se practica sportu` asta.Doar nu sant decat 7 note ce pwla mea ,sant 100?

Pe prostii ii omori cu indiferenta
Domino
Junior Member

Re: Re: lol

Mesajde n3aGabitz » Mie Apr 30, 2003 4:50 am

Initial trimis de Domino

....se pare ca tu esthi cel mai realist dintre toti

Pe prostii ii omori cu indiferenta

nu credeam ca voi trai sa citesc asa ceva PUBLIC vreodata!

iti multumesc!

Pace
n3aGabitz
Junior Member

Re: Re: lol

Mesajde AdevaRapper » Mie Apr 30, 2003 9:40 pm

Initial trimis de Domino
Doar nu sant decat 7 note ce pwla mea ,sant 100?

In general sunt de acord cu Domino, dar aici il contrazic: sunt 7 note, dar suna in MILIARDE de feluri!
AdevaRapper
Junior Member

Te contrazic...

Mesajde Aurolacul » Joi Mai 01, 2003 10:18 pm

Cei de la VeritaSaga nu au copiat pe nimeni (din cate stiu eu).
Neamtzu: 10gz 4 da answer!

NU au copiat nici o formatie din cate stiu eu, dar au copiat un cantec de la jocul LBA2. Cantecul "Dar UN Moment", toata melodia e copiata din jocul ala. Cei care au jocul sau l-au jucat o sa stie despre ce vorbesc.Shi La Familia, au copiat acelasi track de la joc, shi nu vorbesc aiurea.
"For evil men to succeed all it takes is for good men to do nothing"
Aurolacul
Junior Member

Mesajde Domino » Vin Mai 02, 2003 8:48 pm

...asta este,dar am mai zis si o sa mai zic....problema in hh este ca el a ramas undeva akolo insa din pacate nu evolueaza!!
Vezi cazurile de afara...la noi este prea multa mandrie prosteasca..si producatori de kkt care nu inteleg hh-ul.
Nu au oameni specializati sa promoveze acest gen si de aici multe bube.Bine ca nici noi nu prea avem Rapazii adevaratzi,sa aduca ceva nou pe piata...
Domino
Junior Member

Re: Te contrazic...

Mesajde AdevaRapper » Dum Mai 04, 2003 9:40 pm

Initial trimis de Aurolacul
NU au copiat nici o formatie din cate stiu eu, dar au copiat un cantec de la jocul LBA2. Cantecul "Dar UN Moment", toata melodia e copiata din jocul ala.

Si cum se numeste jocul ala (mai explicit)?
AdevaRapper
Junior Member

Mesajde cutuma© » Lun Mai 05, 2003 6:06 pm

Little Big Adventure
Prohíbanos que odiamos cuervos

Decret despre Steaua - Sevilla : http://decret.blogspot.com
cutuma©

Mesajde AdevaRapper » Lun Mai 05, 2003 9:19 pm

10x, dar nu regasesc jocul prin colectia mea! Anyway, eu tot nu cred ca au luat tot negativul (ar fi facut cel mult un sampling)!
AdevaRapper
Junior Member

Anterior

Înapoi la Hip-Hop