FOARTE neinteresant

ce-a fost pe Muzici o data

FOARTE neinteresant

Mesajde Quai D Orsay » Dum Oct 05, 2003 11:58 am

Muzicile contemporane se vor a fi originale. Insa rareori reusesc a-si depasi originea. Mai degraba imbraca muzici din trecut intr-un ambalaj mai mult sau mai putzin transparent, demonstrand fie ca istoria curge continuu si evolutiv in cazul in care aduc ceva nou fatza de roots/influentze, sau verificand teoria pesimista" istoria se repeta" conform careia prezentul nu e decat o reeditare mai performanta -tehnic a trecutului.

ideea de baza e ca multzi copie.mai exista si genii care inventeaza un bec,un motor cu aburi si nici astia nu pleaca de la 0.Cu trimitere la muzica, exista multzi care copiaza. unii o fac cu atata lipsa de profesionalism incat este deja evident ca interesul nu e calitatea ci cifra de vanzari. si nu e frumos sa te bagi in afacerile omului daca el nu te baga. v-a obligat pacha sa datzi bani pa album?sau va e ciuda ca si-a scos banu pa texte traduse?/in concluzie nu ne bagam in sectoru marketing.

vorbesc acum despre cei care copiaza cu cap.nu e nici o rusine sa copiezi cu profu in banca.din contra.o sa vina totzi tovarasii da clasa/grupa la tine...bai,invatza-ma si pa mine.cu trimitere la muzica, vorbim despre samplat. nu o sa va intreb de unde samplatzi ce...nu cunosc multzi prosti sa-mi rasp.

va intreb daca suntetzi de acord cu practica asta sau cum e sa ascultzi originalu dupa ce ai asc "remixu"
cine sampleaza cu cea mai mare nesimtzie(nu vb de copiatori,gen racla,la fam,methad etc.)
cine stie sa stearga urmele de la locu faptei cel mai bine,fapta fiind samplingu
ce trupa/artist este f abuzat(a) ,vb acuma de clasici gen pink floyd,bob marley...
ce compozitori incita la samplin (apropo,pt cine prinde vh1,e o reclama la un set da cd-uri cu muz clasica,si pa fundal se aud 2 frag sampl de ctc ,una e vara da ceaikovski,a doa daca stie cineva sa-mi spuna si mie)
ce formatzii/artisti compun tot cap coada

in afara de prima intr care e de aberat,as dori nume si date concrete la urm intr pt cine are destula cultura ca sa poata rasp.,eu nu o am tocmai de aceea am si intrebat.
change what you're sayin'/ don't change what you said
Quai D Orsay
Junior Member

Mesajde Quai D Orsay » Dum Oct 05, 2003 2:44 pm

vara de pe ctc e a lu antonio vivaldi, eram fixata pa niste tobe da la ceaikovski,r.i.p
Quai D Orsay
Junior Member

ce taare

Mesajde Quai D Orsay » Lun Oct 06, 2003 11:39 am

cat ed inspirata am fost cu titlu asta de topic
incredibil...
Quai D Orsay
Junior Member

Mesajde cutuma© » Lun Oct 06, 2003 4:43 pm

Discutzia deschisa de tine nu se poate rezuma la un formular pe care-l completezi shi ale carui rezultate le bagi intr-o baza de date shi eventual faci shi un raport cu concluziile trase. Daca pe tine te incalzeshte cu ceva sa aflii cine/ce/de unde a copiat e e treaba ta, dar mie mi se pare mult mai interesant de aflat "DE CE se copiaza?"

E drept ca pe roman il loveshte originalitatea la fel de des ca shi scaderea pretzurilor shi asemeni unui pushti colorat din suburbii, fatza li se scalda in largi zambete atunci cand dau de un turist naiv care-shi lasa larg deschisa borseta, neinstruit pentru Safari-ul Bucureshtean respectiv de un negativ mai de "Doamne Ajuta" lasat nesupravegheat printre hienele muzicale. Asemeni unui elev care ajunge sa aibe note mai bune decat cei de la care copiaza la fiecare lucrare, apar in prim plan trupe pe ale caror negative se simte inca mirosul acelui colorat, dushman al sapunului. Oamenii vad ca treaba merge, ca marea majoritate nu se prinde, ca un gimnast prost la paralele, shi se merge mai departe pe acelashi ton. O sa-mi sara probabil unii in cap dar eu cred k una din probleme e k prea multzi MC iau asupra lor partea de negative. Un fel de one-man-show, eu centrez eu dau cu capul. Daca am avea mai multzi oameni care sa se ocupe exclusiv de linia melodica, daca am incerca ca pana shi in spatele unei trupe de hip-hop sa se ascunda o formatie, da, de-aia cu corzi (nu coarde ca in video-urile lui 99Cents & co-shits), tobe reale shi sa nu ne mai bazam atata pe sampling poate ca ar suna mult mai bine shi poate ca am fi shi mai apreciatzi. Pentru ca vrem sa acceptam sau nu, diferentza intre poezia suburbana shi muzica o reprezinta chiar acest insignifiant element : linia melodica. Asta nu e o campanie anti-sampling, pentru ca daca shtii sa il faci cu gust poate duce la succese rasunatoare, insa totul are o limita. Nu potzi sa faci un tablou adaugand un pom de la un pictor, un personaj de la altul, cerul de la altul, marea de la vecinu' de deasupra shi eventual sa pui tu de la tine rama. Nu e o rushine sa copiezi cu proful in banca, de acord, dar e o rushine sa nu ramai cu nimic de la un curs shi la un interviu, principalul tau atuu, sa fie onomatopeele shi mimica. Pentru ca exista un moment al adevarului shi pentru cei ce ciordesc, exista un moment unde artishtii se separa de muritori. In fine, poate ca n-a mai ramas din mine decat un trist idealist dar continui sa cred k "good stuff comes in small packages" shi ca atata timp cat lumea se inghesuie in a face muzica de parca s-ar da gratis paine calda lucrurile nu vor evolua asha cum am dori niciodata.

Ah da, shi dak imi vei reprosha k n-am dat nume concrete, i'm sorry, dar ca intr-o structura de baza de date, inainte sunt entitatzile, apoi atributele, relatziile, shi intr-un final abia instantzele....
Prohíbanos que odiamos cuervos

Decret despre Steaua - Sevilla : http://decret.blogspot.com
cutuma©

doar ca o observatzie

Mesajde Quai D Orsay » Mar Oct 07, 2003 5:14 pm

mi-a impartasit candva cineva niste impresii de la un concert vara 2002 in cluj, impresii ce relatau diferentza frapanta dintre niste trupe da hh care au venit cu negativu si au dat din gura si gura pa beatu din difuzoare....si prestatzia live si in direct a lu k-gula acompaniat de h8,sau a lu h8 acompaniatzi da k-gula. repet ...diferentza a fost frapanta.poate ca asta ar putea sa ii puna pe ganduri pe unii.la modu ca tot ce a fost inaintea h8+k era la limita play-back-ului comparativ cu muzica ascultata "la vedere".

decret,ultima fraza ... vorba lu vexx..."de unde le scotzi traitzi-ar?"
Quai D Orsay
Junior Member

Mesajde cutuma© » Mar Oct 07, 2003 5:37 pm

diferentza a fost frapanta.poate ca asta ar putea sa ii puna pe ganduri pe unii

Nu prea se pune nimeni pe ganduri....de ce? Pentru ca "Ganduri" nu vine in marimi 90-60-90 shi cu apetit sexual...

Cat despre faza cu data-base-ul, ce sa fac shi io, m-a copleshit toata faza cu proiectul pilot al astora de la Oracle, in fond sunt totushi doar om....:)
Prohíbanos que odiamos cuervos

Decret despre Steaua - Sevilla : http://decret.blogspot.com
cutuma©

Înapoi la De pe muzica