jurnalism shi media...2 lucruri spre care tind cei cu bani ca de' e la moda...:)))

De-asa vremi se-nvrednicira cronicarii si rapsozii...

jurnalism shi media...2 lucruri spre care tind cei cu bani ca de' e la moda...:)))

Mesajde andreea7 » Mar Sep 09, 2003 7:09 pm

care vrea sa discute despre acest subiec din aces moment are cu cine...so....
andreea7
Junior Member

Mesajde eyewitness » Mie Sep 10, 2003 6:42 am

andreea7
bunul simt si regulamentul forumului cer ca atunci cand deschizi un subiect sa vorbesti tu mai intai despre acest subiect si ulterior sa ceri parerea celorlalti forumisti ca doar nu esti tovarasa profesoara sa dai extemporale forumistilor.
pentru moment ai doar avertizare (nu avertisment)

multumesc pt atentie (c.b.)
eyewitness

Mesajde vali » Mie Sep 10, 2003 2:39 pm

...tind cei idealisti care in primii ani cred ca pot schimba ceva
dupa aia devin si ei o rotita a sistemului
some people deserve to die
vali

3346

Mesajde baixinho© » Vin Sep 26, 2003 4:28 pm

draga mea andreea7, hai sa-ti povestesc un caz caresa contrazica titlul acestui thread (si sunt sigur ca exista mult mai multe, dar nu le cunosc).

traoeste in aceasta lume un individ caruia ii place de cel mai prolific atacant al tuteror timpurilor: ROMARIO. numele respetivului individ nu ti-l spu, dar o sa il denumesc W (in rarele situatii cand o sa fiu obligat sa foloesc numele lui, ca sanu ma repet). si aceasta pasiune a lui pentru ROMARIO l-a ajutat sa intre in presa.
se intampla in luna martie a anului 1993. pe atunci, a aparut un articol in defunctul Sportul Romanesc intitulat "Romario calca iar in strachini". era vorba despre repetatele plecari ale lui ROMARIO de la echipa lui de club de atunci, Philips Sport Vereiniging Eindhoven din varii motive. lui W nu i-a placut continutul materialului si i-a trimis o scrisoare celui care a semnat textul si l-a facut cu ou si cu otet. dupa ceva timp (sa tot fi fost iunie, ca se apropia finalul campionatelor de fotbal) acelasi ziarist a mai scris un articol despre ROMARIO: "Dragoste cu sila nu se poate". adica intre timp ROMARIO revenise la Philips Sport Vereiniging Eindhoven, dar nu mai voia muschii lui sa joace. W i-a mai trimis o scrisoare ziaristului si i-ar l-a facut cu ou si cu otet. dupa ceva vreme, Sportul Romanesc a editat o revista, "Fotbal & Rebus" se numea. in numarul 4, un alt ziarist a scris un material despre ROMARIO. de data asta, W nu a mai avut nimic de zis, doar ca s-a simtit obligat sa-i atraga atentia celui carea semnat textul ca a scapat o mica eroare. jurnalistul scrisese ca ROMARIO nu a jucat la CM din Italia 1990 ca se certase cu antrenorul nationalei, iar adevarul era ca facuse cu trei luni inaintea competiei dubla fractura de tibie si peroneu, la un meci de campinat (in paranteza fie spus, ROMARIO a jucat 70 de minute la CM, in ultimul meci din grupa, cel cu Scotia). cei de la Sportul Romanesc si-au dat seama ca W este nebun dupa ROMARIO, dar si stapaneste "subiectul", motiv pentru care l-au chemat in redactie. peripetiile nu ti le descriu, ca n-are sens. dupa ceva timp de la aceasta "vizita", i s-apropus, intr-o prima faza, lui W sa se ocupe de alcatuirea clasamentului Spaniei dupa fiecareetapa (intre timp, ROMARIO se transferase la Barcelona), iar din anul 1994 a inceput sa scrie despre Extrafotbal (volei, judo, sarituri in apa, hochei, hochei pe iarba) si din and in and semna la Fotbal international. cam asa a ajuns in presa W. a avut noroc, ce-i drept (pe care nu stiu cati il au), dar acum el sustine se pricepe la ziaristica decat multi proaspat absolventi de facultate de specialitate. asa o fi, nu stiu.
acelasi W s-a gandit sa faca facultatea de Jurnalism de la Hyperion din doua motive mari silate (nu, nu pentru ca are si este la moda): ca sa ii place si pentru ca Dancu de la nu stiu ce secretariat de stat al nu stiu carui minister vrea sa dea o lege prin care toti ziaristii care nu au cursuri de specialitate ori urmeaza o facultate de profil ori se apuca de altceva.
ia, zi, tu scumpa, W asta despre care ti-am povestit este in presa ca sa se dea important?
ANTI

care stie sa sparga conturi de yahoo si are nevoie de nejte banutzi, sa-m dea pimeu. da sa nu vina cu programe d-alea de sa trimit vechiul cont + noul cont si noua parola la nuj ce adresa ca-l injur de mama. (imi asum responsabilitatea acestui anunt)
baixinho©

Mesajde dj_jaxxx » Vin Sep 26, 2003 4:41 pm

Parerea mea e ca sunt multe feluri de slujbe pe care lumea le face in mare parte pentru bani iar jurnalismul nu face parte din categoria mentionata mai sus.

Cand scrii despre ceva o faci pentru ca iti place.
Concurs NBA 2004-2005

I'm not afraid of death, I just don't want to be there when it happens.
dj_jaxxx

Mesajde BloodOnMoral » Dum Sep 28, 2003 11:08 am

Baixinho, baixinho ... tot timpul cat am citit postul tau, am tremurat de emotie ... undeva, acolo, ceva imi spunea ca poate voi avea si eu candva o sansa. Pentru ca jurnalismul e unul dintre cele mai frumoase si mai profunde vise ale mele, pe care l-am dobandit dupa ce m-am indragostit de fotbal si de cartile lui Ioan Chirila. Stilul lui mi-a dat aripi, am ajuns sa plang citindu-l, iar cand i-am auzit pentru prima data vocea la televizor, am trait o senzatie unica, pe care o mai avusesem poate doar cand pe Eurosport s-a luat in considerare difuzarea unui fragmentel din finala 1974, si l-am vazut pe Johan Cruijjf. Dar aberez si ma indepartez de la subiect, imi cer scuze. Ce pot eu sa spun este ca sper sa ajung candva, daca nu ziarista sau comentatoare, cum imi doresc, macar colaboratoare la un ziar sau o revista. Si as vrea sa scriu din dragoste si nu pentru a ma considera lumea vedeta, as vrea sa scriu nu pentru a fi platita (si totusi situatia mea materiala nu este infloritoare), ci pentru a impartasi opiniile mele intregii lumi dispuse sa citeasca aberatiile mele cu sens, dupa cum imi numesc eu incercarile de articole.
Nu stiu daca mi-am ilustrat prea bine sentimentele vis-a-vis de aces subiect, fiind inca sub influenta celor scrise de baixinho ...
When you die the pain is over
BloodOnMoral
Junior Member

Re: 3346

Mesajde andreea7 » Dum Oct 19, 2003 7:04 pm

mersi pentru ca ai fost una dintre putinele persoane care a avut ceva de spus in privintza celor afirmate de mine...tind sa cred ca esti un tip cu experientza..shi stiu ca ai dreptate afirmatia mea a fost facuta intr-un moment de tensiune maxima..atunci cand revoltata fiind de multe dintre lucrurile aflate,-m-au determinat safac tfel de afirmatie..anyway mi-as mai dori sa mai aud cate ceva de la tine...shi poate esti persoana potrivita cu care as putea vb despre acest subiect:jurnalismul....
andreea
andreea7
Junior Member

3684

Mesajde baixinho© » Lun Oct 20, 2003 8:19 am

cauta si tu threadul cu "Intamplari la locul de munca". vezi ca scriu acolo mai multe.
ANTI

care stie sa sparga conturi de yahoo si are nevoie de nejte banutzi, sa-m dea pimeu. da sa nu vina cu programe d-alea de sa trimit vechiul cont + noul cont si noua parola la nuj ce adresa ca-l injur de mama. (imi asum responsabilitatea acestui anunt)
baixinho©

jurnalul si tribunalul

Mesajde thesoulline » Sâm Mai 01, 2004 12:55 am

Sa shtii tu ca cei cu bani trag la mass-media deoarece asha pot sa-shi protejeze ass-urile ! Pai tu n-ai auzit de mind-control ? Crezi tu ca s-au scurs banii cetatzenilor americani in programe de cercetare doar ca sa fie cetatzenii romani pasionatzi de jurnalism ? Shi cum imi explici tu mie ca mai totzi crainicii mari shi tari ishi fac studiile in patria mama, la America? Acolo, sa tzii minte, e treaba grea, politichie se denumeshte, iar oamenii tre' sa shtie doar ce le face bine shi cum le face bine, altfel cum ar mai avea danone shi aphexu' shi OMoshu' atatea forumuri de taxat (profesional, jos basca!)???
Dak dai o tura pe la cartzi, vezi de mind-control-u' asta, poate te lamureshti mai bine, ca au mai ieshit ceva cartzi despre iel, no!
thesoulline
Junior Member

nu e chiar asa

Mesajde nikytaiconin » Dum Mai 02, 2004 2:51 am

draga andeea si restul,
eu nu stiu ce va inchipuiti voi ca inseamna sa fii jurnalist sau ziarist, dar trebuie sa stiti ca inainte de toate trebuie sa fii reporter. aveti voi idee cate stiri despre crime imbecile si evenimente de cacat au scris cei de talia lui popescu pana au ajuns sa se "editorializeze"? a scrie la ziar nu inseamna ca te duci acolo cu parerile tale si tot cu alea pleci. NU. ba chiar deloc. cel putin in presa din romania acest lucru nu are nici un fel de aplicatie. parerile tale sant doar pentru tine si numai pt tine. a, am uitat, spun toate astea in conditiile in care lucrez ca redactor la un ziar din tara asta. cineva vorbea de vise. uita-le. a lucra la un ziar ca reporter nu este chiar un vis atat de mare, dar pot spune sigur ca uneori poate fi tare urat. nu uitati ca exista si beneficii. nu ma refer la cele materiale ca la alea...mai greu. ma refer la faptul ca esti in continua miscare si cunosti tot timpul alti oameni. ca sa nu va faceti o parere negativa despre acest subiect trebuie sa recunosc ca este o meserie grea dar foarte frumoasa. experienta si cunostintele pe care le poti acumula sunt foarte importante si fara de ele as mai prost.
ganditiva ca un scaun sta cum trebuie numai daca are trei picioare. asta inseamna impartialitate.
nikytaiconin
Junior Member

Înapoi la Antichitati