Zeul/Zeitza preferata

discutii pe care nu stii unde sa le incepi, haz de orice caz; ca intre prieteni

Moderator: anjin-san

Mesajde cubu » Vin Iun 13, 2003 4:04 pm

Si mai vin si eu cu o idee pe care o am de mai demult... Pareri despre cum au aparut zeii si legendele in mintea omului... Ma abtin deocamdata sa-mi spun parerea, sa vedem daca e de acord moshu...
indescifrabil
cubu

Mesajde aphextwinz » Vin Iun 13, 2003 4:48 pm

Titanii sunt copchii lu' Uranus (Ouranos) shi ai Gaeei. Sunt practic nishte zei shi precursorii zeilor olimpieni (nishte zei stravechi, primordiali). Uranus poa' sa fie considrat un titan in masura in care shi el este copchilu' Gaeei.
Nu sunt sigur ca Prometeu e titan, dar e copchil de titan (Iapet - era numele lu' ta-su) shi e frate cu Atlas (cel care purta bolta pe umeri) shi cu Epimeteu (cel care a deschis cutia Pandorei)

aa, shi de prostii, nush' inca administratore, n-am stat sa te vanez, vrei? :j
aphextwinz
Junior Member

Mesajde Oribilul Mosh » Vin Iun 13, 2003 4:51 pm

vaneaza-ma , o tu , inteleptule .....dar mi-e teama ca ai sa te intorci cu tolba goala.

sa stii si tu ca Prometeu il avea la mana pana si pe Zeus. doar Prometeu stia secretul prin care Zeus putea fi inlaturat. cica nu trebuia sa faca copii cu nu mai stiu ce nimfa sau femeie....ca lu' aia i se prezisese ca va naste un copil mai puternic decat tatal cu care va fi conceput.

Pai Uranos era barbasu' lu' Gea sau baiatu' ei ? Oricum...multe multumiri pt. explicatii. Chiar nu stiam ce e cu titanii astia. si ciclopii tot titani sunt , nu ?

Portnoy...fa ce vrei...numa' sa nu faci prostii. Ce subiect pt. oamenii de stiintza....aici pe generalitati. :p
IEZECHIIL 25.17: Voi săvârşi asupra lor cumplită răzbunare prin pedepse grozave şi vor cunoaşte ca eu sunt Domnul, când voi săvârşi asupra lor răzbunarea mea.
Oribilul Mosh
Junior Member

Mesajde Mr Hyde » Vin Iun 13, 2003 5:04 pm

Moshule, ce-i cu varza asta, ne iei la misto? :p Pai da-o-n draci, pentru intrebarile tale nici nu-ti trebuie "Istoria religiilor", ajunge un Alexandru Mitru. Uranus e si copilul si sotul Gaiei ( Gheei etc.), care la randul ei e fiica Chaosului. Ciclopii nu sunt titani, sunt ciclopi :D... de asemenea fii ai lui Uranus si ai Gaiei, alaturi de 12 titani si 3 hecantrochiri ( sau cum s-or scrie).
Sunt insatiabil. Mananc par, ceara din urechi, cocolosi de sange inchegat, tot si toate pe care le numesti ale tale.
Mr Hyde

Mesajde Oribilul Mosh » Vin Iun 13, 2003 5:08 pm

Intreb si eu...nu dau cu parul. ce ? tu crezi ca eu cand eram mic am citit Legendele Olimpului ca tine ?

macar nu am zis ca s-a batut Poseidon cu Neptun , Hera cu Junona si Atena cu Minerva. :o

d'asta e forum...sa invat noi lucruri.
IEZECHIIL 25.17: Voi săvârşi asupra lor cumplită răzbunare prin pedepse grozave şi vor cunoaşte ca eu sunt Domnul, când voi săvârşi asupra lor răzbunarea mea.
Oribilul Mosh
Junior Member

Mesajde cubu » Vin Iun 13, 2003 7:46 pm

Moshule, subiecte de oameni de stiinta? Mai degraba de imaginatie bolnava (in cazul meu)... Stai sa vezi ce reactie o sa aiba oamenii pe aici cand o sa-mi spun parerea mea... In primul rand vreau sa spun ca eu aici fac doar niste supozitii, nu inseamna ca sunt ferm convins ca e asa...

Eu cred ca zeii astia au existat... Dar nu erau niste zei, normal, erau niste fiinte "muritoare" aflate intr-un stadiu foarte avansat de dezvoltare a tehnicii... De unde au venit sau cum au aparut nu ma intrebati... Pai Hermes avea niste sandale pe care daca le incalta putea zbura, sau Zeus avea un sceptru cu ajutorul caruia arunca fulgere, sau zeii veneau la intalnirea cu humanoizii pe un "nor de aur"... Mare inginerie... Daca se screm un pic oamenii de stiinta, pot sa faca lucrurile astea in cateva zeci de ani... Daca nu s-au facut deja... Si sa zicem ca ma duc eu in Africa intr-un trib uitat de lume si fac smecheriile astea... Imi fac statuie si se arunca la picioarele mele... Sau sa nu-l uitam pe Prometeu, care a adus focul "muritorilor" in palma... Pai asa imi aprind si eu o tigara, cu bricheta in mana... Si exemplele ar putea continua...
Si mai e o chestie... Se stie ca au existat la un moment dat in paralel doua specii: neanderthal si homo sapiens, care nu prea aveau in comun mare lucru... Si se spune ca homo sapiens au dovedit pe neanderthali... Iau ca exemplu iar mitologia greaca, pentru ca e mai la indemana... Pai nu se spune ca "zeii babardeau pamantencele si astea nasteau semizei"? Neanderthalii si homo sapiens nu mai sunt... Sa fim noi oare acei semizei?

Si ca o concluzie: imaginatia omului este bogata, dar nu poate "naste" ceva din nimic... Trebuie sa fie un sambure mic de adevar pe acolo, nu apareau legendele astea asa aiurea...
indescifrabil
cubu

Mesajde Salma » Vin Iun 13, 2003 8:46 pm

Semizeule, si eu sunt in mare de acord cu tine. De-aia-mi place Zeus, ca era mare curvar, deci cel mai uman dintre extraterestrii astia :D
Salma

Mesajde Oribilul Mosh » Vin Iun 13, 2003 11:50 pm

aphex , marele aphex ...acest semizeu...pentru prima oara s-a intors cu tolba goala de la vanatoare. nu a gasit nici o bresa in apararea mea. :)
aphe..ce faci la ora asta pe forum ? n-ai altceva mai bun de facut ? esti acasa ? hai la o bere la fanutza !

Portnoy..ai spus numai prostii. tu iti aprinzi tigara cu bricheta..ca ai focul de la Prometeu. ca daca nu fura Prometeu focu....nu aveai nici tigara nici nimic . asa sa stii.
Oribilul Mosh
Junior Member

Mesajde cubu » Sâm Iun 14, 2003 11:42 pm

Prostii moshule... Numai ca nu eu voi fi tinut minte de urmasii forumistilor ca un semizeu atotputernic care taia si spanzura... Unul rau si carcotas... ;) Si ai grija cu focul lui Prometeu, ca daca te joci prea mult, faci shushu in pat... ;)
indescifrabil
cubu

Mesajde Jasmine » Dum Iun 15, 2003 12:31 am

subiectul asta a picat la fix..de vreo 2 zile am o slabiciune pt poseidon... si asta datorita unui prieten... care se crede zeul marii.. sustine ca are un trident urias.. :yD

quod me nutrit me destruit
Jasmine
Junior Member

Mesajde monk » Dum Iun 15, 2003 1:34 am

io unu cred in cel mai mare zeu .... de pe pamant Microcipul (de la computere) ce n-am face fara el ....

acum serios .... imi place Dionysus ca il doare in pix de toate si de toti
Tre sa ma apuc de karate sa nu ma bata Dumnezeu

The Wake Up Show™
monk

Mesajde Hades » Lun Iul 21, 2003 2:15 am

Poate ca scriu cam tarziu da zeul meu preferat e(cine oare???) Hades, de ce?
In final nimeni nu scapa de el, asa cum in final nimeni nu scapa de MINE... HEHEHEHEHE...

PacE
There is no save game in real life...
Hades

Mesajde memetshot » Lun Iul 21, 2003 9:37 am

am si eu o intrebare. stiti cumva un site pe care sa se gaseseasca date despre mitologia nordica?
memetshot

Mesajde Dzeu » Lun Iul 21, 2003 9:56 am

Ares este zeul meu preferat pentru ca reprezinta distrugerea si razboiul.

stiti cumva un site pe care sa se gaseseasca date despre mitologia nordica?

Cauta si tu cu Google sau joaca Age of Mithology.
Razi!Maine poate fi mai rau!!!
Dzeu
Junior Member

Mesajde punct » Lun Iul 21, 2003 12:05 pm

Initial trimis de animaloo
am si eu o intrebare. stiti cumva un site pe care sa se gaseseasca date despre mitologia nordica?

uite aici, aici, sau aici....
foloseste google
X
punct
Junior Member

Mesajde memetshot » Lun Iul 21, 2003 3:55 pm

multam mult..
memetshot

Mesajde Raiden007 » Lun Iul 21, 2003 5:38 pm

Thor The Mighty Thor The Brave
Crush The Infidels In Your Way
By Your Hammer Let None Be Saved
Live To Die On That Final Day
Gods Monsters And Men
Will Die Together In The End
Raiden007
Junior Member

Mesajde Cristienutza » Mie Iul 23, 2003 7:26 pm

Zeita mea preferata este Artemis, nu neaparat pentru ca era rea si omora animale (cum se spune) ci pentru ca eu am ales-o pe ea de la inceput: mi-a placut si numele ei de "Artemis" si locul ei (padurea)...Ce mai pot sa spun?
Cristienutza
Junior Member

ok

Mesajde kahlan » Vin Iul 25, 2003 3:34 pm

hmm...interesting....Bast(zeita egiptena a casei)
kahlan
Junior Member

Mesajde thor » Vin Iul 25, 2003 4:19 pm

Cred ca era cam vechi mesajul asta, dar totusi sa bag si io obiectia mea: zeul suprem la nordici era Odin, nu Thor... Odin era zeul creator.. Thor era intr-adevar stapanul tunetelui.... si reprezenta noua generatie de zei puternici ce inlocuiesc treptat zeii creatori. Iar mitologia finlandeza este total diferita de cea nordica, este asociata cu aceasta datorita zonei...
uite un site interesant: pantheon.org
Is everybody in?
The ceremony is about to begin.
thor
Junior Member

Mesajde thor » Vin Iul 25, 2003 4:21 pm

Initial trimis de Hades
Poate ca scriu cam tarziu da zeul meu preferat e(cine oare???) Hades, de ce?
In final nimeni nu scapa de el, asa cum in final nimeni nu scapa de MINE... HEHEHEHEHE...

PacE

Bai Hades era zeul Infernului si al mortilor... De Thanatos nu scapa nimeni.....
Is everybody in?
The ceremony is about to begin.
thor
Junior Member

Mesajde kahlan » Vin Iul 25, 2003 4:21 pm

Initial trimis de thor
Cred ca era cam vechi mesajul asta, dar totusi sa bag si io obiectia mea: zeul suprem la nordici era Odin, nu Thor... Odin era zeul creator.. Thor era intr-adevar stapanul tunetelui.... si reprezenta noua generatie de zei puternici ce inlocuiesc treptat zeii creatori. Iar mitologia finlandeza este total diferita de cea nordica, este asociata cu aceasta datorita zonei...
uite un site interesant: pantheon.org

Thor e ala cu ciocanu,nu?
kahlan
Junior Member

Mesajde memetshot » Vin Iul 25, 2003 4:29 pm

mama si ce ciocan....
I'm sorry, but the position of annoying, incoherent talking animal has already been taken
meropi, ramane cum am stabilit
memetshot

Mesajde eyewitness » Vin Iul 25, 2003 4:35 pm

thor- ai avertizare(nu avertisment pt ca esti la prima abatere)pentru posturi succesive in mai putin de 3 ore. in partea din dreapta jos ai butonul 'modifica" care-ti permite sa editezi postul in decurs de 3 ore de la postare.

k@tzy - esti in vizor. termina cu posturile de bagare in seama. daca ai o zeita preferata trebuie sa spui si de ce o preferi. goana dupa posturi se pedepseste cu avertisment. acu te iert dar ai grija...

animaloo - avertisment pt off topic grosolan. forumul de aberatii e imediat urmatorul dupa generalitati. acolo se permite aici nu.
eyewitness

Mesajde memetshot » Lun Iul 28, 2003 3:00 pm

ehe....nu era la Kterinca...citeste mesajul de mai sus sa vezi intrebare: thor era ala cu ciocanu. da si mama ce ciocan. Nu era un ciocan de batut cuie....e ca si cum ai intreba despre Iisus: e ala cu crucea...

scuze daca postul pare grosolan, dar unul dintre zeii mei preferati e Thor, e undeva intruchiparea nordicilor(mare, rosu, puternic), so...
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
I'm sorry, but the position of annoying, incoherent talking animal has already been taken
meropi, ramane cum am stabilit
memetshot

Mesajde eyewitness » Lun Iul 28, 2003 3:20 pm

animaloo spre informarea ta nu am venit cu caruta de cartofi si gogonele in bucale si nici nu mi-am lasat opincile la intrarea pe forum . "subtilitatile" astea le faceam acu un an si au trebuit vro doo banari ca sa ma dezvat...deci, lasa-le asa cum cazura si posteaza on topic iar daca te pasioneaza intr-atat uneltele si sculele nu te opreste nimeni sa deschizi un thread separat in domeniu.
eyewitness

Mesajde deadraiser » Mar Aug 05, 2003 9:08 am

Nemesis - zeita razbunarii
deadraiser
Junior Member

Mesajde BloodOnMoral » Mar Aug 12, 2003 6:04 pm

Acuma depinde despre ce mitologie vorbim :D

Daca e vorba de cea greco-romana, as alege Atena, pentru ca e atat simbolul intelepciunii cat si al luptei, si ar fi combinatia ideala pentru feminismul meu combatant :)

Daca e vorba de alte culturi, ei bine, trebuie sa ma mai gandesc, ca amatoare de mitologie nordica. Poate as alege-o pe Freja ...

Si la cea indiana mai am de meditat.
When you die the pain is over
BloodOnMoral
Junior Member

Mesajde usualflow » Joi Aug 21, 2003 1:06 am

'Marea mama a zeilor", Cybele (Kybele) o divinitate teogonica de origine frigiana din Asia Mica.....

pentru ca....
~in Frigia exista termenul Daoi = "lup", animalul sacru de la care au preluat numele stramosii nostrii dacii;
~Cybele s-a reintors in locul de bastina al stramosilor sai, insotindu-l pe zeul Apollo, simulacrele sale primitive fiind actualele oronime numite Baba, sanctuarele si templele ei fiind in zona raului Motru;

.....si pt ca a fost identificata cu Ki, Inanna, cu Gaia, Rhea sau Demeter, cultul Cybelei fiind preluat (in jurul anului 200 i. Hr, daca nu ma insel) de romani, ceea ce este foarte important..... constituie un prim semnal de preluare a unei noi religii, asa cum, putin mai tarziu, aveau sa preia, prin modelul regelui - zeu Zalmoxis religia monoteista si apoi crestinismul.
usualflow
Junior Member

Mesajde aphextwinz » Joi Aug 21, 2003 2:56 pm

rauletz,

link-ul http://www.nouaromanie.ro/redescoperirea%20romaniei_files/totemismul.htm contine un pasaj ridicol de similar cu mesajul tau

Legaturile astea dintre daci shi alte civilizatzii mi se par penibile (shi chiar jignitoare la istoria shi originea noastra). 41500 i Hr, shi aluziile permanente la sumerieni precum shi Ainu-daci, Zamolxis-creshtinism shi poate shi altele (nu stau sa ii fac o critica articolului, chiar nu cred ca merita) sunt nishte indicii clare ale corutzismului.
aphextwinz
Junior Member

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Mai in gluma mai in serios. mai mult in gluma