Matrix 2003

sub lumina lanternei magice

inca ceva

Mesajde n3aGabitz » Mie Mai 21, 2003 7:44 pm

pentru vali:

frate...laso-n mama ei de treaba. Adica soldati din zilele noastre nu au liber inainte de razboi sa se duca in localuri sa faca ce vor? Eu din cate stiu DA. Si spune-mi in film se lupta imediat a doua zi? Nu! Plus ca aia erau locuitori din Zion, nu erau numai cei care erau pe nave. Faptul ca tie PERSONAL nu tia placut partea asta, este PROBLEMA ta. Nu inseamna ca a fost o scena de rahat!
n3aGabitz
Junior Member

Mesajde foTon » Joi Mai 22, 2003 10:44 am

Mai "copii" cu voi este chiar greu sa se discute un film. Nu se poate pana nu o luati personal. Parca a dat cineva cu paru. Este normal sa existe si alte pareri despre film fata de ale voastre (de ex. chiar exista oameni carora le-au placut filme filme gen x-men -> insemna ca sunt prosti? sau sunt eu prost ca mie nu-mi plac?). Ar fi cazul sa intelegi mai ales tu Aliosha ca atunci cand cineva spune ca filmul s-ar putea sa nu fie un cacat nu inseamna ca e cazul sa-l iei la picioare si pumni (sau sa te iei de scoala lui :) ).

Si inca ceva... sa stii ca am vazut filmul si mie chiar mi-a placut. A fost foarte reusit. Defecte are destule dar pe mine m-au impresionat ideile din film si nu scenele gen zboara ca super man sau se bate cu o mie de smithi. Daca mai vezi filmul o data poate mai prinzi cateva idei. Daca ti se par banale... asta e. De exemplu mie nu mi s-a parut previzibil firul filmului.

Nu va obositi sa aruncati cu rahat in mine ca nu o sa va raspund!
foTon
Junior Member

Mesajde MiG29 » Sâm Mai 24, 2003 10:09 pm

Am vazut shi io filmu`.E super bine realizat dpdv tehnic,efecte&stuff insa scenariu e naspa.Daca n-avea bugetu pe care l-a avut era un film de duzina.Asa insa efectele il salveaza.Insa cam multa filosofie de cartier(Neo cu Oracolul shi cuvantarile lu Morpheus) shi cam prea multa lupta.Ce mi-a placut enorm de mult a fost finalu ,adica melodia de final ,interpretata la fel k in Matrix de Rage Against The Machine(Calm like a bomb).Cred k unu din fratzii Wachowski e fan Rage:)
The Earth is full.GO HOME!
MiG29

Mesajde dj_jaxxx » Lun Mai 26, 2003 10:12 pm

Iata ca am vazut si eu filmul in week-end si pot sa va spun ca mi-a placut extrem de mult. Efecte speciale de nota 10 (cand a aterizat agentu ala pe masina in timp ce mergea si a distrus-o, etc.) Mi-a placut de asemeni chestia cu usile cand francezu ala care il tine pa keymaker tot schimba programu ca sa-l incurce pe Neo. Oricum coregrafia batailor a fost exceptionala. Sa nu uitam ca dupa ce a iesit Matrix (primul) o gramada de filme au inceput sa se ia dupa el din punct de vedere efecte speciale. Doar 2 defecte i-am fasit filmului: un pic cam multa vorbaraie si cand se batea Neo cu agentu pe camion se vedea in spate ca era suprapus. Hehe si am asteptat chair pana la sfarsit dupa ce au zis toti actorii, etc si am vazut trailerul de la Matrix Revolution. O sa fie tot cam ca Reloaded numa ca o sa aiba Neo si gasca 24 de h sa opreasca razboiul si Agent Smith o sa faca tot ce poate el sa le stea in cale. Deabea il astept si pe asta.

Ii dau filmului 9.5/10 pentru ca nu exista film perfect :) In viata mea numa la 3 filme am dat 9.5 din 10 deci na...

E foarte usor ca cineva sa critice un lucru dar e mai greu un pic ca acel lucru sa fie apreciat ca proiect si sa-si dea seama lumea cat de greu a fost sa fie facut.

Eu nu ma supar daca cineva critica un film care imi place mie pentru ca e imposibil ca toata lumea sa aiba aceleasi gusturi. Spre exemplu...urasc Star Trek si Star Wars dar in schimb sunt milioane carora le place. Asta e. Daca nu v-a placut filmu...imi pare rau ca ati dat bani pe bilete sau daca nu ati dat bani imi pare rau ca ati stat 2 ore sa va uitati la ceva asa de "slabut":o

Oricum, in concluzie, foarte misto si l-am luat de pe kazaa ca sa-l mai vad de vreo 2-3 ori ca sa prind toate detaliile.

p.s. Sa nu mai spuneti ca Matrix nu a avut chestii originale. Mai stie cineva vreun film unde se vad gloantele care merg cu incetinitorul?
Concurs NBA 2004-2005

I'm not afraid of death, I just don't want to be there when it happens.
dj_jaxxx

Mesajde Nicholas_Alex » Mar Mai 27, 2003 6:49 am

Initial trimis de dj_jaxxx
Sa nu uitam ca dupa ce a iesit Matrix (primul) o gramada de filme au inceput sa se ia dupa el din punct de vedere efecte speciale.

Vezi sa nu uiti greshit..coreografia batailor din Matrix, sint luate, in mare, de la Blade...:o

Eu doar ce l-am luat aseara (3cd, svcd .bin, cu .cue cu tot!), dar am fost prea obosit sa-l vad..dar in seara asta ma pun pe el...:D
Skicklig charmör skickar choklad, chansar på skönt skjut

"Skilled seducer sends chocolate, hopes for a nice shag"
Nicholas_Alex
Junior Member

Mesajde vali » Mar Mai 27, 2003 6:55 am

Initial trimis de dj_jaxxx
Mai stie cineva vreun film unde se vad gloantele care merg cu incetinitorul?

"never say never again" - 1983 - se vad rachetele cum merg catre tinta. nu e acelasi lucru, dar e facut cu 20 de ani in urma
some people deserve to die
vali

Mesajde dj_jaxxx » Mar Mai 27, 2003 3:27 pm

Nicholas: N-am vazut Blade. Parca e si Blade 2? Mda deci tre sa verific cine a facut coregrafia batailor in Blade, pun pariu ca e tot un chinez. Astia sunt cei mai buni la scene de lupte, ca si in Crouching Tiger Hidden Dragon de altfel.

Vali: N-am vazut acel film dar o sa am grije sa-l caut. Rachete care merg spre tinta vazute de aproape au fost in mai multe filme (Black Hawk Down, Behind Enemy Lines, si multe alte filme cu razboi). Apropo de Behind Enemy Lines, si in filmu asta am vazut gloante cu incetinitorul, dar cativa ani dupa Matrix :D

Oricum in filmele de azi s-a ajuns sa se faca efecte speciale exceptionale dar tot Lord of The Rings are cele mai bune efecte :)
Concurs NBA 2004-2005

I'm not afraid of death, I just don't want to be there when it happens.
dj_jaxxx

Mesajde Nicholas_Alex » Vin Mai 30, 2003 6:56 am

In sfirsit am gasit si eu timp sa-l vad. Mie unul mi-a placut. Este genul de film la care nu trebuie sa te uiti la ceas, sa vezi cit mai are pina se termina. Frumos realizat, cam enervante monologurile lui Morpheus, dar nu mi-a parut rau ca l-am vazut.:o
Skicklig charmör skickar choklad, chansar på skönt skjut

"Skilled seducer sends chocolate, hopes for a nice shag"
Nicholas_Alex
Junior Member

Mesajde dinu » Vin Mai 30, 2003 9:03 am

Bun, deci dupa ce l-am re-re-re-vazut, ma incumet sa lansez si eu ceva opinii:
- scenariul:scremut de la cap la coada
- efecte speciale: ca o galeata de Dom Perignon
- caftelile: pana si Bruce Willis are replici mai dezghetate decat "mai multi... mai multi... mai multi" "I must appologize"... bleah. In rest, un fel de bate calu sa priceapa shaua.
- Morpheus: mai neconvingator decat el numa' Aliosha daca juca in Matrix :D "Seems like the thinking o a machine, to me"
- finalul: singurul lucru care mai salveaza nitel din film. Pacat ca pentru finalu' asta tre sa suportzi n-shpe ore de film care nu aduc nimic nou.

PS. sunt curios cate tehnici i-au mai furat lu' Sergiu Nicolaescu :o
dinu
Junior Member

As seen on bhuttu TV

Mesajde bhuttu » Dum Iun 01, 2003 11:04 pm

Matrix Reloaded in viziunea mea suna asa: continuare proasta a unui film bun. Si in cazul asta intre continuare proasta si film prost e cam semnu' egal. Daca prima parte a avut la baza o idee super-buna si un scenariu excelent, partea a doua nu mai are nici o idee si un scenariu cel mult mediocru. O serie de clisee, o serie de concepte ce se vor interesante da' nu sunt, una peste alta, un fel de film cu van Damme.

Efectele speciale intr-adevar sunt exceptionale, si daca filmul are vreo parte buna, atunci fara indoiala e vorba de efectele speciale. Mi-a placut in mod deosebit bataia intre Neo si agentii Smith din parc. Cre'ca banii bagati in vreo 2-3 secunde din scena aia m0ar fi scutit de probleme financiare pe viata.
Alta parte buna a filmului este, in opinia mea, imensul succes de casa. Imi pare mie ca Matrix(originalul) isi culege abia acum roadele prea-meritatului succes. Ma rog...

Poate cea mai potrivita eticheta pentru film e asta de i-o puse dinu deasupra: o galeata de Dom Perignon, efectele speciale, si nimic altceva.

CONCLUZIE: frate, daca mai aveti chef sa faceti batai intre Neo si Agentii Smith, nu le mai faceti si dati-mi mie cateva zeci de mii de para. Ambele parti ar fi mai castigate.
If there's a war, we'll all fight!
bhuttu

Mesajde SiMiCs » Sâm Iun 14, 2003 4:04 pm

Matrix Reloaded ...e in prezent filmul meu preferat...imi place mult mult de tot..dasr totusi singurul lucru care ma deranjaza putin este ca vb prea mult..la un moment dat devine enervant..ca toto vb atat!:p..mai bine taceau din gura!(glumeam )
Use your eyes..Only to look at me..Use your mouth ..Only to kiss my lips..We are branches of the same old tree ...You can laught ..Only if you laught with me ..You can cry ..Only if you cry for me...Don`t forget that you`re condemned to me ....
SiMiCs
Junior Member

matrix 2 = abureala

Mesajde En Sof(t) » Dum Iun 22, 2003 8:57 pm

au facut varza toate ideile din primu'.
En Sof(t)
Junior Member

Mesajde cubu » Mie Iun 25, 2003 2:32 am

Parerea mea: au "dat drumul la teava cu idei" inca din prima parte si acum nu au adus mai nimic nou... Scenariul nu mi se pare slab, dar lumea se astepta ca "socul" pe care l-a produs prima parte sa se repete... Nu avea cum, deja se "explicitase" mai tot ce era de explicitat si toti erau familiari cu ideea de matrix... De aceea zic eu ca majoritatea sunt dezamagiti de "Reloaded"...

Nici in partea a doua nu mi se pare nimic exagerat din punct de vedere al unui film S.F., toate au acoperire, chiar si cand Neo zboara, pana la sfarsit cand ii baga mana la fofo si o invie... Nu vad logica...

Si ca o concluzie: per ansamblu mie mi-a placut!!!
indescifrabil
cubu

ce e in neregule cu voi

Mesajde catalin123 » Vin Iul 04, 2003 3:19 pm

In primul rand trilogia matrix este o trilogie science-fiction.
De ce comparati aceste filme cu altele de gen diferit? Amintiti-va ca sf-urile nu sunt cosiderate filme artistice
Nu inteleg ce-i cu voi ! Nimic din tot ceea ce s-a facut vreodata in domeniul cinematografiei nu seamana cu matrix .Ca film sf este extraordinar , departe de acele tampenii cu nave spatiale pe planete cu nume caraghiaoase si cu extraterestrii care ies din burta.
Un tembel care a vazut partea a doua mi-a spus ca nu i-a placut pt ca era prea tras de par . Nu intelegea de ce Neo putea sa zboare sau de ce erau atat de multi agenti Smith. Asa se intampla si cu voi toti In lumea virtuala (MATRIX) este permis totul .Tocmai si asta l-a facut interesant din punct de vedere al efectelor speciale totul e permis si ii este data si o explicatie plauzibila(spre deosebire de TIGRU SI DRAGON)
Si ce-i cu filosofia?, ca a fost furata ideea de la schopenhauer.
Sunt sigur ca marele filosof se gandea la computere si la inteligete artificiale cand a formulat teoria
V-a dezamagit al doilea film ? desigur, din momet ce ideea o stiti deja . Asa se intampla cu sequel-urile. Asa s-a intamplat si cu STAR WARS EPISODE1(mentionez ca nu sunt un mare admirator al filmului), tot ce a facut George Lucas a fost inutil .fanii au fost dezamagiti nu pt ca filmul ar fi prost(conform standardelor admiratorilor renumitei saga)ci pt ca au asteptat 20 de ani pt acest film si si-au facut iluzii prea mari probabil ca si-au imaginat chiar si scenarii . Asa am facut si eu cu Matrix Reloaded. mi-am imaginat de multe ori cum va arata Zion-ul sau tot felul de teorii cu privire la subiect.Era si normal din moment ce mi-a placut atat de mult prima parte Chiar daca nu a fost cum m-am asteptat eu(nici nu avea cum) , nu m-a dezamagit !
Ideea filmului era deja epuzata in prima parte . Era si normal ca acum sa te astepti la un spectacol si nimic altceva .Ce ati fi vrut mai mult decat atat?
Comparati filmul cu tot felul de porcarii(inclusiv aberatiile romanesti din ultimii ani) . nu uitati! Matrix este cel mai ingenios film facut vreodata N-are clisee ! Il criticati pt ca va place sa criticati. Probabil ca din snobism.
In final nu pot sa va zic decat atat: este filmul care multumeste pe toti . are de toate: idee originala, actiune la superlativ, dialoguri pertinente si interesante ,efecte speciale incredibile(BULLETIME rules) filosofie,religie si...... problema existentiala pe care o pune in discutie ne face pe toti sa ne gandim , nu-i asa?

si celor carora nu le-a placut filmul pt ca nu l-au inteles sau celor care il critica din snobism , n-am decat un singur lucru sa va spun:

SA V-O DAU LA MUIE! in special lui aliosha si aragorn(faci numelele lui Tolkien de ras)

va salut!

CATALIN
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
catalin123
Junior Member

Mesajde Lärägë » Sâm Iul 26, 2003 2:12 am

Ce crede-ti despre urmatoarele chestii askunse in film,a observat cineva ceva? :
As Jesus was born of a virgin, Neo, (as in neo-orthodox) the films messianic figure, is born without earthly mother.
* Neo's last name is "Anderson" ("Son of Man") a New Testament title of Christ.

* Choi refers to Neo thus: "Hallelujah. You're my savior, man. My own personal Jesus Christ!"

* Neo and his disciples are on their way to a city called Zion.

* They are led by Morpheus, whose name is a combination of Morph (to change) and Orpheus--the great Thracian hero and inspired poet whose music was capable of taming Hades and of striking deep into the hearts of all the denizens of the kingdom of darkness.

* Their ship is called The Nebuchadnezzar.

* The hull of the ship bears a plate reading "Mark III No. 11". In the Bible, Mark 3:11 reads, "Whenever the unclean spirits saw him, they fell down before him and shouted, 'You are the Son of God!'"

* A Judas-like character named Cypher (as in Lu-cypher [Lucifer]) betrays Neo and sells him and his followers (disciples) out.

* Neo is killed and rises from the dead in 3 minutes. Jesus was resurrected in 3 days.

* Neo is resurrected by a kiss from his girlfriend "Trinity." Jesus was resurrected by the power of the Trinity.

* After the resurrection, Neo's power is ultimate. The enemy cannot overcome him. Jesus rose from the dead having ultimate power over the enemy.

* After the resurrection, Neo's body is changed: Glorious, without earthly limitations. He ascends into the sky. Jesus rose from the dead with a glorious body and ascended into heaven.

* Neo warns the enemy that he will deliver mankind. Jesus promised to return and to conquer the enemies of man.

* Neo's appearance as "the promised one," including his death and resurrection, is predicted by "the Oracle"--a middle aged woman. The death and resurrection of Jesus was prophesied in the Bible (the Bible and prophets of God are defined in Scripture as oracles. See Romans 3:1-2; 1 Peter 4:11)

P.S.sorry am incercat sa le traduc in ro dar e prea mult de tastat.
Lärägë

Revolutions

Mesajde memetshot » Mar Noi 18, 2003 8:59 am

Ieta ca am vazut si al treilea matrix...Interesant, cel putin finalul nu-l vedeam asa. In mod normal fata de primul este la cativa ani lumina dar totusi sunt cateva faze misto. nu pot sa spun mai mult pentru ca intru in zona spoiler si n-are rost...
I'm sorry, but the position of annoying, incoherent talking animal has already been taken
meropi, ramane cum am stabilit
memetshot

Re: Revolutions

Mesajde blushenka » Mar Dec 23, 2003 4:38 pm

Initial trimis de animaloo
Ieta ca am vazut si al treilea matrix...Interesant, cel putin finalul nu-l vedeam asa. In mod normal fata de primul este la cativa ani lumina dar totusi sunt cateva faze misto. nu pot sa spun mai mult pentru ca intru in zona spoiler si n-are rost...

hai, ca de-acu a trecut o luna si ceva, care a avut de vazut filmul, l-a vazut deja, hai sa vorbim deci.
Cum vi s-a parut 3-ul? Mai bun decat 2-ul? Mai bun decat primul?(nuuuu!)
Parerea mea: si nu ma busiti pentru asta, va rog, ca am vazut ca multi o iau pe-aici numai fiindca indraznesc sa zica parerea lor; asta e naspa, oameni buni.
In fine, deci: mie una mi-a placut ideea generala din matrix, este un film inteligent - in totalitatea lui, nu laundu-l pe parti, pentru ca ideea din 1 a fost dezvoltata in 2 si-asa mai departe. Totusi, 2 si 3 pentru mine au fost o dezamagire totala pentru ca nu ma asteptam sa evolueze intr-un film sf ca la carte, cu batai spatiale si chestii din astea. Nu ma deranjeaza deloc efectele speciale si confruntarile dintre Neo si Agent Smith, alea sunt foarte ca lumea. Dar cand incepe si cu razboaie cu nave si alti monstri, ma apuca plictiseala rau de tot. Asta-i la mine. Plus ca as da 2 ore de actiune de-asta stupida si de povesti cu loialitatea si vitejia celor de rand care eu le consider rasuflate de-acuma pe 10 minute de conversatie inteligenta, in care sa se dezvolte ideea predestinarii, liberului arbitru si tot jocul asta care este matrix.
A- plus cica Neo era personajul principal; apare cam putin in film, ma asteptam ca rolul lui sa fie mai mare, dar scenele cu el, in special sfarsitul mi s-au parut...grabite. Sincer, asa un personaj merita mai mult, in fond el este centrul povestii.
Bun, astea-s parerile mele generale; daca mai raspund si altii, o sa discutam mai in detaliu.

PS: Catalin, imi place poza care ai atasat-o. lol!
[size=-2]Stop dreaming,
People who say that are blaspheming,
They're doing nine to five and moaning,
They don't want you succeeding when they've blown it.[/size]
blushenka
Junior Member

Re: hmm

Mesajde Nanuka » Mar Ian 13, 2004 6:58 am

Initial trimis de n3aGabitz
eu cred ca suferiti. punct. ce poola mea vreti mai mult ma? DECI ESTE CONTINUAREA! OK? Ce putea fii introdus si nu a fost? Nu credeti ca vati asteptat un pic la prea mult. Daca retineti la sfarsitul primei parti, NEO zboara ca SUPERMAN. Si este perfect normal, adica sa zboare cand da un flying kick e ok, dar sa faca pe superman nu? Numai partea de la sfarsit unde e in camera cu "the architect" si face 80 la suta din film...eu cred ca sunteti complexati (aliosha si aragorn)...zau asa mancavashi. Din punct de vedere al realizarilor si al continutului eu nu i-am gasit vreun DEFECT. Si scene de cacat....care? care din ele ma? ce e de umplutura? hai criticilor....vreau argumente serioase. Scenele care vii se par slabute sunt mult mai tari ca altele si mai penale din primul...cum ar fii in primu atunci cand trinity il invie pe NEo cu kiss-ul...macar in al doilea el era THE ONE in poola mea....si putea sa-i repare codul lui Trinity in Matrix....deci nu cred ca ati inteles in totalitate filmul....sau poola mea..sunteti prea mofturosi...deci nu stiu pula mea daca nici asta nu va placut, nu vad ce film var mai place. Iar treaba ca primul va placut mai mult, este ptr ca a fost ceva nou, fazele cu slow motion si alea alea nu vau mai impresionat ca le-ati vazut in prima parte, eu unul am vrut sa vad cum se decurge in continuare povestea, si nu ma dezamagit.

Si ma rog de ce nu RAVE PARTY in ZION??? DE CE NU? Ce vroiai sa se adune toti cu chitarile acustice sa cante din "Phoenix" ma? hai ba fii serios....cand te gandesti la viitor muzica house suna cel mai mult a viitor deci a fost ceva f POTRIVIT. Dar ma rog...

nu inteleg de ce unii oameni aleg sa fie mai dificili, ai alegerea de a fii dificil si anti, si ai alegerea de a te multumii si accepta ceea ce este frumos, de drept. Voi ati facut sau tu, alishoa, ai facut deja alegerea. (ca tot e vorba de matrix....)

Ahhhhhhhhh ce bine ai spus-o Gabitz..Bravooooooooooo..te felicit..

Ai dreptate in tot..

Te puppppppppppppppp,

Nanuk.
Nanuka

Mesajde Aliosha » Mar Ian 13, 2004 7:14 am

Initial trimis de Nanuk
Matrix 2 a fost groaznic.de fapt nu groaznic ci banal...iar partea 3 nu merita vazut..va pierdetzi banii lol...este oribilllllllll....am fost tare dezamagita..
Va pupiccc,

Nanuka.

Ce-ai facut Nanuko, ti-ai schimbat total parerea despre film in 15 minute ?
"Against modern football."
Aliosha

Mesajde Nanuka » Mar Ian 13, 2004 8:29 pm

hahaha nuu ok hai sa-ti explic lol...

Matrix-ul mai ales partea 2...nu ai ce sa-i reporsezi d.p.v.d al scenelor si al realizarii..este la fel de bun ca si partea 1, numai ca diferentza este...ca nu are absolut nimic deosebit sau captivant....noi deja eram obisnuitzi cu imaginile vizuale din partea 1 ..si a doua parte nu a adus nimic in plus...a fost la fel..asa incat, noi specatatorii...nu am fost impresionatzi prea mult...

Mi-a placut de ex...scena cand el se lupta cu miile de agentzi.....
Cum am mai zis bunicel, dar banal....adik fara nimic cu se sa ma impresioneze sa zic wowow..fata de prima parte.

Ok, a treia parte, recunosc..groaznicaaaaaa...nu stiu daca atzi vazut-o..dar e facuta la plesneala...parerea mea...astia au facut 2 si a 3 parte intr-un interval de timp f scurt...numai ca sa scoata trilogia...oricum stiau sigur ca vor avea vanzare..cei care au vazut prima parte a filmului..vor sa le vada si pe restu..necontatand ca sunt slabe, proaste s.a.m.d..pe asta s-au bizuit..si au si reusit...nu ii mai intereseaza ..oricum au facut miliarde de dolari..hehe

Cam atat,

Va pupic,
Nanuka.
Nanuka

Te contrazic...

Mesajde Aurolacul » Mar Ian 13, 2004 10:21 pm

AS zice ca multi adevrati fani Matrix au fost dezamagiti de aceste 2 filme, shi asta nu i-au ajutat pe producatori deloc. Chiar au pierdut foarte multi bani, decat sa ii faca din cauza asta.
"For evil men to succeed all it takes is for good men to do nothing"
Aurolacul
Junior Member

Anterior

Înapoi la Film