Spune-mi ce citesti ...

Mesajde agentu' haosulu » Mar Iul 15, 2003 4:27 pm

aphextwinz cu riscul de a ma departa de subiect tre sa spui ca ceri prea multe de la filme...mai ales de la cele americane
filmele sunt pt. mase deci ce ai vrea acu ? si in principiu cand vezi un film nu prea iti vine sa pui pauza sa te gandesti la nu stiu ce chestii cu talc (mai ales daca esti la cinema) deci lucrurile tre sa fie relativ simple
si da consider ca trebuie popularizata filosofia pe orice cai posibile, pentru cei ce vor sa aprofundeze exista cartile pt cei care nu..exista filmele muzica si pictura, mi se pare destul de clar
nu avem nevoie de ajutorul prietenilor, cat mai ales de increderea in ajutorul lor
agentu' haosulu
Junior Member

Mesajde Game Over » Mar Iul 15, 2003 4:31 pm

lol afex
Nu te-ai prins nu-i asha ?! ;y

hint: ma refeream la continuarea a ceea ce incepuseshi sa spui despre Matrix, nu la continuarea filmului.

p.s. daca potzi sa ma ajuti cu ceva?! hmmm, posibil, ai versiunea dvd a filmului :D (partea a II-a)?!
zbing zboing zobing
Game Over
Junior Member

Mesajde Rolo Tomasi » Mar Iul 15, 2003 5:01 pm

Nu m-am suparat mai animaloo dar nu vreau sa se inteleaga ca-s unul din aia care or vazut matics de cispe' ori (nu de alta dar chiar am cunoscut citiva indivizi) si dupa cum ti-am mai zis nu mi-o placut filmul.

Acuma ca tot veni vorba parca imi aduc aminte la ce te referi tu, dar nu-i de loc ceea ce am zis eu desi seamana. Ala parca zicea el acolo in film ca or incercat sa le creeze oamenilor o lume perfecta si la oameni cica nu le-or placut. Ca sa vezi tu !

Eu ziceam doar ca pentru unii o lume normala ar fi o lume perfecta ceea ce dupa cum ii usor de vazut nu-i asa. (dupa cum spun si legile lui Murfy care de fapt nu fac decit sa constate realitatea asa cum e ea - de unde nu prea vad eu de ce se da asa mare importanta lui murfy asta) Mai degraba ii amuzant faptul ca noi ne asteptam ca lucrurile sa mearga perfect si suntem dezamagiti cind nu e asa.

Cred ca mai interesant ar fi sa ne imaginam cum ar fi o lume perfecta. Incep eu: stii ca intodeauna inainte sa mergi intr-un loc in care n-ai fost niciodata iti imaginezi cam cum ar fi acel loc dar de fiecare data se intimpa sa constati dupa ce ai ajuns acolo ca acel loc nu ii cum ti l-ai imaginat tu? Ei bine ce-ar fi daca atunci cind ai ajunge la respectivul loc acesta sa fie exact asa cum ti l-ai imaginat ? :con:
Rolo Tomasi
Junior Member

Mesajde aphextwinz » Mar Iul 15, 2003 5:08 pm

si da consider ca trebuie popularizata filosofia pe orice cai posibile

hmm, poate imi dai un exemplu, cum ar suna filozofia lui Kant popularizata?

shi ca tot ai pus in doua talgere cartzile shi muzica/pictura, hai sa te intreb, catzi din cei care au vazut/analizat un tablou de Magritte au habar de Wittgenstein?

mah dkk, ce nu-i clar?
ce ai citat tu, se continua cu "ceea ce nu e". dupa care inceput o alta propozitzie explicativa, poate era mai bine daca puneam ':' :)
aphextwinz
Junior Member

Mesajde agentu' haosulu » Mar Iul 15, 2003 7:07 pm

aphextwinz...kant relativ simplu...nu toata cunoasterea provine din experienta dar este bazata pe experienta
cu Magritte si Wittgenstein m-ai bagat in ceata (poate chiar asta ai si intentionat :) ) dar oricum sunt constient ca de cate ori ai disputa cu cineva mai intelept ca tine pentru ca altii sa-ti admire intelepciunea de atatea ori nu vor constata decat nestiinta ta...

:) aphextwinz esti un intelept ?

rolo...o lume fara surprize ? urasc perfectiunea daca asta e numele ei
nu avem nevoie de ajutorul prietenilor, cat mai ales de increderea in ajutorul lor
agentu' haosulu
Junior Member

Mesajde aphextwinz » Mar Iul 15, 2003 7:51 pm

kant relativ simplu...nu toata cunoasterea provine din experienta dar este bazata pe experienta

hehe, tot din articole de popularizare, il cunoshti shi tu? :D
fara suparare, filozofia lui Kant e mai vasta, shi nu este doar epistemologie. care shi aceasta se sintetizeaza in ceva mai mult decat atat ;). ceea ce ai scris tu acolo are oareshcare valentze dubioase, adica adevarurile a priori nu se bazeaza pe experientza shi Kant le admite existentza. Intuitzie vs ratziune, perceptzie vs concept, cunoashtere pura (shtiintzifica) vs practica (morala), chiar shi cunoashtere vs vointza (o extensie a perechii anterioare) etc. sunt doar cateva din cele dezbatute in "critici". Dar hai sa nu discutam numa' despre Kant ;)

cu Magritte si Wittgenstein m-ai bagat in ceata
pai cum dom'le nu am pomenit de Wittgenstein nitzel mai inainte? N-ai comentat nimic, ashadar am crezut ca suntem pe teren solid :p
Magritte are nishte tablouri in care evidentzieaza cat de insignifianta este asocierea dintre obiecte shi cuvintele care le denumesc, o idee preluata din investigatziile filozofice ale lui Wittgenstein

nu-s in nici-un caz intzelept. Poate o sa fiu la batranetze :D

PS cred ca un intzelept nu se rushineaza de neshtiintza sa
aphextwinz
Junior Member

Mesajde agentu' haosulu » Mar Iul 15, 2003 8:22 pm

:) ehee am intuit capcana ta ma pui sa "hmm, poate imi dai un exemplu, cum ar suna filozofia lui Kant popularizata?" incheiat citatu'...si dupa ce iti dau raspunsul ma iei ca de ce e prea simplu... :)

mda..cat despre Wittgenstein filosoful pt. filosofi mai am pana sa-l ating...
oricum disputa asta e pierduta de mine din start (in fatza dumneavoastra domnule aphextwinz fac o plecaciune respectuasa) caci pe acest domeniu imi sunteti superior :)
deci nu binevoiesc a mai continua... :)
agentu' haosulu
Junior Member

Mesajde aphextwinz » Mar Iul 15, 2003 8:50 pm

nu-tzi sunt nicidecum superior, ci doar mai bine informat. daca tzi se pare ca acest lucru este un merit, accept plecaciunea, daca nu prefer sa discutam de la un acelashi nivel.
aphextwinz
Junior Member

Mesajde memetshot » Mie Iul 16, 2003 8:36 am

ok..am inteles ca nu te-ai uitat des la matrics...my mistake.
acu eu nu inteleg de ce se cearta lumea pe tema Matrix pe un forum de literatura, da' nu conteaza

Murphy....eu unu ii mia citesc legile pentru ca ma amuza. intr-adevar unele se mai intampla si in realitate, dar nu mereu cand e sa-ti mearga rau, iti merge si mai rau...

Iar despre o lume ideala: nu e lumea in care sa te duci intr-un loc si sa gasesti exact ceea ce doreai: ci o lume in care sa nu ai nici un fel de constrangeri...

Lume voi ce mai cititi? aici nu sunt incluse postu-rile de pe forum :)

ps: stefan care e problema cu userii noi?
ce (l)userii vechi sunt cu trei oua?
memetshot

Mesajde stefan » Mie Iul 16, 2003 9:47 am

Mai animaloole, (l)userii noi de care vorbeam umplu forum-ul de greseli gramaticale si discuta despre legile lui Murphy pe forumul de literatura (sau aduc vorba de Matrix). Era un thread pe tema asta (greseli gramaticale), dar imi exprimam sincer indoiala ca am putea tine pasul cu (l)userii noi. Cat despre a doua intrebare, sa stii ca nu suntem d-ai lui Nastase sa te punem sa ne numeri ouale, desi daca insisti...
subpolar homesick fane

"This here post might offend you some
If it doesn't it's because you're dumb"
stefan
Junior Member

Mesajde memetshot » Mie Iul 16, 2003 4:04 pm

probabil ca trebuia sa le discutam pe forumul de drept. :)
norocul nostru cu (l)userii vechi, ca nu fac greseli....
Tu ce citesti domn' Stefan?
memetshot

Mesajde stefan » Mie Iul 16, 2003 4:39 pm

Nu e vorba de facut greseli, e normal cand esti mai nou sa dai cu mucii in fasole, dar perseverenta ma omoara... Intentia mea n-a fost sa te iau de sus, doar ca stau pe literatura de multishor si sunt mai familiar cu profilul forum-ului decat tine, sunt thread-rui despre subiecte ca harry potter (pentru care eu zic ca ar fi potrivit un subforum de lit pt copii sau lit light) si in general nu ne intersectam, subiectul asta il vedeam ca unul mai pretentios, nu cu discutii despre Matrix, care are calitatile lui.

Cat despre ce citesc, ai referinte pe "Recenzii", daca te intereseaza.
subpolar homesick fane

stefan
Junior Member

Mesajde Rolo Tomasi » Joi Iul 17, 2003 3:28 am

Da intr-adevar subiectul o degenerat ca de fapt orice alt subiect de p-aici.
Imi pare rau.
Rolo Tomasi
Junior Member

Mesajde Rolo Tomasi » Joi Iul 17, 2003 3:28 am

Da intr-adevar subiectul o degenerat ca de fapt orice alt subiect de p-aici.
Imi pare rau.
Rolo Tomasi
Junior Member

Mesajde memetshot » Joi Iul 17, 2003 8:25 am

Scuze....Io doar am zis chestia cu Matrixu' doar pt ca oricum discutia degenerase si se vorbea un fel de "filozofie" murfista....
Greseala mea, nu voiam ca dupa postul ala toti sa vorbeasca numa despre matrics.
totusi de aici pana la a ma trimite la harry potter....e cale cam lunga.....
Te-am intrebat ce citesti pt ca daca nu ma insel aici se vorbeste despre "ce citesti......". si eram si eu curios sa aflu.
Ca sa revin on topic din pacate la actual numai de citit nu am timp, asta daca nu se pun IAS-urile, Analizele financiare si cartile de baze de date si S.Ex. Oricum o sa mai stau pe forum, poate o sa aflu si eu cu ce o sa-mi delectez ochii din septembrie incolo...

ps: am un pic de nervi cand ma face cineva luzar sau faze d-astea inainte de a se chinui sa ma si asculte.......
memetshot

Mesajde stefan » Joi Iul 17, 2003 9:48 am

Pai animaloole, ti-a editat cineva postul si a scris vazu-si in loc de vazusi? Sau tu cu manutza ta ai dat cu bata-n balta? A gresi este uman, a lua la misto la fel :D.
subpolar homesick fane

stefan
Junior Member

Mesajde memetshot » Joi Iul 17, 2003 3:10 pm

nu mai, nu cu manuta: cu al patrulea deget de la mana dreapta
:yD
memetshot

din afara...

Mesajde hulub » Vin Iul 18, 2003 3:43 pm

Sunt "unhappy". Am ajuns intamplator pe forumul asta (cautam Emil Brumaru pe Google dintr-o dorinta de nestavilit de a afla cat mai multe despre acest individ josnic care scrie intr-unlimaj atat de trivial:))) si mi-am zis ca sa vezi, frate, acu' o sa am parte si eu de o discutie forumica care sa nu fie impregnata de de-tot-josnicile certuri care caracterizeaza forumurile in genere (cele romanesti pt. ca sunt singurele pe care le cunosc bine..). M-am inselat. Se pare ca aici certurile sunt si mai josnice: pt. ca te astepti sa gasesti pareri ale unor oameni cititi (era vorba despre ce se citeste) care stiu sa poarte o discutie care chiar daca se intampla sa fie in contradictoriu poate fi eleganta.
Acu' ca sa ma incadrez cat de cat in topicul forumului astuia osa va spun ce citesc eu (mai exact ce am citit in ultima vreme si m-a impresionat): Cinchiz Aitmatov ("O zi mai lunga decat veacul"-super carte..exotica pt. noi europenii si mai mult decat atat..mult mai mult - aici am citit cea mai groaznica metoda de torura de ex. asta asa la capitolul senzational), Horia Roman Patapievici (recitire - "Zbor in bataia sagetii"), Nicolae Steinhardt ("Jurnalul fericirii" recitire), Blaise Pascal ("Cugetari"), Lev Sestov ("Noaptea din gradina Ghetsemani").
Faptul ca discuti despre ceea ce citesti nu presupune neaprat ca esti snob!
Parerea mea!!!!:))
hulub
Junior Member

Mesajde Rolo Tomasi » Vin Iul 18, 2003 6:07 pm

Da , ai absoluta dreptate. Ma bucur ca in sfirsit mai apare cite un post bun.

Poate am putea exitinde un pic subiectul sa vorbim printre altele de ce am mai citit in ultima vreme (nu neaparat recenzie ca nu suntem la scoala) si despre autorii la care tinem cel mai mult.

Eu in ultimul timp am citit trei carti de Kundera care mi-au placut foarte mult si as recomanda acest autor celor care n-au avut ocazia sa-l citeasca. Nu ma obosesc sa dau titluri ca aici n-am acces decit la traduceri in engleza (pentru cine-i interesat o sa-i dau titlurile in engleza)
Printre altele am mai dat si o o carticica simpatica care sincer sa fiu nu stiu daca-i tradusa in romana si chiar m-ar interesa chestia asta. Ii vorba despre Thomas De Quincey "The Pleasures and Pains of Opium" unde , dupa cum se poate deduce si din titlu, autorul povesteste despre experientele pe care le-a avut cu opiumul.
Destul de educativa carticica!
:D
Rolo Tomasi
Junior Member

Mesajde stefan » Vin Iul 18, 2003 6:24 pm

Rolo, sigur e tradusa in romana, am un lapsus legat de titlu, cred ca e "Confesiunile unui opioman". O am pe-acasa, intr-adevar titlul e incitant :D.
subpolar homesick fane

stefan
Junior Member

Mesajde hulub » Vin Iul 18, 2003 6:34 pm

Kundera am citit candva mai de mult...acum imi aduc aminte ca mi-a placut mult si mi-am propus atunci sa mai citesc, dar din pacate nu am mai apucat. Cert e ca sunt multe carti scrise pe lumea asta care ar merita citite... Si ca sa revenim putin la generalitati despre lectura si la cearta de mai inainte, eu nu cred ca cineva citeste doar pt. "a se da mare" cu cat a citit el, cu ce autori "grei" a digerat etc. Eu cel putin nu pt. asta o fac. Pe aceeasi linie este important sa discuti ceva pt. ca asa descoperi puncte de vedere pe care tu nu ai cum sa le ai (caci nu poate un singur om sa acopere toate (sic!) unghiurile din care poate fi judecat o carte): aici pica bine amintirea unei bucati din N. Steinhardt referitoare la planurile de intelegere ale cartii "Doctor Faustus" a lui Thomas Mann. Ei bine, planurile astea nu le poti descoperi ca exista pana nu discuti cu cineva despre cartea respectiva, iar pomenirea lui T. Mann (care mi-a placut chiar daca are pasaje f. dificile pe care nu pot spune ca le-am patruns in toata adancimea lor) nu ar trebui sa te duca neaparat cu gandul la snobism sau ceva asemanator. Si pt. ca tot veni vorba de intelegere: multa lume in ultima vreme se d eclara fan Paul Coelho. Eu am citit 2 carti de-ale lui. IN ciuda faptului ca sunt f. simplu scrise si ti se pare ca totul e f. clar, ei bine, eu nu pot declara cu mana pe inima ca am inteles prea clar ce vrea sa spuna...
Si ca inchei: Amintiti-va de (pentru) ce cititi!
hulub
Junior Member

Mesajde agentu' haosulu » Vin Iul 18, 2003 10:34 pm

ma gandesc ca trebuie situata in timp actiunea de a citi...rolo a propus "ce cititi" si lumea raspunde ce a citit...hmm io am sa scriu aci ce citesc (sau cu ce ma lupt) : jurnalul lui kafka; pe langa faptul ca as zice ca am facut greseala sa citesc jurnalul fara a citi nimik altceva scris de kafka mai pot spune ca nu imi e familiara deloc atmosfera caracteristica comunitatilor evreiesti
problema e ca am dorit sa reeditez experienta pricinuita de jurnalul lui sebastian (cartea mea favorita...de atunci de cand am citit-o imi e imposibil sa mai fiu antisemit)
deci intrebare se merita sa continui cu jurnalul lui kafka ? ca parca m-as lasa...hmm...parca as ceti neste gogol
si inca ceva..din biblioteca imi cam face cu ochiul "citadela"; sa ma bag pe ea ori ba?

acu mai pe langa subiect daca nu e cu banat...io nu sunt mare cunoscator in ale cartilor (sunt mai pe la inceput) dar gasesc o placere deosebita sa urmez un ritual vis a vis de cartile mele :
imi iau cartea cu grija din biblioteca, o privesc cu uimire ca si cum atunci as zari-o pentru prima oara, cu o mangaiere atenta o deschid si inainte de a incepe sa citesc o miros cu ochii inchisi, parca pentru a vedea daca nu s-a schimbat...
din acest motiv imi e imposibil sa citesc o carte veche de la anticariat sau o carte care nu e mea...nu ma simt bine...motiv pt care neste amici ma iau peste picior cand le zic ca imi iubesc cartile...sper sa nu plictisesc pe nime dar am simtit nevoia sa spun si io cuiva care sa nu ma priveasca intr-un mod superior...
(n-am decat vreo 100 de carti da' stiu pe fiecare cand si de unde am luat-o :) )

va salut cu respect
agentu' haosulu
Junior Member

Mesajde Rolo Tomasi » Sâm Iul 19, 2003 5:47 am

Am aici un link cu un fragment fain din Kundera :

http://www.geocities.com/bula333/Bib/litost.htm
Rolo Tomasi
Junior Member

Mesajde hulub » Sâm Iul 19, 2003 8:55 am

[si inca ceva..din biblioteca imi cam face cu ochiul "citadela"; sa ma bag pe ea ori ba?]
pai eu zic sa da...da sa stii ca nu te vei simti bine dupa ce o citi! dar, anyway, cine citeste (doar) ca sa se simta bine?
Cat despre partea cu iubirea (aproape fizica) pt. carti o inteleg si o apreciez. Cand am inceput sa dau si eu banii pe carti (printr-a 11-a) tot asa faceam...intre timp au inceput sa-mi placa si cartile cumparate de la anticariat (cartile cu "istorie" adica, cu dedicatii pe ele, etc).
asa ca: keep up the good work!!! cum spune francezu' :))
hulub
Junior Member

Mesajde agentu' haosulu » Sâm Iul 19, 2003 10:29 pm

hulub..hmm sa nu ma simt bine dupa ce o citesc? cred ca e un motiv in plus atunci...voi incepe sa o citesc :)
"cartile cu istorie"...interesant...tre sa ma gandesc la treaba asta
totusi cred ca e vorba si de istoria (povestea) oamenilor care au avut respectivele carti...nu? sau mai bine zis un scurt moment din viata lor prins intr-o fraza sau cateva cuvinte, eventual o data...hmm cred ca ai dreptate; sunt carti valoroase prin puntea care s-ar crea intre posesorii cartilor, trecuti si prezenti...

numa' bine si norok
agentu' haosulu
Junior Member

Mesajde hulub » Dum Iul 20, 2003 9:33 am

Dl. agentu' haosulu, ai inteles ideea!!!:)) si pe langa faptul caau istoria asta fiind mai vechi au un miros (as fi putut sa spun ca au un "iz" spre exasperarea celor care urmaresc doar literaturizarea :)) caracteristic pe care cartile noi nu-l au si care mie imi place pt. ca te duce la perioade vechi (Evul MEdiu) in care erau bibliotecile acelea ciudate ale manastirilor, unde gaseai carti care nu aveau nici o legatura cu Biserica ci chiar din contra, si in care perioada cel care citea era deja un initiat, iar cel care intra in acele biblioteci si incepea un studiu mai serios ajungea la lucruri nebanuite(vezi Umberto Eco sau Jorge Luis Borges).

Dl. Rolo Tomasi mi-a placut bucata din Kundera: m-a dus cu gandul la partea cu intraductibilul caracteristic fiecarei limbi si care te face ,la limita, sa fii ceh, roman etc. Caci, si acu' sa ma leg de prea des folositul ca si exemplu "dor" al nostru, cum ai putea sa explici ceva ce tu stii de cand te-ai nascut intr-o limba care nu e a ta: ai putea gasi cateva sinonime, dar partea cea mai importanta tot nu vei putea sa o exprimi...Mi-a placut!

Un subiect bun de discutie ar fi si ce carti recititi sau v-ar placea sa le recititi. Ce ziceti?
hulub
Junior Member

Mesajde stefan » Lun Iul 21, 2003 9:22 am

Bai ce lua amploare discutia... Din "Citadela" am citit 60 de pagini, dupa care m-am uitat putin inainte sa vad, oare toata cartea e in acelasi stil?, am constatat ca era in acelasi stil si atunci m-am lasat, n-am avut rabdare. Chestia cu simtitul bine poate are legatura cu ritmul absolut criminal al cartii, care se vrea un fel de eseu mamut.

Rolo, cartea lui de Quincey e tradusa in romaneste "Confesiunile unui opioman englez", are o prefata draguta de Virgil Nemoianu, m-ai facut curios si ma gandeam sa arunc un ochi.

Agentule, daca vrei sa te lecuiesti un pic de pasiunea pentru jurnalul lui Sebastian iti recomand rapoartele Amnesty International referitoare la teritoriile ocupate, cred ca e unul din cel mai bine pazite secrete din vremea noastra. Vorba lu Waters, "and the Germans killed the Jews and the Jews killed the Arabs and the Arabs killed the hostages", cu accent pe a doua parte.
subpolar homesick fane

stefan
Junior Member

Mesajde hulub » Lun Iul 21, 2003 11:00 am

Eu am citit toata "Citadela"... In mod sigur nu e cea mai buna carte a lui Exupery (cred ca si-a propus prea mult pt. cartea asta si nu a reusit sa faca tot ce ar fi vrut...are multe chestii cam inutile). Cu toate aste merita citita. Parte cu simtitul bine are pentru mine doua surse: prima e legata intr-adevar de ritmul cartii (ai avut dreaptate stefan), iar a doua e legata de cat de in serios o iei (cred ca fiecare carte are in intetie schimbare celui care o citeste si cred ca mai ales cartile de genul asteia asta urmaresc). Pentru mine exista o asemanare mare intre Paulo Coelho si Exupery (cand am citit "alchimistul" m-am gandit fara sa vreau la "citadela"). Mie unu', imi place Exupery, in ciuda stilului cam plngacios in anumite momente, la fel cum imi place si Ionel Teodoreanu (e adevarat ca ii citesc doar cand am anumita stare:)).
Legat de partea cu atrocitatile va propun doua carti: "Fenomenul Pitesti" a lui Virgil Ierunca si "Taramul Gheenei" a unuia caruia i-am uitat numele (o sa mi-l amintesc si voi posta din nou) - asta asa ca sa fim aproape de atrocitatile noastre, chiar daca cred ca si Mihail Sebastian tot la ale noastre s-a referit (din pacate nua m apucat inca sa-i citesc jurnalul, chiar daca am auzit numai lucruri bune despre el. Mai e buna de citit tot pe tema asta si cartea unui rus, "pantha rei" ii zice (si numele astuia l-am uitat - cam multe lapsusuri pt. o singura zi:)).
hulub
Junior Member

Mesajde Rolo Tomasi » Lun Iul 21, 2003 4:56 pm

stefan :

M-am uitat pe spatele cartuliei mele si am observat ca de fapt ii un extras din "The Confessions of an English Opium Eater"
Se pare ca o luat doua capitole de acolo (The pleasures of opium si Introduction to the pains of opium) si o intocmit o cartulie astia de la editura Penguin. In orice caz eu zic ca merita sa o citesti. Ii fainuta. Oricum opiumul o fost in mare voga la romantici asa ca-i interesant sa afli mai multe despre asta. Stiu ca si Coleridge de exemplu baga opium intr-o veselie. De fapt Kubla Khan ii un vis pe care l-a avut el consumind acest drog.
Rolo Tomasi
Junior Member

Mesajde Mr Hyde » Lun Iul 21, 2003 8:43 pm

Pentru mine exista o asemanare mare intre Paulo Coelho si Exupery (cand am citit "alchimistul" m-am gandit fara sa vreau la "citadela")

Cu "Citadela" am incercat si eu, insa am patit ceva asemanator cu stefan, in sensul ca iti trebuie multa rabdare si in final nu stiu daca merita. Oricum, nu asta e important, eram curios ce asemanare vezi tu intre Coelho si Exupery???
Sunt insatiabil. Mananc par, ceara din urechi, cocolosi de sange inchegat, tot si toate pe care le numesti ale tale.
Mr Hyde

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Arhiva hobbyuri