de baixinho© » Mar Apr 01, 2003 10:49 am
Interviu aparut in ziarul National de azi, 1 aprilie
Lala, Dea si Tisha: "Excelam in lene!"
Lala, Dea si Tisha, adica formatia TNT, reprezinta prototipul adolescentilor din ziua de azi. Rebele, nonconformiste si cum, se autocaracterizeaza, "zarghite", cele trei au dat lovitura in muzica autohtona cu melodia "Ani de liceu 2002". Cu un stil aparte, un sound modern si multa dezinvoltura fetele vorbesc despre viata liceenilor, despre realitatile si despre vremurile pe care acestia le traiesc. Dintre toate fetele explozive, Lala, blonda trupei, s-a remarcat prin tacere. Unii ar zice ca e o dovada de inteligenta...
*"Tinerii de azi sint superficiali"
- Cum v-ati cunoscut?
Lala: Dea si Tisha se stiu inca de la gradinita, iar pe mine m-au cunoscut acum patru ani. Cit despre trupa, aceasta a aparut intr-un mod mai putin obisnuit.
Tisha: Ne-am hotarit intr-o seara, eu si Dea sa mergem intr-un club si sa ne distram. Aveam la noi o sacosa plina cu monede de 500 si de 1000 de lei. Si ne era cam rusine sa ne cumparam un suc cu banii astia. Spre norocul nostru, acolo se mai aflau si Marius Moga, Florin de la Hi-Q, Smiley de la Simplu. Am intrat in vorba cu ei, desi ii credeam cam figuranti, ei ne-au ajutat cu banii... Apoi ne-am imprietenit, am mai iesit impreuna de citeva ori si am ajuns sa discutam si despre muzica. Iar ei au venit cu ideea formarii unei trupe de fete, diferita de ceea ce se intimplase pina atunci. I-am spus si Laurei ce ne-au propus baietii, dar ea, initial, nu a acceptat.
Lala: Nu am acceptat pentru ca nu am crezut ca poate fi adevarat.
- Pina la urma s-a dovedit a fi adevarat...
Tisha: Da. Nici parintilor nostri nu le-a venit sa creada, prima data. Dar, odata inceput totul, proiectul a mers foarte repede. Am intrat imediat in studio pentru inregistrari, am terminat albumul intr-o luna, am facut videoclipul si ne-am lansat imediat. Totul s-a intimplat foarte repede.
- Cum e cu "Anii de liceu"?
Dea: In ceea ce priveste melodia, a fost ideea lui Marius Moga. "Ani de liceu" a fost un cintec foarte frumos, care a prins la timpul lui, iar el s-a gindit sa-l adapteze la vremurile de azi. A vrut sa faca ceva deosebit, atit pentru generatia mai veche cit si pentru cea de astazi. Cit priveste viata noastra de liceene, sintem exact cum spune cintecul. Ne caracterizeaza perfect.
Tisha: Sintem niste zarghite, ca toti copiii de azi. Nu excelam cu notele, mai si chiulim citeodata. La materiile unde profesorii sint de gasca, pentru ca nu ne permitem astfel de lucruri cu toata lumea. Ca si in cintec, ne suna telefonul in ore, ne place sa ne dam cu rolele.
-Daca nu in privinta scolii, atunci in ce excelati?
Dea: In lene!
Tisha: La capitolul lene nu ne intrece nimeni.
Dea: Aaaa... si inotam foarte bine.
*"Ne-am maturizat mult prea devreme"
- Cum va percepe generatia mai in virsta?
Dea: Unii vin la noi si ne reproseaza ca am stricat melodia. Poate si din cauza faptului ca au trait vremurile de atunci si s-au adaptat mai greu la schimbarile din zilele noastre. Altora chiar le place stilul nostru, modul nostru de viata, felul de a fi, de a ne comporta.
- Cum e sa fii licean in ziua de azi?
Tisha: E frumos, din anumite puncte de vedere. Avem mai multa libertate, putem fi dezinvolti, putem fi noi. Pe de alta parte, totul se intimpla in foarte mare viteza. Trec toate asa de repede pe linga noi. Noi am sarit anumite etape, am trecut foarte repede peste adolescenta, ne-am maturizat mult prea devreme. Parca era mai frumos la liceenii dinainte. Acum nu se mai leaga prieteniile ca atunci, pentru ca tinerii de azi sint superficiali.
- Ce valori aveti voi in viata?
Tisha: Eu cred in sinceritatea oamenilor, ceea ce nu e foarte bine. Si asta pentru ca lumea s-a inrait foarte mult, pentru ca se merge pe principiul "legea junglei". E o realitate, e ceea ce vad in jurul meu. Dar continuu sa cred ca mai exista si oameni, in adevaratul sens al cuvintului.
Dea: Eu sint destul de confuza la virsta asta. Deocamdata traiesc in prezent si vreau sa ma bucur la maxim de viata. Incerc totusi sa fiu si realista, sa ma gindesc la viitor, desi acest lucru ma sperie.
Lala: Eu una nu mi-am pus problema asta. Dar cred ca ce au spus fetele e valabil si pentru mine.
- Care e cel mai traznit lucru pe care l-ati facut?
Dea: Eu am plecat de acasa si le-am lasat parintilor un bilet, in care am scris ca m-am saturat de viata mea, ca plec si ca nu ma mai intorc niciodata. Voiam sa fie doar o gluma, dar i-am speriat rau de tot. Cind m-am intors acasa, noaptea tirziu, ai mei erau in pragul disperarii. Mi-a parut rau si nu cred ca o sa mai fac asa ceva niciodata.
Tisha: Am avut o tema, la limba romana, un eseu in care trebuia sa scriu despre dragoste sau despre sinucidere. Eu am "ales" sinuciderea. Mi-am facut tema, dar am uitat ciorna in camera mamei mele. Ca si Dea, cind m-am intors de la scoala, am gasit-o pe mama in pragul disperarii.
Lala: Eu i-am spus mamei ca ma duc sa ma joc in fata blocului. Dar m-am razgindit si m-am dus cu tata la piata, unde am stat destul de mult. La intoarcere, i-am gasit pe vecini, in frunte cu mama, care era in capot si papuci, cautindu-ma.
Fise de identitate
Dea
Nume: Andrea Nastac
Data si locul nasterii: 20 august 1985, Bucuresti
Studii: Clasa a XI-a, la Liceul C.A. Rosetti
Lala
Nume: Laura Alexandar Zanfir
Data si locul nasterii: 29 iulie, Bucuresti
Studii: clasa a XI-a la Liceul Spiru Haret
Tisha
Nume: Aiana Alexandra Constantin
Data si locul nasterii: 22 august 1985, Bucuresti
Studii: clasa a XI-a la Liceul George Cosbuc
ANTI
care stie sa sparga conturi de yahoo si are nevoie de nejte banutzi, sa-m dea pimeu. da sa nu vina cu programe d-alea de sa trimit vechiul cont + noul cont si noua parola la nuj ce adresa ca-l injur de mama. (imi asum responsabilitatea acestui anunt)