Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring

sub lumina lanternei magice

Mesajde Rolf » Vin Feb 15, 2002 1:00 pm

Normal ca sunt normale, in orice film sunt scapari.

In alta ordine de idei cica au aparut la Rao toate trei cartile, chiar de citeva luni. Asta pentru cei din tara.
Rolf
Junior Member

LotR

Mesajde b0nechina » Joi Feb 21, 2002 10:43 am

Initial trimis de Aliosha
Din cate am inteles filmul respecta cu strictete cartea cu acelasi nume, probabil una dintre cele mai populare carti din America de N.

Din pacate, nu e chiar asa.
Filmul nu respecta cu strictete cartea, si, daca unele divergente sunt de inteles, altele mi s-au parut absolut gratuite (de ex. lui Lady Arwen (Liv Tyler) i-au dat un rol mult mai glorios si mai substantial decat il are in carte, ocazie cu care au reusit sa strice una din scenele cu mare insemnatate si au stirbit un pic din caracterul lui Frodo).
De asemenea, finalul este schimbat (dupa pararea mea, in mod cu totul gratuit, nu vad absolut nici un motiv pentru care au facut asta), iar The Breaking of The Fellowship (ultimul capitol din The Fellowship) are un cuvant greu de spus pentru imaginea pe care ti-o faci despre personaje (in special despre Sam, dar si despre Frodo).
Apropo de schimbarile fata de carte, am citit pe net o cronica excelenta acum cateva saptamani (daca gasesc link-ul, am sa-l postez).
In rest, filmul este intr-adevar bine realizat, majoritatea imaginilor seamana cu ceea ce mi-am imaginat eu citind cartea... Iar Moria este absolut spectaculoasa, mult mai bine facuta decat as fi putut visa.
In paranteza fie spus, am vazut filmul de vreo trei ori si am sa-l mai vad pana apare partea a doua, in ciuda faptului ca nu este decat copie ciuntita a cartii tocmai din cauza realizarii, care mi se pare de exceptie.
De comentat as avea multe, mai ales despre schimbarile fata de carte (sunt cateva capitole peste care s-a sarit complet, si e o parte frumoasa a povestii...), dar nu vreau sa par carcotasa, mai ales ca nu e cazul... filmul mi se pare si mie unul din cele mai bune din ultima perioada de timp...
If this doesn't make you smile
You don't have to cry
If this isn't making sense
It doesn't make it lies
b0nechina

Cronica filmului

Mesajde b0nechina » Joi Feb 21, 2002 11:08 am

Iaca si link-ul promis mai sus.
http://www.zone-sf.com/fellowshipring2.html
You don't have to cry
It doesn't make it lies
b0nechina

Re: LotR

Mesajde Rolf » Joi Feb 21, 2002 2:51 pm

Initial trimis de b0nechina

Filmul nu respecta cu strictete cartea, si, daca unele divergente sunt de inteles, altele mi s-au parut absolut gratuite (de ex. lui Lady Arwen (Liv Tyler) i-au dat un rol mult mai glorios si mai substantial decat il are in carte, ocazie cu care au reusit sa strice una din scenele cu mare insemnatate si au stirbit un pic din caracterul lui Frodo).
De asemenea, finalul este schimbat (dupa pararea mea, in mod cu totul gratuit, nu vad absolut nici un motiv pentru care au facut asta)

Regizorul spunea ca i-a dat lu Arwen un rol mai important ca sa apara mai mult in film, pentru a putea cladi mai bine idila ei cu Strider. Altfel Arwen ar fi avut chiar o aparitie episodica.
Cartea nu putea fi ecranizata in totalitate. Cu toate astea mai sunt scene filmate si neincluse, in plus, regizorul se gindea sa mai filmeze inca vreo ora de scene, iar toate astea planuieste sa le includa pe DVD-ul final, care ar avea poate chiar peste 10 ore de aventuri.
O problema la primul film a fost tocmai faptul ca prima jumatate (pina la Consiliul de la Rivendell - Council of Elrond) a cartii nu este tocmai potrivita (ca densitate a aventurii si suspans) pentru ecranizare, si s-a incercat ajungerea cit mai repede la Elrond de unde urma accelerarea actiunii.
Uita-te citeva mesaje mai sus, am pus niste linkuri. 2 dintre ele sunt cu intrebari la care Jackson a raspuns pe net, chiar din 98, cind s-a anuntat inceperea productiei. Interesant este ca multi din cei ce au intrebat au anticipat momentele cheie, au ridicat diferite probleme de ecranizare a unor scene cheie etc... Interesant de citit Q&A respective, numai ca sunt cam lungi, dar daca te intereseaza, asta nu-i o problema.

De fapt uite linkurile, ca le-am gasit:

http://www.aint-it-cool-news.com/lordoftherings.html - aug 98

http://www.aint-it-cool-news.com/lordoftherings2.html - dec 98

Mai multe linkuri in mesajele mai vechi.
Rolf
Junior Member

Re: Re: LotR

Mesajde b0nechina » Joi Feb 21, 2002 3:24 pm

Initial trimis de Rolf
Regizorul spunea ca i-a dat lu Arwen un rol mai important ca sa apara mai mult in film, pentru a putea cladi mai bine idila ei cu Strider. Altfel Arwen ar fi avut chiar o aparitie episodica.

Arwen nu are un rol in primele randuri ale povestii pana la sfarsitul cartii. Idila ei cu Aragorn incepe ca fie banuita abia pe la sfarsitul lui The Fellowship (si asta daca esti o persoana cu imaginatie bogata, altfel abia in The Return incepi sa banuiesti ceva...). Arwen are in carte un rol mai mult ghicit, si caracterul ei se formeaza incetisor din gesturile pe care le face indirect (prin intermediul lui Galadriel sau a altor Elfi). Cred ca tocmai in asta sta frumusetea personajului, ca are pana spre sfarsitul cartii un aer misterios, banuiesti cate ceva, dar nu esti sigur, povestea nu-ti da dovezi, doar mici portite de scapare in imaginativ...
Acum, drept este ca ar fi fost greu de realizat treaba asta in film, este un lucru subtil si delicat, si poate ar fi ingreunat povestea.
Ce m-a scos pe mine din pepeni este nu ca Arwen se pupa cu Aragorn (sau ca-i face cadou piatra Elfilor, pe care trebuia sa i-o ofere de fapt Galadriel), ci ca strica cu totul scena in care Frodo ar fi trebuit sa calareasca singur peste rau ... In bucatica aia de poveste aparea un Elf, Glorfindel, nu Lady Arwen, iar Frodo trebuia sa treaca raul SINGUR. Ala e primul moment din carte in care se dezavaluie o parte din curajul lui Frodo, care pana atunci a fost descris ca un pitic mancacios si oarecum fricos.

O problema la primul film a fost tocmai faptul ca prima jumatate (pina la Consiliul de la Rivendell - Council of Elrond) a cartii nu este tocmai potrivita (ca densitate a aventurii si suspans) pentru ecranizare, si s-a incercat ajungerea cit mai repede la Elrond de unde urma accelerarea actiunii.

Ba, mie calatoria prin Old Forest si pe la Barrow Downs mi s-a parut super faina, si plina de aventuri. Ma rog, parere personala.
Este adevarat ca bucata aia de poveste e oarecum independenta de restul, dar are importanta ei...
Am zis mai sus ca trecerea peste rau a fost prima dovada de curaj din partea lui Frodo. Acum imi dau seama ca am gresit.
In Barrow Downs este prima astfel de dovada, si inca una mai puternica... In sfarsit, in afara de asta, exista un lucru care leaga bucata asta de poveste de ultima parte a cartii. In Barrows ei gasesc niste sabii facute (daca nu ma inseala memoria) de Numenoreans special pentru a-i ucide pe Ringwraiths. Cu una din ele se va lupta Merry cu capitanul Nazgul in The Return...
In sfarsit, astea sunt deja subtilitati, inteleg de ce au tait mult din carte. M-au deranjat totusi, cele doua schimbari majore de care am zis mai devreme (aia de la sfarsit e si mai suparatoare), si am sa ma iau dupa linkurile matale, Rofl, sa vedem daca gasesc niste explicatii serioase. Cu aceasta ocazie iti multumesc si de linkuri.

PS Bai, nu pricep cum m-am chinuit tot liceul la comentariile literare, io-te catai romanu' facui aici! :)
You don't have to cry
It doesn't make it lies
b0nechina

Mesajde Rolf » Joi Feb 21, 2002 3:37 pm

Ihi, numa ca regizoru (mare admirator Tolkien, ca si cei doi producatori) a cautat sa respecte cartea in detaliu, dar sa si faca un film care sa fie atractiv, asa ca a avut de facut oaresce compromisuri. Sunt explicatii f serioase acolo, lectura placuta (s-a muncit sa se aleaga 20 intrebari din peste 14.000 venite pe mail). Am uitat explicatia schimbarii finalului primlui film, da o gasesti la linkurile alea daca nu ma inseala memoria.
Rolf
Junior Member

Mesajde Vizitator » Joi Feb 21, 2002 6:19 pm

Initial trimis de Rolf
Ihi, numa ca regizoru (mare admirator Tolkien, ca si cei doi producatori) a cautat sa respecte cartea in detaliu, dar sa si faca un film care sa fie atractiv, asa ca a avut de facut oaresce compromisuri. Sunt explicatii f serioase acolo, lectura placuta (s-a muncit sa se aleaga 20 intrebari din peste 14.000 venite pe mail). Am uitat explicatia schimbarii finalului primlui film, da o gasesti la linkurile alea daca nu ma inseala memoria.

Bai, e super interesanta pagina, mi-a placut mult de tot ultimul raspuns de la primul set de intrebari... Este linistitor si incurajator faptul ca baietii aia chiar stiu despre ce e vorba si au vrut sa faca ceva fain din punctul de vedere al omului pasionat de subiect. Inclin sa cred ca cel putin prima parte le-a iesit bine.
Despre the Breaking nu zice mare lucru, povesteste un pic de finalul de la The Fellowship, dar nu e partea care ma interesa pe mine...
In sfarsit, cand am sa mai gasesc timp, o sa ma uit si pe celelalte linkuri, am facut o mare pasiunea pentru cartea asta si filmul m-a impresionat aproape in aceeasi masura.
Inca o data, multzam fain, Rolf!
Vizitator

Mesajde Rolf » Lun Feb 25, 2002 3:54 pm

Pt b0nechina/Unregistered: Inseamna ca partea cu explicatia schimbarii finalului filmului am citit-o in alta parte. Scuze, dar am intrat pe multe siteuri legate de LotR si se poate sa le mai fii incurcat intre ele.

Newsuri: Desi am inteles de la TV ca LotR a luat 3 sau 5 (nu mai retin) Brittish Academy Awards nu am reusit pina acum sa gasesc informatii pe net, nici macar pe siteul oficial al filmului.
Rolf
Junior Member

Mesajde b0nechina » Lun Feb 25, 2002 4:39 pm

Initial trimis de Rolf
Newsuri: Desi am inteles de la TV ca LotR a luat 3 sau 5 (nu mai retin) Brittish Academy Awards nu am reusit pina acum sa gasesc informatii pe net, nici macar pe siteul oficial al filmului.

De asta zici?

"Fellowship Of The Ring Wins 5 BAFTA Awards
Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring won 4 BAFTA awards and the Orange Film of the Year award tonight in London at the British Academy of Film and Television Arts awards ceremony. Peter Jackson picked up the awards for Best Picture, Best Director and Orange Film of the Year while Richard Taylor accepted the awards for Achievement in Special Visual Effects and Make Up/Hair with Peter Owen and Peter King."

(Stirea este pe http://www.theonering.net/, premiile le gasesti la http://www.bafta.org/3_film/3_WINNERS.htm).

PS b0nechina == unregistered din cand in cand :(
You don't have to cry
It doesn't make it lies
b0nechina

Mesajde Rolf » Lun Feb 25, 2002 4:46 pm

Exact, de asta ziceam, uite ca n-am avut asa mult timp sa scormonesc netu calumea. Inceput bun, poate avem ceva surprize placute si la Oscaruri.

OffT: b0nechina, daca nu ai activitate pe forum mai mult de 20 minute te delogheaza automat.

A, si mersi pentru linkul theonering!
Rolf
Junior Member

Mesajde b0nechina » Lun Feb 25, 2002 5:53 pm

Initial trimis de Rolf
Exact, de asta ziceam, uite ca n-am avut asa mult timp sa scormonesc netu calumea. Inceput bun, poate avem ceva surprize placute si la Oscaruri.

Asta voiam sa zic, da' nu am apucat sa caut netu' ca lumea: la oscaruri are 13 nominalizari, foarte multe dintre ele importante (best picture, directing, art direction...). Cea mai neasteptata mi se pare cel mai bun rol secundar (Ian McKellen), si asta nu pentru ca nu as fi de acord, ci pentru ca nu speram sa primeasca o nominalizare...
Acuma, ce sa zic, eu cu Oscarurile nu prea ma impac, da' cred ca de data asta am sa stau cu ochii lipiti de teveu.
Iaca si lista cu nominalizari:
http://www.oscars.com/nominees/nominees_index.html
You don't have to cry
It doesn't make it lies
b0nechina

Mesajde Mirela » Lun Feb 25, 2002 8:47 pm

who is Ian McKellen?(adicatelea,care din personaje???)

la bafta LotR A AVUT 12 NOMINALIZARI SI A LUAT 5 PREMII....deci se asteapta multe de la oscaruri...
Pink fluffy dynosaurs
Tremendously hardcore...
We are not born with the conviction that Pepsi is better than Coke and that heavy metal liberates the soul (Solomon, 2003). We try it out for ourselves...
Mirela

Mesajde b0nechina » Mar Feb 26, 2002 10:20 am

Initial trimis de mirela2001
who is Ian McKellen?(adicatelea,care din personaje???)

Gandalf. De altfel, singurul din film care merita o nominalizare (si merita si un Oscar, in opinia mea).
You don't have to cry
It doesn't make it lies
b0nechina

Mesajde Rolf » Mar Feb 26, 2002 4:35 pm

Uite din nou linkurile mai importante privind filmul, si lista completa a nominalizarilor la Oscar pentru LotR:

http://www.lordoftherings.net/index_flat.html - siteul filmului. Bun. Prezinta realizarea diferitelor peisaje, recuzita, prezinta pe scurt toate rasele existente in film, stiri, interviuri etc...

http://www.mckellen.com/cinema/lotr/index.htm - siteul lui Ian McKellen, partea legata de LotR

http://www.aint-it-cool-news.com/lordoftherings.html - Peter Jackson raspunde la 20 intrebari adresate pe net, in august 1998, cind s-a anuntat oficial intentia de a se face acest film. Interesant de vazut ideile de la inceput, ca si intrebarile puse de fani ai cartii.

http://www.aint-it-cool-news.com/lordoftherings2.html - a doua sesiune de intrebari la care Peter Jackson a raspuns, in decembrie 98.

http://www.nationalgeographic.com/ngbeyond/ - documentaru lu National Geografic despre carte, film si autor. Interesant.

http://www.oscar.com/nominees/pictu...oftherings.html - unde sunt insiruite toate nominalizarile filmului, care ar fi (in engleza) Best Picture, Actor in a Supporting Role, Art Direction, Cinematography, Costume Design, Directing, Film Editing, Makeup, Music (Score), Music (Song), Sound, Visual Effects, Writing (Adapted Screenplay)
Rolf
Junior Member

Mesajde b0nechina » Mar Feb 26, 2002 7:27 pm

Site-ul lui McKellen, desi simplu si fara briz-briz-uri, e fain de tot! M-am apucat sa citesc jurnalul tinut de el in timpul filmarilor la LotR. Nici ca e ceva pe lume sa-mi placa mai mult! :)
Danke, Rolf!
You don't have to cry
It doesn't make it lies
b0nechina

Mesajde Oribilul Mosh » Sâm Mar 30, 2002 6:07 pm

Astazi am reusit sa vad si eu The Fellowship of the Ring ! Minunat film ! Am doar cuvinte de lauda ! Eu nu am citit cartea...si am fost pur si simplu impresionat de subiect : hobitzi,elfi,pitici,orci.....o lume magica !
Mi-a placut in mod special personajul Gandalf ! Interpretat extraordinar de Ian McKellen ! Ma intreb....de ce n-o fi luat Oscarul ??
Imaginea filmului de exceptzie,sunetul la fel !
Nu am simtit cand au trecut cele 3 ore ale filmului ! Imi doream..sa nu se mai termine niciodata ! De'abia astept sa vad partea a 2 a a trilogiei !
Incepand de astazi..am adaugat inca un film..pe lista PERFECT TEN (filme carora eu le-am dat nota 10 ) . Acum sunt 5 : Pulpf Fiction,Forrest Gump,American Beauty,Gladiator si

The Lord of The Rings : The Fellowship of the Ring
IEZECHIIL 25.17: Voi săvârşi asupra lor cumplită răzbunare prin pedepse grozave şi vor cunoaşte ca eu sunt Domnul, când voi săvârşi asupra lor răzbunarea mea.
Oribilul Mosh
Junior Member

Ma bag si eu in discutie!

Mesajde Joao » Mar Apr 02, 2002 10:02 pm

Deci...........
Nu stiu cum cartea afara,dar aici nu zice nimic de bataia magilor de pe turn!
Daca voiau sa filmeze toata cartea cred ca faceau un serial de 100 de episoade!(numai cantecele alea-care mi s-au parut cam stupide, sincer sa fiu-cred ca ar duara 50)!
Sa va ami atrag atentia la o faza:cand sunt pe munte Legolas merge pe nameti fara nici o problema,in timp ce ceilalti sunt afundati pana la piept!daca nu citesti cartea nu ai cum sa intelegi ca e asa pt ca elfii sunt f usori(ca tot ce fac ei de altfel-mantii si alte questii!)Ma mai enerveaza ca nu zic nimic de tartele elfilor cu care m-au disperat piticii in primele doua carti!
Demonul ala din mina e o incrucisare reusita intre Diablo si demonul pamantului din heroes 3(pc games pt ce-i ce nustiu:D )
Ce nu mi-a placut a fost orasul lui Galadriel,speram sa fie mai verde!
Oricum parerea mea este ca Legolas a fost cel mai tare din tot filmul!Barem la scenele de bataie a spart tot ce misca!Faza de la sfarsit cand scote o sageata din tolba,o infige cu mana in capul unui orc,o scoate de acolo si trage cu arcul ,mi s-a parut cea mai tare faza de actiune de la Matrix incoace!
Sunt curios cum sunt facute fazale de cafteala din partile urmatoare!Sunt curios daca apare armata mortilor si cum dracu au facut-o,ca in imaginatia mea e foarte diferita de a celorlalti cu care am vorbit!(difera i intre ei,deci o groaza de pareri!)
Joao
Junior Member

Mesajde Rolf » Mie Apr 03, 2002 11:54 am

In nici o carte nu apare bataia magilor din Orthanc. E o manevra regizorala, faze care sa creasca atractivitatea si dramatismu'

Bataliile cica vor fi impresionante. Regizoru dadea exemplu batalia din Helm's Deep/Cetatea Cornului: zicea ca va fi de neimaginat. Io unu abia astept sa vad cum arata entii si huornii.

Si mie mi-a placut cum se lupta Legolas. In vreo doua rinduri ii arata clar rapiditatea elfeasca: cum scotea din tolba si tragea sageata dupa sageata.
Rolf
Junior Member

batalieee!

Mesajde Joao » Mie Apr 03, 2002 10:20 pm

Abia astept sa vad daca isi numara legolas si gimly gaturile taiate ca-n carte!Asa am auzit si eu ca e cea mai tare batalie din istoria cinematografului!(Pe enti ii asteapta toata lumea!)
Joao
Junior Member

Mesajde Rolf » Vin Apr 05, 2002 12:41 pm

Avem 4 poze din The Two Towers la http://www.lordoftherings.net/index_flat.html . Nu e adresa specifica, umblati prin site (enter the two towers e chiar pe pagina asta). Cica ar fi aparut si trailerul, da nu e aici, si inca in alta parte nu l-am gasit.
Rolf
Junior Member

de trailer am auzit si eu ceva!

Mesajde Joao » Vin Apr 05, 2002 10:33 pm

zic astia pe imdb,dar nu am reusit sa-l iau,iar pe yahoo nu apare inca!Daca afla cineva pe unde e,repede sa posteze chestia ca abia astept!
Joao
Junior Member

ieeeeeeeeeeeeeeeeeeee

Mesajde Joao » Dum Apr 07, 2002 2:02 pm

am luat trailerul de la ttt!
http://www.theonering.net!
go ppl!
Joao
Junior Member

Mesajde Rolf » Lun Apr 08, 2002 12:39 pm

Tot ce am gasit la theonering sunt frameuri din trailer. :con: In schimb l-am gasit la http://www.fileplanet.com , dar are un sfirsit cam brusc (total 1'24''). In plus, e in chineza (de fapt vocea nu cred ca este traducerea trailerului, ci ceva comentariu al chinezilor la adresa filmului).

Joao, tu ce ai gasit? Tot 1'24'' cu sfirsit in coada de peste?
Rolf
Junior Member

ba vere!

Mesajde Joao » Lun Apr 08, 2002 9:53 pm

deci,draga rolf,la linkul acela este trilerul de 2.35 sau 3.25 nu stiu exact,in engleza,.mov(extensia)
apare gandalf,legolas,gimly,aragorn,plus orasul cu rege,frate si sora de boromir!
Se mai vede si o scena de pe campiile mortilor si la sfarsit gollum!
Joao
Junior Member

Re: ba vere!

Mesajde b0nechina » Mar Apr 09, 2002 9:28 am

Initial trimis de Joao
apare gandalf,legolas,gimly,aragorn,plus orasul cu rege,frate si sora de boromir!

Ugh... sora cui?!?! Sora lui Boromir? CARE SORA???? :confused:
Sa nu-mi ziceti ca au mai bagat o super-gagica pe post de umplutura, ca ma umplu de nervi...
You don't have to cry
It doesn't make it lies
b0nechina

Mesajde Rolf » Mar Apr 09, 2002 12:13 pm

Sa moara io daca gasesc f'un trailer pe http://www.theonering.net !!!! Oricum, suna bine ce zici: in engleza, si peste 2 minute! O fi fost o zi si l-au scos, da cit am scotocit prin tot siteul n-am gasit.
Rolf
Junior Member

nu inteleg!

Mesajde Joao » Mar Apr 09, 2002 10:13 pm

are exact 3.31 in rezolutia luata de mine!
e pe vreo 6 rezolutii,caut acum linkul exact,in flashget,sa il zic la oameni aci!
URL ftp://ftp.games.tiscali.nl/trailers/twotowers.zip
am intrat din theonering aici!
introduce asta in flashget si go!
Joao
Junior Member

Mesajde Rolf » Mie Apr 10, 2002 3:07 pm

Mersi tata, l-am luat!

Cred ca gagica aia nu e nici o sora a lu Boromir, ci tipa din Rohan, Edoras, urmasa regelui aluia, nu mai stiu numele. :)
Rolf
Junior Member

ai dreptate!

Mesajde Joao » Mie Apr 10, 2002 9:35 pm

eu am confundat personajele!e tipa din regatul cailor.
imi pare rau ca nu apar entzii si paianjenul urias din pestera de la intrarea in mordor!nu am cartea aici,si nu mai stiu denumiri!
Joao
Junior Member

Mesajde Rolf » Joi Apr 11, 2002 12:01 pm

Apare Treebeard/Arborebarbos, dar foarte putin. Fii atent, la un moment dat, Pippin (parca) se urca speriat intr-un copac, si copacu....deschide ochii. Numai ca asta e singura imagine, nu vedem nici reactia lu Pippin, nici miscarile entului, ci numai cum deschide ochii.

Iar Shelob sper sa apara, desi din ce imagini am gasit pe net (imaginatia altora - cauti cu google > shelob > imagini) nu imi place cum arata. E efectiv un paianjen, si cred ca asa va fi si in film, pe cind io mi-am imaginat-o ca pe o femeie cu caracteristici de paianjen, ma rog, ceva de genu asta, dar in nici un caz un simplu paianjen urias.
Rolf
Junior Member

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Film