Filme cu final deschis

sub lumina lanternei magice

Filme cu final deschis

Mesajde aspyrin » Joi Oct 23, 2003 3:43 pm

Sunt o serie de filme care, la sfarsit, in loc sa explice despre ce e vorba te lasa in aer si te obliga sa-ti dai cu presupusul despre ce naiba e vorba in film. In ultma perioada am vazut/revazut cateva, si mi s-a redeschis apetitul pentru acest gen...

Ar fi:
"Once upon a time in America"
"Mulholland Dr."
"Twelve Monkeys"

Astept pareri si interpretari!
aspyrin
Junior Member

la ce te asteptai

Mesajde ionutz_x3 » Joi Oct 23, 2003 9:31 pm

doar e vorba de david linch(dune, twin peaks)care e renumit pt filmele sale intortocheate si cu substrat
in ce priveste 12 monkeys nu stiu ce n-ai inteles din el
subiectul este chiar simplu, transpunerea lui este mai nonconformista ca in toate filmele lui terry gilliam
ionutz_x3
Junior Member

Re: la ce te asteptai

Mesajde aspyrin » Vin Oct 24, 2003 11:02 am

12 monkeys....

nu am zis ca nu am inteles. ideea e ca, in final, iti lasa mai multe variante de raspuns
aspyrin
Junior Member

Mesajde Mr Hyde » Sâm Oct 25, 2003 12:57 pm

Nu prea sunt de acord cu titulatura de "film cu final deschis" in ceea ce priveste "Mulholland Drive", mai degraba "film cu cheie" sau ceva de genul asta. Daca ti-a placut M.Dr. trebuie sa vezi si "The lost highway", tot Lynch, cam aceeasi idee.
Si inca o nedumerire: ce e asa ciudat la "Once upon a time in America"?
Sunt insatiabil. Mananc par, ceara din urechi, cocolosi de sange inchegat, tot si toate pe care le numesti ale tale.
Mr Hyde

Mesajde aspyrin » Sâm Oct 25, 2003 2:23 pm

Initial trimis de Mr Hyde
ce e asa ciudat la "Once upon a time in America"?

eu am gasit vreo 4-5 variante de explicatii pentru finalul filmului pe net. ceea ce ma face sa-l declar "film cu final deschis"
aspyrin
Junior Member

Mesajde Aly3 » Mar Oct 28, 2003 6:25 pm

Filme cu final geschis.
Pe aripile vantului mi se pare un astfel de film.Nu stiu daca l-ati vazut(cat e de cunoscut titlul,filmul nu l-a vazut asa multa lume)
Cred ca nu presupune un singur final ci te lasa sa te intrebi "oare e asa cu cred eu?"
Oricum,parerea mea e ca merita o continuare mai buna decat Scarlett.
Nu va mai zic nimic,probabil ca va las in ceata cu tot ce spun. :)
+3rei Sud Est Virtual Group http://groups.yahoo.com/group/3rei_Sud_Est
+3rei Sud Est Virtual Group Page http://www.geocities.com/virtual_3rei_sud_est
Aly3
Junior Member

Mesajde Mr Hyde » Mie Oct 29, 2003 10:07 pm

Initial trimis de Mihai-MOF

eu am gasit vreo 4-5 variante de explicatii pentru finalul filmului pe net. ceea ce ma face sa-l declar "film cu final deschis"

Pai bine ma, la cate tampenii sunt pe net daca caut bine poate gasesc si la Pacala n explicatii, mie "Once Upon..." mi se pare destul de clar. Btw, m-ar interesa o interpretare ( poate fi chiar personala) la "Cainele andaluz" :D
Mai on-topic: Filme intr-adevar "cu final deschis" mi se par de ex. "Breathless", "Butch Cassidy And The Sundance Kid" sau "K-Pax".
Sunt insatiabil. Mananc par, ceara din urechi, cocolosi de sange inchegat, tot si toate pe care le numesti ale tale.
Mr Hyde

Mesajde aspyrin » Joi Oct 30, 2003 12:13 pm

Initial trimis de Mr Hyde

mie "Once Upon..." mi se pare destul de clar

atunci explica-mi si mie ultimele 3 minute din film...
aspyrin
Junior Member

Mesajde stefan » Joi Oct 30, 2003 12:24 pm

Hyde, la "Butch Cassidy and the Sundance Kid", daca excludem posibilitatile de continuare in SF, nu prea ramane finalul asa deschis... Finalul din "Once upon a time in America", daca tin eu bine minte, e cel mult ambiguu.

Mihai, dupa cum ai definit tu filmele cu final deschis "Once upon a time..." nu se prea incadreaza, doar finalul fiind oarecum ambiguu, in general filmul mi s-a parut destul de clar.
subpolar homesick fane

"This here post might offend you some
If it doesn't it's because you're dumb"
stefan
Junior Member

Mesajde aspyrin » Joi Oct 30, 2003 4:02 pm

corect cu "once upon a time"... e mai mult ambiguu...

am vazut o chestie mai sus cu "pe aripile vantului". sa rad?
aspyrin
Junior Member

Mesajde Aly3 » Joi Oct 30, 2003 4:10 pm

am vazut o chestie cu "pe aripile vantului" mai sus.sa rad?

de ce sa razi?e un film cu final deschis.dar ar trebui sa vezi filmul ca sa-ti dai seama
+3rei Sud Est Virtual Group http://groups.yahoo.com/group/3rei_Sud_Est
+3rei Sud Est Virtual Group Page http://www.geocities.com/virtual_3rei_sud_est
Aly3
Junior Member

Mesajde aspyrin » Joi Oct 30, 2003 4:52 pm

qed
aspyrin
Junior Member

Mesajde Mr Hyde » Vin Oct 31, 2003 3:39 am

Initial trimis de Mihai-MOF

atunci explica-mi si mie ultimele 3 minute din film...

Mihai, l-am vazut acum vreo 5-6 ani, nu-ti pot raspunde momentan exact, era ceva cu o fantezie indusa de opiu... da' uite, o sa-l revad si revin cu explicatii!

Hyde, la "Butch Cassidy and the Sundance Kid", daca excludem posibilitatile de continuare in SF, nu prea ramane finalul asa deschis...

Recunosc, e usor tras de par exemplul cu BCatSK ( cam la fel si cu "Breathless"), "K-Pax" insa chiar merge... da' nu asta e important, ci mai degraba definitia de "film cu final deschis", ceea ce imo inseamna film cu finalul interpretabil ( lasat voit deschis interpretarilor), nu film greu descifrabil la prima vizionare. "Mulholland Drive", "Armata celor 12 maimute" sau "Memento" n-au nimic deschis in ele, sunt perfect 'inchise'.
Mr Hyde

Mesajde eyewitness » Vin Oct 31, 2003 9:16 am

poate unul dintre cele mai reprezentative filme pentru aceasta categorie de filme cu final deschis sau filme care-i aplica spectatorului testu complet de imaginatie este odisea spatiala 2001.
eyewitness

Mesajde memetshot » Vin Oct 31, 2003 12:30 pm

la Mulholland Dr. care este pana la urma ideea? ca la final io am ramas un pic derutat...si care sunt maretele indicii si ce scop au ele?
I'm sorry, but the position of annoying, incoherent talking animal has already been taken
meropi, ramane cum am stabilit
memetshot

Înapoi la Film