TEHNIKA ! Flow ! etc ...

ce-a fost pe Muzici o data

TEHNIKA ! Flow ! etc ...

Mesajde rap_t_one » Sâm Aug 28, 2004 6:30 pm

Ce inseamna pentru voi cele mentionate mai sus ! Unde le gasiti ... cum le aplicati ... cum le imbinati ... exemple ! (dak vreunu crede ka pun o problema de retard , sa ma injure de ce vrea el si sa taca fara nici un alt coment!)
DEci : ....
error : signature could not be loaded !
rap_t_one
Junior Member

...

Mesajde rap_t_one » Sâm Aug 28, 2004 6:46 pm

Rog moderatorii sa nu-mi compileze topicu cu postul acesta !

... m-am gandit sa deschid subiectul asta pentru ka am fost pus in fata unui fapt divers ... : am inregistrat ceva si a trebuit ka acea bucata sa fie prelucrata de altcineva decat mine ... si mi s-a spus k articulez cuvintele prea mult , dar in acelasi timp sa simt piesa ! Mi-am dayt seama ca de fapt asha o simteam eu piesa aia , sau asha imi venea mie sa cant , asha e stilu meu sa zic ... dak eu ma strofocam sa nu articulez cuvinte nu mia imi iesea bine la partea cu feelingu , eram incordat , nu intram bine in ritm , etc... ! cand eu lucrez singur ... e altceva ... shtiu sami dau seama cand ceva nui bine si cand e bine ... ma sfatuiesc singur ... ! Chestia aia m-a derutat ... si m-a dezamagit ... cu toate ka toata lumea shtie ka un instrumental poate suna naspa fara voce si viceversa !
Voi ce ziceti ? Cum e pana la urma ... ?
rap_t_one
Junior Member

Mesajde Asassinu » Sâm Aug 28, 2004 9:15 pm

In primul rand fiecare are stilul lui si nu exista niste definitii ale flow-ului. Adica tre sa simti muzica, vorba lu Cheloo. Chiar daca iti impui tu un stil la inceput, e foarte posibil sa nu poti in modul ala.
Si eu am inregistrat ceva acum 2 saptamani...Intai am facut versurile cu castile pe urechi, ascultand negativul...si din timp in timp cantand incet compozitia....asa sa vad cum suna pe negativ. dupa ce am terminat, m-am apucat sa inregistrez si mi-am dat seama ca nu e bine ....ca nu merge sa cant asa ,in primul rand nu puteam fizic vorbind, ramaneam fara aer, ce ti-e si cu tehnicitatea asta!!! asa ca atrebuit sa refac strofa respectiva...
Tehnica reprezinta modul in care "rapai" cuvintele, de ex:rime interioare, pauze,etc.
A fi atehnic inseamna sa faci rime simple, standard, ca in niste poezii...
pace
Ajutor, ajutor, a luat foc ceva?/Nu, mami, mi-am aprins tigara!
Asassinu
Junior Member

...

Mesajde rap_t_one » Sâm Aug 28, 2004 10:29 pm

pai aia zic si eu ! Eu imi versurile dea dreptul kalkulate (fara savreau ) si ma ajuta ! Ala era un pik mai inegal , mai avangardist sa zic asha ! :) Shi ma enerva la culme , pentru ka din cauza aia treia s afac pauze multe si chestii dastea ! Oricum ...astept multe pareri aici ! e ceva c ene priveste pe toti !

Ps log si tu pe messenger asasine !
rap_t_one
Junior Member

Mesajde Neddy » Mar Aug 31, 2004 3:28 pm

parerea mea ca la tehnica, flow ,dictie si versuri progresezi in timp
de exemplu tataee, deabia pe albumul asta " baetii buni" se simte ca a inceput sa progreseze la tehnica , flow, dictie si versuri (nu foarte mult,dar cei drept fata de uzzi si caddy a progresat)
cel care a progrsat cel mai mult este fara discutie, Ombladon la toate elementele
cine vrea sa asculte Hip-Hop unde sa regaseasca tehnica de 5 stele, flow de 5 stele, dictie de 5 stele si mai ales versuri de 5 stele ,sa asculte CTC
sunt peste Parazitii si peste Racla
pacat ca nu sunt promovati asha cum sunt alte trupe
daca aveti ocazia sa va duceti la un concert CTC , nu ezitati
va garantez ca acolo veti vedea ce inseamna Hip-Hop cu adevarat (freestyle-uri, scratch-uri si multe altele care te lasa uimit asha cum m-a lasat pe mine)
Neddy
Junior Member

Mesajde Asassinu » Mar Aug 31, 2004 5:41 pm

nu cred ca CTC sunt cei mai buni...sunt buni dar nu cei mai ...
pe nici unul din ei nu-l vad peste rimaru sau peste ombladon...
Asassinu
Junior Member

Mesajde Raspopitu » Mar Aug 31, 2004 6:21 pm

Eu pe Deliric 1 il vad mult peste ombladon.De fapt parca toti din CTC sunt peste ombladon.Bineinteles ca la flow si tot ce tine de rapait progresezi in timp si cu mult antrenament.Fiecare canta cum simte el ca ar trebuii sa cante.Totusi banuiesc ca dupa mult timp de cantat si antrenat,adica dupa o cariera mai vasta de MC,nu mai trebuie sa te gandesti la chestiile astea,pt ca oricum ti-ai format un oarecare stil si simti imediat cum trebuie sa dai pe bucata aia.Nu vorbesc din propria experienta asa ca e posibil sa ma insel.

Numa bine
Eu sunt nascut in alb-violet/Traiesc in alb-violet/Si port in suflet si in gand/Mereu un nume sfant/Caci alb imi este sufletul/Violeta inima/Si pentru POLI voi canta/Doar asta-i viata mea!
Raspopitu
Junior Member

Mesajde AdevaRapper » Mar Aug 31, 2004 7:39 pm

hai sa spunem k la flow se pot compara CTCistii si Ombladon, primii sunt mai buni, dar la versuri nu exista grad de comparatie, tematica fiind diferita, la fel si mesajul si tinta sa (a se citi "publicul")
Daca ramanem aici, aici ramanem!!!
AdevaRapper
Junior Member

Mesajde Asassinu » Mar Aug 31, 2004 8:34 pm

eu cred ca depinde si de preferinta aici si unii mai sunt influentati si de faptul k parazitii nu sunt underground
Asassinu
Junior Member

Mesajde IrC » Mar Aug 31, 2004 9:12 pm

Eu zic k Ctc sunt peste Parazitii.Sunt pur si simplu cei mai tari.Dar nu cred k sunt mai sus k Rimaru.Dar, in timp o sa evolueze.Dar nu prea poti compara CTC cu Parazitii.Stiluri diferite.Dak vrei tehnik si flow, ascultati Raku.
pace
Inteligente
Rime
Compun
"Mii de pusti in centru la concertul Wu-Tang/Mii de taguri, pe-alocuri/Statui cu Sugarhill Gang."
"Cel ce fara de pacat sa arunce primul cu piatra"
IrC
Junior Member

Mesajde AdevaRapper » Mar Aug 31, 2004 9:23 pm

Mah, voi prea despicati firul in patru... Sa nu uitam ca, in fond, este vorba de muzica si asta inseamna sa asculti si abia pe urma sa analizezi. Nu de alta, dar vad ca din toate piesele se alege o analiza care duce discutia de la mesaj si sunet, (cum ar trebui sa fie normal) la flow, tehnica, etc. Acum in primul rand suntem ascultatori, nu critici! Asa-i?
Daca ramanem aici, aici ramanem!!!
AdevaRapper
Junior Member

...

Mesajde rap_t_one » Mar Aug 31, 2004 10:02 pm

hmmm... mai avem un pik si ne certam pe tema : cel mai bun mc !

Ma oameni buni ! cum catalogati voi ... dupa numaru de rime pe secunda , dupa cate aliteratii are in strofa , dupa cate rime imbratisate , strofocate are personaju ?!

Deci ... cei care sunt mc .. i rog sa posteze ! toti cei care sunt buni ... sa posteze !

Nu de alta dar vreau sa aflu ... cum poate spune cineva : da ma ... esti tehinik , ai flow , sau cum poate altcineva spune: apesi cuvintele sau o dai bine sau ... ma rog ... orice ! Adika ... din moment ce sunt pe beat ... sunt in ritm ... simt piesa ... intonez ... ce ar mai trebui ??

Dati va rog exemple din experienta , din auzite dak nu sunteti mcs !

Si plus de asta am spus in repetate randuri cami place rimaru : de acord , dar am obiectii la dresa pieselor in care cuvintele ia viteza luminii si intelegi un cuvant pe strofa ...fara text in fata ! Aia e tehnik ? ka nu intelege nimeni ?
A nu se sari cu gura ! Imi place rimaru , dar la unele piese ... hm !

alt exemplu : trupa intereventii lirice : gizzmo sau nu shtiu care e tipu ... mai mult vorbeste pe beaturile alea ... ( cel care are versurile : " sunt un fel de bin laden , am sa-ti dau cu sloboz pe fata in lok de fond de ten ..." gizzmo e , nu ?) ! Si dau pariu kai apreciat ... si mie unu numi place ... !

Intelege cineva ce spun ? ca imi dau si eu seama ... ka vreau sa zic ceva ... da mie anevoie !

Pace
rap_t_one
Junior Member

Mesajde Asassinu » Mar Aug 31, 2004 10:14 pm

rap_t_one, in mare parte ai dreptate, dar ce sa zic, cel mai mult de la rimaru imi place Loja cameleonului(cu K-Gula), care e cam asa cum zici tu(cred). In rest imi place albumul Rimedebine.
Fiecare are stilul lui. Degeaba ai tehnica daca nu ai acel ceva care sa placa. Desi nu multi sunt de parere, conteaza si vocea. Iar versurile conteaza f mult.
Asassinu
Junior Member

Mesajde IrC » Mar Aug 31, 2004 10:21 pm

Pai, vocea conteaza.De exemplu toata lumea il ridica in slavi pe Vexx, k are tehnik, etc., dar mie nu imi place vocea lui, si nu il consider unul dintre mc-ii mei favoriti, desi, trebuie sa recunosc k are tehnica.
pace
Inteligente
Rime
Compun
"Mii de pusti in centru la concertul Wu-Tang/Mii de taguri, pe-alocuri/Statui cu Sugarhill Gang."
IrC
Junior Member

...

Mesajde rap_t_one » Mie Sep 01, 2004 12:00 pm

Bah miemi place vexx ! e kiar inventiv si are rime faine ! Vocea e interesanta !

...continuati ! Pls ...! :sal:
rap_t_one
Junior Member

Mesajde Asassinu » Mie Sep 01, 2004 8:26 pm

la tehnica, Piele rulez...parerea mea.
Asassinu
Junior Member

cam asa ceva :

Mesajde profund » Joi Sep 02, 2004 1:57 pm

vine asa....stati un pic faptu ca iti place o trupa..nu inseamna ca aceea e cea mai buna parerea mea...e (nu mai intereseaza parerile contra )urmatoarea:

ca flow - clar ctc...nu au treaba parazitii
ca versuri eu aici as baga un deceneu,vexu,raparta..si apoi parazitii
tehnica - iarasi un vexu, deceneu..apoi un vlad dobrescu, un gnom
ca trupa - bag parazitii se combina de minune
ca impact pe caseta - clar parazitii
ca impact la concerte aici e alta treaba:- ca impact liric (one o one) ctc
ati fost la vre-un concert...tare doctoru aici ..da ca impact pt public sa aduca la starea care trebuia eu zic raparta (ati fost la vre-un concert..punele sus yo.:) )....dar ca atmosfera iar parazitiii
ca negative- parazitiii si explicit
ca timbru vocal - eu zic uzzy,apoi parazitii,deceneu,ldoc..si icsu
profund
Junior Member

...

Mesajde Hades » Joi Sep 02, 2004 2:23 pm

profund scrie:ca versuri eu aici as baga un deceneu,vexu,raparta..si apoi parazitii

veritasaga, raku... nimic?
There is no save game in real life...
Hades

....

Mesajde rap_t_one » Joi Sep 02, 2004 2:47 pm

Ma da ... Hai ku klasifikarile ... pana mea ...
rap_t_one
Junior Member

Mesajde IrC » Joi Sep 02, 2004 3:30 pm

profund scrie:ca timbru vocal - eu zic uzzy,apoi parazitii,deceneu,ldoc..si icsu

Vezi k l-ai uitat pe Raku.
pace
Inteligente
Rime
Compun
IrC
Junior Member

da ..hai sa modificam oleaca

Mesajde profund » Vin Sep 03, 2004 2:32 pm

ca flow - clar ctc...nu au treaba parazitii
ca versuri eu aici as baga un deceneu,vexu,raparta..si zale si apoi parazitii
tehnica - iarasi un vexu, deceneu..apoi un vlad dobrescu, un gnom
ca trupa - bag parazitii se combina de minune,zale chiar verita saga ca se combina vocile bine
ca impact pe caseta - clar parazitii
ca impact la concerte aici e alta treaba:- ca impact liric (one o one) ctc
ati fost la vre-un concert...tare doctoru aici ..da ca impact pt public sa aduca la starea care trebuia eu zic raparta (ati fost la vre-un concert..punele sus yo. )....dar ca atmosfera iar parazitiii
ca negative- parazitiii si explicit
ca timbru vocal - eu zic uzzy,apoi parazitii,raku..deceneu,ldoc..si icsu
profund
Junior Member

Mesajde sadox » Lun Sep 13, 2004 1:21 pm

Iertat sa fiu dar s-a facut destul de tarziu shi yo n-am dat(inka) buzna pe thread.Vad ca atzi comentat aici pe tematika tehnika,flow vro 2 pagini shi l-atzi marginalizat nu kiar cu totu' dar aproape(exceptzie fac hades shi profund) pe omu care poseda asemenea talente mai ezac vorbesc aici despre raku.Gata recunosc ca shi celelalte trupe precum raparta,veritasaga,racla au tehnika shi flow(poate unii mai mult altzii mai putzin) dar yo zik ka raku trebuie "aruncat" in kapu topului.Shi apropo de concerte shi alte evenimente de gen yo kiar l-am vazut pe raku in concert solo cat shi cu yolo(zale) alaturi de rebel squad shi ce mai...a rupt tot ce era de spart,iar pe langa faptul ca a avut daru' de-a atrage kiar shi rokeri la trakurile sale,ceea ce-i de apreciat a facut un show de zile extrem de mari.Asha ca next time sa nu va mai framantatzi ku klasamentele fara sa analizatzi situatzia mai in amanunt oke?.PACE!
Singur cu mine
sadox
Junior Member

Iar Eu......

Mesajde Neddy » Mie Sep 15, 2004 8:52 pm

si eu am fost la un concert ctc si am ramas uimit de tehnica, de flow-ul, de versurile si de freestyle-urile celor "3 magnifici"
Neddy
Junior Member

Înapoi la De pe muzica