Cu sau fara facultate ?!

discutii pe care nu stii unde sa le incepi, haz de orice caz; ca intre prieteni

Moderator: anjin-san

Mesajde g.uster » Lun Mai 12, 2003 4:02 pm

Initial trimis de stefanp
lagardjinho, pai n-ai decat sa ti se falfaie, dar ASE-ul oricum ai privi-o tot mai usor e, asta e, acuma lasa fitzele si fii honest with yourself. Faptul ca ai invatat ceva in facultate nu mi se pare mare lucru, plus ca mie imi foloseste la job ce-am invatat in facultate, tie ma indoiesc.

A, si cu diploma las-o jos, ca tu ai facut-o intr-o saptamana :P. Auzi, dom'le, ce tupeu pe el.

Addenda: ce mi-a placut la a&c a fost ca si daca erai cel mai sictirit student trebuia sa pui un pic osu sa te descurci. Bine, cei mai descurcareti normal ca o scoteau la capat, dar majoritatea au fost nevoiti sa invete una-alta. Cand mi-am facut prima oara CV-ul prin anul trei si am vazut cate chestii am avut de facut la scoala, cate proiecte didactice, mi-am zis ca n-am pierdut timpul degeaba, in ciuda DCE-urilor si MEIV-urilor care au fost clar pierdere de timp. E o facultate care te motiveaza si te munceste, mie care sunt foarte lenes mi-a priit. Deci eu ma refer la average student, care nu prea vine la scoala, nu e motivat, alea alea, la a&c media este ridicata tocmai pentru ca ai teme si esti muncit, in ASE media este scazuta tocmai pentru ca nu esti motivat decat doua saptamani pe an.

again, creca io sau tu nu am prins sensu' topicului, daca merita sau nu sa faci facultatea... ca ea e usoara sau grea, asta depinde de profil, profesori, traditie, etc... pe tine te ajuta in ceea ce faci, si asta este cel mai important. a meritat oare ca tu sa sacrifici cei 4 sau 5 ani in care n'aveai timp de nimic din cauza temelor? io zic ca da. si as spune la fel si despre mine, dar nu 100%, si asta din cauza berilor din vama veche. iar proportia relativ scazuta in care aplic in prezent ceea ce am invatat se datoreaza actualei meserii, care are destul de putine in comun cu finantele pure, dar sa stii ca nu au fost chiar inutile.
g.uster
Junior Member

Mesajde stefan » Lun Mai 12, 2003 4:21 pm

mister uster, nu era nevoie ma sa dai cu quote ca era clar la ce te referi. raspunsul la intrebare e simplu: "depinde", depinde de ce vrei sa faci in viata (daca vrei PHP nu-ti trebuie A&C ca nu faci asa ceva), ce-ti place etc. La toate e valabil ca "daca te interesezi poti sa inveti", nu neg, ce mi-a placut la a mea e ca am invatat anumite chestii fiind oarecum fortat (ex teme la PC, PT, etc), chestii care mi-au largit oarecum orizontul de programmer. Nu zic ca nu are downsides, are o gramada, dar overall-ul conteaza.

In alta ordine de idei, eu m-am referit la comparatia ASE vs Poli, despre care s-a vorbit mai sus si care intra, zic eu, in sfera discutiei noastre.
subpolar homesick fane

"This here post might offend you some
If it doesn't it's because you're dumb"
stefan
Junior Member

Mesajde Shaki » Mie Mai 14, 2003 9:11 am

Hera: nu te contrazic, n-am facut anul II la REI. De fapt eu am luat-o un pic altfel, si anume: am facut colegiul (in Moxa), am terminat si apoi am dat un examen de diferente si am reluat REI-ul din anul III. N-avea sens sa raman doar cu colegiul, asta chiar nu-mi servea la nimic. N-am 6 ore pe zi decat martea, in prezent.

ASE-ul depinde si cat de in serios il ei. E adevarat ca poti sa te fofilezi usor, dar eu am luat totul in serios. M-am straduit destul chiar si cand puteam sa scap mai usor. Depinde si de tine. Exemplu: prietenul meu e in Constructii. Sunt de acord ca acolo se dau note de trecere mai greu, dar daca el si prietenii lui nu merg la scoala tot semestrul si isi fac proiectele (care sunt intr-adevar mai dificile decat un referat de-al meu) in ultima noapte inainte de termnul de predare, cum va asteptati sa treaca? Chiar era sa ramana anul trecut. Eu sunt la o facultate mai usoara, cum ziceti si voi, dar am invatat sa fiu mai disciplinata decat unii care freaca menta si pe la alte facultati mai grele.
Shaki

Mesajde stefan » Mie Mai 14, 2003 11:16 am

Aphex, imi place verva ta polemica, dar hai sa nuantam un pic lucrurile. E adevarat, tu ai luat DCE-urile mai recent, dar nu te lasa ambetat de proaspatul succes.

Pai sa judecam la rece: atat DCE cat si DCE 2 se refera (din cate inteleg eu) la electronica analogica. N-o sa vezi acolo decat tranzistoare functionand in RAN. Din punctul meu de vedere, fizica si electrotehnica folosesc la DCE I care foloseste la DCE II care nu foloseste la nici o materie in continuare (MEIV/MESM e destul de slab legat de DCE-uri, din cate retin era mai mult cu PD-ul and stuff). Deci sunt niste chestii ingineresti care se fac by default, dar sunt inutile pentru ca eu cu ce fac la DCE-uri nu pot sa ma uit pe un circuit si sa zic: "da, uite aici avem un amplificator cu baza la masa, aici un amplificator operational". Stii si tu cum is laboratoarele de DCE (am la activ un tranzistor ars btw), ca amplificatoarele operationale pe care le au is toate arse...

SCD-ul nu prea are legatura cu DCE-ul, se refera la electronica digitala (tranzistoare care functioneaza in RAI si in alalalt regim, nu mai retin), deci nu exista continuitate fata de DCE; tot ce ne trebuia de la DCE I la SCD se putea face intr-un curs introductiv. La fel si matematici speciale, n-am folosit decat transformate Fourier la Electrotehnica, unde oricum le-am reluat. Prea multe cursuri din care folosesti doar zece formule, eu zic ca or fi intentiile bune, dar drumul spre iad e pavat cu intentii bune ;y. In plus sa nu neglijam nevoia de "coledzi" a anumitor profesori (frati, aia la doctorat oare fac "sisteme super-avansate de baze de date" cu Petrescu sau ii ajung moshului trei cursuri in care nu inveti mare lucru despre baze de date?).

TS-ul era interesant daca era facut ca lumea, io am avut un profesor idiot cu care n-aveai mare lucru de discutat (Stratulat). Nu neg ca multe materii erau interesante (am un amic care e la Electronica, in fiecare semestru merge la British Council si invata dupa cursuri straine, si intelege chestii pe care eu n-am fost interesat sa le inteleg; probabil ca e castigat), dar decat facute asa, sincer, mai bine deloc. Ar putea fi lasate optionale or smth.

Facultatea noastra mai e deficitara la un punct: design, inginerie software. Daca vrei sa inveti ceva pe tema asta tre sa-ti iei niste carti ca lumea, de la Florica Moldoveanu nu ai mare lucru de invatat (iar cursul lui Pushca de la anul 6 ar putea fi interesant daca omul n-ar fi oligofren).
subpolar homesick fane

stefan
Junior Member

Mesajde aphextwinz » Mie Mai 14, 2003 12:58 pm

mda, dar tot la DCE invetzi ce-i aia un tranzistor shi o dioda (din care la SCD faci portzi logice), invetzi cum e cu regimurile tranzistorului, invetzi circuite echivalente, invetzi parametrii de cuadripol, invetzi ce-i aia un amplificator, care-s tipurile de amplificare, ce inseamna impedantza de intrare, de ieshire, bootstrap etc etc - care sunt valabile shi in electronica digitala. daca tu faci astea intr-un curs introductiv, bravo tzie, io-s mai talamb asha shi imi trebuie multe cursuri, materii shi restantze ca sa-mi intre in cap :)
fizica in facultate o fi mai mult pentru DCE, dar pe mine fizica m-a invatzat analiza din primul an (parca analiza II am luat-o cu 5).
Elth itzi foloseshte la DCE, SCD, ASDN (asta nu mi-a placut ca atunci cand am facut ASDN, DCE-ul shi SCD-ul nu erau terminate shi ma freca moshu' ala cu bistabilii lui shi io nu intzelegeam ni'ca), MESM, PC shi tot ce vrei tu legat de calculatoare , pentru ca daca tu nu shtii legea lui ohm, sau "potentzial la varfuri", nu shtii ce-i aia putere activa shi reactiva, nu shtii ce face o bobina shi un condensator, o lashi dracu' de inginerie. dar tu eshti mai istetz shi le pricepi pe toate intr-un curs introductiv.
Io din MS am folosit shi reziduuri la chiar multicele materii shi transformate z shi Laplace (calcul operatzional itzi spune ceva?). tot cursuri introductive. :)
Apoi, facultatea e pentru totzi, shi mai e shi facultativa pe deasupra :p. Daca tzi se pare ca aia spun prostii acolo, itzi plateshti profesorii shi faci cursuri particulere (sau tu ai facut-o ptr diploma, huh?)
Pentru mine cursurile de programare de C, de PLAS, de IE, de EGC erau shtiute 100% in momentul predarii. cel de BD a fost cvasishtiut (zicea nishte chestii interesante de optimizare de query-uri). Ok, dar mi se par utile ca materii. Io shi cursul de software engineering il shtiam 70%, dar tot util mi s-a parut.
Asha ca nota de final, vad ca profii tzi-au mancat tzie zilele, eu vorbeam de materii, programa shcolara, curriculum. Dar daca e de aruncat cu pietre in facultate, de ce nu? ;)
aphextwinz
Junior Member

Mesajde stefan » Mie Mai 14, 2003 1:46 pm

afex, nu era ma de aruncat cu pietre in facultate, dar nu poti sa vorbesti doar laudativ de A&C si sa te rezumi la "intentiile erau bune". Am vorbit de upsides, acum vorbesc si de downsides.

Hai sa luam atent ce zici tu, ca ai ceva hibe:

Reziduuri se fac la analiza in anul I, nu la MS. Serios, io din MS numai partea cu transformate Fourier tin minte sa fi fost reluata intr-un curs la ELTH si cam atat, transformata Laplace se folosea la TS parca, dar asta nu scuza restul de peste 50% de materie de la MS pe care nu am folosit-o la absolut nimic, plus ca am si reluat chestii de la analiza din anul I.

Din punctul meu de vedere, nu are rost sa faci un curs de un semestru din care folosesti prea putine lucruri. Tranzistoarele, dioda si legea lui Ohm le inveti in liceu, nu e vina mea ca tu erai in bodega atunci cand saraca ta profesoara (sau saracul tau profesor) de fizica din Sava se chinuia sa vi le predea. Din DCE, doar partea cu tranzistorul care e 5-6 cursuri (din 28 cate erau pe vremea mea) e utila la SCD, etajele de amplificare nu le folosesti decat la DCE II pentru ca folosesc tranzistoare in RAN, remember? Deci io fac un curs rupere pentru doar pentru ca sa folosesc (5/28) * 100 = (aprox) 20%. Pai nu prea e ok. Si DCE I si DCE II sunt cursuri facute mai mult de mantuiala, uita-te in cartea lui Tanenbaum (Organizarea structurata a calculatoarelor) cum expediaza partea de electronica, ii ia mult mai putin decat ne-a trebuit noua. Nu poti sa negi ca multe cursuri se tin pentru ca meseriashii de Cupcea, Danila si Andrei (cu gashca lor) sa aiba cui si ce preda, nu pentru ca ne-ar fi neaparat util. Cred ca ar trebui si studentii lasati sa decida, astia la filozofie de ce pot sa aleaga ce materii sa faca (chiar si din anii superiori?). Prea pui problema simplist, ca facultatea de fapt e ok, profesorii sunt bine intentionati, e un exercitiu interesant de argumentare dar nu inseamna ca si punctul tau de vedere este plauzibil.

ASDN-ul e o materie interesanta, dar nu se justifica numarul de cursuri pentru ca inveti niste chestii super-simplute, si din pacate este total depasit din punct de vedere practic . 25 de cursuri doar ca sa invat modelul automatului cu stari? Cam mult timp alocat, nu suntem chiar asa de prosti.

Fizica in facultate la noi se face in bataie de joc, gandeste-te ca noi facem in doua semestre cat astia la Fizica fac in 4 sau 5 (facem toata fizica: mecanica, termodinamica, fizica statistica, mecanica cuantica, you name it). Nu cred ca ai sanse sa retii mare lucru, la partea de mecanica cuantica am imprumutat un curs Berkeley sa inteleg si io, si intr-adevar acolo erau interpretate frumos fenomenele si explicat totul conceptual, dar cursul pe care trebuia eu sa-l invat n-avea asa ceva. Era doar multime de formule aparent fara legatura una cu alta, proful nostru era total afon nu numai la fizica, l-au reclamat aia de dupa noi la Cupcea si acu nici nu mai preda...

Io zic ca nu e vorba de dat cu pietre, e vorba de a vorbi realist. It's not much fun, asta e.

Later edit: uite xkran, lumea fara ingineri:
http://www.anvari.org/cols/The_World_Without_Engineers.html
subpolar homesick fane

stefan
Junior Member

Mesajde aphextwinz » Mie Mai 14, 2003 2:52 pm

- breh, reziduuri inseamna analiza in complex, io asta shtiu ca am facut la MS, poate nu tziu minte bine

- calculul operatzional/transformate Laplace le-ai folosit peste tot (ELTH, DCE-uri, MESM, TS). daca citeai shi tu cursurile alea odata cap-coada te prindeai :)

- la SCD, daca ai intzeles cum merg toate kkturile alea de portzile shi de basculante, nu potzi sa negi ce-ai invatzat la DCE I. nu se aplicau formulele de la DCE, dar daca shtiai modelarile echivalente, cuadripoli, reactzii, to' felu de artificii invatzate la amplificatoarele de la DCE I itzi iesheau imediat noile formule. inginere, patternu' !!!!

- argumentul Tanenbaum e nul, citeshte introducerea shi vezi scopul cartzii. poate un absolvent de calculatoare vrea VLSI, ce il doare pe el de Tanenbaum, el vrea sa shtie electronici, alte alea. sa poata sa faca o punte de diode, sa-i puna shi un condensator langa, cand leaga doua chipuri mai trebuie sa mai adauge o rezistentza-doua (ma refer la proiectare!), poate vrea sa-shi puna o protectzie la supra-sarcina. acu' io shtiu ca tu eshti minitehnicus shi le shtii pe toate din liceu, dar io eram la beri shi m-am apucat de invatzat mai tarziu, nu-tzi convine, du-te la Hyperion sau la alea din polivalenta daca or mai fi :)

- tu mai ai fizicile din liceu? io le mai am. citeshte te rog de tranzistor shi de diode de acolo shi te pun io dupa aia sa-mi aratzi cum functzioneaza un NAND cu informatziile de acolo, te prinzi la jocu' asta cu mine?. in liceu invetzi legea lui Ohm algebric, in facultate o invetzi integro-diferentzial. in liceu nu shtii sa rezolvi ecuatziile integro-diferentziale pentru condensatori shi bobine, ashadar calcul in complex shi circuite barosane, fix pixu'. mai tzii minte ce manarii de semne erau la fizicile din liceu? iar daca itzi trantea profu' tau de fizica din liceu un circuit mai baban de trezeai cu un sistem de 10 ecuatzii te cocoshau la rezolvare ca shtiai doar Kirchoff, curentzi in bucle shi potentziale la noduri oha!

- sa decida studentzii? sa iasa doar maniacii cu c++ sau java in doua tabere shi inca doua tabere de prostovani unii cu php shi mysql shi ailaltzi cu asp shi access (sau sql server, ce-or shti ei) ? sa ma trezesc cu programatori care habar n-au sa calculeze complexitatea unui algoritm? care habar n-au sa minimizeze o expresie booleana? care habar n-au sa faca un program de masurare/monitorizare/prelucrare de date? (deja exista de ashtia, shi shtii unde am gasit io procentele mai mari - cibernetica shi mate-info!!! te las pe tine sa ghiceshti de ce). mah shtefane, language reference-uri se gasesc pe net, n-ai nevoie de facultate. studentzii ashtia ai tai mai bine intra pe google, invatza la fel de bine ca shi cand shi-ar alege ei materiile.
aphextwinz
Junior Member

Mesajde stefan » Mie Mai 14, 2003 3:30 pm

Afex, poate vreau sa fac VLSI, poate nu vreau sa fac, ar trebui sa pot alege sa fiu ignorant in respectiva materie. Daca mi-as fi ales VLSI/C1 sau C2 tot ce zici tu mi-ar fi fost util, io facand C3 filmul s-a rupt undeva pe la PM/SSC prin anul 4. Nu-mi place stilul asta "alergat dupa doi iepuri", faci si hardware si software si niciuna bine. Sincer, e posibil ca unu care ia vreo zece carti (ceva Tanenbaum, un Operating System Concepts, eventual Hennessy si Patterson daca vrea hardware) si le citeste sa ajunga sa stie mai mult decat multi absolventi de la noi. Nu e o solutie la indemana, dar un autodidact perseverent ar putea sari peste facultate in aceste conditii.

Pentru materiile de hard nu ai pe ce sa experimentezi la noi, inveti niste chestii pur teoretice, nu stiu, e o varza totala. Mi se pare aiurea sa ti se impuna sa le inveti (ti se pare ok sa fie obligatorii? sau daca suntem de acord se pierde distractia? aaa...)

Chestia cu tranzistoarele din liceu am pomenit-o pentru ca sa-ti evidentiez ca nu la DCE ai aflat ce e ala un tranzistor, si ca se putea renunta lejer la DCE2/CIL si comasa DCE si SCD intr-un singur curs. Primele 5-6 cursuri introductive cu tranzistorul si chestii-trestii , dupa care partea de circuite digitale. Mi se pare aiurea sa invat doua cursuri de electronica analogica fara sa fi avut aproape deloc aplicatii practice, mi se pare un lucru facut de mantuiala.

Nu tin minte sa fi folosit prea mult ecuatiile diferentiale ale lui Kirchoff, in afara de ELTH poate-mi spui tu unde le-am folosit. Iar ELTH da-l dracului, jumate e in paralel cu DCE-ul deci nu poti sa zici ca folosesti pe unul la celalalt.

Chestia cu decisul studentilor se referea la materii cu adevarat optionale pentru cineva care vrea sa devina programator si atat (ELTH, DCE, fizica). Normal ca nu poti sa fii programator fara sa stii complexitatea algoritmilor, in alte parti ai cursuri obligatorii pentru anumite specializari si asa ar trebui sa fie si la noi. Daca vreau VLSI, sa nu ma puna sa fac IE, de ex.

Chestia cu prelucrari de date mie nu mi-a folosit, honest. Puteam sa ma lipsesc de ea si nu mi-e clar de ce trebuia sa o fac. Una e "trebuie" si alta e "poate o sa-ti fie util". E diferenta intre "obligatoriu" si "optional".

Transformate Laplace io nu tin minte sa fi folosit la DCE, la MEIV (io n-am facut MESM) cu atat mai putin. Pentru ELTH nu bag mana-n foc, dar nu retin sa fi facut asa ceva.
subpolar homesick fane

stefan
Junior Member

Mesajde aphextwinz » Mie Mai 14, 2003 4:02 pm

fane, ai o alegere shi mai buna sa nu iei aceasta facultate. potzi sa consultzi programa. eu unu' asha am facut cand am dat aici. ishi propune sa itzi dea bazele pentru "calculatoare". generic, adica shi vlsi shi retzele shi compilatoare. asta e profilu' facultatzii. du-te shi fa mate-info sau cibernetica shi nu o sa ai probleme cu dce-urile.

mi-am batut gura mult prea mult cu ce se invatza la dce, tu o tzii pe a ta cu analogic vs digital, cu tranzistoare care merg ran shi tranzistoare care nu merg in ran. atata ai priceput, asta e, io unu' cred ca intzeles mai mult din dce-ul ala.

apoi, in liceu am aflat shi de mecanica cuantica, asta nu inseamna ca aveam habar de ea. sau shi mai simplu, cuvantul tranzistor exista in dictzionar, ce trebuia sa termini 12 clase sa shtii ce-i aia un tranzistor. fii shi tu mai rafinat cu argumentele :)

ecuatziile diferentziale ale lui kirchoff??? :rolleyes: cum dreacu' se cheama dislexia aia cand citeshti textu' ca pe puzzle? whatevah, de la inceput ai negat VLSI-ul shi tot ce tzine de el (chiar, de CN nu itzi aduci aminte ?? shi acolo itzi trebuia elth, dce, shi stuff), asha ca nu mai fac lobby la electronici shi electrotehnici.

shi uite ce inseamna un student care decide. IE = interfetze evoluate. am vazut undeva device-uri hardware care comunicau printr-un fel de xml. daca te confruntai cu o astfel de problema, spuneai de IE, cum ai spus de software engineering. cu un kkt de experientza de un an, nu cred ca e prea ratzional sa urli cat de tzine gura "aia nu-mi trebuie, ailalta nu-mi trebuie".

calculul operatzional se bazeaza pe transformata Laplace (ecuatziile alea in s). nu s-a prins prea mare lucru de tine, huh? :D

shi ca nota finala, diferentza majora intre tine shi unu' care n-a facut atata amar de materii ar trebui sa fie ca tu intzelegi. toate lucrurile se leaga intr-o mare paradigma. shi a nush' cata oara itzi zic, aceasta facultate este un moft. nu exista nici-o obligatzie s-o faci. ce faci tu acolo la servici? linux? c++? invatzai acasa intr-un an. poate programai mai prost, dar itzi luai banu'. dadeai shi tu la o facultate oarecare, un ase ceva, eventual la particulara, ca da bine sa fii student, shi gata, erai ca shi acum, nu?

inca nu mi-ai raspuns la intrebarea mea. de ce programatorii de la a&c in medie sunt mai buni decat cei de la mate-info shi cibernetica?
aphextwinz
Junior Member

Mesajde stefan » Mie Mai 14, 2003 4:22 pm

Afex, n-am remarcat intrebarea cu de ce sunt mai buni etc., dar cred ca am raspuns mai sus: pentru ca-s munciti. E si un proces de selectie, trebuie sa fii descurcaret sa jonglezi printre DCE-uri si ELTH-uri. Deci asta zic eu ca e cheia, cel putin la mate-info nu faci nimic (am vorbit de mate-info, iar n-ai citit post-urile anterioare din thread), nu te streseaza nimeni, si cum majoritatea studentilor nu se streseaza daca profesorii nu trag de ei, normal ca on average aia ies varza. Din punctul asta de vedere A&C a fost perfecta pentru mine, daca ar fi dupa mine nu m-as stresa cu o facultate prea tare (in anul I cred ca imparteam timpul intre scoala si Cinemateca, de citit cursuri doar in sesiune), nu prea fac lucruri daca nu sunt constrans. De aceea nu as face mate-info si nici Cibernetica (poate ne explica Mr Hyde cum e cu Cibernetica, eu nu am prea multe date).

Inca mi se pare ca supralicitezi, la CN nu-ti trebuie decat ASDN si SCD, conexiunea cu ELTH este pur formala.

Treaba cu tranzistorul ai supralicitat-o tu (" la DCE invetzi ce-i aia un tranzistor shi o dioda"), eu doar ti-am temperat avantul dceist. Si diodele se fac in liceu, btw. Oricum, my point was different, si anume ca prea putin din cursul de DCE se leaga cu SCD. Imi par mai degraba complementare.

Treaba cu "s-ar putea sa dai peste x si sa-ti foloseasca y" e pur ipotetica, s-ar putea sa nu dau peste x si atunci la ce mi-a folosit y? Oricum n-o sa mai tin minte mare lucru din y si o sa trebuiasca sa reiau.

Se vede ca n-ai invatat la IE, ce era interesant in curs era legat de XML, doar laboratoarele erau cu Javascript si HTML.

Calculul operational nu imi mai spune mare lucru, in afara de s-urile tale.

Chestia cu paradigma ma da gata, io unu zic ca nu e nici una, sau ca e una implementata la mijto. Am zis deja de ce nu mi se pare bine gandita treaba cu "cunostinte generale". Iar cu programa... daca te iei dupa programa probabil ca si facultatile din ASE par serioase.

Chestia cu "ecuatiile diferentiale ale lui Kirchoff" se cheama ca le-am invatat in noaptea dinaintea examenului si le-am uitat a doua zi, deci chiar daca as fi vrut sa le folosesc nu le mai stiu. Atunci care e scopul? Plus ca 99% din colegii nostri nu cred ca mai retin nici macar cuvintele-cheie la cursurile din anii mici, deci intreb inca o data: ce rost are sa inveti chestii care nu vrei sa le folosesti si nu te intereseaza? E o contradictie, ca scoala de programare A&C e cea mai buna, dar de ce trebuie sa se alerge dupa cinci iepuri? De ce sa nu fie omul lasat sa-si aleaga pe ce specializare sa mearga? Alte facultati din Politehnica aleg specializarea in anul 3, numai noi in semestrul 2 din anul 4. De ce? Pentru ca sa aiba cui sa predea Tapus si Adrian Petrescu, dupa parerea mea.
subpolar homesick fane

stefan
Junior Member

Mesajde PhutreGuy » Mie Mai 14, 2003 4:35 pm

Problema e ca in Romania iti cam trebuie o facultate ca sa nu ajungi salahor pe la vreun depozit ceva. Eu am terminat A&C, sectia de automatica cu specializarea in roboti industriali. In acest domeniu daca nu ai experienta nu te angajeaza nimeni si acum fac pe adminu' la o firma sa pot trai si eu. De automatizari ordinare nici nu putem vorbi in Romania, pentru ca industria e la pamant, asa ca nu stiu daca cei 3 ani de specializare imi folosesc la ceva in momentul de fata. Doar cei 5 ani de camin in care am invatat retelistica, HW si SW imi folosesc. Deci, in concluzie, daca faci o facultate invata acasa ce te interseaza cu adevarat ca la scoala doar iti arata unde tre' sa cauti daca intalnesti o problema in respectivul domeniu.
My name is Nobody because Nobody is perfect!
PhutreGuy
Junior Member

Mesajde aphextwinz » Mie Mai 14, 2003 4:57 pm

ehe, a fi muncit inseamna a avea capacitate, nu shi know-how, sau sa intzeleg sunt shi muncitzi, dar shi harnici, ishi cumpara cartzi shi citesc :) shi se mai angajeaza unii shi de prin anu' II-III. itzi dai seama ce genii. tzi-am pus o intrebare la care voiam un raspuns simplu pe marginea caruia puteam discuta, nu e cazul sa-mi pomeneshti de ce-ai mai scris tu despre un subiect conex, n-ai fani? shi oricum nu spera sa citesc io tot ce scrii pe forumu asta :D

toate materiile care au avut tangentze cu hardware necesita cunoshtintze de elth. acu' zi-mi tu ce mai tzii minte din cn, ca poate n-ai avut nevoie de elth sa retzii trei surcele :) calculul operatzional shi multe altele s-au shters din memorie. io zic ca tzi s-a shters shi cn-ul.

apoi "a invatza ce e un tranzistor shi o dioda" inseamna sa invetzi cum functioneaza, nu cum este definit, sau cam cum ar merge el. daca tu pe baza cunoshtiintzelor din liceu potzi sa afirmi "shtiu x", nu reusheshti decat sa-mi faci impresia ca eshti un superficial shi un limitat.
hai sa terminam discutzia despre dce, eu tzi-am enumerat cred ca aproape zece chestiuni care le-am regasit in alte materii, tu ai ramas la primele cursuri despre tranzistor. basta!

uite ca ma faci sa dau quote:
io zic:
IE = interfetze evoluate. am vazut undeva device-uri hardware care comunicau printr-un fel de xml.
tu zici:
Se vede ca n-ai invatat la IE, ce era interesant in curs era legat de XML, doar laboratoarele erau cu Javascript si HTML.
ia-tzi vitaminele, pls

daca tu nu potzi sa lucrezi in domeniul de calculatoare in altceva decat in cateva limbaje de programare, ce te face sa crezi ca nu se poate face acest lucru? daca tu n-ai ramas cu o imagine generala, perspectiva sau cum am zis io mai devreme paradigma, nu inseamna ca ea nu exista. vrei sa fie trecuta ca motto deasupra facultatzii, sau ce? daca tu nu intzelegi programa, nu inseamna ca ea nu este scrisa corect, shi unii care poate au fost putzintel mai curioshi decat tine, o sa priceapa cat de cat ce e scris in programa aia. daca pentru tine, limbajul folosit era elucubrant, nu generaliza!

a invatza in noaptea care precede examenu' este alegerea ta. daca modul tau de a invatza nu da rezultate pe termen lung, de ce invinovatzeshti facultatea pentru lucrurile pe care tu le-ai uitat. facultatea doar tzi le-a oferit pentru ca asha a crezut ea ca-i bine. le vrei, le iei, nu, la revedere!
tzapush shi petrescu predau la calculatoare. la automatici tot din anu 4 se face specializarea. shtiu facultatzi fara specializare. la aia probabil ca totzi profesorii vor sa predea mai mult. in fine, e shi asta un argument :)

"s-ar putea sa itzi trebuie" = asta este punctul de plecare la orice studiu care se vrea acoperitor pe un domeniu. altfel tu nu te mai numeshti specialist in domeniu, ci doar un putzoi. shtii ca la a&c exista colegiu? cu mai putzine materii, cursuri mai lejere. nu intzeleg de ce te cramponezi de facultatea asta? vrei sa ieshi toba de carte (socotim cazul in care invetzi), specialist, inginer, doctor-inginer etc, faci facultatea. vrei sa shtii shi tu sa scrii doua linii de vbscript - cautzi pe net sau faci ceva mai ushurel. n-ai sa fii inginer, ai sa fii programator (daca te angajeaza cineva), daca nu o sa fii hacker, sau gaseshti tu ceva pe acolo.

io nu cred in superspecialishti. egiptenii au construit piramide shi nu turnuri. alea au rezistat mii de ani, turnurile au cam cazut. este fizica simpla (vezi prostovane, ca trebue shi aia!). la nishte trepidatzii mai mari, centrul de greutatate se deplaseaza suficient de mult shi pica tot! daca vrei sa faci o viatza intreaga un singur lucru (sa nu ai parte de trepidatzii adica), fa-te superspecialist. altfel, io zic sa ai grija sa ai baza mai mare decat varfu'.

bah fane, in afara de plictiseala sau curiozitate, ce pielea mea te face pe tine sa citeshti o carte?
aphextwinz
Junior Member

Mesajde aphextwinz » Mie Mai 14, 2003 5:00 pm

Phutre, taica-miu a terminat automatizarile
A lucrat la IPA tz ani
De curand a avut un proiect la o hidrocentrala
Tot de curand, ceva cu un cuptor
Proiecte erau. Avea de lucru tot timpul.

Acu' lucreaza la o alta firma pe un salariu aproape cat al meu :)
Bine, acum are experientza cat china, dar ideea e ca sunt proiecte shi se iau bani. Trebuie sa aiba shi oamenii incredere in tine sa te bage la asha ceva, nu? Daca nu cu experientza/renume atunci cu ce?
aphextwinz
Junior Member

Mesajde stefan » Joi Mai 15, 2003 10:48 am

afex, esti deja plictisitor, faptul ca insisti pe conexiunea CN -> ELTH e dovada vie ca esti vervos rau saptamana asta, doar cauza buna pe care s-o sustii lipseste... Nu stiu, parca am vorbi in paralel, conexiunile pe care tu le faci in materii sunt cel putin trase de par; bine, nu retin vreo polemica de-a noastra in care sa fi avut o baza comuna de discutie, deja incep sa ma obisnuiesc.

Treaba cu specialistul e cam de laba, daca tu vii la mine si imi repari casetofonul acasa e bine, daca nu nu-nteleg in ce consta expertiza ta. Ca ai niste cunostinte teoretice despre niste tranzistoare si etaje de amplificare folosite prin anii '70? Cam de atunci sunt cursurile celor trei meseriachi care-au speriat Calculatoarele.

Cu colegiul, hai sa fim seriosi, m-as astepta la un nivel mult mai scazut, ceva gen Departament. La Cristea am avut materii comune cu Departamentul, aia aveau jumate din temele noastre, atata puteau.

Legat de insistatul pe primele cursuri de DCE, am insistat pentru ca inca n-am inteles cum folosesc DCE I la SCD, se pare ca n-ai fost in stare sa-mi explici. Treaba cu etajele de amplificare spune una-alta despre cum ai luat tu SCD-ul... Am redus totul la modul de functionare a tranzistorului pentru ca asta mi se pare diferenta esentiala dintre cele doua materii si o dovada a complementaritatii lor. DIn cele doua doar SCD-ul a folosit mai departe, iar faptul ca te-ai chinuit pana-n anul 4 cu o materie care ai facut-o pentru cultura ta generala ar trebui sa-ti dea de gandit.

Chestia cu invatatul despre tranzistor - daca n-as fi avut o idee despre tranzistoare nu as fi inteles mare lucru din DCE; SCD-ul mi se pare ca putea foarte bine sa continue fizica de a doispea. La fel de bine cum am facut algoritmi intr-un singur semestru puteam sa comasam si electronica intr-un singur semestru, wtf, la noi totul e posibil.

Intr-o lume ideala poate ipoteza ta cu facultatea bine intentionata ar fi viabila, asa e cel mult un exercitiu de argumentare la ofticarea/plictisirea interlocutorului.

Chestia cu capacitate vs know-how e si nu e adevarata. Foarte putini colegi de-ai nostri au citit carti de specialitate, multe chestii le-au invatat pe fuga, dar ca sa scrii programele in care sa rezolvi probleme de sincronizare trebuie sa ai notiuni despre programare paralela, semafoare, etc, nu? Daca vrei sa te joci cu RMI sau servleti trebuie sa intelegi tehnologia, deci inevitabil iti trebuie un know-how.

N-am zis ca nu poti sa lucrezi in domeniul calculatoarelor in altceva decat limbaje de programare.

Eu nu invinovatesc facultatea ca invatam inainte de examen cu o noapte, eu invinovatesc facultatea de programa lipsita de logica si de coerenta, cu un curs de fizica de 5 ani comasat in doua semestre, cu un curs de ELTH din care nu folosesti mare lucru, cu matematici din care iarasi cel mult luam subiecte pentru programe in anii superiori, cu lanturi de dependinte intre materii care se frang brusc in anul 3 (TS-ul e un capat de drum, la fel MEIV-ul, dead ends). O programa lipsita de viziune, facuta pe ideea ca oricum in alta parte nu se face carte, asa ca de ce sa facem curat? Acum au redus numarul de ore la DCE de la 4 la 3 pe saptamana, deci se poate. Nu stiu de ce-ti place sa insisti pe viziune, ea a existat, dar este viziunea din anii '70 aplicata pe un domeniu nou, cu particularitatile sale. Una e ingineria mecanica si alta e ingineria software, nu prea au mare lucru in comun.

Cand ai vorbit mai sus despre IE ai vorbit doar de pagini web, daca ai pomenit dup-aia XML nu inseamna ca ai ramas cu altceva decat keywords din cursul respectiv.

Legat de facultati fara specializare, poti sa-mi dai un exemplu? Sa vedem daca se justifica paralela, eu am vorbit de facultati din Politehnica, mi se pare justa comparatia. Eu sincer n-am auzit de asa ceva.

Chestia cu piramidele... Chiar imi doream sa-mi fac in curte vreo 2-3 piramide. Problema se pune altfel: la volumul de cunostinte pe care-l poti acumula in ziua de azi, se cuvine sa faci o selectie. Normal ca mi-ar placea sa stiu si fizica, si medicina, cand ma doare ceva sa stiu ce sa fac, si mecanica cuantica, si mai stiu eu ce. Dar nu poti, trebuie sa faci o selectie, sincer daca as avea timp m-as reapuca de fizica, de exemplu. Dar nu sa citesc cursuri pline de formule cum am avut noi, ci ceva care sa-mi explice fenomene.

Asta e alta hiba a facultatii, daca tu ai reusit sa intelegi DCE-ul e meritul lui Cupcea? De la Cupcea ai invatat tu tranzistoare? Pai Canutza om sucit cred ca se pricepea mai bine sa explice decat el. Deci nu ai invatat de la el, ai luat carti, cursuri, etc si de-acolo ai invatat. Pai facultatea cu ce te-a ajutat aici?
subpolar homesick fane

stefan
Junior Member

Mesajde aphextwinz » Joi Mai 15, 2003 11:43 am

fane, io cred ca tu ai picat pe aici ca musca in lapte. itzi intzeleg aversiunea fatza de anumite aspecte ale facultatzii, dar de aici pana la spurcatul materiilor e o mare diferentza :rolleyes:.
daca tu pui egal intre un specialist (cel care termina o facultate) = specialist (cel care shtie sa invarta un shurub shi sa desfaca un casetofon), toata discutzia e ratata din start. sper insa ca tu mai ai o shansa!
imi spui ca eu fac conexiuni trase de par, iar tu dupa 5 ani de facultate, habar n-ai ce e calculul operatzional shi ce vrea el de la viatza? :rolleyes: treci la algoritmii tai shi ciocu' mic ;) ashadar orice conexiune care necesita nishte cunoshtintze ca cea exemplificata mai sus nu potzi s-o faci. prin aceasta prisma nu am ce sa itzi explic. shi nu cred ca am chef sa fac lectzii de electronica, matematica sau de orice alta materie online.
ai redus DCE-SCD la diferentza dintre modul de functzionare al tranzistorului, pentru ca doar atat mai tzii minte! nu este nici-o problema, dar nu minimaliza ce au intzeles altzii. adica daca tu nu intzelegi, nici altzii sa nu intzeleaga! bah, da rau eshti! ;y

ai grija ca devii penibil cu presupunerile. m-am "chinuit" pana in anu' IV cu unele materii, shi mi-a dat de gandit: n-am mai baut in ziua dinaintea examenului, m-am dus la examene (SCD-ul l-am dat prima oara in acea restantza), nu m-am dus cu 2 subiecte din 20 pe o ciorna, ca las' ca poate-mi pica, sau daca nu, copiez dupa ala din fatza, etc. etc.. TS-ul l-am luat in anu' V, shi prima oara l-am dat in anu' IV, deshi e materie de anu' III. o alta chestie ar fi ca io lucrez din anu' II, tu am impresia ca eshti freshmen. sunt mai multe motive decat crezi tu, shi nu te grabi sa itzi intemeiezi argumente pe ce am facut io in anii de facultate. rezultatul este ca azi se pare ca shtiu nitzelush mai multe chestiuni predate in shcoala decat tu. ai recunoscut mai demult ca fizica te depasheshte, probabil ca shi matematica peste un anumit nivel, shi dupa noua discutzie am impresia ca shi electrotehnicile shi electronicile. fara suparare, inginere, aaa, programatorule! fara suparare, indivizii ca tine erau tzinta mishto-urilor grupului nostru restrans de oameni cu serviciu shi facultate. tocilarii. aia care vin la shcoala zi de zi, shi dupa facultate, tot noi ashtia care am venit mai putzin la shcoala ramanem cu mai multe decat ei.

ca sa scrii servletzi shi RMI itzi trebuie doar un reference. nu trebuie sa intzelegi tehnologia. trust me on that. eu am scris shi programare OO in liceu, inainte de a intzelege ce-i aia o moshtenire sau o agregare. pe HC scriam in limbaj de asamblare. crezi ca shtiam ce-i ala un registru? A, BC, DE shi HL, patru variabile :)

algoritmii s-au facut in doua semestre, de fapt chiar trei. s-au facut la POO, SDA shi AA. asta ca sa nu consideram algoritmi specifici facutzi pe la LFT, PC, IA sau alte materii de specialitate.
aa, shi multzi din algoritmii invatzatzi sunt din anii 70 :) asta a propos de noutatzi.
ma mir ca nu protestezi impotriva lui Velasquez sau Huxley. itzi dai seama sec XVII? anii 30-40? ideile fixe nu sunt neaparat proaste. doar invers este adevarat. nu mi-ai raspuns la intrebarea: de ce citeshti?

facultatea noastra nu este una de inginerie software, ci una de calculatoare. calculatoare = software + hardware. nu itzi convine, fa alta facultate.

cum nu suntem intr-o lume ideala shi presupun ca shtii asta, intzeleg ca deja te-ai ofticat/plictisit. fa pashi dom'le programator. nu te oblig io sa-mi raspunzi.

o selectzie inseamna o piramida mai ascutzita shi nu un turn. daca nu cunoshti decat strictul necesar o sa obtzii un turn. trebuie sa shtii shi lucruri care nu sunt utile in prezentul imediat.

am intzeles DCE pentru ca d-l Cupcea nu m-a trecut. n-am invatzat decat dupa cursuri.

exemplu de facultate fara specializare: pedagogie shi shtiintzele educatziei (in cadrul universitatzii), la psihologie nu sunt sigur.

shi asta am lasat la urma intrucat mi se pare culmea nesimtzirii.
despre IE:
xkran zice: De ce un curs de IE in care vorbeshte un student anu 5 fara diploma in care zice despre PHP, ASP diferente/avantaje/dezavantaje vorbeshte despre chestii practice de genu de ce sa folosim IIS si nu apache sau unde una unde alta etc
io zic: shi tot a propos de IE, paralele intre PHP shi ASP sau intre Apache shi IIS le gaseshti pe google in prima pagina daca shtii sa cautzi.
unde am zis io ca la IE am invatzat despre pagini web??
eu tzi-am mai zis odata ca eshti dislexic :D
ia scrie fara copy-paste: ABC
aphextwinz
Junior Member

Mesajde PhutreGuy » Joi Mai 15, 2003 11:58 am

Initial trimis de aphextwinz
Phutre, taica-miu a terminat automatizarile
A lucrat la IPA tz ani
De curand a avut un proiect la o hidrocentrala
Tot de curand, ceva cu un cuptor
Proiecte erau. Avea de lucru tot timpul.

Acu' lucreaza la o alta firma pe un salariu aproape cat al meu :)
Bine, acum are experientza cat china, dar ideea e ca sunt proiecte shi se iau bani. Trebuie sa aiba shi oamenii incredere in tine sa te bage la asha ceva, nu? Daca nu cu experientza/renume atunci cu ce?

Si eu am lucrat cateva luni la o firma care se ocupa de automatizari. Am avut un proiect frumos la o termocentrala. Aparatura de ultima generatie...super mishto, dar treaba s-a terminat si au cam inceput sa lancezeasca treburile, si nici partea financiara nu ma satisfacea...asa ca am ales sa plec. Poate daca mai venea vreun proiect mai ramaneam ca mi-a placut.
Am avut noroc la acea lucrare cu notiunile din facultate, dar asta e viata, incercam sa progresam.
Nu zic ca nu sunt proiecte, dar toti la angajare cer experienta pe care nu o capeti in facultate si nu prea te angajeaza nimeni, asa ca preferi domenii la care experienta conteaza putin sau daca ai invatat singur ceva si dai o testare poti fi angajat.
Mi-ar placea sa lucrez in domeniul meu de baza (automatica) dar cine te angajeaza cand tu abia ai terminat facultatea? Am sa incerc in continuare poate o sa am noroc intr-o zi. mi-a placut prea mult ca sa renunt la acest vis.
My name is Nobody because Nobody is perfect!
PhutreGuy
Junior Member

Mesajde stefan » Joi Mai 15, 2003 2:40 pm

afex, prin exemplul cu casetofonul m-am referit la aplicabilitatea cunostintelor pe care tu zici ca le-ai dobandit. Daca nu stii sa le aplici, ce te dai mare?

Faptul ca tii minte anumite lucruri mai bine decat mine se datoreaza faptului ca le-ai invatat mai recent. Si eu prin anul trei mai stiam DCE si ma ofeream sa ajut pe cineva, din pacate nu s-a prins de mine.

La faza cu "am invatat numai dupa cursuri" nu te cred. Sau daca ai invatat numai dupa cursuri (la Andrei e greu sa inveti numai dupa cursuri, darmite la Cupcea care e sucit de-a binelea), tot ce insiri tu aici cu "n-ai inteles nimic, am invatat tranzistoare, cuadripoli" e praf in ochi.

La fizica recunosc c-am tocit la examene, (la partiale am avut noroc de subiecte), la restul m-am chinuit cat am putut sa pricep, si cat s-a putut pricepe in zilele de inainte de examen am priceput. Dar pe sistemul asta normal ca 80% uiti instantaneu a doua zi dupa examen; norocul tau ca ai retinut cuvinte-cheie gen transformata Laplace sa te dai mare la lutze.

Eu nu spurc materii ma, ce-ai? Ma leg de profesori, de modul cum se fac anumite materii.

De ce citesc o carte? De curiozitate.

Discutia incepe sa-si piarda din sens. Io am facut A&C si mi-a placut, dar au fost chestii care puteau sa lipseasca. Ce sens au remarci de genul: "daca nu-ti convine, fa alta facultate" daca eu am terminat-o deja?

La chestia cu cunostinte tehnice, normal ca poti sa scrii o clasa care afiseaza "Hello world", cred ca am dat si exemple mai elocvente decat servleti, dar iar raspunzi la ce-ti convine.

Intr-adevar m-am plictisit si mi-e lene sa vad la ce n-am raspuns, dar adu-ti aminte ca pe "Linux vs Windows" tu m-ai acuzat ca "vreau sa duc discutia pana in panzele albe", asa ca acuma te intreb: cand sa ma opresc?
subpolar homesick fane

stefan
Junior Member

Mesajde aphextwinz » Joi Mai 15, 2003 3:08 pm

pe asta cu aplicabilitatea de unde ai scos-o? adica cunoshtintzele pe care nu le foloseshti inseamna ca nu shtii sa le aplici? got it, jobul e singurul lucru pe care eshti in stare sa-l faci :p nu generaliza baiete!
shtiu mai bine decat tine shi fizica shi pe aia am luat-o in anu I respectiv II, haide scuteshte-ma de tampeniile tale!

nu ma crezi pentru ca eshti bou. daca tu nu potzi altzii pot. itzi arat cursurile (invatza acum frate-miu dupa ele :p) shi conspectele mele pe marginea lor. mai am un amic care a facut cu Danila (a terminat AA-ul) shi tot dupa cursuri a invatzat. la Andrei chiar nu shtiu daca se poate invatza dupa cursuri.
aaa, shi daca nu itzi intzelegi cursurile, ori pune pe altu' sa scrie, ori schimba-tzi sursa de la care le ei. nu intotdeauna este vina profesorului cand cursurile n-au noima. unii jucau sheptica in ora, altzii dormeau cu capu' pe masa, altzii erau la bere sau la munca.

shi tot unor cuvinte cheie datorez shi faptul ca am retzinut ca sin(x) se transforma in x/(s^2+x^2) shi cos(x) in s/(s^2+x^2). zicea Vagotski de un limbaj intern, dar n-ai tu finetzea shi cunoshtintzele pentru o astfel de aluzie. eshti frustrat de impotentza ta intelectuala shi arunci cu noroi in mine? imbecilule!

interfetze cu turbo vision shi sisteme de tip windows in mod text sunt "Hello world"? ashadar pe langa faptul ca n-ai intzeles prea mare lucru din materiile din facultate, n-ai avut spor nici in home-programming? doh :rolleyes:

shi da, duci discutzia pana in panzele albe trecand in ce parte a baricadei itzi convine. daca pana acum doua posturi spuneai ca DCE-ul este inutil cu exceptzia primelor 4 cursuri, acu zici ca e greu sa invetzi DCE-ul la Cupcea. shi nici macar n-ai facut DCE-ul cu el :rolleyes: orice, numa' sa fie anti-DCE. am retzinut punctul de vedere. altceva??

Ce sens au remarci de genul: "daca nu-ti convine, fa alta facultate" daca eu am terminat-o deja?
are sens sa te duci shi itzi alegi tu o facultate de calculatoare din care sa ramai cu ceva (daca te intereseaza acest domeniu). arata-mi cum ar trebui sa fie programa shcolara la facultatea de calculatoare.

citeshti doar din curiozitate? shi ma mir ca nu shtii fizica sau altceva ;) shi recititul este de-a dreptul inutil, nu? chel cretan :D
aphextwinz
Junior Member

Mesajde stefan » Joi Mai 15, 2003 3:16 pm

afex, poate pentru tine remarci de genul "boule" si "imbecilule" sunt glume bune. Io zic ca esti dus, si ca ar trebui sa te muti mai aproape de fumoar la noul job. Io am incheiat si ii las de acu pe altii sa se exprime.
subpolar homesick fane

stefan
Junior Member

Mesajde aphextwinz » Joi Mai 15, 2003 3:27 pm

intr-adevar sa-mi spui ca programarea pe obiecte e o clasa care afisheaza "Hello World" este o jignire pe care o intzeleg doar programatorii, sa spui ca nu shtiu sa aplic ce am invatzat sau ca shtiu doar termeni cheie cu care ma dau mare la lutze sunt nishte remarci mai subtile, insa "boule" shi "imbecilule" sunt intzelese de toata lumea.
tzi-am stricat vrajelile, antonio? oricum, macar te-ai oprit ;)
aphextwinz
Junior Member

Mesajde stefan » Joi Mai 15, 2003 3:47 pm

In propozitia cu "Hello World" era vorba de faptul ca poti sa scrii o clasa care afiseaza Hello World si nu-ti trebuie cunostinte mari de OOP. Daca vrei chestii mai complexe eu zic ca trebuie sa stii mai mult. Deci jignirea era doar in mintea ta.

La chestia cu aplicatul te-am intrebat daca poti sa aplici si am facut o afirmatie de genul "daca nu poti sa aplici", that's all.

Poti sa rezisti mai mult de cinci posturi fara sa sari cu "boule" si "imbecilule"? Din ce-am vazut pana acum as zice ca nu.
subpolar homesick fane

stefan
Junior Member

Mesajde aphextwinz » Joi Mai 15, 2003 4:12 pm

domnule scuza-tot,

o afirmatzie care poate fi interpretata va fi interpretata. prin asta se defineshte o subtilitate. daca zic "inginerii sunt nishte imbecili" fara sa ma refer la tine, te-am facut imbecil :D deshi eu poate ca m-am referit la altzi doi ingineri, unul constructor shi altu' agronom.

apoi, cand te scuzi dupa ce acuzi, fa o complet, altfel ramane tendentziozitatea nuda :)

"nu ma crezi pentru ca eshti bou", nu e "boule", ok? adica faptul ca nu ma crezi are drept cauza faptul ca eshti bou. daca nu m-ai fi lasat sa vad acest efect, nu tzi-ash fi zis ca eshti bou. este o informatzie pe care io tzi-o dau despre persoana mea shi tu nu ai alte informatzii cu care sa ma contrazici astfel nedandu-mi crezare ma jigneshti, ma faci mincinos. ca atare eshti un bou. corect?

"imbecilule" este raspunsul la singura dintre afirmatziile tale pe care n-ai putut sa o scuzi. adica daca eu nu umplu un post de formule shi dau doar un titlu generic, nu inseamna ca nu le shtiu shi mai ma shi laud, dupa cum sugerezi. daca ma faci prost shi laudaros, atunci eshti imbecil. fair enough?

ma mira ca nu te-ai suparat ca tzi-am zis cretin. asta inseamna ca am voie sa itzi zic: cretinule! :D

orice generalizare shi apriorism asupra persoanei mele este o jignire. aceashi tehnica ca intr-o celebra discutzie pe care deja ai evocat-o. atunci poate eram mai rabdator cu tine ca erai boboc. acum shtii shi tu cand eshti marlan. asha ca inginere, in spirit de TS, modifica ceva la reglaje ca reactzia itzi va da tot sistemu' peste cap :)

shi inca o finetze, cand imi raspunzi la posturi, nu amesteca informatziile pe care tzi le dau in particular, cu cele pe care tzi le dau pe forum. discretzia este o virtute. daca o incalci fatza de mine atunci eshti shi bou shi imbecil shi cretin!
aphextwinz
Junior Member

Mesajde dj_jaxxx » Vin Mai 16, 2003 3:03 pm

Parca am mai scris un post pe subiectu asta mai de mult...deci ca sa nu repet tot ce am zis spun asa:

Aici unde sunt eu daca nu ai facultate nu faci nika fara pile. Din cauza ca e concurenta asa mare si ca sunt multi care sunt in competitie pt joburile de calitate facultatea e necesara ca o persoana sa aiba cat de cat succes. Normal ca multi nu fac faculatatea dar lucreaza la fabrici, restaurante, pozitii de secretariat in birouri, etc.

Deci in concluzie, cu cat cineva face mai multa scoala (si o face bine) cu atat are o viata mai usoara dupa aceea.
Concurs NBA 2004-2005

I'm not afraid of death, I just don't want to be there when it happens.
dj_jaxxx

Mesajde stefan » Lun Mai 19, 2003 9:39 am

Domnule oligofren (oops, inductia bat-o vina),

daca interpretarea exista exclusiv in mintea ta, nu ma invinui pe mine ca am fost tendentios. Orice fraza poti s-o interpretezi tendentios si fandacsia-i gata. Singurul frustrat esti tu pe-aici, pentru ca de fiecare data cand incerc sa inchid o discutie tampita degenerata datorita eternei tale dorinte de afirmare tu hop cu un post sub al meu in care incepi sa te dai mare si sa-mi arati cu degetul "impotenta intelectuala".

Poate orice remarca legata de persoana ta care nu contine sintagmele "genialule", "memorie de elefant ce esti", "super-cultule", etc etc etc este o jignire? Bine, atunci n-o sa ma mai adresez persoanei tale decat asa.

Teoriile tale legate de DCE le-am luat ca pe o gluma buna, pana s-a ingrosat si ai inceput sa ma faci imbecil si bou. Treaba cu efectul care are drept cauza calitatea mea de "bou", esti bou din motive de generalizare asupra persoanei mele.

De ce tre sa sari cu invective mereu? Ramai fara argumente asa repede? Hai ma, tocmai tu, "memorie de elefant", "superman cultural"? Asa iti impui punctul de vedere? Iti impui tonul abject si nimic mai mult.

Legat de detaliile personale pe care mi le-ai dat, imi pare sincer rau, te-au invadat deja lutzele pe baza informatiei furnizate de mine?
subpolar homesick fane

stefan
Junior Member

Mesajde aphextwinz » Lun Mai 19, 2003 12:42 pm

fanitza fenil-piruvica,

ai observat ca in toate controversele pe care le-am avut primul post din discutzie care contzine referiri/presupuneri/apriorisme/generalizari catre/despre/cu privire la interlocutor itzi apartzine?

ai observat ca in toate controversele pe care le-am avut primul post care nu mai are nici-o legatura cu subiectul contzinand doar
referiri/presupuneri/apriorisme/generalizari catre/despre/cu privire la interlocutor itzi apartzine?

cu putzina psihologie de garla tzi-ai face singur o autodescriere numai dupa invershunarea cu care te agatzi de a mea persoana. cuvantul "impotent" este un eufemism cand te descrie.

fuck off
aphextwinz
Junior Member

Mesajde stefan » Lun Mai 19, 2003 1:49 pm

Domnule Ron Jeremy al intelectului,

io nu ma agatz de persoana ta. Pe threadul acesta am dorit sa-mi spun punctul de vedere despre A&C, m-am raportat la ce ai scris tu pentru ca era singurul post mai specific pe tema facultatii noastre. Facand asta am uitat, desigur, cum decurge o discutie cu tine. Cred ca te raportezi prea mult la discutia de pe "Linux vs Windows", acum coordonatele sunt un pic altele.

Nu stiu in ce masura referiri/presupuneri la persoana ta te pot jigni sau te pot face sa incepi sa arunci cu "imbecilule" si "boule" dupa mine. Nu sunt eu de vina daca ai iesiri d-astea de isterie, si nu poti sa ma acuzi daca iti raspund cu aceeasi moneda. Si tu ai scris ineptii si aici si pe "Linux vs Windows", ar trebui sa fii un pic cu musca pe caciula.

Ce ma uimeste cel mai mult e ca eu nu am nimic de demonstrat prin faptul ca port o discutie cu tine. Eu pur si simplu vreau sa port o discutie, nu ma agat, nu ma dau mare. Si hopa tu sa-mi zici ca-s impotent dpdv intelectual, bou, imbecil. Am zis eu ca sunt mare meserias la DCE/SCD? Am zis eu ca le am la degetul mic? Tu oricum ai reflex de a minimiza interlocutorul asa ca nuanta asta nu te-a interesat. Nu am dat nicaieri dovada de aroganta sau autosuficienta care ar fi meritat remarcile tale, poate doar in "interpretarile" tale sa fi clocit tu ceva.
subpolar homesick fane

stefan
Junior Member

Mesajde aphextwinz » Lun Mai 19, 2003 2:52 pm

- ai un vagin in creier de ma atzatzi cu trimiteri la casetele tale video?

- uita-te pe threadu' asta de cate ori a aparut "Linux & Windows" shi cine a zis asta :D

- cei care te caracterizeaza pe tine drept bou sau imbecil sunt isterici? :rolleyes: imi permitzi o criza de isterie: boule! :D

- am intzeles ca ai sarit de cur in sus pentru ca mi-am permis o astfel de adresare, nu am intzeles insa de cand am pretins eu ca acest lucru poate deveni un argument sau de cand a-l cataloga pe cineva drept bou se numeshte minimalizare (eshti un taur shi combinatzia de bou shi de impotent are o lungime de unda cam mare?)

- tzi-a spus cineva ca eshti sau nu eshti meseriash la DCE? (sau il incurci cu fizica :D). tu eshti cel care itzi dai cu parerea despre cunoshtintzele shi experientza altora. stai in banca ta shi n-o sa bage nimeni de seama cat shi daca te duce capu'.

- shi asha ca sa mai simtzim adierea topicului, in postul care tzi-a declanshat criza de nervi, tocmai itzi detaliam o aplicatzie a transformatei Laplace shi te invitam sa imi vezi notitzele de DCE. probabil ca erai depashit la capitolul argumentatzie shi o irascibilitate mimata a fost cea mai buna portitza. daca este reala, atunci spune-mi aici sau in privat shi asta este ultimul meu mesaj adresat tzie in discutzii de specialitate
aphextwinz
Junior Member

Mesajde aphextwinz » Lun Mai 19, 2003 6:41 pm

bah dar nu primim shi noi un avertisment, sau avem voie sa ne injuram ca la usha cortului? :D
aphextwinz
Junior Member

Mesajde alina » Lun Mai 19, 2003 9:26 pm

Initial trimis de aphextwinz
[Bsa ma trezesc cu programatori care habar n-au sa calculeze complexitatea unui algoritm? (deja exista de ashtia, shi shtii unde am gasit io procentele mai mari - cibernetica shi mate-info!!! [/B]

aphex permite-mi sa te contrazic io-s in anu 1 la info(babes-bolyai) si din primu semestru ne-au luat cu cimplexitati si corectiduni de algoritmi, normal depinde mult de universitate.
addio pirata!
alina
Junior Member

Mesajde stefan » Mar Mai 20, 2003 4:18 pm

Bine afex,

io cu notitele de la DCE n-am dat inapoi, inca nu te cred, arata-mi notitele tale :). Plus ca o formula legata de transformata Laplace nu e o aplicatie a acesteia, duh. Treaba cu limbajul intern nu era in cursul dupa care am invatat eu. Nu neg ca e o materie ce poate fi interesanta, io n-am avut de invatat despre limbaj intern and all, doar formule si era cam plicticos.

Tu ai sarit cu comparatiile: "azi se pare ca shtiu nitzelush mai multe chestiuni predate in shcoala decat tu". De ce? Eu ti-am zis asa: "faptul ca te-ai chinuit pana-n anul 4 cu o materie care ai facut-o pentru cultura ta generala ar trebui sa-ti dea de gandit. ". Sa-ti dea de gandit la modul: dom'le, io m-am chinuit pana in anul IV sa fac o materie doar pentru cultura mea generala? Nu in sensul ca n-ai avut capacitatea sa-l iei, ci te intrebam daca tu crezi ca a meritat sa te chinui atat cu o materie pentru cultura ta generala si atat.

In plus, daca tu ai luat TS-ul in anul 5, cand p**a mea ai mai apucat sa-l aplici in facultate? La fel si SCD-ul. Just a thought: eu am vorbit cu oameni de la Mecanica, de la Departament care se apuca si-mi explic cum le-a folosit foarte mult in anii mari matematica din anii mici, fizica, etc. Mie nu mi-a folosit mai deloc, cel mult ca subiect de teme la un LPD/APP.
subpolar homesick fane

stefan
Junior Member

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Mai in gluma mai in serios. mai mult in gluma