mai multe...

Glume, poante, farse, lucruri aberante, off-topic grosolan

mai multe...

Mesajde sorin vdv » Lun Dec 17, 2001 1:44 pm

o sa va rog sa-mi permiteti sa postez si eu din cind in cind, pentru noi forumul este extraordinar si il citim in fiecare zi. am optat pt. identitatea mea reala, poate ca asha ar trebui sa faca si altii, pe care totusi i-am identificat prin ceva sapaturi...

pt. webmasteri : paranteza e binevenita. pina la urma, a nu veni cu o formula originala este o forma de a copia...

pt. andrada the dev : teoretic, un fan vdv nu poate fi si fan voltaj, si/sau viceversa. e adevarat ca voltajul sunt colegi de meserie cu noi, si in aceasta calitate tinem legatura, dar totul se opreste aici. nu vom fi niciodata de acord cu playbackul.

pt. cei care ne considera o formatie prea comerciala : judecati numai dupa piesele pe care le promovam. ascultati albumele si apoi hotariti - noi trebuie sa pastram o balanta intre comercial si ermetic, pina la urma telul nr. 1 este sa ajungem la public, dupa care aceluiasi public sa-i dam cu lingurita si ceva muzica de alta factura.

din nou pt. webmasteri : linkurile catre site-urile tip free mp3 sunt cam daunatoare. pina la urma, ele (site-urile) fac mult rau artistilor. discutia trebuie sa mearga mai departe decit aspectul pecuniar primordial (nu vindem, nu cistigam bani), oricum formatiile nu cistiga cine stie ce din vinzari - mai important este ca au de suferit casele de discuri. un proiect vita de vie sau cargo, spre ex., se amortizeaza la 20-25000 de exemplare vindute. deoarece in fapt nu se vind decit vreo 30-35000 de exemplare, casa de discuri dispune de foarte putini bani pentru a promova albumele "non comerciale" (sub records, implant pentru refuz, etc), prin urmare fie nu le promoveaza, fie le refuza sistematic.

cam atit, va multumesc,

sorin.
sorin vdv
Junior Member

shape-shifting?

Mesajde manelesux » Lun Dec 17, 2001 4:55 pm

Initial trimis de sorin vdv
o sa va rog sa-mi permiteti sa postez si eu din cind in cind, pentru noi forumul este extraordinar si il citim in fiecare zi. am optat pt. identitatea mea reala, poate ca asha ar trebui sa faca si altii, pe care totusi i-am identificat prin ceva sapaturi...

pt. webmasteri : paranteza e binevenita. pina la urma, a nu veni cu o formula originala este o forma de a copia...

pt. andrada the dev : teoretic, un fan vdv nu poate fi si fan voltaj, si/sau viceversa. e adevarat ca voltajul sunt colegi de meserie cu noi, si in aceasta calitate tinem legatura, dar totul se opreste aici. nu vom fi niciodata de acord cu playbackul.

pt. cei care ne considera o formatie prea comerciala : judecati numai dupa piesele pe care le promovam. ascultati albumele si apoi hotariti - noi trebuie sa pastram o balanta intre comercial si ermetic, pina la urma telul nr. 1 este sa ajungem la public, dupa care aceluiasi public sa-i dam cu lingurita si ceva muzica de alta factura.

din nou pt. webmasteri : linkurile catre site-urile tip free mp3 sunt cam daunatoare. pina la urma, ele (site-urile) fac mult rau artistilor. discutia trebuie sa mearga mai departe decit aspectul pecuniar primordial (nu vindem, nu cistigam bani), oricum formatiile nu cistiga cine stie ce din vinzari - mai important este ca au de suferit casele de discuri. un proiect vita de vie sau cargo, spre ex., se amortizeaza la 20-25000 de exemplare vindute. deoarece in fapt nu se vind decit vreo 30-35000 de exemplare, casa de discuri dispune de foarte putini bani pentru a promova albumele "non comerciale" (sub records, implant pentru refuz, etc), prin urmare fie nu le promoveaza, fie le refuza sistematic.

cam atit, va multumesc,

sorin.

aaaaa,vedeve s-a intors...daca tzin minte bine,in persoana aceluiashi interlocutor cu care am avut placerea a ma contra mai prin primavara?Rog a mi se confirma/infirma banuiala.

1.De apreciat faptu ca mai exista shi personagii implicate in gangbangul muzical romanesc,care au curaj sa vina sa dea socoteala ori sa ishi argumenteze demersurile.Din pacate ma tem ca e singurul caz.

2.De apreciat optziunea categorica impotriva playbackului pe care o are vedeve,pozitzie care s-a shi confirmat in concertele voastre.

3.Ai dreptate,nu shtiu catzi de aici v-au ascultat integral albumele.Insa drept sa spun,piesele promovate nu sunt de natura sa incurajeze un ascultator de rock in a da banii pe respectivele albume.La urma urmei chiar shi Andre poate sa vina shi sa ne spuna ca de fapt ele fac muzica geniala,dar sunt nevoite sa promoveze piesele proaste,ca sa supravietzuiasca in shoebiz.Nici unul dintre noi nu are atatzia bani incat sa ia la rand tot ce apare pe piatza,doar-doar om gasi ceva mishto pe vreun capat de caseta.Chiar daca posibilitatea exista.

4.Mai prin primavara povesteai de ceva srl/sucursala/casutza de discuri in care suntetzi implicatzi shi prin care vretzi sa impingetzi in urekile poporului nishte rock mai de doamne-ajuta...era ceva shi legat de implant pentru refuz...sincer,nu am dat din coate sa vad daca s-a facut ceva,dar daca tot eshti aici poate ne povesteshti ce s-a mai facut shi ce se mai spera.Penca la tv,drept sa spui,n-am vazut pic de chitara in ultima vreme.

5.Chiar shi piesele voastre nu mai sunt la fel de energice ca cele pe care le-atzi promovat pe albumu alalant.Io oricum am urlat in stanga shi in dreapta ca prezentza unei clone limp bizkit pe piatza romaneasca este cel mult tolerabila,insa acu,cand ascult jmekeria asta cu marea shi cu pielea,mi se ridica paru pe spate.O data pentru ca versurile mi se par citate din concursuri de integrame,de doua ori pentru ca mi s-a acrit de clipuri filmate pe malu marii.Mai departe mi se duce gandu la inca un clip jenant,ala cu taxi-u exxtra shi cu hainele de plastic shi paru cu elastic...

6.Ba,sa nu mint,mi-a placut clipu ala din concert,cu tipu de la paparude...nu mai tziu minte cum i zice la piesa ca nu s-a mai dat demult la atomic.

cam atat deocamdata.
manelesux since 1918
manelesux
Junior Member

Re: shape-shifting?

Mesajde sorin vdv » Mar Dec 18, 2001 1:07 pm

salut.

banuiala este corecta, desigur. pctele 1 si 2 nu le comentez, ca sunt de bine...

sub labelul nostru nu merge bine, din motivele aratate in primul meu post. implant pentru refuz a iesit pe piata, are un sunet foarte bun, noi speram sa apara si un clip cit de curind. albumul se numeste "oameni fara fetze" si este o productie vdv music. productii de genul acesta vor fi cel putin una pe an.

fiindca am pomenit de clipuri, ar trebui sa stii ca cel mai bun clip, la (supposedly...) cea mai buna piesa a noastra, basul si cu toba mare, a fost interzis dupa o saptamina. crede-ne ca nu ne-a cazut bine sa platim 15.000 usd pe un clip si acesta sa nu fie difuzat... de aici, noile clipuri cuminti tip mini morris, mare...

a propos de cele de mai sus. clipul cu hainele de plastic a fost, printre altele, reclama la masina propriu zisa, care a fost vinduta la o tombola in beneficiul ARAS (anti sida). cu privire la liber (piesa in sine), desigur acuzi cel putin 2 lucruri - metrica versurilor si realizarea clipului. ambele sunt criticabile, recunosc, dar piesa este una sincera si simpla.

mai recunosc ca demersul nostru artistic este inclusiv unul comercial, dar vine o vreme cind recunosti ca esti in primul rind entertainer, si dupa aceea artist. citatul ii apartine lui steve harris, basist si lider de trupa (maiden).
sorin vdv
Junior Member

ma bag shi eu in vorba

Mesajde Vizitator » Mar Dec 18, 2001 10:23 pm

dat fiind ca e un thread serios, m-am gandit de 3 ori inainte sa scriu aici...

io zic ca au fost dea ajuns de multe piese de iubire si de distractie. e frumos, e iubesc, esti frumoasa, fah...hai sa ne distram, mai sa ne dam cu capul de difuzoare...da muzica mai tare. da, e frumos, prinde la pustii de 12 ani. dar nu ei va cumpara muzica. cei care va cumpara muzica au peste 18 ani si unii vor sa mai auda si altceva. adika e vorba de mesaj social. bagati shi vio niste piese la inaintare mai inteligente...ceva cu "politicienii sunt niste nenorociti", curvele ies in strada", viata de student in camin...stiu io, ceva care sa zica lumea: da bah, uite ca prostii astia au dreptate :confused:
Vizitator

ma bag shi eu in vorba

Mesajde Aragorn » Mie Dec 19, 2001 6:52 am

Am si eu o intrebare pt Sorin: care din cei doi esti tu?
Aragorn
Junior Member

Re: ma bag shi eu in vorba

Mesajde sorin vdv » Mie Dec 19, 2001 3:00 pm

buna ziua.

sorin (tobe) este cunoscut drept "pupe". asadar singurul "sorin" veritabil ramas in formatie sunt eu. am si rude in kitchener (cum e vremea?) sa trecem la lucruri serioase.

pt. vali : ai dreptate. problema e ca o parte din lume ne vrea asa cum am fost pe "fenomental", o alta parte asa cum suntem acum. noi sustinem totusi ca suntem unii si aceeasi, dar nu prea tine. din nou atrag atentia asupra discrepantei "piese promovate vs. piese de pe albume". tu lucrezi in presa, ar trebui sa stii ce inseamna cenzura, stii probabil ca cna-ul are o lista imensa de cuvinte care sunt interzise la difuzare. optiunea ta pentru un anume gen de rock este evidenta in toate posturile tale, pentru a nu ma lungi inutil as evidentia un singur aspect care a dus la modificarea rock-ului - calculatorul. asa s-a reusit introducerea de pasaje si riffuri care nu se pot cinta in real time si care ar fi ciudat, daca nu imposibil sa fie cintate de o mina omeneasca (korn, deftones, ratm). parerile sunt impartite, parerea mea este ca oricare parte ar avea dreptate noul stil trebuie folosit, pentru ca e progresist.

re. parazitii : nici una dintre optiunile de la sondaj nu este valabila. ei lucrau la piesa asta de foarte mult timp, iar albumul lor (fara shoot yourself) s-a vindut foarte bine, oricum. nu si-au cerut niciodata scuze, crede-ma, parazitii nu sunt niste tipi calculati, sunt mai degraba impulsivi si, atunci cind e cazul, neiertatori. politica de casa de discuri este complexa, si toate aparitiile tv sunt aranjate de casele de discuri. nimeni nu-si va exacerba atacurile intr-o aparitie tv, din dorinta de a pastra un minim de relatii cu casele de discuri.
sorin vdv
Junior Member

___

Mesajde Vizitator » Vin Dec 21, 2001 12:09 am

da, stiu asta, cred ca e important nu sa cantati ce e la moda acum (vorba minodorei) ci ceea ce simtiti voi...

progresist? adika pana la urma rockul o sa ajunga sa se faca pe computer??? pai io de ce inca mai ascult zeppelin? la mtv se promoveaza acum o piesa a unor copii care aduc a doors, cel putin piesa e doors clar. deci nu imi spune ca asta va fi rockul, computer si bla-bla-bla...

parazitii au facut un lucru bun cu piesa aia pentru ca apoi sa fie prezenti ei, si a doua zi managerul lor, ca sa explice ca se luau de voltaj (au auzit eu cu ochii mei :) ) ca ei de fapt se luau de voltaj-ul de acum 3 ani, ca ei nu mai fac playback acum...ceea ce e o chestie de maxim kkt.

pai daca vor sa pastreze relatia cu casa de discuri de ce mai scot piese din astea? in state dr dre a batut-o pe una de i-au iesit ochii din cap (a dat-o cu capul de pereti) pentru ca afirmase ca a auzit in niste cercuri ca tipu ar fi poponar. astia de la voltaj ar trebui sa le sparga chitarile in cap parazitilor daca era o minciuna, ti se pare korekt???

acum, profit de okazia prezentei tale aici si aduk o grava acuzatie:
voi sunteti anti-playback. la concertul din 5 noiembrie, in deschidere la iris, ati facut playback? de ce intreb? pentru ca au fost momente cand chitaristu abera (au studiat shi eu chitara un picutz) si erau momenten cand despot renunta la voce si claparu (sorry, eu nu va stiu pe nume) "prelua" el vocea. chestia mi s-a parut super trasa de par, din varii motive: timbru vocal, sincron...
Vizitator

Re: ___

Mesajde sorin vdv » Vin Dec 21, 2001 12:48 pm

salut, vali,

iris dig. athe. - nici vorba ! intotdeauna "vinolamine" este interpretat playback, asta probabil ca deja stii. atunci lasam instrumentele (la sfirsit) si iesim in fata. restul este live intotdeauna. cit despre interventiile mele vocale (eu sunt la clapa...) ele sunt pt. a-l menaja pe adrian, mai ales daca avem concerte unul dupa altul. atunci cind este procesata vocea (pe instalatia noastra) suna o.k., pe altele e adevarat, suna cam nashpa...dar asta e, adrian nu poate cinta 3-4 zile la rind si la maxim, pt. ca-si termina vocea. nu a fost play, vali, niciodata nu e, exceptind vinolamine, care e ostentativ play...

re. parazitii - da, am vazut emisiunea, si erau cam "apologetici". aici ar fi multe de spus. casa lor de discuri ii sustine, dar distributia este facuta prin alta casa de discuri, ma-sa pe gheata, noi suntem la mina lor, inchipuie-ti ca o ramura de distributie refuza sa preia un anume album, atunci s-a dus 30% din piata !

re: rock - calculator. nu e cum zici. muzica este facuta cu instrumente reale, care se trag in calculator. tot ce asculti azi e tras digital, la unii insa e tras la fel ca in banda, altii insa se joaca cu calculatorul si modifica pitch-uri, riffuri, etc.
sorin vdv
Junior Member

semi off-topic

Mesajde Rolf » Vin Dec 21, 2001 12:53 pm

Sorin, poate stii tu, ca tot zici de parazitii: ce se intimpla cu clipu shoot yourself, ca nu se mai da, in schimb se da iar categoria grea, care nu se mai difuza?
Rolf
Junior Member

Re: semi off-topic

Mesajde sorin vdv » Vin Dec 21, 2001 1:36 pm

pt. rolf : sigur ca stiu de ce nu se mai da. este exact cum banuiesti, s-au facut presiuni. nici nu putea sa fie altfel. important este ca asta s-a intimplat post factum, piesa a intrat deja in constiinta oamenilor...

pt. vali : acum chiar ca mi-am amintit, fiindca am revazut playlistul de atunci : iamma, cintec, te voi rapi, ozosep, basul, vinolamine. singura piesa la care m-ai fi putut vedea "cintind" este, deci, vinolamine - care e play, tocmai am explicat. de fapt de aceea am si facut playlistul asta, ca sa evitam piesele solicitante pt. adrian.
sorin vdv
Junior Member

am inteles

Mesajde Vizitator » Vin Dec 21, 2001 10:32 pm

oki, am inteles cum era cu vocile, dar nu sunt pe deplin convins...stiu cum e cu vinolamine

rolf, cel putin noaptea, pies se da de 3-4 ori pe atomic si mcm. o idee ar fi sa o faca .avi si sa o distribuie prin internet si atunci chiar ca cna-ul nu are ce face...eventual gazduiesc eu piesa pe un server :)

stiu cum e cu casa de discuri si imi pare rau :(
Vizitator

Re: Re: semi off-topic

Mesajde Zgubilici » Sâm Dec 22, 2001 5:21 pm

Da, am fost si eu la Iris digital athenaeum unde clar nu a fost playback, exceptand vinolamine, dar toata lumea stie cum sta treaba cu piesa asta, eu vroiam sa spun doar ca am fost joi in BackStage unde am vazut cel mai tare concert la care am fost vreodata. Vita de vie stie cu adevarat sa-si respecte fanii! Felicitari!
In alta ordine de idei... nu exista nici o posibilitate sa se dea din nou basul? Poate CNA sa mai verifice odata? Cu un simplu "beep" ar putea elimina cuvintele care reprezinta problema. Sunt o gramada de trupe care injura si sunt difuzate... Faceti si voi un fel de "apel". Nu stiu, dar chiar e pacat.

Cam atat, poate ma bagati si pe mine in seama!
P.S. n-am inteles ce era cu mp3-urile cu fatboyslim
Zgubilici
Junior Member

Intrebare pentru vdv

Mesajde Rolf » Joi Ian 10, 2002 8:16 pm

Am si io o curiozitate, va rog sa ma satisfaceti in masura in care se poate:

Cum s-a nascut colaborarea cu parazitii si in ce a constat (adica doar in 3 versuri, sau a fo ceva mai complex)?

Mersi.
Rolf
Junior Member

Re: Intrebare pentru vdv

Mesajde sorin vdv » Vin Ian 11, 2002 5:21 pm

cu parazitii suntem foarte buni prieteni. voi raspunde eu, sorin, la intrebarea cu colaborarea pe albumul nostru, si despot la intrebarea (subinteleasa) cu "shoot yourself". asadar :

sorin : prima trupa aleasa pentru colaborare a fost "parazitii", si asta inca din 2000. initial, ar fi trebuit sa fie "sunetul mai tare" (vezi refrenul "daca vrei sa te combini"). parazitii insa nu au fost de acord sa fie agresivi, asa cum cerea piesa in varianta aceea. apoi chelu a venit cu sample-ul de la beat mort, dar nu prea ne-a placut noua - nu era destul de agresiv. pe urma am stat o noapte la noi la studio, am baut, si spre dimineata am venit cu refrenul "beat mort", care oarecum impaca ambele parti. e vorba asadar de colaborare veritabila, intre 2 grupuri care se inteleg de minune (personal), chiar daca sunt din zone stilistice diferite.

adrian : ...si astfel am ramas datori la paraziti cu o colaborare pe albumul lor. subiectul anti playback fiind unul la care subscriu in totalitate, am aprticipat la inregistrari cu drag. ar fi fost mai greu daca era un subiect tipic parazitii, poate ca m-as fi regasit mai greu in piesa....
sorin vdv
Junior Member

Mesajde Rolf » Vin Ian 11, 2002 6:05 pm

Mersi mult.

Alte eventuale colaborari viitoare, planuri, ceva? Nu numai cu Para, cu alte trupe.
Rolf
Junior Member

MA baieti mah...

Mesajde Vizitator » Lun Ian 14, 2002 9:50 am

Ce naiba mah? Voi astia cu voltaj credeti ca faceti rock?? mai lasati-va! sunteti degeaba! Si solistu' nu poa sa cante 4-5 zile la rand? Inseamna ca e degeaba! Si nu cantati toate melodiile live? iarasi sunteti degeaba! Eu am fost in turneu cu TAXI, si au cantat live toate melodiile;cat il priveste pe dan teodorescu a cantat in toate melodiile si inca mai are voce.. :)
Vizitator

Mesajde Rolf » Lun Ian 14, 2002 5:20 pm

Nu e vorba de Voltaj aici.
Rolf
Junior Member

Mesajde Vizitator » Mie Ian 16, 2002 9:40 pm

Initial trimis de Rolf
Nu e vorba de Voltaj aici.

NU CONTEAZA DE CINE E VORBA CA ORICUM IS "DEJEABA"!
Vizitator

VdV are cea mai frumoasa atmosfere in concerte

Mesajde Zgubilici » Mie Ian 16, 2002 9:56 pm

"Dejaba" esti tu. De ce nu dai si niste argumente pentru ce scrii aici? Vad ca n-ai avut curaj nici sa-ti pui nume.
In primul rand taxi canta altfel de muzica, mai linistita, si mi se pare mie ca e mai usor sa canti cum canta taxi, si implicit sa poti canta mai multe concerte consecutive.
Nu cred ca Sorin se referea la oboseala cand a scris ca "il menajeaza" pe Adrian, cel putin nu numai la asta. Daca ai fi fost si la concertele lor asa cum ai fost la taxi, chiar ai avea o parere despre prestatia formatiei si ai sti de ce e nevoie de o a doua, chiar si a treia voce care sa se auda in timpul piesei. La "Sunetul mai tare" de exemplu, la sfarsitul piesei e o parte in care se aude vocea in continuu pentru cateva zeci de secunde. Dupa ce strigi "baga sunetul mai tare s.a.m.d." de vreo cinci ori la rand fara pauza sau "basul si cu toba mare", ai nevoie de o pauza.
Si vdv a avut perioade cu trei concerte in trei zile, sau chiar patru concerte in patru zile si nu in orase chiar apropiate, dar parerea mea e ca s-au descurcat excelent.
Astept comentarii din partea unor persoane care care stiu ce e aia Vita de Vie si mai ales de ce!
Zgubilici
Junior Member

Înapoi la Vechi: Kterinca & Aberatzii