gafe celebre din reviste sau carti de bucate

De-asa vremi se-nvrednicira cronicarii si rapsozii...

gafe celebre din reviste sau carti de bucate

Mesajde paiacec » Vin Dec 19, 2003 10:54 am

Ma io am ramas traznit de denumirile pecare le au unele mancaruri.De exemplu,pe o banala supa o cheama "Supa de burta fara burta" shi suna cam asha:
supa de pui, mujdei de usturoi, otet, condimente

Se face o supa de pui (sau de gaina) sau se face o supa la plic de pui (in acest caz durata maxima de preparare este de 20 minute). Se prepara supa, dupa care se adauga mujdeiul de usturoi si otet dupa gust.

Io nu intzeleg de ce apare cuvantul burta in denumire.

Mai zicetzi shi voi.!
In vino veritas!
In tzuica grades!
In bere ciucash!
paiacec

Mesajde gaga » Vin Dec 19, 2003 11:14 am

acum am inteles ce aivrut sa spui, nu e clar din titlul subiectului, propun sa il schimbam in ceva de genul "gafe celebre din reviste sau carti de bucate" (daca nu te deranjeaza prea tare)

imi vin in minte doua din revista care a disparut de pe piatza si se chema "Pofta mare"

1. (era vb despre un restaurant de nush unde, reporterita prezentand la inceput urmatoarea introducere) "dupa aparitzia filmului Dracula al celebrului regizor Bram Stocker ..." (!!!!!!!!!!)

2. era o reteta de tocana in care scria cam asha: "dupa ce se pun toate ingredientele, nu se mai amesteca deloc cu lingura (neaparat sa fie de lemn)" :rolleyes:

astea mi-au ramas in minte, sunt antologice
mai apar unele tari in revista de haleala "Acasa magazin" unde co mancare de morun e reteta specific indiana !!! (daca a vazut fun morun india... or fi prin gange p'acolo, huh?)
tot ei au dat retete de supa cu orez fara orez si niste clatite cu branza din a caror reteta lipsea (ati ghicit) branza.
semnatura fara culori si nestridenta
gaga

Mesajde paiacec » Vin Dec 19, 2003 11:49 am

Vai de mine , cum sa ma supar pentru schimbarea titlului?Din contra,suna mai bine asha modificat shi intzelege tot forumistu la ce se face referire.

P.S. - aia cu lingura de lemn inexistenta e tare rau de tot!Am ras singur ca prostu la monitor.
In vino veritas!
In tzuica grades!
In bere ciucash!
paiacec

Mesajde memetshot » Vin Dec 19, 2003 11:52 am

mai dar de fapt voi nu va dati seama ca aceste clatite cu branza fara branza si orez fiert fara orez is niste mancaruri speciale care sunt facute numa de maiestrii bucatari adevarati nu ca voi "de cartier"
si la chestia cu lingura:
nu se mai amesteca deloc cu lingura (neaparat sa fie de lemn)" deci nu ai voie sa amesteci cu una de lemn....daca e de fier nu e broblem :yD

pese: nu ie chiar offtopic..ie comentariu la posturile de mai sus...ca nu iegzista inca subect comentarii idioate la "gafe celebre din reviste sau carti de bucate "
I'm sorry, but the position of annoying, incoherent talking animal has already been taken
meropi, ramane cum am stabilit
memetshot

Mesajde gaga » Vin Dec 19, 2003 11:58 am

vorbi si euglena sa se afle-n treaba ... era vorba cu ce lingura sa nu amesteci... vezi ca esti offtopic?
gaga

Mesajde paiacec » Vin Dec 19, 2003 3:00 pm

Hai ca am mai gasit inca o retzeta cu denumire ciudata. Bulgari de zapada cu fructe

Ingrediente:
Pt. 8 bucati: un blat mare, inalt de tort( gata facut, alb), 400 ml frisca, 4 lingurite de praf pt. intarit frisca, 50 gr. zahar, 250 gr. smantana degresata, 6-8 inele de ananas (din doza), 100 gr. cocos macinat

Mod de preparare
Blatul se taie in cubulete mici. Frisca se bate tare cu praful de intarit. Smantana se amesteca cu zaharul, apoi cu smantana si cu frisca. Blatul in bucatele se adauga cu grija, si din amestec se formeaza 8 bulgari. Inelele de ananas se taie marunt si cu grija se incearca sa se introduca in mijlocul bulgarului. Apoi se trec prin cocosul macinat si se pastreaza in frigider pana se servesc.

Comentarii:Ce are de-a face zapada cu retzeta asta?Daca nu reusheshti sa introduci inelul de ananas in mijlocu lu bulgare ce se intampla?
In vino veritas!
In tzuica grades!
In bere ciucash!
paiacec

Mesajde gaga » Vin Dec 19, 2003 3:15 pm

Initial trimis de The Spider
Apoi se trec prin cocosul macinat si se pastreaza in frigider pana se servesc.

Cocosul nu face cucurigu daca-l macini? Il macini cu fulgi cu tot sau jumulit? Fiert, fript sau crud? Be more specific!
gaga

Mesajde paiacec » Vin Dec 19, 2003 3:47 pm

Ha!Ha! Mi-am imaginat un cucurigu dasta de care zici tu cum i-ar face ciocul pe razatoare.
Oricum,era vorba de cocos (cu accent pe primul "o") shi nu de cocosh.
In vino veritas!
In tzuica grades!
In bere ciucash!
paiacec

Mesajde paiacec » Mar Ian 20, 2004 12:14 pm

Scuze pentru postul consecutiv pe care-l scriu acum,dar ashtia de la culinar.ro continua sa ma uimeasca cu retzetele lor!
Iete o comparatzie intre nishte banale ciorbe de fasole:
Ciorba de fasole de post

Durata
2 h

Ingrediente:
½ kg boabe de fasole uscata, 2 morcovi, 2 patrunjei, ½ telina, 1 pastirnac, 4-5 cepe, patrunjel verde ulei

Mod de preparare
Se alege fasolea, se spala si se fierbe in 2 litri de apa; se arunca apa in care a fiert fasolea si se pune alta apa fiarta si procedam astfel de 2-3 ori. Cind fasolea este pe jumatate fiarta taiem ca taieteii morcovii, patrunjeii, telina, pastirnacul si 3-4 cepe, patrunjelul verde tocat marunt precum si sarea necesara. Se lasa toate sa fiarba bine. Inainte de a servi, se prajesc 1-2 cepe in putin ulei si se pun in ciorba.

shi inca una,
Ciorba de fasole uscata

Durata
2 h

Ingrediente:
300 gr.fasole uscata, 1 morcov, 1 pastirnac, 1 patrunjel, 2 cepe, cimbru, patrunjel verde, sare

Mod de preparare
Fasolea aleasa se spala si se pune la muiat din ajun in apa rece. A doua zi se pune la fiert in alta apa rece. Cind da primul clocot, se schimba apa inlocuindu-se cu alta fierbinte. Se adauga ceapa taiata marunt. In momentul cind fasolea este pe jumatate fiarta, se adauga zarzavatul taiat in fire subtiri. Sarea se adauga numai dupa ce a plesnit pielita fasolei. In timpul verii, se adauga felii de rosii si de ardei

De ce prima retzeta e de post shi a doua nu e?
(cel putzin nu se mentzioneaza)
Practic sunt doua retzete aproape identice.Difera doar topica (doua virgule)ingredientele sunt aceleashi.
In vino veritas!
In tzuica grades!
In bere ciucash!
paiacec

Mesajde gaga » Mar Ian 20, 2004 3:20 pm

satz ezplic eu cum sta puanta cu aia de la culinar.ro. rar si pe puncte ca sa intelegi:

punct: saitu e prost facut, se incarca fuarte greu
punct: majoritatea gospodinelor nu au comp, alea care au rar sunt gospodine = apar o multime de michimausi pe site-ul ala
punct: daca ejti onlain si le trimiti o reteta (tre sa specifici daca e ciorba, daca e vegetariana, etc) ai o pun pe site fara sa mai verifice
punct: numai la erori mari li se atrage atentia, cum ar veni tu trimiti o reteta, zici ca ie friptura, ca ie asiatica si ca ie vegetariana si ei o baga automat pana se sesizeaza cineva.
punct: daca trimiti cum am zis mai sus si la ingrediente scrii cacat si pisat ai sanse mari ca o perioada reteta sa apara asa

idee: lasa draq site-ul ala si cauta pe gugle ce te intereseaza, is site-uri facute de romanii de afara (germania de ex) mult mai bine puse la punct. :)
gaga

Mesajde paiacec » Mar Ian 20, 2004 3:28 pm

Mercy dana pentru sfat!Dar,totushi,sunt buni shi ashtia de la culinar de ceva: intretzin subiectul asta.:)
In vino veritas!
In tzuica grades!
In bere ciucash!
paiacec

Mesajde gaga » Vin Apr 16, 2004 2:54 pm

in revista Ioana, aripa hranitoare, care se vrea o revista elitista dpdv gurmand, in fapt fiind plina de dude, ni se spune la inceputul unei pompoase retete step by step de terina de pasare, ca fasiile de pui se prajeste in ulei. care este

trecand peste faptul ca da o reteta denumita: bouche a la reine cu ragu de vitzel (va traduc io, un fel de pateie, volovanuri, cum vrei sa le zici, umplute cu o tocanita de vitel). unde ni se spune ca pentru a face bouche a la reine cu ragu de vitzel trebuie sa folosesti 8 pastete de aluat de foi pentru bouche a la reine. sa-mi bag pixu :D
gaga

Mesajde gaga » Joi Feb 10, 2005 1:38 pm

nu e din revista da' e tare, e din foaia aia care iti vine prin posta de la carrefour in care face reclama la oferta asiatica de luna asta.

sub un produs congelat scrie preparat chinezesc Tiko, 600g iar pe punga din fotografie amestec cu carne de pui Provencal

a draq ce s-a extins china asta pana in europa!
gaga

Mesajde eyewitness » Joi Feb 10, 2005 1:54 pm

preparat chinezesc Tiko, 600g

in primu rand tico e productie sud coreana si-n al doilea rand are 687 de grame fara radiocasetofon si nu 600
If you want to be a hippie, put a flower in your peepee
eyewitness

Înapoi la Antichitati