Reel1 scrie:Exista cateva aspecte pe care ar trebui sa le ai in vedere inainte de a opta sa urmezi cursurile aceste scoli . Cunostinte temeinice ( nu bazice ) ale limbii engleze. Nu e o conditie absolut obligatorie,deoarece exista filiale SAE deschise in majoritatea oraselor din Europa. Din nefericire nu in Romania . Cursurile " ieftine" , se desfasoara intr-un timp relativ redus . Asa cum a spus si Catalin , aceste cursuri de o luna sau doua nu iti sunt de ajuns pentru a iti forma o imagine coerenta a lucrurilor . Aceste cursuri scurte sunt mai mult un " moft " pentru cei care vor sa obtina o recunoastere palpabila ca au absolvit o scoala de specialitate .

Ceea ce insa iti poate fi de ajutor , este o autoanaliza sincera . Motivul pentru care vrei sa urmezi aceste cursuri ? Ce iti doresti sa inveti urmand colegiul SAE ? Cu ce crezi ca te-ar putea ajuta in cariera ? Iti doresti o diploma de la un colegiu celebru sau un bagaj solid de cunostinte ? Scrie aceste lucruri pe acest forum si vom incerca sa te indumam fara a-ti irosi banii si timpul .
Toate bune , Reel1
Vad ca deja sunt banuit de neseriozitate

. Sa o iau pe rand
1. Nu ma intereseaza neaparat SAE. Daca stiti si alte scoli bune, v-as fi recunoscator pentru niste recomandari. Nu vreau sa fac chestia asta nici din snobism nici de dragul unei diplome, ci de dragul ei. Imi pare rau ca am lasat impresia asta.
2. Nu vreau un curs scurt. Nu am zis mai ieftin cu orice pret. As vrea sa stiu care din scoli ar face banii, si de ce, si cam ce scoli credeti voi ca ar oferi un bun raport calitate/pret (sunt total nou in domeniu).
3. Si ca sa clarific si care e "chestia" de la punctul 1: as vrea sa invat despre productia muzicii electronice. Despre MIDI, sequencing, editare audio, aplicarea de efecte, samd. Evident ca aceste lucruri se pot face si cu altfel de muzici. Pe mine ma intereseaza sa invat despre aceste tehnici (electronice) de manipulare a sunetului (electronic sau nu). Si motivul pentru care vreau sa fac asta la o scoala este pentru ca in domeniul asta sunt multe lucruri care se invata lucrand propriu-zis, iar astfel as putea sa si lucrez cu diferite scule, nu doar sa citesc despre ele. Pe langa asta as vrea sa stiu si cum functioneaza chestiile astea, de exemplu ce se intampla la nivel fizic cand la nivel fenomenal noi auzim efectul de distors sau de reverb.
4. Sincer nu m-am gandit cum m-ar ajuta (sau cum as vrea sa ma ajute) in cariera sa urmez o scoala de profil. Nici facultatea pe care o fac acuma nu stiu cu ce o sa ma ajute in cariera, o fac pur si simplu pentru ca imi place disciplina respectiva. Nu vreau totusi sa exclud in mod absolut o "cariera" in muzica sau in productia muzicala. Dar, ca sa raspund totusi la intrebare, primul mod in care m-ar ajuta niste cursuri sa am o cariera este oferindu-mi cunostintele necesare pentru a o putea avea (incluzand abilitatile practice).
Multumesc mult pentru raspuns, si sper sa mai vina unul

.