Citate

parca urmand sirul de slove, ce-a tale ganduri samanara...

Mesajde wwritza » Mar Dec 02, 2003 11:37 pm

Regele

"... -Daca eu i-as porunci unui general sa zboare din floare in floare, asemeni unui fluture, ori sa scrie o tragedie, ori sa se prefaca intr-o pasare de mare, si daca generalul nu mi-ar indeplini porunca, cine ar fi de vina? El sau eu?" (aviz dorintelor absurde care aduc suferinta fara rost)
"...Te vei judeca atunci pe tine insuti - spuse regele. E lucrul cel mai greu. A te judeca pe tine insuti e mult mai greu decat a-l judeca pe altul. Daca ajungi sa te judeci cum trebuie, inseamna ca esti intr-adevar un intelept."

Vanitosul

"...loveste-ti palmele una de alta - il sfatui atunci vanitosul.
Micul print isi lovi palmele. Vanitosul saluta cu modestie, ridicandu-si palaria.
... si iarasi incepu sa-si loveasca palmele una de alta ...Vanitosul iarasi incepe sa salute, ridicandu-si palaria.
...si pentru ca palaria sa cada la loc- intreba el - ce-ar fi de facut ?
Vanitosul insa nu-l auzi. Vanitosii nu aud niciodata decat laudele."

Betivul

"...
-Si de ce bei? il intreba micul print.
-Ca sa uit - raspunse betivul.
-Ce sa uiti? - il intreba micul print, caruia i se facuse mila de el.
-Ca sa uit ca mi-i rusine - marturisi betivul, lasandu-si capul in jos.
-Si de ce ti-i rusine? intreba micul print, dorind sa-i vina in ajutor.
-Rusine ca beau - incheie betivul care se fereca pentru totdeauna in tacerea lui."

Prietenia

"...
-Tu nu esti pentru mine decat un baietas, aidoma cu o suta de mii de alti baietasi. Iar eu nu am nevoie de tine. Si nici tu nu ai nevoie de mine. Eu nu sunt pentru tine decat o vulpe, aidoma cu o suta de mii de vulpi.
Dar daca tu ma imblanzesti, vom avea nevoie unul de altul. Tu vei fi, pentru mine, fara seaman in lume. Eu voi fi pentru tine, fara seaman in lume, ...
-Nu cunoastem decat ceea ce imblanzim - zise vulpea. Oamenii nu mai au timp sa cunoasca nimic. Ei cumpara lucruri de gata, de la negutatori. Cum insa nu exista negutatori de prieteni, oamenii nu mai au prieteni. Daca vrei sa ai un prieten, imblanzeste-ma! ...
Micul print se duse, sa mai vada o data trandafirii:
-Voi nu semanati intru nimic cu floarea mea, voi inca nu sunteti nimic - le spuse el. Pe voi nimeni nu v-a imblanzit, precum nici voi nu ati imblanzit pe nimeni. Sunteti precum era si vulpea mea. Nu era decat o vulpe, aidoma cu altele o suta de mii. Eu insa mi-am facut din ea un prieten, iar ea acum nu are in lume seaman."
wwritza

Mesajde bhuttu » Mar Dec 02, 2003 11:45 pm

Oare oile mananca baobabi?
If there's a war, we'll all fight!
bhuttu

Mesajde usualflow » Joi Dec 04, 2003 12:50 pm

"Trebuie sa ne intemeiem intreaga existenta pe capacitatea noastra de a explora" (Martin Buber)
usualflow
Junior Member

Mesajde wwritza » Joi Dec 04, 2003 9:23 pm

Initial trimis de bhuttu
Oare oile mananca baobabi?

uai??
wwritza

Mesajde piskeshu » Joi Dec 04, 2003 9:48 pm

Un citat f. simplu: Ilie Moromete - "Cum sa traiesti, daca nu esti linishtit?!"(aprox.)
Prezumtia de prostie se aplica tuturor !!!
"This used to be a fun house, but now is full of evil clowns..."
piskeshu
banned

Mesajde bhuttu » Sâm Dec 06, 2003 12:27 am

Moromete, nu mai citi ma c-am citi eu si sunt mai destept. Degeaba are doi creieri, ca nu ie bun nici unu'.(Cocosila despre Nicolae Iorga)
If there's a war, we'll all fight!
bhuttu

Mesajde Hyeny » Vin Dec 26, 2003 5:13 pm

"Nu exista nici o trezire la cunostiinta fara durere."(Jung)
Vinovatia este un sac plin cu caramizi.Tot ce ai de facut este sa-l lasi jos din spate.
Hyeny
Junior Member

Mesajde wwritza » Lun Dec 29, 2003 7:17 pm

"In iubire nu exista reguli. Putem incerca sa ne tinem de manuale, sa ne controlam inima, sa avem o strategie de comportament – dar toate acestea sunt fleacuri. Inima este cea care hotaraste si doar ce hotaraste ea este important.
Noi toti am avut parte de o asemenea experienta in viata. Noi toti, la un moment dat, ne-am spus printre lacrimi: „Sufar din cauza unei iubiri care nu meritaâ€Â
I know who I am and what I am about but I enjoy the journey more than the arival and feel that life for me is about increasing my understanding of the world...
wwritza

Mesajde piskeshu » Lun Ian 05, 2004 10:58 am

Initial trimis de Hyeny
"Nu exista nici o trezire la cunostiinta fara durere."(Jung)

Ce-i aia cunostiinta? Un fel de hibrid intre constiinta shi cunostinta?
Prezumtia de prostie se aplica tuturor !!!
"This used to be a fun house, but now is full of evil clowns..."
piskeshu
banned

Mesajde wwritza » Mar Ian 13, 2004 9:44 pm

"Gravitation can not be held responsible for people falling in love"

"How on earth are you ever going to explain in terms of chemistry and physics
so important a biological phenomenon as first love?"

"Put your hand on a hot stove for a minute, and it seems like an hour. Sit with a pretty girl for an hour, and it seems like a minute.
THAT'S relativity."
...Albert Einstein
I know who I am and what I am about but I enjoy the journey more than the arival and feel that life for me is about increasing my understanding of the world...
wwritza

Mesajde dracusor » Mie Feb 04, 2004 8:34 pm

Sunt"Randuri pentru viata"de Garcia Marquez:
1.Nu-ti pierde timpul cu ceui care nu sunt dispusi sa si-l piarda cu tine.
2.Nimeni nu merita sa plangi ptr el,iar cel care merita nu te va face niciodata sa plangi.
3.Nu plange ptr ca s-a terminat,zambeste ptr ca s-a intamplat.
4.Nu te iubesc ptr ceea ce esti,ci ptr ceea ce sunt cand sunt cu tine.
5.Un prieten adevarat este cel care te prinde de mana si iti atinge sufletul.
6.chiar si cand esti trist,zambeste,nu stii cine se poate indragosti de zambetul tau.

si ar mai fi,dar astea imi plac cel mai mult.
dracusor
Junior Member

Citat perfect...

Mesajde Aurolacul » Mie Feb 04, 2004 10:13 pm

"You think being armed and ruthless means that you can do whatever you want. You think nobody will stand up to you when they're naked."

din cartea "Shatterpoint" de Matthew Stover
"For evil men to succeed all it takes is for good men to do nothing"
Aurolacul
Junior Member

Mesajde nocturna » Joi Feb 05, 2004 10:38 am

dracusor scrie:Sunt"Randuri pentru viata"de Garcia Marquez:
3.Nu plange ptr ca s-a terminat,zambeste ptr ca s-a intamplat.

sau cum zicea Dr. Seuss: "Don't cry because it's over. Smile because it happened."

nu mai datz mah citate primite prin meil (vez dracuhsoru') sau descarcate odata cu scoop script. (vez pokenitza)
cat despre citatele din coelho, mai datz, mai vreau, ca sa n-ajung sa regret mai tarziu ca nu l-am citit. :D
"Sunt un om. Mi se pare ca e de ajuns"

A.K.M. powered by another.ro
nocturna

Mesajde stefan » Joi Feb 05, 2004 10:58 am

Wtf is scoop script?
subpolar homesick fane

"This here post might offend you some
If it doesn't it's because you're dumb"
stefan
Junior Member

Mesajde McKennitt » Sâm Feb 07, 2004 10:25 am

"Partea care sufera in noi este intotdeauna partea inferioara. Ca de altfel si partea care se bucura. Doar partea senina e cea superioara. Asuferi, ca si a te bucura inseamna a ceda in fata pasiunii. Singura bucurie este ca bucuria seamana cu seninatatea si ca astfel insala si te face sa pierzi mai mult timp, in vreme ce suferinta te constrange numaidecat sa te inaspresti si sa te strangi in tine.
De fapt, pentru a transforma placerea in seninatate, trebuie ca placerea sa fi devenit plitiseala. De altfel la seninatate se ajunge intotdeauna prin plictiseala. Chiar si durerea pentru a deveni creatoare, trebuie sa se transforme mai intai in plictiseala."

"Un om care sufera e tratat ca un om beat. <Scoal', hai sa mergem, destul, lasa, acum destul, nu asa, lasa...>"

"Femeia tine foarte mult sa trezeasca dorinta barbatului, dar e ingrozita daca aceasta inclinatie a ei devine unoscuta."

"Femeile mint, mint tot timpul si cu orice pret. Si nu-i de mirare: minciuna face casa buna cu partea lor genitala: De unde stii ca o femeie a avut orgasm?"

"Ofemeie care nu e proasta intalneste mai devreme sau mai tarziu o ruina umana si incearca sa o salveze. Uneori reuseste. Dar o femeie care nu e proasta intalneste mai curand sau mai tarziu un barbat zdravan si-l ruineaza. Asta se intampla intotdeauna."

"Tu esti pentru femeile pe care le iubesti cum este pentru tine una dintre femeile acelea care te plictisesc."

Cesare Pavese-"Meseria de a trai"
McKennitt
Junior Member

Mesajde little miki » Sâm Aug 14, 2004 4:44 pm

da...
citatul meu preferat este din 1984 si suna cam asa
daca vrei sa-ti faci o idee despre cum va fi viitorul, imagineaza-ti o cizma calcand fatza
unui om, strivind-o vesnic
little miki
Junior Member

Mesajde supermouse » Sâm Aug 14, 2004 5:42 pm

"songez-y bien il fait desormais que mon coeur
s'il n'aime avec transport, haisse avec furreur"
riiiiiiiiiight................
supermouse
Junior Member

Mesajde Raz van Helsing » Sâm Aug 14, 2004 6:37 pm

"Soarta unei natiuni poate fi modificata prin vointa libera si colectiva a oamenilor ei, iar soarta unei planete poate fi modificata prin vointa libera, colectiva a natiunilor sale" (Moira Timms)
Nu sufar de o secare a vointei de putere. Puterea mea este iubirea. Ascetismul ilar negand viata nu este singurul garant al iubirii, alpinismul ratiunii si cufundarea in marea pasiunilor conduc invariabil la sentimente considerate chiar de catre baba morala inaltatoare. Sunt bolnav sau in sfarsit sanatos. Tot un drac. Ecce homo
Raz van Helsing
Junior Member

Mesajde theOffender » Lun Aug 16, 2004 5:17 pm

"The glory of the past is an illusion. So is the glory of the present."

"Let's not escape into mathematics. Let's stay with reality."

"As for the reputation of medieval times as a dark time of parochialism, religious prejudice, and mass slaughter, the record of the twentieth century must lead any thoughtful observer to conclude that we are in no way superior."

- Michael Crichton, 1999, Timeline.
what is freedom of expression? without the freedom to offend, it ceases to exist - salman rushdie
theOffender

Mesajde Raz van Helsing » Lun Aug 16, 2004 9:25 pm

Unul din citatele mele preferate (logic)...

"Istetimea fara dragoste te face ipocrit,
Ordinea fara dragoste te face meschin,
Cunostintele fara dragoste te fac carcotas,
Mandria fara dragoste te face arogant,
Proprietatea fara dragoste te face zgarcit,
Responsabilitatea fara dragoste te face posomorat,
Raspunderea fara dragoste te face lipsit de scrupule,
Dreptatea fara dragoste te face dur,
Adevarul fara dragoste te face critic,
Educatia fara dragoste te face sa fii plin de contradictii,
Credinta fara dragoste te face fanatic,
Puterea fara dragoste te face violent,
O viata fara dragoste e lipsita de sens!"
Nu sufar de o secare a vointei de putere. Puterea mea este iubirea. Ascetismul ilar negand viata nu este singurul garant al iubirii, alpinismul ratiunii si cufundarea in marea pasiunilor conduc invariabil la sentimente considerate chiar de catre baba morala inaltatoare. Sunt bolnav sau in sfarsit sanatos. Tot un drac. Ecce homo
Raz van Helsing
Junior Member

Mesajde theOffender » Mar Aug 17, 2004 8:39 am

"...what you cannot control, you must accept."

"Leaders make mistakes. And these mistakes, amplified by the numbers who followed without questioning, moved inevitably towards great disaster. Lemming behavior."

"Once men turned their thinking over to machines in the hope that this would set them free. But that only permitted other men with machines to enslave them."

"Ideas are to be most feared when they become actions."

"Privilege becomes arrogance. Arrogance promotes injustice. The seed of ruin blossom."

- Frank Herbert
what is freedom of expression? without the freedom to offend, it ceases to exist - salman rushdie
theOffender

Mesajde Aylin » Mar Aug 17, 2004 6:13 pm

"Daca vedeti un bancher ca sare pe fereastra, faceti la fel ca el. Astia au intotdeauna ceva de castigat!" (Voltaire)

"Meciurile de fotbal ar trebui sa inceapa cu loviturile de la 11 metri . AM castiga ceva timp"(Bisanne de Soleil)

"Dragostea este inventata de femei , dar barbatii au cumparat brevetul si trag foloasele" (Herve Bazin)
"Opreste trecerea.Stiu ca unde nu e moarte, nu e nici iubire si totusi te rog: opreste ,Domane, ceasornicul cu care ne masori destramarea."
Aylin
Junior Member

Mesajde Raz van Helsing » Mar Aug 17, 2004 10:34 pm

"Nebunii deschid caile pe care calca apoi inteleptii." (Carlo Dossi)
Raz van Helsing
Junior Member

Mesajde Aylin » Mie Aug 18, 2004 7:42 pm

Daca vrei o femeie care te vrea si ea, trebuie sa te porti de parca ea n-ar vrea .(Beaumarchais)
"Opreste trecerea.Stiu ca unde nu e moarte, nu e nici iubire si totusi te rog: opreste ,Domane, ceasornicul cu care ne masori destramarea."
Aylin
Junior Member

Mesajde Lulici » Lun Aug 23, 2004 4:29 pm

FrozeN scrie:Unul aflat mai recent. Din pacate nu mai stiu cui ii apartine.

Duplicitatea esentiala a oricarei tristeti: cu o mana ai vrea sa tii un crin si cu cealalta sa mangai un calau

citatul tau este al lui EMIL CIORAN

"Si pentru ca, daca m-as arata plin de remuscari te-as minti. Nimic nu e mai dulce decat o infrangere pe care o stii definitiva: la Viena in acele zile insorite de toamna am trait bucuria de a-mi regasi trupul. Trupul meu care ma vindeca de tristetea de a avea un suflet. Tu mi-ai cunoscut doar temerile, remuscarile, scrupulele de constiinta. Nici macar ale constiintei mele, ci ale constiintei altora, pe care o luam ca indreptar.(...) Sunt prea rezonabil ca sa mai cred ca fericirea nu poate fi gasita decat la hotarul ei cu pacatul. Iar daca nu ai bucuria in tine insuti, nu ti-o pot da nici curatenia si nici pacatul. Iar eu prefer pacatul (daca pacat este) in locul unei tagaduiri de sine vecina cu dementa. Viata m-a facut sa fiu ceea ce sunt: prizionier, fie si asa, al unor instincte pe care nu eu mi le-am ales, dar la care acum ma resemnez. Si sper ca lasandu-ma in voia lor voi dobandi, in lipsa fericirii, macar inseninarea(...)
Iar acum ramas-bun. Cred, ca intr-o mangaiere cereasca, in bunatatea ta de femeie, ba nu, in bunatatea ta materna (...) Te numeri printre aceia care aleg de fiecare data, din datorie, calea cea mai grea. Nu vreau, cerandu-ti indurare, sa-ti ofer un pretext de a te mai sacrifica. Cum n-am putut trai potrivit moralei acceptate, incerc macar sa ma impac cu a mea. Se cuvine sa avem scrupule tocmai atunci cand ne lapadam de orice principiu. Mi-am asumat fata de tine indatoriri necugetate, impotriva carora viata s-a razvratit. Iti cer iertare cu toata umilinta, dar nu pentru ca te pararsesc ci pentru ca am zabovit prea mult."

(finalul cartii "Alexis sau tratat despre lupta zadarnica" de Marguerite Yourcenar )
Lulici
Junior Member

Mesajde Aylin » Lun Aug 23, 2004 4:50 pm

Este, cerule, o crima sa iubesti prea bine? (Alexander Pope)
Iubeste-i pe cei ce te iubesc. (Voltaire)
Aylin
Junior Member

Mesajde master mind » Joi Aug 26, 2004 10:26 am

Dostoievski - "Amintiri din casa morţilor"
"Cedand unui indemn lăuntric, am vrut să infăţişez temniţa şi viaţa mea de acolo intr-o descriere expresivă şi edificatoare.Nu ştiu dacă am reuşit să o fac."
"Dacă teama pentru impresia deformată pe care o poate lăsa in popor viaţa de ocna este cauza pentru care a fost interzisă publicarea lucrării, acum această lucrare are drept scop să producă intocmai impresia dorita : in ciuda tuturor lesnicilor pe care guvernul incearca să le aducă traiului ocnaşilor, ocna nu va inceta să fie un supliciu moral, o instituţie care in mod inevitabil, prin forţa imprejurărilor, pedepseşte crima."
master mind
Junior Member

Mesajde theOffender » Lun Aug 30, 2004 3:10 pm

"All language designers are arrogant. Goes with the territory... :-)"

"And don't tell me there isn't one bit of difference between null and space, because that's exactly how much difference there is. :-)"

"And I don't like doing silly things (except on purpose)."

"But you have to allow a little for the desire to evangelize when you think you have good news."

"Down that path lies madness. On the other hand, the road to hell is paved with melting snowballs."

"If I don't document something, it's usually either for a good reason, or a bad reason. In this case it's a good reason. :-)"

"If you consistently take an antagonistic approach, however, people are going to start thinking you're from New York. :-)"

Larry Wall
theOffender

Mesajde Raz van Helsing » Lun Aug 30, 2004 7:47 pm

Din cate am vazut eu nu s-a postat inca acest citat, deci:

"Fii atent la gandurile tale,
pentru ca ele vor fi cuvinte.
Fii atent la vorbele tale,
pentru ca ele vor fi fapte.
Fii atent la faptele tale,
pentru ca ele vor fi obiceiuri.
Fii atent la obiceiurile tale,
pentru ca ele vor fi caracterul tau.
Fii atent la caracterul tau,
pentru ca el va fi destinul tau." (Talmud)
Raz van Helsing
Junior Member

Mesajde theOffender » Mie Sep 01, 2004 7:58 am

"Do Gods need men? Or are we like dogs barking for masters who don't want to listen?"
- Cornwell
theOffender

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Carte