SF-uri vechi si bune "Star Wars" Trilogy

De-asa vremi se-nvrednicira cronicarii si rapsozii...

SF-uri vechi si bune "Star Wars" Trilogy

Mesajde Anakin » Sâm Mai 08, 2004 11:48 am

Eu personal sunt fascinat de aceasta serie, si sunt curios ce parere aveti de efectele speciale ale anilor 80' cat si conceptul filmului in sine!
Anakin
Junior Member

Mesajde 7vies » Sâm Mai 08, 2004 1:33 pm

sunt convins ca exista multi admiratori star wars pe acest forum, dar cred ca era mai bine sa fi deschis threadul asta pe ,,cinema tv,, nu aici pe ,,generalitati,,...
7vies
Junior Member

Mesajde Anakin » Mar Mai 18, 2004 4:01 pm

Sorry, eram nou pe aici cand am postat si am incurcat forumurile.
[U]won't happen again !
Anakin
Junior Member

Mesajde miHaimm » Mar Mai 25, 2004 2:24 pm

Despre StarWars sunt multe de spus.

In primul episod (IV) scenariul original reuseste sa aduca noi dimensiuni in filmele SF ale epocii in ceea ce priveste eterna lupta dintre bine si rau.
Surpriza succesului enorm pe plan mondial duc la realizarea urmatoarelor doua filme (V si VI) din serie.

Din pacate, "reinvierea" vechii povesti cu noile episoade (I, II si in viitor III) nu mi se pare deloc la fel de inspirata, filmul cazand in capcana multor SF-uri actuale: efectele speciale.
Asa cum in seriile originale perechea de roboti R2-D2 si C-3PO fac o mare parte din momentele hazlii ale seriei originale, Jar Jar Binks nu reuseste sa convinga, majoritatea poatelor fiind de prost gust.
Conflictele se bazeaza foarte putin pe trairile personale ale celor implicati si pe relatiile dintre ei. In loc sa vedem un Luke nesigur, cavaler Jedi in devenire, cu neincredere si teama, avem un Obi-Wan arogant si "puternic", spirit aproape razvratit. Nici macar acest subiect nu este suficient exploatat, lasandu-ne sa intrevedem doar pentru cateva clipe semnificatiile acestor idei doar in momentul in care se lasa cuprins de furie si il infrange pe Darth Maul.
De asemenea stupiditatea consiliului Jedi in finalul episodului II este surprinzatoare, atunci cand ii incredinteaza antrenarea micului Anakin lui Obi-Wan.
Si transformarea "fortei" in ceva palpabil si masurabil fizic este o greseala enorma.

Pe scurt, pentru mine, StarWars inseamna episoadele IV - VI...
miHaimm
Junior Member

Mesajde Anakin » Mie Mai 26, 2004 10:11 am

Thanx for posting:
Ai dreptate, din episoadele noi lipseste ceva. Scanteia de suspans.
prea multe efecte speciale si dialoguri stupide. that's it
---------------------------------
A long time ago, in a galaxy far,
far away...
Anakin
Junior Member

Înapoi la Antichitati