o carte care m-a marcat si de ce anume m-a marcat ea pe mine
Da Aphex, ai perfecta dreptate.. nu stiu ce ma tot prostesc eu aici -ceea ce e si mai grav e ca e si intentionat pe deasupra - am ajuns rau...
. Solutia ta este perfect valabila si te rog sa ma scuzi dar ce sa ceri de unde nu e? Nu am apucat sa mai intru pe net mai repede si acum am vazut mesajul tau si itzi multumesc pt problemele expuse - ma mai scot si pe mine din "haosul" serviciului -

- simplu_alex
- Junior Member
- aphextwinz
- Junior Member
am cam intarziat cu raspunsul dar weekend- u' asta a fost nebunie la servici.. hmm aphex neavand timp sa editez imaginea in altceva decat paint am ales o alta solutie. Dupa cum se vede si din solutia mea, trebuia sa-mi fi dat imediat seama ca solutia te e corecta.. in fine am mai zis .. unde nu e , n-ai ce sa ceri. Cat despre problemele pe care le-ai trimis o sa ma apuc astazi seara de ele ca nu am avut timp nici sa dorm saptamana asta.
numai bine
numai bine
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
- simplu_alex
- Junior Member
Intr-adevar, solutziile au o "natura" asemenatoare.
Multzumesc mult de problema, Alex.
Ale mele nu-s atat de frumoase, au fost mai multe date ca nishte "challange"-uri. Fa-le in masura in care itzi face placere.
Multzumesc mult de problema, Alex.
Ale mele nu-s atat de frumoase, au fost mai multe date ca nishte "challange"-uri. Fa-le in masura in care itzi face placere.
- aphextwinz
- Junior Member
Aphex, problemele tale sunt interesante, regret ca a trecut atata timp dar nu reusesc sa fac brese in timpul meu.. nici nu se pune problema sa pun mana pe creion si hartie ca ma dau astia afara
. Te rog sa ma corectezi daca gresesc cu ceva: la prima problema avem f(x)=ln(x) / x , derivata e (1- ln(x))/x^2) cu radacina x0 = e. Din studierea monotoniei functiei rezulta un punct de maxim (in x0=e) a carui valoare este 1/e care este mai mic decat pi/2, deci ecuatia nu are solutii.

- simplu_alex
- Junior Member
- aphextwinz
- Junior Member
cea mai klumea catre care am citit-o vreodata a fost "Christos rastignit a doua oara", Kazantzakis si "Viata pe un peron" de Paler. Cred ca sant carti care ofera o alta viziune asupra vietii.
de ce ne multumim sa fim copii intr-o lume in care am aparut ca originale
- karenina
- Junior Member
O carte f frumoasa pe care am citit`o de 2 ori si pe care ash citi`o de 100 ori este "Nunta in cer"-Mircea Eliade.
Daca vrei sa schimbi lumea incepe cu tine insuti!
-
Matrashita - Mesaje: 804
Pretince Mulford - In zarea nemuririi
o carte pe care o recomand tuturor, o carte ce vorbeste despre lucruri esentiale ce par sa ne scape de cele mai multe ori, o carte in care se vor regasi multi si care iti poate face ordine in viata...
-
SatyR - Junior Member
Mai astia ultimii trei de-ati postat, ma gandeam si eu, de ce nu vreti sa ne spuneti si noua o vorba-doua despre cartea respectiva, sau (cazul lui SatyR) despre autor? Sau daca nu asta macar sa ziceti in ce sens v-a marcat (va invit sa cititi pe aceasta cale si primul post din topic).
Multumesc pentru atentia dvs.
Btw, google zice ca e Prentice Mulford.
Multumesc pentru atentia dvs.
Btw, google zice ca e Prentice Mulford.
subpolar homesick fane
"This here post might offend you some
If it doesn't it's because you're dumb"
- stefan
- Junior Member
Scriitorul meu preferat este si va fi Mircea Eliade. Prima carte a lui pe care am citit-o a fost "Romanul adolescentului miop" care m-a dezgustat la prima lectura. Dar "Sarpele" m-a marcat. Eliade este, ca si mine, in zodia Pestilor si este la fel de atras de mit, de fantastic... nuvela mi-a ajuns la inima, si apoi tot ce a scris el in domeniul literaturii. Insa numai cand am citit a doua oara memoriile lui mi-am dat seama de rolul important pe care-l va juca in viata mea.Inainte il apreciam fara sa stiu de ce, insa cand am aflat ca e tot Pesti, am ramas "atinsa". M. Eliade a devenit modelul meu in literatura si in viata. Mi-am dat seama ca si mie imi place filosofia, istoria religiilor si alte lucruri ce tin de cultura umanista. De atunci parca m`am schimbat...
- Chrysilla
- Junior Member
Una din cartile citite recent m-a marcat.
Razboi si Pace e o carte destul de mare, vreo 1000 de pagini si cu vreo 100+ de personaje.
Vorbeste despre familii din Rusia(nobilime sau ofiteri) si experientele lor in perioada razboaielor cu Napoleon Bonaparte.
Ce m-a marcat a fost talentul scriitorului de a reda epoca pe larg si in cele mai mici detalii(de la institutii la ruble, de la grupari la soldati)+ descrieri ale francmasonilor din aceea perioada(pe numele lor freemasons).
Cred ca este o carte care ar trebui citita de oricine pentru imbunatatirea culturii generale.
Razboi si Pace e o carte destul de mare, vreo 1000 de pagini si cu vreo 100+ de personaje.
Vorbeste despre familii din Rusia(nobilime sau ofiteri) si experientele lor in perioada razboaielor cu Napoleon Bonaparte.
Ce m-a marcat a fost talentul scriitorului de a reda epoca pe larg si in cele mai mici detalii(de la institutii la ruble, de la grupari la soldati)+ descrieri ale francmasonilor din aceea perioada(pe numele lor freemasons).
Cred ca este o carte care ar trebui citita de oricine pentru imbunatatirea culturii generale.
Would you like it if you hit Del for your whole life to go away?
-
Mr Teo - Junior Member
Inainte il apreciam fara sa stiu de ce, insa cand am aflat ca e tot PESTI, am ramas "atinsa".
cRACILA DRAGA, NU MA MIR DE NIMIC DACA-I VORBA DE PESTI!
Prezumtia de prostie se aplica tuturor !!!
"This used to be a fun house, but now is full of evil clowns..."
"This used to be a fun house, but now is full of evil clowns..."
-
piskeshu - banned
romanul,,razboi si pace,,...l am citit anul trecut si mi s a parut incredibil
talentul narativ al lui Tolstoi te face sa parcurgi f.usor cele peste 1000 de pagini...
mai recomand
,,suflete moarte,,de Gogol (un roman f.subtil)
,,numele trandafirului,,de Umberto eco
,,pendulul lui foucault,,de Umberto eco(cam incilcita dar merita)
talentul narativ al lui Tolstoi te face sa parcurgi f.usor cele peste 1000 de pagini...
mai recomand
,,suflete moarte,,de Gogol (un roman f.subtil)
,,numele trandafirului,,de Umberto eco
,,pendulul lui foucault,,de Umberto eco(cam incilcita dar merita)
-
7vies - Junior Member
ocean mare, de Alessandro Baricco
..de ce? pt ca m-a facut sa cred - macar pentre cateva clipe- ca ar putea exista un destin(inadmisibil!) de care mie imi este groaznic de frica..si pe care el il face asha de...placut
..de ce? pt ca m-a facut sa cred - macar pentre cateva clipe- ca ar putea exista un destin(inadmisibil!) de care mie imi este groaznic de frica..si pe care el il face asha de...placut
- shoegirl
- Junior Member
ce ma marcat?
pe mine ma macat cartea
in marginea vietii de fanie hurst
in marginea vietii de fanie hurst
-
old lord - Mesaje: 1312
subpolar homesick fane
- stefan
- Junior Member
ultima carte care am citit-o( a 3-a oara) e "Amintiri din iad, Hiroshima nicioadata" , nu pot sa spun ca e cartea mea preferata, sau ceva de genul asta, da m-a socat.
scratch my skin
and let red roses rise in rivers
cut my belly, eat my liver
and rape my body with your fingers.
and let red roses rise in rivers
cut my belly, eat my liver
and rape my body with your fingers.
-
NiceSmil3 - Junior Member
amidalla, zici ca are lumea ceva cu tine dar tu nu citesti nici macar conditiile impuse de subiect.
ca sa intelegi, acest subiect nu se vrea o enumerare de titluri si autori ci o explicatie personala (coerenta sau nu) sentimentelor create de o anumita carte.
sorry, ti-am sters postul offtopic, dar mai ai dreptul la o incercare.
este vorba despre cartile care au binevoit sa aiba cel putin un efect psihic puternic care sa determine un raspuns fizic coerent, la modul ca ti-au schimbat comportamentul
ca sa intelegi, acest subiect nu se vrea o enumerare de titluri si autori ci o explicatie personala (coerenta sau nu) sentimentelor create de o anumita carte.
sorry, ti-am sters postul offtopic, dar mai ai dreptul la o incercare.
semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
mie portretul lui M a lui matei calinescu mi s-a parut o carte darimatoare, teribila. poate si din motive personale. da' cred ca oricine iese din ea clatinindu-se...au asa m-am simtit- ametita, buimaca, nu mai stiam cine e cine, viata mi se parea intens de dureroasa si de frumoasa totodata. parca se mai ridicase un val de peste lume, parca se mai coborise o perdea de ceata.
dupa aia a trecut, am uitat, scriind acum (am citit-o cu vreo 2-3 luni in urma), incerc sa recuperez senzatia, da' nu mai pot.
e de fapt un soi de jurnal al tatalui unui copil autist. iar acest tata incearca sa faca ceva imposibil, sa inteleaga cum filtreaza lumea ochii fiului sau. deformat, desigur, dar si ingeresc. ce vede cineva de sub in clopot de sticla?
dupa aia a trecut, am uitat, scriind acum (am citit-o cu vreo 2-3 luni in urma), incerc sa recuperez senzatia, da' nu mai pot.
e de fapt un soi de jurnal al tatalui unui copil autist. iar acest tata incearca sa faca ceva imposibil, sa inteleaga cum filtreaza lumea ochii fiului sau. deformat, desigur, dar si ingeresc. ce vede cineva de sub in clopot de sticla?
I am nobody, who are you/are you nobody, too?/then there’s a pair of us – dont’t tell/they’d banish us, you know. (emily dickinson)
- dory
- Junior Member
[quote="danone"]Nu se supara.
Dar din pacate cartea aia e o porcarie]
Nu e nimic infioratar in a recunoaste ca te atrage un titlu. E o incercare de promisiune facuta cititorului...uneori te dezamageste scriitorul, alteori il dezamagesti tu pe el (vezi vorba lui Nedelciu, ca o carte apartine si noua si voua si lor), alteori nu se intampla nimic. N-am citit inca aceasta cartea, Toamba Patriarhului....sincer, titlul e o invitatie pentru mine pe care am de gand sa o onorez cat mai curand.
Va salut din mers. Invitati-ma sa iau loc.
Ra
Dar din pacate cartea aia e o porcarie]
Nu e nimic infioratar in a recunoaste ca te atrage un titlu. E o incercare de promisiune facuta cititorului...uneori te dezamageste scriitorul, alteori il dezamagesti tu pe el (vezi vorba lui Nedelciu, ca o carte apartine si noua si voua si lor), alteori nu se intampla nimic. N-am citit inca aceasta cartea, Toamba Patriarhului....sincer, titlul e o invitatie pentru mine pe care am de gand sa o onorez cat mai curand.
Va salut din mers. Invitati-ma sa iau loc.
Ra
- OlgaR