Eu stiu ca o trauma o suferi atunci cand asisti la o scena de violenta sau o crima si nu intelegi ce se intampla, dar te sperii atat de tare incat te marcheaza pe viata.
Eu nu inteleg ce se intampla cu mine. Ori e o trauma, ori e numai o sperietura. Oricum, a provenit dintr-un nimic, o emisiune vazuta la televizor, noaptea pe Discovery. Dintr-un accident, televizorul era deschis si a inceput o emisiune, care dupa parerea mea, ar trebui interzisa: Povesti Medicale Impresionante. Am vazut acolo un om care a suferit o operatie pe fata, si care apoi, a aratat monstruos. Nici nu vreau sa ma gandesc sau sa intru in detalii.
Stiu ca in noaptea aceea nici nu am dormit, pentru ca imaginile ma terorizau si cand incercam sa adorm, imi veneau in minte si ma trezeam speriata cu tot felul de dureri imaginare.Mai ales ca stiu ca acela era un caz real.
Un lucru era sigur: nu vroiam sa ajung unul din cazurile alea.
Si acum am o frica de ce s-ar putea intampla in viitor, sau peste noapte cu mine, dar mai putin. Si asta numai seara, la culcare.
De-atunci am frica de intuneric.
In timpul zilei sunt foarte optimista, dar noaptea pluteste iar aura aceea inspaimantatoare si-mi vin iar in minte imagini, fara sa vreau asta, dar se intampla.
Cum scap de toate astea, si de ce se intampla? Am nevoie de niste sfaturi, de la altii care au trait experiente asemanatoare sau mai grave.
Trauma sau altceva?
5 mesaje
• Pagina 1 din 1
Mai degraba o frica temporara. Normal ca ramai cu "unele" imagini intiparite pe retina insa asta nu este un capat de tzara.
Cand era mic (Cam 6-7 ani) m-am dus la manastirea de la Cernica si acolo erau pictati pe un perete sfinti iar pe alt perete draci....stiu ca, la fel ca tine...cateva seri nu am putut sa dorm...si aveam vise groaznice....nu mai vorbesc de frica de intuneric insa cu timpul (Cam 1-2 luni) mi-a trecut....sper ca si tie sa ti se intample la fel...
Numai Bine!
Cand era mic (Cam 6-7 ani) m-am dus la manastirea de la Cernica si acolo erau pictati pe un perete sfinti iar pe alt perete draci....stiu ca, la fel ca tine...cateva seri nu am putut sa dorm...si aveam vise groaznice....nu mai vorbesc de frica de intuneric insa cu timpul (Cam 1-2 luni) mi-a trecut....sper ca si tie sa ti se intample la fel...
Numai Bine!
-
Love2Fly - Junior Member
O sa treaca, ai sa vezi!
Atunci cind mergi la culcare, incearca sa-ti aduci aminte de cel mai frumos moment din viata ta. Trebuie sa fi existat ceva, o intimplare, un moment deosebit, cineva care sa te fi facut cu adevarat fericita. Incearca sa-ti aduci aminte cit mai bine acel moment, sa-l retraiesti, sa te concentrezi numai asupra lui, cu toata puterea gindului tau. De fiecare data cind te cuprinde frica, muta-ti gindul pe acel ceva frumos din viata ta. Si mai poti asculta o muzica draga tie, chiar daca adormi, lasa acea muzica sa-ti insoteasca somnul. Daca e prea multa liniste, atunci se aud prea tare gindurile si mai ales cele negre. Asa ca o muzica buna, cel mai frumos gind si chiar o luminita mica te vor ajuta sa scapi de problema asta neplacuta.
Si nu in ultimul rind, asta nu e o trauma, in nici-un caz. E doar o chestie mai neplacuta. Iti trebuie doar un pic de ambitie sa o depasesti. Si alta-data nu te mai uita la nimic ce te-ar putea afecta, imagini violente, filme, emisiuni ciudate. Mai bine schimbi programul sau, si mai bine, intri pe forum.
Atunci cind mergi la culcare, incearca sa-ti aduci aminte de cel mai frumos moment din viata ta. Trebuie sa fi existat ceva, o intimplare, un moment deosebit, cineva care sa te fi facut cu adevarat fericita. Incearca sa-ti aduci aminte cit mai bine acel moment, sa-l retraiesti, sa te concentrezi numai asupra lui, cu toata puterea gindului tau. De fiecare data cind te cuprinde frica, muta-ti gindul pe acel ceva frumos din viata ta. Si mai poti asculta o muzica draga tie, chiar daca adormi, lasa acea muzica sa-ti insoteasca somnul. Daca e prea multa liniste, atunci se aud prea tare gindurile si mai ales cele negre. Asa ca o muzica buna, cel mai frumos gind si chiar o luminita mica te vor ajuta sa scapi de problema asta neplacuta.
Si nu in ultimul rind, asta nu e o trauma, in nici-un caz. E doar o chestie mai neplacuta. Iti trebuie doar un pic de ambitie sa o depasesti. Si alta-data nu te mai uita la nimic ce te-ar putea afecta, imagini violente, filme, emisiuni ciudate. Mai bine schimbi programul sau, si mai bine, intri pe forum.

aizzz&co
only one animal kills just for the sport of it... guess which...
Bless the Beasts & Children (Glendon Swarthout)
only one animal kills just for the sport of it... guess which...
Bless the Beasts & Children (Glendon Swarthout)
-
Necko - Mesaje: 4348
Da, te intzeleg, foarte urat...
Cand am vazut un film urat, cum niste mafioti columbieni ingropau de vii niste oameni, tot ma gandeam ca o sa ma culc la noapte shi o sa ma trezesc in cosciug. Urata treaba, dar mi-a trecut. O sa treaca, nu te mai uita la emisiuni sau filme horror daca nu iti prieste.
"For evil men to succeed all it takes is for good men to do nothing"
-
Aurolacul - Junior Member
Nu stiu daca ti-a trecut deja teama despre care vorbeai sau trauma dupa cum o considerai tu depechemind, ceea ce vreau insa sa-ti spun e ca gandurile cel putin teoretic pot fi controlate. E nevoie doar de putin exercitiu si o sa poti singur/a sa eviti zona aia dubioasa care te antreneaza in frica aia puternica si nu te-a lasata sa dormi o noapte sau poate mai mult.
Si eu sunt foarte influentabila de evenimente cotidiene, reale sau vazute intr-un film sau altceva... si pana nu de mult mergeam si eu tremurand la culcare dupa ce vedeam un film cu scene violente sau oribile, pana mi-am dat seama ca gandurile pot fi dirijate cum vrei tu si nu lasate sa zboare la voia intamplarii. Ce altceva te ajuta? De exemplu o muzica placuta care sa-ti trezeasca o amintire placuta... si senzatia ingrozitoare se dilueaza facand loc celei noi. Cu putina vointa iti focalizezi gandurile spre ceva pozitiv dupa ce te pui la culcare si in cateva zile (nu mule) ar trebui sa treaca.
La mine functioneaza faza cu muzica de minune...
Si eu sunt foarte influentabila de evenimente cotidiene, reale sau vazute intr-un film sau altceva... si pana nu de mult mergeam si eu tremurand la culcare dupa ce vedeam un film cu scene violente sau oribile, pana mi-am dat seama ca gandurile pot fi dirijate cum vrei tu si nu lasate sa zboare la voia intamplarii. Ce altceva te ajuta? De exemplu o muzica placuta care sa-ti trezeasca o amintire placuta... si senzatia ingrozitoare se dilueaza facand loc celei noi. Cu putina vointa iti focalizezi gandurile spre ceva pozitiv dupa ce te pui la culcare si in cateva zile (nu mule) ar trebui sa treaca.
La mine functioneaza faza cu muzica de minune...
...realitatea nu exista... totul este o iluzie, in timp ce nimic nu este intamplator...
- Delphyna
5 mesaje
• Pagina 1 din 1