In primul rand eschivezi si nu raspunzi la nimic invocand motive de genul : "nu ma intzelegi" sau "nu sunt studenta la psihologie".
In primul rand nu eschivez, am spus ca raspund, dar nu inteleg exact despre ce e vorba si ca ar trebui sa mai elaborezi. Mai citeste o data. Vad ca citezi ce vrei si in mod absolut haotic, nerespectand contextul, nu te intereseaza motivele pentru care am inceput anumite carti si nu le-am mai terminat, desi nu e acelasi motiv.
Nu trebuie sa fiu clarvazator sa stabilesc ca nu are sens sa ma cert cu cineva care a citit primele pagini din "Idiotul" si a renuntat-nu ma intereseaza motivele-,a INCEPUT "Asa grait-a Z.",nu a citit "Sarmanul Dionis" in liceu de teama sa nu o inteleaga si aprecieaza romaul "Fratzii Jderi" -asta daca tot insisti sa itzi clarific problema "certatului" si a clarviziunii mele asupra orgoliului tau.
Care-i legatura dintre" Fratii Jderi", "Sarmanul Dionis" si orgoliul meu? Este complet ilogic.
Nu ma abtzin, desi ar trebui sa nu imi mai pierd timpul, dar "liberatea" care itzi place tie atat de mult-tu ai spus ca itzi place "libertatea"- implica haos in mesajele tale. Culmea ca le citisem si inainte dar acum ma vad nevoit sa le si citez-as fi vrut sa evit asta-:
1)"Ma intereseaza mult sa aflu ce credinte au altii mai ales daca nu accepta direct dogma, ci au petrecut sau/si petrec timp gandindu-se si analizand problema. Cu alte cuvinte: ce credinta aveti si cum o justificati?"
cu o reformulare:
2)"Pentru ca ma refer la credinta in ceea ce e dincolo de material si as vrea sa stiu daca oamenii cred in lucrurile astea, nu ma intereseaza doar daca ei cred in Dumnezeu si in care Dumnezeu sau zeu(sau zei)."
si mai incolo :
3)"dar am invitat pe oricine e ortodox si nu e dogmatic sa-mi spuna cum isi justifica aceasta credinta."
Din nou, citezi niste chestii scoase din context, consideri reformulari ceea ce sunt doar adaugiri s.a.
Cred ca o sa imi schimb sfatul:"Inainte sa scrii ceva, gandeste-te la ce vrei sa zici"
Pastreaza-ti sfaturile, nu ti le-a cerut nimeni.
Asa ca afirmatiile tale de genul celor mai sus amintite imi dau de inteles ca nu esti capabila-sau nu vrei- sa dai raspunsuri la obiect mesajelor mele si dai vina pe neintelegerea mea.
Eu raspunsuri dau, dar daca tu nu citesti cum trebuie si ce trebuie nu e vina mea. Tot sari de la un citat la altul, fara legatura si tot pe mine ma acuzi ca as fi haotica.
4)"Pe mine ma intereseaza doar ceea ce cred oamenii pentru ca au gandit asupra problemei si daca au citit anumite carti si au asimilat ideile de acolo, inseamna ca ideile respective le aveau de mai multa vreme--pentru ca de obicei asa se intampla--si ca deci pot sa le prezinte prin prisma propriei lor gandiri, nu prin citate."
"oamenii cred pentru ca au gandit"...???? Da, ce nu ti-e clar, e aceeasi idee asupra careia am discutat eu si cu Aphex, "credinta e rationala". Vezi ca nu citesti tot, ci doar ce iti convine tie pentru ca se potriveste cu ideile tale? Plus ca iar imi scoti o fraza din contextul care era destul de important. Asa cu fraze disparate, una de colo, una de dincolo, nimeni n-o sa aiba niciodata continuitate si o sa para haotic.
"si daca au citit si au asimilat ideile de acolo, inseamna ca ideile respective la aveau mai de multa vreme-"...???? asa crezi tu? pai ne-om fi nascut totzi niste invatzati si asimilam numai ce avem.Revin la sfatul anuntzat. Da, asa cred eu. Care-i problema, vrei sa-mi schimbi tu credintele mele? Nu e nevoie sa raspunzi, se vede clar ca asta vrei. Sfat pentru tine(ca tot iti plac sfaturile): credintele mele le schimb doar eu,ce-i rpostia asta cu incercarea de "reeducare"? La-ma, ca stiu sa ma educ si singura. Tu vezi-ti de educatia ta.
"eu cred ca fiecare om crede in ceva(asta fiind una dintre credintele mele de viata, bazate pe experiente personale), prin urmare cred ca si cei care nu cred in Dumnezeu cred in ceva, adica au valori morale, un set de credinte pe care eu le respect la fiecare om.[...]"
Pe langa banalitatea informatiei "fiecare om crede in ceva", ma surprinde culmea ipocriziei din afirmatia ta: respecti tu totzi oamenii pentru setul de valori morale,credinte pe care le poseda?Pai si un sociopat,tu folosesti des termenul deci ne referim la acelasi lucru,are valorile lui, un set de valori morale.. nu il las deoparte pe Hitler ale carui set de valori morale e chiar accentuat.. spune-mi si mie cat de mult il respecti?
"Banalitatea informatiei"-nu era o informatie( daca vrei sa te informezi cumpara-ti ziare), ci o opinie a mea. Din nou imi ataci parerile, ma acuzi de ipocrizie si continui sa sustii ca nu e un atac la persoana. E un atac evident la persoana, sau poate crezi ca atacurile astea sunt doar fizice?!
Iar fraze scoase din context, acelasi procedeu stupid si haotic.
Am spus ca pana si pe Nietzsche il inteleg, dar nu e nevoie sa il si plac. Partea asta ai "uitat" s-o mai adaugi.
Cine naiba vorbea de Hitler(ca sa vezi cat de haotic esti, treci de la una la alta fara legatura) si de unde-l cunosti tu atat de bine pe el de-i stii setul de valori morale "chiar accentuat"--apropo, ce-i ala un set de valori morale accentuat? Uite ca eu nu cunosc deloc acest set de valori morale al lui Hitler, poate esti dragut sa ma informezi tu si mai elaborat chiar, pana atunci eu nu fac comentarii despre lucruri pe care nu le cunosc.
6)"Tu nu ma cunosti pe mine, nici macar nu mi-ai citit posturile de la inceput, prin urmare nu cred ca ai dreptul sa faci comentarii asupra personalitaii mele, de genul "orgoliu zdruncinat" "
Pai tu care ai citi o singura carte a lui Nietzsche crezi ca ai dreptul sa faci comentarii pe seama personalitatzii lui? -eu zic ca da- Si in plus nu am dreptul sa fac comentarii de genul "orgoliu zdruncinat" dar ce gen aveam voie sa fac..."magnific"?
Intre cateva fraze de pe un site, care sunt fara prea mare legatura intre ele, fiind scrise unele ca raspuns la posturile altcuiva si o carte inchegata, gandita de la inceput pana la sfarsit ca un intreg si fara intreruperi exista o diferenta enorma, desi tu nu o poti intelege.
Nu ai voie sa faci nici un fel de comentarii despre personalitatea mea, mai ales dintre cele care se considera atacuri, asta fiind una dintre regulile forumului( de care se pare ca Dana a uitat). Nu ti-am cerut sa spui nimic despre mine, dimpotriva, ti-am cerut sa te abtii, pentru ca nu ma cunosti si nici nu vei reusi vreodata, doar pentru ca imi citesti cele cateva fraze scrise aici. Iti cer, in schimb, sa punem capat "offtopicurilor" astora, pentru ca nu asta e sopul unui forum. Daca vrei neaparat sa ma ataci, ne intalnim undeva la o sala de box , cu manusi si tot "arsenalul".