Ce Rol Are ????????
20 mesaje
• Pagina 1 din 1
Ce Rol Are ????????
ce rol au preamplificatoarele pentru microfoane pt studio ...si daca e mare nevoie de aceste preamplificatoare de microfon intr-un studio????
- in momentul in care se suprapune vocea pe negativ ce volume trebuie sa aiba acestea???? si ce compresie se aplica pe intreaga piesa .....dupa ce se aplica vocea pe negativ .....?????????
- in momentul in care se suprapune vocea pe negativ ce volume trebuie sa aiba acestea???? si ce compresie se aplica pe intreaga piesa .....dupa ce se aplica vocea pe negativ .....?????????
-
LEXIC - Junior Member
Ciao Lexic
Povestea este un picut cam lunga si nu chiar simpla.
1.Sa incepem cu senzitivitatea:
Fiecare microfon, in functie de principiul de functionare ( Dinamic, condensator, Banda!!???, pe carbune !!!????, piezo) are o senzitivitate proprie.
Ce inseamna senzitivitatea?
Este marimea tensiuni de iesire la o anumita presiune sonora si se gaseste de obicei in datele tehnice sub denumirea de '' Sensitivity,,.
Valorile tipice sunt intre 1-20mV /Pascal, senzitivitatea microfoanelor dinamice fiind in general mai mica decat a celor pe condensator.
Ex: Shure SM58- 1,8mV/Pa iar Neumann U78Ai - 22,0 mV/Pa
Sensitivitatea unui microfon este dependenta si de fregventa si de aceea se da ca valoare standard, 1000Hz in mV/Pascal unde 1Pa=1N/m patrat = 10 microbari=94dbSPL.
2.Diferenta dintre semnal si zgomotul de fond, asazisa S/N-Ratio:
Orice microfon, in functionare, genereaza un zgomot de fond chiar daca asupra menbrenei nu actioneaza nici o presiune acustica. Aceasta se datoreaza deplasarii electronilor in bobina si deplasarea moleculelor de aer cald pe suprafata membranei. La condensatoare, zgomotul de fond este generat in cea mai mare masura de partea electronica.
S/N-Ratio defineste cu cati db este mai mica tensiunea care reprezinta zgomotul de fond propriu fata de de tensiunea care o genereaza microfonul la o presiune acustica de 1 Pascal( "sensitivity"). Valori tipice sunt intre 60-75db.
Banda de dinamica unui microfon nu este insa in nici un caz reprezentata de S/N-Ratio. Ea este de obicei cu 30-40db mai mare decat S/N-Ratio, deci in jurul a 100db.
Daca compari tensiunea data la iesire unui microfon cu tensiunea unui semnal de linie (-10dbv=320mV sau +4dbu=1,23V), o gasesti cu siguranta semnificativ mai scazuta. Pentru a aduce semnalul de microfon la nivelul semnalului de lucru,- pentru ca ulterior sa-l prelucrezi- ai nevoie sa il amplifici. Asta face PREAMPLIFICATORUL. Asadeci nu se poate fara! Semnalul de microfon trebuie preamplificat fie cu un PREAMP sau cu un canal de mixer. Diferenta este de cele mai multe ori mare, atata vreme cat este vorba de un mixer ieftin.
Ar mai fi multe de povestit insa .......chiar te intereseaza?!
Ciao
Michele
ce rol au preamplificatoarele pentru microfoane pt studio ...si daca e mare nevoie de aceste preamplificatoare de microfon intr-un studio????
Povestea este un picut cam lunga si nu chiar simpla.
1.Sa incepem cu senzitivitatea:
Fiecare microfon, in functie de principiul de functionare ( Dinamic, condensator, Banda!!???, pe carbune !!!????, piezo) are o senzitivitate proprie.
Ce inseamna senzitivitatea?
Este marimea tensiuni de iesire la o anumita presiune sonora si se gaseste de obicei in datele tehnice sub denumirea de '' Sensitivity,,.
Valorile tipice sunt intre 1-20mV /Pascal, senzitivitatea microfoanelor dinamice fiind in general mai mica decat a celor pe condensator.
Ex: Shure SM58- 1,8mV/Pa iar Neumann U78Ai - 22,0 mV/Pa
Sensitivitatea unui microfon este dependenta si de fregventa si de aceea se da ca valoare standard, 1000Hz in mV/Pascal unde 1Pa=1N/m patrat = 10 microbari=94dbSPL.
2.Diferenta dintre semnal si zgomotul de fond, asazisa S/N-Ratio:
Orice microfon, in functionare, genereaza un zgomot de fond chiar daca asupra menbrenei nu actioneaza nici o presiune acustica. Aceasta se datoreaza deplasarii electronilor in bobina si deplasarea moleculelor de aer cald pe suprafata membranei. La condensatoare, zgomotul de fond este generat in cea mai mare masura de partea electronica.
S/N-Ratio defineste cu cati db este mai mica tensiunea care reprezinta zgomotul de fond propriu fata de de tensiunea care o genereaza microfonul la o presiune acustica de 1 Pascal( "sensitivity"). Valori tipice sunt intre 60-75db.
Banda de dinamica unui microfon nu este insa in nici un caz reprezentata de S/N-Ratio. Ea este de obicei cu 30-40db mai mare decat S/N-Ratio, deci in jurul a 100db.
Daca compari tensiunea data la iesire unui microfon cu tensiunea unui semnal de linie (-10dbv=320mV sau +4dbu=1,23V), o gasesti cu siguranta semnificativ mai scazuta. Pentru a aduce semnalul de microfon la nivelul semnalului de lucru,- pentru ca ulterior sa-l prelucrezi- ai nevoie sa il amplifici. Asta face PREAMPLIFICATORUL. Asadeci nu se poate fara! Semnalul de microfon trebuie preamplificat fie cu un PREAMP sau cu un canal de mixer. Diferenta este de cele mai multe ori mare, atata vreme cat este vorba de un mixer ieftin.
Ar mai fi multe de povestit insa .......chiar te intereseaza?!
Ciao
Michele
In a-7-a zi a facut Dumnezeu drogurile si de atunci.....nu s-a mai auzit nimic de El.
- Michele
- Junior Member
...
Chiar ma intereseaza , pentru ca vrea sa-mi iau un microfon beringer 2 pro si un preamplificator TUBE ULTRAGAIN 1596 , imi spunea un prieten ca da rezultate ...si na vreau sa aflu cat mai multe pareri .....mersi pentru indicatii iar daca mai ai ceva de completat , chiar te rog.....
mersi anticipat......
mersi anticipat......
-
LEXIC - Junior Member
LEXIC scrie:Chiar ma intereseaza , pentru ca vrea sa-mi iau un microfon beringer 2 pro si un preamplificator TUBE ULTRAGAIN 1596 , imi spunea un prieten ca da rezultate ...si na vreau sa aflu cat mai multe pareri .....mersi pentru indicatii iar daca mai ai ceva de completat , chiar te rog.....
mersi anticipat......
Ciao.
Nu cunosc modelul 1596 insa cunosc modelul 1953. S-ar pute sa te fi incurcat in cifre? Oricum: Daca este vorba de 1953 costa in Romania in jur de 250€ +TVA deci cam 300€. Behringer B2 Pro este la 190€+TVA deci cam 225€.
Cu totul ajungi in jur de 520€, unde al doilea canal de preamp il vei folosi doar "de craciun" ( la preluarea de tip XY, AB sau MS ). Poate la un buget ceva mai mare poti sa-ti cumperi un mic. mai bun cu lampa integrata. De exemplu un AKG Solidtube, care la pretul de catalog este la 900€ si s-ar putea sa dea rezultate mai bune, chiar cu preamplificarea dintr-un canal de mixer. Eu folosesc Solidtube cu un preamp Sennheiser de tip "solid state" (Tranzistor) din anii 1980 (folosit la vremea lui pentru preluarea sunetului la filmarile pe platou) si sunt foarte multumit de rezultate. Inainte de HD Rec, comprim minimal si limitez (cu un SPL Dynamax vechi de aproape 10 ani ).
Eu spun sa nu te lasi influentat de parerile nimanui. Asculta si decide singur.
Poate ca pentru inceput ajunge un B2 si un Tube Ultra.1953.
Poate ca ar fi mai ieftin sa folosesti ca preamp pentru B2 un Behringer Mic100 Tube ultragain sau mic200, care foloseste tot lampa 12AX7 ca si modelul 1953 si sunt la pret de catalog intre 57 si 68€ (probabil in Romania ceva mai mult). Au doar un canal de preamplificare si poseda si un limiter. Modelul 200detine chiar si un preamp modeler si in live, ambele modele se pot folosi si ca DI-box. Este doar o idee. Nu l-am auzit cum suna insa nu poate fi prea departe de 1953. In plus are limiter si costa cu mult mai putin. Mai ieftin si asa dotat nu cred ca vei gasi la alt producator insa mai scump si cu un sound mai bun, da.
Nu vreau sa te influentez. Asculta si decide singur.
Michele
In a-7-a zi a facut Dumnezeu drogurile si de atunci.....nu s-a mai auzit nimic de El.
- Michele
- Junior Member
mersi mult de sfat , ai dreptat m-am incurcat in cifre ....nu am un buget prea mare cam 800 euro din care sa-mi iau un microfon , un preamplificator si o placa de sunet , pt placa de sunet am optat m audio audiophile , microfon Beringer b2 pro si respectivul preamplificator care am auzit ca e super bun ...daca sti o alegere mai buna in bugetul asta spune-mi te rog ....
-
LEXIC - Junior Member
LEXIC scrie:am auzit ca microfoanele akg c 3000 b sau c4000 b , sunt net superioare celor Beringer??? cam ce preturi gasesc akg ? nou si la mana 2 a.....daca stie cineva sa-mi dea o parere pls....
Ciao Lexic
Da este asa. C3000B este un mic. cu un raport pret/calitate foarte bun si ideal pentru Home Rec. Costa ceva mai mult decat Behringer B2 insa si merita.
Pretul de catalog este de 357€. Are doar o singura caractristica (polar patern) si anume Cardioid - indestulator pentru Home Rec. Fratele mai mare (C4000) poseda si omnidirectional si opt insa costa 613€ si de cele mai multe ori cele doua caracteristici suplimentare, sunt neintrebuintate (la fel si la B2 fata de B1).
La mana a-II-a ....?
Michele
- Michele
- Junior Member
- pana la urma cred ca am sa-mi iau un AKG C 3000B (inca nu stiu la ce pret gasesc in bucuresti ) bineintales nou noutz , m-ar mai interesa un preamplificator de microfon si un compresor , din cate stiu pot sa-mi cumpar un mixer care sa aiba incorporat preamplificator (da-mi un sfat , o marca , model ceva ) si un compresor gasesc eu la 100 de euro , cred .....
-daca sti da-mi si ceva adres in Bucuresti unde gasesc AKG , cred ca la magaziunul muzica .........
-daca sti da-mi si ceva adres in Bucuresti unde gasesc AKG , cred ca la magaziunul muzica .........
-
LEXIC - Junior Member
LEXIC scrie:- pana la urma cred ca am sa-mi iau un AKG C 3000B (inca nu stiu la ce pret gasesc in bucuresti ) bineintales nou noutz , m-ar mai interesa un preamplificator de microfon si un compresor , din cate stiu pot sa-mi cumpar un mixer care sa aiba incorporat preamplificator (da-mi un sfat , o marca , model ceva ) si un compresor gasesc eu la 100 de euro , cred .....
Ciao
La bugetul disponibil, C3000B, nu este deloc o alegere rea. Compresor in jur de 100€.....?.. nu gasesti altceva decat Behringer. Nu este ceva deosebit insa pentru pretul care-l platesti,.... nu poti astepta mai mult. Oricum pentru Home recording este foarte bun. Vorbesc de cel mai ieftin compressor de la behringer si anume Autocom PRO-XL1600, care este stereo interactiv si poseda limiter + Gate. Este la pretul de 113€ + TVA (135€ cu TVA inclus) la &Roll( Senia) http://www.senia.ro/.
Tot acolo gasesti si mixere Behringer. La un buget mai mare ar fi de recomandat mixerele Mackie care au o preamplificare mai buna decat cele de la Behringer, insa si pretul este mai ridicat. Reprezentanza Mackie o are D-nul Calaman , la Gheorgheni - Harghita(http://www.rolandmusic.ro)
Daca vrei ceva la mana a II a, am ceva compresoare de la DBX, LA Audio, Bell, Behringer, Studiomaster, chiar si mixere pot sa-ti ofer ceva second Hand.
Pe data de 11, 12. 05 sunt la Fagaras pentru 10 zile si ma poti contacta la 0744 326856, 0268 213600 sau 0268 215717.
Succes.
Michele
- Michele
- Junior Member
- mersi foarte mult de sfaturi uite cred ca pe email putem discuta mai multe trimite-mi pls un email la adresa anexa1@yahoo.com sa vb mai multe ....
bugetul meu e cam la 800 euro din care mi-am ales o placa de sunet si un microfon mai raman cam 200 , din bani astia trebuie sa-mi iau un mixer cat de cat bun.....vorbim
daca esti din bucuresti poate te interesezi la ce pretz gassesc in magazin AKGC 3000 B .....pls ...sers
bugetul meu e cam la 800 euro din care mi-am ales o placa de sunet si un microfon mai raman cam 200 , din bani astia trebuie sa-mi iau un mixer cat de cat bun.....vorbim
daca esti din bucuresti poate te interesezi la ce pretz gassesc in magazin AKGC 3000 B .....pls ...sers
-
LEXIC - Junior Member
Lexic, la Behringer au un fel de mini preamp cu 50 euro...eu vroiam sa mi-l cumpar...am auzit lucruri bune despre mititel...
Si am vazut acum doua saptamani in Muzica un C 3000 cu 5 milionane, dar cred ca nu era nou...oricum arata destul de bine...
Si am vazut acum doua saptamani in Muzica un C 3000 cu 5 milionane, dar cred ca nu era nou...oricum arata destul de bine...
Daca ramanem aici, aici ramanem!!!
-
AdevaRapper - Junior Member
Mai, eu nu am gasit de cand sunt in Bucuresti o reprezentanta AKG... Dar am vazut cateva microfoane AKG la reprezentanta Yamaha...putin mai la vale tot pe Calea Victoriei... Si, daca nu ma insel am mai vazut AKG-uri, si in Muzica la un stand unde se vand piese AudioTechnica!
Dak e cand am timp dau o fuga si te anuntz...
PS: Parca vroiai sa iei un Behringer B2? Eu am citit pe multe site-uri ca se merita mai bine decat un C3000...dar nu stiu personal, doar am citit.
PPS: Ai cont la homerecording.com? Dak nu eu zic sa-ti faci... E super p`acolo... e super multa lume si primesti o gramada sfaturi intr-un timp foarte scurt!
Bafta!
Dak e cand am timp dau o fuga si te anuntz...
PS: Parca vroiai sa iei un Behringer B2? Eu am citit pe multe site-uri ca se merita mai bine decat un C3000...dar nu stiu personal, doar am citit.
PPS: Ai cont la homerecording.com? Dak nu eu zic sa-ti faci... E super p`acolo... e super multa lume si primesti o gramada sfaturi intr-un timp foarte scurt!
Bafta!
-
Am fost acum o ora prin oras.
1. AKG-ul ala C3000 pe care-l vazusem era nou, din pacate s-a vandut si au zis ca nu mai aduc. N-am vazut decat un AKG la 600 euro, cica modelul de top de la AKG (Tube si nu mai stiu cum)
2. Reprezentanta AKG nu prea exista din cat m-am interesat eu, deci C3000 nu cred ca vei gasi. Variantele ramase sunt, spun eu:
-> Behringer B2, pe care il gasesti usor
-> si Studio Projects C2 (costa 9 milioane), un super microfon, e laudat pe toate forumurile de home recording, dak e intereseaza-te si spune-mi ce sa mai caut...
Oricum eu as alege microfonul asta!
1. AKG-ul ala C3000 pe care-l vazusem era nou, din pacate s-a vandut si au zis ca nu mai aduc. N-am vazut decat un AKG la 600 euro, cica modelul de top de la AKG (Tube si nu mai stiu cum)
2. Reprezentanta AKG nu prea exista din cat m-am interesat eu, deci C3000 nu cred ca vei gasi. Variantele ramase sunt, spun eu:
-> Behringer B2, pe care il gasesti usor
-> si Studio Projects C2 (costa 9 milioane), un super microfon, e laudat pe toate forumurile de home recording, dak e intereseaza-te si spune-mi ce sa mai caut...
Oricum eu as alege microfonul asta!
-
Ciao LEXIC
Am vazut sculele pe net. Nu arata rau. Ba chiar au un design placut. Nu am idee cum suna. Sper ca si soundul sa fie pe masura. Oricum sper ca alegerea ta sa te satisfaca mai mult decat Behringerul.Mult succes si spor la munca.
Pe curand
Michele
Am vazut sculele pe net. Nu arata rau. Ba chiar au un design placut. Nu am idee cum suna. Sper ca si soundul sa fie pe masura. Oricum sper ca alegerea ta sa te satisfaca mai mult decat Behringerul.Mult succes si spor la munca.
Pe curand
Michele
- Michele
- Junior Member
Un microfon Studio Projects a fost visul meu dintotdeauna (de fapt, de cand am inceput sa visez la un mic home studio numai al meu), dar acum un an, cand vroiam sa cumpar un Studio Projects B1, absolut NIMENI din Romania nu importa marca asta... Acum vad ca lucrurile s-au schimbat, din pacate acum nu mai am bani...
PS: Ma bucur ca ai ales Studio Projects...preturi minime calitate apropiata de sculele foarte scumpe!
Bafta!
PS: Ma bucur ca ai ales Studio Projects...preturi minime calitate apropiata de sculele foarte scumpe!
Bafta!
-
Un microfon RODE NT1A costa doar 190 E+TVA si este o alternativa cu raport pret/calitate excelenta. Au fost facute blind tests cu Neuman TLM 103 si suna foarte asemanator.
Au 10 ani garantzie, orice s-ar intampla (adica daca il scapi in apa, este reparat gratuit, timp de 10 ani).
Detalii la sales(at)profav.ro.
Au 10 ani garantzie, orice s-ar intampla (adica daca il scapi in apa, este reparat gratuit, timp de 10 ani).
Detalii la sales(at)profav.ro.
- ProFAV
- Junior Member
20 mesaje
• Pagina 1 din 1