liber vs. lutricia mcneal

discutii pe care nu stii unde sa le incepi, haz de orice caz; ca intre prieteni

Moderator: anjin-san

liber vs. lutricia mcneal

Mesajde sorin vdv » Mie Dec 12, 2001 7:45 pm

buna ziua.

eu sunt cel care a introdus pasajul "e moale pielea ta, etc" in piesa liber. este o formula ritmica absolut standard, si se intilneste la vreo 500 de piese.
a spune ca am copiat este ca si cind ati spune ca orice rock and roll sau twist din lume este copiat, deoarece aceste genuri au formule standard.
extrapolind, s-ar zice ca o formatie care termina o piesa cu un final standard de blues, o coroana de rock sau un accent tip 7+ a copiat.
in cazul in care as fi considerat necesar as fi mentionat sursa - lutritia mcneal, cum am facut (pe album) in cazul "sunetul mai tare". nu era necesar, si oricum sursa era, de fapt, massive attack.
o piesa copiata este o piesa careia i se scoate midi file-ul de pe internet si i se pun versuri in limba romana, si instrumente.
sorin vdv
Junior Member

Re: liber vs. lutricia mcneal

Mesajde SHEFA » Joi Dec 13, 2001 10:33 am

Cum sa fie copiat "Liber"?
Asta e singura piesa pentru care ati incarcat demonstratia audio, ca si cum ar fi cea mai revoltator plagiat.
Dupa cum a spus si sorin, ritmul se gaseste la o multime de piese, nu e vorba de inspirat dintr-o piesa precum "My side of town".
SHEFA

sorin

Mesajde Rolf » Joi Dec 13, 2001 12:22 pm

Mersi de lamuriri, sunt binevenite. Mai da, ca kestie, exemple si de alte piese unde se gaseste formula asta ritmica.
Rolf
Junior Member

Re: liber vs. lutricia mcneal

Mesajde apunake » Joi Dec 13, 2001 12:23 pm

Initial trimis de sorin vdv
buna ziua.

eu sunt cel care a introdus pasajul "e moale pielea ta, etc" in piesa liber. este o formula ritmica absolut standard, si se intilneste la vreo 500 de piese.
a spune ca am copiat este ca si cind ati spune ca orice rock and roll sau twist din lume este copiat, deoarece aceste genuri au formule standard.
extrapolind, s-ar zice ca o formatie care termina o piesa cu un final standard de blues, o coroana de rock sau un accent tip 7+ a copiat.
in cazul in care as fi considerat necesar as fi mentionat sursa - lutritia mcneal, cum am facut (pe album) in cazul "sunetul mai tare". nu era necesar, si oricum sursa era, de fapt, massive attack.
o piesa copiata este o piesa careia i se scoate midi file-ul de pe internet si i se pun versuri in limba romana, si instrumente.

Din lutricia poti sa descarci cit vrei si pe unde vrei si cum vrei. Nici o problema :)
apunake
Junior Member

Re: Re: liber vs. lutricia mcneal

Mesajde DrSlam » Joi Dec 13, 2001 10:09 pm

Initial trimis de SHEFA
Cum sa fie copiat "Liber"?
Asta e singura piesa pentru care ati incarcat demonstratia audio, ca si cum ar fi cea mai revoltator plagiat.
Dupa cum a spus si sorin, ritmul se gaseste la o multime de piese, nu e vorba de inspirat dintr-o piesa precum "My side of town".

1. Daca te uiti mai bine in sectiunea de melodii copiate nu ritmul este indicat ca fiind copiat ci partea vocala.
2. Dovada apare la putine piese, vdv fiind foarte recent adaugata si de aceea s-a intamplat ca aveam ambele piese. In afara de chestia din finalul melodiei, piesa e una f. buna, incontestabil.
3. Succese in continuare!
DrSlam has left the building!
DrSlam
Junior Member

Re: Re: Re: liber vs. lutricia mcneal

Mesajde sorin vdv » Dum Dec 16, 2001 2:06 pm

acum lucrez la o mica serie de mp3-uri cu fragmente de piese cu formula asta. culmea e ca exista si un sample fatboyslim, de pe colectia lui de samplinguri, care e aproape identic.

un midi file este o piesa intreaga in format midi, adica numai informatia binara. odata descarcat ii poti pune ce instrumente vrei tu (vezi albumul l.a.). nu am gasit midi file-uri lutricia mcneal.

doctore, cind am zis formula ritmica - m-am referit la formula ritmica de voce (nu sectie ritmica). oricum, notele sunt diferite de la piesa la piesa, si chiar la l. mcneal.

cei acuzati pe site-ul tau au replicat, de cele mai multe ori, ca nu le pasa - chiar le convine reclama ! pe noi in schimb ne-a deranjat sa auzim o voce, in primele rinduri (la constanta...) strigind "furaciune" la liber.

vezi tu, lumea intelege ca "piesa liber e furata", nu prea fac distinctii. eu zic ca te-ai pripit - in cazul in care nu te vom lamuri cu mp3-urile noastre, nu uita totusi ca este permis chiar prin lege sa folosesti 4 masuri dintr-o piesa !
sorin vdv
Junior Member

Înapoi la Mai in gluma mai in serios. mai mult in gluma