Underground vs. comercial
83 mesaje
• Pagina 2 din 3 • 1, 2, 3
cheapa masii d comerciali..
nui regula dar d cele mai multe ori cand un rapper se comercializeaza devine mai prost...asta am observat la prea multi..
io am tapeurile d ale lui eminem inainte sa se comercializeze, si dupa primu album oficial d al lui sa facut din c in c mai nashpa..
chiar ieri am vorbit cu singuru ascultator d rap / hip hop d la mine din scoala(va dati seama c nashpa..) si mia zis ca el a ascultat 50 cent mult dinaintea cantecului wanksta, dupa care toata lumea a inceput sai strige numele prin discoteci si chiar ia placut...
imi place ideea omului care a mai scris p aici:
"cel din underground tre sa fie d 16 ori mai bun decat cel comercial ca sasi castige respectu.."
si cu asta vine problema:
cei care siau castigat respectu il abuzeaza..si nusi mai dau osteneala care i se cuvine muzicii bune, si dupa aia se da totu in p*zd* masii...
io am tapeurile d ale lui eminem inainte sa se comercializeze, si dupa primu album oficial d al lui sa facut din c in c mai nashpa..
chiar ieri am vorbit cu singuru ascultator d rap / hip hop d la mine din scoala(va dati seama c nashpa..) si mia zis ca el a ascultat 50 cent mult dinaintea cantecului wanksta, dupa care toata lumea a inceput sai strige numele prin discoteci si chiar ia placut...
imi place ideea omului care a mai scris p aici:
"cel din underground tre sa fie d 16 ori mai bun decat cel comercial ca sasi castige respectu.."
si cu asta vine problema:
cei care siau castigat respectu il abuzeaza..si nusi mai dau osteneala care i se cuvine muzicii bune, si dupa aia se da totu in p*zd* masii...
- chantonbabylon
- Junior Member
Gresesti...
Dar asta nu se intampla la totzi rapperii. Sunt multi care cred ca inca mai au respect pentru muzica shi fac muzica buna. Parerea mea e ca nu exista comercial sau underground. Noi folosim termenii ca sa vorbim despre unde se afla rapperul ala pe moment in cariera lui. Cand incepe, e in undaground, shi cand devine mai cunoscut e comercial, dar tot hip-hop e.
"For evil men to succeed all it takes is for good men to do nothing"
-
Aurolacul - Junior Member
OFF TOPIC pt Marius Moga
la tot ce scrii tu mai lipseste sa-ti semnezi mesajele cu "satu mare rulz" pan'acum nu ai facut altceva decat sa critici si sa te ataci,fii atent ca au sa-ti stearga mesajele sau cauti ban?incearca sa-ti impui parerea prin argumente nu prin aberatii nefondate,apropo daca nu ai auzit cine e gnom si ce face nu prea cred ca ai ce cauta aici,so..du-te de unde ai venit si poate vei gasi ceea ce nu cauti.
subiectul comercial vs unda e ceva copilaresc.
PACe
subiectul comercial vs unda e ceva copilaresc.
PACe
[b]™[/B]
-
Lärägë - Mesaje: 347
ELS"
Initial trimis de Aurolacul
Dar asta nu se intampla la totzi rapperii. Sunt multi care cred ca inca mai au respect pentru muzica shi fac muzica buna. Parerea mea e ca nu exista comercial sau underground. Noi folosim termenii ca sa vorbim despre unde se afla rapperul ala pe moment in cariera lui. Cand incepe, e in undaground, shi cand devine mai cunoscut e comercial, dar tot hip-hop e.
ai si tu dreptate la faza cu...asha....da:
"Noi folosim termenii ca sa vorbim despre unde se afla rapperul ala pe moment in cariera lui."
prea adevarat...dar cand un rapper se comercializeaza...ceva se intampla in mintea lui si MULTE ORI, NU MEREU, CUM AM SCRIS SI IN PRIMU MESAJ..dar nu lai citit bine.. rapperul nu mai face muzica atat d bune....
SI PT CEI CARE SPUN: COMERCIAL SAU UNDER NU EXISTA SI CA EXISTA NUMA PIESE BUNE SI PROASTE E JAF....sau cel putin nu compart ca nam parerea....stilu under nu se poate compara cu cel comercial...
d cele mai multe ori in rapul comercial se zice numa c vor sa asculte ascultatorii de rand...dar hip hopul nu se invarte numa in jurul curvelor si a fute p britney sau christina sau sa se arda cei d la backstreet...ma rog, ca multimei hip hop nu le place stilu pop si ca britney sau christina arata prea bine e alta chestie...
- chantonbabylon
- Junior Member
ELS"
in fine...nu vreau sa omor p nimeni pt parerea care o are...
chestia e ca d CELE MAI MULTE ORI (ADICA NU INTOTDEAUNA!!!!) cand raperul se comercializeaza nusi mai da atata osteneala pt muzica buna precum unu din under care vrea sa ajunga comercial ca sa duca si el o viata mai buna...
CONCLUZIE:
mama lor d bani...muzica e asa o industrie enorma incat are chiar si rolul d "cel mai bun supravietuieste.."
chestia e ca d CELE MAI MULTE ORI (ADICA NU INTOTDEAUNA!!!!) cand raperul se comercializeaza nusi mai da atata osteneala pt muzica buna precum unu din under care vrea sa ajunga comercial ca sa duca si el o viata mai buna...
CONCLUZIE:
mama lor d bani...muzica e asa o industrie enorma incat are chiar si rolul d "cel mai bun supravietuieste.."
- chantonbabylon
- Junior Member
ELS" - OFF TOPIC
mam uitat la toate mesajele mele si am constatat ca nam scris pana acu un cuvant folosit prea des d mine...acu vine pt fiecare mesaj in parte...
peace!
peace!
- chantonbabylon
- Junior Member
Putin offtopic...
Faza asta ai dreptate. UNii nu se ostenesc atata de mult cand au milionae sa mai scrie de probleme sau sa puna suflet in melodii, o fac pentru label.
Uite ce s-a intamplat cu echipa nationala de fotbal.
Uite ce s-a intamplat cu echipa nationala de fotbal.
"For evil men to succeed all it takes is for good men to do nothing"
-
Aurolacul - Junior Member
pt. Da_game
(inainte eram marius moga)Da! ai avut dreptate,mi-au dat ban!, dar nu pt. ce-am scris aici, ci pt. ca m-am luat de cabron! in fine!
nu-nteleg care e problema ta ca m-am "luat" de gnom(pur si simplu m-i s-a parut o prostie ce-a scris), da, recunosc un pic am procedat si eu gresit, dar asta pt. ca am stat toata noaptea pe net si eram obosit! apropo nu stiu ce face gnom! poate imi spui tu! dar.... tu sti ce fac yo? n-am zis"satu mare rulz" !
si care era faza cu: daca nu sti ce face gnom n-ai ce cauta aici! ce-i cu asta? si care era fazi cu: dute de unde vii si poate gasesti ce nu cauti"?????????
da! si mie mi se pare de-am pulea subiectu!
daca te rog, scrie-mi ce-nseamna underground!
nu-nteleg care e problema ta ca m-am "luat" de gnom(pur si simplu m-i s-a parut o prostie ce-a scris), da, recunosc un pic am procedat si eu gresit, dar asta pt. ca am stat toata noaptea pe net si eram obosit! apropo nu stiu ce face gnom! poate imi spui tu! dar.... tu sti ce fac yo? n-am zis"satu mare rulz" !
si care era faza cu: daca nu sti ce face gnom n-ai ce cauta aici! ce-i cu asta? si care era fazi cu: dute de unde vii si poate gasesti ce nu cauti"?????????
da! si mie mi se pare de-am pulea subiectu!
daca te rog, scrie-mi ce-nseamna underground!
- murdar
- Junior Member
Re: yo!
Initial trimis de marius moga
NU EXISTA UNDERGROUND SI COMERCIAL EXISTA PIESE BUNE SI PIESE PROASTE
bai gnom! tu chiar ai o problema!
[...] voi chiar nu stiti ce-i underground-ul?
Multumim bre Marius Moga pentru ca ne-ai luminat! De ani de zile tot incercam sa descoperim...si nici K-gula cred ca nu stie ce-i ala Underground... O sa propun sa moderezi tu acest subforum...
Si iti propun ca prima lectie a ta despre Underground sa fie despre trupa Raparta...spre exemplu
PS: Daca tu crezi ca am fost dur cu tine te inseli. Asa sunt tratati aici ignorantii si cei ce se cred superiori (genul omului care are taste cu magnet ce nu asteapta...ok...cam atat)
Daca ramanem aici, aici ramanem!!!
-
AdevaRapper - Junior Member
Pt Marius....murdar
Am zis ca nu mai trimit raspuns la un post tampit,dar las-o-n pizda masii.Bine ma murdarule ca le sti tu pe toate.Te iei de toata lumea si mai ai impresia si ca ai spus ceva adevarat.Iti zic yo ca 90% din ce crezi tu ca e adevarat e defapt un mare caca.Daca esti un mare cunascator al "fenomenului" ma intreb cumde habar nu ai,nu cine e,ci ce face Gnom?La faza asta ti-ai dat cu firma-n cap.Eu iti propun sa citesti ce a scris adeva mai sus si sa faci ce zice el acolo,adica sa te informezi ca esti pe langa total.
Numa bine
Numa bine
Eu sunt nascut in alb-violet/Traiesc in alb-violet/Si port in suflet si in gand/Mereu un nume sfant/Caci alb imi este sufletul/Violeta inima/Si pentru POLI voi canta/Doar asta-i viata mea!
-
Raspopitu - Junior Member
ELS"
AHAHAHAHHAHAHAHAAHAHAAAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAHAHAHAHAAHAHAHAHAHAHAHAAHAHAHAHHAHAHAHAAHAHAAAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAHAHAHAHAAHAHAHAHAHAHAHAAHAHAHAHHAHAH
mama frate....nu mai pot.......bravo raspopitule si adevarapper!!!!
ASA LE TREBUIE!!!!!pt asta o sa ma duc chiar acu sa beau o bere si in cinstea voastra...
respect tuturor care nu au parerea d: NU EXISTA UNDERGROUND SI COMERCIAL EXISTA PIESE BUNE SI PIESE PROASTE..cea mai mare prostie....rapperilor din under sar simti chiar degradati la ascultarea acestor vorbe..
peace...
mama frate....nu mai pot.......bravo raspopitule si adevarapper!!!!
ASA LE TREBUIE!!!!!pt asta o sa ma duc chiar acu sa beau o bere si in cinstea voastra...
respect tuturor care nu au parerea d: NU EXISTA UNDERGROUND SI COMERCIAL EXISTA PIESE BUNE SI PIESE PROASTE..cea mai mare prostie....rapperilor din under sar simti chiar degradati la ascultarea acestor vorbe..
peace...
- chantonbabylon
- Junior Member
pt.adevaraper si (raparta?)
deci.....! nu stiu de unde sa incep! am scris raparta in paranteza ca nu mai tin minte exact daca asa se scrie! in fine!
care e treaba cu GNOM? totusi? ar trebui sa-l cunosc? ar trebui sa stiu ce face? ar trebui sa-l ridic in slavi? ce pula mea mai oameni?
DA! N-AM AUZIT DE GNOM! care-i faza? in fine! si daca tot ziceti ca ce-am scris eu acolo sunt cacaturi, de ce nu-mi ziceti voi de unde-i undergroundu'? voi imi scrieti:"HEI MURDARULE! NU STI CINE-I GNOM? SAU CE-AI ZIS TU NU-I ADEVARAT!"! BUN! DACA SUNTETI ASA TARI, DE CE NU ZICETI VOI ce-i undergroundu'? CRED CA STIU DE CE NU ZICETI VOI CE E! HA! EU V-AM PRINS! PT. CA NU STITI! VOI CE PULA MEA STITI? SA-MI SCRIETI CA EU CE-AM ZIS NU-I BINE! ATAT! SI EU AM ZIS CA CE-AU ZIS ALTII NU-I BINE, DAR AM DAT SI O EXPLICATIE! AM SCRIS CE-I UNDERGROUNDU'! N-AM ZIS CA TOT CE-AM SCRIS E CORECT DAR IN MARE PARTE ASA EEEE!!!!!!!!
PULA MEA! SI-AICI AM INCHEIAT CU SUBIECTU' ASTA, CA N-ARE ROST!
CIAO!
care e treaba cu GNOM? totusi? ar trebui sa-l cunosc? ar trebui sa stiu ce face? ar trebui sa-l ridic in slavi? ce pula mea mai oameni?
DA! N-AM AUZIT DE GNOM! care-i faza? in fine! si daca tot ziceti ca ce-am scris eu acolo sunt cacaturi, de ce nu-mi ziceti voi de unde-i undergroundu'? voi imi scrieti:"HEI MURDARULE! NU STI CINE-I GNOM? SAU CE-AI ZIS TU NU-I ADEVARAT!"! BUN! DACA SUNTETI ASA TARI, DE CE NU ZICETI VOI ce-i undergroundu'? CRED CA STIU DE CE NU ZICETI VOI CE E! HA! EU V-AM PRINS! PT. CA NU STITI! VOI CE PULA MEA STITI? SA-MI SCRIETI CA EU CE-AM ZIS NU-I BINE! ATAT! SI EU AM ZIS CA CE-AU ZIS ALTII NU-I BINE, DAR AM DAT SI O EXPLICATIE! AM SCRIS CE-I UNDERGROUNDU'! N-AM ZIS CA TOT CE-AM SCRIS E CORECT DAR IN MARE PARTE ASA EEEE!!!!!!!!
PULA MEA! SI-AICI AM INCHEIAT CU SUBIECTU' ASTA, CA N-ARE ROST!
CIAO!
- murdar
- Junior Member
Acum o sa incerc sa ma justific
"bai gnom! tu chiar ai o problema! tu nu sti ca ai intrat din greseala la hip hop" trimis de marius moga... de aceea m-am autosesizat, deoarece era cam deplasata aceasta remarca.
Eu cred ca prin "NU EXISTA UNDERGROUND SI COMERCIAL EXISTA PIESE BUNE SI PIESE PROASTE", gnom vroia sa spuna altceva: ca nu poti, ascultand o melodie, sa spui: ba, asta-i unda sau invers. E adevarat ca artistii underground au o libertate de creatie practic nelimitata, in timp ce aceia care apar pe piata sunt constransi la compromisuri, aspecte care se regasesc si in piese. Dar asta nu impiedica un artist comercial (aflat pe piata) sa scoata ceva foarte bun si viceversa. In acest sens vad eu piesele bune si piesele proaste...
In ultima vreme, observ tendinta de a considera tot ce e underground ca fiind foarte bun si tot ce e comercial ca ar fi deja fumat. Acest lucru este chiar absurd, mai ales ca am auzit de curand spunandu-se despre albumul Cheloo (pe care eu il consider excelent), ca ar fi prea comercial...blablabla...expirat, iar despre o trupa underground mediocra (prefer sa nu o numesc): Dom'le sunt chiar foarte buni...****** (o trupa consacrata) sunt chiar varza fata de astia...
Pentru mine: Underground=O etapa a evolutiei pe plan artistic (dupa cum spune si comentariul de sub titlul forumului), etapa care influenteaza creatia, DAR NU ESTE DEFINITORIE pentru creatie. Sper ca m-am facut inteles (si sper ca murdar a inteles ca nu am nimic personal cu el, am incercat sa-i spun care atitudine ar fi corespunzatoare pe acest forum!)
Bafta!
"bai gnom! tu chiar ai o problema! tu nu sti ca ai intrat din greseala la hip hop" trimis de marius moga... de aceea m-am autosesizat, deoarece era cam deplasata aceasta remarca.
Eu cred ca prin "NU EXISTA UNDERGROUND SI COMERCIAL EXISTA PIESE BUNE SI PIESE PROASTE", gnom vroia sa spuna altceva: ca nu poti, ascultand o melodie, sa spui: ba, asta-i unda sau invers. E adevarat ca artistii underground au o libertate de creatie practic nelimitata, in timp ce aceia care apar pe piata sunt constransi la compromisuri, aspecte care se regasesc si in piese. Dar asta nu impiedica un artist comercial (aflat pe piata) sa scoata ceva foarte bun si viceversa. In acest sens vad eu piesele bune si piesele proaste...
In ultima vreme, observ tendinta de a considera tot ce e underground ca fiind foarte bun si tot ce e comercial ca ar fi deja fumat. Acest lucru este chiar absurd, mai ales ca am auzit de curand spunandu-se despre albumul Cheloo (pe care eu il consider excelent), ca ar fi prea comercial...blablabla...expirat, iar despre o trupa underground mediocra (prefer sa nu o numesc): Dom'le sunt chiar foarte buni...****** (o trupa consacrata) sunt chiar varza fata de astia...
Pentru mine: Underground=O etapa a evolutiei pe plan artistic (dupa cum spune si comentariul de sub titlul forumului), etapa care influenteaza creatia, DAR NU ESTE DEFINITORIE pentru creatie. Sper ca m-am facut inteles (si sper ca murdar a inteles ca nu am nimic personal cu el, am incercat sa-i spun care atitudine ar fi corespunzatoare pe acest forum!)
Bafta!
Daca ramanem aici, aici ramanem!!!
-
AdevaRapper - Junior Member
Nu cred ca exista undaground si comercial. Totul sta in puterea de promovare a artistului. Orice artist undaground poate deveni peste noapte "comercial" daca i se face publicitatea necesara :t
Today is the last day that I'm using words...
-
Pizzi - Junior Member
Suryia Mafia sucks
Suryia ...sincer ...tuh zici k mafia au fost in underground?:) eu zic k ce kntau ei nuh era underground..depinde ce intelegi prin underground...ai comercial au vrut de la inceput..nuhmai k nuh jtiau ce e aia muzik...desi nuh jtiau au ajuns sus...dar nah ..oricum cred k de la inceput au avut ideea de`a face Leu... "Cu o mana sa itzi ea /Si cuh alta sa itzi dea"...see`ya
- piticstyle
n3aGabitz scrie:de parca si asa nu am avea destule probleme in scena hip hop...dupa mine razboiul asta virtual u vs. c (elaborat de la mafia vs racla) nu este decat un rahat. cum in alte colturi ale lumii unde hip hop-ul a evoluat si lumea acorda prea putina atentie acestui "razboi" aiurea...nu inteleg de ce tocmai in Romania tre sa se intample kestia asta. Inteleg ca unii vor sa asculte underground, inteleg ca altii prefera sa asculte "comercial" (cum numesc cei underground stilul.....mda) si asta este problema feicarui ascultator. Mai sunt si ascultatorii de HIP HOP care ii cam doare in pula de acest "razboi" (cazul meu) si se rezuma sa asculte la ce e mai bun din aceasta muzica indiferent de unde provine underground sau comercial.....sa nu uitam ca e hip hop (kiar daca unii fac pe fetitzele mici si se plang de continut......frate nu te pune nimeni sa asculti....e alegerea ta)
si cu asta inchei, pace.
haha....pai si in alte parti ale lumii se vorbeste ca la noi mah....ce crezi ca noi suntem primii care punem problema asta ?...ohohoh...da e de mult.... !!!
eu zic ca topicu asta a fost pus aici pt.ca toata lumea sa-si dea o parere despre ce-i place lui...unda sau comercial.
Will Smith e bun mah...lasa-l...da asa e cu aia care se bat cu pumnu in piept ca ei sunt cei mai underground ...si alea alea...MasterGz scrie:Bah faza asta cu comercial si underground e chiar tampita.Ce dracu..e tot hip-hop.Bineinteles ca mai sunt si situatii in care chiar se exagereaza cu modul in care cred unii ca isi vor vinde albumele.Vezi Will Smith care mie mi se pare ca n'are nici o legatura cu rapu'.Insa ma enerveaza si aia care se dau mari si tari ca ei sunt underground si se bat cu pumnu in piept ca nu se vand.Mi se pare aberant sa faci muzica sa te asculte vecinii si 2-3 prieteni.Nu ajuti asa cu nimic miscarea.
cit de faza cu 2-3 prieteni si vecinii...nu-s de acord...underground nu inseamna deloc ca stai pe scara blocului si cinti... ai inteles gresit !!!sorry !!!
rap_t_one scrie:Dupa tine nu e nimeni!
La ce pana mea ne certam ca doar se shtie ca BUGMAFIA sant cei
mai buni ! Nu ei au fost aia care cantau pe primele albume ca-s mari gangsteri shi satanishti shi psihopatzi shi li sepotrivea de minune can vocile le erau in schimbare!
mama ce tare era faza asta cand ei habar n-aveau cum arata un magnum sau un automat decat din poze!
care pula mea era mesaju'?
Faceau reclama la hh sau la arsenal de armament?
Lamureshte-ma shi pe mine Original ca tare sant curios...!(da vezi ce scotzi sa fie plauzibil ca bunica mea e cam Toma necredinciosu')!word&PEACE!
Hahaha...word !!!!!!!! :B
Suryia scrie:Problema in ceea ce priveste undergroundul shi comercialul este mai degraba una care tine de de termeni , nu de conceptzia asupra lor... Ashadar , mai intai a existat est shi vest , acum a aparut underground shi comercial , insa , in esentza , lucrurile au ramas neschimbate...adevarul e ca exista o diferentza intre B.U.G. Mafia shi Pirats Klan , de exemplu,(concluzie : welcome , Tase!) shi aceasta diferentza tebuie subliniata cumva...o sa se ajunga la un moment dat ca denumirea de underground shi comercial sa dispara aproape in totalitate (vezi est/vest pe care rar o mai auzi astazi)...dar cum , oricat de Hiphop ar fi amandoua extremele , rar exista cineva care sa le aprecieze in aceeashi masura , vor aparea bienintzeles noi nume exprimand acelashi luicru!
Undergroundul shi comercialul au fost inaintea estului si vestului...hahaha...
si nu cred ca o sa dispara...nu au cum atita timp cit sunt oameni care stiu ce e arta si o fac cu dragoste....nu pt. bani (vezi Jay-Z...care s-a lasat de muzica...thank God)
rthodox scrie:Eu nu prea as fi de acord cu ideea ca intr-un oarecare viitor vom asista la disparitia diferentierii comercial/underground. Asta a existat dintotdeauna in muzica, cu mult inainte de a aparea Hiphop-ul, de cand muzica a devenit o industrie. De altfel conceptul de underground exista si in alte parti decat in muzica. Ia ca exemplu economia "subterana". Atata timp cat in arta va fi vorba de bani va exista si diferentzierea comercial/underground. Bineinteles, asta este doar punctul meu de VDR. East coast/west coast a fost cu totul altceva, avand cu totul alte motivatii.
exact.... !!!!!!!word !!!!!!!!
[quote="rap_t_one"]Asha e aici! afost altceva ,numai un nigga din getto poate sa shtie motivatzia exacta ... In ce ma priveshte ,sant incepator...
recunosc lipsurile ...cand apare un thread cu istoria rapului...pareri... discutii pe acesta tema!?se lucreaza mai mult la suprafata...eu zic sa penetram!:sperm:
]
wwhhhaattt ????....ce ai vrut sa zici cu asta ???nigga din ghetto ???wtf ?? :confused:
- Bboy-SBb
Gnom scrie:cpai eu am o filosofie de viata,care e impartasita de mai multa lume buna din rap,:
NU EXISTA UNDERGROUND SI COMERCIAL exista PIESE BUNE SI PIESE PROASTE
pentru ca exista [piese proaste unda,si piese bune si piese proaste comercialke si bune,dar tot timpu exista critici la tot,asa ca pula mea ":
Gnom
parerea mea
poti sa o iei si asa !!!!
AdevaRapper scrie:Un prieten de-al meu spunea : "Esti unda` pana dai de bani", dar eu nu sunt de acord cu el! Ideal ar fi, desi suna paradoxal, rapul underground care se gaseste si pe "taraba", adica sa fie accesibil oricui vrea sa asculte! Dar deja e contradictie, nu?
nu neaparat...ideal ar fi sa scoata albume da nu pentru bani...asa numa... « for the love of the art » si sa fie pe taraba...sa asculte lumea... !!!
Santino scrie: Salut tuturor,
Parerea mea este ca desi nu este o certitudine ca toate, sau cel putin majoritatea trupelor care sunt de succes asa zis "comercial" au fost la inceputuri "underground", totusi o certitudine este ca orice trupa care implineste o oarecare maturitate a soundul si mesajul pe care-l transmit, este destinata succesului si este catalogata ca fiind comerciala de majoritate.
E...si nu poate sa atinga acea majoritate fiind unda’.. ?
Santino scrie:Ipocrizia asta salasluieste in natura omului de rand cu capul patrat.
Intradevar, sunt trupe de succes care nu prea au un mesaj care sa-ti excite neuronii, sa te faca sa te gandesti putin mai mult la viata in general. Dar daca iei o pauza sa observi evolutia majoritatii trupelor sau a artistilor hip-hop, vei vedea ca la inceput
aveau un mesaj inteligent menit sa atraga atentia unei anumite categorii de consumatori, iar acum aflati in culmea succesului, canta pentru mase pt ca si-au depasit conditia, si nu mai pot canta despre ceva ceea ce nu traiesc cu adevarat. Nu o sa dau exemple pt. ca este absurd, dar adevarul este ca atunci cat timp ai motivatii puternice social-economice cum ar fi :saracia, rasismul, dragostea pt. sunete si versuri, lipsa de cultura muzicala a majoritatii (vezi manelele si chiar si house), vei avea puterea de a predica mai cu foc ceea ce merita spus. Dar dupa cativa ani, dupa ce ai ajuns sa ai masina tare pe care ti-ai dorit-o, vreo vila, femei, cam tot ce ai vazut la altii si ti-a placut, deja mesajul tau nu mai este acelasi. E si firesc ..... acum este timpul sa canti despre tine, sa-ti ridici in slavi povestea vietii tale, e timpul sa te lauzi in fata tuturor cu realizarile tale materiale care te definesc, asta in loc sa ajuti industria muzicala.
Mi se pare ipocrizie sa strigi in gura mare ca asculti underground ... " nu ascult Eminem pt ca este comercial" ... de parca in 1998 Eminem nu era in underground.
Da ce cinta Em in 98 si ce cintă]
Santino scrie:Vreau sa aud si eu ce trupa din underground era in underground acum 10 ani si inca rezista sa cante underground.
[color=Red]pai sunt multi probabil care au ramas under...si de aia nu auzit lumea de ei nici azi !!!
Gravediggaz...poate...cypress... POATE!!!!
Santino scrie:In concluzie, parerea mea, cum au mai sris si altii inaintea mea, exista muzica hip-hop pe care o auzi, si alta pe care o asculti, asa ca undergroundul pt o trupa care are talent reprezinta doar o etapa din evolutia acesteia ... pt ca atunci cand atinge apogeul, este catalogata de majoritatea ipocritilor fuduli si incuiati la cap drept "COMMERCIAL"
Pace Voua si Unitate pt Hip-Hop
Pai daca incepe sa scoata piese nashpa.....asta e !!!!!!
Imi place faza cu « , exista muzica hip-hop pe care o auzi, si alta pe care o asculti, » !!!!
georgeones scrie:Important e sa incante urechea ascultatorilor de HIp HOp
PACE
Asta e frate...punctu pe ix..

Raspopitu scrie:Am zis ca nu mai trimit raspuns la un post tampit,dar las-o-n pizda masii.Bine ma murdarule ca le sti tu pe toate.Te iei de toata lumea si mai ai impresia si ca ai spus ceva adevarat.Iti zic yo ca 90% din ce crezi tu ca e adevarat e defapt un mare caca.Daca esti un mare cunascator al "fenomenului" ma intreb cumde habar nu ai,nu cine e,ci ce face Gnom?La faza asta ti-ai dat cu firma-n cap.Eu iti propun sa citesti ce a scris adeva mai sus si sa faci ce zice el acolo,adica sa te informezi ca esti pe langa total.
Numa bine
[color=Red]Hahaha..te-a futut moguţ]
- Bboy-SBb
:((
Desi am observat mai demult thread-ul "underground vs. comercial", l-am tot ocolit considerandu-l tot o gluma proasta de genul "Parazitii vs. B.U.G. Mafia". Totusi cand am intrat am fost surprins sa descopar ca thread-ul e deschis din ... 18-08-2001!!! deci de mai bine de 3 ani ... Am citit apoi toate posturile de atunci si pana acum si am constatat ca desi thread-ul e la "Underground" 99% din cei care au scris au luat partea comercialului, "minimalizand" diferenta neta de clasa dintre "artistii" celor 2 bresle.
Cu toate astea au postat 3 ani in continuu idei precum "nu exista underground sau comercial ci doar hip-hop" sau "underground-ul e doar o faza a dezvoltarii unui rapper, nu un stil" scuzandu-se parca ca asculta comercial ("exista si piese comerciale f.bune"), desi nimeni a postat aici serios in favoarea underground-ului.
Am intrat pe acest forum in speranta ca o sa gasesc aici oameni care apreciaza DOAR rapul de calitate, nu genul care combina Deceneu, Veritasaga sau CTC cu BUG Mafia, La familia sau Cassa Loco (cum zicea unu').
Recititi-va posturile si macar acu stergeti-le dak atunci nu ati realizat ce aberati.
Cu toate astea au postat 3 ani in continuu idei precum "nu exista underground sau comercial ci doar hip-hop" sau "underground-ul e doar o faza a dezvoltarii unui rapper, nu un stil" scuzandu-se parca ca asculta comercial ("exista si piese comerciale f.bune"), desi nimeni a postat aici serios in favoarea underground-ului.
Am intrat pe acest forum in speranta ca o sa gasesc aici oameni care apreciaza DOAR rapul de calitate, nu genul care combina Deceneu, Veritasaga sau CTC cu BUG Mafia, La familia sau Cassa Loco (cum zicea unu').
Recititi-va posturile si macar acu stergeti-le dak atunci nu ati realizat ce aberati.
- I-ball
- Junior Member
u vs c
gnom a zis "piese bune si piese proaste " sunt de acord
und vs com se diferentiaza prin instrumental.stiu mesajul o sa spuneti ...e ffff adevarat dar...daca si cei com. fac piese bune deci cu mesaj.....atunci
piesele art com.se diferentiaza de ai cei und. prin instrumental(tre sa fie mai melodios, mai shake ya ass,mai digestibil cred si de cei ce nu asculta)
com. devii cand cu orice pret vrei faima bani femei...
und. esti cand conteaza mesajul si nu daca ies bani sau o sa fi faimos sau...
personal de la artistii com. pot numi:piese bune si piese proaste
la artistii und. numesc : piese grele ,piese rupere ,piese tehnice si....piese nu! (care nu vreau sa le ascult a doua oara...se mai intampla)
e o nuanta de exprimare stiu dar oare gresesc?
und vs com se diferentiaza prin instrumental.stiu mesajul o sa spuneti ...e ffff adevarat dar...daca si cei com. fac piese bune deci cu mesaj.....atunci
piesele art com.se diferentiaza de ai cei und. prin instrumental(tre sa fie mai melodios, mai shake ya ass,mai digestibil cred si de cei ce nu asculta)
com. devii cand cu orice pret vrei faima bani femei...
und. esti cand conteaza mesajul si nu daca ies bani sau o sa fi faimos sau...
personal de la artistii com. pot numi:piese bune si piese proaste
la artistii und. numesc : piese grele ,piese rupere ,piese tehnice si....piese nu! (care nu vreau sa le ascult a doua oara...se mai intampla)
e o nuanta de exprimare stiu dar oare gresesc?
- Endogen
- Junior Member
e ok ce ai zis doar ca nu ii pot intelege pe cei care combina underground-ul cu formatii de genul La Familia si BUG mafia. Exista si rap comercial bun, de acord (exemplu Parazitii) dar BUG mafia nu pot fi catalogati tot rap comercial. E o diferenta si cred ca aici apar neintelegeri. Eu prin comercial inteleg rap comercial(Parazitii) nu si BUG mafia, La familia, Codu Penal sau ce alti aberanti mai apar pe scena ... Eu asta numesc hip-hop nu rap ... ca sa pot totusi face o diferenta(s-ar putea sa gresesc folosind impropriu acesti 2 termeni dar tre sa ne facem cumva intelesi nuh???)
- I-ball
- Junior Member
Formatie comerciala = formatie care are succes enorm la public.Mafia nu prea scot ei piese comerciale ci piese ce cacat.La fel si codu' penal si la familia......Pai, I-ball, hh, e o cultura si e formata din 4 elemente.Ceea ce canta mafia, la familia si codu'penal se numeste gangsta si nici macar nu e gangsta de calitate:ex.2Pac, dre, si altii de pe fosta coasta de vest, e un fel de cacat mare cu aceleasi subiecte si cu aceleasi injuraturi.
Cred k ma asteapta un mare ban, dar asta e.
pace
am zis tot ce am avut de zis.
Cred k ma asteapta un mare ban, dar asta e.
pace
am zis tot ce am avut de zis.
Inteligente
Rime
Compun
"Mii de pusti in centru la concertul Wu-Tang/Mii de taguri, pe-alocuri/Statui cu Sugarhill Gang."
"Cel ce fara de pacat sa arunce primul cu piatra"
Rime
Compun
"Mii de pusti in centru la concertul Wu-Tang/Mii de taguri, pe-alocuri/Statui cu Sugarhill Gang."
-
IrC - Junior Member
looool, Asassinule.Dar mai sunt si piese bune,comerciale, chiar dak majoritatea sunt facute ca sa fie facute, mai sunt formatii, care chiar fac ceva(vezi Parazitii).
pace
pace
Inteligente
Rime
Compun
Rime
Compun
-
IrC - Junior Member
Nu ma refer la Parazitii....ma refer la muzica comerciala...
ca sa ma explic voi folosi un citat dintr-o revista(in care a aparut shootyourself) dintrun interviu cu gianiny:
" Care e diferenta dintre comercial si undergroundul de succes?
Gianiny: E mult de explicat, mai ales k de cativa ani a aparut conceptul de underground cu fata comerciala. Dar, pe scurt, undergroundul de succes se numeste efort rasplatit in timp ce comercialul este un mecanism exclusiv mercantil. Mai pe romaneste, underground inseamna sa canti despre ce vrei tu, iar comercial inseamna sa canti despre ce vor altii. Desi aceasta nu e o definitie, e o stare de fapt la noi."
ca sa ma explic voi folosi un citat dintr-o revista(in care a aparut shootyourself) dintrun interviu cu gianiny:
" Care e diferenta dintre comercial si undergroundul de succes?
Gianiny: E mult de explicat, mai ales k de cativa ani a aparut conceptul de underground cu fata comerciala. Dar, pe scurt, undergroundul de succes se numeste efort rasplatit in timp ce comercialul este un mecanism exclusiv mercantil. Mai pe romaneste, underground inseamna sa canti despre ce vrei tu, iar comercial inseamna sa canti despre ce vor altii. Desi aceasta nu e o definitie, e o stare de fapt la noi."
Ajutor, ajutor, a luat foc ceva?/Nu, mami, mi-am aprins tigara!
- Asassinu
- Junior Member
Acum io nu stiu daca o sa fiti de acord cu mine, probabil ma procopsesc cu ceva injuraturi, dar hai:
Pentru a se vinde bine un produs tre sa fie pe placul majoritatii populatiei ce cuprinde oameni diferiti. Un asemenea tip de muzica(comercial) paote apartine oricarui gen si face rabat la calitate pt a se vinde, pt a fi pe intelesul tuturor.
Sa-l luam de exemplu pe Rimaru care a evoluat in timp...da, dar a pornit de la o baza, asta inseamna sa faci muzica din placere.
Sa-i luam pe BUG...cand au aparut mai erau Racla si Parazitii da nu prea auzise lumea...deci le-a fost usor sa se afirme. Numeroasele colaborari cu pizde i-a promovat publicului larg , iar fanii vechi iau idolatrizat in continuare, ca doar e cool sa fi baiat de cartier. Cand au aparut ei nu avea lumea cu cine sa-i compare. Ne intoarcem in prezent si ne uitam la baietii buni....au incercat ei sa mai umble pe la tehnica, furand de pe la altii da nu prea le-a iesit...ca sa faci ceva bun tre sa ai talent. Nu doar injuraturi si eternele subiecte de strada, cu gabori, alcool si iarba. daca au ajuns ei in ziua de azi sa cante aceleasi melodii spuse un pic altfel, si bagand un singur subiect nou, un cacat despre masini.....si asta ca sa nu le scada vanzarile, eu zic ca sunt comerciali. Voi ce ziceti?
Si va rog injuratima pe privat daca e cazul,
Pentru a se vinde bine un produs tre sa fie pe placul majoritatii populatiei ce cuprinde oameni diferiti. Un asemenea tip de muzica(comercial) paote apartine oricarui gen si face rabat la calitate pt a se vinde, pt a fi pe intelesul tuturor.
Sa-l luam de exemplu pe Rimaru care a evoluat in timp...da, dar a pornit de la o baza, asta inseamna sa faci muzica din placere.
Sa-i luam pe BUG...cand au aparut mai erau Racla si Parazitii da nu prea auzise lumea...deci le-a fost usor sa se afirme. Numeroasele colaborari cu pizde i-a promovat publicului larg , iar fanii vechi iau idolatrizat in continuare, ca doar e cool sa fi baiat de cartier. Cand au aparut ei nu avea lumea cu cine sa-i compare. Ne intoarcem in prezent si ne uitam la baietii buni....au incercat ei sa mai umble pe la tehnica, furand de pe la altii da nu prea le-a iesit...ca sa faci ceva bun tre sa ai talent. Nu doar injuraturi si eternele subiecte de strada, cu gabori, alcool si iarba. daca au ajuns ei in ziua de azi sa cante aceleasi melodii spuse un pic altfel, si bagand un singur subiect nou, un cacat despre masini.....si asta ca sa nu le scada vanzarile, eu zic ca sunt comerciali. Voi ce ziceti?
Si va rog injuratima pe privat daca e cazul,
Ajutor, ajutor, a luat foc ceva?/Nu, mami, mi-am aprins tigara!
- Asassinu
- Junior Member
vezi aici e prbl care ma deranjeaza. omu cand intra si el pe un thread, citeste mai intai toate posturile anterioare ca sa stie si el despre ce e vb si sa nu atinga aceleasi puncte pe care le-au mai dezbatut si altii. Asassinule citeste tata postu meu si al lui IRC din 29-8-2004 ca sa vezi ce intelegem noi(sau cel putzin eu) prin comercial. Noi vb de East Coast cum se zice pe aici sau de rap cum ii zic eu(nu de hip hop >> West Coast)
- I-ball
- Junior Member
83 mesaje
• Pagina 2 din 3 • 1, 2, 3