semplinguri ilegale si instrumentisti peste noapte !

ce-a fost pe Muzici o data

semplinguri ilegale si instrumentisti peste noapte !

Mesajde LEXIC » Joi Aug 28, 2003 7:31 am

- deschid aceasta discutie in primul rand pentru cunoscatori (aici ma refer la cei care fac parte dintr-o trupa).... despre ce e vorba? de la Dj Sleek incoace au aparut tot mai multi producatori de instrumentale hip hop , instumentale bazate pe semplinguri fara ca acestea sa aiba drepturi de autor (deci folosite ilegal)
- catre toti visatorii care vor ca trupa lor sa ajunga pe piatza , va spun direct NICIDATA NU VETI APAREA PE PIATZA CU ASTFEL DE NEGATIVE CARE CONTIN SEMPLINGURI DE AFARA ! ex: concret... daca pe instrumentalul vostru se regaseste un sunet , instrument , efect preluat de la o piesa care apartine unui artist strain e imosibil repet(IMPOSIBIL) ca piesa voastra sa apara pe un material care sa fie distribuit pe piatza !
-poate unii se intreba de ce am deschis aceasta discutie , va spun direct , pentru a nu pati ca noi (AnexA 1) care dupa ce am cumparat o serie de negative am avut "surpriza" sa constatam ca o parte din ele sunt CIORDELI !
--AVETI GRIJA CUM SI DE UNDE VA PROCURATI INSTRUMENLALELE !
-dupa comentarii o sa fie si loc de PS !
LEXIC
Junior Member

ma

Mesajde Kombat » Joi Aug 28, 2003 7:56 am

eu am samples de afara ...dar cvare sunt modificate as putea spune foarte mult..pitch-uite taiate...rearanjate...si nu este problema in acest sens in folosirea lor (de ex am sample de la julio iglesias)...si acordul de la ucmr a fost obtinut....ideea ..cum scrie si in legea drepturilor de autor (ppe care o gasiti pe http://www.muzicabuna.ro) este ca artistul sa sisi aduca o contributie "artistica"....totul e interpretabil...mai nasol e cand iei un sample din ala de vreo 4 masuri pui un beat pe el si hopa ai negativ...:PP
si mai nasol e cand ciordesti negativu cu totu
pace
Kombat
Junior Member

nasol...

Mesajde Hades » Joi Aug 28, 2003 7:56 am

e nasol rau de tot... asta chiar se intampla... si sunt o gramada de bani aruncatzi pe negativele astea...

PacE
There is no save game in real life...
Hades

primul ps !

Mesajde LEXIC » Joi Aug 28, 2003 10:20 am

-uite Kombat si faza cu UCMR e foarte nasoala ca pe langa faptul ca birocratia e asa cum e la noi , pentru un sempling de afara TREBUIE patesti mult chair foarte mult ....faza e ca noi ne-am ars rau de tot , pentru ca am avut incredere in cineva pe care il credeam ALTFEL .
- KombaT facem pariu ca de exemplu daca vreau sa folosesc ceva instrumente de la un artist de afara ex: celine dion sau oricare alt artist NU AI CUM SA AJUNGI LA EI !
LEXIC
Junior Member

cica !

Mesajde LEXIC » Joi Aug 28, 2003 10:37 am

Transformarea unei opere, fara consimtamintul autorului si fara plata unei remuneratii, este permisa in urmatoarele cazuri:
a) daca este o transformare privata, care nu este destinata si nu este pusa la dispozitia publicului;
b) daca rezultatul transformarii este o parodie sau o caricatura, cu conditia ca rezultatul sa nu creeze confuzie in ce priveste opera originala si autorul acesteia;
c) daca transformarea este impusa de scopul utilizarii permise de autor.
LEXIC
Junior Member

hmmmm .....

Mesajde sadox » Joi Aug 28, 2003 11:07 pm

Acuma sa nu le fie cu suparare celorlaltzi de pe forum (ca s-ar putea sa trezeasca pareri controverse shi diverse opinia mea).Soo,in legatura cu furatu instrumentalelor am de zis shi eu ceva aici:ca orice rapper care se respecta am pah hard trupa delikt (printre multe alte trupe care salashluiesk la mine pah hard) shi cand dau sa ascult melodia Pace cartierului ......hoooopaa...!! ma izbesc de ceva shi anume instrumentalul:shi atunci merg in playlist shi incep sa rulez melodia lu dillated people cu defari-third degree(nush daca atzi auzit-o da meritah) shi atunci am comparat instrumentalele shi am vazut ca erau .....IDENTICE din pacate.Acuma sper sah nu se intzeleagah greshit cum cah yoh m-as lua fara rost de fosta trupa delikt(parca acuma nu mai ai) dar ascultatzi shi voi instrumentalul de la dillated peoples-third degree shi comparatzi-l cu cel al trupei delikt de la piesa-PAce cartierului shi o sa vedetzi ca-i identik.:(.PAce!
Singur cu mine
sadox
Junior Member

...

Mesajde n3aGabitz » Joi Aug 28, 2003 11:34 pm

sadox frate numai te scuza dinainte...adica pula mea cand ajungi sa lucrezi PROFESIONAL (ca artist/trupa/producator) sa incepi sa bagi mana aiurea it's fucking STUPID and GAY, si ar trebuii cei in cauza SA SE SIMTA (deci nu ai de ce sa te scuzi).

Dragi producatori de muzica (de orice gen) Step up to ur game! Nu vreau sa ma iau direct de sampling (care unu mie NU imi place si nu il FOLOSESC) dar din moment ce te incumeti sa o faci....fa-o cu cap si legal...vorba lu Trife "be a smart nigga"! Cred ca stim toti (noi producatorii) cum am inceput...astia singuri acasa pe computer...mai cu e-jay...magix...cu ce puteam si noi la INCEPUT, altii in soundforge sa "decupeze" viori si alte minuni din piese (nu din filme sau alte treburi)..dar din moment ce mai mult de o mie de oameni stiu cine pula mea esti, e RUSINOS sa tot FURI! Da ma rog de ce sa stea romanu cateva ore sa studieze ceva teorie muzicala...de ce sa stea sa compuna singuri linii & melodioare...nea..mai bine ia ceva de-agata...mai ia si un beat ciordit (la asta poate sta doua ore sa il fure din alta piesa) si e gata piesa....penal si ridicol!
n3aGabitz
Junior Member

Re: ...n-are rost!

Mesajde sadox » Vin Aug 29, 2003 8:44 pm

Initial trimis de n3aGabitz
sadox frate numai te scuza dinainte...adica pula mea cand ajungi sa lucrezi PROFESIONAL (ca artist/trupa/producator) sa incepi sa bagi mana aiurea it's fucking STUPID and GAY, si ar trebuii cei in cauza SA SE SIMTA (deci nu ai de ce sa te scuzi).

Dragi producatori de muzica (de orice gen) Step up to ur game! Nu vreau sa ma iau direct de sampling (care unu mie NU imi place si nu il FOLOSESC) dar din moment ce te incumeti sa o faci....fa-o cu cap si legal...vorba lu Trife "be a smart nigga"! Cred ca stim toti (noi producatorii) cum am inceput...astia singuri acasa pe computer...mai cu e-jay...magix...cu ce puteam si noi la INCEPUT, altii in soundforge sa "decupeze" viori si alte minuni din piese (nu din filme sau alte treburi)..dar din moment ce mai mult de o mie de oameni stiu cine pula mea esti, e RUSINOS sa tot FURI! Da ma rog de ce sa stea romanu cateva ore sa studieze ceva teorie muzicala...de ce sa stea sa compuna singuri linii & melodioare...nea..mai bine ia ceva de-agata...mai ia si un beat ciordit (la asta poate sta doua ore sa il fure din alta piesa) si e gata piesa....penal si ridicol!

Nu vreau sa starnesc motiv de ceartah acu' dar am zis un adevar asha ca imi asum orice risc de-a fi contrazis shi de-a contrazice (cand e nevoie) shi totushi nu trebuiah sa ma iei asha tare frateh pentru treabah astah da whateva..... kiar daca am zis ceva mai....usturator poateh,zik shi nu ma mai repet:nu vreau sa creez conflikt pentru asta.Pace omule!
Singur cu mine
sadox
Junior Member

hmmmmm

Mesajde LEXIC » Sâm Aug 30, 2003 7:36 am

- chestia e ca nu mai suntem in 2000 sa putem folosi asa cum ne taie capul un sempling ,faza e ca noi nici nu am stiut ca negativele noastre contin semplinguri (pe fatza) fara modificari ....nu mai pun la socoteala banii aruncatii (negativ plus voci trase peste negativ in studio )
-nu stiu de ce nu are nimeni tupeu sa spuna lucrurilor pe fatza cine a ciordit .si cand....daca o trupa mare are ceva ciordit toata lumea tace .....iar daca se intampla acest lucru la o trupa necunoscuta , gata toti sar si dau din plisc ....
- racla a ciordit
- getto daci la fel
exemplele pot continua depinde de voi daca vreti sa puneti degetul pe rana sau sa stati cu "ochii larg inchisi"
- chiar daca provoc multe vorbe si scanadaluri , de acum inainte o sa atac pe toti care ciordesc indiferent de trupa ....NU SE MAI POATE CONTINUA IN ACEST FEL !!!
LEXIC
Junior Member

....

Mesajde n3aGabitz » Sâm Aug 30, 2003 9:53 pm

sadox: bro ai inteles gresit, tie doar ti-am zis sa nu te scuzi ca le zici unora adevarul si atat. restul a fost adresat producatorilor de muzica hip hop. deci nu te-am luat tare pe tine insusi cu nimic, nici nu aveam de ce fratelo.

pace
n3aGabitz
Junior Member

Re: ....

Mesajde Cracku » Lun Sep 01, 2003 1:58 am

Ash avea shi eu cateva lucruri de spus daca se poate.
In primul rand samplingul nu este "ciordeala" ci este un element foarte important al culturii hiphop in general shi al producerii muzicii rap in special. Nu cred ca greshesc atunci cand spun ca samplingul a stat la baza definirii muzicii rap shi totodata a ajutat la popularizarea rapida a acestui gen muzical, samplingul fiind un "procedeu de creatie" foarte accesibil.
Alternativele samplingului sunt foarte putine. Cea mai folosita alternativa este producerea "sintetizata" de muzica adica folosirea doar a instrumentelor electronice. Binentzeles ca shi in sampling sunt folosite tot intsrumente electronice, dar pentru a manipula sunete naturale. O alta alternativa ar fi folosirea instrumentelor traditionale adica a avea o orchestra la dispozitie, ceea ce este cam dificil.
Cracku
Junior Member

Cracku...

Mesajde Hades » Lun Sep 01, 2003 2:15 am

vere, daca nu ai drepturi de autor la ce sempaluiesti... e CIORDEALA!!!

PacE
Hades

Re: Cracku...

Mesajde Cracku » Lun Sep 01, 2003 2:47 am

Binentzeles, dar e datoria celui care scoate muzica pe piatza sa "clarifice" sampleurile, nu a celui care o produce. Daca faci muzica care nu este vanduta n-are nici un sens sa plateshti drepturi doar ca o ascultzi cu prietenii tai.
Cracku
Junior Member

Mesajde cutuma© » Lun Sep 01, 2003 7:19 am

Shi daca un prieten (cu o trupa rock) imi face basul shi tobele shi pe fundal pun un mic sample luat cine shtie de unde (aveam unul din Joe Cocker - Night Calls, nu radeti!) se mai pune drept ciordeala?
Prohíbanos que odiamos cuervos

Decret despre Steaua - Sevilla : http://decret.blogspot.com
cutuma©

categoric DA !

Mesajde LEXIC » Lun Sep 01, 2003 7:26 am

-daca nu ai drepturile pt semplingul respectiv , in cazul tau semplingul luat de la Joe Cocker , e ciordeala si nu vei putea aprea pe piatza cu negativul respectiv .
-nu am nimic impotriva semplingului doar sa fie cumparat , daca Nu este asa atunci este CIORDEALA PE FATZA !
LEXIC
Junior Member

Mesajde cutuma© » Lun Sep 01, 2003 9:59 am

Ok, shi atunci cam care-s pashii pentru a legaliza un sampling?

P.S. mentionez ca nu ma intereseaza sa apar vreodata pe piatza, tot ce fac fac strict ca pe un hobby, dar ma roade curiozitatea...

cutuma©

Mesajde LEXIC » Lun Sep 01, 2003 12:13 pm

-din cate stiu eu prin UCMR se rezolva chestile astea dar e nevoie de multi banii pt a cumpara drepturile de autor pt un sempling ! mai ales daca artistul de la care provine semplingu e strain ...
LEXIC
Junior Member

...

Mesajde Hades » Lun Sep 01, 2003 1:00 pm

nu intzeleg ceva... daca se modifica sampelu` si suna altfel... mai tre sa platesti drepturi de autor??? ca e cam aiurea daca e diferit fatza de original...

PacE
Hades

Re: ...

Mesajde Cracku » Lun Sep 01, 2003 10:47 pm

Initial trimis de Hades
nu intzeleg ceva... daca se modifica sampelu` si suna altfel... mai tre sa platesti drepturi de autor??? ca e cam aiurea daca e diferit fatza de original...

PacE

Mah daca crezi ca nu o sa ishi dea nimeni seama de unde e luat sampelul potzi sa nu plateshti nimik, e pe riscul tau. (vezi Dre cu piesa aia cu Rakim)
Cracku
Junior Member

........

Mesajde rap_t_one » Mar Sep 02, 2003 9:41 pm

Eu unu nu-mi fac instrumentale cu sample-uri din alte melodii.....
from scratch (si nu ma refer la scratch )........ si n-am nici o problema ... prin 99 foloseam hihop-ejay:) :p :D :rolleyes: :o :
error : signature could not be loaded !
rap_t_one
Junior Member

Re: ........

Mesajde Cracku » Mie Sep 03, 2003 1:22 am

Initial trimis de rap_t_one
Eu unu nu-mi fac instrumentale cu sample-uri din alte melodii.....
from scratch (si nu ma refer la scratch )........ si n-am nici o problema ... prin 99 foloseam hihop-ejay:) :p :D :rolleyes: :o :

Ehh... toata lumea a inceput cu hhejay :)
Fi mai detaliat! Ce inseamna pt tine from scratch?
Cracku
Junior Member

paiiiiii.......

Mesajde rap_t_one » Joi Sep 04, 2003 5:37 pm

De obicei cu o clapa care o trag pe calculator, acolo apar modificarile......sau nu ....! daca am la dispozitie un prieten de-al meu care-i tobar si clapa.......Daca n-am o idee atunci si nu pot pastra clapa (ca nu-i a mea :) ) trag repede cateva tipuri de instrumente in calc si le folosesc in fruityloops ........ scratchuri tot de-acolo........ nu stiu cat de asemanator cu alti lucrez dar asta e...... :)
rap_t_one
Junior Member

Re: paiiiiii.......

Mesajde Cracku » Vin Sep 05, 2003 12:11 am

E o clapa midi sau o clapa obishnuita?
Daca tot le ai cu cantatul la clapa ar trebuii sa faci rost de una midi... tzi'ar revolutziona procesul de creatzie :)
Cracku
Junior Member

.........

Mesajde rap_t_one » Vin Sep 05, 2003 8:33 pm

Folosesc ce-mi pica in mana... in ultima perioada am lucrat mai mult cu fruytyloops si Acid Pro..... a iesit treaba buna...... si de ieri am folosit pentru prima oara samplingu'......... am taiat in dusmanie primavara lui vivaldi si a iesit ceva bunicel....... cui cer autorizatie pentru ca vreau sa folosesc instrumentalul pe album :D ???? Il scol pe vivaldi ??? unde zace saracu???
:D Te inveti repede la questia asta si am o gramada de muzica acasa............. si sound forge full version....;) cracuita:)

A...... nu prea le am cu cantatul la clapa ... novice..... dar imi merge bine pe sintetizatoare...... n-ai nevoie de real time ..... :)
Am facut un remix house la poezie de strada??? e interesat careva?:D
rap_t_one
Junior Member

Mesajde AdevaRapper » Mar Sep 09, 2003 9:09 pm

Eu consider ca samplingul de orice fel e ciordeala, cu sau fara drepturi de autor.
Daca ramanem aici, aici ramanem!!!
AdevaRapper
Junior Member

oare ?

Mesajde Arigo » Mie Sep 10, 2003 7:44 am

o singura piesa: Nautilus a lui Bob James =>

o mie de piese:

Alkaholiks's "Daaam!"
A Tribe Called Quest's "Clap Your Hands"
Basement Khemist's "Correct Technique"
Camp Lo's "Black Nostaljack"
DJ Jazzy Jeff & the Fresh Prince's "Jazzy's Groove"
DJ Food's "Spiral Dub"
Dream Warriors's "Voyage Through the Multiverse"
Eric B & Rakim's "Follow the Leader"
Eric B & Rakim's "Let the Rhythm Hit 'Em"
EPMD's "Brothers on My Jock"
Freestylers's "Warning"
Geto Boys's "Snitches"
Ghostface Killah's "Daytona 500"
Group Home's "Inna Citi Life"
Ice T's "?"
JCD and the Dawg lb's "Over Pussy"
Jungle Brothers's "Book of Rhyme Pages"
Jeru's "My Mind Spray"
K-Solo's "Everybody Knows Me"
Keith Murray's "The Rhyme"
King Sun's "Big Shots"
Kruder & Dorfmeister's "Original Bedroom Rockers"
Large Professor ft Pete Rock's "The Rap World"
Leaders of the New School's "Show Me a Hero"
Lord Shafiyq's "My Mic is on Fire"
Lyrical Prophecy's "You Can't Swing This"
Main Source's "Live at the Barbecue"
Mary J. Blige's "Just Mary"
Mary J. Blige ft Nas & DMX's "Sincerity"
Mekon's "Phatty's Lunch Box"
Mike Zoot's "Scene"
Naughty by Nature's "Cruddy Clique"
Nice & Smooth's "No Delayin'"
Onyx's "Black Vagina Finda"
Onyx's "Throw Ya Gunz"
Organized Konfusion's "Stray Bullet"
Pete Rock & CL Smooth's "Take You There"
Pete Rock & CL Smooth's "The Sun Won't Come Out"
Pete Rock & CL Smooth's "What's Next on the Menu?"
Poison Clan's "Paper Chase"
Poor Righteous Teachers's "Word is Bond"
Public Enemy's "Anti-N----r Machine"
Puff Daddy ft Busta Rhymes and Notorious BIG's "Victory"
Queen Mother Rage's "Slippin' into Darkness"
Red Myers's "Shoplifter"
The Roots ft Mos Def's "Double Trouble"
Run-DMC's "Beats to the Rhyme"
Run-DMC's "Groove to the Sound"
Salt-N-Pepa's "Doper than Dope"
Slick Rick's "Children's Story"
Soul II Soul's "Jazzie's Groove"
Tame One's "Torture Chamber"
Threat's "Bust One Fa Me"
Tim Dog's "I'll Wax Anybody"
Tim Dog's "Low Down N---a"
Tim Dog's "Bronx N---a"
Ultramagnetic MC's "Ced Gee (Delta Force One)"
Ultramagnetic MC's "Moe Love on the One & Two"
Ultramagnetic MC's "Raise it Up"
i have a life, but dont really feel like living it,
so me and the internet are getting more intimate.
Arigo
Junior Member

Re: oare ?

Mesajde Cracku » Joi Sep 11, 2003 11:59 pm

Word up Arigo!
Unu care shtie despre ce e vorba.
Cracku
Junior Member

full-list

Mesajde cutuma© » Sâm Sep 13, 2003 9:33 am

cutuma©

pe'aproape :)

Mesajde Arigo » Dum Sep 14, 2003 4:11 am

i have a life, but dont really feel like living it,
so me and the internet are getting more intimate.
Arigo
Junior Member

Mesajde cutuma© » Dum Sep 14, 2003 8:03 pm

Cred k e ciordeala, dar daca schimbai shi tu un caracter doua, te scoteai....:)

cutuma©

Următorul

Înapoi la De pe muzica