C.M - nu suntem tampiti sa incercam sa civilizam o societate asa ca ne doare la salam

...mandra ca o floare

Re: [impersonal]

Mesajde svengali » Mar Oct 14, 2003 12:17 pm

Tu iar ai inteles tot si-ai adus argumente ce nu conteaza :D
Stiam io de ce nu-ti dau ignore, de simpatica ce poti fi :silly:
svengali

Mesajde aphextwinz » Mar Oct 14, 2003 12:58 pm

nu mi-ai adus decat un alt argument in favoarea faptului ca primeaza perioada in care te-ai afirmat/ai activat si nu stilul in care ai scris.
:rolleyes: vezi mai jos

Btw, tu l-ai studiat pe Eminescu la romantici ?! Io din cate tin minte l-am avut in programa la clasici, dar se poate sa ma insel
:eek: Eminescu? Novalis, Holderin, ring a bell? Asta ca sa nu o dam in analize dinuniene :)
aphextwinz
Junior Member

Mesajde nocturna » Mar Oct 14, 2003 1:18 pm

"lol"
mi'aitza, tu ai studiat la scoala analizele dinuniene? sau te-ai scolit strict in germania? :D
"Sunt un om. Mi se pare ca e de ajuns"

A.K.M. powered by another.ro
nocturna

Mesajde svengali » Mar Oct 14, 2003 2:06 pm

svengali

Mesajde gaga » Mar Oct 14, 2003 2:18 pm

deci: site-urile sunt straine, de aici se deduce, desigur, ca nu exista nici un artist roman (compozitor, scriitor, etc) considerat "clasic", el neaparand pe respectivele site-uri (prin compozitor clasic intelegandu-se cel ce compune muzica clasica, aceasta fiind acel gen care trebuie musai sa se conformeze unor reguli prestabilite, incadrand respectiva muzichie in opere, muzici de camera, sonate, simfonii etc. etc. etc., acceptate de criticii muzicali printre altele)?????? :con:

fara nici o gluma si la subiect ca tre sa stiu si io: domnu alinmihai are cumva studii de specialitate in domeniu? sau alt fel de studii? doar de curiozitate si fara mishto.
semnatura fara culori si nestridenta
gaga

Mesajde vali » Mar Oct 14, 2003 3:18 pm

Initial trimis de Oribilul Mosh
vali..eu cand sunt pe forum..sunt la servici.

stii, uneori e cazul sa te mai uiti si in oglinda. postezi pe rock cand esti paralel, postezi pe oldies la hendrix cand esti bata si nu faci decat sa iriti userii. si eu stiu ca la fotbal sunt 22 de jucatori pe teren, dar nu ma vezi rupandu-ma in figuri pe forumurile de sport. actioneaza in consecinta!

la restu, sanate maxima si distractie crunta la munci!
some people deserve to die
vali

Mesajde aphextwinz » Mar Oct 14, 2003 3:34 pm

alinmihai, cand o sa intzelegi cuvantul clasic, cu toate sensurile sale din dictzionar, sa ne anuntzi shi tu pe noi ;)

edit: baa, acu' am vazut shi eu link-urile: pai vere, unul il clasifica la "20 century" (deshi are shi sectziunea de romantici), celalalt la romantici (deshi dupa impartzeala aia riguroasa, romanticii is pana prin 1900). tu ai zis ca e simfonic (doar :p). acum zici ca e orice, numa' clasic nu-i. pe mine unul ma umfla rasul, pe tine ... eh ;)
aphextwinz
Junior Member

3590

Mesajde baixinho© » Mar Oct 14, 2003 4:25 pm

Initial trimis de vali
si eu stiu ca la fotbal sunt 22 de jucatori pe teren

daca elimina arbitrul pe cineva nu mai sunt 22. :D
+ ca daca e vorba de fotbal in sala nu sunt decat vreo 10. :o
ANTI

care stie sa sparga conturi de yahoo si are nevoie de nejte banutzi, sa-m dea pimeu. da sa nu vina cu programe d-alea de sa trimit vechiul cont + noul cont si noua parola la nuj ce adresa ca-l injur de mama. (imi asum responsabilitatea acestui anunt)
baixinho©

Re: 3590

Mesajde svengali » Mar Oct 14, 2003 4:42 pm

Vali, vrei sa argumentezi mai clar faza cu oldies, cu Hendrix si cu "bata" ?

"pai tu nu l-ai fi huiduit pe blackmoire daca in 82 scotea blackmore's night la 3 zile dupa ce incheia rainbow?
hendrix fara experience (mitchell si redding) nu era mare lucruera un geniu, dar avea nevoie de acompaniatori"

Asta ar trebui sa argumenteze ca io-s bata in materie de Hendrix sau ai zis-o fiindca asa ai avut chef ?!

Aphex... cand o sa inveti sa pierzi si sa nu "te dai pe dupa deget" cu toate sensurile nu stiu carui cuvant, mai stam de vorba. Pana atunci, aceleasi salutari din mers !

P.S. fa reclamatie la respectivele siteuri... probabil ei o sa asculte argumentatia ta, mie mi s-a facut somn, ma scuzi :o
svengali

elanii au murit...

Mesajde nae cinefil » Mie Oct 15, 2003 8:19 am

cu exagerata parere de rau va anunt (nu ca n-ati fi observat si singuri) ca singura legatura intre Enescu sithreadul asta este ca nici pe Enescu si nici pe elani nu i-am vazut in realitate.
In concluzie, consider ca n-are rost sa mai postez aici pana situatia nu-si revine la normal.
Atat am avut de zis si...Traiasca Constitutia Romaniei...in momentul cand vom avea una :)...
nae cinefil

3596

Mesajde baixinho© » Mie Oct 15, 2003 8:55 am

lasa, nea, ca o veni soarele si pe strada noastra. pana cand o viata amara?
ANTI

care stie sa sparga conturi de yahoo si are nevoie de nejte banutzi, sa-m dea pimeu. da sa nu vina cu programe d-alea de sa trimit vechiul cont + noul cont si noua parola la nuj ce adresa ca-l injur de mama. (imi asum responsabilitatea acestui anunt)
baixinho©

Mesajde aphextwinz » Mie Oct 15, 2003 9:35 am

Alinmihaiule, problema ta este ca eshti mult prea arogant pentru bruma de cultura shi inteligentza pe care o ai. Am tot incercat sa te ocolesc, da' nu-mi dai pace :p De aceasta data, fac un pustiu de bine, shi iau in bratze MDE editzia '78 shi te altoiesc cu cateva definitzii (reproducerile sunt aproximativ exacte, n-am nici dictzionarul la mine, shi nici forma electronica pentru copy/paste)

clasic (< fr, lat)
- tipic, caracteristic
- care serveshte ca model de perfectziune (acesta doar este primul sens al cuvantului clasic care poate fi alaturat shi lui Enescu, Eminescu & co, dar nu asta e cel important in aceasta discutzie)
- care apartzine clasicismului

shi acu' ian sa vedem noi ce inseamna acest clasicism (< fr)
- atitudine estetica fundamentala bla, bla, in lumina universalului, bla, bla, sistem stabil, armonios, proportzional de elemente ale frumosului in conformitate cu un set de norme deduse ratzional (de ex: antichitatea greco-latina, clasicismul francez - sec XVII adica)
- perioada din istoria culturii universale shi/sau natzionale care reprezinta un maxim de realizare pentru o perioada istorica data

aha! te-am prins! carevasazica Enescu shi/sau Eminescu nu se incadreaza la aceasta definitzie? macar dpdv natzional, daca nu universal? vrei sa spui ca Gershwin nu este clasic dpdv al culturii americane? sau Dvorak pentru cehi? eu chiar ash spune ca totzi trei au locul asigurat in top x al muzicii universale. Pai nea aline, invatza mah shi tu cuvintele din dictzionare (in ghermania s-or gasi mai greu :p), shi dupa aia vino cu critica bombastica.
Ei, daca tot am ajuns la asemenea demonstrazii, acu' poate vei intzelege ce inseamna intr-adevar muzica clasica.
Un exemplu de clasicism este clasicismul vienez - Haydn, Mozart, Bach, clasicism pe care toate site-urile suficiente il declara sus shi tare ca fiind perioada clasica (unii pretind shi exclusivitatea termenului) a muzicii, dupa care vin totzi sfertodoctzii shi imprashtie barfa, unii dintre ei ajungand sa desfintzeze prin sofisme shi referintze dubioase termenul deja consacrat de muzica clasica.

Acu' ai intzeles de ce tzi-am tot zis ca nu shtii ce inseamna clasic? ;)

edit:
Inca ceva, cand dai dovada de ignorantza shi raspunzi prin doua link-uri rasuflate shi un "mie mi s-a facut somn, ma scuzi", asta va fi perceputa ca jignire. Shi sa nu te mai miri ca muta in varf de ... deal ca eshti facut albie de porci. Tu eshti semanatorul de vant, baiete ;)

nae, tu citishi ce scrie in primul post:

ACEST THREAD ESTE DESCHIS PENTRU CA OAMENII MUNCII, INTRE DOUA PROGRAMELE SA SE POATA INTREBA DE SANATATE.

Adica io, aphextwinz, pot intreba de sanatate (whatever that is) pe oricine altcineva care posteaza pe acest thread. Titlul threadului este efemer, subiectul este clasa muncitoare (cunoscatorii shtiu). Daca eu la munca ma gandesc la Enescu shi la clasicism, imi permitzi sa va impartashesc shi voua aceste ganduri? Daca nu-mi permitzi, cu atat mai rau pentru tine, eu tot o s-o fac :p
aphextwinz
Junior Member

dedicatzie speciala pt nicolas alex

Mesajde gaga » Mie Oct 15, 2003 10:01 am

cand o sa inveti sa pierzi si sa nu "te dai pe dupa deget" cu toate sensurile nu stiu carui cuvant, mai stam de vorba. Pana atunci, aceleasi salutari din mers !

stii nicolas, doar o vorba satz mai spun: asta NU se numeste argumentatzie, DA, omu' e varaza.

nae cinefilule si io am multa vreme libera si io-te stau la munca cu dostoievski in bratze, cartzi de bucate si site-uri cu "hupupu" pe care nu le pot descarca...
daca tu vrei sa zishi alea alea cin' te tzine?

sfatul meu (care crede ca e o tampenie sa dai sfaturi): fa o lista cu utilizatori ignora(n)tzi cum am facut eu si o sa citeshti numai cetz convine, e simplu... oricum dupe 20 se intoarce ochila si o sa dispara miaitzii ca o sa vb iar de alcoalele si muncile lor :p

toate cele bune... daca va intrebatzi: nu, nu am multa treaba azi si mi-am uitat parola de la forumul cg :D
gaga

Clasa muncitoare

Mesajde nocturna » Mie Oct 15, 2003 10:15 am

Zorii mocnesc dinspre noapte-n spre gri, ceasul e cinci jumatate.
Stau pensionarii la coada. La colt se da astazi lapte.
Ceru-i de plumb, ca privirile lor. Merg muncitori la uzina,
Pasii li-s grei dupa cei patru's'cinci de ani de lumina.

Clasa muncitoare, mandra ca un soare,
Mandra ca un munte de fier,
Clasa ne-ndrumeaza si ne lumineaza,
Glasu-i se inalta victorios pan' la cer.

o dimineatza de octombrie, toamna, frig, plictis, sictir, tramvaiul ce se lasa asteptat...ok, am ajuns. si aici plictiseala, se aud niste romantze...cine dracu' asculta romantze la birou, intr-o institutie publica?! nebuni nostalgici. poate ca asta le face lor munca mai usoara. s-au oprit.

"Daca tot e sa plec, sa nu zica lumea ca sunt nebun", alinmihai a scos un tread, din titlu eu chiar credeam ca pleaca. m-am inselat.

afextuinz, vigilent comdabitud, il "altoieste" si-i serveste o lectzie despre clasic si non-clasic. nu vad rostul, pentru ca omul este mult prea prins in elaborarea jignirilor (munca titanica pentru el) incat sa mai citeasca si ce scriu altii. la conservator nu i-a vorbit nimeni de Ion Voicu, iar, pentru el, clasicismul probabil are alte conotatii si se delimiteaza fix si atent cu o acuratete demna de invidiat.

asa este alinmihai, tu ai dreptate, Enescu nu a compus muzica clasica, iara festivalul de muzica clasica George Enescu a fost un fel de a fi ca sa avem un eveniment important si sa ne dam mari cu Enescu care nici n-a compus clasica.

sunt oameni care contrazic rationalul intr-un mod aberant, prostesc si categoric voluntar, si, desi frustrant, trebuie sa recunoastem ca Modus Ponens a murit (ce-ti e si cu clasicii astia) iar noua celorlalti nu ne ramane decat lupta cu mintile inguste si morile de vant.

aceeasi plictiseala.

nocturna

3598

Mesajde baixinho© » Mie Oct 15, 2003 10:23 am

nu am chef aaaaaaaaaazi, nu am chef aaaaaaaaazi
n-am chef de nimiiiiiiiiic

amereu doua zile pana vineri si patru zile pana duminica
ANTI

baixinho©

Mesajde gaga » Mie Oct 15, 2003 10:25 am

io nu mai am benzina ... ca i-am baut banii adica s-ar putea zice ca mi-am baut benzina ...

si in bukale ie gropi. si io nu ma plictisesc, desi pe fc nu se mai scrie, netu-i mare.

sugestie: incercatzi pe http://www.joecartoon.com e de LOL :D
gaga

Mesajde nae cinefil » Mie Oct 15, 2003 10:27 am

Adica io, aphextwinz, pot intreba de sanatate (whatever that is) pe oricine altcineva care posteaza pe acest thread. Titlul threadului este efemer, subiectul este clasa muncitoare (cunoscatorii shtiu). Daca eu la munca ma gandesc la Enescu shi la clasicism, imi permitzi sa va impartashesc shi voua aceste ganduri? Daca nu-mi permitzi, cu atat mai rau pentru tine, eu tot o s-o fac :p

aphextwinz, n-are rost sa-tzi versi nervii in toate directiile:)...
nu e vorba de ce e permis sau nu, mai ales ca, din cate am inteles eu, pe acest thread poti posta tot ce-tzi trece prin cap, cu conditia sa aiba o cat de mica logica. e drept ca sunt si exceptii, dar ele apartin unora care isi aroga nishte drepturi pe care nu le au!
cat despre Enescu si clasicismul, daca am inteles eu bine, discutia a aterizat aici din alt(e) threaduri si d`aia am postat eu ce am postat.
Plus ca-s nedumerit si nemultumit de niste schimbari ce s-au intamplat in ultimele 2-3 zile, schimbari impotriva carora nu pot face nimic si sunt nevoit sa le accept ca atare...si nu-mi convine!
Atat am avut de zis!
nae cinefil

Mesajde aphextwinz » Mie Oct 15, 2003 10:41 am

nae, 'sup dude? :b
aphextwinz
Junior Member

Mesajde neatza » Mie Oct 15, 2003 10:55 am

bre domnule alinmihai, eom cer scuze. recunosc ca prima oara cand ai aparut pe acest forum am fost invidios pe bruschetzea cunoshtintzelor dumneavoastra, dar mai ales pe valoarea lor. continuand pe aceiash tema, mi sa parut la fel de ilustra elocventza de care datz dovada shi d'aia, dintro meschinarie uriasha, mam loat de dumneavoastra. im cer din nou scuze. shtiu ca ailantz va ia drept cretin, da nu ie shi cazu meu. eo meam dat seama de valoarea dumneavoastra. am vorbit in acest sens shi cu neshte preteni d'ai mei din ghermania care sa aratat dornici in a va cunoashte. ba, mai mult, sa oferit sa va plateasca banii de bilet pana la iei in orash, sa va tzina pe mancare shi beutura vro trei zile in casa lor. totush, are shi iei o conditzie: intruna din zilele alea iei tzine un chef unde le vine multz preteni. e, atunci cand o sa vada oamenii ca lumea lancezeshte prin fotolii, venitz dumneavoastra shi nu trebe sa facetz nimica decat sa va comportatz normal. ce zicetz?
AKM - powered by another.ro

Am trei alter ego, toti bonavi de schizofrenie.
neatza

Mesajde nae cinefil » Mie Oct 15, 2003 11:02 am

Imi e complet indiferent daca Enescu e clasic sau nu, muzica lui e aceeasi si cine-o asculta o face pentru ca o simte aproape.
Facand o paralela putzin fortzata, e aceeasi chestie ca si in cazul Tanjei Turinen (parca) si a sa trupa, Nightwish. Imi e complet indiferent daca stilul lor se incadreaza in curentul (?) gothic sau mai stiu eu care. II ascult pentru ca imi place cum suna si pentru ca muzica lor ( la fel ca si cea "produsa" de Haggard, Lacrimosa, Theatre of Tragedy etc., care chipurile nu fac parte din acelasi curent) ma face sa ma simt bine!
Mai pe scurt, mi se unduieste/rupe/onduleaza/indoaie(dar nu mi se falfaie) de parerea criticilor; muzica, la fel ca si cartile, filmele sau alte forme ale artei are calitatea de a putea fi interpretata de fiecare persoana cu care interactioneaza. Tocmai de aceea, cred eu, exista exponente ale acestor forme de arta/cultura, care-si depasesc epoca.
Si-ar mai fi de zis si de combatut, si-ar mai fi de spus poate si argumente concrete si solide, dar nu ma consider in masura s-o fac...

Un biet epigon

edit tardiv: e bine baixu?:)
nae cinefil

Mesajde nocturna » Mie Oct 15, 2003 11:09 am

iete, invie neatza. :)

io ii dedic domnului alinmihai o povestioara care sper sa-i placa:

am intrat in toaleta discotecii pentru a ma spala pe maini. dupa o lunga perioada de asteptare am reusit in sfarsit sa ajung langa chiuveta grupului sanitar. dupa ce m-am clatit, in timp ce ma stergeam cu atentie pentru a inlatura picaturile de apa ce-mi curatasera pielea, s-a apropiat de mine un politist care m-a intrebat ce am in mana. privind mai cu atentie am constata uimit ca in ciuda efortului, in mana imi ramasese inca o palma.

peseu: aaa da, e dedicata si Decrepitului abominabil.
Tanjei Turinen

:D

naecinefilm, stai calm, nu te maltrata nimeni.

nocturna

Mesajde aphextwinz » Mie Oct 15, 2003 11:17 am

nae, ai intzeles perfect (vezi shi definitziile ingroshate), a fi clasic nu inseamna a trai intr-o anumita perioada, ci a fi de valoare (intr-un mod absolut)
aphextwinz
Junior Member

Mesajde gaga » Mie Oct 15, 2003 11:26 am

Theatre of Tragedy

nae e de-al meu!!!! bine tati ...
ti-am inteles opinia/ideea, personal nu sunt de acord cu acest mod de a privi lucrurile dar aici nu isi are rost nici o argumentatzie fiind chestie de gustibus... si nu mai fii asha tzafnos ca nu da nimeni :j

ooo, neatza neatza, cum e neatza pe la neatza?

bah, voi tradatzi ce azti zis cu postatu' pana pe 20???

naituish: copy/paste, copy/paste all teh time? ceva personal si de conceptie absolutamente proprie nu avetzi?

afex: bun rezumatu' definitziei ca io deja ma incurcasem in clasici si clasicism (in definitzii adica). dixit.
gaga

Mesajde nocturna » Mie Oct 15, 2003 11:29 am

ba da, da' sa ma risc sa-mi iau ban?

nocturna

3600

Mesajde baixinho© » Mie Oct 15, 2003 11:30 am

nea nae, vescí£ aea cu "mi se falfaie" ie autentificata prin semnatura de je la notar, asa ca aii de grija cu copiraitu. matale nu jti care ie treaba ca ej maii tinerel, da se poarta ca cand foloses-ti o expresie dea lu un user care el a folosit-o prima data si in premiera sa scri ceva de genul (c.initiala userului) [size=75](sau de mai multi useri cu aceaj initiala, scrii tot numele userului). adica in cazul de fata ar fi venit cam asa ar fii trebuit sa scri matale:
mi se falfaie (c.b.) de parerea criticilor (nu subliniat, da am vrut casí£ (asta este a mea, deci c.b., dar nu pot sa ma dau eo pe mine insema copirait) scot in evidenta.
ANTI

baixinho©

Mesajde nae cinefil » Mie Oct 15, 2003 11:33 am

asa cum imi inchipuiam, normal c-am inteles...! acuma ca perfect, ca mai mult ca perfect,...asta ar putea fi subiectul unei noi discutii:)
desi stau si ma-ntreb (retoric) poti intelege si altfel decat perfect? Ca daca nu intelegi inseamna ca ai inteles aproape imperfect(sau gresit), ori daca ai inteles se cheama ca e perfect...deja mi-am prins urechile!!!

Nightwish, referirea la trupa ce-ti poarta numele(!) era din motive de comparatie!
nae cinefil

Mesajde nocturna » Mie Oct 15, 2003 11:37 am

cica s-a vorbit moshu cu alinmihai pe ym si cica el, alinmihai a inteles. in sfarsit cineva l-a lamurit. da' cica noi oricum n-o sa intelegem niciodata. io n-am inteles.

nae, poti intelege mai mult ca perfectul...

nocturna

3601

Mesajde baixinho© » Mie Oct 15, 2003 11:39 am

nea nae (apropo, te simti jicnit daca iti spun nea?), mi-am rezervat dreptul (stangul mai tarziu) de a nu citit postul matale care a urmat ulterior postului meu, pentru ca finca ca n-am priceput nimic din primul rand.

dana -> felicitari pentru munca de documentare, da am doo cheshtii:
1. facem pariu ca o sa zica ca el a raspuns cu porcheriile (asta o fi jignire si daca da, cat de grava?) alea la ce insulte extraordinar de foarte grave a primit din partea unora (adica o noastra, ce s-o mai dam pe dupa dud?)?.
2. schimba la chestia aia cu /red in /color, la ultima fraza pe care ai vrut s-o scrii cu rosu. acum ti-am adus la cunostinta o mica eroare nu te-am jignit ca esti o nestiutoare, da? sper sa nu avem discutii.
ANTI

baixinho©

Mesajde nae cinefil » Mie Oct 15, 2003 11:54 am

baixinho, stai calm ca nu-s ashea jingash! daca nu m-ash fi ashteptat la astfel de apelative mi-ash fi zis "Domnul Nae"(...ar fi o idee:))! btw de "dreptu` de copirait", am modificat!

Dana, prin simplul fapt ca nu-mi impartasesti opinia/ideea, dovedesti, cred eu, ca de fapt esti de acord cu cele srise de mine. In sensul ca fiecare are dreptul la propriile opinii si interpretari atata vreme cat nu incearca sa le impuna altora cu fortza!
In alta ordine de idei, sa-ntzeleg ca-ti plac Theatre of Tragedy? Inclusiv ultimul album, care parca-i de discoteca?:)

Nightwish: ...probabil ca da...:)

Neatza: bine ca venishi shi tu ca credeam ca disparushi fara urma in meandrele casetelor cu BR
nae cinefil

Mesajde gaga » Mie Oct 15, 2003 12:33 pm

uite exemplu de intzeles imperfect: io stiu, respectiv am intzeles, ca teoria relativitatzii este ceva ce a revolutzionat fizica moderna, e scrisa de einstein (sau einstin, vorba zburatorului), ceea ce nu inseamna ca am intzeles teorema relativitatzii. corect?

si nae, TOT imi place tocmai de la Assembly, io cu gothicu' mai de vara (naituish stie ca ne-am paruit chiar pe subiectul Nightwish :D ). si nae, DA la prima ta fraza. un pseudoDA, cateodata e nevoie shi de fortza, atunci cand IQ-ul oponentului nu pricepe vorba, adica nu impartzitzi un dictzionar comun ...

nighty, mah am citit si io ca a zis ca a intzeles. intrebare: tu chiar crezi pe vreunul din cei doi? adica io in OM nu mai am incredere de fo doi ani asha .... si inca nu m-a dezamagit :rolleyes:

bauxi:

1. nope, e verificabil a) ce a scris afex deasupra shi b) mesajul de bagare in seama pe subiectul cu Magdin unde nu a dat nime. da' cu lojica stau cam prost, asa ca ... mai shtii :con:

2. ba avem, m-ai jignit, stai sa imi iau dictzionaru' de injuraturi (ca ne mai injuraram noi si alte datzi) ... tu fa lista cu neamurile ca sa am pe cine lua in balon ... (am pus bold in loc de red :p)

peseu later editat: scrieti mai rar ca ma duc sa fumez. si nu, chiar daca nu mai am un sfert de plaman, nu ma las de fumat ;)
gaga

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Clasa Muncitoare