Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring
103 mesaje
• Pagina 1 din 4 • 1, 2, 3, 4
lord of the rings1
am avut deosebita placere sa vad si eu aceasta superbitate de film! Eu unul nu am citit cartea dar va spun din toata inima ca este cel mai elaborat film pe care l-am vazut pana acum! Povestea este atat de captivanta in cat nu este acoperita de effectele speciale care intr-adevar sunt niste realizari care nu le-am mai intalnit..intr-adevar 3 ore de film in toata splednoarea...sincer sa fiu nici nu stiu cand a trecut timpul! ESte un film care il recomand la toata lumea.....peste asteptarile mele!
sarbatori fericite!
sarbatori fericite!
-
n3aGabitz - Junior Member
Maaaa.....la voi prin strainatate..o fi aparut.....dar noi in Romania..probabil o sa mai asteptam mult si bine pt. al vedea pe ecrane !
Aliosha....merita a fi vazut in Mall ..sau se poate vedea si pe calculator ?!
IEZECHIIL 25.17: Voi săvârşi asupra lor cumplită răzbunare prin pedepse grozave şi vor cunoaşte ca eu sunt Domnul, când voi săvârşi asupra lor răzbunarea mea.
-
Oribilul Mosh - Junior Member
Initial trimis de Blink 1 82
Maaaa.....la voi prin strainatate..o fi aparut.....dar noi in Romania..probabil o sa mai asteptam mult si bine pt. al vedea pe ecrane !
Azi am vrut sa-l vad dar nu am reusit pentru ca erau biletele vandute pentru toata ziua. L-a vazut fratimiu si a spus ca e superb, mai ales imaginile deci cand o sa fie fugi la mall.
O sa mai incerc poimaine sa-l vad ( dar de data asta o sa imi iau bilet din timp).
-
Aliosha - Mesaje: 5042
In sfarsit am reusit sa vad filmul.
Este foarte bun iar imaginile sunt superbe. Este doar prima parte pentru ca partile 2 si 3 vor fi scoase in 2002 si 2003 ( sunt deja filmate).
Din cate am inteles filmul respecta cu strictete cartea cu acelasi nume, probabil una dintre cele mai populare carti din America de N. ( se va intelege de ce Baldur's gate a fost atat de vandut si de jucat )
Majoritatea au citit-o si se duc la film cu cunostintele necesare ce e aia un dworf, un hobbit etc...
Este foarte bun iar imaginile sunt superbe. Este doar prima parte pentru ca partile 2 si 3 vor fi scoase in 2002 si 2003 ( sunt deja filmate).
Din cate am inteles filmul respecta cu strictete cartea cu acelasi nume, probabil una dintre cele mai populare carti din America de N. ( se va intelege de ce Baldur's gate a fost atat de vandut si de jucat )
Majoritatea au citit-o si se duc la film cu cunostintele necesare ce e aia un dworf, un hobbit etc...
"Against modern football."
-
Pai ce e aia hobbit si dworf ?!
IEZECHIIL 25.17: Voi săvârşi asupra lor cumplită răzbunare prin pedepse grozave şi vor cunoaşte ca eu sunt Domnul, când voi săvârşi asupra lor răzbunarea mea.
-
Initial trimis de Aliosha
In sfarsit am reusit sa vad filmul.
Nu e cea mai populara carte din America de N....uite ca nici macar obositu de original nu a reushit sa puna laba pe ea,darmite sa o citeasca.In America de N. a ajuns la multzi ani dupa ce a fost scrisa.
Autorul,JRR Tolkien a fost sud-african,a emigrat in Anglia,shi a luptat in armata britanica in ambele razboaie mondiale.A scris cartea in timp ce era pe front,shi este banuit de a fi transpus situatzia globala din timpul razboiului 2-mondial, in mediu heroic-fantasy....se pot face paralele intre personajele cartzii/filmului,shi personaje reale,ca Hitler,Churchill,etc.
Dincolo de asta,influentzele clare asupra cartzii vin din cateva directzii:
1.Formatzia lui Tolkien de lingvist,care l-a ajutat sa creeze limbi noi,gramatici,semantici shi sintactici inventate de la zero,cum este limba elfilor,a hobbitzilor,etc.Exista dictzionare de limba elfica sau hobbitica,cu alfabet,reguli gramaticale,etimologii,etc.Singura incercare de acest gen mai este limba klingoniana,din seria Star Trek,dar care oricum nu a ajuns la nivelul operei lui Tolkien.
2.Mitologiile nordice,din care a imprumutat anumite creaturi,cum sunt trollii shi elfii.
3.Istoria europeana,cu care s-au facut multe paralele,elfii sunt consideratzi popoarele nordice(inaltzi shi blonzi),dwarfii sunt popoarele mai scunde shi mai barboase,care traiesc in muntzi(cum au fost unele triburi de traci shi celtzi),negrii sunt maurii din nordul africii,etc.
Cartea lui Tolkien a stat la baza a 80% din ce s-a scris in heroic fantasy in ultimii 50 de ani, shi la baza tuturor jocurilor fantasy ,de la warcraft incoace,care folosesc creaturile shi limbile inventate de Tolkien.
In muzica,s-au compus multe albume(de rock,evident,ca hiphopu shi jazzu era prea ocupat cu msaturbare social-intelectuala) legate de Lord of the Rings,din care merita mentzionata opera lui Blind Guardian,integral bazata pe opera lui Tolkien,shi multe albume ale trupelor scandinave(Nightwish,Einherjer,Troll).
manelesux since 1918
- manelesux
- Junior Member
manelesux ca de obicei foarte bine documentat pe orice subiect.
Nu stiam aceste lucruri.
Am spus ca este o carte populara pentru ca mai ales cei mici o citesc. ( de la scoala de la varmiu care are 13 ani am inteles ca sunt 2-3 care nu au citit-o), ca sa fac o paralele imbecila e ca si cum am citi noi... Legendele olimpului.
Nu stiam aceste lucruri.
Am spus ca este o carte populara pentru ca mai ales cei mici o citesc. ( de la scoala de la varmiu care are 13 ani am inteles ca sunt 2-3 care nu au citit-o), ca sa fac o paralele imbecila e ca si cum am citi noi... Legendele olimpului.
-
Cel mai tare film !!!
Am vazut acum doua saptamani cel mai bun film din viata mea, si anume Lords of the rings (asta l-am vazut in canada, si nu stiu daca o aparut si in romania)...
Dupa mine e cel mai tare film...L-a mai vazut cineva?
Dupa mine e cel mai tare film...L-a mai vazut cineva?
I'm back, back again.
-
Aragorn - Junior Member
Re: Cel mai tare film !!!
Imi pare rau dar nu vazusem ca mai e un post.
Poate un moderator sau administrator sa mute ce am scris eu in subiectul respectiv?
Poate un moderator sau administrator sa mute ce am scris eu in subiectul respectiv?
I'm back, back again.
-
Aragorn - Junior Member
gata,daca reusesc sa ma dezlipesc de calculator si sa plec la institut ma duc in sfarsit sa vad si eu Lord of the Rings.va scriu cand ma intorc sa va spun daca mi-a placut sau nu!!!
Pink fluffy dynosaurs
Tremendously hardcore...
We are not born with the conviction that Pepsi is better than Coke and that heavy metal liberates the soul (Solomon, 2003). We try it out for ourselves...
Tremendously hardcore...
We are not born with the conviction that Pepsi is better than Coke and that heavy metal liberates the soul (Solomon, 2003). We try it out for ourselves...
-
Mirela - Mesaje: 2566
am reusit sa vad si eu filmul....intr-adevar e ca lumea.sa ma refer numai la decor,efecte speciale si coloana sonora si ar fi de ajuns.....si bineinteles ca tre'sa amintesc de Straider.....OAU!
Pink fluffy dynosaurs
Tremendously hardcore...
Tremendously hardcore...
-
mai e cineva pe aici care a vazut LORD OF THE RINGS???
de fapt...a aparut inca in romania sau nu?
de fapt...a aparut inca in romania sau nu?
Pink fluffy dynosaurs
Tremendously hardcore...
Tremendously hardcore...
-
i wanna see the movie...the book was briliant 

To speak is to be silent
The concept is dead. There's nothing death should interrupt,
I went to bed last night with one sip left in the cup.
-
darkshines - Mesaje: 2260
Initial trimis de darkshines
i wanna see the movie...the book was briliant![]()
an'I wanna read the book...but 'ave no time...
Pink fluffy dynosaurs
Tremendously hardcore...
Tremendously hardcore...
-
Cum termin sesiunea.....nici nu mai stau pe ganduri ! Ma duc la Multiplex ! Imi iau un meniu d'ala mare de toparlani..cola la 0.75 si o galeata de floricele.... !
Ce ma fac daca imi lipsesc 8000 ?
Ce ma fac daca imi lipsesc 8000 ?

-
Originally posted by Oribilul Mosh
Cum termin sesiunea.....nici nu mai stau pe ganduri ! Ma duc la Multiplex ! Imi iau un meniu d'ala mare de toparlani..cola la 0.75 si o galeata de floricele.... !
Ce ma fac daca imi lipsesc 8000 ?![]()
Am prevazut aceste situatii penibile pe care le creezi fara vina ta cateodata asa ca inainte sa plec am lasat la baietii aia vre-o 200.000 ca de cate ori te duci sa te competeze la pret...
-

Merci mult de tot ! esti un dragutz !

-
[quote]Initial trimis de Aliosha
[B]Tocmai am citit ca partea a doua " The Two Towers" o sa apara pe 18 Decembrie. Practic la un an de la lansarea primului.
asta in europa sau in america?
in irlanda a fost lansat pe 19 decembrie...deci asta ar fi un an fara o zi daca e data europei...
si cum asa....asteptam pana in 2003 ca sa vedem sfarsitul?.....
[B]Tocmai am citit ca partea a doua " The Two Towers" o sa apara pe 18 Decembrie. Practic la un an de la lansarea primului.
asta in europa sau in america?
in irlanda a fost lansat pe 19 decembrie...deci asta ar fi un an fara o zi daca e data europei...
Pink fluffy dynosaurs
Tremendously hardcore...
Tremendously hardcore...
-
Pai lansarile in acest caz au loc simultan in SUA, Canada, Australia si Anglia( Marea Britanie) daca nu ma insel. Deci data se refera la acestea. Din cate am inteles in restul tarilor nu a intarziat asa de mult pana sa apara.
-
Am vazut si io filmul. Capodopera de gen! Nimic exagerat, filmul este exact ca un film de aventuri-istoric, numai ca se mai amesteca si alte rase prin el, nu e prea tras de par in directia fantasy, nu e nici film pentru copii, nu are nici cliseele tipice filmelor americane (am impresia ca regizoru e neo-zeelandez). Filmarile au fost facute numai in Noua Zeelanda, peisaje magnifice si mai mult decit bine alese. Dureaza 3 ore.
Acu niste linkuri de capatii:
http://www.lordoftherings.net/index_flat.html - siteul filmului. Bun. Prezinta realizarea diferitelor peisaje, recuzita, prezinta pe scurt toate rasele existente in film, stiri, interviuri etc... De aici am aflat ca a primit 13 nominalizari la Oscar, printre care cel mai bun film, cel mai bun regizor (Peter Jackson), cel mai bun actor in rol secundar (Ian McKellen).
http://www.mckellen.com/cinema/lotr/index.htm - siteul lui Ian McKellen, partea legata de LotR
http://www.aint-it-cool-news.com/lordoftherings.html - Peter Jackson raspunde la 20 intrebari adresate pe net, in august 1998, cind s-a anuntat oficial intentia de a se face acest film. Interesant de vazut ideile de la inceput, ca si intrebarile puse de fani ai cartii.
http://www.aint-it-cool-news.com/lordoftherings2.html - a doua sesiune de intrebari la care Peter Jackson a raspuns, in decembrie 98.
Edit:
Mda, vazind si postu lu Aliosha cu Oscaru am gasit si adresa asta http://www.oscar.com/nominees/picture_lordoftherings.html unde sunt insiruite toate nominalizarile filmului, care ar fi (in engleza) Best Picture, Actor in a Supporting Role, Art Direction, Cinematography, Costume Design, Directing, Film Editing, Makeup, Music (Score), Music (Song), Sound, Visual Effects, Writing (Adapted Screenplay)
Alt edit:
Am uitat de linku asta http://www.nationalgeographic.com/ngbeyond/ - documentaru lu National Geografic despre carte, film si autor. Interesant.
Acu niste linkuri de capatii:
http://www.lordoftherings.net/index_flat.html - siteul filmului. Bun. Prezinta realizarea diferitelor peisaje, recuzita, prezinta pe scurt toate rasele existente in film, stiri, interviuri etc... De aici am aflat ca a primit 13 nominalizari la Oscar, printre care cel mai bun film, cel mai bun regizor (Peter Jackson), cel mai bun actor in rol secundar (Ian McKellen).
http://www.mckellen.com/cinema/lotr/index.htm - siteul lui Ian McKellen, partea legata de LotR
http://www.aint-it-cool-news.com/lordoftherings.html - Peter Jackson raspunde la 20 intrebari adresate pe net, in august 1998, cind s-a anuntat oficial intentia de a se face acest film. Interesant de vazut ideile de la inceput, ca si intrebarile puse de fani ai cartii.
http://www.aint-it-cool-news.com/lordoftherings2.html - a doua sesiune de intrebari la care Peter Jackson a raspuns, in decembrie 98.
Edit:
Mda, vazind si postu lu Aliosha cu Oscaru am gasit si adresa asta http://www.oscar.com/nominees/picture_lordoftherings.html unde sunt insiruite toate nominalizarile filmului, care ar fi (in engleza) Best Picture, Actor in a Supporting Role, Art Direction, Cinematography, Costume Design, Directing, Film Editing, Makeup, Music (Score), Music (Song), Sound, Visual Effects, Writing (Adapted Screenplay)
Alt edit:
Am uitat de linku asta http://www.nationalgeographic.com/ngbeyond/ - documentaru lu National Geografic despre carte, film si autor. Interesant.
- Rolf
- Junior Member
Initial trimis de mirela2001
Mda, cam asta am inteles si io, se vor lansa la un an unu de altu, deci partea III in decembrie 2003

Regizoru zicea, la una din adresele de le-am dat mai sus, ca se gindeste sa convoace din nou echipa sa mai turneze si citeva scene din carte care nu au fost incluse in film, pentru varianta DVD, intentionind sa obtina in final cam 10 ore de aventuri (pe DVD vorbesc). Tot aici se gindeste sa includa si "demo-ul", caseta de 35 minute, pe care filmase citeva interviuri cu echipa tehnica si artistica, plus citeva machete de hobbiti, orci etc... si cu care a convins New Line sa-i dea banii, care, apropo, au fost 140 milioane dolari pentru toate 3, da avind in vedere ca in Noua Zeelanda costa un film de 3-4 ori mai putin ca in SUA, banii au ajuns, dupa cum se poate vedea. Insa de la inceput s-a atras atentia ca nu vor fi folosite prea multe nume mari, mai ales din cauza bugetului, dar si deoarece s-a vrut gasirea actorului perfect pt. fiecare rolisor, asa ca castingul a avut loc in Londra, LA, NY, Australia si NZ. Cam dau din una in alta...
- Rolf
- Junior Member
despre actorii din LOR
stiati ca tipu'care-l joaca pe dworf e de fapt cel mai inalt dintre toti???un simlp truc al camerei "de luat vederi"(ca asta si este...)
pe "legolas" am avut placerea sa-l vad in "Black Hawk Down",desi tot intr-un rol secundar.
iar pe moshulica ala,hobit-ul care avea inelul la inceput,l-am vazut aseara,in From Hell".
cu ceilalti nu stiu ce s-a mai intamplat,dar am impresia ca pe tipul care-l interpreteaza pe aragon l-am mai vazut printr-un film sau serial de acelasi gen.
pe "legolas" am avut placerea sa-l vad in "Black Hawk Down",desi tot intr-un rol secundar.
iar pe moshulica ala,hobit-ul care avea inelul la inceput,l-am vazut aseara,in From Hell".
cu ceilalti nu stiu ce s-a mai intamplat,dar am impresia ca pe tipul care-l interpreteaza pe aragon l-am mai vazut printr-un film sau serial de acelasi gen.
Pink fluffy dynosaurs
Tremendously hardcore...
Tremendously hardcore...
-
Aragorn mi se pare si mie ca a mai jucat intr-un film din asta fantasy.
Dwarful ala e John Rhys Davies, care a jucat intr-un serial de s-a dat pe Prima, Calatori(i) in lumi paralele (in engleza nu stiu), unii de deschideau o poarta si alunecau in alta lume (tot pe terra), unde trebuia sa stea nu stiu cit timp pina puteau deschide o alta poarta. El era profesoru barbos si impunator. In serialu asta a jucat si Kari Wuhrer, o gagica misto si atit. Toti actorii in roluri de pitaci (hobbiti, dwarves...) au fost micsorati, desi la inceput s-a ridicat si problema folosirii unor pitici naturali, s-a optat totusi pt. micsorare.
Chiar inainte de LotR am vazut reclama la Black Hawk Down, si m-am decis ca nu voi vedea acel film (ma cam acresc astea eroice americane).
Intrebare pt. diaspora (mai ales SUA, Canada): se gaseste deja dvd-ul cu LotR? In Olanda cica apare in august.
Apropo, pentru cei care vor vedea filmul (prima sau a x-a oara): am gasit insiruite citeva scapari ale "secretarei de platou": cica la un m'dat e o masina in fundal, statuile alea mari de pe riu au alta pozitie a bratelor, cascade statatoare, etichete pe fructele pe care le maninca aia prin film (http://www.mckellen.com/epost/lotr/l020129.htm - a 4-a intrebare de sus in jos)
Dwarful ala e John Rhys Davies, care a jucat intr-un serial de s-a dat pe Prima, Calatori(i) in lumi paralele (in engleza nu stiu), unii de deschideau o poarta si alunecau in alta lume (tot pe terra), unde trebuia sa stea nu stiu cit timp pina puteau deschide o alta poarta. El era profesoru barbos si impunator. In serialu asta a jucat si Kari Wuhrer, o gagica misto si atit. Toti actorii in roluri de pitaci (hobbiti, dwarves...) au fost micsorati, desi la inceput s-a ridicat si problema folosirii unor pitici naturali, s-a optat totusi pt. micsorare.
Chiar inainte de LotR am vazut reclama la Black Hawk Down, si m-am decis ca nu voi vedea acel film (ma cam acresc astea eroice americane).
Intrebare pt. diaspora (mai ales SUA, Canada): se gaseste deja dvd-ul cu LotR? In Olanda cica apare in august.
Apropo, pentru cei care vor vedea filmul (prima sau a x-a oara): am gasit insiruite citeva scapari ale "secretarei de platou": cica la un m'dat e o masina in fundal, statuile alea mari de pe riu au alta pozitie a bratelor, cascade statatoare, etichete pe fructele pe care le maninca aia prin film (http://www.mckellen.com/epost/lotr/l020129.htm - a 4-a intrebare de sus in jos)
- Rolf
- Junior Member
mi s-a spus ca apare si un tip cu ceas la mana...eu una n-am observat....
daca ajung sa-l mai vad o data,o sa fiu atenta la detalii si la ce ce intampla pe fundal.oricum,mi se pare normal ca astfel de greseli sa apara
daca ajung sa-l mai vad o data,o sa fiu atenta la detalii si la ce ce intampla pe fundal.oricum,mi se pare normal ca astfel de greseli sa apara
Pink fluffy dynosaurs
Tremendously hardcore...
Tremendously hardcore...
-
103 mesaje
• Pagina 1 din 4 • 1, 2, 3, 4