Aia am scris-o in engleza pentru ca nu stiam cum sa o traduc in romana fara sa sune stupid, nu pentru ca i-as admira in mod profund pe americani (asa cum mi se pare ca ai inteles).stefan scrie:Si chestia cu "beyond the reasonable doubt" nu stiu cat tine, in State asta e lozinca, dar nu a impiedicat uciderea unor oameni nevinovati.
Sunt prea multe chestii nasoale pe care americanii le-au facut ca sa ii suspectam ca ar fi drepti sau ca ar vedea alte interese decat cele proprii si... sincer... cei care au ordonat bombardamentul respectiv ar merita aceiasi pedeapsa ca cei de la 11 septembrie... este acelasi lucru.
In plus "dincolo de orice indoiala" (na ca mi-a iesit... dar nu e chiar complet) se poate in multe cazuri. Nu in toate, dar in multe se poate.
Mi se pare cea mai putin barbara forma de razbunare.stefan scrie:daca respectivul ar fie condamnat la moarte, ar scapa prea usor
Suna ciudat. Dar raman la parerea exprimata: sunt cazuri in care razbunarea este necesara. Si sunt convins ca daca fiecare din cei contra pedepsei cu moartea ar cauta in adancul lor (punandu-se in situatii ingrozitoare, de care se tem cel mai mult) ar gasi macar un caz in care razbunarea este singura solutie (oricat de stupid si fals suna cuvantul solutie in acest caz).stefan scrie:Cum poti sa "institutionalizezi" razbunarea? nu suna cam ciudat?