Initial trimis de eyewitness
in 88
-salariul minim era de 1.700 lei
-kilu de carne minim 35 lei (aia tocata si dubioasa) in rest 45-60 lei
-nu se statea la coada era deja rationalizata
-ai luat banii de casa si ai platit cheltuielile de demolare deci tandea pe mandea
-raport eronat cu carnea datorita unei economii sustinuta artificial oficial 1 usd = 9 lei, neoficial pe piata 1 usd= 100 lei
altceva....
- deci - in 88 erau si salarii de 1200 de lei. Am prieteni care la vremea aia nu faceau mai mult de atat. Daca erau inseamna ca nu 1700 de lei era salariul minim.
- eu iimi aduc aminte ca un kg de carne de vaca era 8-9 lei. doar daca doreai sa eviti cozile is o luai "pe sub mana" ajungea la 40-50 de lei.
- in Bucuresti nu a existat asa ceva ! doar la salam cand desteptu de Mincu a zis ca 200 de grame zinbic sunt numa bune pt cetatean. In rpovincie stiu ca erau rationalizate toate cele, dar la Bucuresti nu.
- de fapt nu am luat nici un ban pe casa. Am primit pur si simplu repartitie in alta.Procesul meu cu Statul de fapt nu se refera la casa, pt care practic am fost despagubit, de loi, dar despagubit, ci pt teren lupt pt care nici un leu nu am primit.
- in 82-83 era dolarul 8 lei (8,75). in 85 a ajuns la 12,75, iar inspre '89 era aproape 21 de lei.
- da, puteai sa il cumperi "la negru" cu 100 de lei. pentru cine isi asuma riscurile. Mai bine decat sa te porinda cu valuta pe vremea aia, iti dadeai foc la casa !
- artificial intretinuta sau nu, puterea de cumparare in Romania anilor '80 era cu mult mai mare decat acum, in romania anilor '90-'00. Afitrmatii pe care le pot sustine si cu argumente.