S.F-ul cu cea mai interesanta tema
27 mesaje
• Pagina 1 din 1
S.F-ul cu cea mai interesanta tema
Spunetzi fratziori shi surioare care a fost,dupa voi,S.F-ul cu cea mai interesanta temah...Acum eu cred ca intr-un S.F cea mai interesanta este tema,dar shi efectele conteaza.
Mege shi un horror,dar mai S.F asha...
Eu cred ca Equilibrium ii da point blank lui Matrix,e mult mai tare Equilibrium,ca efecte,ca story line...
Matrix I mi s-a parut prea previzibil iar doi prea impopotzonat cu efecte tembele.Matrix:Revolutions vine in Noiembrie,pe sase..mai vedem pana atunci...
P.S:Daca iau ban pe tema astha inseamna ca iar am fost chior shi nu am vazut celelate threaduri..ma bad!!!
Mege shi un horror,dar mai S.F asha...
Eu cred ca Equilibrium ii da point blank lui Matrix,e mult mai tare Equilibrium,ca efecte,ca story line...
Matrix I mi s-a parut prea previzibil iar doi prea impopotzonat cu efecte tembele.Matrix:Revolutions vine in Noiembrie,pe sase..mai vedem pana atunci...
P.S:Daca iau ban pe tema astha inseamna ca iar am fost chior shi nu am vazut celelate threaduri..ma bad!!!
-
krossfire - Junior Member
SF-urile cu cea mai interesanta tema mi se par a fi ecranizarile dupa "Dune"... Realizarea lor, din pacate, nu se ridica la nivelul cartilor... Nici cea din anii 70 si nici cele de acum, cu toate efectele speciale... Apoi ar veni "Odiseea Spatiala 2001" a lui Kubrick si continuarea ei, pe care am vazut-o vara asta pe TCM... Abia pe pe locul trei as plasa ideea de "Matrix"...
indescifrabil
-
cubu - Mesaje: 6237
Cel mai misto e ala in care un ciborg a distrus plasma nucleara a unui super robot si pe urma s-a batut cu un killer paranormal.
Dar nu mai stiu cum se cheama filmul... oricum imi plac mai mult filmele istorice. Sincer, astea sf in ultima vreme parca exagereaza cam mult, nu credeti?
Dar nu mai stiu cum se cheama filmul... oricum imi plac mai mult filmele istorice. Sincer, astea sf in ultima vreme parca exagereaza cam mult, nu credeti?
- Hermes
- Junior Member
Una din cele mai interesante teme si efecte speciale mi s-a parut a fi in " Abisul " , dupa aceea in Misune pe Marte ... A fost dragut si "welcome to Gattaka" , iar " Minority report " mi-a placut , desi fu cam ciudat , l-as vedea inca o data :yD
Si Dune a avut o tema interesanta , dar nu pot sa zic ca m-a pasionat forate tare ... Cat depre Matrix .. doar curiozitatea ma face sa ma uit si sa astept 6 noiembrie , atata tot .
Altceva nu imi mai aduc aminte ..
Si Dune a avut o tema interesanta , dar nu pot sa zic ca m-a pasionat forate tare ... Cat depre Matrix .. doar curiozitatea ma face sa ma uit si sa astept 6 noiembrie , atata tot .
Altceva nu imi mai aduc aminte ..
Anti pro-ana
-
Weet-weet - Mesaje: 2682
Hmmm... Mie in general nu-mi plac prea mult S.F.-urile... Prea multe batai si prea putina sensibilitate... Totusi, printre filmele mele "de suflet" se numara si un S.F.-u nul dintre putinele S.F.-uri intr-adevar sensibile :'E.T" de Steven Spielberg.
Merg mai departe-acum------------Dac-ai sti
Sa caut iar lumina sa caut iarasi--Ce-i iubirea
Ce-am pierdut----------------------Poate-ai gasi fericirea
DIRECTIA 5-"Merg mai departe/Dac-ai sti"
Sa caut iar lumina sa caut iarasi--Ce-i iubirea
Ce-am pierdut----------------------Poate-ai gasi fericirea
DIRECTIA 5-"Merg mai departe/Dac-ai sti"
-
Dreamy_Girl - Junior Member
"Revolutia romana din 1989" cea mai sf idee:)...glumeam(sau nu?):)
Ca idee, lasand deoparte cele facute dupa carti deja celebre, "Abisul"!
Ca idee, lasand deoparte cele facute dupa carti deja celebre, "Abisul"!
-
nae cinefil - Mesaje: 3740
pai...................?
nu stiu
un sf interesant
deja efectele speciale sunt pretutindeni asa ca........... trebuie sa fie ideea, nu
ok un sf interesant mis-a parut eXistenZ facut de david cronnenberg
sau minority report(thank got to philip k. dick)
un sf interesant
deja efectele speciale sunt pretutindeni asa ca........... trebuie sa fie ideea, nu
ok un sf interesant mis-a parut eXistenZ facut de david cronnenberg
sau minority report(thank got to philip k. dick)
- ionutz_x3
- Junior Member
"The Cube"..desi...nu-i tocmai SF
"To lift an autumn hair is no sign of great strength;
to see the sun and moon is no sign of sharp sight;
to hear the noise of thunder is no sign of a quick ear."
Sun Tzu - The Art of War
to see the sun and moon is no sign of sharp sight;
to hear the noise of thunder is no sign of a quick ear."
Sun Tzu - The Art of War
- Wydarr
- Junior Member
Ale mele...
Alien shi trilogia Star Wars, shi prima shi a doua(in curand gata 2005!!! can't wait!) dupa mine sunt cele mai tari serii def filme SF. Gattaca a fost foarte tare, Equilibrium, shi Minority Report au avut teme adevarate, dar dupa mine Matrix ar fi fost ceva fain, daca nu scotau 2 sequels.
"For evil men to succeed all it takes is for good men to do nothing"
-
Aurolacul - Junior Member
Votez si eu pentru Minority Report, care se afla printre foarte putinele SF-ri care m-au fascinat. Are o tema cu adevarat interesanta
[font="]Fiecare generatie se crede mai inteligenta decat cea dinainte şi mai inteleapta decat urmatoarea. (George Orwell)[/font]
-
SCORPY - Junior Member
13th floor; solaris
what is freedom of expression? without the freedom to offend, it ceases to exist - salman rushdie
-
theOffender - Mesaje: 2094
Mihai-MOF scrie:matrix ar fi fost cel mai tare sf ever
mihai, ma dezamagesti. ce inteleji prin "tare" ?
on topic
blade runner
If you want to be a hippie, put a flower in your peepee
-
eyewitness - Mesaje: 19220
Matrix >
dupa ce a aparut prima data, cronicile si comentariile erau f misto si lumea incerca sa ii dea filmului un intles f profund. si asteptarile erau f mari de la 2 si 3. dar astia au distrus tot si cu totii si-au dat seama ca nici prima parte nu e mai mult decat se vedea...
dupa ce a aparut prima data, cronicile si comentariile erau f misto si lumea incerca sa ii dea filmului un intles f profund. si asteptarile erau f mari de la 2 si 3. dar astia au distrus tot si cu totii si-au dat seama ca nici prima parte nu e mai mult decat se vedea...
Tough ain't enough!
-
aspyrin - Junior Member
Categoric Dune (nu atat tema cat intregul univers creat de Frank Herbert in cartile sale). Pacat ca nici filmul original al lui Lynch si nici celalalt nu au reusit sa transpuna acel univers pe pelicula.
Alte SF-uri cu teme interesante mai sunt (intr-o ordine oarecare): The Cube, Gattaca, Abre los Ojos/Vanilla Sky, 12 Monkeys, K-Pax, The Mothman Prophecies, Solyaris, Stalker, Fahrenheit 451/Equilibrium, Donnie Darko, 2001-A space Odyssey, 1984, The Butterfly Effect ... gata ... ca si asa m-am intins
Iar in legatura cu Matrix sunt intru totul de acord cu Mihai-MOF
Alte SF-uri cu teme interesante mai sunt (intr-o ordine oarecare): The Cube, Gattaca, Abre los Ojos/Vanilla Sky, 12 Monkeys, K-Pax, The Mothman Prophecies, Solyaris, Stalker, Fahrenheit 451/Equilibrium, Donnie Darko, 2001-A space Odyssey, 1984, The Butterfly Effect ... gata ... ca si asa m-am intins

Iar in legatura cu Matrix sunt intru totul de acord cu Mihai-MOF
"I don't think we've seen any cinema yet. I think we've seen 100 years of illustrated text." (Peter Greenway)
- Kreathor
- Junior Member
Din pacate anul 1984 s-ar putea sa nu fi fost pregatit pentru un film de coplexitatea ceruta de Dune-cartea. Un exemplu potrivit e si "Lord of the rings" care se bazeaza pe o opera cel putin la fel de complexa ca Dune. Isi poate inchipui cineva ca s-ar fi putut face "Lord Of The Rings" in anii '80, cand majoritatea se bucurau ca veadeau un 286? Poate ca se incumeta cineva sa faca un "Dune" nou (pentru cinema, nu pentru TV) in urmatorii ani. Si poate a venit vremea si pentru ecranizarea "Fundatiei".
Tough ain't enough!
-
aspyrin - Junior Member
Nu cred ca lipsa efectelor speciale (sau slaba lor realizare d.p.d.v. tehnologic) a facut din Dune un semiesec, ci faptul ca este foarte greu pt. un film (limitat la 2-3 ore) sa redea atmosfera descrisa in carte, transformarile si starile emotionale prin care trece personajul principal... Spre deosebire de LOTR unde efectele speciale bine gandite (si realizate) au reusit sa recreeze in imagini ceea ce Tolkien a descris in cartile sale cu suficienta acuratete.
In ceea ce priveste Fundatia, intr-adevar este o tema extraordinara, dupa parerea mea mai usor de ecranizat decat Dune.
In ceea ce priveste Fundatia, intr-adevar este o tema extraordinara, dupa parerea mea mai usor de ecranizat decat Dune.
"I don't think we've seen any cinema yet. I think we've seen 100 years of illustrated text." (Peter Greenway)
- Kreathor
- Junior Member
Eu sincer le-as da cam aceeasi improtanta ambelor motive.
"Dune" filmul are efecte speciale destul de slabutze, fata de ce se poate face la momentul actual dar, tinand seama de faptul ca in 1977 aparea "Star Wars" asta nu mai e o scuza...
Asa ca si complexitatea cartii incurca mult lucrurile, dar nu sunt de acord cu faptul ca nu poate fi concentrata in 2-3 ore de film... a fost concentrata si nu cred ca a fost chiar atat de prost facuta. doar mai slab decat ce asteptam.
by the way... Lynch s-a plans ca "Dune" a fost singurul film al sau la care nu a facut personal "final cut"-ul... o fi si asta un motiv....
"Dune" filmul are efecte speciale destul de slabutze, fata de ce se poate face la momentul actual dar, tinand seama de faptul ca in 1977 aparea "Star Wars" asta nu mai e o scuza...
Asa ca si complexitatea cartii incurca mult lucrurile, dar nu sunt de acord cu faptul ca nu poate fi concentrata in 2-3 ore de film... a fost concentrata si nu cred ca a fost chiar atat de prost facuta. doar mai slab decat ce asteptam.
by the way... Lynch s-a plans ca "Dune" a fost singurul film al sau la care nu a facut personal "final cut"-ul... o fi si asta un motiv....
Tough ain't enough!
-
aspyrin - Junior Member
Daca e sa zic despre cea mai interesanta tema SF atunci cred ca Matrix a avut-o, de fapt cred ca sunt cel putin 2 teme in Matrix
una ar fi ideea ca robotii vor stapini lumea
alta ar fi ca lumea in care se traieste nu este reala ci doar o inchipuire programata, virtualul ia locul realitatii.
cred ca la capitolul tematica SF a batut toate recordurile.
Pe locul 2 as situa Odiseea Spatiala care cred ca are si ea cateva teme, una ca inteligenta artificiala devine constienta de sine si a doua ca viata are origini extraterestre (sau necunoscute ?), desi asta e cam subtire tratat.
Iar pe locul 3 zic ca ar fi Planeta Maimutelor, cu ideea de baza ca se poate calatori in timp si ca exista universuri paralele si ce mi-a placut e finalul, cand intors acasa, epuizat si satul de maimute eroul are surpriza sa constate ca a ajuns intr-o lume dominata tot de maimute (dar care au atins stadiul democratiei - alta mancare de peste). Mi-a placut foarte mult filmul asta datorita sentimentului de disperare pe care il transmite, disperare ca oriunde se duce, eroul nu-si mai gaseste specia ca fiind specia dominanta a planetei.
Au mai fost multe filme SF care mi-au placut, in special Dune, insa ca tematica SF Dune e destul de slabut. De fapt care e tematica ? Lupta dintre bine si rau intr-un viitor inchipuit de autorul cartii, nu are nici o tema SF.
Si acum sa zic ceva out of topic, despre nuvele SF care mi-a placut mult de tot, una in care un individ pune intr-un vas de sticla un musuroi de furnici aliene (
) si are surpriza sa constate ca acestea aveau inteligenta. Face experimente pe ele si-n final, furnicile, ajunse intre timp la dimensiuni comparabile cu oamenii, se razbuna. O alta nuvela care mi-a placut a fost Calauza, mi-a placut senzatia de straniu, de necunoscut pe care o lasa nuvela.
una ar fi ideea ca robotii vor stapini lumea
alta ar fi ca lumea in care se traieste nu este reala ci doar o inchipuire programata, virtualul ia locul realitatii.
cred ca la capitolul tematica SF a batut toate recordurile.
Pe locul 2 as situa Odiseea Spatiala care cred ca are si ea cateva teme, una ca inteligenta artificiala devine constienta de sine si a doua ca viata are origini extraterestre (sau necunoscute ?), desi asta e cam subtire tratat.
Iar pe locul 3 zic ca ar fi Planeta Maimutelor, cu ideea de baza ca se poate calatori in timp si ca exista universuri paralele si ce mi-a placut e finalul, cand intors acasa, epuizat si satul de maimute eroul are surpriza sa constate ca a ajuns intr-o lume dominata tot de maimute (dar care au atins stadiul democratiei - alta mancare de peste). Mi-a placut foarte mult filmul asta datorita sentimentului de disperare pe care il transmite, disperare ca oriunde se duce, eroul nu-si mai gaseste specia ca fiind specia dominanta a planetei.
Au mai fost multe filme SF care mi-au placut, in special Dune, insa ca tematica SF Dune e destul de slabut. De fapt care e tematica ? Lupta dintre bine si rau intr-un viitor inchipuit de autorul cartii, nu are nici o tema SF.
Si acum sa zic ceva out of topic, despre nuvele SF care mi-a placut mult de tot, una in care un individ pune intr-un vas de sticla un musuroi de furnici aliene (

- kr0k0
- Junior Member
Matrix foloseste doua teme sf larg tratate si inainte si in carti si in filme... asa ca nu prea vad ce recorduri ar fi putut bate. realizarea e excelenta, dar partile 2 si 3 sunt foarte slabe is, din pacate, scad si valoare primului film.
Odiseea Spatiala este mult mai apropiata de un film sf deschizator de drumuri..
Odiseea Spatiala este mult mai apropiata de un film sf deschizator de drumuri..
Tough ain't enough!
-
aspyrin - Junior Member
kr0k0: ... insa ca tematica SF Dune e destul de slabut. De fapt care e tematica ? Lupta dintre bine si rau intr-un viitor inchipuit de autorul cartii, nu are nici o tema SF.
Daca vrei sa intelegi Dune citeste cartea. Nu te uita la film.
In ceea ce priveste Calauza uita-te la filmul facut de Tarkovski dupa ea: Stalker
- Kreathor
- Junior Member
27 mesaje
• Pagina 1 din 1