Vita de Vie - parerea voastra - o discutie pentru fani si ne-fani

Forumul asociat fanclubului Vita de Vie

zgubi...

Mesajde b0nechina » Vin Feb 15, 2002 6:44 pm

uite care e problema: citesc forumul asta pentru ca exista pe el un subiect care ma intereseaza, nu pentru ca mor dupa discutiile voastre: "voltaj nu canta", "n-am zis ca-mi place", "ba ai zis ca-ti place".
Disputele personale le am cu cine vreau eu si in conditiile mele, nu in unele impuse de altii. Cu tine nu am de gand sa am dispute de nici un fel, nu te cunosc si nu ma cunosti. End of story.
Acolo unde am considerat ca nu ai dreptate, sau ca am un alt punct de vedere decat tine, am subliniat acest lucru, daca nu tii minte, uita-te inapoi. N-am de gand sa repet de cin'spe ori pentru ca tu n-ai vazut din prima.
Si, in sfarsit, te-as ruga, daca mai ai ceva sa-mi spui in afara topicului de peacest forum sa imi dai un mesaj personal. Ne-am dat in barci destul...

Tu esti pur si simplu omul care il pune pe NU in fata si priveste tot prin prisma asta.

Iar TU esti cea care stie totul despre mine si are dreptul sa ma judece, nu-i asa?
Cam cat la suta din afirmatiile pe care le-am facut eu sunt exclusiv negativiste, draga Zgubi?
If this doesn't make you smile
You don't have to cry
If this isn't making sense
It doesn't make it lies
b0nechina

back to Vita de vie

Mesajde Zgubilici » Sâm Feb 16, 2002 2:00 pm

b0nechina, e clar ca noi vorbim cam de chestii diferite si nu ne intelegem deloc intre noi.
Vita de Vie imi place, Vita de Vie imi transmite cel mai mult dintre tot ce am ascultat la noi, Vita de Vie are o prestatie extraordinara in concerte, Vita de Vie nu e exagerat de mediatizata tocmai din cauza trupelor precum V****j care acapareaza tot si dau publicului necunoscator senzatia ca asta inseamna rock si astfel restul formatiilor care canta cu adevarat rock sunt scufundate...
Cam astea au fost temele de pe acest forum, si am impresia cat de cat ca lucrurile s-au lamurit, ceea ce mi-a permis sa fac acea reclama la adresa lui Kryszti.
......noapte buna si pofta buna la masa...de Demostene Botez
Zgubilici
Junior Member

Mesajde Kryszti » Sâm Feb 16, 2002 3:17 pm

Mare adevar ai spus, zgubilici!!! Multi nu inteleg ce e rock si ce e voltaj, iar trupele care canta rock sunt defavorizate. Probabil ca si vdvd e in aceeasi categorie, desi daca ma intrebi (cel putin din piesele pe care le-am ascultat) nici asta nu e un rock 100%, dar e de vreo 200 de ori mai rock decat v****j.
"Si nu stiu sa tac..."
cand e vorba de
"Un popor detergent incuiat in televizor"
Kryszti
Junior Member

Mesajde skydive » Mar Feb 19, 2002 10:41 pm

Baaaaaiiiiiii voi ce ati patsit aici de ati ajuns la comparatii de genu Vita de Vie si V****j ?
ori santeti in pana de subiecte ori .......(mai bine tac ca-s noua si inca nu vreau afara...)
da oricum VdV nu se poate compara cu aia ....VdV au un mesaj(defapt au mai multe ...) pe cand V****j ii place si la Mama(si va garantez ca n-asculta muzica buna )...si sa-mi traduca si mie cineva ce au de zis(cantat) V****j ( ca pe mine nu ma duce procesoru sa-i inteleg....)whatever n-am nimic cu ei da ma calca pe creier ca s-o ajuns pana aici....la paralele de genu VDV si V****j....si SA NU MAI VORBIM DE CARE SUNA MAI ROCK!
skydive

100% rock - Totul e sa vrei ;)

Mesajde Zgubilici » Mie Feb 20, 2002 7:30 am

Kryszti, daca tu spui ca Vita de vie nu canta 100% rock dupa piesele care le-ai ascultat inseamna ca ai auzit colaborarile cu lumea hip-hop-ului, care sunt semi-semi.
Parerea mea e ca la cea cu Parazitii (nu imi plac foarte mult dar printre sutele de mii se injuraturi se gasesc niste versuri foarte inteligente si haioase) chitara si instrumentatia rock da o oarecare gravitate spuselor lor.
Vita de Vie nu canta 100% rock, de fapt e tot rock, dar un rock mai tanar si mai indraznet. Sunt 1.000.000... de feluri de rock, de la black, gothic pana la nu-metal-ul asta, termen foarte vehiculat pe la noi de cand Coma a scos album.
In principiu stiu ca toti care canta rock au cel putin o chitara cu distors, un bas si o toba, ori la Voltaj toate astea sunt pe calc, de aceea Voltaj nu se afla nici macar aproape de vecinatatea rock-ului. Ok, gata cu vOLTAJ, aici se vorbeste de Vita de Vie!
Bineinteles ca ce iese e important, cu instrumentele astea poti sa canti si manele foarte usor :rolleyes: dar cateodata se mai gasesc cativa oameni extrem de talentati care nu se incadreaza in "moda de moment" si fac muzica asa cum stiu, cum simt ei.
Zgubilici
Junior Member

Re: 100% rock - Totul e sa vrei ;)

Mesajde Kryszti » Mie Feb 20, 2002 11:02 am

Initial trimis de Zgubilici
Kryszti, daca tu spui ca Vita de vie nu canta 100% rock dupa piesele care le-ai ascultat inseamna ca ai auzit colaborarile cu lumea hip-hop-ului, care sunt semi-semi.
Parerea mea e ca la cea cu Parazitii (nu imi plac foarte mult dar printre sutele de mii se injuraturi se gasesc niste versuri foarte inteligente si haioase) chitara si instrumentatia rock da o oarecare gravitate spuselor lor.
Vita de Vie nu canta 100% rock, de fapt e tot rock, dar un rock mai tanar si mai indraznet. Sunt 1.000.000... de feluri de rock, de la black, gothic pana la nu-metal-ul asta, termen foarte vehiculat pe la noi de cand Coma a scos album.
In principiu stiu ca toti care canta rock au cel putin o chitara cu distors, un bas si o toba, ori la Voltaj toate astea sunt pe calc, de aceea Voltaj nu se afla nici macar aproape de vecinatatea rock-ului. Ok, gata cu vOLTAJ, aici se vorbeste de Vita de Vie!
Bineinteles ca ce iese e important, cu instrumentele astea poti sa canti si manele foarte usor :rolleyes: dar cateodata se mai gasesc cativa oameni extrem de talentati care nu se incadreaza in "moda de moment" si fac muzica asa cum stiu, cum simt ei.

Adevarul e ca discutia asta e idioata... daca ma gandesc bine. Asta pentru ca vdv si majoritatea trupelor mai putin comerciale nu s-au apucat de muzica cu ideea... "noi facem rock de nustiu ce fel" sau "noi facem punk", ci au facut o muzica asa cum au simtit ei, dupa cum bine zici si ea se apropie cel mai mult de rock. De aici, vin carcotasi (me, included) si incep sa faca analize de text sau muzica, de parca asta e important...
Adica, imi dau seama ca nu conteaza asa de mult daca e rock sau alternativ sau mai stiu eu ce... Cu cat muzica e mai complexa si mai sincera , e mai greu, daca nu imposibil sa o incadrezi intr-un stil. Vezi, nu exista prea multe "stiluri" si discutii in dance, unde totul e de forma. In muzica buna, e greu de spus ce canta o trupa, pentru ca e muzica!
Scuze pentru comparatia cretina cu voltajul si mea culpa pentru ca am rapit timpul dvs. cu ideea idioata ca vddv nu canta rock!
"Si nu stiu sa tac..."
cand e vorba de
Kryszti
Junior Member

Mesajde skydive » Mie Feb 20, 2002 2:02 pm

apropo de "plesae visit" (Destinbalcanic e super...) si am aflat de-o chestie faina ce caut de muta multa multa vreme....poate stiti poate nu da io va zic:

http://www.luna-amara.go.ro (aici sant poze faine ;) :D

(si la care va place KoRn aici i-o chestie funny...:D....) ...http://www.razoric.com/cartoons/unreality.html
skydive

Legatura

Mesajde Zgubilici » Joi Feb 21, 2002 9:27 pm

Cand ma uit pe forum-ul asta descopar din ce in ce mai des alaturarea Voltaj-Vita de Vie si tot ce pot sa spun e ca simt o mare dezamagire venind dinspre publicul nostru.
Poate ca pretentiile mele sunt prea sus, dar crede ca avem si noi un pic de spirit critic. Si gata, pe bune cu Voltaj, promit sa nu mai mentionez formatia asta!
Vita de Vie e altfel, muzica e altfel, nu e facuta pur si simplu ca sa fie placuta, din cauza asta trag cu dintii cand se spun fel si fel de chestii la adresa lor.
Zgubilici
Junior Member

Mesajde Kryszti » Joi Feb 21, 2002 10:11 pm

alaturarea cu pricina e coincidenta si daca vrei e contrastul comercial - necomercial... Poate d'aia, dar nu inseamna ca sunt "tot pe acolo"...
"Si nu stiu sa tac..."
cand e vorba de
Kryszti
Junior Member

Mesajde Zgubilici » Vin Feb 22, 2002 3:25 pm

Atitudinea e coincidenta? Adica vrei sa spui ca s-a intamplat ca din greseala cineva sa spunc a ii place rock, in special Voltaj si Vita de Vie. ma bucur ca-i place Vita de Vie dar in alaturare cu Voltaj iese un contrast prea mare care te zgarie pe ochi.
Am inteles ce vroiai sa spui tu facand referire la Voltaj, dar sa stii, daca te uiti in urma, jumatete din post-urile tale contin cuvantul "voltaj" :eek: si ca termen de comparatie este deja prea des folosit, gaseste si tu alt parametru sau scrie per-ansamblu. I have nothing against you, ok?
Link vdv: http://groups.yahoo.com/group/vitadevie
Zgubilici
Junior Member

Mesajde Kryszti » Vin Feb 22, 2002 4:09 pm

Initial trimis de Zgubilici
Atitudinea e coincidenta? Adica vrei sa spui ca s-a intamplat ca din greseala cineva sa spunc a ii place rock, in special Voltaj si Vita de Vie. ma bucur ca-i place Vita de Vie dar in alaturare cu Voltaj iese un contrast prea mare care te zgarie pe ochi.
Am inteles ce vroiai sa spui tu facand referire la Voltaj, dar sa stii, daca te uiti in urma, jumatete din post-urile tale contin cuvantul "voltaj" :eek: si ca termen de comparatie este deja prea des folosit, gaseste si tu alt parametru sau scrie per-ansamblu. I have nothing against you, ok?
Link vdv: http://groups.yahoo.com/group/vitadevie

Exceptand discutia asta cu vdv si v***j, dupa cum am mai zis, avem cam aceleasi opinii despre muzica. Asa ca ar fi aiurea sa ai ceva personal cu mine! :))
"Si nu stiu sa tac..."
cand e vorba de
Kryszti
Junior Member

Mesajde Zgubilici » Dum Feb 24, 2002 9:36 pm

Initial trimis de Kryszti

Exceptand discutia asta cu vdv si v***j, dupa cum am mai zis, avem cam aceleasi opinii despre muzica. Asa ca ar fi aiurea sa ai ceva personal cu mine! :))

Pai daca asta e singura diferenta, poate imi spui si mie, mai clar, ce nu iti place la Vita de Vie...
Zgubilici
Junior Member

Re: sunt foarte ok

Mesajde shinee » Mar Feb 26, 2002 4:10 pm

Problema VDV-ului a fost, este si va fi cea de atitudine. Sigur ca tutror ne place sa vedem un rocker cand artzagos, cand lenes, cand impertinent cu presa,insa nu mereu si nu toate la un loc.
Tonul despotian si (mai nou) danescian releva suficientza, o mare sigurantza de sine si increderea ca ambii leaderi de formatie emit adevaruri universal valabile. Se comporta ironico-bascalioso-condescendent cu oamenii pe care ii cunosc.
Cealalta parte a trupei, sectia ritmica,e formata din 2 instrumentisti excelenti si oameni de bun simt si care mi-s foarte dragi.
Insa, desi ii respect si ma duc cu placere la concertele lor, nu-i mai am la inima pe Despot& danescu. Schimbarea lor e prea mare fatza de ceea ce erau, cand i-am cunoscut eu, prin 1996

Mai citeste o data ultima parte a post-ului, sorin, si dup-aia ai sa observi ca nu ma plang de atitudinea voastra fata de mine personal. Si cand m-am plans, m-am plans voua.
Si poate ca una eram eu, ziaristul (fata de care nu v-ati purtat rau fiindca nu aveati de ce!) si alta eu, prietena voastra, sa-mi permit sa zic?
N-am incetat niciodata sa-ti multumesc pentru Coverdale, insa asta se intampla in 97, iar voi v-ati mai schimbat intre timp, din pacate.
In ceea ce priveste Cargo, eu am inteles ca, la cererea mea, ati ajutat formatia:) daca era pt mine gestul respectiv, atunci iti multumesc si pentru asta.
problema e ca, cel putin pe perioada anului trecut, eu nu am mai reusit sa ma mai inteleg nici cu tine, nici cu despot...chestie care a "coincidat" cu rasturnarea voastra si in fata presei.
si...in cele din urma, cred ca poate ar fi mai bine sa ne vedem (la o adica) si sa vorbim.
Ana
e dimineata in alta viata?
shinee
Junior Member

Mesajde shinee » Mar Feb 26, 2002 4:13 pm

Initial trimis de sorin vdv
what about it ?

s-a inregistrat la tv, nu ? ask shinee sau antena 1 sau someone at zone records...

nu cred ca a sunat asa de bine incit sa para playback.

vdv a fost live complet. asta chiar nu stiu de unde s-a scos...
si sa va mai spun inc o data ce sustine inca un fan p-aici. astia decat sa faca playback mai bine isi taie o mana.
si un mare mare bravo lor.
e dimineata in alta viata?
shinee
Junior Member

la multi ani

Mesajde Zgubilici » Mie Feb 27, 2002 8:21 am

Pai daca tot se trimit mesaje pentru Sorin pe aici, ii spun si eu "La multi ani!" ;)
Zgubilici
Junior Member

presa

Mesajde Zgubilici » Lun Mar 04, 2002 1:38 pm

Pana la urma, aici nu ar trebui sa se vorbeasca despre relatia dintre formatie in viata de zi cu zi si presa; ei arata pe scena ce au de aratat, nu in spatele ei.
Chiar de curand am asistat la un concert sustinut de mai multe trupe (bune), printre care si vdv, si atmosfera de la acestia din urma a fost extraordinara, cu mult mai speciala decat la ceilalti, lucru recunoscut de toti eci prezenti!
Cand te adresezi direct celor din fata ta, celor care asculta albumul, e mult mai usor, chiar mai frumos, mai simplu si mai curat sa spui ce ai de spus. In fata unui intermediar (presa), care in principal este interesata de cu totul alte aspecte din vietile membrilor, nu cel de artisiti, si anume: masini/catei/prietene/intamplari haioase, e si normal sa apara o anumita reactie de "plictiseala".
Decat sa fie o formatie cu doua fete, pe care sa le schimbe in functie de cum bate vantu', ei sunt apreciati pentru sinceritate si pentru cum sunt ei (ca artisti) cu calitatile si defectele lor!
Zgubilici
Junior Member

Re: presa

Mesajde danana » Lun Mar 04, 2002 5:46 pm

mai Zgubilici

sa stii tu ca presa este interesata doar de ceea ce cere publicul. Si tu, daca esti cu adevarat fan al unei trupe, vrei sa stii citi catei crec in curtea lor - asta poate insemna, de exemplu, ce oameni buni sint aia pe care ii admiri tu - cu ce haine se imbraca si ce masini conduc. Iar componentii unei trupe sint oameni si pe scena si in afara ei - chiar nu te-ar deranja sa stii ca cei pe care ii admiri sint niste scirbe in viata particulara ? Chiar le-ai ierta un comportament grosolan si idiot doar pentru faptul ca fac o muzica de calitate ?
Sa nu ma intelegi gresit - ii admir pe cei de la vdv si ceea ce scriu aici nu are nici o legatura cu ei. Dar nu incerca sa dai vina pe presa, pe niste reporteri mai mult sau mai putin talentati, pentru ceea ce arata la un moment dat componentii unor trupe.
Cit priveste sinceritatea, ai dreptate.

QUOTE]Initial trimis de Zgubilici
[B]Pana la urma, aici nu ar trebui sa se vorbeasca despre relatia dintre formatie in viata de zi cu zi si presa; ei arata pe scena ce au de aratat, nu in spatele ei.
danana

trupe vs presa vs imagine

Mesajde Aliosha » Lun Mar 04, 2002 7:43 pm

Nu ma intereseaza cum arata o trupa, cum se imbraca, daca solistul isi bate nevasta, daca bateristul e gay si se drogheaza etc....
Poa'sa fie ultimele lepre de pe lumea asta.
Atat timp cat scot muzica buna si imi plac eu ii ascult.

Trupele care au prea mare grija de imaginea lor uita cateodata sa se ocupe si de muzica.
"Against modern football."
Aliosha

Mesajde Zgubilici » Lun Mar 04, 2002 8:03 pm

pai eu am o teorie: o formatie ca Vita de Vie se adreseaza prin muzica ei celor care inteleg mesajul si se regasesc in piese, nu celor care sunt amatori de picanterii, ca doar, pana la urma muzica e pe primul plan!
Si aici spun ca "imaginea" nu trebuie sa fie altceva decat realitatea, totusi prin presa se vehiculeaza niste informatii care aduc in fata o latura de boy-band-uri si alte aspecte care nu prea au legatura cu muzica.
Zgubilici
Junior Member

Mesajde Kryszti » Mar Mar 05, 2002 1:13 pm

Eu cred ca e la jumate... Adica nu poate fi antagonie intre viata normala si cea muzicala. Pt. ca atunci, nu mai exprima in muzica ceea ce vrea, ci muzica este doar o fatada?!
"Si nu stiu sa tac..."
cand e vorba de
Kryszti
Junior Member

Mesajde Zgubilici » Mar Mar 05, 2002 2:54 pm

Vreau sa fie pe scena la fel ca in viata de zi cu zi, numai ca nu-mi place sa discut cu cineva care spune ca asculta Vita de Vie pentru ca a vazut la televizor ca nu-stiu-care are un catel frumos, ca e prieten cu ala din alta formatie sau ac mananca bomboane dimineata. Adica astea nu au legatura cu muzica, sunt niste deltalii mai mult pentru fani tipici de formatii care "se exprima" prin look.
Zgubilici
Junior Member

Mesajde Kryszti » Mar Mar 05, 2002 2:59 pm

Asta da, fara dubii!
"Si nu stiu sa tac..."
cand e vorba de
Kryszti
Junior Member

Mesajde danana » Mar Mar 05, 2002 4:23 pm

Asa e, Kryszti,

exact asta a fost si ceea ce am incercat eu sa spun. Nu poti sa fii si lup si oaie, poti sa fii lup cu blana de oaie, dar in cazul asta nu mai poti sa asisti la atitudinea aceea de sinceritate la care se referea Zgubilici.

Eu am insa o alta intrebare. Acasa nu am la ce sa ascult muzica - am neglijat intotdeauna sa imi cumpar vreo scula, pentru ca am un serviciu foarte solicitant. In aceste conditii, posturile Tv sau radio specializate pe muzica sint singurele mele surse de informatie in acest domeniu. Si m-am intrebat, privind niste topuri, daca intr-adevar romanul ascultator este un fan atit de bulversant, un fan care asculta aproape la fel de mult Limp Biskit ca animal Aminal X sau Andre. Un fan care tine in top Andre cu inversunare, fara sa mai lase loc si de ceva muzica.
danana

Mesajde Zgubilici » Mar Mar 05, 2002 4:43 pm

danana, foarte interesant cum singurele doua mesaje pe care le-ai scris tu au aparut pe acest topic.
cu limp bizkit si animal x, la rollin' refrenul a prins repede, ca si la ceilalti, versurile simple usor de retinut, latura de comercial care iese in fata...
eu am scris asta cu presa pentru ca n-am prea inteles de ce shinee spune ce spune, adica in primul rand asta ar fi ceva de discutat intre ei, nu intr-un loc public, care ii priveste numai pe ei.
faptul ca au aparut mesaje din partea formatiei aici, ca atmosfera de la fiecare concert e absolut superba si ca in jurul vdv-ului s-a strans o "armata de fani" care ii urmeaza prin tara dovedeste exact contrariul!
Zgubilici
Junior Member

Re: Re: presa

Mesajde b0nechina » Mar Mar 05, 2002 8:05 pm

Initial trimis de danana
Si tu, daca esti cu adevarat fan al unei trupe, vrei sa stii citi catei crec in curtea lor - asta poate insemna, de exemplu, ce oameni buni sint aia pe care ii admiri tu - cu ce haine se imbraca si ce masini conduc. Iar componentii unei trupe sint oameni si pe scena si in afara ei - chiar nu te-ar deranja sa stii ca cei pe care ii admiri sint niste scirbe in viata particulara ? Chiar le-ai ierta un comportament grosolan si idiot doar pentru faptul ca fac o muzica de calitate ?

Mai, ai sa razi, da' pe mine ma intereseaza mai degraba cum isi compun muzica, care le-a fost motivatia, ce anume inseamna si la ce refera anumite versuri, prostii din astea.
Problema cu ma^tzele de pe langa casa, hainele si masinile ma lasa absolut rece. N-au decat sa creasca gandaci de Colorado, sa umble pe strada in capot de dantela si sa mearga cu tramvaiul, asta nu inseamna ca muzica lor va insemna altceva pentru mine, daca mesajul exista si suna frumos.
In aceeasi ordine de idei, stiu cativa muzicieni, precum Kim Thayil, Chris Cornell, Layne Staley, care au prostul obicei sa faca misto inclusiv de ziaristi, dar mai ales de intrebarile lor cretine legate de catei si masini. Cu alte cuvinte, in fata reportofonului, chiar au un "comportament grosolan" si pe alocuri idiot.
In plus, o mare parte dintre cei pe care ii admir ca muzicieni, au grave probleme cu drogurile si bautura. Dar am eu sau altcineva dreptul sa-i judece pentru ce fac in afara studioului sau a scenei, atata vreme cat muzica lor exprima mai mult decat o va face vreodata un muzicant cuminte si placid precum Madalina Manole?

PS Oh, and, btw, eu nu ma consider fan tocmai datorita acestui tip de judecata superficiala si de doi lei: ce admir la o trupa este MUZICA, nu gablonzurile de la gat.
If this doesn't make you smile
You don't have to cry
If this isn't making sense
It doesn't make it lies
b0nechina

Mesajde Kryszti » Mar Mar 05, 2002 8:56 pm

Initial trimis de b0nechina
. Dar am eu sau altcineva dreptul sa-i judece pentru ce fac in afara studioului sau a scenei, atata vreme cat muzica lor exprima mai mult decat o va face vreodata un muzicant cuminte si placid precum Madalina Manole?

madalina manoe e "preferata" mea....
hai mai, zgubilici, tu esti cu statistica?! numeri cat am scris eu despre v***, verifici unde a scxris danana s.am.d....
Cred ca nu conteaza asta, ci ce spune unul sau altul.
Si fara a incerca sa ma eschivez, eu cred ca amandoi aveti ceva dreptate!
"Si nu stiu sa tac..."
cand e vorba de
Kryszti
Junior Member

Mesajde gaga » Mie Mar 06, 2002 9:21 am

madalina manoe loool
semnatura fara culori si nestridenta
gaga

Rastunare spectaculoasa de situatie:

Mesajde Kryszti » Mie Mar 06, 2002 6:46 pm

Fii atent(a) zgubilici:

Am ascultat Nod'n'gat si chiar imi place!
"Si nu stiu sa tac..."
cand e vorba de
Kryszti
Junior Member

Mesajde Zgubilici » Mie Mar 06, 2002 7:49 pm

pai foarte bine, inseamna ca tu ai spus ca nu-ti place cand nu prea ascultasei piesele...poti sa mai incerci (recomandare): tine minte, ceata, apoi un pic de iamma, si pe urma o sa incepi sa asculti si cad sau nimeni ;) (reteta doctorului)
Zgubilici
Junior Member

Mesajde Kryszti » Joi Mar 07, 2002 12:01 pm

Nu ca nu ascultasem piesele, dar le stiam p-alea promovate. Am gasit niste mp3-uri cu altele. Ceata e ok, Iamma la fel. Dar pana acum, the best e nod'n'gat, dupa gustul meu!
"Si nu stiu sa tac..."
cand e vorba de
Kryszti
Junior Member

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Vita de Vie