oscar 2004

De-asa vremi se-nvrednicira cronicarii si rapsozii...

Mesajde nocturna » Mar Mar 02, 2004 1:45 pm

ie mai aproape de 3000 de pagini decat de 2000. spune-i tu moshului sa citeasca cartea. :D deci putzin am citit-o, da' numa putzin, n-am trecut de 1000, pana am realizat ca exemplarul de-l tzineam in mana e in engleza.

de ce trebuia? cum adica trebuia?! ce-i aicea? grupa mica gradinitza? acuma invatzam sa scriem? asha shi bhuttu poa sa vina sa zica ca, sh-anume CM trebuia sa ia oscaru' shi el chiar e de intzeles. shi io am vrut ca Scent Of A Woman sa ia oscaru' in 1992, pentru ca trebuia.
"Sunt un om. Mi se pare ca e de ajuns"

A.K.M. powered by another.ro
nocturna

Mesajde Oribilul Mosh » Mar Mar 02, 2004 2:30 pm

vai 90, ce inteligenta esti. citesti cartzi in engleza. si eu il citesc pe Dostoievski in rusa...dar mai mult de 300 de pagini n-am reusit sa termin.
In rest nu imi mai bat capu' cu tine...ca oricum nu intelegi.

MiG, daca ai vazut doar 15 minute din partea a 3 a....eu zic sa ne lasi.
IEZECHIIL 25.17: Voi săvârşi asupra lor cumplită răzbunare prin pedepse grozave şi vor cunoaşte ca eu sunt Domnul, când voi săvârşi asupra lor răzbunarea mea.
Oribilul Mosh
Junior Member

Mesajde stefan » Mar Mar 02, 2004 2:47 pm

Pai Mihai-MOF, dai Oscar cartii sau filmului? In ce masura are relevanta cartea aici?

Eu am vazut toate trei partile. Faptul ca primele doua mi s-au parut ok e probabil legat de faptul ca le-am vazut la computer, putand sa iau o pauza cand vroiam. Partea a treia am vazut-o la cinema, e overkill, ingrozitor de plictisitoare, batalia aia parca nu se mai termina, ca sa nu mai zic de frectia de final de o ora, total lipsit de ritm...

Pe scurt, eu nu i-as fi dat Oscar pentru cel mai bun film din principiu, dar daca tot "La vita e bella" fu premiat, de ce nu si asta? Se pregateste Mr. Bean probabil.

Dintre cele trei oricum mi s-a parut cea mai slaba parte, iar faza cu compensatia e chiar aberanta. Sa-i tot dai cu sequel-uri pana se gandesc academicienii sa "compenseze" pentru faptul ca nu te-au bagat in seama mai devreme.
subpolar homesick fane

"This here post might offend you some
If it doesn't it's because you're dumb"
stefan
Junior Member

Mesajde aspyrin » Mar Mar 02, 2004 4:55 pm

mai, in primul rand filmul respecta destul de mult cartea. in al doilea rand, la noi LOTR-cartea a aparut pentru prima data prin 2000. Sunt putin cei care au citit-o si apoi au vazut filmul. Afara chestia sta altfel. LOTR a fost publicata prin anii '50 (by the way - dupa acelasi tipic, cate un volum pe rand) si a devenit o carte de referinta
(si nu ma refer aici doar la genul fantasy). In plus, Tolkien era ditamai profesorul universitar de literatura comparata (si printre cei mai buni - zic multi) si a creat, printre altele, si o limba special pentru acesta carte. S-a dezvoltat un adevarat cult Tolkien si genul fantasy a primit un impuls fantastic dupa aparitia cartii.

Acum sa explic de ce merita filmul Oscarul. LOTR este una dintre cele mai complexe carti scrise vreodata. Tolkien a creat o lume cu totul noua, a creat specii noi, chiar si o limba cum spuneam, o intreaga istorie daca vreti. Modul in care e scisa, povestile nenumarate din chiar interiorul povestii, modul cum aceste povesti ti se dezvaluie pe parcursul cartii au devenit obiect de studiu. Nimeni n-a incercat sa ecranizeze cartea, desi au existat propuneri de-a lungul timpului, tocmai pentru ca un film ar fi putut pierde lucrurile cu adevarat importante pe care Tolkien a vrut sa le spuna. Faptul ca Jackson s-a inhamat la chestia asta, ca a creat o trilogie din cele trei volume, si ca a reusit sa pastreze aprope in totalitate ideiile din carte il fac sa merite de 10x Oscarul. Pentru ca, este, probabil, cea mai dificila ecranizare care a fost facuta vreodata si Jackson a reusit sa o faca.

mai e o chestie. zici ca filmul e plictisitor si ca "frectia de final de o ora" e "total lipsit de ritm". Inchipuie ca ultimul volum din carte are vreo 800 de pagini si Frodo distruge inelul pe la pagina 400. Se mai intampla chestii multe pana sa se termine cartea si credema ca Jackson era nevoi sa faca un final de genul asta daca vroia sa-l respecte cu adevarat pe Tolkien.
aspyrin
Junior Member

Mesajde stefan » Mar Mar 02, 2004 5:38 pm

Mihai,

de meritele cartii si despre Tolkien mai stiam si eu una-alta, dar chiar nu stiu daca au vreo relevantza pentru film, la fel cum a fi fidel cartii nu e cred ca e intotdeauna o virtute. Stiu cateva exemple de ecranizari care-s bune fara a fi fidele cartii, sau care nu au incercat sa o faca pentru ca era aproape imposibil ("Zorba Grecul") sau neinteresant ("Solaris"-ul lui Tarkovski). Faptul ca finalul plicticos respecta cartea nu mi se pare o scuza, poate Jackson nu a avut suficienta imaginatie pentru a mai scapa de timpii morti. O ecranizare care trebuie apreciata in raport cu cartea originala mi se pare o realizare mai degraba incompleta.
subpolar homesick fane

stefan
Junior Member

Mesajde aspyrin » Mar Mar 02, 2004 6:26 pm

atunci fa bine si fa un drum pana la Los angeles, ia Oscarul de la Nenea Jackson (da-i si in cap cu el daca te satisface asta) si da-l cui vrea muschiul tau

era doar o parere. nu zic ca de asta a luat Oscarul dar zic ca, macar pentru asta, la meritat pe deplin.
aspyrin
Junior Member

Mesajde MiG29 » Mar Mar 02, 2004 7:03 pm

Mijtou uopinia lu Cristi Puiu(ala cu Marfa shi Banii),care zice in Evenimentu de az ca LOTr putea sa i-a shi uoscar pentru cel mai bun film strain ca doar Jackson ie neozeelandez:D
The Earth is full.GO HOME!
MiG29

Mesajde stefan » Mar Mar 02, 2004 7:22 pm

Fa bine? Poate "fa rau", ca n-am nimic cu nenea Jackson, si n-am inca veleitati de supererou justitiar :D...

Si eu mi-am exprimat o parere, nu-i problema.
subpolar homesick fane

stefan
Junior Member

Mesajde gabuba » Mie Mar 03, 2004 11:21 am

Oribilul Mosh scrie: da, Gabizz. fetitza se numeste Keisha Castle-Hughes. iar filmul se intituleaza Whale Rider. l-am cautat pe net, dar nu l-am gasit. sunt sigur ca master vali il are. este un film Neo-Zeelandez.

ma declar admirator al copi(i)ilor astia care ajung sa fie nominalizati la oscar, sau chiar sa castige.

Oribilul Mosh scrie:
apropos...Harry Potter de ce nu a primit nici macar o nominalizare ? nici una din cele doua partzi aparute pana acum.

pentru ca producatorii au avut grija sa faca niste productii de tot kktu' in care sa joace nici tzanci mucosi si cu cash la gura. de pilda, marele actor Daniel Redcliffe (Harry Potter in film) are in echipa de productie tatal, nashul iar masa-i agent de casting => se intampla si la case mai mari...

a patra a parte , la care deja se filmeaza , o sa fie cea mai scumpa productie din istoria cinematografiei. poate de data asta vor primi macar una-doua nominalizari pt machiaj si costume... :D

p.s. chiar n-a luat nici o nominalizare pana acu'? eu stiam ca la efecte, or something. oricum, se explica lipsa succesul filmului in fatza academiei.
- S-a strans toată lumea?
- Toţi in păr!
gabuba

Mesajde aspyrin » Mie Mar 03, 2004 3:43 pm

Cateva chestii despre oscar:

LOTR-ROTK este primul film care primeste atat de multe nominalizari fara a primi macar una singura pentru actori.
LOTR este cea de-a doua trilogie, dupa Nasul, care are toate cele trei filme nominalizate la Oscar.
Toti actorii care au castigat sunt la primul lor Oscar.
Diane Keaton a primit cate o nominalizare la Oscar in fiecare din ultimele 4 decenii. (A castigat cu Annie Hall)

Nu s-a prea spus, dar regizorul Blake Edwards a primit un Oscar pentru intreaga cariera. Breakfast at Tiffany's si seria Pantera Roz ii apartin.
aspyrin
Junior Member

Mesajde OBEZU » Sâm Mar 13, 2004 4:40 am

triologia lord a satisfacut asteptarile
OBEZU
Junior Member

Mesajde Crazy Babe » Joi Mar 25, 2004 7:52 pm

lotr chiar nu a meritat sa ia toate cele 11 categorii... in special best movie of the year...

noroc ca nu au fost si actrite in film ca poate ar fi luat si categoria aia...
Some people are like Slinkies...not really good for anything, but you still can't help but smile when you see one tumble down the stairs.
Crazy Babe

Anterior

Înapoi la Antichitati