Ucigasii de copii (Beslan)
OK,s-a mai echilibrat situatzia,dar se pare ca incepe sa se incline in directzia opusa.Ai dreptate(in cele din urma).
Dar noi aici ce facem?Incercam sa ne dam seama care e mai terorist shi care e mai putzin terorist?Ca daca stam sa ne gandim bine nimeni nu are voie sa ishi faca singur dreptate.Dumnezeu e sus shi vede!!!
So...
Dar noi aici ce facem?Incercam sa ne dam seama care e mai terorist shi care e mai putzin terorist?Ca daca stam sa ne gandim bine nimeni nu are voie sa ishi faca singur dreptate.Dumnezeu e sus shi vede!!!
So...
[color=black]Scurta descriere: frumoasa,deshtepata,cu bani shi modesta ! [/color]lol
-
Samy - Junior Member
suarece, ai dreptate in tot ceea ce zici. daca ii sa o iei asa, americanii is cei care pot fi acuzati de terorism, deuarece terorismul in sinea lui implica folosire de violenta si intimidare in vederea atingerii unui scop politic. razboi pe de alta parte implica un conflict armat intre doua sau mai multe state. de obicei, o lupta de aparare a teritoriului tarii de cotropitori. ceea ce au fost americanii in cazu raboiului din irak.
dar americanii isi ascund toate faptele astea in spatele unei scuze patetice de razboi. razboi impotriva ce?
dar pe de alta parte, nu poti sa nu recunosti si tu ca si ideiile fixe ale arabilor (la modul general) nu pot fi considerate acte de terorism. americanii isi ascund actele astea sub un pretext oarecum nobil. de asta nu is perceputi ca fiind teroristi. pt ca la ei nu se urca unu intr-un bus cu o centura de dinamita in juru lui, si pe urma o detoneaza. cel putin nu vezi asta in mass media. asta o vezi in orient. dar si ei fac acte de terorism, terorism prezentat in alta forma in media. adica luarea de ostatici intr-o banca, in sinea ei, ii tot un act terorist. dar nu ii prezentata ca fiind asa. luare de ostatici a unor copii in schimb ii prezentata ca un act terorist. de ce ?
asta ma cam deranjeaza pe mine.
dar americanii isi ascund toate faptele astea in spatele unei scuze patetice de razboi. razboi impotriva ce?
dar pe de alta parte, nu poti sa nu recunosti si tu ca si ideiile fixe ale arabilor (la modul general) nu pot fi considerate acte de terorism. americanii isi ascund actele astea sub un pretext oarecum nobil. de asta nu is perceputi ca fiind teroristi. pt ca la ei nu se urca unu intr-un bus cu o centura de dinamita in juru lui, si pe urma o detoneaza. cel putin nu vezi asta in mass media. asta o vezi in orient. dar si ei fac acte de terorism, terorism prezentat in alta forma in media. adica luarea de ostatici intr-o banca, in sinea ei, ii tot un act terorist. dar nu ii prezentata ca fiind asa. luare de ostatici a unor copii in schimb ii prezentata ca un act terorist. de ce ?
asta ma cam deranjeaza pe mine.
-
weed13 - Mesaje: 1868
uidule- magaria e ca arabii aia in felul lor au dreptate. Poate cam exagerat, da ceva dreptate au ei acolo
riiiiiiiiiight................
- supermouse
- Junior Member
ei lupta impotriva invadatorilor- cel putzin aia din Palestina shi Irak
- supermouse
- Junior Member
Nu va luati de americani. Ei au cei mai multi bani, ei au cea mai mare forta militara, ei si-au impus modelul cultural in lume. Adica, daca atatea si atatea tari sunt dispuse sa renunte la valorile lor nationale infinit superioare, cum isi mai permit unii reprezentanti ai unor popoare sa lupte pentru ideile in care cred cu tarie? Si cum pot sa intoarca armele asupra celor veniti pentru petrol, cand stiu ca vor fi ocupati ca sa-si reconstruiasca toti casele si sa procure apa pentru copii? Asta, daca le-au mai ramas copii in urma bombardamentelor... Cum pot sa nu-ti placa niste straini care ti-au dat pentru prima oara posibilitatea sa furi? Cum poti sa acuzi niste oameni doar fiindca afirma ca lupta pentru libertate, ca sa isi umple pompele si conturile cu aur negru? Adica, va imaginati o lume in care banii n-ar fi mai presus decat sufletele copiilor?!? Cum sa fii cel mai tare fara sa inrobesti state si sa omori copii? Adica, toti trebuie sa facem sacrificii, nu?...
P.S.: Lume, nu-ti cer sa te schimbi, dar sa nu zici cuiva ca ai fi casa mea...
P.S.: Lume, nu-ti cer sa te schimbi, dar sa nu zici cuiva ca ai fi casa mea...
Nu sufar de o secare a vointei de putere. Puterea mea este iubirea. Ascetismul ilar negand viata nu este singurul garant al iubirii, alpinismul ratiunii si cufundarea in marea pasiunilor conduc invariabil la sentimente considerate chiar de catre baba morala inaltatoare. Sunt bolnav sau in sfarsit sanatos. Tot un drac. Ecce homo
-
Raz van Helsing - Junior Member
Mi se pare prostie sa vrei sa conduci lumea. Mi se pare prostie sa omori oameni pentru ca si tarii tale i-au fost omorati oameni la fel de nevinovati ca cei pe care ii omori tu. Mi se par de o prostie sinistra atacurile astea mai mult sau mai putin teroriste sin cauza. Ce vor ? Razbunare ? Si, daca se razbuna, ce rezolva? Le-au dat nana sa stie sa nu mai faca data viitoare?
Mda, mai omoram 2000 de persoane acolo , in inidia, ca si asa nu s-ar simti diferenta.
E trist cum ne jucam cu vietile oamenilor.
Mda, mai omoram 2000 de persoane acolo , in inidia, ca si asa nu s-ar simti diferenta.
- S-a strans toată lumea?
- Toţi in păr!
- Toţi in păr!
-
gabuba - Mesaje: 6847
oligofren esti ravasit total de ceea ce se intampla, ti se reflecta pana si in scris revolta, trage o gura de aer si mai posteaza odata, un pic mai rational sa intelegem si noi opiniile tale.
Profesional oricum oriunde oricind .
-
superbiggy - Junior Member
Va rog sa ma scuzati pentru off-topicul acesta, vroiam doar sa fie toata lumea sigura ca eu nu postez pentru oamenii rationali. Ei nu ma vor intelege niciodata, oricat de multe pancarte colorate frumos si cu panglicute voi pune. Poate voi detalia candva in vreo carte, dar nici asta n-ar ajuta prea mult, ca s-ar pierde ratiunea in figuri de stil... Daca vrea cineva parerea mea pe subiectul asta, o are deja, e la postul #37. Pace!
Nu sufar de o secare a vointei de putere. Puterea mea este iubirea. Ascetismul ilar negand viata nu este singurul garant al iubirii, alpinismul ratiunii si cufundarea in marea pasiunilor conduc invariabil la sentimente considerate chiar de catre baba morala inaltatoare. Sunt bolnav sau in sfarsit sanatos. Tot un drac. Ecce homo
-
e simplu- ca shi mine el considera ca, in cazul Irak, adevaratzii terorishti sunt americanii
- supermouse
- Junior Member
gabuba scrie:Mda, mai omoram 2000 de persoane acolo , in inidia, ca si asa nu s-ar simti diferenta.
Tu crezi ca lor le pasa de vietzile catorva oameni?Te-ai gandit vreodata cam ce pretz pun ei pe viatza unui om?Eu cred ca ceva = cu 0.Atata timp cat au money nu le mai pasa de nimic.
[color=black]Scurta descriere: frumoasa,deshtepata,cu bani shi modesta ! [/color]lol
-
Samy - Junior Member
gabuba scrie:da, e trist ca samy, chiar daca crede greu si intelege tot la fel de greu ce spune, are dreptate.
Scuze ca sunt un pic off-topic dar ce vrei sa spui cu asta? :cry: :cry: :cry:
E adevarat ca am cap de papusha(adica gol),dar nici chiar asha...
on-topic:
puterea inseamna crime?
Asha se pare...sau poate daca lumea ar fi fost mai buna,puterea ar avea o alta semnificatzie...
Nu atzi observat ca(virgula)cu cat cineva are mai multa putere cu atat provoaca mai multe daune?
-
Samy - Junior Member
gabuba scrie:banii inseamna putere. puterea inseamna crime?
intr-o pseudoparere.
sami, recunosc ca, pe parcursul istoriei mi-o placut de americani doar pe perioada celui de-al doilea razboi mondial. inca nu aveau puterea de azi, si poate, doar poate, alianta lor cu alte state o fost intr-adevar din dorinta de a ajuta statele asuprite de nazisti. poate. dar da-i oricui, unui om sau unei natiuni puterea in mana pt a-ti (c.b.) da seama de adevaratu caracter al omului sau natiunii. si ai exemple oriunde in juru tau de asa ceva.
-
mie nu mi-o placut de ei nici atunci.
1. Nu s-au bagat in razboi decat cand le-a convenit lor
2. I-au provocat pe japonezi sa-i atace printr-un tratat murdar
3. Unele familii de potentatzi americani -au sprijinit pe Hitler sa ajunga la putere
1. Nu s-au bagat in razboi decat cand le-a convenit lor
2. I-au provocat pe japonezi sa-i atace printr-un tratat murdar
3. Unele familii de potentatzi americani -au sprijinit pe Hitler sa ajunga la putere
- supermouse
- Junior Member
pt partea cu bagatu in razboi....nu am nimic. razboiul era in europa, neafectandu-i pe ei in cine stie ce masura.
japonezii puteau sa nu ii atace, in fond si la urma urmei, pana in momentu ala americanii nu le facusera nimic.
despre familiile astea abarnam nimic.
asd: am incredere ca ceea ce spui ii asa. si in cazu asta, nu pot sa condamn un popor intreg pt idiotenia catorva familii.
japonezii puteau sa nu ii atace, in fond si la urma urmei, pana in momentu ala americanii nu le facusera nimic.
despre familiile astea abarnam nimic.
asd: am incredere ca ceea ce spui ii asa. si in cazu asta, nu pot sa condamn un popor intreg pt idiotenia catorva familii.
-
relax, sami, nu am vrut sa te jignesc.
cat despre idiotenia americanilor... cred ca suntem cei mai putin in masura sa comentam acest aspect. ne vaitam ca suntem furati fara obraz, ca n-avem aia, ca ni se ia aia, ca unde sunt banii nostri, ca nu mai stiu ce. totul e o drama nationala. mergem la vot cu deviza 'eh, tot aia e, tot ce vor ei fac' , suntem un popor ratat. ne complacem in ratarea noastra. daca tot nu ne convine nimic din ce fac ai de sus si cei care sus i-au pus de ce n-o punem ma de-o revolutie tot atat de spontana ca aia de atunci, din 89, ca sa speram si noi macar sa fim in rand cu lumea? asa, tot prosti o sa ramanem, macar sa descarcam ura aia ce nutreste in noi de 15 ani!
sau ranile is inca nevindecate? asteptam sa moara toate rudele apropriate revolutionarilor, aflam varianta oficiala a revolutiei din 89 si mai clocim una? penibil, penibil, penibil.
unde-i love2fly sa ne vorbeasca in termeni elogiosi despre tara asta?
cat despre idiotenia americanilor... cred ca suntem cei mai putin in masura sa comentam acest aspect. ne vaitam ca suntem furati fara obraz, ca n-avem aia, ca ni se ia aia, ca unde sunt banii nostri, ca nu mai stiu ce. totul e o drama nationala. mergem la vot cu deviza 'eh, tot aia e, tot ce vor ei fac' , suntem un popor ratat. ne complacem in ratarea noastra. daca tot nu ne convine nimic din ce fac ai de sus si cei care sus i-au pus de ce n-o punem ma de-o revolutie tot atat de spontana ca aia de atunci, din 89, ca sa speram si noi macar sa fim in rand cu lumea? asa, tot prosti o sa ramanem, macar sa descarcam ura aia ce nutreste in noi de 15 ani!
sau ranile is inca nevindecate? asteptam sa moara toate rudele apropriate revolutionarilor, aflam varianta oficiala a revolutiei din 89 si mai clocim una? penibil, penibil, penibil.
unde-i love2fly sa ne vorbeasca in termeni elogiosi despre tara asta?
- S-a strans toată lumea?
- Toţi in păr!
- Toţi in păr!
-
gabuba - Mesaje: 6847
uidule, japonezii i-au atacat pe americani pentru ca au fost provocatzi. Un pic inainte de Pearl Harbour, americanii au comis un tratat care efectiv le nega japonezilor dreptul de a-shi folosi apele natzionale
- supermouse
- Junior Member
mda,din pacate sa plecat de la criza din Beslan shi sa ajuns la americanii din irak.ma rog...pacat de ce a iesit acolo,pacat de copiii aia a caror singura vina era ca sunt rusi.pacat ca fanatismul religios duce la astfel de tragedii.un ghinion incredibil a dus la un deznodamnat tragic.trupele speciale ruse s-au cam facut de kkt,desi practic n-a fost vina lor.cred ca o interventie in forta inca din prima sau a doua zi era mult mai benefica si numarul victimelor era mult mai mic...inca nu s-au gasit nici un fel de solutii la problema terorismului international.nici putin,nici bush n-au terminat ceea ce au inceput cu atata pompa,(ma refer la cecenia si afganistan)
pese: apsolut jenanta reactia unei parti din presa occidentala care ii numejte pe ceceni rebeli,insurgenti sau rapitori in loc de teroristi...
pese: apsolut jenanta reactia unei parti din presa occidentala care ii numejte pe ceceni rebeli,insurgenti sau rapitori in loc de teroristi...
The Earth is full.GO HOME!
-
MiG29 - Mesaje: 7104
oligofren scrie: Nu va luati de americani. Ei au cei mai multi bani, ei au cea mai mare forta militara, ei si-au impus modelul cultural in lume.
hehehe ... ce si-au impus? lool model cultural in tzara kitch-ului si a crimei.
de la conchistadori incoace toata istoria statelor unite e cladita pe cadavre.
sigur ca e un model extraordinar de urmat un popor care a exterminat natzii in loc sa gaseasca solutzii de conlocuire, care au distrus valorile unui continent deja populat ...
semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
mda,din pacate sa plecat de la criza din Beslan shi s-a ajuns la americanii din Irak.
Pai,cred ca shtiu eu cum s-a ajuns de la criza din Beslan la americanii din Irak.In ambele locuri au murit sute de copii,poate chiar mi.
p.s.: gabuba,nu m-am suparat,tu pur shi simplu subliniai faptul ca am dreptate,nu?

-
Samy - Junior Member
nu avem cuvinte pentru a descrie tragedia din Osenia de Nord....orice am spune nu diminueaza shi nu alina cu nimik suferintza celor ce shi au pierdut copii....shi poate ca nu unul ci chiar doi, trei.... in memoria acestora ce shi au pierdut viatza pentru nici o cauza......sa tinem impreuna macar un moment de reculegere in aceste zile pe care presedintele rus le a declarat a fi zile de doliu national pentru acei copilashi nevinovatzi ....
sunt atat de putzin dotata pt a trai ....incat simt ca ma pot realiza prin moarte...am fara indoiala mai multe aptitudini sa fiu moarta decat vie....
-
tedytza - Junior Member
danone scrie:hehehe ... ce si-au impus? lool model cultural in tzara kitch-ului si a crimei.
de la conchistadori incoace toata istoria statelor unite e cladita pe cadavre.
sigur ca e un model extraordinar de urmat un popor care a exterminat natzii in loc sa gaseasca solutzii de conlocuire, care au distrus valorile unui continent deja populat ...
Hehehe... Iata cum o fac pe danone sa zica precum mine!
Acum sa tin un moment de reculegere... Ce cateodata am impresia, simt ca ar trebui sa-l tin la nesfarsit...
-
Migule
ai dreptate fir-ar ei ai dracului de ceceni- da cum au iei tupeul sa doreasca sa fie independentzi? huuuuuooooooooooooooooo
tragedia din Beslan e tragedie din alte privintze. Da shtiu ca suna najpa- au murit cateva sute de copii. Da vad ca shi la tine se aplica ce ziceam io ceva mai sus: e mai tragedie aia de care se zice la televizor.
In ce priveshte Afghanistanul- tu puate nu shtii, dar aia era o tzara democratica pana sa se bage americanii acolo ca sa aiba un avanpost sa-i gadile pe rushi. Cu fonduri americane s-a daramat republica aia care era acolo.
Vrei terorishti- ia de colea: USA, Rusia sau cum o cheama acuma, Israel, India, shi lista ar putea continua.
ai dreptate fir-ar ei ai dracului de ceceni- da cum au iei tupeul sa doreasca sa fie independentzi? huuuuuooooooooooooooooo
tragedia din Beslan e tragedie din alte privintze. Da shtiu ca suna najpa- au murit cateva sute de copii. Da vad ca shi la tine se aplica ce ziceam io ceva mai sus: e mai tragedie aia de care se zice la televizor.
In ce priveshte Afghanistanul- tu puate nu shtii, dar aia era o tzara democratica pana sa se bage americanii acolo ca sa aiba un avanpost sa-i gadile pe rushi. Cu fonduri americane s-a daramat republica aia care era acolo.
Vrei terorishti- ia de colea: USA, Rusia sau cum o cheama acuma, Israel, India, shi lista ar putea continua.
- supermouse
- Junior Member
migurila, nu cred ca o intrare in forta ar fi rezolvat mai repede problema. ziceam mai devreme ca oriunde in lume ca terorismul nu ii considerat ca fiind un real inamic din cauza ca nu se supune nici unei legi al dreptului international sau al razboiului. nu ii un inamic care sa juace dupa nejte reguli, sa zic asa.
citeam pe undeva de niste cazuri in care negocierea cu ostaticii o avut succes, dar negocieri care au durat chiar si o saptamana sau doo. pt simplu fapt ca in primele zile atacatorii sunt odihniti, energici, zelosi etc. dar in acelasi timp stresati si puate chiar speriati ca pot fi prinsi si omorati. si din cauza stresului nu dorm, si cu timpul devin mai maleabili. dupa ce 7-8 zile nu dormi ca lumea, esti stresat etc, esti o tinta mai usoara. asa s-o intamplat in franta acum cativa ani, cu o luare de ostatici. i-o impuscat fortele speciale neintampinand nici o rezistenta. erau ca niste legume.
cred ca asa trebuia procedat si acum. sau macar incercat. nu s-o intamplat asta din alte motive.
citeam pe undeva de niste cazuri in care negocierea cu ostaticii o avut succes, dar negocieri care au durat chiar si o saptamana sau doo. pt simplu fapt ca in primele zile atacatorii sunt odihniti, energici, zelosi etc. dar in acelasi timp stresati si puate chiar speriati ca pot fi prinsi si omorati. si din cauza stresului nu dorm, si cu timpul devin mai maleabili. dupa ce 7-8 zile nu dormi ca lumea, esti stresat etc, esti o tinta mai usoara. asa s-o intamplat in franta acum cativa ani, cu o luare de ostatici. i-o impuscat fortele speciale neintampinand nici o rezistenta. erau ca niste legume.
cred ca asa trebuia procedat si acum. sau macar incercat. nu s-o intamplat asta din alte motive.
-
terorismul e o forma de razboi ca oricare alta, cu nimic mai murdara sau mai curata decat razboiul clasic, e un fel de razboi de geurilla mondializat la care apeleaza tzarile care nu ishi permit o armata dotata corespuzator. Scenele vazute la TV m-au oripilat shi pe mine la fel ca shi torturarea prizonierilor irakieni de razboi de catre americani
-
Panzer6 - Junior Member