Cargo

Forumul asociat fanclubului Cargo

Mesajde Rockeru'Somer » Vin Ian 23, 2004 6:55 pm

aloooo, autogara!!!!!!!!!!!!!!!

bah , baciu nu are cum sa-l ajunga kempes...kempes e undeva sus,unde adi nu va ajunge curand...

cargo rulz eu am zis-o primu' , acu' v-a apucat pe toti?
trei arme am la indemana
vointa-mi creste zi de zi,
onoare,suflet si credinta
calauzit de ele orice-ar fi.
Rockeru'Somer
Junior Member

Mesajde dyane » Vin Ian 23, 2004 8:51 pm

Initial trimis de Rockeru'Somer
bah , baciu nu are cum sa-l ajunga kempes...kempes e undeva sus,unde adi nu va ajunge curand...

rockere, nu e chiar asa.. sa vii sa vezi..
The show must go on!
dyane
Junior Member

Mesajde catharsis » Vin Ian 23, 2004 11:03 pm

cargo rulz eu am zis-o primu' , acu' v-a apucat pe toti?
cargo sucks!
pe mine ma enerveaza snobii care afrima ca iris si cargo sunt singurele formatii rock din romania.
ca sa nu fiu chiar off-topic, imi place mai mult baciu ca are vocea mai ragusita, desi live mi se pare ca suna mai porst ca si kempes, dar asta e o chestie de gust.
there is no catharsis

cathartic media
catharsis

Mesajde cubu » Sâm Ian 24, 2004 12:27 am

Mai, dar Igrisan nu are vocea aia, se aude clar ca e o ragusala fortata... Asta nu-mi place, e ceva fals. Cred ca i se trage de la "complexul Kempes", cum zicea cineva aici... Voit sau nu, el incearca sa-i imite stilul... Eu am mai spus, Igrisan are voce frumoasa, nu inteleg de ce trebuie sa bage nisip...

later edit: Pentru cei care spun ca Igrisan e mai bun decat Kempes am o intrebare: Poate Baciu' vostru sa faca sfarsitul de la "Astazi si maine"?
indescifrabil
cubu

Mesajde Rockeru'Somer » Sâm Ian 24, 2004 2:29 pm

Initial trimis de catharsis
cargo sucks!
pe mine ma enerveaza snobii care afrima ca iris si cargo sunt singurele formatii rock din romania.
ca sa nu fiu chiar off-topic, imi place mai mult baciu ca are vocea mai ragusita, desi live mi se pare ca suna mai porst ca si kempes, dar asta e o chestie de gust.

veniti voi hardcoristii si va dati si voi cu pararea... :bleah:
trei arme am la indemana
Rockeru'Somer
Junior Member

Mesajde catharsis » Sâm Ian 24, 2004 11:10 pm

nu sunt hardcorist. de ce judeci oamenii fara sa ii cunosti?
iar daca tu nu ai gasit postul meu de mai sus ironic, e treaba ta...
there is no catharsis

cathartic media
catharsis

Mesajde shinee » Dum Ian 25, 2004 7:17 pm

Initial trimis de Portnoy

later edit: Pentru cei care spun ca Igrisan e mai bun decat Kempes am o intrebare: Poate Baciu' vostru sa faca sfarsitul de la "Astazi si maine"? [/B][/QUOTE]

da, crede-ma. si inca cum... kempes nu a facut de mult finalul ala, live. ca de inregistrat, e inregistrat in 94, cand nu avea inca probleme.

afirmatia cu "nisip in voce" e reala, din cate stiu problema e pe tapet chiar acum. S-a incercat o chestie bizara, dupa parerea mea, citez, "pastrarea expresiei vocale", lucru care dezavantajeaza si l debusoleaza pe adi igrisan. sper ca asta se va schimba curand.
e dimineata in alta viata?
shinee
Junior Member

Mesajde shinee » Dum Ian 25, 2004 7:20 pm

[/B]

nu sunt de acord, rockere. nu stiu daca ai apucat sa l asculti live, parca nu au mai trecut pe la craiova. zau, asculta l mai intai.
discul, din pacate, nu e foarte relevant pentru ce poate igrisan sa cante.
shinee
Junior Member

Mesajde Rockeru'Somer » Lun Ian 26, 2004 7:45 pm

shinee scrie:nu sunt de acord, rockere. nu stiu daca ai apucat sa l asculti live, parca nu au mai trecut pe la craiova. zau, asculta l mai intai.
discul, din pacate, nu e foarte relevant pentru ce poate igrisan sa cante.

esti a doua persoana care imi recomanda acest lucru' in ultimele 2 zile...
ce aveti cu mine???
bine mah, o sa ma fac cuminte si o sa reincep sa ajung la concerte...
pana atunci ...Kempes rulz! cfr sucks!
trei arme am la indemana
Rockeru'Somer
Junior Member

Mesajde cubu » Mar Ian 27, 2004 12:46 am

shinee scrie:kempes nu a facut de mult finalul ala, live. ca de inregistrat, e inregistrat in 94, cand nu avea inca probleme.

Stiu asta, era vorba daca Igrisan poate ce a putut Kempes atunci... Pana o sa am ocazia sa ascult eu cu urechile mele, permite-mi sa ma indoiesc... ma cam dor salele...
indescifrabil
cubu

Mesajde stefan » Mie Ian 28, 2004 11:48 am

Am ascultat si eu ultimul Cargo si am zis sa-mi dau cu parerea. Nu-s fan Cargo, deci cred ca am o oarecare obiectivitate. Unele din criticile care am vazut ca i s-au adus, atat aici cat si pe topicul similar de pe computergames.ro mi se par aiurea. Chestia cu doua melodii in plus nu e cred ca e o mostra de regres, din cate vad si "Ziua Vrajitoarelor" are doua melodii mai vechi ("Clasa muncitoare" si "Batacanda") care chiar nu stiu cum se justifica, iar durata albumului precedent fara cele doua melodii "in plus" e de 40 de minute, al lui "Spiritus ..." e de 39.

Acuzatii cum ca ar fi invechiti mi se par ridicole, atata timp cat exista unii care nu pot face prea multe melodii bune in propriul lor stil modern (de ex. Firma). Cargo stiu sa cante intr-un stil si o fac bine, si faptul asta nu mi se pare de neglijat. Cineva zicea legat de AC/DC (altii care au tinut-o pe un stil o viata-intreaga) ca daca e asa usor de scris muzica in genul respectiv, de ce nu au facut-o si altii la fel de bine? Si de cand stilul abordat e un criteriu de calitate?

Pe "Spiritus ..." majoritatea melodiilor sunt decente sau bune (nu discut versurile, ci muzica). N-as putea spune acelasi lucru despre albumul scos de Firma, din ce-am auzit live sau la radio.

Versurile sunt intr-adevar ridicole, dar iar nu vad nici o scadere calitativa fata de "nu mai am tigari, nu am ce sa fac" sau "Doi pasi" (ultimul are versuri destul de asemanatoare cu "Fraiere" de pe albumul nou). Dimpotriva, gasesc destule asemanari cu "Ziua vrajitoarelor", desi:

- pe "Ziua ..." o melodie e copiata pe fatza ("Doi pasi" - ce-i drept nu stiu ce scrie la credits pe album) si una are riff-ul luat de la "Kashmir"; pe "Spiritus ..." nu-mi suna inca nici una cunoscut :).
- pe "Ziua ..." totusi parca melodiile is mai bune, dar nu cu mult.
- pe "Spiritus ... " nu mai apar RACLA :D

Igrisan nu mi se pare comparabil cu Kempes, dar oricum e un vocalist bun, nu mi se pare ca s-ar face de ras. Nu cred ca exista formatie care sa stea doar in vocalist, poate doar cand acela e unicul compozitor, acu' nu stiu cine compune la Cargo.
subpolar homesick fane

"This here post might offend you some
If it doesn't it's because you're dumb"
stefan
Junior Member

Mesajde river » Mie Ian 28, 2004 1:11 pm

Mi-am cumparat si ultimul album de la Cargo, desi aveam indoieli legate de calitate acum, dupa ce Kempes nu mai este vocalist.
Mi-a placut totusi, la fel de mult cum mi-au placut si celelalte albume, iar Igrisan mi se pare, de asemenea, un vocalist bun. Si-au pastrat stilul si e bine ca e asa...

In general, subscriu parerii lui stefan.
"Uneori se mai intampla insa ca vreun Smochin razvratit sa se catzere pe gard si sa-si ia lumea in cap... "

imi asum ceea ce scriu, cine are de gand sa plagieze o face pe barba lui
river
Junior Member

???

Mesajde xinne » Mar Feb 10, 2004 10:55 am

Ce dracului se intampla cu forumul asta?Nu mai sunat fani Cargo,sau ce se intampla?
Si daca nimeni nu anunta nimic,atunci va spun eu ca pe 14 februarie va fi un concert Cargo in Bucuresti.Nu stiu locatia,dar poate se sesizeaza cineva si va spune si celorlati.
Sacrifice
At the gates of paradise
It's a world full of illusions
By the masters of confusion, follow me...
xinne
Junior Member

Mesajde SOD » Lun Feb 16, 2004 2:52 pm

nu mai sunt bre.
au cantat de ziua indragostitzilor,la un azil de batrani.s-au bucurat bietzii bunici,au cantat si au dansat pana-n zori.ce sa mai,a fost un succes enorm.
Rape me tender 'cos I'm verry sensitive
FOUR OF A KIND
SOD

Mesajde vali » Mar Feb 17, 2004 6:40 am

some people deserve to die
vali

Cargo mai este Cargo ???

Mesajde Mikutzu » Mar Feb 17, 2004 2:48 pm

Ascult Cargo cam de cand am dat cu capu de muzica rock... adica de prin clasele 8-9... adica de mai bine de 8 ani. Nu cred ca e cineva care a ascultat Cargo si sa nu fie multumit de plecarea lui Kempes din formatie. Nu cred ca exista cineva care a ascultat Cargo si sa-i placa cum suna acum Cargo. In momentul de fata trupa aia nu mai este Cargo... este orice altceva... Dar... pentru cei care nu sunt de aceeasi parere le dau urmatorul link :
http://www.zoso.dap.ro/cargo_-_ploaia_kempes_live.avi
am dat intamplator de link-ul asta la altcineva... vazusem concertul la teveu atunci si mi-a parut bine ca a fost o persoana care a inregistrat. Cred ca e mai mult decat sugestiv fragmentul.

Diferenta e clara....zic eu...

Toata lumea stie ca albumul "Spiritus Sanctus" a fost intai inregistrat cu Kempes vocal si, dupa ce Kempes si-a anuntat plecarea, s-a reinregistrat in varianta in care a iesit pe piata cu "scuza" ca nu vor putea promova un album cu vocea lui Kempes fara Kempes. Ok... partial de acord... Dar..... eu unul nu-s multumit de faptul ca nu am cum sa ascult piesele de pe "Spiritus Sanctus" cantate de Kempes... Ceea ce incerc eu sa fac aici este sa deschid o lista de semnaturi "virtuale" prin care sa convingem Media Pro sa lanseze acest album sub ORICE FORMA.... Ar fi pacat...
Deci.... eu primu pe lista... Cine urmeaza ???

Ha ha ha.... this is good..

Tanase dixit:
Concertul de aseara din BACKSTAGE mi-a demonstrat inca o data (daca mai era nevoie) ca BACIU e cel mai bu solist pe care l-a avut vreodata CARGO si unul dintre cei mai bui din ROMANIA (poate chiar cel mai bun...dar ma mai gandesc)...si ca KEMPES era un mic copil debusolat (pe langa BACIU) Asta e parerea mea

Kempes facea sali pline cu Cargo, Kempes e un zeu pe langa Baciu... cand canta Kempes SIMTEAI muzica... Baciu se chinuie sa semene la voce cu Kempes... o fi vocal bunicel dar poate sa-si faca trupa lui si sa-si schimbe stilu'... poa' sa cante ceva mai soft... dar in stilul Cargo n-o sa cante niciodata... degeaba umbla "baetzii" de la sonorizare sa-l "dea mai tare", cine a ascultat cu adevarat Cargo stie ca AM DREPTATE !!!!

Off topic: Am postat mesajul anterior intr-un "thread" nou pentru ca vroiam sa deschid o lista de semnaturi !!! Nu cred ca era necesar sa-l mute cineva aici. Dar ma rog .... fiecare cat il duce capul...

(edited by vali: just keeping it clean)
Mikutzu
Junior Member

Mesajde vali » Mar Feb 17, 2004 9:28 pm

mikutzu, gigele, calmeaza-te

zoso iti transmite salutari
vali

Mesajde shinee » Mie Feb 18, 2004 12:13 pm

nu cred ca trupa sau casa de discuri au vreun interes sa scoata o varianta spiritus sanctus cu kempes. kempes este, in momentul de fata, fostul solist. sigur, poate mai stralucitor, mai charismatic, mai, mai, mai... totusi, este un FOST solist.
acum avem un nou solist, care, doar dintr o greseala de atitudine a trupei, a fost sfatuit si incurajat sa cante un pic mai ca kempes, asa... poate ca asta a fost o scapare, dar trupa s a temut si, in parte, a avut si de ce. schimbarile de solisti au generat intotdeauna valuri printre fanii unei trupe si inclin sa cred ca ascultatorii de rock tind sa fie cei mai CONSERVATORI din cati ascultatori de cate genuri exista pe lumea asta, in muzica.
pe igrisan nu l da nimeni mai tare, asta e ceea ce pot sa ti spun. sau il da, daca il acopera cinelele sau premierul lui pilan (ceea ce se mai intampla, ca ala da in ele ca apucatul). igrisan are o voce exceptionala, o expresivitate fara seaman si stie sa moduleze ca nimeni altul. sincer, l am iubit pe kempes cu putere, ca solist vorbind. dar si ar fi dorit el sa dispuna de atuurile naturale ale lui adi igrisan...abia asa, daca kempes pleca, ar fi fost o adevarata tragedie pentru trupa.
daca va e dor de cetateanul kempes,se pare ca l veti putea vedea prin arad, in aceasta vara. si, cine stie, poate ca, la fel ca de obicei, aceasta trupa care de fiecare data intoarce obrazul, il va invita sa sustina un concert ex-tra-or-di-nar alaturi de ea. ar trebui sa aiba mai mult suflu acum, dupa ce a carat bagaje, placi de gresie si faianta samd.
shinee
Junior Member

Mesajde vali » Joi Feb 19, 2004 6:30 am

mikutzu, daca modu nu e de acord, el stie cel mai bine ce si cum, de aia e moderator aici.

varianta de album cu kempes ar fi interesanta pentru colectionari.
carismatic? mai degraba "cu priza la publicul tanar". barese si baciul innebunesc femeile de peste 25, au o varsta si o pretsanta, kempes innebunea pustii de 15-18 ani. cred ca asta e problema, trebuie promovat un nou sex-simbol il trupa asta. poporu vrea poze (indecente) cu alin si tavi !!! pcitoriale artistice :@)
normal, in orice trupa noul solist va fi comparat 2-3 ani cu vechiul solist. dar daca acesta face treaba buna (live si studio) lumea il "uita" pe vechiul. oricum, igrisan are voce

s-a mai ingrasat ovidiu, de la atata munca?
vali

Mesajde Mikutzu » Joi Feb 19, 2004 8:48 pm

acum avem un nou solist, care, doar dintr o greseala de atitudine a trupei, a fost sfatuit si incurajat sa cante un pic mai ca kempes, asa... poate ca asta a fost o scapare, dar trupa s a temut si, in parte, a avut si de ce. schimbarile de solisti au generat intotdeauna valuri printre fanii unei trupe si inclin sa cred ca ascultatorii de rock tind sa fie cei mai CONSERVATORI din cati ascultatori de cate genuri exista pe lumea asta, in muzica. pe igrisan nu l da nimeni mai tare, asta e ceea ce pot sa ti spun. sau il da, daca il acopera cinelele sau premierul lui pilan (ceea ce se mai intampla, ca ala da in ele ca apucatul). igrisan are o voce exceptionala, o expresivitate fara seaman si stie sa moduleze ca nimeni altul. sincer, l am iubit pe kempes cu putere, ca solist vorbind. dar si ar fi dorit el sa dispuna de atuurile naturale ale lui adi igrisan...abia asa, daca kempes pleca, ar fi fost o adevarata tragedie pentru trupa.

O fi avand Igrisan o voce exceptionala si expresivitatate dar, si istoria rock e plina de exemple, nu formatiile care au avut astfel de solisti au fost cele mai iubite de public. Formatiile care au avut un solist cu o voce puternica, deosebita ca timbru, au avut intodeauna succes. Kempes are o asemenea voce si fara el formatia probabil ca va mai rezista cativa ani de pe urma vechilor melodii, acum cantate de igrisan cat mai aproape de "Kempes style" adica fortat, dupa care o va coti pe un gen mai soft cat sa-i puna in valoare lui igrisan "atuurile". Ceva gen Holograf, muzica blegoasa de intors pe spate gagicile !!! :j Ca tot zice vali ca innebuneste femeile peste 25 de ani... :D
By the way, vali, tu din care categorie faci parte ?? Eu unul am 25 de ani si nu gust genul de muzica care innebuneste femeile. So ??

Si da, despre faptul ca ar fi o piesa de colectie nemaipomenita un album Spiritus Sanctus cu Kempes vorbeam. Am asteptat albumul asta cu multa nerabdare. Si eu unul nu cred ca varianta "Kempes" nu exista prin anumite maini care au ajutat la realizarea albumului.

mikutzu, daca modu nu e de acord, el stie cel mai bine ce si cum, de aia e moderator aici.

M-am lamurit ce stie modu mai bine si de ce pe aici. Ma abtin de la comentarii pentru ca probabil "se coboara" la mintea mea si ma trezesc cu-n ban.

A, uitasem... Mai pun odata intrebarea :
Vi se pare normal un "carnat" lung de 27 de pagini despre una din cele mai bune formatii de rock de la noi in loc sa aiba propriul forum asa cum alte formatii au deja ? Daca n-aveti loc pe site va donez un hard.. :t . Sau e pur si simplu rea vointa ?
Mikutzu
Junior Member

Mesajde Lancelot » Vin Feb 20, 2004 2:25 pm

Mikutzu, imi permit doar sa spun ca esti un pic cam prea sarcastic pentru gustul meu.
In rest, comercial vorbind, s a vazut ca gagicile nu vin singure la concerte, ci -chiar daca saliveaza dupa un membru al trupei - isi aduc si iubitii. publicul se inmulteste cu 2, spre deosebire de alte formatii, care au concerte unde baietii se duc singuri, ca la meci.

Eu iti spun cu mana pe inima ca Igrisan e primit bine de public si e perceput foarte puternic, ca prezenta...nus cum sa zic exact, asa ca ti dau un exemplu. cu kempesutzu cand mergeam pe strada nu i cerea nimeni aproape autograf. pe igrisan l a napadit lumea oriunde se afla: in magazinul unirea, in fata blocului meu, etc etc etc.

despre voci n avem a mai discuta pentru ca parerile sunt clar diferite si nu vom ajunge sa ne convingem, nici unul, de contrariu.
cred cu putere ca, daca e ca formatia sa cedeze, va ceda ea din alte motive, nu din cauza inlocuirii solistului.
Imprumuta-mi, te rog, visele tale pana maine
Lancelot
Junior Member

Mesajde Lancelot » Vin Feb 20, 2004 2:25 pm

ps - lancelot este shinee
Imprumuta-mi, te rog, visele tale pana maine
Lancelot
Junior Member

Mesajde Mikutzu » Vin Feb 20, 2004 11:23 pm

Aaaa... scuza-ma ca te intreb..
Ce legatura are "comercialul" cand se vorbeste despre o trupa rock.
Mai toate trupele rock si-au pierdut "felia" favorita de fani creeand o muzica mai "comerciala". Mai toti consumatorii de rock clasic nu au gustat virajele spre comercial facute de trupa/trupele favorite. Da.. sunt fanii cei mai conservatori. Dar aici despre asta e vorba. Cargo vrea sa devina o trupa comerciala sau sa ramana fidela aceluiasi stil ? Sincer, nu mai este nevoie de o trupa de genul Holografului sau, Doamne fereste, Voltaj.
Ce legatura are cersitul autografelor cu calitatea muzicii ? Si pe Adrian Minune il recunosc multi pe strada. Got the point ???
Nimic de zis, Igrisan are "fata" comerciala ! Dar, din pacate, Cargo acum poate sa cante numai instrumental si sa mai sune "Cargo". Singura salvare ar fi gasirea unui solist cu o voce cat mai speciala. Nu neaparat sa sune "Kempes". Si nu, nu vocea "soft" si armonioasa a lui Igrisan e solutia. In cel mai rau caz ca "backing vocal". Am mai spus-o si o repet, nu formatiile rock cu solisti vocali de genul lui Igrisan au avut succes, ci formatiile cu un vocal cu timbru deosebit. Exceptiile au avut alte atuuri (versuri, instrumentisti EXTREM de valorosi). Nu cred ca e nici locul si nici momentul sa ma apuc de-o istorie a rock-ului.

Cat despre un sound comercial al trupei Cargo sper sa nu fie o chestie reala. Sper, macar, sa ramana la acelasi stil. Oricum se simte o cerere din ce in ce mai mare de "rock clasic" la ora actuala.
Cam atat am avut de comentat azi....

P.S. lancelot aka shinee ai grije ca danone nu stie prea multe.. mie mi-a dat un avertisment ca am "indraznit" sa postez de 2 ori la rand. :D
Just joking !! Take care !!!
Mikutzu
Junior Member

Mesajde shinee » Lun Feb 23, 2004 10:23 am

Mikutzu, intr adevar, am atacat eu pe alt front. Observatiile tale sunt corect exprimate, doar ca nu sunt de acord cu ele. Despre stigmatul "comercialului" nu vreau sa mai discut, ca mi se pune pe inima. M am saturat sa aud ca numai o trupa care vinde 3 exemplare dintr un album are valoare...asta inseamna,. de fapt, "comercial" :)

cargo canta:
joi 26 februarie - fire club, bucuresti
sambata 28 februarie - laptaria enache, bucuresti
vineri 19 martie - stuf vama veche, bucuresti
sambata 20 martie- club phoenix, constanta
shinee
Junior Member

Mesajde memetshot » Vin Feb 27, 2004 4:04 pm

dupa concertul de aseara mi-am dat seama de o chestie. kempes nu iera mai bun ca ingrisan si nici ingrisan nu ie mai bun ca Kempes (si ce daca ie cacofonie?). mie mi se par complementari. adica impreuna sunau super bine. oricum si ingrisan suna bine,

il va invita sa sustina un concert ex-tra-or-di-nar alaturi de ea

ar fi o cheste super faina...
I'm sorry, but the position of annoying, incoherent talking animal has already been taken
meropi, ramane cum am stabilit
memetshot

Mesajde shinee » Lun Mar 01, 2004 2:48 pm

La multi ani, Alin Achim!
shinee
Junior Member

Mesajde vali » Lun Mar 01, 2004 7:03 pm

sanatate si multe impliniri!!!
vali

Mesajde a6d6d6a » Joi Mar 18, 2004 12:06 am

daca kempes a fost bulangiu si a plecat in mijlocu' inregistrarilor ,nu cred ca oalele ar trebui sparte in capul formatiei
orisicum,v-a placut prestatia lor din piata palatului-mie mi s-au parut peste asteptarile multor (ps:chestia s-a facut in iesi) ;h
born stubborn
a6d6d6a
Junior Member

Mesajde Lorena » Vin Apr 02, 2004 5:20 pm

Noul solist de la CARGO,Adi Igrisan e un tip super de treaba cu o voce superba!Nu inteleg dc atatea comparatii cu Kempes-Adi Igrisan canta intr-un fel,Kempes in altul,iar cui ii place mai mult vechea varianta n-are decat sa il tot regrete pe Kempes...
Videoclipul piesei Ploaia e de-a dreptul sublim!Noua formula Cargo imi place foarte mult!FAnii adevarati ar trebui sa stie ca (scz cacofonia) Cargo nu inseamna doar Kempes!
Iar pt. cei care nu il plac pe Adi-"e vreo problema?in gat sa ti-o proptesc"
Lorena
Junior Member

Mesajde nae cinefil » Mar Apr 06, 2004 2:49 pm

concert CARGO in Bistrita, la METROPOLIS - 26.03.2004
[color=red][color=#000000][color=sienna]citat celebru[color=black] - personaj celebru ([color=silver]by default)[/color]
[/color][/color]
[/color][/color]
nae cinefil

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Cargo