Ce e bun din ce e relativ nou in rock???

heavy metal, speed'n thrash, gothic, death...

Re: Re: Creed

Mesajde Aliosha » Joi Feb 28, 2002 2:03 pm

Originally posted by MerlinTheWizard

M-am cam saturat de snobismul asta feroce - "e comercial, rezulta ca nu trebuie sa ascult, chiar daca imi place cum suna", asa ca, hai sa incheiem subiectul

E comercial ( nu am nimic impotriva acestui lucru)
rezulta ca nu trebuie sa ascult ( gresit)
chiar daca imi place cum suna ( tie iti place cum suna, mie nu)

In caz ca n-ai observat mare vrajitor eu am adus si ceva argumente acolo spre deosebire de mataluta care te-ai limitat doar la a face afirmatii.
Si eu zic sa incheiem subiectul. Nu are rost sa ne certam in gusturi ca e ABERANT.
"Against modern football."
Aliosha

Radiohead

Mesajde Aliosha » Mar Mar 05, 2002 5:40 am

Mi s-a intamplat ceva ciudat cu formatia asta.

La inceput mi-a placut mult "Pablo Honey".
La "The Bands am strambat din nas", iar la "OK Computer" nu mai zic. Am mai lasat sa treca ceva timp si dupa alte cateva reascultari si am ajuns la concluzia ca "OK Computer" e poate unul dintre cele mai bune albume iesite in ultimii ani, urmat de "the Bands".
Cand eram mai entuziasmat de ei au scos "Kid A" - prea multa electronica in el.... si tot asa

Asa ca dupa ce am re- tocit Cd urile zilele astea si nu doar sub influenta ultimei impresii zic ca baietii astia sunt f0ckin' brilliant...fac muzica cu prea mult cap.
Aliosha

Mesajde mentoros » Mar Iun 18, 2002 10:38 am

Parerea mea (poate totusi conteaza!) este despre noul val al rock-ului greu din Grecia: Septic Flash (care cred ca s-au destramat), Nightfall, On thorns I lay ( au scos un album in romania cu niste tipe de pe la noi , viori ,vocale chestii d'alea)
Mai imi place 3rd and the mortal ,niste norvegieni simpatici precum si opera IX niste black-eri italieni
MY MADNESS IS YOUR NIGHTMARES...
mentoros
Junior Member

Mesajde mentoros » Mar Iun 18, 2002 10:40 am

Stie cineva ce se mai intimpla cu Grimegod din Arad?
MY MADNESS IS YOUR NIGHTMARES...
mentoros
Junior Member

ISD- the spiritside dream

Mesajde endo » Lun Iul 07, 2003 12:48 am

Well, as vrea sa aduc in discutie formatia In Spiritside Dream. Mie imi place, mult.. Pagina formatiei este: http://www.spiritside.com Versurile sunt dragute, mai au de exersat la sound, totusi. Ce gen canta? Nu imi place si nici nu stiu sa categorisesc. Asadar, canta rock ;h , asta e sigur. Oricum, mesajul acesta e datorat si nasterii fetitei lui Bjorn, chitaristul trupei. Mesajul lui: on the 5th of july 2003, at 9:16 am, my little daughter Sol was born. http://hem.bredband.net/b139239/
Ma rog, asta e ca fapt divers, desi noi, cei ce vorbim cu Bjorn pe mIRC, o asteptam pe Sol de foarte mult timp. Live on, Sol.

Pe langa ISD, as recomanda anathema (desi nu sunt noi). Ultimul album, "a fine day to exit", nu mi-a placut la inceput. Totusi, ascult de mai multe ori, mi-ar dat seama ca e excelent. http://www.anathema.info

Katatonia este o formatie relativ noua. http://www.katatonia.com este pagina oficiala

Oh, am si eu o intrebare. Care imi aduce si mie aminte numele formatiei italiene, ceva cu vampiri, al carei hit se cheama "monologul unui vampir" ? Am un lapsus maare acum. Oricum, piesa e tare buna..

Rockul nou nu este neaparat si aiurea. Oricine invata, nu?

As mai recomanda si: diary of dreams.. http://www.diary-of-dreams.de
Si antimatter sunt bunicei warp9.to/antimatter

Oh, si nu prea am vazut pe aici Opeth http://www.opeth.com . Sunt ei uitati? Sau opera IX http://www.operaix.it
Hum, aici inchei, este tarziu. Sper sa va placa..
Delete|Die
endo
Junior Member

Mesajde darken » Dum Dec 28, 2003 7:45 pm

Faptul ca heavy-metal-ul de factura clasica- rebotezat power metal nowadays- revine, e un lucru bun. Chestia asta se intampla mai ales in Europa. cu trupele vechi- Helloween, Gamma Ray, Running Wild, Saxon, continuand sa faca ce-au facut toata viata, cu un nou val de trupe noi de power metal- vezi Primal Fear :-) trupe ca Thunderstone, Brainstorm, HammerFall si restul scolii de la Goteborg, trupele pe care le promoveaza in ultima vreme Arise records din Portugalia, vezi Axenstar, Vhaldemar , Red Wine ... noul power metal englezesc- Dragonforce, si lista poate continua...
Revenirea marilor trupe- vezi Twisted Sister, Grave Digger.... Halford reunindu-se cu Priest...

Si faptul ca ultimul Matolica e de rahat
:-)
Life is good
darken
Junior Member

salut

Mesajde sang au plateau » Joi Ian 15, 2004 4:41 am

mi se pare cel putin ciudat sa nu vad printre formatiile rock care v-au impresionat in trecutul destul de apropiat nume ca rage against the machine,faith no more,bodycount...chiar si fun lovin criminals
sang au plateau
Junior Member

Mesajde Sandman » Joi Ian 15, 2004 11:07 am

O trupa pe care am descoperit-o din greseala acu cateva zile au fost The White Stripes care m-au impresionat intr-un mod foarte placut. Am ascultat de la ei doua albune - White Blood Cells si Elephant - care mi se par f misto.
- Father?
- Yes, son?
- I want to kill you.
Sandman

Mesajde sang au plateau » Joi Ian 15, 2004 1:27 pm

da,suna foarte bine white stripes.io am fo 4 albume(cred ca toate),dar elephant e de departe cel mai bun.
"it's a known fact that grass increases creativity from 8 to 11 times.in fact,everyone finds that they're more creative stoned.this is straight"
sang au plateau
Junior Member

Mesajde basstard » Sâm Ian 31, 2004 6:46 pm

In ultimul timp am ascultat mult Muse. Absolution mi se pare ca e mult mai misto decat Origin Of Symmetry si Showbiz... au evoluat spre un sound foarte placut mie. Instrumental se completeaza foarte bine. Tonul folosit de basistul lor e foarte tricky ( syntbass combinat cu overdrive - banuiesc...ca nu stiu ce foloseste egzact, o sa gugalesc pe tema asta)... din cat am ascultat pana acu ei sunt singura trupa care suna bine cu ton de asta pe bass.
human being/being human
basstard
Junior Member

Mesajde cubu » Dum Feb 01, 2004 11:43 pm

Bai, eu de curand am devenit fan Vanden Plas, o formatie de progresiv, niste nemti destepti care canta de prin '94 si care suna mai mult a progresiv american... Am ascultat un singur album cap/coada, "Beyond Daylight", in rest piese luate de pe net, mi-am facut cat de cat o idee si pot sa spun ca merita sa-i cautati... Alta formatie pe care am descoperit-o de curand este Pain of Salvation, care amesteca progresivul cu ceva mai agresiv, spre thrash as zice eu, iar vocea se apropie putin de black...
indescifrabil
cubu

Mesajde st_anger » Joi Mar 25, 2004 4:27 pm

as recomanda Anathema, o trupa matura , din ce in ce mai geniala, face un rock actual, o combinatie de stiluri. ultimul album: A natural disaster, recomand piesele : balance (are ceva radiohead in ea, ciudat!), are you there?,flying
si un un album mai vechi: alernative 4 (1998) dar superb (piesa fragile dreams. geniala!! ).
alte trupe pe care le am in atentie : pearl jam, lacuna coil, coldplay, korn (albumul: Take a look in the mirror - 2003), luna amara (piesa : rosu aprins), un album destul de vechi 1993, chaios ad, sepultur, incubus
ps: recomandare: the unnamed feeling, metallica
st_anger
Junior Member

Mesajde whatever » Mar Mar 30, 2004 12:05 am

eu recomand Mars Volta...e un proiect relativ nou, din 2003 din cate stiu, o colaborare de muzicieni din state, cu - surpriza!!!- Flea la bass si John Frusciante la cateva piese la chitara.

alte formatii....Jump Little Children m-au impresionat destul de mult, si Mindless Self Indulgence la fel(asta prin 2001 cred).Daca la nou intra si formatii cu 11 ani vechime as sugera Mushroomhead(eh, oare cati fani SlipSnot stiu de ei ???) Ugly Kid Joe, sau mai noii Stabbing Westward.Alte trupe care m`au incantat ar fi Jamiroquai, care exista de prin 1992, dar nu stiu cata lume i`ar incadra la rock, ma rog...sa nu polemizam pe tema asta, baietii fac muzica buna, sau JOJ.Orgy iar au piese bune, si APC, ma mir ca nu au fost mentionati pana acum, poate am fost eu neatent, doar am citit in graba restul de postari.

Aliosha, ce parere ai despre Squarepusher(tipul imi pare genial pe fretless bass) ?(nu initiem un thread pentru intelligent drill`n`base sau idm daca nu exista deja )
whatever

Mesajde DeadBoy » Mar Mar 30, 2004 12:50 am

nu va spun decat 1-2 piese, oricum, si celelalte melodii sunt la fel de bune, daca va plac astea, incercati si restul, daca nu...who cares?...i love them anyway!

-mortal love - i want to die
-amaran - rusty warhorse, void
-on thorns i lay - ethereal blue
-after forever - follow in the cry
-edenbridge - starlight reverie, the palace

am citit toate mesajele si nu am vazut nimic de seven de exemplu. probabil ca ati auzit, daca nu, incercati -opreste-te clipa- si -ingeri de piatra- de pe hmm.ro. de cash am auzit ca ar fi patetici(nu mai tin minte exact care a fost exprimarea), eu am fost la concerte la ei si suna chiar f bine. incercati -almighty queen- si -king of the moon-, tot de pe hmm.ro. daca tot am ajuns la formatii romanesti care m-au impresionat in ultimul timp, pot sa mai amintesc si de intercity.
as mai avea si altele de spus, dar poate alta data....
DeadBoy
Junior Member

Mesajde GreyV » Mar Mar 30, 2004 12:18 pm

Fara indoiala ca trupa Arch Enemy este o trupa care a ajuns la maturitate shi dupa parerea mea a scos in 2003 cel mai bun album al anului.
Cam asta'i !
GreyV
Junior Member

Mesajde Corny » Mie Mar 31, 2004 10:12 pm

Trupa noua buna cred eu ca ar fi Reach 454,foarte putini or auzit de ei,se gaseshte ceva pe KazaaLite ,incercati ii fain.
Corny
Junior Member

Mesajde bobez » Vin Apr 02, 2004 10:44 am

Sunt multe lucruri bune la ora actuala in muzica. Din pacate multi sunt putin cunoscuti si nu primesc recunoasterea necesara.. Dinte cei ai (sfarsitului) anilor 90: Autechre, Bardo Pond, Belle and Sebastian(*), Black Tape For a Blue Girl, Built to Spill(*), Cornelius, Cul de Sac, Deus, Eels, Elastica, Flaming Lips, Fugazi(*), Laika, Lisa Germano, Human Drama, Lambchop, Low, Magnetic Fields, Orb, Liz Phair, Pavement(*) (mai devreme un pic), Polvo, Saint Etienne, Smog, Stereolab(*), Tortoise, Yo La Tengo..

Dintre cei car sunt foarte promitatori la ora actuala (cu albume bune in ultimul an sau doi): Aerogramme(*) , Broadcast, Calexico(*), Cat Power(*), Cursive(*), Decembrists, Earlimart, Grandaddy, Interpol, Ben Kweller, Modest Mouse(*), My Morning Jacket (**), System of a Down (*), The White Stripes,

(*) - extra puncte
(**) - recomandata de Aliosa mai demult.. Ultimul lor album **rupe**
bobez
Junior Member

Mesajde bobez » Vin Apr 02, 2004 10:48 am

Am uitat de xiu xiu, the books, the lofty pillars si cerberus shoal la curenti ..
si neutral milk hotel la mai vechi :)
bobez
Junior Member

Disturbed

Mesajde Reatrd » Vin Apr 02, 2004 3:45 pm

Disturbed sunt o trupa lansata pe la sfarsitul mileniului trecut.Stilul muzicii este foarte agresiv in primul album si apare o schimbare imensa in al doilea cand chair poti incepe sa apreciezi calitatile solistului
Oircum au un cover dupa shout ca parca nu-i aceasi melodie
Try some songs
Reatrd
Junior Member

Halla....

Mesajde morgana » Lun Apr 05, 2004 1:28 pm

maiundefinedundefined
Aliosha scrie:Am deschis subiectul asta ca sa vedem ce alte formatii noi, sau relativ noi considerati voi ca merita ascultate.
Eventual faceti referire si la albume, melodii reprezentative, pentru ca cei care n-au ascultat inca sa-si poate face o parere.

mai, oameni buni... Nu UITATI SHI DE EVANESCENSE.. THEY RULES !!!
AScultatzi shi voi melod. " Hello" or "tornaquit" "Taking over me.." and others
morgana
Junior Member

Mesajde morgana » Lun Apr 05, 2004 1:32 pm

cei cu porcariile alea mai, Bobez... aia e muzica ??
morgana
Junior Member

Mesajde MiG29 » Lun Apr 05, 2004 11:06 pm

morgana,de ivanesens nu uita nimenea da threadu se referea la ce e bun nu la ce e varza...

Back ontopic aj zice ceva trupe de indie care au scos cat de cat capu(MTV 2 rulz): Franz Ferdinand(stupid nume) shi The Strokes.
The Earth is full.GO HOME!
MiG29

Mesajde gil_blas » Mar Apr 06, 2004 9:17 am

fara a fi un expert in muzica noua imi permit sa afirm ca am observat ca in general muzica noua tot de batrani este facuta, sau de cei care au ceva experienta in spate. deci pana la urma care este muzica noua?
gil_blas

Mesajde gaga » Mar Apr 06, 2004 11:27 am

pai eu cred ca e vorba de acea muzica (sau asa zisa muzica), ce are priza la public, vanzari si castiguri intr-o anumita perioada de timp la o anumita categorie de muzica.

aia care e la moda la un moment dat...
semnatura fara culori si nestridenta
gaga

Mesajde NiceSmil3 » Joi Apr 08, 2004 4:11 pm

Eu as vrea sa va intreb ceva: Ati ascultat Anathema, nu e o trupa nou infiintata dar vreau sa jtiu daca e cineva care asculta. Eu aveam doar 2 mel cu formatia asta in calculator care nu erau foarte deosebite, dar mi-a imprumutat o persoana un cd cu mai multe melodii care mi-au placut la nebunie. Pe net nu am gasit pana acum melodii si as vrea sa fac rost de ele. Daca, din greseala stitzi un site de unde sa pot sa iau anathema...plz sa-mi spunetzi shi mie.Va multumesc!
scratch my skin
and let red roses rise in rivers
cut my belly, eat my liver
and rape my body with your fingers.
NiceSmil3
Junior Member

Mesajde tre » Vin Apr 09, 2004 2:16 am

offtopic:

nicesmile incearca pe dc++. sigur iegzista-n regie ;).
" it's the end of the world as we know it ''
tre
Junior Member

Mesajde supermouse » Sâm Apr 17, 2004 10:37 pm

minea scrie:Ce trupe noi si bune ati mai ascultat in ultimul timp (indiferent ca-s romanesti sau straine)

PRIMAL FEAR
power metal facut ca pe vremuri, de profesionisti, cu un vocal nemaipomenit- Ralf Scheepers, metal german asha cum ar trebui sa se faca. daca vrei sa itzi sune urechile , incearca albumul Nuclear Fire- cel mai bun album pe care JUdas Priest nu l-au scos
riiiiiiiiiight................
supermouse
Junior Member

Mesajde whatever » Vin Apr 30, 2004 10:00 pm

nu stiu daca au fost amintiti pe aici Bush, daca nu ii pun eu cu toate ca nu sunt chiar asa noi, Korn care in 1994 au adus un suflu nou(pacat de ce au ajuns acuma, cu toate ca ultimul album e cat de cat decent) si de ce nu Circle Down sau Sick Of It All(poate i-am mai scris candva, de e asa scuzati-ma)
whatever

Mesajde Aliosha » Sâm Mai 01, 2004 6:54 am

frumos rezumatul bobez. Mergea si la Interpol o stelutza intre paranteze.

whatever, avem pe muzica un subiect despre idm etc pe care nu s-a postat prea mult insa : http://www.fanclub.ro/showthread.php?t=1799&highlight=electronica

vad ca nu am mai postat de 2 ani pe threadul asta si atunci cand am facut-o am pomenit de radiohead care nu au facut altceva decat sa confirme intre timp prin albumul lor "relativ nou" , Hail to the thief.

Acum recitind in graba threadul realizez ca nu i-a pomenit nimeni pe tool care au scos niste chestii geniale (si aici ma refer mai ales la aenima si lateralus) pentru care merita tot respectul ascultatorului de rock.
Aliosha

Mesajde whatever » Sâm Mai 01, 2004 11:38 pm

mda...vroiam sa ii pun, probabil am uitat, oricum, sunt geniali, total de acord aliosha, in special lateralusul(bine, au lucrat 5 ani la el, se vede).Oricum, si apc ar merita mentionati pe aici, si mai e o trupa pe care sunt convins ca putina lume o stie, oricum am fost mare fan in trecut, anume Jack Off Jill. Incadrate in acelasi gen ca si Manson, ma rog..nu imi prea par, fetele(ele predominau in formatie) au scos 2 albume si un ep, plus ceva maxi-singles, dar nu au fost niciodata prea cunoscute.Au scos doar un videoclip la piesa My Cat, si oricum s-au desfiintat prin 2002 cred, dupa ce au scos Clear Hearts Grey Flowers.

I-as mentiona aici si pe Mushroomhead, dupa care s-au inspirat Slipknot, si neaparat pe Mudvayne, care imi par chiar buni.(oricum, bassistul e foarte talentat)
whatever

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Rock international