noroc sau profesionalism

Forum-ul formatiei Proconsul si al fanilor acesteia. Puteti primi raspunsuri chiar de la membrii formatiei

noroc sau profesionalism

Mesajde mimamela » Mar Mar 09, 2004 11:20 pm

Cum va descrieti evolutia ca trupa?
Noroc sau profesionalism?
Va urmaresc de pe vremea cand cantati doar "De la rusi". De atunci au aparut trei albume, un Cerb de Aur si multe alte premii. Credeti in sansa voastra sau in faptul ca primiti ceea ce meritati?
mimamela
Junior Member

Mesajde Florin » Mar Mar 09, 2004 11:48 pm

Cred ca majoritetea colegilor nostri de breasla au muncit destul cat sa merite (re)cunoasterea. Deci, suntem norocosi sa fim printre cei putini care au reusit. Raspunsul la intrebarea "noroc sau profesionalism" ?
-DA!

P.S. Bine ai venit pe forum Mimamela :-)
Florin
Junior Member

Mesajde camitza1 » Mie Mar 10, 2004 1:16 pm

Salut Mimamela! Ai fost la vreun concert Proconsul? eu sper ca da. Atunci sunt convinsa ca te-au patruns inflexiunile si amplitudinea vocii minunate a lui Bodo, maestria lui Dragos in solourile de chitara, basul jucaus si adevarat al lui Florin, liniile melodice studiate ale lui Robert si ritmul sustinut al lui Vali la tobe. iti propun un exercitiu, mie imi place des sa fac asa: incearca atunci cand asculti o melodie sa auzi evolutia numai unuia dintre instrumenete. ai sa descoperi profesionalismul fiecaruia dintre ei!!! Au avut poate si sansa, dar cu siguranta primesc aprecierea noastra pentru ca merita!
camitza1
Junior Member

Mesajde viva » Mie Mar 10, 2004 4:48 pm

Salutare Mimamela,
Trebuie sa acceptam ca unii sunt si norocosi si profesionisti.
Uite ce frumos canta baietii astia!
sunt ei...tot ei
viva
Junior Member

daca spui tu...te cred

Mesajde mimamela » Mie Mar 10, 2004 10:05 pm

Avand in vedere ca esti cu adevarat profesionist, te cred!Multumesc pentru raspuns:clar si la obiect
mimamela
Junior Member

da,chiar canta frumos

Mesajde mimamela » Mie Mar 10, 2004 10:11 pm

Salutare, Viva!
Chiar canta frumos baietii astia, altfel intram pe site la Ada Milea(are oare asa ceva?).Eu vroiam doar sa stiu si parerea lor
mimamela
Junior Member

chiar canta

Mesajde mimamela » Mie Mar 10, 2004 10:16 pm

Salutare, Viva!
Chiar canta frumos baietii astia!!!Altfel intram pe site la Ada Milea(are asa ceva?).Eu vroiam doar sa stiu parerea lor.BYE!
mimamela
Junior Member

tu ai dreptate

Mesajde mimamela » Mie Mar 10, 2004 10:24 pm

Am fost nu la unul, ci la foarte multe concerte.Daca nu faci acel exercitiu de care vorbeai, degeaba asculti o melodie(sau mai multe).Ceea ce ai spus e valabil pentru orice muzician, nu doar pentru ei(daca nu poti disocia sunetele, nu poti sa-ti dai seama de calitatea interpretarii fiecaruia).Asa cum am mai raspuns, vroiam doar sa cunosc parerea lor.BYE!
mimamela
Junior Member

Mesajde danjazzbass » Joi Mar 11, 2004 10:11 am

Camitza eu cred ca exercitiul de a asculta fiecare instrument in parte nu este cea mai buna metoda si asta pentru ca vorbim de Trupa Proconsul si nu de Bodo vocalistul,sau de Florin basistul etc.Ceea ce cred eu este ca, in final conteaza produsul finit si mai ales ceea ce te face el sa simti atunci cand il asculti.
Incearca un alt 'exercitiu':Eu pun pariu cu tine ca in momentul in care asculti in prima auditie o piesa si iti place mult atunci are toate sansele sa ajunga un hit(asa se scrie?) Deci piesa care te face sa simti din prima ceva inseamna ca e unu reusita.Mie asa mi se intampla.
Cu Proconsul eu cred ca este in mare parte munca.Intraba-i de curiozitate cat au mai cantat ei inainte de a fi trupa.Nici nu cred ca isi aduc aminte.Iar asta inseamna 'rodaj' sau mai precis drumul spre calitate=>profesionalism.
te salut
danjazzbass

Mesajde camitza1 » Joi Mar 11, 2004 11:24 am

Bineinteles ca ceea ce conteaza este produsul finit. Imi place sa ascult interpretarea fiecaruia dupa ce am ascultat acea piesa de n ori, cand deja o stiu foarte bine si ma pot detasa de acea tesatura de sunete perfect armonizata. Ideea era ca mi se parea usor impropriu sa pui problema asa ca mimamela "Noroc sau profesionalism". Noroc eu zic ca pot sa spui despre o trupa ca are in primul, al doilea an de cantat. Daca rezista, inseamna ca a rezistat, cred eu, in primul rand prin profesionalism. Ori la ei este vorba de cinci ani + munca multa de care ziceai tu.
Pa si ma bucur ca ai aparut pe forum. s-a mai dezmortit lumea ;)
camitza1
Junior Member

Tine si de noroc...din pacate

Mesajde lixandru » Joi Mar 11, 2004 3:33 pm

[quote="camitza1"]Bineinteles ca ceea ce conteaza este produsul finit. Imi place sa ascult interpretarea fiecaruia dupa ce am ascultat acea piesa de n ori, cand deja o stiu foarte bine si ma pot detasa de acea tesatura de sunete perfect armonizata. Ideea era ca mi se parea usor impropriu sa pui problema asa ca mimamela "Noroc sau profesionalism". Noroc eu zic ca pot sa spui despre o trupa ca are in primul, al doilea an de cantat. Daca rezista, inseamna ca a rezistat, cred eu, in primul rand prin profesionalism. Ori la ei este vorba de cinci ani + munca multa de care ziceai tu.
Pa si ma bucur ca ai aparut pe forum. s-a mai dezmortit lumea ]

Camitza draga,
Una fara alta nu se poate! Din pacate poti sa fii un bun profesionist si sa nu ai dramul ala de noroc, sau poti sa ai noroc gramada si sa nu prea stii despre ce vorbesti... Cazuri avem garla! Important e sa ajungi sus, ca intre noi fie vorba, romanul nu numai ca s-a nascut poet dar si foarte inventiv... asa ca odata ajunsi in top si cei fara prea mult talent gasesc ei o cale sa se mentina ... intelegi aluzia;P
Joanne
lixandru
Junior Member

Mesajde camitza1 » Joi Mar 11, 2004 3:46 pm

da mai, da, asa e! sunt o gramada care au "noroc" si sunt sus fara sa aiba tangenta cu profesionalismul. Pusici Joanne, si tie si la pui!
camitza1
Junior Member

salut

Mesajde danjazzbass » Joi Mar 11, 2004 7:29 pm

Despre noroc nu sti nimic, nici daca exista si nici daca o sa apara vrodata.
Asa ca un GET BACK TO WORK EVERYONE!!! e mult mai sigur ca te indreapta spre ceea ce iti doresti cu adevarat.
danjazzbass
Junior Member

nu cred

Mesajde mimamela » Joi Mar 11, 2004 10:08 pm

Nu cred ca am pus problema intr-un mod impropriu si nici macar simplist.In orice domeniu, reusita e data de " 90% transpiratie si 10% inspiratie".De fapt, i viata daca nu ai noroc(vorbind acum la modul general) nu prea poti face multe(si asta ti-o spune o persoana norocoasa).Sincer, nu credeam ca subiectul propus de mine o sa genereze asemenea discutii,iar Florin cred ca are dreptate cand se refera la impactul produsului finit.Gandeste-te(mergand la extremis)la un parfum care iti place din prima:ii analizezi substantele componente?(poate daca esti intr-adevar pasionat de el si asta dupa o vreme).See you!
mimamela
Junior Member

Mesajde iuliah » Joi Mar 11, 2004 10:25 pm

salutare
Ma eu zic ca e nevoie de amandoua si de noroc si de profesionalism. Daca ai doar noroc (dupa cum s-a mai spus) piesele prind un timp,vezi Akcent care cand s-au lansat au scos 2 piese, apoi pauza, dupa 1 an sau cat inca o piesa iar acum din nou pauza,Animal X=0 acum, cristiana Raduta la fel si lista poate continua.
Dar eu zic ca profesionistii au si ei nevoie de un dram de noroc, o sansa care sa le deschida calea si cred sincer ca adevaratii nu au cum sa nu reuseasca pana la urma, acest "pana la urma" poatefi un 1 an, 2 ,5 -depinde de noroc:)dar oricum reusita e sigura! e nevoie de perseverenta si dorinta.
iuliah
Junior Member

Înapoi la Proconsul