Unde Am Pus Lecitina?

De-asa vremi se-nvrednicira cronicarii si rapsozii...

Mesajde angus » Mie Aug 13, 2003 5:35 pm

http://www.fanclub.ro/showthread.php?s=&threadid=3240&perpage=20&pagenumber=3
iata unde ne sunt visatorii...acu un an, cand aveam nostalgii d-astea, vorbeam singura, ba pardon, cu moshu care ma facea comunista shi ma trimetea casa mananc salam cu soia. shtieam io ca o sa vie vremi mai bune shi vom aparea oameni care-sh ivor aduce aminte cu placere de mihaela. poze cu calimero nu a pus niminea, ca citii threadu cap-coada cu sufletul la gura.
predau lecitina la plasa.

umpic mai leitar edit, dupa ce survolai shi gasii threadu al cu dulciuri, dupa ce ma incurcai ca mai ie unu p-acolosha cu prajitura preferata, cata dezordine...iata lincu spre posturi despre bombonele cip, caramele bulgarejti, bombuane cubaneze, pufuletzi shi pufarine cat shi praf de oranjada la pliculetze, dedicatzie speciala pentru neatza, cu ocazia indeplinirii faptului ca az aflai ca nu ie fetitza dupe cum credeam io: http://www.fanclub.ro/showthread.php?s=&threadid=5582&perpage=20&pagenumber=2
lucrurile nu sunt ce par a fi
angus
Junior Member

Mesajde angus » Vin Aug 15, 2003 12:03 pm

trei anishori la rand in fericita-mi pruncie fui abonata la pif. ca acu imi aduc aminte de ziua in care pojtaritza imi aduse prima revista, ieream singura acasa shi habar n-aveam ca mama imi facuse abonament, nici nu cred ca vazusem freun pif freodata. ba chiar tziu minte shi jucaria aferenta, din plastec galben...
io, intai shi-ntai, deschideam pifu la pifou. un animalutz simpatic, ca nu vorbea prea multe tecste, zicea numai ca glop-glop. io am invatzat franceza singura, citind pifuri, la shcoala n-am facut niciodata, shi dupe trei ani de citit pifuri saptamanal sa fii sigur ca te potzi descurca in franceza (cel putzin la citit shi intzeles, ca cu accentu nu sta chiar ashea).
dupe pifou, ma uitam la alt personaj drag mie, la leo. care iera un leu de fugea dela gradina zoologica shi facea numai traznai.
mai iera un personaj fani in povestea dela inceput, aia cu pif shi hercule, grasutz tare, shi-l chema...ceva cu g, ia sa te vad care tziaduci aminte?
mai imi placea sa ma uit la pagina de joace. ce mai era prin pif? in afar de placid shi muzo? mai era nejte povestioare cu doctior justis, rahanele nu-mi placea ca ierea numa cu mortzi shi cu cranii, baga groaza in mine shi visam urat.
demult am dadut maldarele de pifuri la anticariat. moshule, ce norocos ejti ca le mai ai in pod. ia da unu jos de acolo shi baga cuprinsu, sa-mi aduc aminte. 10X.
angus
Junior Member

Mesajde pichipontz » Lun Aug 25, 2003 12:37 pm

Este cel mai misto subiect de pe-aici ;w
Cum pe atunci nu prea aveam ce vedea la televizor, citeam foarte mult si unul dintre scriitori mei preferati era Octav Pancu-Iasi, l-ati citit?Pentru mine ramine unul dintre cei mai agreabili scriitori pentru copii.
Si daca tot veni vorba de Ion Popescu -Gopo, aveam o pasiune si pentru desenele alea animate, cam neagreate de copii pentru umorul lor abstract ,dar care mie imi placeau mult .Ma refer la omuletul Gopo.
pichipontz
Junior Member

Mesajde Aliosha » Lun Aug 25, 2003 12:43 pm

Initial trimis de eyewitness
delia balaban moshule.

bah da cine isi mai aduce aminte de ciocolata pitic. un patratatel de ciocolata care costa 40 bani. si era si sloganu "ciocolata pitic te face voinic, si la munte si la mare si-n orice imprejurare" :D

Dar va mai aduceti aminte de ciocolata postavaru al carei slogan neoficial era "Ciocolata postavara iti face pula ca paru." ?

Dar de "Ciocolata Laura care iti largeste gaura" ?

Pretul nu mi-l mai aduc aminte insa probabil mult mai mic decat cel al viagrei.
"Against modern football."
Aliosha

parfum de rechizite

Mesajde angus » Mar Sep 02, 2003 9:22 am

uite simt ashea ca o nostalgica emotzie de toamna, pe care impartashi-vashi-o shi voo, cunoscatorilor. nu shtiam io de unde mi se trage, da tocmai ce miam dat seama (neatza, sa nu dezvoltam). zilele trecute intrai intro librarie. nemerii shi la raionu de rechizite shcolare. un miros placut shi de muuult uitat de copertzi de vinilin, de cartie proaspata, caiete dictando, de matematica, dalea de clasa intaia aliniate cu tot felu de liniutze, ba continue, ba drepte, de nu mai shtia parintzii care cum, tipu unu sau tipu doi. apoi iereau caietele alea lunguietzele de geografie, cu hartie groasa din doo in doo foi pa care desenam hartzile, caietele de muzica, caietele subtzirele de teza. un deliciu era alfabetaru. o cutie verde praz cu separatzii pentru litere. shi betzishoarele de faceam socoteli cu ele. cand eram io mica era toate bleu. acu are alte culori shi sunt mai mici. nu mai zic de acuarele, tempera, pensule, blocurile de desen alea mari cu coperta galbena shi tare, de se lega cu shiretzel. numaratoarea cu bile, zisa shi socotitoare. cine sa gandea atunci ca peste jdeani vom vietzui ochi in ochi cu pisiurile?! plastilina. imi venea sa imi cumpar o cutie. moale, pufoasa, frumos colorata. shi hartzile de plastic cu conturu Romaniei, cu gaurici in locu orashelor capitale de judetz. shi stilourile shi calimarile de cerneala. doamne, ce frumos ierea primu meu stilou, parca "pionier" se chema, mic shi cu o cerneala de o culoare pe care o vad shi acum, shi mirosea frumos...de cand nu atzi mai scris cu stiloul? ca sa nu mai zic de creta. cutiile alea roshii cu creta alba shi cutiile cu creta colorata. de cate ori nam cumparat, cand ierem de servici "la tabla". echere, compas, creioane, gume. doamne, ce vremuri. creca o sa mai trec pa la librarie zilele astea.
angus
Junior Member

Mesajde neatza » Mar Sep 02, 2003 9:53 am

Shi eo!
deci stateam az de dimineatza shim beam cafeaua citind, evident, PIF. deci pentru prima oara am shi citit ce scria pacolo. cu aceasta ocaziune am descoperit ca Pif asculta Bhrams!!!!! shi daia loa el foc cand facea Hercule galagie prin casa. Il deranja de la un act de cultura! Tare!
AKM - powered by another.ro

Am trei alter ego, toti bonavi de schizofrenie.
neatza

Mesajde neatza » Mie Sep 03, 2003 8:53 am

deh... vad ca nu prea sha adus lumea aminte unde ie flaconu cu lecitina, drept pentru care a cam uitat sa mai vie paci shi uite asha am ajuns la doo postur unu dupe altu.

deci cum stateam eo az de dimineatz pe buda bandum cafeaua (la efectul devastator al primei cafele, nu po sa fii niciodata prea precaut), rasfoiam un PIF. La omomendat, dau de paginile cu scrisor de la cititor. De obicei, trec de astea ca shi cum nar ezista, astaz insa, priviream fu atrasa de un nume: "Tulcea". Ma uit mai atent shi opserva ca respectivul este din Romania, Tulcea, are paishpe ani (iunie 1990) shi vrea sa corespondeze cu francezi. La o privire shi mai atenta, am opservat ca mai era doi conatzionali, unul in varsta de 12 ani, iar celalalt tot de paishpe. ce so fi ales de iei? stau eo shi ma gandesc daca nash putea sa dau respectivele trei adrese lu Mirela care sa le scrie din frantzia shi sa le indeplineasca visu.
e? cum o fi sa primesht o scrisoare de la PIF la dooshobt de ani?

neatza

Mesajde eyewitness » Mie Sep 03, 2003 9:26 am

off topic
matinale , bine ca nu-s consecutive la mai putin de 3 ore distanta :D

io eram pasionat de tehnium o revista dedicata mainilor dibace dar si celor carora le placea radioamatorismu. nu prea eram io tare la fizica in perioada aia sa inteleg pe deplin cum vine treaba cu electronica da ceva,ceva intelegeam. acolo gaseam tot felu de sceme si schemute cu tot ce vroiam. radiouri de la 1 la 8 tranzistori, amplificatoare, avertizoare de sunet si lumina , orgi de lumini, sintetizatoare ,etc. piesele le luam la negru de la tigani care furau piesele de la iprs baneasa si le vindeau la coloane pe academiei unde erau si magazinele de stat pentru piese electronice. intr-un numar din tehnium ,odata am gasit o schema cu un aparat de bruiat frecventele de unde medii. o schema simpla, o bobina pe ferita de vro 130 de spire , un tranzistor si o dioda si bineinteles sursa de 3 volti. fara probleme aparatu intra intr-un pachet gol cartonat de snagoave. in juma de ora facui aparatu numa ca il incercai la radioul vechi si antic din casa, latvia pe lampi cu pickup deasupra lazii si tzeapa ,nu functziona. atunci cu un prieten o luaram agale prin centru pe la universitate bineinteles cu aparatu dupa noi ,aparat pe care il tineam in buzunar. nu era ciudat pe vremea aia ca in peisaju urban sa gasesti din loc in loc vanzatori de loz in plic asezati la o masuta de voiaj in mijlocu trotuarului. iata ca norocu ne surase sa incercam aparatu. chiar in fata la cinema luceafaru , lume multa stransa in juru unei masute de loz in plic unde tocma se castigase fabuloasa suma de 50 lei si unde bineinteles s-au strans oamenii sa joace si ei. era 3 lei lozu sau alea mai scumpe cu autoturisme 6 lei. pe un colt al mesei trona un radio mamaia cu tranzistori. ne-am apropiat si noi cam la vrun metru si ceva si am apasat din buzunar pe botonu de contact. bah oameni buni a inceput mamaia ala sa tziuie si sa faca ca toti dracii de ziceai ca trece salvarea pe bulevard. incepu saracu om ce vindea lozuri sa apese pe butoane ,sa schimbe posturi da in zadar. il lasai cateva secunde si p-orma iar facui contact. iar bietu om era exasperat si acu incepu cu palme si pumni pe laterale maltratand bietu aparat. unu mai smecher din juru mesei veni cu ideea ca-i de la antenele securitatii de pe victoriei ca cica cand emit aia in teritoriu bruiaza tot. vrajeli ,nimeni nu-si inchipuia ca 2 pusti la 2 m de ei isi bat joc. dupa vrun sfert de ora timp in care murisem de ras omu necajit stinse scula. am incercat si la altii si acelasi rezultat. pumni si palme date aparatelor. deh copii tampiti eram si noi...
eyewitness

Mesajde neatza » Mie Sep 03, 2003 9:37 am

trecand peste faptu ca nam priceput nimic din partzile tehnice, sa intzeleg ca, de fapt, tu acuma imi batzi un apropo precum ca ashteptz o scrisoare din partea revistei tehnium?

neatza

Mesajde eyewitness » Mie Sep 03, 2003 9:46 am

nicidecum. nici nu stiu daca se mai publica revista aia...gasisem si io borcanu cu lecitina luai o lingura din el pe stomacu gol si-mi adusei aminte de radiourile pe lampi, lozurile in plic, bucurestiu de altadata si multe altele. bruiaju era doar un pretext....
eyewitness

Mesajde neatza » Mie Sep 03, 2003 9:52 am

ie bine... in general, destul de bine. o cunoshtintza de-ale mele (opservatz ca mam esprimat coerect depedeve gram.) s-a trezit intro dimineatza lac de sudoare, foarte ingrijorat ca nu shi-a facut temele la mate. Bucuria venit cateva secunde mai tarziu, in momentul in care lecitina a revenit in neuroni, aducandu-i aminte ca are 55 de ani shi ie profesor.

neatza

Mesajde Weet-weet » Lun Sep 15, 2003 4:41 am

Eu nu am varsta domniilor dumneavostra .. eu pot sa zic ca mi-s intre generatia veche si aia noua ... Imi amintesc de Cip , le-am cautat ani in sir , sperand sa gasesc ceva bun .. la fel cu pufuletii sau cu eugeniile ( cele mai bune erau alea in hartie unsuroasa , cu crema de capsuni ) sau nugat ... Prea multe nu imi amintesc , eram mica de tot , dar Arabela si Pif&Hercule care ii vedeam in pauzele meciurilor de fotbal .. ii mai tin minte . Il tin minte si pe nenea Gopo ... De televizor , nu stiu prea multe , era din-ala pe lampi care se strica la Craciun ...
Cel mai mult stiu de la ai mei .. dar sincer , era frumos , am fost soim al patriei , nu am avut timp sa fiu pionier ... Dar chiar daca eram micuta .. eram destul de desteapta sa tin minte injuraturile la adresa lu' nea' Nicu' si sa le spun cand nu trebuie .. Stiu cum era cu painea data pe cartela ... si imi lipseste tare mult laptele praf de pe atunci , era asa de bun !!!
Si imi placea de "eu sunt motanul Danila , de soricei , nu am mila ! ..." Veronica ... ce frumos , as mai vrea sa il vad , si toate alea vechi , mi-e dor .. no , ca m-a cuprins si pe mine nostalgia , dar e mai bine decat sa ma gandesc la nenea Dexter sau la ai' doi cani prosti sau mai stiu eu ce desene idioate ..
Apropo ! Eu ma uitam la Telenciclopedia , imi placea , era o emisiune draguta .. Florian Pitis e singurul de care imi amintesc dintre prezentatori ...
Ar mai fi si altele , dar va mai las pe voi , voi stiti mai bine :)
Anti pro-ana
Weet-weet

Mesajde Salma » Lun Sep 15, 2003 11:35 pm

Oameni buni! A fost Veronica la televizor! Ce emotzii, ce lacrimi si ce caraoche am facut pe hitul cu motanu Danila! Doamne, ce frumos a fost!
E foame de bani, e foame de bani, baetzi.
Salma

Teddy Ted

Mesajde Teddy Ted » Mie Dec 22, 2004 8:55 pm

:hi: Bonjour, je cherche des informations sur les publications roumaines de Teddy Ted, le cow-boy de Forton et Lécureux dans Pif Gadget. Dans quelles revues est-il paru (j'ai entendu parler de "Cutezatorii" et ""Mihaela" ? Existe-t-il des albums? Merci pour vos réponses...

:hi: Hello, i try to find some informations about the Teddy Ted's publications from Forton and Lécureux in Romania. In wich magazines ("Cutezatorii", "Mihaela"...)? In books?
Thanks for your answers...

http://teddyted.free.fr/
Teddy Ted
Junior Member

Mesajde neatza » Joi Dec 23, 2004 10:22 am

am avut eo un preten odat care sh-ia loat un caine. ceva ciobanesc strainez cu foarte mult par. shi mare rau. atat cainele, cat shi paru. l-a crescut de pui, i-a dat sa haleasca, il spala, il alerga, ii cunpara jucarii... ma rog... cam ce face un om responsabil cu animalu lui. laomomendat cainele a disparut d'acas pe motiv ca i la furat nejte oamini in scop ca sal vanda pe bani.

ce legatura are cainele lu pretenu meu cu threadu asta ? pai de la mesaju de mai sus, ma simt ca pretenu meu caruia, dupe doi ani, i s-ar fi intors cainele, s-ar fi ridicat in doo labe, ar fi aprins o tzigare shi l-ar fi intrebat in franceza: "shi ? ce-ai mai facut cat am fost plecat ? ceva nou ?"

shi ca sa nu fiu totalmente oftopic: Malhereusement, Teddy Ted, je ne peux pas t'aider. Peut-etre quelqu'un d'autre...

neatza

Mesajde Teddy Ted » Joi Dec 23, 2004 2:10 pm

Merci pour ta réponse Neatza, je crois que je ne suis pas sur le bon forum...mes excuses!
Teddy Ted
Junior Member

Mesajde gabuba » Joi Dec 23, 2004 4:04 pm

mais, teddy - ted, ton francais est tres piteuse :p
- S-a strans toată lumea?
- Toţi in păr!
gabuba

Mesajde neatza » Joi Dec 23, 2004 4:28 pm

gabuba, iar ai ratat ocazia sa nu scrii nimic !

neatza

Mesajde supermouse » Joi Dec 23, 2004 6:58 pm

da de guma "Balonka" atz uitat?
Vodca Saniutza s-a gasit pana prin 95 . Era buna :)
rahanuri aveam o colectzie mare de tot- cre'ca mai e pe undeva pe acasa

PS: Selma, am vazut io pa Ebay caseta video cu Maria Mirabela- adica filmu, da mi-a luat-o un american de sub nas futu-i suacra lui
riiiiiiiiiight................
supermouse
Junior Member

Mesajde Salma » Vin Apr 01, 2005 9:21 am

Ca sa vezi peste ce-am dat io azi balalaind pe net :D Test: recunoasteti interpretu'.
Fişiere ataşate
animatie.gif
animatie.gif (67.64 KiB) Vizualizat de 7645 ori
Salma

Mesajde nocturna » Vin Apr 01, 2005 9:23 am

"no zaietz, no pagadi!" :D

salmo, schinbi avataru? :D
"Sunt un om. Mi se pare ca e de ajuns"

A.K.M. powered by another.ro
nocturna

Mesajde Salma » Vin Apr 01, 2005 9:27 am

Bravo, nocti, premiu-ntai cu coronitza :) Ma, m-am gandit, da nu mi se potriveste, nu ca n-as semana, da m-am lasat de fumat.
Salma

Mesajde h0va » Vin Apr 01, 2005 10:09 am

o'mosh scrie:Despre profesorul Baltazar. eu stiu gumele de mestecat aduse de la sarbi...sub forma de lama lunga de tot....cu chipul profesoului pe ele. cand mai plecau oamenii pe la Timisoara sau Oravitza....mai veneau cu asemenea chestii.

in fiecare vacantza cand ma duceam la bunici (Oravitza) imi cumpara bunicu' cate 100 de lame d'alea, ciocolata cat cuprinde d'aia sarbeasca buna buuuna shi o lada de pepsi sa'm ajunga o luna de zile..tzin minte ca primeam o sticla la doo zile..

..ce vremi..

?!
h0va

Mesajde Salma » Vin Apr 01, 2005 12:48 pm

Inca niste descoperiri care mi-au trezit nostalgii. Poate va era dor :)
Fişiere ataşate
Maulwurf104.gif
Maulwurf104.gif (4.43 KiB) Vizualizat de 7634 ori
Maulwurf102.gif
Maulwurf102.gif (7.23 KiB) Vizualizat de 7719 ori
Maulwurf101.gif
Maulwurf101.gif (7.22 KiB) Vizualizat de 7720 ori
Salma

Mesajde cubu » Vin Apr 01, 2005 1:00 pm

Astea cu cartita parca erau la bulgari...
nocturna scrie:"no zaietz, no pagadi!"

Salmo, io zic sa-i dai mentiune, ca de fapt era: "Nu, zaietz! Nu, pagadi!"
Sau, mai exact: "HY, ЗAИEЦ, HY, ПOГOДИ!"
Fişiere ataşate
logozay.jpg
logozay.jpg (9.17 KiB) Vizualizat de 7632 ori
indescifrabil
cubu

Mesajde Salma » Vin Apr 01, 2005 1:08 pm

Mda, ce-i corect, e corect. Coronitza se transfera la cubu, cunoscator intr-ale scrisului cu chirilice. Cartitza parca nu era bulgareasca, ci ceheasca. poate stie cineva sigur.
Salma

Mesajde Djinn » Vin Apr 01, 2005 1:50 pm

bre, io am sh-un filmuletz cu no zaietz no pagadi :p

Ce n-am mai gasit de mult si erau tare, tare bune: vafele (inghetata). Parca erau mai untoase, pline de lapte, nu apoase ca inghetzatele din ziua de azi. ;a
sa-mi amintiti voi, ca io sigur uit
Djinn

Mesajde cubu » Vin Apr 01, 2005 1:56 pm

Salmo, eu tin minte ca erau unguresti. Dar de vazut le vedeam la televizuina bulgara.
indescifrabil
cubu

Mesajde Salma » Vin Apr 01, 2005 5:00 pm

Mda, parca unguresti suna mai aproape de adevar...La bulgari, evident, parca-mi aduc aminte si acum:" As sam Sancio i da otgoritza, promi caje, leca nosh decitza...." Cat despre vafe, faw, ai dreptate. Ori eram noi prea disperati ca n-aveam altceva, ori erau chiar bune.
Salma

Mesajde JaJa Beens » Vin Apr 01, 2005 7:31 pm

mai era si inghetata impachetata ca untul si nelipsitul pepsi baut din tot felul de recipiente(ceainice sticle de vin...). ca reviste citeam tehnium si stiinta si tehnica
Gone 4 good
JaJa Beens

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Antichitati