Unde Am Pus Lecitina?
95 mesaje
• Pagina 2 din 4 • 1, 2, 3, 4
da de "gumela" ce zicetz? sau de "frucola" sau de bomboanele cubaneze? sau de inghetzata "doina" pe batza? sau "polar"
shi pentru cazurile perdute de catre societate am o amintire mai neclara: vodka wiborowa.
shi pentru cazurile perdute de catre societate am o amintire mai neclara: vodka wiborowa.
-
neatza - Mesaje: 5820
ce e cu vodka aia , mai little dog ?
eu stiu ce bea taica'miu in vremurile de demult :
eu stiu ce bea taica'miu in vremurile de demult :
- coniac albanez d'ala cu 3 stele pe eticheta
- rum Havana Club (alb , roshu si negru)
- vodka ruseasca autentica (parca Stalishnaya ii spunea...nu are regatura cu Stalinskaya din zilele noastre)
- un fel de lichior chinezesc..Sherri Wine (sau White...nu mai stiu exact)...ala imi placea si mie si mai gustam din cand in cand
- nessuri Amigo sau Globo (autentice Brazilia) pt. care era omor la cozi. se luau la bataie oameni in toata firea
IEZECHIIL 25.17: Voi săvârşi asupra lor cumplită răzbunare prin pedepse grozave şi vor cunoaşte ca eu sunt Domnul, când voi săvârşi asupra lor răzbunarea mea.
-
Oribilul Mosh - Junior Member
era poloneza (parca) shi buna rau de tot.
shi mai vine una: Ligueros. cine shtie cunoashte. s-au mai gasit o perioada dupe objnoo, intre 96 shi 98/99 shi dup'aia s-au dus dracu ca am cautat de mi-a venit rau. am ajuns chiar sa dau shpaga unuia sa-m fure de undeva dintr-un depozit un bax. acu nici de furat nu mai ai de unde.
deci iar anuntz. dac'are careva Ligueros..... vreau shi io. la schimb pe pifuri, evident.
he, he, he... shi inc-o treaba tare de tot (pour les vrais connaisseurs) "Ochii lu' Dobrin".
shi mai vine una: Ligueros. cine shtie cunoashte. s-au mai gasit o perioada dupe objnoo, intre 96 shi 98/99 shi dup'aia s-au dus dracu ca am cautat de mi-a venit rau. am ajuns chiar sa dau shpaga unuia sa-m fure de undeva dintr-un depozit un bax. acu nici de furat nu mai ai de unde.
deci iar anuntz. dac'are careva Ligueros..... vreau shi io. la schimb pe pifuri, evident.
he, he, he... shi inc-o treaba tare de tot (pour les vrais connaisseurs) "Ochii lu' Dobrin".
-
Moshule, pai am un prieten care inca imi datoreaza 35 de lei, ca mi-a spart o minge... De fiecare data cand ma intalnesc cu el ii aduc aminte... Si daca tot ai zis si de chestii care au aparut imediat dupa revolutie, sa stii ca aveam amandoua colectiile Turbo(seria veche si seria noua) si colectia Cin Cin... De fapt, cred ca inca le mai am pe undeva... Si mai erau niste abtibilduri pe care scria "Garbage Pail Kids", scabroase rau, si care erau in plicuri ca si abtibildurile cu jucatori, numai ca aveau si o guma infecta inauntru, de care nu se atingea nimeni...
Bah, da' de Aurora, Lamaita, Brifcor si Quick Cola va aduceti aminte? Cel putin Lamaita era mult mai buna decat 7UP-ul de acum... Mama, ce mai ragaiam dupa ea... Si tin minte ca sticksuri se gaseau atat de greu, ca se faceau cozi imese, si erau in niste pungi de hartie reciclata...
Si daca tot veni vorba, cand ma duceam la Turnu Severin treceam pe langa un popas unde aveau mici si Pepsi tot timpul... Deh, era langa Scornicesti si macar de ochii lu' nea Nicu... Luam vreo 10, 15 sticle de Pepsi, le duceam la vara-miu la Severin, le beam si la intoarcere mai luam inca o data pe atat... Si consumam cred ca o sticla la 2 zile, sa nu se termine asa repede...
Bah, da' de Aurora, Lamaita, Brifcor si Quick Cola va aduceti aminte? Cel putin Lamaita era mult mai buna decat 7UP-ul de acum... Mama, ce mai ragaiam dupa ea... Si tin minte ca sticksuri se gaseau atat de greu, ca se faceau cozi imese, si erau in niste pungi de hartie reciclata...
Si daca tot veni vorba, cand ma duceam la Turnu Severin treceam pe langa un popas unde aveau mici si Pepsi tot timpul... Deh, era langa Scornicesti si macar de ochii lu' nea Nicu... Luam vreo 10, 15 sticle de Pepsi, le duceam la vara-miu la Severin, le beam si la intoarcere mai luam inca o data pe atat... Si consumam cred ca o sticla la 2 zile, sa nu se termine asa repede...
indescifrabil
-
cubu - Mesaje: 6237
mie nu imi este asa dor de sucurile de atunci pentru ca si Coca si Pepsi si-au dat seama ca adevaratul gust al bauturilor pe baza de Cola il avea minunatul "cuic" :B si au inceput sa-i copieze reteta. am auzit un zvon cum ca ar vrea astia sa faca din nou Brifcor-ul (sau cum se numea ca n-am stiut niciodata clar)...cred ca ar avea ceva succes.
multam pt pozele cu pif...cand eram mic si pros (acu 's mare) le citeam din scoarta in scoarta (doar pozele ca stateam mai prost cu franceza)
multam pt pozele cu pif...cand eram mic si pros (acu 's mare) le citeam din scoarta in scoarta (doar pozele ca stateam mai prost cu franceza)
-
memetshot - Mesaje: 7050
Portnoy , usa mea este intesata de abtibilduri Garbage Pail Kids. Preferatul meu este Tiny Tim....un micutz care incearca sa nu fie calcat in picioare de pantofi oamenilor. Dar si Flat Tyler....un alt micutz calcat de roata unei masini...si care a prins forma rotii.
Si da , guma cu care venea abtibildurile era oribila. Cand o mestecai se descompunea in zeci de aprticule , neffind deloc omogena asa cum ii sta bine unei "ciungi".
Eu eram si un mare fan al abtibildurilor Pannini. Pe care le cumparam de la tigancile ce vindeau Turbo si CinCin. Ma refer la abtibildurile cu fotbalisti.
Quick Cola era o bautura simpatica. In sticla ei mare si grasa de 0,5 l...cu un ursuletz pe ea. Cred ca era mai buna decat Coca-Cola din zilele noastre....care e o apa cu zahar si CO2.
Eu mai putin mancam sticksuri. Imi placeau mult pufuletii sarati la punga de hartie. Ca aia dulci erau la punga de plastic.
Si nu uita crevetii vietnamezi. Duminica mancam o oala plina.
Si nici carnatii de bere. Si nici berea...ne-pastelurizata....dar destul de buna din cate imi amintesc. Ca prea multa bere nu beam eu pe la 7-8 ani.
Iar cu Pepsiul....la fel faceam si eu. Imi ascundeau ai mei sticlele...si imi dadeau una la 2 zile....ca sa ma tina cat mai mult. Era o sarbatoare uriasa cand savuram un Pepsi la 0,25 l.
Nightwish...gresesti. Pepsi era Pepsi autentic. Probabil ca nu ai baut...si nu aveai cum sa iti dai seama. Ce bei tu astazi si scrie Pepsi pe eticheta...e Cico de atunci...dar mult mai diluat !

Si da , guma cu care venea abtibildurile era oribila. Cand o mestecai se descompunea in zeci de aprticule , neffind deloc omogena asa cum ii sta bine unei "ciungi".
Eu eram si un mare fan al abtibildurilor Pannini. Pe care le cumparam de la tigancile ce vindeau Turbo si CinCin. Ma refer la abtibildurile cu fotbalisti.
Quick Cola era o bautura simpatica. In sticla ei mare si grasa de 0,5 l...cu un ursuletz pe ea. Cred ca era mai buna decat Coca-Cola din zilele noastre....care e o apa cu zahar si CO2.
Eu mai putin mancam sticksuri. Imi placeau mult pufuletii sarati la punga de hartie. Ca aia dulci erau la punga de plastic.
Si nu uita crevetii vietnamezi. Duminica mancam o oala plina.

Si nici carnatii de bere. Si nici berea...ne-pastelurizata....dar destul de buna din cate imi amintesc. Ca prea multa bere nu beam eu pe la 7-8 ani.

Iar cu Pepsiul....la fel faceam si eu. Imi ascundeau ai mei sticlele...si imi dadeau una la 2 zile....ca sa ma tina cat mai mult. Era o sarbatoare uriasa cand savuram un Pepsi la 0,25 l.
Nightwish...gresesti. Pepsi era Pepsi autentic. Probabil ca nu ai baut...si nu aveai cum sa iti dai seama. Ce bei tu astazi si scrie Pepsi pe eticheta...e Cico de atunci...dar mult mai diluat !
IEZECHIIL 25.17: Voi săvârşi asupra lor cumplită răzbunare prin pedepse grozave şi vor cunoaşte ca eu sunt Domnul, când voi săvârşi asupra lor răzbunarea mea.
-
-
Crevetii, vaaaaai, ce desfatare
Cred ca stiu de care zici, neatzo, mi-am luat si eu ieri o punga exact la fel. In Vietnam n-a ajuns revolutia
Si mai era si ciocolata Bradutz, in poleiala, pe care am intalnit-o, neschimbata ca forma si gust, acum cateva luni.

E foame de bani, e foame de bani, baetzi.
-
Salma - Mesaje: 774
sa nu uitam deliciosul gust al eugeniilor
ce imi placea atunci mult de tot era ingetata aia la pachet ca de unt...
si intr-adevar pepsi-ul de atunci era pepsi real si era de departe mult mai bun decat ce se vinde acum in sticle de plastic...
am si io o intrebare: mancarea (de gen parizer, pateuri, etc) atunci avea alt gust pentru ca era mai bine facuta sau pentru ca nu se gasea si nu aveai cum sa-ti dai seama ca defapt are un gust groaznic (apropiat de cel pe care il au acum?

ce imi placea atunci mult de tot era ingetata aia la pachet ca de unt...
si intr-adevar pepsi-ul de atunci era pepsi real si era de departe mult mai bun decat ce se vinde acum in sticle de plastic...
am si io o intrebare: mancarea (de gen parizer, pateuri, etc) atunci avea alt gust pentru ca era mai bine facuta sau pentru ca nu se gasea si nu aveai cum sa-ti dai seama ca defapt are un gust groaznic (apropiat de cel pe care il au acum?
-
Initial trimis de neatza
"Ochii lu' Dobrin".
ehehe tuica ai cu doo prune albastre pe eticheta....
da ce zici de o "saniuta" la jumate?
ci-co era o bautura buna .mi-a placut. cica numele vine de la CItronada din COji
quick cola ? cah moshule ti se facea gura punga. mai tin minte de o bautura "frucada" cah si asta
cel mai mult imi placeau tonetele unde luai cu 25 bani un pahar cu sifon si cu 50 bani sirop + sifon...
mai era si braga cu 40 de bani paharu si inghetata polar de 1 leu
...si bombonelele cip micute ,rotunde intr-o cutiuta de plastic cam ca o rola de izolirband
-
eyewitness - Mesaje: 19220
aiule, frucada era suc natural.
bomboanele cip, da...alea de se pun numa pe coliva acum.
in materie de bomboane tre' sa amintim dropsurile varsate, numa bune de spart capu' la dusmani cu ele, precum si alea camuflate/pudrate cu cacao, idem si ele.
eugenia e inca in top, si cre'ca o sa mai raman mult timp de acum inainte.

bomboanele cip, da...alea de se pun numa pe coliva acum.
in materie de bomboane tre' sa amintim dropsurile varsate, numa bune de spart capu' la dusmani cu ele, precum si alea camuflate/pudrate cu cacao, idem si ele.
eugenia e inca in top, si cre'ca o sa mai raman mult timp de acum inainte.
-
nocturna - Mesaje: 8725
auzi moshule cand o sa-ti dau bombonele cip. cand o sa-ti faca nocturna coliva..
on topic
cu pepsi cred ca gresiti. dupa ce am cumparat licenta de producere in romania pt pepsi , prin anii 80 nea caisa a inceput sa taie serios importurile printre care si ingredientele pt producerea pepsi-ului. si incet , incet a disparut de pe piata ,gasindu-se doar la marile restaurante si f rar, cu bataie, prin alimentari. in plus , a dat indicatii ca inventivu popor roman sa gaseasca inlocuitori pt ingredientele originale si cica asa a aparut quick cola , pepsi rebutat cu ingrediente autohtone.
revenind gustul pepsi-ului de atunci nu cred ca difera de cel de azi. reteta nu s-a schimbat decat pt variantele light. numa ca atunci fructu oprit era dorit si f apreciat pe cand azi te impiedici de pepsi mergand pe strada...
on topic
cu pepsi cred ca gresiti. dupa ce am cumparat licenta de producere in romania pt pepsi , prin anii 80 nea caisa a inceput sa taie serios importurile printre care si ingredientele pt producerea pepsi-ului. si incet , incet a disparut de pe piata ,gasindu-se doar la marile restaurante si f rar, cu bataie, prin alimentari. in plus , a dat indicatii ca inventivu popor roman sa gaseasca inlocuitori pt ingredientele originale si cica asa a aparut quick cola , pepsi rebutat cu ingrediente autohtone.
revenind gustul pepsi-ului de atunci nu cred ca difera de cel de azi. reteta nu s-a schimbat decat pt variantele light. numa ca atunci fructu oprit era dorit si f apreciat pe cand azi te impiedici de pepsi mergand pe strada...
-
Pe langa eugenii as pune alaturi la loc de cinste si pufuletii... Care erau parca 2,25 lei si erau mult mai buni ca astia de acum... Si mai imi aduc aminte de faimoasele ciocolati "Laura" si "Carnaval", precum si de niste ciocolati chinezesti, nu mai stiu cum se cheama, dar erau desenate o albina si un fagure pe ambalaj...
Despre bere sau alte bauturi spirtoase nu imi aduc mare lucru aminte, ca eram kinder... Dar atat pot sa spun: berea "Bucegi" produsa la Azuga era cea mai buna din tara... Si ce-a ajuns acum... Si mai era un vin, i se spunea "16 tzatze" parca, pentru ca avea pe eticheta 8 fete in sirul fetelor de la Capalna..
Despre bere sau alte bauturi spirtoase nu imi aduc mare lucru aminte, ca eram kinder... Dar atat pot sa spun: berea "Bucegi" produsa la Azuga era cea mai buna din tara... Si ce-a ajuns acum... Si mai era un vin, i se spunea "16 tzatze" parca, pentru ca avea pe eticheta 8 fete in sirul fetelor de la Capalna..
indescifrabil
-
cubu - Mesaje: 6237
tobosare asculta la un om batran care a inotat din greu prin berile comuniste. cea mai buna bere bucegi era facuta la reghin.
vinu ala de care zici mataluta cred ca era riesling de jidvei la litru fiind la concurenta cu murfatlaru tot la litru cu o corabie pe eticheta de unde si denumirea "corabioara"
vinu ala de care zici mataluta cred ca era riesling de jidvei la litru fiind la concurenta cu murfatlaru tot la litru cu o corabie pe eticheta de unde si denumirea "corabioara"
-
se chema (ca shi az) Jidvei. deh bre portnoy... uite cam ajuns la milimetru dupe aiu. se vede domle cine shtie shi cunoashte. ai aptitudini domnu martor.
-
-
coniacu drobeta shi ovidiu. momental se mai gasesc numa prin cirozele unora ca de pe piatza au disparut complectamente.
-
la coniace am mari lipsuri in afara de dunarea si murfatlar. mai era unu bun parca cluj napoca ii spunea cu sticla in forma de de femeie in port popular. da neatzo o lecitina ca nu mai tin minte...
mai era un vin "lacrima lui ovidiu" produs de murfatlar o incercare de copiere a vinului de porto. prea dulce pt gustu meu si mai mult de ametit gagici...
mai era un vin "lacrima lui ovidiu" produs de murfatlar o incercare de copiere a vinului de porto. prea dulce pt gustu meu si mai mult de ametit gagici...
-
sa refacut anu trecut stocu de lacrima lu ovidiu care este de fapt un vin licoros ce ajunge la maturitate dupa cel putzin cinci ani. carevasazica anu trecut prin noiembrie a ieshit doo sharje de lacrima care este prima de cinci ani shi cea dea doa de doozeci. itzi zic io ca la aia de doozeci de ani parca tzi sa dus gura in audientza la Dumnezeu.
deshi din esperientza personala po satzzic ca po sa faci ceva care sa semene cu lacrima lu ovidiu shi din shampanie Panciu in numa un an jumate.
deshi din esperientza personala po satzzic ca po sa faci ceva care sa semene cu lacrima lu ovidiu shi din shampanie Panciu in numa un an jumate.
-
bah apropos de sampanie. inainte de 89 avui ocazia sa vizitez catacombele zarea unde faceau aia sampania. bah nenica milioane de sticle , in rastele , sticlele avand un dop special erau asezate cu botu-n jos si 6 luni sclavii rasuceau sticlele alea. am aflat ca dopu era colector si strangea toate reziduurile si impuritatile. deci aia nenica 8 ore pe zi invarteau sticlele alea. dupe 6 luni pe o banda rulanta un aparat scotea doapele , se bagau coloranti si se puneau doapele normale. zarea avea 3 sortimente sec, demisec si desert.
-
numai la mancare si bautura va ganditi. parca ati fi Moshu. :p
Eu imi amintesc de celebra crainica a televiziunii Delia Baraban (sau Balaban ...nu mai stiu exact). O mare doamna...si o adevarata prezentatoare. Acum oare de ce nu mai exista prezentatori la televiziuni ? Sa zica : "si acum va prezentam filmul artistic Nopti si zile...productie Polonia..." . :yD
Si imi amintesc si de Sanda Taranu...care prezenta in cadrul telenciclopediei ...rubrica despre animale. E posibil sa mai fie si acum....dar cine mai urmareste Telenciclopedia...cand exista Animal Planet , Discovery si National Geografic ?
Eu imi amintesc de celebra crainica a televiziunii Delia Baraban (sau Balaban ...nu mai stiu exact). O mare doamna...si o adevarata prezentatoare. Acum oare de ce nu mai exista prezentatori la televiziuni ? Sa zica : "si acum va prezentam filmul artistic Nopti si zile...productie Polonia..." . :yD
Si imi amintesc si de Sanda Taranu...care prezenta in cadrul telenciclopediei ...rubrica despre animale. E posibil sa mai fie si acum....dar cine mai urmareste Telenciclopedia...cand exista Animal Planet , Discovery si National Geografic ?
-
mai dar de celebrele traduceri la casetele video isi mai aduce cineva aminte?
ce show era cand mai puneam mana pe o caseta si se adunau la mine acasa toate rudele sa vada un film care nu provenea de pe frumoasa peninsula balcanica si nici mai de la est...
ce show era cand mai puneam mana pe o caseta si se adunau la mine acasa toate rudele sa vada un film care nu provenea de pe frumoasa peninsula balcanica si nici mai de la est...
-
pentru ala care plangea dupa rahan: cica apare si rahanul in romaneste o data pe luna, fiind adresat copiilor intre 3 si 12 ani adica exact ce-ti trebuie
Gone 4 good
-
JaJa Beens - Mesaje: 691
Draga domnule iaia, ma bucur sa vad ca ezista oamini mai documentatzi decat mine in aceasta problema, recte rahan. din pacate, nu voi putea da curs invitatziei dvs de a cumpara respectiva revista in limba romana, deoarece momental ma bucur cu parcurgerea pozelor in franceza. orcum, sar'na!
-
Draga neatza, din surse sigure si jurnalistice iti zic ca pe data de 21 iulie a fost lansat Rahanu in limba romana. Cu acest prilej vei putea si matale santzelegi si vorbele care este si care fusera pana acu dan le franse, unde cica Rahan se citashte Raaaan. Doamne feri!
-
Salma - Mesaje: 774
ba pe francaise, ba pe romaise, dar ati uitat acshentul asa ca aveti nota 4 amandoi si lectia urmatoare va scot la tabla. pana atunci ma duc sa-mi cumpar raaaaaaaanuuuuuul ca cica are 2 adventuri cu respectivul per nurmar
Gone 4 good
-
JaJa Beens - Mesaje: 691
delia balaban moshule.
bah da cine isi mai aduce aminte de ciocolata pitic. un patratatel de ciocolata care costa 40 bani. si era si sloganu "ciocolata pitic te face voinic, si la munte si la mare si-n orice imprejurare"
bah da cine isi mai aduce aminte de ciocolata pitic. un patratatel de ciocolata care costa 40 bani. si era si sloganu "ciocolata pitic te face voinic, si la munte si la mare si-n orice imprejurare"

-
95 mesaje
• Pagina 2 din 4 • 1, 2, 3, 4