Ce e bun din ce e relativ nou in rock???
130 mesaje
• Pagina 4 din 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Fosta basista de la Hole, Melissa Auf Der Maur (oare asa o fi chemand-o? ) are o trupa misto. O piesa care merita atentia e "Follow the waves".
O alta trupa relativ noua care merita bagata in seama este Aghora . Canta ceva jazz-ambient-metal, nu stiu cum sa ii definesc...sunt deosebiti.
O alta trupa relativ noua care merita bagata in seama este Aghora . Canta ceva jazz-ambient-metal, nu stiu cum sa ii definesc...sunt deosebiti.
Duc la pascut. Seriozitate maxima.
-
IonCuVaca - Junior Member
da, a aparut piesa in 2004, e chiar proiectul numit Auf Der Maur impreuna cu alti muzicieni precum Nick Oliveri si Josh Homme din Queens of the Stone Age sau John Stanier din Tomahawk. Oricum, tipa are talent, l-a aratat si in Hole si in Pumpkins si sunt chiar curios sa vad ce face in continuare(e tanara,abia are 32 de ani)
eu i-am remarcat pe Clutch daca ii stiti, seamana cu Faith No More si Alice In Chains, merita incercati. Nu sunt chiar asa noi, de prin 91, dar recomand albumul numit chiar Clutch aparut in 1995.
eu i-am remarcat pe Clutch daca ii stiti, seamana cu Faith No More si Alice In Chains, merita incercati. Nu sunt chiar asa noi, de prin 91, dar recomand albumul numit chiar Clutch aparut in 1995.
-
whatever - Mesaje: 2848
ca sa pot da un raspuns, ar trebui sa defineshti ce intzelegi prin nou.
riiiiiiiiiight................
- supermouse
- Junior Member
toate's noi si vechi sunt toate. cand am ascultat prima oara alternativ am avut un puternic sentiment ca am mai ascultat undeva chestia aia. si in timp banuielile mi s'au confirmat. nu au adus decat aparent ceva nou ei ne facand altceva decat sa copieze un stil si un sound de la numeroase trupe ale anilor '60-'70.
ascultand heavy metalul propovaduit de o serie de trupe nou aparute (in special scandinave) mi s'a parut ca le lipseste ceva ca sa sune complet: doua 00 mari si paroase. in rest suna acceptabil.
cat despre amalgamul asta de tot felul de stiluri unele mai fashnetze, altele mai lalaite care se conbina intr'o singura formatie si mi se tot arunca cu titlul de genialitate nu imi trece prin cap decat bataia de joc pe care o facea zappa (macar ca o facea cu stil).
in rest traim decenii de impliniri marete in care s'a furat si s'a preluat tot ce ce putea.
oare?
ascultand heavy metalul propovaduit de o serie de trupe nou aparute (in special scandinave) mi s'a parut ca le lipseste ceva ca sa sune complet: doua 00 mari si paroase. in rest suna acceptabil.
cat despre amalgamul asta de tot felul de stiluri unele mai fashnetze, altele mai lalaite care se conbina intr'o singura formatie si mi se tot arunca cu titlul de genialitate nu imi trece prin cap decat bataia de joc pe care o facea zappa (macar ca o facea cu stil).
in rest traim decenii de impliniri marete in care s'a furat si s'a preluat tot ce ce putea.
oare?
- gil_blas
Am descoperit in ultimele cateva luni niste formatii care, zic eu, merita atentia: Ark, Evergrey, Cydonia, Adagio, Dreamscape, Beyond Twilight... Toate se incadreaza in pseudo-stilul power/heavy/progressive, tendinta intalnita din ce in ce mai des la fomatiile din noul val de metal. Nu am ascultat decat cateva piese din fiecare, revin cu detalii daca reusesc sa fac rost de discografii.
indescifrabil
-
cubu - Mesaje: 6237
De cand cu MTV 2 am descoperit multe formatii care merita ascultate:The Strokes, Franz Ferdinand, Kill Kenada, The Yeah Yeah Yeahs, QOATSA, Blur, The Vines.Unele sunt mai vechi insa abia acum le-am descoperit.
"It`s better to regret something you did
Than something that you didn`t do."
Than something that you didn`t do."
- bestiutza
- Junior Member
ROCKBITCH - muzica-i faina rau,dupa parerea mea (neavizata) sunt super instrumentiste tipele,insa imaginea promovata,gesturile si alte manifestari sunt gretoase.
frozen in the place i hide
not afraid to paint my sky
with some who say i've lost my mind
not afraid to paint my sky
with some who say i've lost my mind
- mal
- Junior Member
Cum spunea cineva pe aici, tot batranii fac muzica buna si acum, ca exemple: Nightwish, therion, haggard - ultimele aparitii de la aceste formatii sunt superbe. Se pare ca goth si black metal incep sa revina in forta, de data asta cu o puternica tenta artistica.
- lifesucks
- Junior Member
Mi se pare ciudat ca toti uitati de una din trupele cele mai inovatoare in rock (chestia asta a fost zisa in mai multe reviste de specialitate, nu o zic numai eu). Este vorba de Samael. Trupa elvetiana formata in 1988 care a inceput initial cu black metal, apoi treptat a ajuns la un stil pe care nu l-am mai auzit la nimeni. Ceva intre gothic-industrial-black. Este adevarat ca nu au mai scos nimic de vreo 4 ani dar un album nou "e pe vine". Se va numi Reign of Light.
Desi s-au format inca din 1988 cica au cam aceeasi varsta cu cei de la Deftones, adica 30-34 de ani.
Mi se par extraordinare albumele lor de pana acum, nici unul nu seamana cu precedentele. Merita sa incercati, cel putin albumul Passage (1997). Versurile sunt si ele notabile, exemplu din mel. Shining Kingdom:
I took a long trip
And now I'm back again
To the point where I began
And everything I left behind
Followed me, preceded me
Souvenirs are patient, they only know
The lassitude they provide
Feeding the void with emptiness
It took me time to understand
It was always here, deep inside
Always there, far away
The Shining Kingdom
Mi se par extraordinare albumele lor de pana acum, nici unul nu seamana cu precedentele. Merita sa incercati, cel putin albumul Passage (1997). Versurile sunt si ele notabile, exemplu din mel. Shining Kingdom:
I took a long trip
And now I'm back again
To the point where I began
And everything I left behind
Followed me, preceded me
Souvenirs are patient, they only know
The lassitude they provide
Feeding the void with emptiness
It took me time to understand
It was always here, deep inside
Always there, far away
The Shining Kingdom

- Killfoth
- Junior Member
36 Crazyfists - A Snow Capped Romance (2004, US emo-core band)
unul din cele mai bune albume de anul asta..
unul din cele mai bune albume de anul asta..
Fanarioti slugarnici ai mondializarii
Ne vând minciuni spoite cu izul bunastarii
vand tricou TOOL
vand tricou TOOL
-
LeSharK - Junior Member
Eu am incercat Iced Earth, iar melodia lor Watching Over Me este absolut superba...si My Dying Bride, Velvet Revolver, desi nu pot fi considerate noi, sunt totusi foarte bune, as putea spune chiar exceptionale 

- RipAngel
- Junior Member
Hm ,velvet revolver, asta daca iti place guns...
dar de thunderstone ce ziceti oameni buni? a ascultat cineva ultimul album? absolut superb. power metal facut ca la carte.
sau poisonblack, formatie ce aduce aminte de sentenced...
stie cineva mai multe de autumn leaves (parca asa se numeste)? am ascultat o melodie si mi-a placut destul de mult. nu de alta da mi-e lene sa caut p net...
dar de thunderstone ce ziceti oameni buni? a ascultat cineva ultimul album? absolut superb. power metal facut ca la carte.
sau poisonblack, formatie ce aduce aminte de sentenced...
stie cineva mai multe de autumn leaves (parca asa se numeste)? am ascultat o melodie si mi-a placut destul de mult. nu de alta da mi-e lene sa caut p net...
-
soulsick - Junior Member
Dap..imi place Guns'n'Roses la nebunie
mai ales ultima lor melodie Chinese Democracy mi se pare destul de buna. Se vede lipsa lui Slash (nu mai e chitara ca inainte, dar se pune mai mult accent pe pian si celelalte instrumente, apropiindu-se mai mult de queen). Din formatiile noi, cel mai mult imi plac No Use for A Name, Anthrax, From Autumn to Ashes
Parerea mea! 

- RipAngel
- Junior Member
Cum spunea cineva pe aici, tot batranii fac muzica buna si acum, ca exemple: Nightwish, therion, haggard - ultimele aparitii de la aceste formatii sunt superbe. Se pare ca goth si black metal incep sa revina in forta, de data asta cu o puternica tenta artistica.
CORECT!!!
...Experienta isi spune cuvantul si in domeniul muzical...
Hail to the speaker and him who listens !
May whoever learns these words prosper
because of them ! Hail to those who listen !
May whoever learns these words prosper
because of them ! Hail to those who listen !
-
To Mega Therion - Junior Member
pai dupa parerea mea o formatie misto pe care am descoperit-o de foarte putin timp ''peccatum'' si albumul lor nou ''lost in reverie '',cea mai misto piesa fiind.''stillnes''....din nefericire pentru mine nu am ascultat decat albumul asta al lor ;P
Eu sunt copilul rebel din tine
Sunt nebunul care stie ce-i bine
Pentru tine, pentru mine, mai ales pentru tine .
Sunt nebunul care stie ce-i bine
Pentru tine, pentru mine, mai ales pentru tine .
-
DeathBride - Junior Member
Betray My Secrets cu albumul cu acelashi nume din 1999. O combinatzie ciudata de gothic cu influentze black-metal shi ritmuri orientale...halucinant aproape. Cea mai buna piesa, "Shamanic dream". Componentzii au cantat sau inca mai canta la Darkseed.
Sirenia, o trupa de gotic norvegiana formata de fostul chitarist/compozitor de la Tristania.
Sirenia, o trupa de gotic norvegiana formata de fostul chitarist/compozitor de la Tristania.
primul album, "At sixes and sevens" (2002) este chiar bun. Urmatorul (2004) e un pic mai slabutz, dar inca se poate asculta cu placere. Ultima piesa, instrumentala, este bestiala (Seven sirens and a silver star). Se anuntza un EP in octombrie 2004 unde figureazaSIRENIA plays a mixture of gothic metal and rock with classical influences, as well as black and death metal elements.
First we take manhattan (coversong, originally written by Leonard Cohen
i kjærlighet med bubuletz og dra fremme inn i B
-
ssonja - Mesaje: 152
daca intereseaza pe cineva cred ca ceea ce merita ascultat din ziua de astazi sunt:slipknot,korn,soulfly,metallica,within temptation,nightwish,disturbed,mudvayne si din romania implant pentru refuz.ooh era sa uit system of a down!!!
-
sphere in darkness - Junior Member
The Mars Volta, Interpol, My Chemical Romance, 36 Crazyfists, From Autumn To Ashes, The Distillers, The Killers.. doar astea imi vin in minte acum. le ascult cu indarjire 

Fanarioti slugarnici ai mondializarii
vand tricou TOOL
vand tricou TOOL
-
LeSharK - Junior Member
uatever scrie: threadul se refera la ce e bun din ce e relativ nou in rock
apropos de asta citeam intr-un interviu o treaba care suna foarte interesant:
reporter:
Care sunt, dupa parerea ta, marile diferente intre fanii din anii '90 si cei de acum?
mustaine:
Cred ca cei de acum sunt ceva mai pretentiosi dar au acces la mai multa muzica de slaba calitate, ceea ce face mai dificila castigarea respectului lor.
semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
exista cateva trupe bune de rock, dar am observat ca in romania nu prea se stie ceva de existenta lor. the white stripes, the libertines, the vines, the strokes, my chemical romance, interpol, kasabian, kaiser chiefs sunt trupele pe care le ascult aproape zilnic si asta e rock de calitate. apropo, pt fanii the white stripes, in iulie o sa aiba 2 concerte in grecia, asa ca strangeti bani oameni buni !!!!!!!!!!!
i don't suffer from madness, i enjoy it every minute
let's save rock'n'roll - can we all hold hands
-
oakchild - Junior Member
jaaaaaaale (fara suparare catharsis si oakchild)
daca astea au ajuns sa fie reprezentative pentru noul rock de calitate imi pare rau de efortul inutil facut de trupe gen 3 doors down, 36 crazy fists sau pitchshifter (nu`s ei chiar foarte noi, dar treaca mearga)
daca astea au ajuns sa fie reprezentative pentru noul rock de calitate imi pare rau de efortul inutil facut de trupe gen 3 doors down, 36 crazy fists sau pitchshifter (nu`s ei chiar foarte noi, dar treaca mearga)
-
whatever - Mesaje: 2848
nu stiu daca sunt reprezentative pt noul rock, dar mie chiar imi place sa le ascult albumele si nu ma satur de ele. am si o intrebare care sper sa nu te supere - poti sa afirmi ca ai ascultat cel putin un album al trupelor mai sus mentionate de mine?! (unul de fiecare). daca nu, sincer, nu cred ca poti sa le critici muzica.... sorry if you felt in any way offended!
i don't suffer from madness, i enjoy it every minute
-
oakchild - Junior Member
130 mesaje
• Pagina 4 din 5 • 1, 2, 3, 4, 5