Voci feminine de exceptzie
70 mesaje
• Pagina 2 din 3 • 1, 2, 3
Sa nu o uitam pe Cesaria Evora - femeia cu coa*e (si varianta autohtona - Romica Puceanu )
Ar mai fi Janis Joplin, pe expresivitate... (cred ca a fost amintita si mai sus)
De la noi - Dida Dragan imi ridica parul de pe maini si din nas.
Ar mai fi Janis Joplin, pe expresivitate... (cred ca a fost amintita si mai sus)
De la noi - Dida Dragan imi ridica parul de pe maini si din nas.
human being/being human
-
basstard - Junior Member
Sandra
Femeia care-mi incanta sufletul cu vocea ei e Sandra. Are niste melodii care ma fac sa cred ca muzica e cel mai frumos lucru din lume. Am un singur CD cu cateva melodii celebre de-ale ei si, cand il ascult, imi dau seama ca adevarata muzica se facea in anii '80.
Dupa ea, vin Bonnie Tayler (pe care o plac din acelasi motiv ca al Moshului), Blondie si, de la noi, Anda Calugareanu.
Dupa ea, vin Bonnie Tayler (pe care o plac din acelasi motiv ca al Moshului), Blondie si, de la noi, Anda Calugareanu.
Lasa-ma sa-ti transform lacrimile in flori si sa te bucuri, si sa simt din zambetul tau o eternitate.
-
Dragos C. - Junior Member
johni mitchel, am discografia aproape completa (dar iubesc in mod deosebit discul Mingus)
marlene dietrich, lili marlene-ul ei e de neuitat
janis joplin, cu mandrie patriotica declar "discografie completa"
melanie safka, I Thought I Love Harold
joan baez, stiati ca e argentinianca?
mercedes sosa, am descoperit-o pe un disc in concert in argentina cu joan baez, are cateva melodii de esceptie, Sting si-a carat poateriorul in Argentina sa cante cu "la negrita" fragilidad
cesaria evora, care m-a facut sa cheltuiesc o avere sa vad cu ochii mei "paraiso de atlantico". Cabo Verde sa stiti ca este un paradis, dar nu va mai fi multa vreme datorita "tourist attack"
Joan Baez si Johni Mitchel au putut fi vazute in Ultimul Vals (concertul de adio al trupei The Band), pe vremea cand eu terminam scoala generala. Mai erau pe acolo Bob Dylan, Van Morison, Moody Watres, dar ei intra la alt capitol.....
marlene dietrich, lili marlene-ul ei e de neuitat
janis joplin, cu mandrie patriotica declar "discografie completa"
melanie safka, I Thought I Love Harold
joan baez, stiati ca e argentinianca?
mercedes sosa, am descoperit-o pe un disc in concert in argentina cu joan baez, are cateva melodii de esceptie, Sting si-a carat poateriorul in Argentina sa cante cu "la negrita" fragilidad
cesaria evora, care m-a facut sa cheltuiesc o avere sa vad cu ochii mei "paraiso de atlantico". Cabo Verde sa stiti ca este un paradis, dar nu va mai fi multa vreme datorita "tourist attack"
Joan Baez si Johni Mitchel au putut fi vazute in Ultimul Vals (concertul de adio al trupei The Band), pe vremea cand eu terminam scoala generala. Mai erau pe acolo Bob Dylan, Van Morison, Moody Watres, dar ei intra la alt capitol.....
- tom waits
- Junior Member
Cateva voci feminine deosebite... ramane la aprecierea voastra daca si de exceptie
:
Roberta Flack, cu binecunoscuta piesa Killing me softly
Mireille Mathieu ... o voce intra-adevar de cristal , un vibrato care-mi place teribil, amintind de Edith Piaf. Dealtfel am vazut-o relativ recent pe un canal frantuzesc interpretand La vie en rose. La noi nu prea mai e pomenita... tin minte ca aparea la televizor in aceeasi perioada cu Joe Dassin si Nana Mouskouri (?). Doua melodii ce le retin: Chansons des rues si Les larmes de tes yeux.
Pentru ca ati amintit de Joan Baez, Cesaria Evora si Mercedes Sosa, tin sa completez lista cu Amalia Rodrigues .
Daca imi mai amintesc ceva, mai revin

Roberta Flack, cu binecunoscuta piesa Killing me softly
Mireille Mathieu ... o voce intra-adevar de cristal , un vibrato care-mi place teribil, amintind de Edith Piaf. Dealtfel am vazut-o relativ recent pe un canal frantuzesc interpretand La vie en rose. La noi nu prea mai e pomenita... tin minte ca aparea la televizor in aceeasi perioada cu Joe Dassin si Nana Mouskouri (?). Doua melodii ce le retin: Chansons des rues si Les larmes de tes yeux.
Pentru ca ati amintit de Joan Baez, Cesaria Evora si Mercedes Sosa, tin sa completez lista cu Amalia Rodrigues .
Daca imi mai amintesc ceva, mai revin

- svengali
Tin sa salut toate parerile anterioare si sa ma declar de mare acord cu ele. Poate in afara de Sandra lui Dragos, care se miorlaie, ca de cintat nu prea are cu ce, n-am nimic impotriva ei, totusi.
De pe lista vocilor nu poate lipsi insa Annie! Temperament si sensibilitate, donsoara Lennox!
De pe lista vocilor nu poate lipsi insa Annie! Temperament si sensibilitate, donsoara Lennox!
-
bad bad Annie - Junior Member
Mariah Carey, care poate fi trecuta la oldies avand in vedere cariera sa destul de indelungata... eu raman la parerea mea ca are o voce de exceptie care ma unge la corazon, si urca 7 octave bre... si are o coarda d-aia unde sopteste ragusit... dar cand urla refrenu' de la "without you" ...
gata cu aberatu.
deci, mariah carey...
nu o pot omite pe edith piaf, ale carei melodii mi-au traumatizat copilaria ... tata este inca mare fan ! oricum , acum daca ascult nu pot sa nu remarc aceeasi voce minunata.

gata cu aberatu.
deci, mariah carey...
nu o pot omite pe edith piaf, ale carei melodii mi-au traumatizat copilaria ... tata este inca mare fan ! oricum , acum daca ascult nu pot sa nu remarc aceeasi voce minunata.
- S-a strans toată lumea?
- Toţi in păr!
- Toţi in păr!
-
gabuba - Mesaje: 6847
Annie
Nu era neaparat necesar sa-ti exprimi parerea fata de preferintele celorlalti. Era suficient sa spui ca-ti place Lennox si, eventual, sa argumentezi.
Ma obligi sa-mi apar opiniile si nu vreau sa stric bunatate de subiect. Nu-ti place Sandra, e treaba ta. Aici trebuie sa scrii doar despre ce artist crezi tu ca merita. Lasa pe altii sa faca la fel.
P.S. Asculta "In The Heat Of The Night", "Johnny Wanna Live", "Steady Me".
Ma obligi sa-mi apar opiniile si nu vreau sa stric bunatate de subiect. Nu-ti place Sandra, e treaba ta. Aici trebuie sa scrii doar despre ce artist crezi tu ca merita. Lasa pe altii sa faca la fel.
P.S. Asculta "In The Heat Of The Night", "Johnny Wanna Live", "Steady Me".
Lasa-ma sa-ti transform lacrimile in flori si sa te bucuri, si sa simt din zambetul tau o eternitate.
-
Dragos C. - Junior Member
Copii, io zic sa nu ne certam
Ca sa fiu impartial zic ca Dragos C. are numa' partial dreptate, pentru ca mi se pare normal sa avem si dreptul de-a combate, atat timp cat o facem politicos si argumentat :o
;i ihmmm... n-are cum bre' gabitzule :p, pe bune
Omu poate auzi intre 16 Hz si 20 KHz (cu aprox), dar nu poate canta decat intre 60 Hz si 1500 Hz
Asta daca nu ma insel inseamna putin peste 5 octave...
Standardul la cantaretzi e de 2 octave, iar nume gen Luciano Pavarotti, Maria Callas, Freddie Mercury, Elvis Presley s-au putut lauda doar cu 3 octave, eventual un pic peste. Se pare ca oficial recordul l-ar fi detinut la barbati tenorul secolului - Enrico Caruso si la gagici Yma Sumac, ambii avand aproape 4 octave intindere maxima. Nu am auzit insa de nimeni care sa poate canta cu voce plina 5 octave (nu se pun tipete, fluieraturi, icnituri, giriituri, etc )... e ca si cum ai fi bas-bariton si soprana in acelasi timp :rolleyes:
In fine, pentru o mai buna idee, pianul are (in general) 5 octave iar chitara acustica 3 juma
In rest, ce sa zic... Maria de la Carei canta dragutz... what about Whitney Houston

Ca sa fiu impartial zic ca Dragos C. are numa' partial dreptate, pentru ca mi se pare normal sa avem si dreptul de-a combate, atat timp cat o facem politicos si argumentat :o
Initial trimis de Gabizzu
Mariah Carey, care [..] are o voce de exceptie care ma unge la corazon, si urca 7 octave bre...
;i ihmmm... n-are cum bre' gabitzule :p, pe bune

Omu poate auzi intre 16 Hz si 20 KHz (cu aprox), dar nu poate canta decat intre 60 Hz si 1500 Hz

Standardul la cantaretzi e de 2 octave, iar nume gen Luciano Pavarotti, Maria Callas, Freddie Mercury, Elvis Presley s-au putut lauda doar cu 3 octave, eventual un pic peste. Se pare ca oficial recordul l-ar fi detinut la barbati tenorul secolului - Enrico Caruso si la gagici Yma Sumac, ambii avand aproape 4 octave intindere maxima. Nu am auzit insa de nimeni care sa poate canta cu voce plina 5 octave (nu se pun tipete, fluieraturi, icnituri, giriituri, etc )... e ca si cum ai fi bas-bariton si soprana in acelasi timp :rolleyes:
In fine, pentru o mai buna idee, pianul are (in general) 5 octave iar chitara acustica 3 juma

In rest, ce sa zic... Maria de la Carei canta dragutz... what about Whitney Houston

Într-o baltă neagră,
Patru ochi luceste.
Ce să fie oare?!
Cred că ie doi peste.
Patru ochi luceste.
Ce să fie oare?!
Cred că ie doi peste.
- svengali
de-ale noastre
De la noi ar mai putea fi amintite Paunita Ionescu, Anca Vijan-Graterol (shtitzi voi-Catena), Marcela Saftiuc (cam asta ar insemna folk pentru mine) si lista ramane deschisa.Oricum parerea mea e ca ar trebui intai sa ne amintim de ai noshtri, ca poate e lume care nu i-a prea ascultat si e pacat de Dumnezeu...
- bklee
- Junior Member
bklee, esti nou pe aici ca altfel ma suparam rau pe tine. forum de oldies romanesc gasesti putin mai sus pe site sub numele de "muzica pentru bosorogi". aici discutam doar de muzica oldies din afara Romaniei.
------------------
In ultima vreme am tot ascultat Cher . Evident nu poate fi comparata cu Janis Joplin sau Amalia Rodrigues......dar eu zic ca merita si Cher sa fie amintita pe acest subiect. Numele sau real este Cherilyn Sarkisian si este nascuta in anul 1946.
Ce nu am stiut niciodata : Walking in Memphis este melodia ei originala sau este preluata ?
------------------
In ultima vreme am tot ascultat Cher . Evident nu poate fi comparata cu Janis Joplin sau Amalia Rodrigues......dar eu zic ca merita si Cher sa fie amintita pe acest subiect. Numele sau real este Cherilyn Sarkisian si este nascuta in anul 1946.
Ce nu am stiut niciodata : Walking in Memphis este melodia ei originala sau este preluata ?
IEZECHIIL 25.17: Voi săvârşi asupra lor cumplită răzbunare prin pedepse grozave şi vor cunoaşte ca eu sunt Domnul, când voi săvârşi asupra lor răzbunarea mea.
-
Oribilul Mosh - Junior Member
preluata dupa marc cohn.
google is your friend.
edit: tebuia sa zic preluata si adaptata, ca cher a mai si schimbat la versuri pe ici, pe colo.
google is your friend.
edit: tebuia sa zic preluata si adaptata, ca cher a mai si schimbat la versuri pe ici, pe colo.
If this doesn't make you smile
You don't have to cry
If this isn't making sense
It doesn't make it lies
You don't have to cry
It doesn't make it lies
-
b0nechina - Mesaje: 673
@svengali
deci, intr-adevar pe pian poti masura maxim 6 octave.
de mariah stiu ca poate duce 7 octave de cand a fost premiata pt intreaga sa cariera anu' asta la award nush'cum ("Vocea sa are o plaja uriasa atingand 7 octave"). Eu nu ma indoiesc, si e clar ca la 7 octave nu spui cuvinte... eu oricum sunt mai tare ca pavarotti ... urc 3.5 octave. :o
mi-am amintit si eu de cher... mama... da , mama a fost mare fana cher :rolleyes: . Oricum tipa are o voce remarcabila.
whitney nu prea ma incanta. adica imi place, are forta in voce (sunt atatea care au!!) si un timbru deosebit dar la corazon tot mariah ma unge.
deci, intr-adevar pe pian poti masura maxim 6 octave.
de mariah stiu ca poate duce 7 octave de cand a fost premiata pt intreaga sa cariera anu' asta la award nush'cum ("Vocea sa are o plaja uriasa atingand 7 octave"). Eu nu ma indoiesc, si e clar ca la 7 octave nu spui cuvinte... eu oricum sunt mai tare ca pavarotti ... urc 3.5 octave. :o
mi-am amintit si eu de cher... mama... da , mama a fost mare fana cher :rolleyes: . Oricum tipa are o voce remarcabila.
whitney nu prea ma incanta. adica imi place, are forta in voce (sunt atatea care au!!) si un timbru deosebit dar la corazon tot mariah ma unge.

- Toţi in păr!
- Toţi in păr!
-
Gabitzule, la faza cu pianu nu trebuia sa fii sarcastic mai
Can' am zis ca pianu are 5 iar chitara 3 juma am specificat in general... sunt piane cu 4 octave si piane care merg de la "La 0" (27.5 Hz) la "Do 8" (4186 Hz), adica 7 octave si o tertza mica
. Tot asa, daca la chitara ai 24 pozitii ai chiar 4 octave, etc...
Uite, ca sa nu zici ca nu tin cu Măraia, am cautat si-am gasit
: "Pop-diva Mariah Carey hits during two different live renditions of the song "Emotions" a G7#-note, the highest note in the history of recorded music." yeeeeee
G7# inseamna 3322.4 Hz, iar ca sa duca 7 octave cum spui tu ar trebui sa poata canta .... G0# ?!?! ;i Pai cel mai jos Sol diez ce-l gasesti pe pian e G1# ... G0# ar corespunde unei frecv. de 26 Hz... no way, e aproape de limita inferioara a audibilului :a
Zici ca duci 3 octave juma ?! ;D nebunaticule :hehe:, da-mi si mie un mp3 cu tine
Si ca sa nu zica cineva c-a foat cam offtopic, cine mai stie de Caterina Valente ?
P.S. dar pe Zeta Jones ati auzit-o cantand ? n-as cataloga-o "de exceptie", dar e mult mai mult decat ma asteptam...

Can' am zis ca pianu are 5 iar chitara 3 juma am specificat in general... sunt piane cu 4 octave si piane care merg de la "La 0" (27.5 Hz) la "Do 8" (4186 Hz), adica 7 octave si o tertza mica

Uite, ca sa nu zici ca nu tin cu Măraia, am cautat si-am gasit

G7# inseamna 3322.4 Hz, iar ca sa duca 7 octave cum spui tu ar trebui sa poata canta .... G0# ?!?! ;i Pai cel mai jos Sol diez ce-l gasesti pe pian e G1# ... G0# ar corespunde unei frecv. de 26 Hz... no way, e aproape de limita inferioara a audibilului :a
Zici ca duci 3 octave juma ?! ;D nebunaticule :hehe:, da-mi si mie un mp3 cu tine
Si ca sa nu zica cineva c-a foat cam offtopic, cine mai stie de Caterina Valente ?
P.S. dar pe Zeta Jones ati auzit-o cantand ? n-as cataloga-o "de exceptie", dar e mult mai mult decat ma asteptam...
Într-o baltă neagră,
Patru ochi luceste.
Ce să fie oare?!
Cred că ie doi peste.
Patru ochi luceste.
Ce să fie oare?!
Cred că ie doi peste.
- svengali
Moshule revin shi-tzi zic ca Anca Vijan si Paunita Ionescu sunt nemtzoaice de ceva vreme .Si voci feminine de exceptzie:-)
In ideea acestui topic (intr-adevar) ce n-a prea fost mentzionat pe-aci ar fi Sade Adu, Maggie Reilly, Nico Vines de la Velvet Underground, Stevie Nicks de la Fleetwood Mac.
In ideea acestui topic (intr-adevar) ce n-a prea fost mentzionat pe-aci ar fi Sade Adu, Maggie Reilly, Nico Vines de la Velvet Underground, Stevie Nicks de la Fleetwood Mac.
- bklee
- Junior Member
Nico Vines este intr-adevar o voce de exceptie...
Tot o voce de exceptie este si Nina Simone, am mai spus-o, dar acum, reascultand-o, m-am convins definitv. Pacat ca pe la noi prea putini stiu de existenta acestei personalitati, lucru de altfel valabil si-n cazul Melaniei Safka. Abia astept timpurile in care acesti oameni vor fi (re)descoperiti si de romani...
Tot o voce de exceptie este si Nina Simone, am mai spus-o, dar acum, reascultand-o, m-am convins definitv. Pacat ca pe la noi prea putini stiu de existenta acestei personalitati, lucru de altfel valabil si-n cazul Melaniei Safka. Abia astept timpurile in care acesti oameni vor fi (re)descoperiti si de romani...
"Uneori se mai intampla insa ca vreun Smochin razvratit sa se catzere pe gard si sa-si ia lumea in cap... "
imi asum ceea ce scriu, cine are de gand sa plagieze o face pe barba lui
-
river - Junior Member
Dar de Chaka Khan nu aminteste nimeni nimic? Eu cred ca si ea reprezinta o voce de exceptie in lumea asta tumultoasa a muzicii. Ce-i drept, la noi este mult prea putin difuzata, la fel cum de altfel se intampla si cu alti cantareti de valoare. Noroc cu VH1 care o mai arata din cand in cand.
[font="]Fiecare generatie se crede mai inteligenta decat cea dinainte şi mai inteleapta decat urmatoarea. (George Orwell)[/font]
-
SCORPY - Junior Member
da, si noroc cu mtv music awards, care anul acesta i-au acordat unul din premiile "monstri sacri", muzicieni care au adus contributii fantastice in domeniul muzicii. E bine ca s-a amintit pe aci si de Chaka Khan... 

"Uneori se mai intampla insa ca vreun Smochin razvratit sa se catzere pe gard si sa-si ia lumea in cap... "
-
river - Junior Member
svengali... sincer la cat de ambiguu te-ai exprimat n-am inteles nimic.
oricum mariah urca 7 octave si gata.
alta voce de exceptie? desi nu-mi place sa o recunosc ... irina loghin are cu adevarat o voce valoroasa.
----
scurt off topic. s-a facut dragul meu svengali! PM, sau contact pe id-ul de yahoo : veciniy . gata, am plecat si va rog sa ma scuzati.
oricum mariah urca 7 octave si gata.
alta voce de exceptie? desi nu-mi place sa o recunosc ... irina loghin are cu adevarat o voce valoroasa.
----
scurt off topic. s-a facut dragul meu svengali! PM, sau contact pe id-ul de yahoo : veciniy . gata, am plecat si va rog sa ma scuzati.
- Toţi in păr!
- Toţi in păr!
-
Gabitz tata, hai s-o luam mai incet :yD
Sper ca ne-am lamurit cum e cu chitara&pianul
Cat o priveste pe Măraia, se pare ca cea mai de sus nota care a inregistrat-o vreodata e "G7#". G7# potrivit standardului american corespunde notei "Sol4#" in standardul european, avand frecventa de aprox 3322 Hz
NOTA:
Fac referire la frecventa pentru a nu da nastere la confuzii (tocmai pentru ca intre standardul european si cel american exista ceva diferente de nomenclatura). De pilda La-ul dat de diapazon este numit "A4" si frecv corespunzatoare e de 440 Hz.
Mai departe, ca Măraia sa duca 7 octave, ar insemna sa poata canta "G0#", adica Sol-ul diez corespunzator coborarii cu 7 octave (respectiv descresterii frecventei de 2^7 ori => 26 Hz). Ca sa-ti faci o mai buna idee despre ce inseamna un sunet corespunzator frecv de 26 Hz, precizez ca bas-baritonii incep de pe la 73 Hz (D2) si merg pana la 330 Hz (E4). Numai calugarii budisti special antrenati pot merge mai jos pana pe la 60 Hz !!! (de ex. filmul "7 ani in Tibet"). In fine, ca un ultim argument, ia de pe net un generator de sunete, introdu frecv 25.9 respectiv 3322.4 Hz si iti vei face o imagine legat de ce inseamna 7 octave !
Te rog sa ma intelegi ca nu am nimic cu tine sau cu Măraia, ci doar cu afirmatii care frizeaza ridicolul ! (de genul "solistu' de la valahia urca 7 octave", "cutarescu avea 6 degete (sau degete mai lungi) si canta la chitara piese pe care altii nu le pot canta", "Malmsteen canta 64 note pe secunda", "Enescu e un clasic" s.a.m.d.).
Sa nu uitam ca pana la urma nu intinderea e totul... dupa cum am zis majoritatea cantaretilor au intre 2 si 3 octave, si suna destul de frumos ...
Ca sa nu fie total offtopic, zic de Soledad Bravo :a
Sper ca ne-am lamurit cum e cu chitara&pianul

Cat o priveste pe Măraia, se pare ca cea mai de sus nota care a inregistrat-o vreodata e "G7#". G7# potrivit standardului american corespunde notei "Sol4#" in standardul european, avand frecventa de aprox 3322 Hz
NOTA:
Fac referire la frecventa pentru a nu da nastere la confuzii (tocmai pentru ca intre standardul european si cel american exista ceva diferente de nomenclatura). De pilda La-ul dat de diapazon este numit "A4" si frecv corespunzatoare e de 440 Hz.
Mai departe, ca Măraia sa duca 7 octave, ar insemna sa poata canta "G0#", adica Sol-ul diez corespunzator coborarii cu 7 octave (respectiv descresterii frecventei de 2^7 ori => 26 Hz). Ca sa-ti faci o mai buna idee despre ce inseamna un sunet corespunzator frecv de 26 Hz, precizez ca bas-baritonii incep de pe la 73 Hz (D2) si merg pana la 330 Hz (E4). Numai calugarii budisti special antrenati pot merge mai jos pana pe la 60 Hz !!! (de ex. filmul "7 ani in Tibet"). In fine, ca un ultim argument, ia de pe net un generator de sunete, introdu frecv 25.9 respectiv 3322.4 Hz si iti vei face o imagine legat de ce inseamna 7 octave !
Te rog sa ma intelegi ca nu am nimic cu tine sau cu Măraia, ci doar cu afirmatii care frizeaza ridicolul ! (de genul "solistu' de la valahia urca 7 octave", "cutarescu avea 6 degete (sau degete mai lungi) si canta la chitara piese pe care altii nu le pot canta", "Malmsteen canta 64 note pe secunda", "Enescu e un clasic" s.a.m.d.).
Sa nu uitam ca pana la urma nu intinderea e totul... dupa cum am zis majoritatea cantaretilor au intre 2 si 3 octave, si suna destul de frumos ...
Ca sa nu fie total offtopic, zic de Soledad Bravo :a
Într-o baltă neagră,
Patru ochi luceste.
Ce să fie oare?!
Cred că ie doi peste.
Patru ochi luceste.
Ce să fie oare?!
Cred că ie doi peste.
- svengali
Mah Gabizzu, eu nu binevoiesc a-l citi pe mihaitza, insa te vad pe tine cu un "intr-adevar" shi imi dau seama ca sustzine nishte ineptzii demne de pretinsa sa cultura muzicala.
Un pian, in general, are 7 octave (itzi garantez eu cu pianina mea :p shi cu toate pianinele shi pianele pe care le-am vazut) shi incep cu un La (A). (Sa nu-l confundam cu un pian electric aka clapa/sintetizator/orga cu sau fara lumini!)
Shi daca nu ma credetzi, incercatzi valsuri de Chopin: op. 42 shi op. 64
Un pian, in general, are 7 octave (itzi garantez eu cu pianina mea :p shi cu toate pianinele shi pianele pe care le-am vazut) shi incep cu un La (A). (Sa nu-l confundam cu un pian electric aka clapa/sintetizator/orga cu sau fara lumini!)
Shi daca nu ma credetzi, incercatzi valsuri de Chopin: op. 42 shi op. 64

- aphextwinz
- Junior Member
Lista completa?...
Subscrieti la un top mai jos? Nu le-am pus in ordine ca asta tine si de starea in care afli atunci cand ii asculti muzica. Daca aveti alte propuneri adaugati-le la lista. Repet nu sunt intr-o ordine.
Petula Clark
Connie Francis
Gloria Gaynor
Mariah Carey
Whitney Houston
Celine Dion
Madonna
Janis Joplin
Nina Simone
Sandra
Dolores O'Riordan
Tori Amos
Ella Fitzgerald
Enya
Cher
Belinda Carlisle
Ofra Haza
Cesaria Evora
Annie Lennox
Loreena McKennith
Azucar Moreno
Petula Clark
Connie Francis
Gloria Gaynor
Mariah Carey
Whitney Houston
Celine Dion
Madonna
Janis Joplin
Nina Simone
Sandra
Dolores O'Riordan
Tori Amos
Ella Fitzgerald
Enya
Cher
Belinda Carlisle
Ofra Haza
Cesaria Evora
Annie Lennox
Loreena McKennith
Azucar Moreno
Mark
Constanta/Romania
London/UK
1906
Constanta/Romania
London/UK
1906
-
Mark1 - Junior Member
Initial trimis de aphextwinz
imi dau seama ca sustzine nishte ineptzii demne de pretinsa sa cultura muzicala.
Ti-ai dat seama intre timp ca, poate intamplator, ineptiile mele coincid cu ceea ce tocmai afirmi in continuare ;m , adica:
Initial trimis de aphextwinz
Un pian, in general, are 7 octave (itzi garantez eu cu pianina mea :p shi cu toate pianinele shi pianele pe care le-am vazut)
nu am (si cred ca nici gabitzu nu are) nevoie de asigurarile tale vizavi de o chestiune care s-a discutat/lamurit deja 2-3 posturi mai sus, mai ales ca nu se afla pe lista marilor mistere neelucidate. Fa efortul si nu repeta ceea ce s-a spus, cu atat mai mult cu cat te folosesti arogant de asta pentru a ma defaima... nu mai vorbim ca ti-ai furat singur musca de pe caciula :rolleyes:
Cu scuzele de rigoare sa trecem la ordinea de zi !
cum vi se pare Sarah Brightman ?

Într-o baltă neagră,
Patru ochi luceste.
Ce să fie oare?!
Cred că ie doi peste.
Patru ochi luceste.
Ce să fie oare?!
Cred că ie doi peste.
- svengali
Mihaitza am fost "exceptzional"
pentru tine astazi shi tzi-am citit mesajele, sa nu zici ca am fost tendentzios.
Concluzia ta este ca un pian are 5 octave in general, gabizzu' hazardandu-se la 6. Sarmanii compozitori (aia clasici, bineintzeles) ar ramane in imposibilitatea de fi interpretatzi :eek:
Ce ar fi sa lashi naibii imaginea de muzician shi sa ramai la cea de muzicant, caci in acest caz, n-o sa aiba nimeni nici-o pretentzie!
Sau vrei sa ma ma uit in alta parte ori de cate ori se promoveaza o ineptzie drept adevar al unor mari cunoscatori! Induci copilu'n eroare! Ei comedie!

Concluzia ta este ca un pian are 5 octave in general, gabizzu' hazardandu-se la 6. Sarmanii compozitori (aia clasici, bineintzeles) ar ramane in imposibilitatea de fi interpretatzi :eek:
Ce ar fi sa lashi naibii imaginea de muzician shi sa ramai la cea de muzicant, caci in acest caz, n-o sa aiba nimeni nici-o pretentzie!
Sau vrei sa ma ma uit in alta parte ori de cate ori se promoveaza o ineptzie drept adevar al unor mari cunoscatori! Induci copilu'n eroare! Ei comedie!

- aphextwinz
- Junior Member
daca mai continuati cu octavele pe acest subiect primitzi avertisment. va rog sa va certati in alta parte decat forumul de oldies.
aici ne referim la voci feminine de exceptie...nu la cate octave are pianul !
aici ne referim la voci feminine de exceptie...nu la cate octave are pianul !
IEZECHIIL 25.17: Voi săvârşi asupra lor cumplită răzbunare prin pedepse grozave şi vor cunoaşte ca eu sunt Domnul, când voi săvârşi asupra lor răzbunarea mea.
-
Sa revenim...
Dupa ce am citit tot ce s-a scris mi-am dat seama de schimbarea topicii si pierderea interesului pentru vocile feminine de exceptie. Dupa parerea mea Norah Jones are o voce extraordinara, anul trecut aceasta a avut parte de o recunoastere pe masura imi place sa cred. Iar de la noi imi place vocea Mariei Gheorghiu chiar daca stilul adoptat nu ma incanta.
...realitatea nu exista... totul este o iluzie, in timp ce nimic nu este intamplator...
- Delphyna
Stimata domnisoara, daca va intereseaza atat de tare soarta acestui subiect, poate veti observa incadrarea sa la categoria "Oldies but goldies".
Nu stiu cine e Maria Gheorghiu, da' pe Norah Jones va recomand sa o mentionati pe forumul special care se numeste "Voci feminine ale anilor 2000". Nu, nu e gluma, chiar exista asa ceva, este un forum separat, foarte interesant.
Unul din cele mai dragute subiecte de pe acest forum este "Cea mai buna voce masculina a anilor 2000". Logica este mama noastra...
Nu stiu cine e Maria Gheorghiu, da' pe Norah Jones va recomand sa o mentionati pe forumul special care se numeste "Voci feminine ale anilor 2000". Nu, nu e gluma, chiar exista asa ceva, este un forum separat, foarte interesant.
Unul din cele mai dragute subiecte de pe acest forum este "Cea mai buna voce masculina a anilor 2000". Logica este mama noastra...
If this doesn't make you smile
You don't have to cry
It doesn't make it lies
You don't have to cry
It doesn't make it lies
-
b0nechina - Mesaje: 673
Top 5 la voci de exceptie dupa parerea mea:
1) Mariah Carey
2) Paula Abdul
3) Whithey Houston
4) Faith Hill
5) Lee Ann Rhymes
1) Mariah Carey
2) Paula Abdul
3) Whithey Houston
4) Faith Hill
5) Lee Ann Rhymes
Some people are like Slinkies...not really good for anything, but you still can't help but smile when you see one tumble down the stairs.
-
Crazy Babe - Mesaje: 722
Crazy Babe, iarta-mi interventia...dar cate din cele pomenite de tine se incadreaza la oldies ?
-
Ca sa le enumeram pe toate ar fi greu. Dar putem sa punem cateva:
1. Patsy Cline; 2. Mariah Carey (chiar imi plac primele ei melodii); 3. Lesley Gore;
4. Dianah Washintong; 5. Diana Ross; 6. Donna Summer; 7. Glorya Gainor;8. Madonna (nu uitati ca Madonna si-a facut debutul in anii '80, deci intra la categoria "oldies")
9. Kylie Minogue (cititi despre Madonna); 10. Barbara Streisand
1. Patsy Cline; 2. Mariah Carey (chiar imi plac primele ei melodii); 3. Lesley Gore;
4. Dianah Washintong; 5. Diana Ross; 6. Donna Summer; 7. Glorya Gainor;8. Madonna (nu uitati ca Madonna si-a facut debutul in anii '80, deci intra la categoria "oldies")
9. Kylie Minogue (cititi despre Madonna); 10. Barbara Streisand
- vincent
70 mesaje
• Pagina 2 din 3 • 1, 2, 3