de unde ai auzit tu aia cu mutatul trecerii de pietoni?
Si eu am vrut sa intreb acelasi lucru pentru ca am mai auzit treaba de cateva ori si imi suna a mit deja.
Cred ca aceste comparatii nenorocite sunt bune la ceva, si anume sa dovedeasca ca totdeauna se poate da un contraexemplu cu pondere cel putin la fel de mare, daca nu mai mare, din vreo tzara capitalista.
Si atunci lumea plictisita sa mai dea exemplu comparatia ca etalon cu putere de lege, va trece peste ele, sau si mai bine, va trage o invatatura pentru viitor.
Poate ca nici nu e o idee prea rea sa demolezi comparatii marunte si mituri(vezi genul "un judecator a doborat cu tunul nspe mii de oameni si nu a patiti nimic"-deci hai sa fur si eu scrumiera din bar.).
editez de aci
Ciudat e cu judecatorul ala ca eu am mai auzit povestea din cateva surse diferite, nu stiu cum s-a musamalizat sau cati alti au omorat, dar de multe ori in vreo discutie apare argumentul, pai cum sa nu furi cand judecatorii, militienii calca oameni pe trecere si nu patesc nimic.
Lasa exemplele si zi direct ce ai vrea tu sa se faca. Pana atunci zic eu ce-am extras.
Sa punem mana de la mana si sa ne curatam in fata blocului, munca patriotica? Sa ne vopsim geamurile sa arate frumos? Pai bani de vopsea, pensule, strat de protectie si inca doua straturi sa arate fain, de unde? De la serviciu? Cu salariile bugetare care sunt? Renunti la o masa doua si vopsesti geamu? Sau mai grav la o bere:)
Sa trec de partea absurdului si sa zic ca da, incepem sa vopsim. Nu vor putea toti sa faca pentru ca pur si simplu nu isi vor permite, iar la final vine un caine si se caca, s-a stricat bunatate de intrare in bloc.
Observ o anumita reverenta in fatza strainilor, sa exemplific:
un elvetian a fost la munte si a calcat intr-un balegar-se jura ca nu va mai calca in romania, unui japonez i s-a dat amenda ca nu avea prag-eu in locul lui il puneam pe avocat sa plateasca, unui neamt i-a fost furata masina,-nu mai vine in tara asta de hoti.
Eu stiu ca suntem un popor ospitalier, dar sa nici nu cadem in cur cand vedem un american, nu?
Cand mergi intr-o tzara straina te documentezi de obiceiuri si de legi, mai ales daca cunosti persoane de acolo,si mai ales daca locuiesti o perioada acolo. Ia du-te in germania, intra in prima banca si fa-ti cont, vezi poti? Ce sa mai vorbesc de saxoni, cu volanu lor dea-n pixu, , limita de viteza la unguri, nimic nu-i usor in viatza,si alte mii de chitzibusuri.
Ca sa concluzionez, ca prea ma aprind pe soarele asta, crezi ca daca e curat la altii in curte devin automat mai dejtepti, respectiv daca la noi e jeg suntem imbecili ca nu facem curatenie?