Stramosul europenilor a trait in Romania?

discutii pe care nu stii unde sa le incepi, haz de orice caz; ca intre prieteni

Moderator: anjin-san

Mesajde SOD » Vin Iun 04, 2004 4:57 pm

pai parca dacii beau bere caraiman bre, nu noroc. sau acu s-au facut ceva sapaturi prin apuseni si asta e ultimul racnet in materie de arheologie?
Rape me tender 'cos I'm verry sensitive
FOUR OF A KIND
SOD

Mesajde stefan » Vin Iun 04, 2004 8:59 pm

Cristina, nu prea exista multe lucruri care sa ma deranjeze, in afara de imbecilitate.
subpolar homesick fane

"This here post might offend you some
If it doesn't it's because you're dumb"
stefan
Junior Member

katerinka, deci?

Mesajde thesoulline » Vin Iun 04, 2004 9:42 pm

Pai, Fanele, cred ca te simteshti tare jenat, nu? Asta dak tot te deranjeaza asa mult imbecilitatea, cred ca oricati mililitrishori ai masura, doare, doare?

Ocsevand ieu atitudinea verticala a unora, as deduce (acilea tot ie katerinka>>!) ca povestea crestinarii unui popor asa lipsit de 'stinct de conservare cum zice regina de iaurt ar fi tare, da' tare de-a mirarile! Ca scrierea cuneiforma e devansata de scrierea pre-cuneiforma, asta iar cere neuroni activi, iar daca iti arata oamenii podoaba mai veche decat a lu' akkadienii ceia, ei, ei, dam la puncte?

E drept ca putini ar intra p'acilea sa vaza mersu' la istorie, da' concluzia mea e ca are dreptate Aphexila, unii barbari s-au puit shi p'acilea (o fi cazut de pe cal?). Va felicit, prezentati un experiment foarte reusit al paranoicilor adevarati, pe bune! Mereu am admirat calitatea, unii ie maeshtri!!

Daca tot is io plutash, cine a gasit date despre descoperirea unor ruine in centrul capitalei, exact langa Palatul Telefoanelor? A ramas omu' cu gardu' pus, cred ca de prin Titan sau alte zone nu se vede, cred ca in bunul sens al informarii publice ar fi fost macar interesant de publicat ce-o fi acolo, nu? Sau e mai patriotic sa afisam despre cuplul regal spaniol, concerte rock si munca voluntara la mutat thread-uri? Nu ma mira deloc lasitatea "unor" daci, daca sunt priviti cu lentile de contact sexual...

Da', oricum, succes, ca io am zis doar! Istoria are mersu' ei... :A

Poate o miutza mika? ...
thesoulline
Junior Member

despre sare

Mesajde thesoulline » Dum Iun 06, 2004 1:09 am

Se pot verifica si alte tratate de fiziologie, dar in acest sens, al importantei aportului de sare naturala in alimentatie, medicii sunt de acord. Oamenii si animalele au nevoie de sare in alimentatie pentru a intretine o activitate normala a inimii, precum si hidratarea normala a celulelor.
Teoria care considera spatiul carpatin drept vatra a civilizatiei europene include argumentele geologice (existenta salinelor de suprafata din spatiul actualei Romanii, a se consulta Telega, Slanic Prahova,etc), arheologice ( atestarea uneltelor din bronz prin metoda carbonului radioactiv de echipe diferite, din URSS, Bulgaria, Anglia, SUA si referiri documentare), lingvistice ( nume proprii si toponime specifice spatiului carpatin care pot fi regasite in intreaga Europa, inrudiri de limba recunoscute de foruri internationale).
Avand in vedere obisnuinta unora cu argumentari facile, precizez ca aceste fapte au o insemnatate doar in contextul glaciatiunii, in timpul careia gheata acoperea in mare parte Europa. Am verificat acest model si pot aprecia ca este argumentat. Cine considera ca va putea elucida o asemenea provocare cu citate din ceea ce s-a mai pastrat opiniei publice risca o surpriza de dimensiuni apreciabile. Consider ca acest forum, ca oricare altul, este destinat unei impartasiri a ideilor noi, care prin conlucrare si aprofundare sa permita salturi interpretative participantilor. Argumentele diferite strict de litera thread-ului au fost aduse in conformitate cu cele patru legi ale gandirii logice, l. identitatii, l. noncontradictiei, l. tertului exclus si l. ratiunii suficiente, deoarece logica ordoneaza demersul stiintific. Aici imi permit sa atentionez ca aceste principii sau legi sunt putin aplicate in aceste dezbateri, ceea ce se poate lesne observa. Cu bine,... :sal:
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
thesoulline
Junior Member

Mesajde gaga » Lun Iun 07, 2004 11:22 am

Cristina, iat te-au pishat aia de pe Hanu' ancutzei de tot vii p'aci?

Nu te mai retragi in demnitatea ta astrologica?

Nici macar nu am sio un ionuzzzzzzzzzzz amuzant ca altzii, pana mea, liniutza lu afecs macar persista a mea ie de porc :cry:

[quote]Dar iti recomand din nou o cautare pentru “Cogaionâ€Â
semnatura fara culori si nestridenta
gaga

Doborator!

Mesajde thesoulline » Joi Iun 10, 2004 3:29 am

Bine ca sunt o fiinta puternica si exersata in multe, multam', danone, de elogii! Bine ca macar va amuzati, unii- asta e, pana si Dumnezeu e contestat!
Deci, doar pentru curiosi, cautati delimitarile pentru ultima acoperire glaciara de pe teritoriul actualei Europe; veti constata, probabil, ca cea mai mare parte a suprafetei era improprie supravietuirii animalelor (papa bun), iar zona cu acces la mare sau ocean, de unde animalele si oamenii ar mai fi putut lua sare (metoda evaporarii, utilizata si astazi in zona orientala, sau consumul direct al apei saline), este lipsita de atestari, frecvente insa in spatiul carpatic! Acesta a fost contextul in care ipoteza unui stramos comun civlizatiilor europene s-a impus, o teorie tot mai argumentata, si prin cercetari arheologice, cat si lingvistice. ~p
Savescu, sau Gheorghe, altii, dezbat din puncte de vedere diferite fenomenul, se completeaza uneori, au si puncte slabe, dar toate acestea raman, alturi de alte teorii, tot teorii, agreate de unii si combatute de altii. In contextul stiintific actual (adica in lipsa lui) este prejudiciat, flagrant, interesul national real (diferit de ceea ce aphex' considera), o ipoteza din pacate certificata de starea scolii romane de arheologie, educatia mai mult decat superficiala a populatiei si degradarea suportului moral national.
Apreciez ca ar fi necesar acest apel catre toti aceia care doresc sincer sa depaseasca boala grea a nepasarii: treziti-va, romani !
thesoulline
Junior Member

Mesajde ghionoiul » Joi Iun 10, 2004 8:22 am

Da, mi se pare logic ce spune soulline... Daca toata lumea ar accepta evidentza, si anume ca neandertalienii beau apa de mare la poalele crucii de pe Caraiman, interesul national romanesc ar fi servit la maximum, si de maine salariile ar creste la 1500 de euroi, UE s-ar milogi de noi sa intram la ei, iar Bucurestiul ar deveni capitala lumii civilizate ;o
ghionoiul

Mesajde supermouse » Joi Iun 10, 2004 8:29 am

foarte interesante informatzille postate. Se coroboreaza cu nishte alte chestii pe care le-am citit. Ai citit Istoria Imperiului Roman de Gibbons?
riiiiiiiiiight................
supermouse
Junior Member

Mesajde gaga » Joi Iun 10, 2004 10:23 am

de unde animalele si oamenii ar mai fi putut lua sare

asta nu-i nimic ghionoiule, dar iti dai seama (fa un efort de imaginatie) ca animalele nu pot trai fara sare. adica iti poti imagina cerbul si lupul, dupa ce prim metoda evaporarii obtin sare, cum isi condimenteaza ei acel papa bun: cerbul sareaza iarba si lupul cerbul ~p

genial ghionoiule, intru atestarea romanitatzii ca baza a tuturor popoarelor lumii, in afara de extragerea sarii din apa de mare de catre animalele care nu au trait in epoca glaciatiunii, ce argumente mai avem?

ca facem un dosar si poate o punem de un UE mai confortabil, nu de cacatu' care ne asteapta in 2007.

bah, e cacator ... e de kterinca zilei.
semnatura fara culori si nestridenta
gaga

Mesajde zapacitu » Joi Iun 10, 2004 12:06 pm

[quote="aphextwinz"]Cristina, shi eu am avut o senzatzie de deja vu cand i-am citit posturile liniei, dar trebuie sa recunosc, ca deshi mai scapai cate-una din cand in cand, la capitolul insinuari shi invective erai mult sub ea, ca atare, shi un partener de conversatzie mult mai placut ]
Privim in jur si ne intrebam de ce merg toate atat de prost in tara asta...Dupa revolutie s-a intamplat ceva ciudat cu romanii.... Pentru a dovedi ca nu mai suntem sub influenta ruseasca am inceput sa preluam tot ce se putea de la altii, in special de la americani. Din pacate nu numai lucrurile bune...Paradoxal, tot ce e strain e nemaipomenit, ce e romanesc nu mai e interesant... Sa se ajunga sa ne fie rusine sa spunem ca suntem romani atunci cand ne aflam intr-o alta tara?

Deja romanismul nu mai inseamna nimic pentru multi. Oricum, nu putem merge inainte si nu putem spera ca ne va fi mai bine decat daca ne regasim demnitatea nationala si ne vom aduce aminte cine suntem. Multi dintre noi ii considera pe daci niste barbari care nu stiau nimic, nici macar sa scrie...

Ei bine, nu este catusi de putin adevarat. Din pacate sunt prea putini care cunosc adevarul. Multi si-au facut niste idei preconcepute si nu vor sa si le schimbe, sau nu-i mai intereseaza. Sa vedem insa ce spun unii istorici ai lumii antice referitor la geto-daci.

Iordanes, de exemplu, citandu-l pe Casiodor si pe Dio Chrysostomul, care strabatuse pamantul geto-dacilor,spunea despre preotul zamolxian Deceneu: "vazand ca getii il ascultau in toate si ca erau inzestrati cu o inteligenta naturala, ii invata aproape toata filosofia, caci el era maestru renumit in aceasta materie. Astfel, invatandu-i morala, el infrana obiceiurile lor barbare. Instruindu-i in fizica, el ii indruma sa traiasca conform legilor naturii, legi pe care ei le poseda in forma scrisa pana astazi si pe care le numesc belagines. El ii invata logica si reusi sa-i faca abili in gandire si superiori altor popoare; dandu-le un exemplu practic, i-a indemnat sa petreaca viata in fapte bune. Demonstrandu-le cunoasterea teoretica ii invata sa observe cele douasprezece semne ale zodiacului si cursul planetelor care le traverseaza si toata astronomia. El le explica cum creste si descreste fata Lunii si le arata cu cat globul incins al Soarelui depaseste marimea globului pamantesc. Le explica numele a 346 de stele si de asemenea sub ce semne luneca ele pe bolta cereasca, de la rasarit si pana la apus..." De remarcat ca instruirea la care se referea Iordanes se petrecea in sec. I i.e.n., pe timpul vietii marelui preot Deceneu (grecii si romanii care nu au confirmat Luna in scrierile lor pana tarziu). Dupa cum stim, informatiile astronomice din acest citat au fost redescoperite de Giordano Bruno, Galileo Galilei si Nikolaus Kopernic abia prin secolul XVI...
Platon, in dialogul Charmides, relateaza intalnirea cu un medic al "zeului trac Zamolxis despre care se zice ca stapaneste mestesugul de a te face nemuritor". Acesta i-a povestit ca: "Zamolxis, regele nostru, care este si zeu, ne invata ca, dupa cum nu trebuie sa incercam a vindeca ochii fara sa vindecam capul, ori capul, fara sa tinem seama de trup, tot asa nici trupul nu poate fi insanatosit fara sa tamaduim sufletul" (Acesta este de fapt conceptul modern al medicinii holistice). "Remediul multor boli este necunoscut medicilor greci, deoarece ei neglijeaza intregul (ansamblul)." Vindecarea spiritului a fost redescoperita abia in ultimul secol...
Herodot (484-425 i.e.n.), nascut la 16 ani dupa moartea lui Pitagora (580-500 i.e.n) ne spune despre cultul lui Zamolxis urmatoarele: getii sunt cei mai viteji si mai drepti dintre traci. Ei se socot nemuritori si iata in ce chip: credinta lor este ca ei nu mor, ci ca cel care piere se duce la Zamolxis, divinitatea lor (daimon), pe care unii il cred acelasi cu Gebeleizis; la fiecare patru ani, getii trimit un sol catre Zamolxis, prin aruncare in suliti (deci, geto-dacii cunosteau faptul ca numai spiritul paraseste lumea pamanteana...). Grecii din Helespont afirmau ca Zamolxis ar fi fost sclavul lui Pitagora, de la care ar fi dobandit cunostinte si avere, cu care s-ar fi inapoiat in Getia. Insa Herodot spune:" socot ca acest Zamolxis a trait cu multa vreme inaintea lui Pythagoras". Intr-adevar, cand s-a nascut Pitagora, cultul lui Zamolxis era deja stabilizat.

si gata...nu mai am nimic de zis...
zapacitu
Junior Member

Mesajde aphextwinz » Joi Iun 10, 2004 1:34 pm

Citatul din Iordanes este o aiureala totala. Iordanes are un singur citat referitor la Zalmoxes/Zamolxes shi la Deceneu. Iata-l in latina:

Vt ergo ad nostrum propositum redeamus, in prima sede Scythiae iuxta Meotidem commanentes praefati, unde loquimur, Filimer regem habuisse noscuntur, in secunda, id est Daciae, Thraciaeque et Mysiae solo Zalmoxen, quem mirae philosophiae eruditionis fuisse testantur plerique scriptores annalium, nam et Zeutam prius habuerunt eruditum, post etiam Dicineum, tertium Zalmoxen, de quo superius diximus, nec defuerunt, qui eos sapientiam erudirent, unde et pene omnibus barbaris Gothi sapientiores semper extiterunt Grecisque pene consimiles, ut refert Dio, qui historias eorum annalesque Greco stilo composuit. qui dicit primum Tarabosteseos, deinde vocatos Pilleatos hos, qui inter eos generosi extabant, ex quibus eis et reges et sacerdotes ordinabantur, adeo ergo fuere laudati Gaetae, ut dudum Martem, quem poetarum fallacia deum belli pronuntiat, apud eos fuisse dicant exortum, unde et Vergilius: 'gradivumque patrem, Geticis qui praesidet arvis', quem Martem Gothi semper asperrima placavere cultura (nam victimae eius mortes fuere captorum), opinantes bellorum praesulem apte humani sanguinis effusione placandum, huic praede primordia vovebantur, huic truncis suspendebantur exubiae, eratque illis religionis preter ceteros insinuatus affectus, cum parenti devotio numinis videretur inpendi, tertia vero sede ao super mare Ponticum iam humaniores et, ut superius diximus, prudentiores effecti, divisi per familias populi, Vesegothae familiae Balthorum, Ostrogothae praeclaris Amalis serviebant Dupa cum vezi nimic despre logica, zodiac shi astronomie. Tipic savescian, inventam citate sa ne gadilam la coa1e cu ele.

Iar Herodot, uite cam ce spune el despre getzi (cartzile 4 shi 5, cartea 4, pe la mijloc - paragraful 93 shi mai jos, cartea 5 chiar de la inceput)
http://www.iranchamber.com/history/herodotus/herodotus_history_book4.php
shi
http://www.iranchamber.com/history/herodotus/herodotus_history_book5.php
in cartea 4, epitetele (in engleza, nush' greaca) sunt "noblest" and "just". Vitejia se deduce din context (ca s-au luptat cu Darius, deshi daca se credeau nemuritori, poate ca nici n-a fost vorba de vitejie, ci de sinucidere curata :D), dar totushi, de ce trebuie sa modifici spusele lui Herodot pentru a-tz acoperi vorbele?
Culmea este ca daca impreuna cu Herodot, te indoieshti de sclavia lui Zamolxe in grecia lui Pitagora, shi ar fi trait mult inainte, la revedere cu iluminarea getzilor (aia de care cica zicea Iordanes) :)
Dar haide sa-l lasam pe Herodot shi cu indoielile (dar shi minciunelele lui - cica Darius ar fi venit cu nush cate de milioane de oameni :eek: ) shi ia zi-mi: cand s-a stabilit cultul lui Zalmoxe? Unde?
aphextwinz
Junior Member

Mesajde ghionoiul » Joi Iun 10, 2004 2:38 pm

zapacitu scrie:Dupa revolutie s-a intamplat ceva ciudat cu romanii.... Pentru a dovedi ca nu mai suntem sub influenta ruseasca am inceput sa preluam tot ce se putea de la altii, in special de la americani. Paradoxal, tot ce e strain e nemaipomenit, ce e romanesc nu mai e interesant...

Iti reamintesc ca si pe vremea ciuruitului mentalitatea era aceeasi: ce e strain e bun, chiar si cehesc sa fie, numa' sa nu fie made in Romania, ca e de cacao. E o meteahna veche a romanilor, nu e inventie post-revolutionara. Mai stii, poate ni se trage chiar de pe vremea dacilor ? :confused:

Iar ca sa ma leg strict de subiectul threadului, repet o intrebare pe care am mai pus-o si a ramas retorica: cu ce ne-ar ajuta pe noi, ca popor, daca s-ar dovedi ca cea dintai primata mai evoluata din Europa culegea fructe din bananierii de pe Varful Omu ?
ghionoiul

Mesajde supermouse » Joi Iun 10, 2004 2:50 pm

buna intrebare. Deshi mie mi se pare ca asha un pi de mandrie natzionala nu i-ar strica la romanashul nostru.
supermouse
Junior Member

Mesajde eyewitness » Joi Iun 10, 2004 2:53 pm

pai nu-ti ajunje mandria ca cichi garlz si ozone au spart tuate topurile europene?
vezi ca ce-i prea mult strica
If you want to be a hippie, put a flower in your peepee
eyewitness

Mesajde supermouse » Joi Iun 10, 2004 2:56 pm

mandrie ca muzica de kkt poate ieshi shi din Romania shi e mai cu motz decat aia din restul europei??
supermouse
Junior Member

Mesajde eyewitness » Joi Iun 10, 2004 2:58 pm

aha, si daca s-ar dovedi stiintific ca europenii se trag din tzandarei te-ai simti mai fara motz?
eyewitness

Mesajde supermouse » Joi Iun 10, 2004 3:09 pm

nu shtiu- dar poate ar fi interesant de vazut daca asta ar afecta in vreun fel imaginea Romaniei, daca poate cultura shi civilizatzia romaneasca ar profita de expunere
supermouse
Junior Member

Mesajde zapacitu » Joi Iun 10, 2004 3:16 pm

americanii se lauda cu istoria lor de citeva sute de ani, cauta si in piatra seaca, doar or mai descoperi cite ceva.....pe noi ne doare in pix...si-i mai luam si la misto pe cei care incearca cite ceva....dar asta e...
zapacitu
Junior Member

Mesajde supermouse » Joi Iun 10, 2004 3:20 pm

Bingo! uite ca se poate....
supermouse
Junior Member

Mesajde ghionoiul » Joi Iun 10, 2004 3:29 pm

Care incearca ce anume ? Sa demonstreze ca primul om din Europa a trait pe actualul teritoriu al Romaniei ? Bun, si la ce ne-ar folosi ? E o intrebare de care m-am plictisit eu tot punand-o degeaba. Ca sa nu mai zicem ca asa ceva e practic imposibil de demonstrat cu probe indubitabile.
Mai bine te-ai cazni sa intelegi istoria mai recenta, sa zicem din ultimii 5-600 de ani, sa incerci sa faci o corelatie intre aceasta si faptul ca astazi Europa ai carei stramosi pretinzi ca au trait langa Carpati ne priveste ca pe ultimii leprosi.
Daca incalzeste pe cineva cu ceva, eu imi accept romanitatea cu demnitate. Nu cu mandrie, ca n-am de ce, nici cu jena, ca iar n-am de ce. Schimba asta lucrurile cu ceva ?
ghionoiul

Mesajde supermouse » Joi Iun 10, 2004 3:35 pm

ok... shi de ce ne priveshte Europa ca pe nishte leproshi?
din a cui propaganda vine chestia asta?
supermouse
Junior Member

Mesajde zapacitu » Joi Iun 10, 2004 3:41 pm

oricum subiectul e mult prea complicat si complex....de ce si cum....
iar cui ar folosi? noua in primul rind...eu asa cred
zapacitu
Junior Member

Mesajde ghionoiul » Joi Iun 10, 2004 3:46 pm

Pai darken dragule, astept sa ne luminezi tu din a cui propaganda. Stiu si eu ?... Iudeo-masoneria ? Ungurii ? Cavalerii de la Ialta ? :-?
Zapacitule, si cum crezi tu, concret, ca ne-ar folosi ? Astept exemple.
ghionoiul

Mesajde zapacitu » Joi Iun 10, 2004 3:51 pm

pai destul de simplu cred.....in primul rind din punct de vedere turistic....crezi ca daca s-ar face un documentar pe Discovery despre cetatile dacice nu ar fi interesant? si nu ar creste cota noastra ca tara?sint o gramada de lucruri interesante acolo de care lumea nu stie...
zapacitu
Junior Member

Mesajde eyewitness » Joi Iun 10, 2004 4:03 pm

cetatile dacice, coloseumu din turda, acropolele din slobozia si sfincsu din afumati. ne invadeaza turistii de o sa fim nevoiti sa fugim noi la ei sa aiba ei loc aici.

hai ca-i de aberatia zilei asta
eyewitness

Mesajde ghionoiul » Joi Iun 10, 2004 4:09 pm

Zapacitule, incep sa inteleg de ce ti-ai ales nickul asta... Pai intrebarea mea se referea la stramosul europenilor, cromagnonul ala cu mult par pe el, nu la geto-daci ! Incearca sa te concentrezi putin, nu e chiar atat de greu.

Cat priveste turismul, sarmanii turisti straini au mari probleme in a da navala la niste obiective turistice mult mai viabile si mai palpabile, cum ar fi statiunile de pe Litoral sau manastirile din Bucovina. Chiar crezi ca o sa se imbulzeasca la Gradistea Muncelului sa vada niste bolovani care nu au nici 5% din spectaculozitatea Stonehenge-ului ? Ca sa faci promovare, tre' sa ai ce promova. Zi-mi si mie o singura cetate dacica care se tine pe picioare si ar putea fi vizitata de turisti. Sau vrei sa-i duci pe japonezi sa viziteze vreun sit arheologic in care se cauta oase de cromagnoni pelasgici ?
ghionoiul

Mesajde zapacitu » Joi Iun 10, 2004 4:31 pm

pai tocmai....asta e....noi discutam la misto....aia care ar trebui sa se intereseze si care ar putea face ceva nu fac...decit eventual pt o spaga...toata lumea e multumita...
zapacitu
Junior Member

Mesajde supermouse » Joi Iun 10, 2004 4:38 pm

De acord. M-am apucat sa fac un site despre Romania- majoritatea poze. L-am aratat la tot felul de lume pe aici, shi totzi au fost impresionatzi de cat de frumoasa e Romania shi de ce mama dracului nu i se face publicitate
supermouse
Junior Member

Mesajde zapacitu » Joi Iun 10, 2004 4:51 pm

ai facut fara spaga? nu-mi vine sa cred...:PP
zapacitu
Junior Member

Mesajde supermouse » Joi Iun 10, 2004 4:52 pm

da, shi nu e nici pe jumate terminat din lipsa de time, dar adaug la el tot timpul
supermouse
Junior Member

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Mai in gluma mai in serios. mai mult in gluma