Restaurante (cronici, critici si aplauze pentru crasme si localuri)
Info Jaristea
Pt. inceput: 'tu-le muma-n cur de tepari!!
Ca orice chestie romaneasca, ce e bun tine putin. Intai chelneru' a zis ca n-are vinu' casei. Dupe insistente a avut( s-au baut peste 6 carafe). Ce era prin menu nu era si in realitate. La fel de baza m-am limitat la pomana porcului (si carnurile si mamaliga erau reci). La gustari comandate de ordonatorul de credit exista un rulou scarbos care continea somon si unt - excesiv de scarbos. Individu' care sustinea ca-i chelner a reusit sa ma stropeasca cu apa cand a desfacut sticla.
Alte impresii misto: sonorizarea prea puternica fata de alelalte dati cand am mai calcat p-acolo; am cotizat la lautar + dizeuza bruneta si degeaba - si-au facut numaru' in legea lor desi au promis ca revin.
Nota de plata: au incarcat-o cu nesimtire - am fost 14 oameni, dintre care 5 bautori si mitocanu' ala a pus pe langa cele 3 (sau 4) tuici/cap de bautor baute la inceput inca 26 (douazecisisase) palinci - penibil.
Tanti cea grasa nu era prezenta conform obiceiului.
Concluzie: nu mai calcati p-acolo nici macar sponsorizati!!
Ca orice chestie romaneasca, ce e bun tine putin. Intai chelneru' a zis ca n-are vinu' casei. Dupe insistente a avut( s-au baut peste 6 carafe). Ce era prin menu nu era si in realitate. La fel de baza m-am limitat la pomana porcului (si carnurile si mamaliga erau reci). La gustari comandate de ordonatorul de credit exista un rulou scarbos care continea somon si unt - excesiv de scarbos. Individu' care sustinea ca-i chelner a reusit sa ma stropeasca cu apa cand a desfacut sticla.
Alte impresii misto: sonorizarea prea puternica fata de alelalte dati cand am mai calcat p-acolo; am cotizat la lautar + dizeuza bruneta si degeaba - si-au facut numaru' in legea lor desi au promis ca revin.
Nota de plata: au incarcat-o cu nesimtire - am fost 14 oameni, dintre care 5 bautori si mitocanu' ala a pus pe langa cele 3 (sau 4) tuici/cap de bautor baute la inceput inca 26 (douazecisisase) palinci - penibil.
Tanti cea grasa nu era prezenta conform obiceiului.
Concluzie: nu mai calcati p-acolo nici macar sponsorizati!!
-
pnic - Junior Member
zice-timi (cb) si mie unde se afla aceasta minunata locanta de care vorbi-ti , sa jtiu sa ma feresc de ia 

If you want to be a hippie, put a flower in your peepee
-
eyewitness - Mesaje: 19220
Destula
Era plin, ca era vineri seara. E drept ca noi am plecat sambata, pe la 2 dimineata, da' nici nu ajunsesem sub masa ca sa bage asa teapa. Ultima data am fost p-acolo anu trecut prin toamna, da' nu se prostisera chiar in halu' asta.
Singurile carciumi care au evoluat in bine sau macar au ramas la acelasi nivel sunt Rustic din Drumul Taberei (str. Valea Oltului), Tempo din Tg Mures, Casa Lavric din Iasi (face tanti Lavric o instructie cu chelnerii).
Pt. aiu: E pe str. George Georgescu, pe langa rondu' de la Cosbuc.
Singurile carciumi care au evoluat in bine sau macar au ramas la acelasi nivel sunt Rustic din Drumul Taberei (str. Valea Oltului), Tempo din Tg Mures, Casa Lavric din Iasi (face tanti Lavric o instructie cu chelnerii).
Pt. aiu: E pe str. George Georgescu, pe langa rondu' de la Cosbuc.
danone scrie:serios vorbind, la locanta respectiva a fo bine pana au renovat, dupa aia parca s-a dus tot de rapa.
intrebare: era lume multa?
-
pnic - Junior Member
locanta jarishtea din George Georgescu 50-52 e exemplu clar de involutzie. Aiu te ashteptam cu Cena
sau facem inspectzia inpreuna?
hai sa fac un rezume a chestiilor pe care le-am rezolvat recent, ca tot baga pnic jar pe foc:
1. ala mongolez nou din spatele circului (nu mai stiu cum il chiama) bun (aripile crocante)
2. chinezeshtile de pe galatzi - bune, vinete umplute pane si gon bao ok
3. biblioteca - cu exceptzia biftecului tartar, bun, preturi rezon, e ok
4. pizzeria mea (nu va zic de ia) buna se mencine
5. pizzeria de pe gabroveni - buna, sos de rosii exceptional
6. angel's (dorobanti) bucatarie italiana buna, preturi mari, de fitze.
7. nicoresti - bun de bun, are bitoc, se mencine (cu mici exceptii, cum a aratat cuacavetele)
8. capricciosa - bucatarie italiana buna, preturi maricele, nota mare pt preparate si atmosfera, se mencine.
9. casa elisabeta - un fel de jarishtea doi, mai bine lasa
10. la dud, locanta mijto, salau bon famme de evitat, pica.
11. trattoria il calcio - super bun, super scump.
12. smarts - scump, bun, fitze.
13. waterloo - trebe reincercat
14. fostu dreher si fostu europa are acum o crashma noo, nu trebuie uitata.
15. crajma asiatica de langa foishor trebe reluata
16. gara lipscani merje pt o crajma de doi lei pt atmosfera
17. torment neschimbata, poti petrece dupamieze frumoase.
am uitat ceva?

hai sa fac un rezume a chestiilor pe care le-am rezolvat recent, ca tot baga pnic jar pe foc:
1. ala mongolez nou din spatele circului (nu mai stiu cum il chiama) bun (aripile crocante)
2. chinezeshtile de pe galatzi - bune, vinete umplute pane si gon bao ok
3. biblioteca - cu exceptzia biftecului tartar, bun, preturi rezon, e ok
4. pizzeria mea (nu va zic de ia) buna se mencine
5. pizzeria de pe gabroveni - buna, sos de rosii exceptional
6. angel's (dorobanti) bucatarie italiana buna, preturi mari, de fitze.
7. nicoresti - bun de bun, are bitoc, se mencine (cu mici exceptii, cum a aratat cuacavetele)
8. capricciosa - bucatarie italiana buna, preturi maricele, nota mare pt preparate si atmosfera, se mencine.
9. casa elisabeta - un fel de jarishtea doi, mai bine lasa
10. la dud, locanta mijto, salau bon famme de evitat, pica.
11. trattoria il calcio - super bun, super scump.
12. smarts - scump, bun, fitze.
13. waterloo - trebe reincercat
14. fostu dreher si fostu europa are acum o crashma noo, nu trebuie uitata.
15. crajma asiatica de langa foishor trebe reluata
16. gara lipscani merje pt o crajma de doi lei pt atmosfera
17. torment neschimbata, poti petrece dupamieze frumoase.
am uitat ceva?
semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
Shorley si Pui de Urs
Mi-am adus aminte de copilarie. Mai are careva stiri proaspete despre Shorley si Pui de Urs? Ca n-am mai calcat pe acolo de prin 99 cel putin
-
pnic - Junior Member
tushin ...si e chino-mongolo-asiatic
...aripi crocante si berea f rece

-
pnic, shorley e neschimbat dpdv al meniurilor, preturilor si chelnerilor, a tablourilor de prost gust, etc. din 99 s-a marit de vreo 3-4 ori ca spatziu.
haleala buna, proaspata, banala. e ok.
puiu de urs idem. bun upgrade-ul. mai sunt de pus pe lista?
haleala buna, proaspata, banala. e ok.
puiu de urs idem. bun upgrade-ul. mai sunt de pus pe lista?
- gaga
pe lista
Nu am informatii proaspete, da' le insir la capitolu' bunicele spre bune:
- Randunica (cum te duci spre Rosu) cu mancare buna si decoratiuni chicioase
- Doi Cocosi (terasa buna,mancare la fel, da' nu prea elaborata)
- la cocosatu n-am mai fost demult, de cand si-a schimbat calitatea la mici - toamna 2002
- la Waterloo fusei prin aprilie - n-am nimic de comentat, e bun. Daca iti permite ciorapu' scapa 150 lei pe Chimay Blue ca merita.
- Randunica (cum te duci spre Rosu) cu mancare buna si decoratiuni chicioase
- Doi Cocosi (terasa buna,mancare la fel, da' nu prea elaborata)
- la cocosatu n-am mai fost demult, de cand si-a schimbat calitatea la mici - toamna 2002
- la Waterloo fusei prin aprilie - n-am nimic de comentat, e bun. Daca iti permite ciorapu' scapa 150 lei pe Chimay Blue ca merita.
-
pnic - Junior Member
la randunica am avut odata surpriza sa imi rup dintele in pietrele din soteul de ciumperci din conserva si sa vad pe jos la veceu o juma de tenie.
dar mi-a adus aminte de crajma sa geamana, vulturul, iesire pe autostrada bucuresti pitesti, shtucatura la fel de chiciuasa mancarea buna, portii mari, ieftin.
la cocoshatu s-a scumpit, raportu pretz calitate a cazut, muzica e najpa.
la Paradis din otopeni a fo careva?
tot pe dn1 mai e restaurantu Casa Romaneasca, fitze, multi straini, mancare buna da parca prea de bashini.
dar mi-a adus aminte de crajma sa geamana, vulturul, iesire pe autostrada bucuresti pitesti, shtucatura la fel de chiciuasa mancarea buna, portii mari, ieftin.
la cocoshatu s-a scumpit, raportu pretz calitate a cazut, muzica e najpa.
la Paradis din otopeni a fo careva?
tot pe dn1 mai e restaurantu Casa Romaneasca, fitze, multi straini, mancare buna da parca prea de bashini.
- gaga
La cocoshatu am fost in primavara, am asteptat vreo doua ore juma' in total, cam juma' de ora felu' I, peste o ora juma' felu II si juma' de ora nota. A, si la ei cartofii prajiti nu-s tocmai prajiti, poti sa-ti faci piure din ei
.

subpolar homesick fane
"This here post might offend you some
If it doesn't it's because you're dumb"
"This here post might offend you some
If it doesn't it's because you're dumb"
- stefan
- Junior Member
buun, restaurantul de la gradina icoanei este secuiesc si il cheama szekely vendeglo, este situat in subsolul care a gazduit pe rand berariile Dreher si Europa (J.L. Calderon nr 76)
locanta este decorata foarte frumos, rustic, farfurii de korono si stergare, intim si de bun gust, in concordantza cu specificul. muzica (probabil secuiasca) se auzea in fundal exact cat trebuie, nici sa fie liniste, nici sa nu te poti intelege.
personalul foarte amabil, tanar si instruit, atent fara a fi sacaitor nu te lasa cu scrumiera plina, nici fara scrumiera cand terminai de mancat.
la inceput au venit cu doua tzoiuri mici de tzuika, slana, ceapa si paine din partea casei.
meniul nu este kilometric, dar este mai mult dcat suficient, plus ca berea haineken la 1/2 nush prin ce fenomen era doar 60k.
un minus a fost ca nu mai aveau tuborg si al doilea ca terminasera pita (avand in meniu ciorba de fasole IN pita).
minusurile au fost compensate de cea mai gustoasa ciorba de fasole pe care am servit-o vreodata, o bate si pe cea de la taverna sarbului, precum si de gustarea casei compusa din mai doua feluri de salam uscat picant, gen babic, ardei kapia umplutzi cu pasta de ficat, branza, cashcaval, rulada de pui, slaninutza, cruditatzi, toate stropite cu boia si acompaniate de paine neagra.
la felul doi ni s-a facut un platou compus din doo feluri de mancare: ciuperci secuiesti si "gustarea celor 7 sefi". primele erau umplute cu o crema pe baza de branza si facute pane intr-un aluat interesant, al doilea fel continea: coaste afumate si crocante, carnatzii casei, ceafa la gratar, sarmalutze cu smantana, varza acra calita, cartofi secuiesti (sigur am ratat ceva). de insotire am avut o salata de muraturi (de-a lor), mortala!
felurile de mancare erau cuprinse intre 50k (ciorbe, antreuri) si maxim 150k (ciolan secuiesc, care cantarea, dupa cum scria in meniu, cam 800g).
atmosfera foarte relaxanta si suma de sase sute si ceva de mii cat a fost nota de plata, ma face sa cred ca voi reveni, mai ales ca nu am incercat supa gulash.
desi locanta este foarte noua, avea clienti, pe cartea de vizita este si un nr de rezervari: 210.30.08. si sa nu uit, pt fanii acestei bauturi: are Unicum.
locanta este decorata foarte frumos, rustic, farfurii de korono si stergare, intim si de bun gust, in concordantza cu specificul. muzica (probabil secuiasca) se auzea in fundal exact cat trebuie, nici sa fie liniste, nici sa nu te poti intelege.
personalul foarte amabil, tanar si instruit, atent fara a fi sacaitor nu te lasa cu scrumiera plina, nici fara scrumiera cand terminai de mancat.
la inceput au venit cu doua tzoiuri mici de tzuika, slana, ceapa si paine din partea casei.
meniul nu este kilometric, dar este mai mult dcat suficient, plus ca berea haineken la 1/2 nush prin ce fenomen era doar 60k.
un minus a fost ca nu mai aveau tuborg si al doilea ca terminasera pita (avand in meniu ciorba de fasole IN pita).
minusurile au fost compensate de cea mai gustoasa ciorba de fasole pe care am servit-o vreodata, o bate si pe cea de la taverna sarbului, precum si de gustarea casei compusa din mai doua feluri de salam uscat picant, gen babic, ardei kapia umplutzi cu pasta de ficat, branza, cashcaval, rulada de pui, slaninutza, cruditatzi, toate stropite cu boia si acompaniate de paine neagra.
la felul doi ni s-a facut un platou compus din doo feluri de mancare: ciuperci secuiesti si "gustarea celor 7 sefi". primele erau umplute cu o crema pe baza de branza si facute pane intr-un aluat interesant, al doilea fel continea: coaste afumate si crocante, carnatzii casei, ceafa la gratar, sarmalutze cu smantana, varza acra calita, cartofi secuiesti (sigur am ratat ceva). de insotire am avut o salata de muraturi (de-a lor), mortala!
felurile de mancare erau cuprinse intre 50k (ciorbe, antreuri) si maxim 150k (ciolan secuiesc, care cantarea, dupa cum scria in meniu, cam 800g).
atmosfera foarte relaxanta si suma de sase sute si ceva de mii cat a fost nota de plata, ma face sa cred ca voi reveni, mai ales ca nu am incercat supa gulash.
desi locanta este foarte noua, avea clienti, pe cartea de vizita este si un nr de rezervari: 210.30.08. si sa nu uit, pt fanii acestei bauturi: are Unicum.
- gaga
restaurantul de la gradina icoanei este secuiesc
aha secuii aia din cehia...
-
Ca tot zise danone de waterloo, am fost vineri. Ciupercile pane ok, hashis parmentier excelent- si portii imense, berea rece, nu m-a dezamagit niciodata.
- fahrenheit
- Junior Member
recomandari
ala cehesc e pe str. Dianei aproape de piata Rosetti da' e cu urme cehesti(baru' e pub toata ziua); au totusi ceva trebi cu specific...in afara Bucurestiului va recomand restaurantul complexului Cheile Gradistei(Moieciu de Sus); nici Taverna Sarbului nu e de lepadat!(Furnica)
-
balrogu' - Junior Member
balrogu, rogu-te-as poate ne dai mai multe detalii referitor la cel cehesc. mancare, bautura ,atmosfera ,preturi . un grup de forumisti vrem a merje in acel loc si ne ferim de tzepe in jeneral
multumesc anticipat
multumesc anticipat
-
Balrog, la asta te referi ? http://www.sapteseri.ro/index.php?page=details&ln=3&city=1&pid=1207
daca da..spune-mi si mie cat costa o bere si o portie de mancare.
IEZECHIIL 25.17: Voi săvârşi asupra lor cumplită răzbunare prin pedepse grozave şi vor cunoaşte ca eu sunt Domnul, când voi săvârşi asupra lor răzbunarea mea.
-
Oribilul Mosh - Junior Member
nu ti-am zis eu de ceski? e specific cehesc si italian, preturi normale, intre una suta si trei sute si ceva de mii un fel de mancare care cica e bestiala. mi s-a recomandat "tris di pasta" si piept de ratza cu banane si orez salbatic.
- gaga
eyewitness scrie:balrogu, rogu-te-as poate ne dai mai multe detalii referitor la cel cehesc. mancare, bautura ,atmosfera ,preturi . un grup de forumisti vrem a merje in acel loc si ne ferim de tzepe in jeneral
multumesc anticipat
Ok pai am fost de doua ori acolo(una din dati a fost de revelion 2004)
accentul e pus pe vanat si pasari; exista si influente nemtesti; bautura e de toate neamurile da' nu cred sa aiba draft adevarat(bere ceheasca la sticla este in schimb); au si terasa ...da' preturile sunt cam...intr-un cuvant e cam de fite da' merita macar de curiozitate;
-
balrogu' - Junior Member
danone, ai zis din AUZITE de la o singura persuana. si io am un prieten caruia nu i-a placut venezia si daca m-as fi luat dupa el n-o mai vedeam niciodata si nu ma mai indragosteam de gondolele parcate 

-
Am uitat.
Ce e aia orez salbatic ?
eu si cu un prieten de'al meu ukrainean, pe nume Ciuc, vrem sa mergem acolo...dar nu stim exact sa ajungem. va rog frumos sa ne explicati pe unde o luam de la piatza C.A. Rossetti.
cu 200 mii beau 2 beri si mananc ceva satios ?
multumiri anticipate !
Ce e aia orez salbatic ?
eu si cu un prieten de'al meu ukrainean, pe nume Ciuc, vrem sa mergem acolo...dar nu stim exact sa ajungem. va rog frumos sa ne explicati pe unde o luam de la piatza C.A. Rossetti.
cu 200 mii beau 2 beri si mananc ceva satios ?
multumiri anticipate !
IEZECHIIL 25.17: Voi săvârşi asupra lor cumplită răzbunare prin pedepse grozave şi vor cunoaşte ca eu sunt Domnul, când voi săvârşi asupra lor răzbunarea mea.
-
Oribilul Mosh scrie:Balrog, la asta te referi ? http://www.sapteseri.ro/index.php?page=details&ln=3&city=1&pid=1207
da asta e!cam vag..; berea ceheasca e 90000 iar haleala bate in jur de 100.000-150.000
-
balrogu' - Junior Member
Multumesc. S-o bea ei daca e 90 000 berea ceheasca. Sunt multe vinuri bune la 3/4 ...care costa sub 90 k.
-
Stiu cum e Urquell. E buna...dar nu e peste Budweiser. Si in Sel Gros, de exemplu, Urquell e vreo 58 k si Budweiser e 46 k. Nu imi explic de ce. Anu trecut era mai scumpa Budweiser.
Nu s-a redeschid Matt. Cel putin nu in locul unde era. Mi-e si mie dor de o pizza Americana in Matt.
Nu s-a redeschid Matt. Cel putin nu in locul unde era. Mi-e si mie dor de o pizza Americana in Matt.

-
Oribilul Mosh scrie:Stiu cum e Urquell. E buna...dar nu e peste Budweiser. Si in Sel Gros, de exemplu, Urquell e vreo 58 k si Budweiser e 46 k. Nu imi explic de ce. Anu trecut era mai scumpa Budweiser.
Haleala americana?ce zici de Ruby Tuesday?
-
balrogu' - Junior Member
tu ce ai zice sa nu mai dai quote la postul anterior ?
ce sa zic ? am fost. mai mult de o Cola nu mi-am putut permite. este un local de o scumpete incredibila. probabil esti un om bogat de ma intrebi de asemenea localuri.
ce sa zic ? am fost. mai mult de o Cola nu mi-am putut permite. este un local de o scumpete incredibila. probabil esti un om bogat de ma intrebi de asemenea localuri.
-