drum 'n' bass

Glume, poante, farse, lucruri aberante, off-topic grosolan

Cum este "muzica" romaneasca?

Proasta
4
57%
EXXXTREM DE PROASTA
3
43%

Voturi totale : 7

drum 'n' bass

Mesajde .::dillinja::. » Vin Aug 08, 2003 8:53 am

YO! am si eu doua intrebari:

1. care este media de varsta a celor care intra pe acest forum?
2. nu se asculta in romania muzica electro/ambient/relax/dub/acid/2step/garrage/d'n'b/goa/etc?

Pentru cei care sunt pasionati de genurile de mai sus, am creeat acest topic...

Baga mesaju' and keep the kulture accelerated!
.::dillinja::.

Mesajde usualflow » Vin Aug 08, 2003 11:31 pm

hmmm...la prima intrebare nu am cum sa iti raspund...
la a doua, cu siguranta pot...
..mai, se asculta si tu o stii prea bine, la fel cum stii si ca aceste genuri sunt ascultate de un nr restrans de persoane....
Si doar avem si noi artisti responsabili cu "ridicarea nivelului" si, hai sa recunoastem, saracii, se straduiesc cum pot....desi..... de regula "canta la pereti"...... Se stie foarte bine ce ii place romanului sa cumpere din magazinele de muzica..... e greu sa educi un popor intreg dintr-o data... va mai trece mult timp pana cand ce afara e mainstream va inceta sa mai fie la noi underground.

...forumuri dedicate acestor genuri sunt...(forumul TmBase, B.A.U., Drumandbass.ro etc....)...desi banuiesc ca ai fost deja pe-acolo... In fine, acolo gasesti OAMENII :)

numa' bine.
usualflow
Junior Member

este bine ...

Mesajde numai_urechi » Sâm Aug 09, 2003 1:07 am

Parerea mea umila este ca atata timp cat un anumit gen de muzica ramane underground, isi poate pastra "valoarea". Cu cat un anumit gen de muzica devine mai comercial, cu atat isi pierde din consistenta ... motivele zic eu ca sunt evidente, si nu voi intra in detalii ... (calitate versus cantitate)
Deci, este mai bine asa ... Eu sunt ascultator de drum&bass (printre altele) si pot spune (din cate am ascultat eu pana acum) ca albumele care au avut succes comercial (exemplu ultimul album Roni Size) sunt mai putin valoroase. Parerea mea.
Daca tot ati citit pana aici, v-as recomanda urmatoarele:
http://www.allmusic.com/ - multe informatii despre albume, stiluri muzicale
http://bsg-inc.com/outersanctum/mp3/ - Nemos cu Flying Soul - Mai exista si muzica (semi)romaneasca de calitate
Technical Itch - Mind hunt
Koatic_Kemistry_-_Drum_Trip_(Dom_&_Roland_Chaos_Mix)
DJ Krust - Breaking Point
Sonic and Silver - Rocket Launcher
ltj bukem - coolin' out

Cam atat.
numai_urechi

Mesajde neatza » Mie Aug 13, 2003 8:33 am

daca tot veni vorba de drum&bass, intratzi aici . mai vorbim dup'aia.
AKM - powered by another.ro

Am trei alter ego, toti bonavi de schizofrenie.
neatza

Mesajde Muzicutza » Mie Aug 13, 2003 9:49 am

Atata vreme cat cultura muzicala din Romania este la nivelul la care il stim cu totii, sa nu ne asteptam vreodata ca nivelul muzicii sa se ridice. Sunt destui oameni talentati care incearca sa faca acest lucru, dar nu ii lasam noi, din cauza muzicii pe care o cumparam.
:a
Muzicutza
Junior Member

ce dreaq tot facem pe propavaduitorii? fiecare sa asculte ce are chef!

Mesajde Unregistered » Sâm Aug 16, 2003 11:17 pm

numai_urechi spunea ceva despre raportul Valoare/grad de comercialitate.... si dadea drept exemplu trupa roni size... I see his point si ii respect parerea, insa nu sunt tocmai de acord.

Cum dracu vrem noi ca muzica de proasta calitate sa dispara treptat-treptat si sa fie inlocuita de muzica buna, atata timp cat atatia artisti valorosi se incapataneaza sa ramana in underground???????????? :T Le este atat de frica de esec sau sunt prea orgoliosi pt a iesi in lumina? poate sunt inconstienti...habar n-au cat de mult ar contribui activitatea lor la ridicarea nivelului.......

De ce oare anumite genuri care la noi sunt underground, pe alte meleaguri sunt 100% mainstream? That's easy.....pentru ca in alte tari artistii care abordeaza genurile respective sunt promovati si nu se feresc de promovare, cum fac ai nostri....;a

La noi, daca un autohton care pana la un moment a fost a fost underground, vrea acum sa scoata un clip care sa fie difuzat pe posturile specializate de la TV, imediat este criticat ;y (probabil din invidie) de catre "colegii de breasla", fiind repede exclus si etichetat aspru : "COMERCIAL".... Si cand ma gandesc cat de gresit este astazi interpretat cuvantul "comercial", ma apuca dureri de cap..... Adica de fapt, comercial= tot ceea ce se vinde... insa in mentalitatea majoritatii, termenul "comercial" a capatat un cu totul alt sens....devenind practic sinonim cu "non-valoare". Si vina nu o poarta anumite excremente muzicale.... ci gandirea "colectiva" a romanului, spiritul de turma s.s.m.d.....

Mie deja mi s-a acrit de atatea discutii inutile, care nu duc la nimic relevant, nu schimba nimic din ce nu se poate sterge... Ne contrazicem pe noi insine non-stop si reprosam in stanga si in dreapta, fara pic de toleranta.... Imi pare rau, dar asa e... Suntem S N O B I... si tare ne mai place.

in fine...totul e relativ. :-"

Stim doar sa ne plangem (natura umana)....Ar trebui sa fim in stare sa deschidem ochii si sa observam si schimbarile in bine, oricat de insesizabile ar parea ele...s-ar putea sa avem surprize... Da' doar suntem romani, ne complacem.....
Uite un exemplu pozitiv: dupa aparitia pe piata "comerciala" a proiectului Unu'( banuiesc ca stiti ca nu au avut vanzari), oamenii au inceput sa isi dea seama ca mai exista niste genuri spre care ar fi cazul sa isi aplece urechea, in sensul ca persoane care, impulsionati de videoclipurile semnate Unu' pe care le-au vazut la tv, au ascultat albumul... Apoi, curiosi, au facut cercetari in legatura cu genurile abordate de baieti, au citit prin diverse publicatii ce artisti pref era "baietii de la Unu'" , au facut rost de piese si..... :o ..si acum asculta breakbeat, idm si ambient, asta in conditiile in care in urma cu doar cateva luni ascultau doar muzica "comerciala"......

..asta e un exemplu foarte banal...menit insa sa ilustreze ceva ce e atat de evident, incat pentru unii e invizibil.
...nu subestimati puterea promovarii....

numa' bine.
semneaza afectuos,
copilul tembel. :rolleyes:
Unregistered

ce dreaq tot facem pe propavaduitorii? fiecare sa asculte ce are chef!

Mesajde usualflow » Sâm Aug 16, 2003 11:26 pm

numai_urechi spunea ceva despre raportul Valoare/grad de comercialitate.... si dadea drept exemplu trupa roni size... I see his point si ii respect parerea, insa nu sunt tocmai de acord.

Cum dracu vrem noi ca muzica de proasta calitate sa dispara treptat-treptat si sa fie inlocuita de muzica buna, atata timp cat atatia artisti valorosi se incapataneaza sa ramana in underground???????????? :T Le este atat de frica de esec sau sunt prea orgoliosi pt a iesi in lumina? poate sunt inconstienti...habar n-au cat de mult ar contribui activitatea lor la ridicarea nivelului.......

De ce oare anumite genuri care la noi sunt underground, pe alte meleaguri sunt 100% mainstream? That's easy.....pentru ca in alte tari artistii care abordeaza genurile respective sunt promovati si nu se feresc de promovare, cum fac ai nostri....;a

La noi, daca un autohton care pana la un moment a fost a fost underground, vrea acum sa scoata un clip care sa fie difuzat pe posturile specializate de la TV, imediat este criticat ;y (probabil din invidie) de catre "colegii de breasla", fiind repede exclus si etichetat aspru : "COMERCIAL".... Si cand ma gandesc cat de gresit este astazi interpretat cuvantul "comercial", ma apuca dureri de cap..... Adica de fapt, comercial= tot ceea ce se vinde... insa in mentalitatea majoritatii, termenul "comercial" a capatat un cu totul alt sens....devenind practic sinonim cu "non-valoare". Si vina nu o poarta anumite excremente muzicale.... ci gandirea "colectiva" a romanului, spiritul de turma s.s.m.d.....

Mie deja mi s-a acrit de atatea discutii inutile, care nu duc la nimic relevant, nu schimba nimic din ce nu se poate sterge... Ne contrazicem pe noi insine non-stop si reprosam in stanga si in dreapta, fara pic de toleranta.... Imi pare rau, dar asa e... Suntem S N O B I... si tare ne mai place.

in fine...totul e relativ. :-"

Stim doar sa ne plangem (natura umana)....Ar trebui sa fim in stare sa deschidem ochii si sa observam si schimbarile in bine, oricat de insesizabile ar parea ele...s-ar putea sa avem surprize... Da' doar suntem romani, ne complacem.....
Uite un exemplu pozitiv: dupa aparitia pe piata "comerciala" a proiectului Unu'( banuiesc ca stiti ca nu au avut vanzari), oamenii au inceput sa isi dea seama ca mai exista niste genuri spre care ar fi cazul sa isi aplece urechea, in sensul ca persoane care, impulsionati de videoclipurile semnate Unu' pe care le-au vazut la tv, au ascultat albumul... Apoi, curiosi, au facut cercetari in legatura cu genurile abordate de baieti, au citit prin diverse publicatii ce artisti pref era "baietii de la Unu'" , au facut rost de piese si..... :o ..si acum asculta breakbeat, idm si ambient, asta in conditiile in care in urma cu doar cateva luni ascultau doar muzica "comerciala"......

..asta e un exemplu foarte banal...menit insa sa ilustreze ceva ce e atat de evident, incat pentru unii e invizibil.
...nu subestimati puterea promovarii....

numa' bine.
semneaza afectuos,
copilul tembel. :rolleyes:

PS: imi cer scuze pt faptul ca post-ul meu apare in dublu exemplar, independent de vointa mea... Nu e prima data cand ma confrunt cu astfel de "surprize". Sorry again... rog un admin binevoitor sa stearga mesajul "neinregistrat".
usualflow
Junior Member

Mda

Mesajde .::dillinja::. » Joi Aug 21, 2003 2:25 pm

Nu inteleg de ce suntem snobi. Asa. Artistii care prefera sa ramana in underground raman acolo pentru ca lumea nu are timp sau nu are chef sa asculte un astfel de tip de muzica. In general (si a fost studiat, nu-mi dati in cap), oamenii prefera sa asculte un gen care nu are nici o incarcatura (a se vedea invazia formatiilor care se bat in versuri ratate, stiti voi cine, dar ca sa dau un exemplu, zero-zone). Pai cum va inchipuiti voi ca poate unul care asculta, si se bucura cand asculta, 3sudest de exemplu, sa asculte Coded Language? Cum credeti voi ca versurile incurcate si pline de aforisme (si in engleza...) pot atinge pe unul care da din coada cand aude dragostea din tei?

Concluzia este una trista, romanii nu au cultura muzicala (nu toti). Pentru ei, moga este un artist desavarsit. Pentru noi (un grup restrans), moga e doar un agarici. Adevaratii sunt altii. Grupul stie :)
.::dillinja::.

Re: drum 'n' bass

Mesajde krossfire » Joi Aug 21, 2003 2:41 pm

Initial trimis de .::dillinja::.
YO! am si eu doua intrebari:

1. care este media de varsta a celor care intra pe acest forum?
2. nu se asculta in romania muzica electro/ambient/relax/dub/acid/2step/garrage/d'n'b/goa/etc?

Pentru cei care sunt pasionati de genurile de mai sus, am creeat acest topic...

Baga mesaju' and keep the kulture accelerated!

Sunt cu tine frate...stay cool!!!
krossfire
Junior Member

Mesajde MiG29 » Joi Aug 21, 2003 3:33 pm

Vorbitzi de Drum`n`Bass insa nimeni nu a pomenit pana acum prea multe de "regele"lui,(dupa parerea mea de necunoscator),Roni Size...de exemplu..are el un featuring cu ZackDe la Rocha (de la fosta RATM),Center of the Storm,care e superba...
The Earth is full.GO HOME!
MiG29

Mesajde Unregistered » Vin Aug 22, 2003 12:03 pm

Vorbitzi de Drum`n`Bass insa nimeni nu a pomenit pana acum prea multe de "regele"lui,(dupa parerea mea de necunoscator),Roni Size...de exemplu..are el un featuring cu ZackDe la Rocha (de la fosta RATM),Center of the Storm,care e superba...

Ti-am vizitat pagina de net si se pare ca esti fan RATM... asa este?
Drum'n'Bass-ul nu prea cred ca are un "rege", dar despre Roni Size / Reprazent / Krust se poate spune ca au tinut capul de afis in acest gen mult timp, sunt foarte talentati si sunt printre putinii care au avut curajul necesar sa scoata capul din underground si din Anglia... de altfel, sunt unii dintre putinii artisti d'n'b care se vand international (alaturi de Hype & Zinc, Environmental Science etc)... si se vand. Puterea insa o au cei din undaground, iar ca sa dau cateva exemple, Skibadee, Mc Det, Mc Kali, Twisted Individuals, Dillinja... si lista ar putea continua pana...

O zi buna, si KEEP THE CULTURE ACCELERATED!!!
-----------------------------------------------------------------
my girlfiriend always laughs during sex, no matter what she's reading...
Unregistered

Mesajde RajaF » Dum Dec 11, 2005 4:38 am

Pacat ca e asa putina lume pe FC care cunoaste fenomenul. Si mai pacat ca este confundat cu mizerul house :(
Live fast, die young!
RajaF
Junior Member

Mesajde whatever » Dum Dec 11, 2005 11:48 pm

BAI, io militez pentru forum de electronica, RajaF scrie si tu acolo, ce naiba ? Cand si daca o sa se faca, o sa scriu si eu la modul serios despre d'n'b si toate cele.

Goldie forever.
whatever

Înapoi la Vechi: Kterinca & Aberatzii