Restaurante (cronici, critici si aplauze pentru crasme si localuri)

Mesajde gaga » Joi Iun 10, 2004 1:34 pm

ok, si gata cu offtopicele va rog, nu transformam in chat, s-a inteles ideea.

multumesc
semnatura fara culori si nestridenta
gaga

Mesajde gaga » Vin Iun 18, 2004 8:39 am

nu mai fusesem de mult in achim, la foisor, care acum se cheama "vechea casa"

decorul probabil il stiti, simplu, lemn, yada yada. vestea buna e ca s-a schimbat sigur bucatarul si chelneritza e geniala. nu numai ca stie cum is preparatele, din ce si de ce, dar stie si sa iti recomande si iti spune din prima daca nu are ceva din lista, plus ca daca e ceva ce nu-ti place vorbeste la bucatarie si iti adapteaza preparatul.

lista e bogata, contine multe preparate inedite, tocanite de legume, aripi de pui pane picante, carnatzi proaspeti de pui dupa reteta casei, preturile fiind medii.

neavand tuborg, am luat un heineken d'ala romanesc (mie imi place, e light) la 45k si de mancare pui a' la vechea casa, care aveau op crusta meseriasha si picanta care se pisha la orice ora pe kfc, astea cu piure recomandat de tanti care ne-a spus din prima ca e foarte bun si din cartofi. eu aveam chef de uaie (aveau pulpa, pastrama, berbecutz) si tante mi-a recomandat pastrama, zicandu-mi ingredientele din baitzu-n care is tzinute minim 4 zile, cu mujdei si cartofi prajitzi (in sfarsit d'aia d'ai nostrii, prajiti ca lumea). au mai fo' doo salate, de vara si de ceapa. portiile foarte generoase.

surpriza a fo' pastrama de uaie care era excelenta! in afara de vinul din baitz, cred ca am recunoscut chimen si rozmarin, plus piper buabe si alte condimente, semana cu mancarurile arabesti.

4 beri heineken si consumatzia au fost 420.000.
o sa mai trec pe acolo, sper ca surpriza placuta nu a fost un accident, oricum chelneritza aia face toti banii.
gaga

Mesajde fahrenheit » Vin Iun 18, 2004 9:28 am

Intr-adevar, la Vechea Casa se mananca bine. Va recomand si ficateii de pui pane cu cartofi taranesti- o minunatie.
fahrenheit
Junior Member

Mesajde ElMundo » Sâm Iun 19, 2004 12:39 am

Daca cumva ajungeti in Constanta neaparat sa mergeti la Restauranul la Scoica, este printre cele mai tari la care am fost. Local mare, foarte frumos amenajat, mancare f diversificata si portii fff mari (pleci pe burta de acolo!!).
Acolo am mancat una din cele mai bune pizza din Romania.... cea mai mare (XXL) are 50 cm diametru, este pur si simplu imensa, 4 persoane mananca lejer din ea si costa cam 215 000!! Au diverse marimi, L, XL, XXL etc. SI in rest, mancarea este belea de tot (va recomand Pollo Parmegiano - piept de pui imens pane in sos tomat si cu mozzarella pe deasupra)....
In the middle of everlasting darkness...
ElMundo
Junior Member

Mesajde balrogu' » Sâm Iun 19, 2004 11:42 am

Vine sezonul estival ! Daca tot veniti la mare incercati in Constanta " La Protap " ! Mie mi-a placut!
bau
balrogu'
Junior Member

Cele mai bune restaurante din Bucuresti

Mesajde cradu » Lun Iun 21, 2004 11:02 am

Sa incercam sa discutam o clasificare a restaurantelor cu cel mai bun raport calitate pret din bucuresti.
Cea mai buna servire.
Cea mai buna calitate a produselor ingurgitate :) etc.
Restaurante scumpe, in figuri, medii, ieftine, bodegi.
Ce inseamna un restaurant scump si ce pretentii aveti de la el.
Efectiv tot ce va surprinde placut si neplacut.
Cu precizarea expresa a numelui restaurantului, adresa si data consumarii evenimentului

Eu o sa incep cu un restaurant scump
se numeste Kiraly Csarda situat viv-a-vis de piata Dorobanti
este ultimul la care am fost in weekend.
serviciul este foarte bun mincarea la fel
totul este proaspat, atmosfera este ok
dau un minus - la preturi care sunt foarte mari.
Nu va sfatuesc sa mergeti decit daca aveti bani
Preturile se situeaza intre 180.000 - 270.000 un fel de mincare
160.000 - 400.000 sticla de vin.
La care se adauga salatele, apa minerala, deloc ieftina,
sucuri etc.

astep parerile voastre despre alte restaurante
cradu
Junior Member

Mesajde gaga » Lun Iun 21, 2004 12:24 pm

si noi asteptam sa citesti inainte de a posta sau a deschide un subiect nou. multumim.
mai vorbim dupa ce parcurgi cele 22 de pagini ale acestui subiect.
gaga

Mesajde cradu » Mar Iun 22, 2004 10:49 am

:) aveti dreptate nu prea m am inghesuit sa citesc nici nu credeam ca exista un asamenea subiect pe forum.
V am gasit din intimplare cautind ceva pe Google.
cradu
Junior Member

Mesajde gaga » Mar Iun 22, 2004 11:27 am

In acest caz asteptam noutati de la tine :D
gaga

Mesajde cradu » Mie Iun 23, 2004 9:48 am

Saptamina viitoare marti, miercuri vin cu ceva noutati din Brasov.
Restaurantul Mexican, chinezesc :)
cradu
Junior Member

Mesajde gaga » Mie Iun 23, 2004 10:30 am

Abia astept, mai ales ca in piata sfatului nu stiu decat un chinezesc, ce e cu mexicanu' asteptam.

upgrade la burebista pescaresc (titulescu) unde m-am dus cu gandul ca sa pap nishte peste.
ca in orice local, intrebi la domnu chelner ce peste are proaspat, adus azi si dansu ne-a zis: shalau, pastrav si somn.
drept pt care am optat pt somn pane cu mujdei si pastrav "tzaranesc" (adica fiert si acoperit de legume proaspete, calite in unt, cu piper, dafin si busuioc.
ambele preparate cu mamaliga, normal.

in deschidere am luat bere (chit ca nu mergea la pestele urmator, era sete). tuborg.
si si mai in deschidere doua antreuri, respectiv salata de andive cu somon fume si salata de crabi si surimi, ambele genial de racoritoare, desi oarecum banale.

totul a fost ok, de la muzica, ambient (au niste acvarii mari de tot cu pesti, superbine intretinute) pana la chelneri, desi mai tarziu, cand apar lautarii abar nam cum e.

o portie (zdravana) de ceva pescaresc e in jur de o suta si ceva de mii (100-140).
antreurile cu specialitati (somon, creveti, etc) tot asa, celelalte mai ieftine.
tuborgu' e 35k, halba de becks 25k (si apa minerala la fel).

printre preparate mentionez interesante: vanatul (caprioara cu sos de visine), ciolan cu fasole de 400k portia pt nushcate persoane, pestele din bazin pe care daca vrei ti-l pescuiesti singur, antreuri romanesti ispititoare.

localul, ca raport pret calitate e ok si de revenit la el.
gaga

Mesajde eyewitness » Mie Iun 23, 2004 10:35 am

danone scrie:in deschidere am luat bere

banuiesc ca aurora de brasov
shoarme avea?
If you want to be a hippie, put a flower in your peepee
eyewitness

Mesajde Oribilul Mosh » Mie Iun 23, 2004 10:41 am

Eu ieri am fost in premiera la Phileas Fogg. Pentru necunoscatori...Mr. Fogg este personajul lui Jules Verne, care a facut oculul lumii in 80 de zile.

Localul il compar cu unul sudist, asa cum am vazut prin filme in Tennesse, Louisiana sau Alabama. Genul de restaurant unde mancau marii proprietari de plantatii.
Foarte elegant si de bun gust.

Am servit Rodeo Style Chicken care s-a compus din : doua pulpe de pui prajite, garnitura de porumb fiert boabe, un castronel cu salata de cruditati (nu am depistat cam ce legume erau acolo) si un castron cu cartofi copti. Cartofilor le spunea deep fried....si erau oarecum mai arsi la exterior...si moi in interior. Foarte buni.
Chestia asta de care va spun a costat fix 180 mii.

Companioana mea a servit Nachos with dips. Am gustat si eu...dar nu prea mi s-a parut bun. Acest fel de mancare...este compus din chipsuri si 3 castronele cu sosuri. Chipsuri cred ca pot sa-mi iau si de la Fanutza...nu tre' sa vin la Phileas Fogg. Dar deh...fiecare cu preferintele sale.

Desertul a fost deosebit. Am mancat prajitura numita Brownies...care s-a compus din 2 felii mari de tort checos...cu frisca pe deasupra...si cu inghetata alaturi. Peste toate astea fiind dat cu caramel.

Berea in schimb deosebit de scumpa. Eu am baut Carlsberg draught....care costa 70 mii/paharul. Enorm. 70 mii e cam cea mai ieftina bere pe acolo. Majoritatea sar de suta....dar sunt Millers, Lefee sau alte marci celebre.

Overall...mi-a lasat o impresie excelenta localul. Mancarea buna si satioasa. M-am saturat pe deplin cu ce am mancat...iar eu nu sunt usor de saturat.
IEZECHIIL 25.17: Voi săvârşi asupra lor cumplită răzbunare prin pedepse grozave şi vor cunoaşte ca eu sunt Domnul, când voi săvârşi asupra lor răzbunarea mea.
Oribilul Mosh
Junior Member

Mesajde gaga » Mie Iun 23, 2004 11:10 am

Pentru necunoscatori...Mr. Fogg este personajul lui Jules Verne, care a facut oculul lumii in 80 de zile.

in traducere, necunoscatori = lutze

e ok phileas, am trecut prin tot meniul care e mishto, mai putin hamburgerii. o precizare: este departe de a fi un local de bun gust, este in schimb un fast food scump si bine gandit, hai sa ii facem o categorie separata (ca tot am avut recent o cearta cu un user): fast food de lux.

un castronel cu salata de cruditati(nu am depistat cam ce legume erau acolo) si un castron cu cartofi copti. Cartofilor le spunea deep fried....si erau oarecum mai arsi la exterior...

se cheama coleslaw (nu mai stiu exact daca se scrie asa), e varza+morcov+maioneza, clasica in lumea fast food, ma mir ca amatorii de mac si kfc nu stiu.
cartofii is fierti si prajiti dupa fara a fi decojiti (tot un clasic al fast food-ului).

btw, local asemenea e rubitiuzdei, ca tot veni vorba de junk food.

edit: nacjhos = chipsuri la fanutza ~p deci da ~p cacator
gaga

Mesajde tester » Mie Iun 23, 2004 11:39 am

Oribilul mosh scrie:dar sunt Millers, Lefee sau alte marci celebre

Te referi cumva la Leffe, berea belgiana? Daca da de care era, bruna, blonda sticla sau varsata, eventual un pretz ?

danone, asa-i zice, coleslaw :) Foarte popular pe la fast fooduri.

O parere personala, fast foodu nu ar trebui sa fie "de lux" pentru ca in acceptiunea termenului reprezinta doar un local unde primesti mancarea repede, iar ideea e ca preturile sunt decente, pentru aproape oricine. ( cu ceva exceptzii mai la est asa :))
Rehab is for Quitters
tester
Junior Member

Mesajde Yellow Pinkie » Mie Iun 23, 2004 11:53 am

Poate ca se vrea un soi de restaurant american. Ceea ce imi aduce aminte de Little Texas din Iasi, unde am mincat o singura data, prin 1998, dar aud ca este inca in functiune, binemersi. E al unui american mutat cu familia la Iasi, pentru ca cei 2 baieti ai sai sa aiba parte de o educatie sanatoasa (zicea el ca nu-i place ce se petrece in SUA).

Ce retin din '98: preturi maricele (poate aveam alta perspectiva atunci, avind venituri mult mai mici in acea vreme, din surse de genul 'tata da si mie sa merg pina la Iasi'), mincare buna, meniu scurt. Partea misto este ca iei contact chiar cu arome si combinatii de gusturi specifice si rar intilnite pe la noi (nu prea mai sunt restaurante americanesti). Bineinteles, se bazeaza pe 'steakuri', cu diferite sosuri si garnituri. Io tiu minte ca am avut cartof copt de doua ori. Nu m-am ginit nici pina acu cum se face, cert e ca e o jumate de cartof care e umflata la dimensiunile unuia intreg. Desert tot americanesc. Vin: Cotnar! ('good old Cotnar!'). Io zic ca, daca e inca in functiune, merita incercat.

Si apropo de cartofi, cica la Bucuresti Mall e o crisma unde au tot felu de cartofi, preparati in fel si chip. Am auzit, dar n-am vazut. Cica au scoruri foarte mari.
It is I, Yellow Pinkie!
Yellow Pinkie
Junior Member

Mesajde Oribilul Mosh » Mie Iun 23, 2004 12:11 pm

tester...la Leffe ma refeream...celebra bere manastireasca. dar nu stiam exact cum se scrie. daca nu ma insel era blonda, la 0,33. Pretul 110 mii daca imi aduc bine aminte. La Cora...este 37 mii.

Nu am mancat in viatza mea salata coleslaw...asa ca nu aveam de unde sa stiu. Oricum...nu e rea.

Iar Nachos....chiar erau niste chipsuri. Nu vad ce e de ras. Erau un fel de chio chips dar taiati mai mari.

Nu as considera Phileas Fogg fast food. Nu vad nici o asemanare cu Mc Duck's , KFC sau Sheriff's.

Saptamana viitoare doresc sa merg la Templul Soarelui, care cica e local chinezesc. Va rog mult de tot sa imi spuneti cam cat costa o bere acolo si cat costa o mancare din care sa ma satur....ca sa stiu la ce sa ma astept. Nu vreau sa ma ia cu frisoane cand vad lista de preturi.
Multumesc anticipat !
IEZECHIIL 25.17: Voi săvârşi asupra lor cumplită răzbunare prin pedepse grozave şi vor cunoaşte ca eu sunt Domnul, când voi săvârşi asupra lor răzbunarea mea.
Oribilul Mosh
Junior Member

Mesajde Yellow Pinkie » Mie Iun 23, 2004 12:19 pm

Coleslaw mincam in timpul facultatii, ca era aproape KFC de ASE, si mai bagam cite ceva la mat. Buna, de fapt o salata de cruditati.

Oribile, la chinezesc e aiurea sa iti iei o mincare. Merita sa gusti macar 2-3 aperitive si 2-3 feluri doi. Nu uita si orezul. Preturi nu stiu sa zic, n-am mai fost pe acolo de 2 ani. Probabil intre 60-120 leusteni aperitivele si ajungind pina spre 400 mii feluri gen peste cu sos chinezesc. La final recomand ceai de iasomie, pt. digestie. Daca e tot 'turnatorul' de acu 2 ani, face show, toarna dintr-un ceainic de la 2 metri, direct in ceasca (asta la Templul Soarelui ala de pe Eminescu colt cu Toamnei). Chair am facut o gafa cu chestia asta, la Kiraly: a scapat o tira de apa ospataru pe masa, si io repede, ca am facut conexiuni in memorie cu chinezoiu, sa povestesc alora cu care eram: ba, la TS e un chinezoi care iti toarna ceaiu de la un metru doi direct in ceasca. S-a schimbat instantaneu la fata saracu ospatar, da si io, inghiontit de consoarta, bineinteles!
It is I, Yellow Pinkie!
Yellow Pinkie
Junior Member

Mesajde gaga » Mie Iun 23, 2004 1:39 pm

Nu am mancat in viatza mea salata coleslaw...

apai taman ce ziseshi ca ai mancat... sau ie cum ie regulamentu la F1? dupa pohta ce-ai pohtit-o?

Erau un fel de chio chips dar taiati mai mari.
ian da-ne noo cum is taiati cio cipsu, de cine si de ce? dupe puate iti zic si io cum e cu cipshii nachos (la phileas se precizeaza in menu: reteta casei)

pinki, tenplu suarelui ie un fel de fast fud chinezesc. glumeam. e cel mai ieftin chinezesc din bukale. nu mai comentez cunostintele unora in domeniu, aperitivele is mai ieftine, cele mai scumpe (300k) is preparatele cu fructe de mare. personal am incercat acolo, in timp, urmatoarele (citez din memorie ca localul il bat de ani de zile, sigur ratez ceva): hai tai -> alge, pachetzele de primavara, pui shanghai, coltzunashi fiertzi si prajitz, furnici in copac, vinete unplute pane, organe de pasare cu sos de stridie, aripi picante, costitze cu 5 mirezme, pui, porc sau vaca pe plita incinsa, fructe de mare in sos chinezesc, peshte cuada de randunica, pui cu caju, pui cu anajnas, pui cu lamaie, legume siciuan, porc dulce si acru, porc cu alune, legume asortate, plm mam plictisit. creca am loat apruape tot meniul, inclusiv inghetzata prajita.

fast food in romania are alta faiantza decat afara, multi isi duc gagicile sa manance in mol, fast foodul, spre deosebire de carciuma, inseamna un local in care cam tot e semipreparat si are la baza tofelu de sosuri chimice (gen checiap si bbq), crajma crajma face totul naturel, ala ie fast fud scunp cu pretentii de crajma, ie mijto oricum, fac un gaspacho cel putzin bizar.

cartofu copt de doo ori (pt pinki) ie de fapt prajit de doo ori, facut prima uara din gresheala de un frantzuz, n-am chef acu sa dau tuata istoria.
crajma de la mol nu ie cu cartofi de mai multe feluri ci cu cartofi (cartofoi de inport unflatz cu ponpa) coptzi unplutzi cu tofelu de topinguri (branza, ciumperci, porunb, maioneza), si intr-adevar ie scunp.

ma scuzatz ca am scris ashe agramat da mam grabit ca alonzo la marele premiu sa fac mai multe posturi.
gaga

Mesajde fahrenheit » Mie Iun 23, 2004 3:53 pm

La Templul Soarelui au un meniu variat, preturile sunt ok, preparatele cu fructe de mare fiind, ca peste tot, mai scumpe. Aveau si supa de broasca testoasa, in jur de 1.000.000 lei. Si vodca de sarpe- cel putin asa scria in meniu, si judecand dupa borcanele cu serpi de pe tejgheaua barului se pare ca chiar foloseau ingredientul cu pricina.
fahrenheit
Junior Member

Mesajde gaga » Mie Iun 23, 2004 4:04 pm

la care templul soarelui ai vazut tu tejghea? si serpi pe ea?
gaga

Mesajde fahrenheit » Mie Iun 23, 2004 4:35 pm

La ala din Mihai Eminescu, colt cu Toamnei. E drept ca n-am mai fost pe acolo din vara anului trecut.
fahrenheit
Junior Member

Brasov

Mesajde cradu » Mie Iun 30, 2004 10:41 am

No ca venii de la Brasov ce pot sa va recomand este restaurantul chinezesc din piata Sfatului mincare buna preturi ca in Bucuresti
2) Restaurant la cetate, fortareata medievala din secolul al XV, locatie deosebita, decoratiuni interioare din secolul respectiv (colectie de arme, picturi, armuri) mincare buna, bucatarie romineasca.Preturi 150-300 la mincare iar la vinuri de la 200 in sus. Dupa mine putin cam mult avind in vedere ce ofera de mincare preturile fiind ridicate de turistii straini care sunt inebuniti sa manince aici mai ales din cauza locatiei si a interioarelor
merita vizitat mai ales pentru locatie.
3) Hotel Casa Cranta super hotel si super restaurant numai ca totul este la pret de 4* * * * 60 € dubla si 100€ apartamentul si totş restaurantul se situeaza mai jos cu preturile ca la cetate si mincarea este super bineinteles ca daca incerci vinuri de colectie pretul urca simtitor
vizitati http://www.casacranta.as.ro
La restaurantul Mexican nu am mai ajuns, in schimb am fost la pietrele lui Solomon o locatie unde se fac gratare in aer liber, despre poiana nu vorbim deoarece stiti cu totii ce este acolo si pentru poiana trebuie deschis un subiect separat alceva ce sa va spun puteti incerca cu incredere restaurantele din piata sfatului .
Nu prea sunt darnic la scris.
Am mai fost la cetatea Risnovului , Moieciu Cheile Gradistei la Girbacea si pensiunea Josefina. despre calitate mincare si servicii pe vineri sau saptamina viitoare
cradu
Junior Member

Mesajde cradu » Mie Iun 30, 2004 12:17 pm

Mexicanul din brasov poate fi vazut la http://www.hotelrestaurant.ro
cradu
Junior Member

Mesajde cradu » Lun Iul 05, 2004 10:36 am

05 06 2004
in week endul asta am fost la mare si am mincat bine la restaurant D'amico zona cazinou bucatarie romineasca si (italiana asa si asa) este o gradina dragutza
preturile sunt cam mari dar esti in buricul Mamaiei :).
Am mincat muschiulet de vita cu ciuperci si sos de piper alb cu coniac o nebunie care a costat 300 000, preturile incep de la 170 000 - 300 000, berea 50 000lei sucurile la 330 ml 50 000lei vinul de la 200 000 in sus
mai pot recomanda coba de vacuta este foarte buna si diferite carnuri prajite care toate sunt bune. Daca va duceti acolo puteti intreba de chelnerul Rotar Ioan care ne a servit inparateste si care va poate da sugestii foarte bune si face un Biftec Tartar super chiar la masa. Ce mai a fost bine.
Pentru pentru mincare italiana si paste va recomand restaurantul Scapino tot linga fintini (zona cazino) noi preferind spaghetele carbonara.
ca discoteci va recomandam Cucaracia linga hotel Rex fitze de fitze fara intrate studiati menu pentru cocteiluri si atentie la preturi. In rest ce sa va spun se maninca bine cam aproape peste tot cu mici exceptii bani sa ai si muti.
Parerea mea este ca statiunea este scumpa si PROASTA adica raportul dintre calitate si pret este foarte mare. ATENTIE MARE SI LA HOTELURI DACA VA LUATI CAMERE INFORMATI VA MAI INTII DACA SI CIND AU FOST RENOVATE SI DACA MOBILIERUL ESTE NOU EVENTUAL POZE altfel nu cumparati bilete ca sa nu luati teapa.
Ce pot sa va recomand este Hotelul Apollo (aer conditionat, televizor, frigider renovat anul trecut si totul este nou chiar si saltele de pat sunt ortopedice) din mamaia raport calitate pret super
dubla cam 1 200000 pe zi cu rezervare numai prin agentii se poate si altfel stiti voi daca ai pile, nu incercati sa va duceti acolo daca nu aveti rezervare prin agentie ca nu
dau camere la liber.
mai pot vorbi despre terasa Riviera dar nu o recomand deoarece preturile sunt foarte foarte mari si nimic spectaculos la fel si restaurant Majestic unde este meniu rominesc Ex. Porc la protap, pui la gratar etc. si preturi de n ai vazut.
cradu
Junior Member

Mesajde Oribilul Mosh » Lun Iul 05, 2004 12:50 pm

Saptamana trecuta am luat masa in localul numit Pekin. Un restaurant chinezesc aflat pe Calea Victoriei, vis-a-vis de Politia Capitalei. Ca sa ajungeti la el tre' sa o luati pe gangul unde se afla si cafenelele turcesti unde se fumeaza narghilea. Se merge vreo 100 metri pe gang iar apoi dreapta intr-unul din imobile. Scrie la usa...ca e local chinezesc.

Restaurantul este compus dintr-o singura camera, d'aia de casa batraneasca unde se afla patru mese. Deci este ceva intim. Foarte elegant si deosebit de frumos amenajat. Lumina difuza, peretii pictati in stilul chinezesc, muzica in surdina....creaza o atmosfera deosebit de placuta. Masa aranjata deosebit de frumos...cu vesele si tacamuri de lux.

Mancarea am gasit-o delicioasa, chiar sublima. Sunt de parere ca asiaticii sunt mult peste noi in domeniul gastronomic. Personal am servit "pui in trei arome", care era compus din fasii mici de pui cu diverse sosuri si legume. Am luat si un castron de orez cu legume. Orez foarte diferit de cel care-l mancam noi , in Romania. Am mai gustat de la cei cu care eram la masa...si din oaie sau pachetele.Si din pui Shangai, si din un fel de pulpe preparate in stil chinezesc. Toate le-am gasit delicioase.

Singurul lucru care nu mi-a placut : nu aveau renumita bere chinezeasca pe care Mig si eye au laudat-o atat de mult.
A trebuit sa ma multumesc cu un vin de Jidvei.

Preturi : f. ieftine !
Un fel de mancare + orez in jur de 140 000 lei. Si este super-super satios !
O sticla de Jodvei = 160 000 lei. (la Mega Image e 95 mii)
bere Becks = 35 000 lei
bere Heineken = 48 000 lei

Voi reveni cu mare placere in acest local !

Nefiind un obisnuit al restaurantelor mai de soi, vreau sa intreb si eu ceva. Am comandat o sticla de vin. Vinu l-am luat eu impreuna cu o fata. Prima data vine chelnaru la mine...si imi toarma vin pe fundul paharului. Ma indeamna sa gust. Dupa ce gust...ma intreaba daca sunt multumit. Ii raspund ca da....apoi ii toarna fetei in pahar 3 sferturi. Apoi imi toarna mie in pahar...3 sferturi.
De ce a procedat asa ? Daca ii raspundeam ca nu sunt multumit de vin...imi aducea altu ? (sticla a destupat-o in fatza mea. ce ar fi facut cu ea ..daca nu imi placea ? ) . Si de ce nu i-a pus si fetei sa guste ?
Oribilul Mosh
Junior Member

Mesajde eyewitness » Lun Iul 05, 2004 1:00 pm

pai sunt doo variante
1/ vinu are gust de dop/mucegai/butoi etc
2/ nu este de calitatea ceruta ( comanzi vin sec si ti se aduce semidulce sau dulce)
normal sticla se arunca dar la noi fii sigur ca se ofera altor clienti mai ...ageamii

in general la restaurantele asiatice mesele sunt rotunde cu o placa rotunda rotativa in mijloc unde se aseaza felurile de mancare. indicat ie sa se comande la gramada si nu fiecare pentru el. fiecare de la masa se serveste cu ce pofteste prin rotirea partii mobile a mesei. numai bolu cu orez sta in fata clientului. frumusetea unei mese chinezesti este sa comanzi cat mai multe feluri si sa "gusti" duar din fiecare. sunt impotriva restaurantelor chinezesti din europa unde portiile sunt imense si in consecinta scumpe. o portie trebuie sa fie cat cuprinde o farfurioara. o regina a chinei din dinastia ming obisnuia sa serveasca peste 130 feluri de mancare la o singura masa :D

in general am constat ca merje mai mult berea decat vinu la o masa chinezeasca datorita felurilor f picante servite. ca regula orice masa chinezeasca trebe sa inceapa cu o tarie, mao tai sau chiar o gotca sau techila si trebuie sa se termine cu o ragaitura serioasa , certitudinea gazdei ca ti-a placut mancarea :D
eyewitness

Mesajde Oribilul Mosh » Lun Iul 05, 2004 1:09 pm

Multumesc pentru raspuns.

Am uitat sa zic ce am papat la desert. Banane flambate trase in caramel. Erau foarte fierbinti si inainte sa le mananci trebuia sa le bagi in apa. Cel putin pentru asta cred ca era castronelul cu apa ce mi l-a adus. Dupa un timp caramelul s-a intarit...si era sa sparg farfuria incercand sa desprind bananele de acolo.
Un desert f. bun.

I :love: China !

edit : da, eye. asa a fost si aici. noi eram 4 la masa...si am mancat fiecare de la fiecare..pt. ca mancarurile ni le-a adus in castronele separate..nu ni le-a pus in farfuriile din fatza.

dupa intreaga masa am cerut o bere...pt. ca ma ucisese sosul iute !
Am uitat sa zic..ca in mijlocul mesei ne-a pus 3 castronele cu sosuri : unul iute, unul dulce...si al treilea era ceva negricios. nu stiu ce era...dar avea gust bun.
Oribilul Mosh
Junior Member

Mesajde eyewitness » Lun Iul 05, 2004 1:18 pm

ierea sos de soia
normal trebe sa ceri separat si otet de soia

data viitoare cand merji sa ceri inghetata...prajita
eyewitness

Mesajde balrogu' » Lun Iul 05, 2004 1:31 pm

pekin?
scuze scuze da' anu' trecut erau 2 camere ce-i drept fara usa intre ele...altfel recunosc intru-totul restaurantul...poate l-au reamenajat...e ala de sui pe trepte cu un abajur portocaliu atarnat la intrare,nu? data viitoare incercati "furnici in copac" si "chiftelute cu susan"; ce e usor enervant e ca in nici un restaurant chinezesc nu gasesti un gram de paine...am o prietena vine cu paine la ea... :lol:
bau
balrogu'
Junior Member

AnteriorUrmătorul

Înapoi la De pe gastronomie