Originalele...

ce-a fost pe Muzici o data

Originalele...

Mesajde Suryia » Dum Ian 06, 2002 8:19 am

Se tot discuta de sustinerea miscarii hh underground(...si nu numai...) romanesti , insa am observat ceva...Toti sunt foarte buni atunci cand se lauda ca vai ce sustin ei hip-hopul , shi asha mai departe , dar cand vine vorba despre vre-un album aparut majoritatea considera ca nu are rost sa dea banii pe el din moment ce il gasesti atat de usor pe audioglaxy sau si-l poti copia de la un prieten...Atunci apare intrebarea:cum mai ramane cu sustinerea? Inteleg sa nu cumperi albume straine pentru ca , sa recunoastem , 400 000 de lei pentru un album e destul de mult , insa cred ca 100 000 cat costa un CD romanesc nu sunt atat de greu de strans...Cred ca s-ar putea face un efort , pentru ca , in fond , asta inseamna sa sustii cu adevarat ceva . si sa dovedesti ca RESPECTI munca artistului respectiv
Ce dragutza sunt , pacat ca nu-s baiat...
Suryia
Junior Member

Mesajde Vizitator » Lun Ian 07, 2002 9:55 pm

mica, mica...da ridica

ai MARE dreptate, artistii romani trebuie sustinuti, de aceea eu cumpar albumele originale ale artistilor romani.

sustineti muzica romaneasca, asha cum e ea

40.000 o caseta, 100.000 un cd nu e mult
40.000 inseamna 3 beri
Vizitator

Mesajde raperu » Mie Ian 09, 2002 4:10 pm

tin sa iti spun ca daca iei la halba sunt mai multe beri de 40.000
la mine o caseta este 50.000 lei ,CD'ul 120.000.
asa ca mai subtire.
bucurativa ca la voi e mai ieftin
raperu
Junior Member

Mesajde SHM » Mie Ian 09, 2002 6:41 pm

Rapperu,daca faci un drum la buckale si excluzi banii de benzina,iti iei cd-uri la un pretz mult mai bun:))
SHM
Junior Member

nu stiu ce sa zic

Mesajde satori » Vin Ian 11, 2002 1:27 am

eu de exemplu am mp3 player si nu am casetofon de nici un fel. am o gramada de casete (originale) dar le pastrez pentru .... nu stiu, oricum nu le dau nici mort.
asa ca prefer sa cumpar un cd original, il fac mp3 si il trag pe un cd alaturi de alte 8-9 albume si asa am oricand la mine cacalau de muzik. dar daca nu apare decat caseta, nu o iau ca nu am ce face cu ea....

oricum, daca va place cat de cat muzik unui artist sau a unei trupe, cumparati fratilor caseta sau albumul. este o dovada de respect.

PACE
satori
Junior Member

Mesajde Vizitator » Lun Ian 14, 2002 1:48 pm

mah, da tre sa va invat io la prostii???

duceti-va la paijian oficiala, luati lista cu piese, descarcati piese de pe net cu audiogalaxy, shi dupa aia le treceti pe cd-audio la care are writer ... io asha fac shi imi ia cam 30 de minute sa descarc shi 20 minute ca sa scriu cd-ul ...
Vizitator

Mesajde raperu » Lun Ian 14, 2002 8:41 pm

pai mai bine ma las la mana mea ca e scumpa benzina.
mai dau eu ca baiatu 50.000 pe caseta si gata nu mai fac atata drum.
raperu
Junior Member

cand e vorba de bani....

Mesajde CanTeFucku » Mar Ian 15, 2002 7:02 pm

Ideea era nu sa furi ci sa promovezi! Sunt de acord sa folosesc audiogalaxy cand vreau ceva ce nu pot gasi sa cumpar sau cred ca nu merita cumparat.
Dar eu te intreb ce se va intampla cu hh ro. care si asa e acum unde e, daca o singura persoana cumpara albumul, il pune pe net iar toti ceilalti il downloadeaza?! Daca chiar spui ca sustii miscarea atunci poti macar acest mic "efort" care, hai sa fim sinceri, nu e prea mare. Sa nu uitam ca un album ro. e cam de 4 ori mai ieftin decat unul de afara (cel putin).

See ya,
CanTeFucku
CanTeFucku

da

Mesajde n3aGabitz » Mar Ian 15, 2002 8:19 pm

bah "CandTeFut" sa moara biba ca tu nu ai nici un mp3 cu hh ro...ce dreacu mananci atata cacat....la fel cum fac si alti....asa in teorie ai f multa dreptate dar in particulari toti avem mp3-uri (mai mult sau mai putine) cu hip hop ro...asa ca....dupa blocurile gri.....stii tu restu!
n3aGabitz
Junior Member

Re: da

Mesajde CanTeFucku » Vin Ian 18, 2002 6:32 pm

Ei da!
Cum dracu sa nu am mp3-uri! Chiar mi-e necaz ca nu imi pot face mp3-uri toate albumele pe care le am pe acasa!
Si normal, nu am cumparat toate albumele hh de pe piata, nu pt. ca nu as fi vrut ci pentru ca atunci nu s-a putut! Apoi nu le-am mai gasit... Dar atunci cand se poate prefer sa cumpar albumul! Un exemplu: am cumparat patratul ala rosu chiar daca stiam ca e cam de cacat, si asta numai pentru ca era (mai mult sau mai putin) sub sigla hh.
Asa ca te las pe tine sa mananci ce crezi ca e mai original. Eu te intreb doar atat: cate albume hh ro. au aparut anul trecut? Le numeri pe degetele de la o mana! Chiar e cineva care nu-si putea permite sa le cumpere? M-as mira...

Pace,
CanTeFucku
CanTeFucku

hm....

Mesajde n3aGabitz » Sâm Ian 19, 2002 2:53 am

anul trecut as in "2001" sau "2000".....depinde ce inseamna pentru tine hip hop......
n3aGabitz
Junior Member

Good point!

Mesajde Suryia » Sâm Ian 19, 2002 6:48 am

CanTeFucku cred ca ai zis bine...nu am spus ca nu am mp3 cu hh ro...dar am cu albume mai vechi , pe care oricum nu le-as mai gasi daca as vrea sa le cumpar...
Suryia
Junior Member

Mesajde DMJuiceX » Dum Ian 20, 2002 11:32 pm

ba ce draq va cacatzi pe voi cu originalurile mah!! si eu sunt de acord sa le iau asa pe astea romanesti chiar si pe cele din afara si chiar le am pe toate care imi plac originale. ce este pe caseta sau CD nu conteaza le am pentru ca imi plac. dar nu stau sa iau acuma original albumul lu boul ala de 1q sapro sau totzi prostii ca aia nu au nici o treaba cu muzica asta hh. eu de ce sa cumpar ceva original cu o gramada de bani cand de fapt o mare parte dintre ele nu sunt originale. adica majoritatea ba au negative de la astia din afara de care au auzit si ei saraki (de-aa de Dr.Dre, Snoop Dogg si 2Pac), ba au chiar versurile.
de exemplu kktzii aia de la La Familia au luat facut piesa(Noaptea) de pe aia a lu' Jay - Z cum draq io zice ca nu imi aduc aminte acuma (are si videoclip) oricum no conteaza, cine stie stie. asa ca mie nu imi place sa dau o gramada de bani pe acelasi lucru de 1000 de ori adica au aceleasi cacaturi de negative si versuri cu "geah " si "baietzasi de cartier" sau ceva de genul asta. cam atata am avut de spus deocamdata in legatura cu acest subiect. respect la cei adevaratzi si mu*e la ratatzi!!!
DMJuiceX

Mesajde Suryia » Mie Ian 23, 2002 5:01 am

Intr-un fel ai si tu dreptate...dar daca ceva nu iti place , atunci pentru ce iti trebuie albumul formatiei respective...probabil ca ajunge un mp3 - doua , asa , cu titlu informativ , sa vezi ce ineptii mai apar...
Suryia
Junior Member

Mesajde DMJuiceX » Mie Ian 23, 2002 6:00 am

sa imi iau doar o melodie din albumul din care imi place nu are nici un rost mah! daca mie imi place albumul normal ca il iau pe tot si normal ca il pun pe un CD Audio cu o coperta scoasa pe o foaie la imprimanta ca sa para cat mai frumos ca asa este frumos si asa imi place mie, ca io nu fac asta ca asa le pac altora. o fac ca imi place mie si atata. u nu ai un sentiment placut cand ai albumul intreg al unei formatzii sau cantaretz(a) preferata sau care itzi place? io unul da si imi place asta ca oricum daca le pun pe CD e pot asculta si la orice petrecere sau ceva de genul asta. nu trebuie sa stau mereu legat de computer. daca mai avetzi ceva de adaugat la ideile mele just do it. si cum spuneam "Respect la cei adevaratzi si mu*e la ratatzi"!!!!!
DMJuiceX

Mesajde Suryia » Sâm Ian 26, 2002 5:31 am

Nu ai citit bine ce am scris...eu ziceam de formatziile care nu itzi plac...mai incearca o data...
A!Si cand iti place ceva , cumperi albumul....
Suryia
Junior Member

da, mai am eu ceva de adaugat

Mesajde satori » Mie Ian 30, 2002 8:45 pm

cumpara-ti cdmp3player si ai rezolvat-o! poti sa ai mp3uri fara sa fi legat de calculator.

cumparati, fratilor si albumele originale - cele care considerati ca merita.
satori
Junior Member

Mesajde DMJuiceX » Joi Ian 31, 2002 5:22 pm

decat sa dau o gramada de bani pe un kkt de mp3 player mai bine imi iau de banii aia numai CD blank si imi fac CD-uri in prostie si cum am zis cu o coperta frumos chiar daca nu sunt originale! ai dreptate aia care merita sa le cumperi albumele originale si itzi si permitzi, sa le cumpere fiecare ca asa este frumos si bine, dar tot ce imi fac pe CD-uri este numai muzica din afara care mai rar se aude in Romania (ex: master P, notorius b.i.g., westside connection, etc.) si chiar daca ar fii astea nu ar fi sub forma de CD-uri ci numai casete, pe care io le urasc nu imi plac deloc, si nici alea nu cred ca sunt orgiginale! atata!
DMJuiceX

hmmm!

Mesajde wclan » Joi Mar 28, 2002 3:22 pm

hai sa bag shi eu ceva aici referitor la subiect,spre exemplu,muzica romaneasca,an special HHul romanesc,este sustinut shi la mine an tara,adica an RP.MOLDOVA,se cumparau c asete originale,dece spun "se cumparau",de cand au venit comunistii la putere an tara,sa interzis muzica romaneasca,acum e o mare problema,shi cei ca mine,adica cei care anvata an ROMANIA,aducem casete shi CDuri originale,shi acolo le falsificam,alceva nu putem face ca sa mentinem muzica romaneasca pe locul antai an RP.MOLDOVA,shi va asigur ca e pe primul loc...
wclan
Junior Member

juice,

Mesajde satori » Joi Mar 28, 2002 4:24 pm

nu esti pe frecventa?
am zis cd mp3 player! adica merge cu cd-uri cu mp3uri!
la ce mama dracului bun sa ai mp3-uri daca nu le poti asculta unde ai tu chef??? sau tu iti cari calculatorul pe unde te duci in spate?
satori
Junior Member

Mesajde cutuma© » Vin Mar 29, 2002 10:09 pm

Hai sa va zic o chestie, eu spre exemplu de fiekre data knd apare o caseta kre ma intereseaza o cumpar in original, pe de alta parte am shi o colectzie de 700 de mp3-uri din kre 50% mai mult k sigur nu le-am gasit pe piatza. DAR, unul care nu ishi permite sa cumpere de fiekre data o caseta sau un CD ce face??? sa nu mai asculte deloc? deci(cum era versul ala "o concluzie fara <<deci>>-uri, totul e bine knd se termina cu scratch-uri") dak itzi permitzi du-te tata shi ia-tzi kseta dar ai grija sa o dai shi unuia kre nu ishi permite, pt k intr-un fel sau altul cultura hh trebuie sa se propage.
cutuma©

Mesajde Suryia » Sâm Mar 30, 2002 2:23 am

Bineintzeles , ideea nu era ca cei care nu au bani pentru casete si CD-uri nu ar trebui sa asculte ci ca mai multzi din cei care au posibilitatea sa cumpere ar trebui sa faca asta...Dupa cum zicea altcineva , oricine poate renuntza la fumat o saptamana ca sa-si cumpere un CD.
Suryia
Junior Member

Respectam autorii? Corect, da' invers?

Mesajde costasilviu » Sâm Mar 30, 2002 3:45 pm

Pai daca vine Tataee si suspina scarbit ca se apuca sa vanda toale, ca din muzica, canci nu iese banu', io, ca si cumparator de produs, sa simt ca nu-s la inaltimea asteptarilor lui?
costasilviu

un amanunt

Mesajde K-gula » Mie Apr 03, 2002 3:21 pm

apropo de audiogalaxy. puneti-va in situatia celor care fac muzica. cat de mult ati vrea sa fiti furati? este ca va cam doare sufletul dupa banii pierduti? unde mai este mandria de a avea albumul lu`cutare in original. ma veti intreba: -da ce ba tu le ai chiar pe toate, originale? DA! cand am vrut sa-mi iau ceva, am strans din dinti o vreme in cazul in care nu mi-am permis sa-mi iau pe loc lucrul dorit si apoi l-am achizitionat.

K-gula.
K-gula

Mesajde SHM » Mie Apr 03, 2002 7:21 pm

ai dreptate mah k-gula dar semia pune o rpoblema:daca io stau intr-un orash de provincie si cand intreb la magazine de artistul X aia stramba din nas ca n-au auzit de asha ceva ce sa fac?sa ma duc la buckale sau in cel mai apropiat orash mai mare sa imi iau caseta originala?pey scuze mey dar nu am atatia bani si pt caseta in sine si pt drum asa ca mai bine imi iau de pe audiogalaxy niste melodii si le ascult linistit.nu pledez pt furt dar iesi mult mai bine din punct de vedere material ,si repet daca ash avea posibilitatea mi-as lua pe loc caseta originala sau CD-ul.

Norok!
SHM
Junior Member

Mesajde ckride » Mie Apr 03, 2002 7:55 pm

romania...
ckride
Junior Member

scuze

Mesajde K-gula » Joi Apr 04, 2002 10:34 am

intradevar. este o poveste despre care am mai discutat cu diferiti baieti din provincie. asa este. e destul de greu sa faci rost de muzica ce-ti place daca nu te afli intr-un oras mai mare. scuze SHM
K-gula

da, da

Mesajde satori » Joi Apr 04, 2002 2:36 pm

pana si in orasele mari un album cec nu contine manele sau cine mai stie ce de pseudomuzica se gaseste greu. k gula, vreau si eu sa iau albumul tau in original! (il am mp3) la momentul cand a aparut eram in mare gaura financiara si dupa aceea nu l-am mai gasit. e adevarat ca nici nu am mult timp la dispozitie sa il caut ca un nebun dar acolo unde am fost eu nu il aveau. spune-mi de unde dracu sa il iau.... te rog.
satori
Junior Member

Mesajde Rolf » Joi Apr 04, 2002 2:45 pm

Incearca Muzica si Sony Music din Unirii. Io de acolo ma aprovizionez cu orice, si gasesc si casete de acu 2-3 ani. Visuri in... l-am luat de la Sony.
Rolf
Junior Member

Mesajde ckride » Joi Apr 04, 2002 3:23 pm

hmf din mall, tot ce vreti (aproape)
ckride
Junior Member

Următorul

Înapoi la De pe muzica