Ce filme ati mai vazut ?

sub lumina lanternei magice

Mesajde 7vies » Mie Iul 07, 2004 6:08 pm

stefan scrie:7vies, "Solaris"-ul lui Tarkovski nu poti spune ca e film SF, in cel mai bun caz e deturnarea unei carti SF pentru a prezenta o tema mai degraba religioasa.

atata timp cat actiunea se petrece in viitor, pe o statie spatiala, si implica un contact cu o civilizatie extraterestra, eu zic ca intra f. bine in categoria s.f....
ca nu seamana cu alte filme s.f. e alta poveste (cum ziceam, e lipsit de efecte speciale)...
7vies
Junior Member

Mesajde stefan » Mie Iul 07, 2004 10:08 pm

7vies, criteriul e cam subred, exista SF-uri care nu se petrec in viitor ("Back to the Future"), SF-uri care nu se petrec pe o nava spatiala (aici mai sunt destule), ca sa nu zic superficial. La fel cum nu orice film cu nave spatiale trebuie musai sa fie SF (vezi "Flesh Gordon" :D). Tematica filmului, ideile pe care le discuta nu sunt deloc proprii filmului SF. Filmul de fapt n-are nici o treaba cu speculatii legate de viitorul omenirii, nave spatiale, miza lui este de alta natura.

Sa folosesc un exemplu un pic tras de par: daca ai fi vazut numai filme de actiune, "Total Recall" (de ex.) ti s-ar parea probabil film de actiune, pentru ca ai fi recunoscut o parte din patternurile genului. Daca ai fi vazut numai filme SF, ti s-ar fi parut SF. Sunt curios unde ai incadra tu alte filme de Tarkovski, ca de exemplu "Andrei Rubliov" sau "Nostalgia"... Daca vezi mai multe o sa vezi ca se leaga intre ele, si liantul nu sunt elementele SF.
subpolar homesick fane

"This here post might offend you some
If it doesn't it's because you're dumb"
stefan
Junior Member

Mesajde tester » Mie Iul 07, 2004 11:07 pm

Mihai-MOF scrie:Osmosis Jones - un film de animatie, distractiv... 7/10

As mai face o adaugare doua, caci observ ca tinzi sa enumeri filmele cu o descriere prea succinta pentru a fi de vreun folos si interes, cel putin pentru mine.

In multe filme de animatzie vocile fac grosul, a se vedea Shrek, Ice age si altele.
Nici acest film, Osmosis Jones, nu face exceptie, Chris Rock a imprumutat vocea sa, alaturi de Laurence Fishburne-(err, Matrix) si altzii.

Tema filmului este destul de interesanta pentru un film de animatzie, actiunea petrecandu-se in corpul lui, eh Bill Muray.
Rehab is for Quitters
tester
Junior Member

Mesajde aspyrin » Joi Iul 08, 2004 8:09 pm

imi insusesc critica. prin urmare:

13 Going To 30 - comedie romantica - cu Jeniffer Garner. O pustoaica de 13 ani se trezeste peste noapte la 30. Incepe sa descopere ca viatza ei nu e asa cum si-a inchipuit. Misto e faza cand descopera ca e prietena cu Madonna :) ... Merita vazut, dar nu e cine stie ce film senzational. Asa, de sambata seara, cu fata langa :D 7/10
Tough ain't enough!
aspyrin
Junior Member

Mesajde vali » Joi Iul 08, 2004 8:14 pm

e cam mult 7/10, parerea mea
some people deserve to die
vali

Mesajde aspyrin » Joi Iul 08, 2004 11:20 pm

ai dreptate, da' mie imi place fata :D... i-am dat 1.5 in plus fata de cat merita
Tough ain't enough!
aspyrin
Junior Member

Mesajde aspyrin » Vin Iul 09, 2004 1:59 am

Triggermen - crime/comedy - cu: Donnie Wahlberg, Claire Forlani si altii.
E simplu: iei 2 hoti marunti englezi rataciti prin america, 2 ucigasi platiti, 2 mafioti aflati in conflict, mai bagi vreo 2 femei si vreo 2 personaje secundare cu apucaturi criminale, le dai unui scenarist care e fan Tarantino si Caragiale, si iti iese o comedie de situatie cu gangsteri. A si am uitat... bagi si niste filmari a la Matrix... Filmul este extrem de previzibil, sunt cateva rasturnari de situatie dar singura problema e sa le astepti sa apara, pentru ca le ghicesti cu jumatate de film inainte. Insa dialogurile sunt savuroase, Claire Forlani e dragutza, asa ca merita vazut... 7/10
Tough ain't enough!
aspyrin
Junior Member

Mesajde vali » Vin Iul 09, 2004 4:43 am

white chicks - comedie de 2 bani, 3/10
vali

Mesajde tester » Sâm Iul 10, 2004 12:45 pm

40 days and 40 nights - puteam sa jur ca am mai vazut un post despre el dar nu l-am gasit. Comedioara romantica, cu Shannyn Sossamon si Josh Hartnett pentru cei interesatzi.

Oricum un film atata de slab incat am avut nevoie de 2 pahare de uischi sa rad de 2 ori sec.

Nici nu ma obosesc sa pun spoiler alertu vietzii, pe la sfarsitul filmului nu-mi era clar daca tipul se caca pe el ori e doar exprimare prost jucata a frustrarii sexuale din ultimele 40 de zile. Merg pe prima varianta. :)

Finalul poate fi ghicit dupa primele 10 minute de film.
Rehab is for Quitters
tester
Junior Member

Mesajde aspyrin » Sâm Iul 10, 2004 4:38 pm

The In-laws - comedy - Cu: Peter Falk, Alan Arkin
Varianta originala a filmului cu Michael Douglas de acum un an sau doi (pe care n-am apucat sa-l vad). Un dentist din New York isi marita fata cu baiatul unui tip cam bizar care se dovedeste a fi agent CIA. Care il implica in foarte scurt timp intr-un mare jaf si in politica din america de sud... Un scenariu bine scris si foarte mauzant. 7/10
Tough ain't enough!
aspyrin
Junior Member

Mesajde aspyrin » Sâm Iul 10, 2004 10:19 pm

Hidalgo - adventure - Cu: Viggo Mortensen, Omar Sharif
Povestea adevarata a uni cowboy (Frank Hopkins) care ajunge sa concureze in cea mai mare cursa de cai din Arabia. Un film de aventuri bun si antrenant. Sunt cateva filmari senzationale si nici actiunea nu e rea, cu toate ca e previzibila. 7.5/10

Along Came A Spider - thrller - Cu: Morgan Freeman
Inca un film din seria interminabila a lupelor dintre un detectiv deshtept si un criminal abuzat de parintzi :). Asta nu inseamna insa ca nu e interesant sa urmaresti ce au mai inventat de data asta... De data aceasta fiica unui senmator e rapita de la scoala si Serviciul Secret e putin depasit. Eu nu m-am prins cum se termina asa ca merg pe un 7/10
Tough ain't enough!
aspyrin
Junior Member

Mesajde vali » Sâm Iul 10, 2004 10:47 pm

man on fire - tony scott nu se dezminte si face un film lung, dar bun. actiune non-stop, denzel rupe... 8/10
vali

Mesajde aspyrin » Dum Iul 11, 2004 2:26 am

Godsend - sf/horror - cu: Greg Kinnear, Rebecca Romijn-Stamos, Robert de Niro
Unui cuplu care tocmai si-a pierdut copilul intr-un accident i se ofera ocazia de al avea inapoi, clonat de un geniu al medicinei. Lucrurile insa incep sa o ia razna dupa ce "clona" trece de varsta "originalului". Filmul nu e deloc stralucit, merita vazut doar asa, pentru ca e nou. Scenariul sufera de o prea mare asemanare cu stilul Stephen King, iar de Niro, din pacate, face si aici un rol la fel de banal ca in mai toate filmele lui din ultimii ani. Daca nu sare repede cu ceva nou are mari sanse sa devina un fost "mare actor". 5/10
Tough ain't enough!
aspyrin
Junior Member

Mesajde aspyrin » Lun Iul 12, 2004 12:01 am

Elf - comedy - cu: Will Ferrell, James Caan
Un baiat este crescut de un elf, la Polul Nord, in tara lui Mos Craciun. Atunci cand afla ca el e de fapt om, pleaca la New York sa-si intalneasca tatal adevarat. Unul dintre cele mai reusite filem despre Craciun pe care l-am vazut. 8/10
Johnny English - comedy - Cu: Rowan Atkinson, John Malkovich, Natalia Imbruglia
O alta comedie din seria celor cu "Mr. Bean", chit ca aici personajul lui Atkinson poarta alt nume. Un agent secret cam idiot este singurul care mai poate salva Anglia de un dement periculos. De vazut pentru Nataia care e super buna is pentru Malkovich care dovedeste - inca o data - ca un actor bun poate juca si in filme proaste si sa ramana bun. 6/10
Freaky Friday - comedy - Cu: Jamie Lee Curtis, Linsday Lohan
O mama pe cale de a se marita a doua oara si fiica ei, pe cale de a da lovitura cu trupa ei loc fac schimb de corpuri... Cum vor rezolva ele asta? Filmul se bazeaza pe un roman celebru din anii '70 si a mai avut 2 versiuni pana la aceasta. In prima, din 1976, fiica era Jodie Foster!!!! 8/10
Tough ain't enough!
aspyrin
Junior Member

Mesajde vali » Lun Iul 12, 2004 11:39 am

soul plane - o comedie simpatica
vali

Mesajde aspyrin » Lun Iul 12, 2004 11:39 pm

And Now for Something Completely Different - comedy Cu: graham Chapman, John Cleese, Terry Jones, Terry gilliam
Facut in 1971, filmul e inca una din cele care utilizeaza din plin umorul absurd al celor de la Monty Python. Este de fapt o colectie a celor mai bune scene din primele doua sezoane ale serialului de televiziune al grupului. Daca savurati genul acesta de umor, nu trebuei ratat... 8.5/10
Ghost in the shell - manga
Un cyborg - femeie (ca in orice manga, mai mult goala decat imbracta) - este pe urmele unui periculos hacker. Actiunea se petrece in viitor, intr-o lume in care oricarui corp i se poate atasa o "fantoma"/suflet si in care oricine se poate juca cu amintirile unei persoane. Destul de complex pentru un manga, dar nu-i dau mai mult de 6/10
Tough ain't enough!
aspyrin
Junior Member

Mesajde Dany_S » Mar Iul 13, 2004 1:45 am

SleepOver - 2004 - mizerabil, penibil, ridicol etc, pur si simplu am pierdut banii, stiam ca n-o sa-mi placa, dar chiar la asa ceva nu ma asteptam, am mai vazut filme cu adolescenti care au mai avut ceva bun cat de cat, dar asta chiar nimic. Chiar daca nu a luat locul 1 in palmaresul personal al celor mai proaste filme vazute vreodata, "Spawn" pastrandusi titlul,si asta numai datorita faptului ca in Sleepover era cateva gagici dragutze, "filmului" (il complimentez zicandu-i asa) ii acord un 1.5/10, luand locul 2
Dany_S
Junior Member

Mesajde Oribilul Mosh » Mar Iul 13, 2004 10:03 am

Star Wars : Episode V - The Empire Strikes Back . 9/10
Mi-a placut faptul ca desi e facut acum 24 de ani.."tehnica" din film nu pare depasita nici in ziua de azi. Navele si luptele stelare sunt extrem de bine realizate. Povestea e superba. R2-D2 este magnific. *p
IEZECHIIL 25.17: Voi săvârşi asupra lor cumplită răzbunare prin pedepse grozave şi vor cunoaşte ca eu sunt Domnul, când voi săvârşi asupra lor răzbunarea mea.
Oribilul Mosh
Junior Member

Mesajde balrogu' » Mar Iul 13, 2004 1:41 pm

American Wedding- foarte bun ca fundal cand esti la o bere cu tovarasii...comedie ce continua stilul seriei
bau
balrogu'
Junior Member

Mesajde aspyrin » Mie Iul 14, 2004 10:49 am

Man On Fire - action - Cu: Denzel Washington; regia: Tony Scott
Un fost ofiter este angajat bodyguard de un mexican (jucat de Mark Anthony :D ), pentru a-i proteja fiica de rapitori, in ciuda faptului ca e cam betiv. tipul va ajunge sa se ataseze de fetitza, dar la un moment dat aceasta este, totusi, rapita, iar el grav ranit. filmul o da, dupa chestia asta, intr-un fel de film a la Charles Bronson, cu mentiunea ca Denzel Washington nu e, din fericire, Charles Bronson. Pustoaica joaca si ea foarte bine, iar un rol secundar il are Christopher Walken. Din pacate, Tony Scott rupe prea des filmul cu diverse scene a la clipurile de pe MTv care mi se par puse acolo in speranta ca lumea n-o sa se prinda ca, de fapt, filmul e unul de actiune si o sa-i dea mai multe puncte pt impresia artistica. 7.5/10 pt Denzel si fetitza, nu pt impresie.
Tough ain't enough!
aspyrin
Junior Member

Mesajde 7vies » Mie Iul 14, 2004 11:28 am

sanjuro- nu mai vazusem de f. mult timp un film de kurosawa...mi-a placut mult...
7vies
Junior Member

Mesajde Addianna » Mie Iul 14, 2004 3:44 pm

Spy Kids 3D-Game over
Actiune de kkt, infantila...De fapt la asta ma si asteptam dupa ce vazusem primele doua parti. Dar speram sa fie ceva mai spectaculoase efectele 3d...neah! Super boring! Pe la jumatatea filmului mi-am dat jos ochelarii ca faceam dreaq strabism!

"LUMEA DE DINCOLO" cu titulul original "UNDERWOLD" 8/10.
Cateva efecte speciale inspirate din Blade 2, vechea poveste supra exploatata cu vampiri

(2 mesaje consecutive la un interval asa scurt de timp se pedepseste cu avertisment. zoso)
Addianna
Junior Member

Mesajde aspyrin » Joi Iul 15, 2004 1:24 pm

si atunci de ce i-ai dat 8?

Taking Lives - thriller - Cu: Angelina Jolie, Etan Hawke
Un agent FBI e chemat in Canada pentru a investiga o crima bizara. Se dovedeste ca e vorba de un criminal in serie, care ucidea victimele si le fura identitatea. Normal, un alt film din seria seria celor in care criminalul e enervant de destept fatza de totzi ceilalti, mai putin fatza de scenaristi care au grija sa nu ne arata tot si fatza de agentul FBI care, in final, se dovedeste [B]m-ai destept. Ma intreb de ce mai fac filme din astea... Unul nu era suficient? 5/10 (pt sanii Angelinei)
Tough ain't enough!
aspyrin
Junior Member

Mesajde vali » Joi Iul 15, 2004 1:32 pm

a facut angelina vre-un film bun, in afara de foxfire?
vali

Mesajde supermouse » Joi Iul 15, 2004 8:34 pm

Giaa fost bun
riiiiiiiiiight................
supermouse
Junior Member

Mesajde nocturna » Vin Iul 16, 2004 12:04 am

gia? lol

io zic ca (virgula) girl interrupted o fost bunicel. e drept, n-am vazut foxfire, da' arunc cu coada ochilui spre imdb care zice 5.5.
"Sunt un om. Mi se pare ca e de ajuns"

A.K.M. powered by another.ro
nocturna

Mesajde 7vies » Vin Iul 16, 2004 1:54 am

cyrano de bergerac- gerard depardieu il joaca pe cyrano (zis si ,,cel nasos,,), un tip priceput la poezie si la manuirea spadei (actiunea se petrece in franta secolului 17)...din cauza defectului sau fizic, are probleme in a-si cuceri iubita...e un film destul de bun, dar cam lung (ceea ce-l face usor plicticos)...
7vies
Junior Member

Mesajde Nanuka » Vin Iul 16, 2004 2:58 am

Spider man 2 este slabut tare, ...astept cu nerabdare sa vad Alien vs Predator:)
That's my ShiT
Nanuka

Mesajde kahlan » Sâm Iul 17, 2004 7:17 am

am vazut shrek 2...suuuuuuuuuuper tare!am ras de m-am prapadit in unele momente ~p
si cum nik nu-i perfect...ii dau +9/10 :yD
fac film la aliens vs predator????mwaaa...alt film dupa un joc....
kahlan
Junior Member

Mesajde aspyrin » Sâm Iul 17, 2004 7:45 pm

About A Boy - comedy cu: Hugh Grant
Atunci cand in viata unui burlac de 38 de ani - care nu face nimic toata ziua si traieste de pe urma unei mosteniri - apare un baiat, lucrurile se scimba radical. Un film foarte misto bazat pe un roman scris de un tip care a facut si "High Fidelity". Desi Hugh Grant nu e f schimbat fata de genul sau de personaj, totusi e cel mai bun film in care l-am vazut in ultima vreme... 7.5/10
Pieces of April - drama cu: Katie Holmes
Familea unei tinere considerata "oaia neagra" se hotaraste s-ai faca o vizita, desi, sau tocmai din cauza ca, mama ei este pe moarte... Filmul este povestea acelei zile: calatoria familiei si chinurile lui April dea a pregati o maza de Thanksgiving Day desi nu se pricepe deloc la bucatarie... Desi povestea pare plictisitoare, filmul e genial... 9/10
Tough ain't enough!
aspyrin
Junior Member

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Film